Dodaj do ulubionych

Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje

20.04.06, 09:30
Witam!

Chciałbym przestrzec wszystkich którzy mają zamiar robić jakieś interesy z
firmą B&B, szczególnie jeśli chodzi o podłączenie do internetu drogą radiową.
Internet działa tragicznie, są częste przerwy, a każą sobie płacić cały
abonament miesięczny bez uwzględnienia tych przerw. Ci którzy korzystają z
net'a intensywnie mają zmniejszaną prędkość łącza bez ich wiedzy (chyba za
zbytnie obciążanie sieci) mimo iż za to płacą. Dodatkowo wprowadzili sobie
własne zasady, że abonament może być pomniejszony w przypadku usterek tylko
jeśli internet nie działa dłużej niż 2 doby, co jest niezgodne z prawem.
Jednym słowem uważają się za monopolistę w regionie.

adsl
Obserwuj wątek
    • niektos Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 16.05.06, 08:02
      Mógłbys coś więcej przybliżyc na ten temat ?
      Konkretnie chodzi mi o to jakie miałeś problemy z internetem. Czy wogóle nie
      działał, czy jego transfer był fatalny (w stylu brak możliwości otwarcia
      jakiejkolwiek strony) ?
      Bardzo mnie to inteeresuje bo się z nimi męczę :(
      • zxspec Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 16.05.06, 10:49
        A zdarzało Wam się tak, że faktury szły do Was nie wiadomo jak długo i wskutek
        tego mieliście za karę odcięty dostęp do internetu ?
        Bardzo zależy mi ma tych informacjach.

• adsl1234 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 17.05.06, 09:45
          Zdarzało się nie raz, dlatego założyłem ten wątek aby opisać nieuczciwe praktyki
          takich firm jak "B&B", która uważa że tylko ona ma prawo decydować kto będzie
          miał "furtkę na świat". Im mniej będzie miała klientów tym większa szansa że
          zniknie z rynku.
        • wolwo3 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 19.05.06, 11:31
          zdarzylo sie raz
      • adsl1234 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 17.05.06, 09:41
        Z tego co się orientuję cały czas podłączają nowych użytkowników przy tej samej
        przepustowości głównego łącza, więc muszą często odcinać dostęp aby wszyscy
        mieli mniej więcej po równo. Jeśli intensywnie korzystasz z łącza po jakimś
        czasie zaczną cię wyłączać abyś nie obciążał zbytnio sieci, ale zawsze będą się
        tłumaczyć że to ty masz problem z komputerem a u nich jest wszystko w porządku.

Otwieranie www jest tragiczne a P2P prawie nie działa (reklamują się dokładnie
        odwrotnie). Ważne jest tylko abyś płacił abonament w terminie, a to czy policzą
        ci mniej za niedziałający okres zależy tylko od ich humoru. Za tą cenę nie
        warto, tym bardziej że właściwie oni niczego nie gwarantują. Internet masz tylko
        w nazwie i powinieneś się z tego cieszyć.

Moim zdaniem wykorzystują fakt, iż w okolicy nie ma zbyt dużej konkurencji. Ale
        to się zmienia. W Nysie już tworzą szerokopasmową infrastrukturę (3play) i jest
        jeszcze inna firma AirNet z opola która ma nadajniki w Otmuchowie i w Nysie i
        można tam spróbować. Niestety nie wiem na ile są wiarygodni.
        • zxspec Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 17.05.06, 10:19
          Heh, P2P - mogę o tym tylko pomarzyć ....
          Dla mnie trudnością jest nawet odebranie maila z załącznikiem nie większym niż
          200kB, czasami nawet samych wiadomości nie chce ściągać. Już nie mówiąc o
          wysyłaniu plików (nawet tekstowych) na ftp.
          Faktycznie internet działa tylko czasami ... tzn.zazwyczaj w takich porach dnia,
          kiedy inni nie obciążają sieci. Tzn. albo przed 8 rano, albo po 24. No cóż, nie
          przypominam sobie podpisywania umowy na dostęp do internetu tylko w godzinach
          nocnych !?
          Mam zamiar poprosić znajomego prawnika, o rzucenie okiem na umowę, bo ja już w
          widzę pewne nieścisłości w niej i w fakturach.

Osobiście czekam na 3play, tyle że już wiem iż moj rejon będzie podłączany na
          samym końcu :(
          A co do Airnet to nadajnik mają na ciepłowni a niestety nie z każdego miejsca
          Nysy go widać. Bardziej godny uwagi jest Punkt.pl, ale też nie wszedzie może
          dotrzeć.

• adsl1234 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 17.05.06, 11:36
            Podobno nawet reklamacji pisemnych nie przyjmują, a umowę możesz zerwać w każdej
            chwili bez konsekwencji z uwagi na to iż nie wywiązują się z dostawy internetu
            co jest podstawą do jej unieważnienia. W końcu to jest ich wina że tak kombinują.
            • zxspec Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 17.05.06, 12:49
              No tak, zerwac umowe po wtopieniu pare miesiecy temu kupy szmalu w ich antenke :(
              i zostac kompletnie bez internetu. Jest to jakies rozwiazanie, ale chyba moze
              lepiej powalczyc o swoje ?
              • adsl1234 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 17.05.06, 13:17
                Na tym chyba zarabiają, mnie też chcieli wcisnąć super antenę bo tą niby mam do
                kitu, a okazało się że nawet na zwykłej kostce działało dobrze tylko jeśli się
                nie znasz to nieźle potrafią zakręcić. Najpierw mi odcinali łącze a potem
                powiedzieli że to antena. Trzeba przeczekać aż rozwiną infrastrukturę 3play, to
                jest jedyne rozsądne rozwiązanie. Przypuszczam że kupując u nich jakikolwiek
                sprzęt komputerowy także podmieniają części dla tych niewtajemniczonych.
                • zxspec Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 17.05.06, 16:46
                  wlasnie nie moge sie doczekac sieci 3play :)
                  wtedy juz nic mnie nie powstrzyma przed zmiana dostawcy internetowego.
                  wprawdzie zasady dzialania 3play tez nie beda idealne (znow zasada kto pierwszy
                  ten lepszy), ale mam nadzieje ze przynajmniej bedzie uczciwie

a co do sprzetu B&B do odbioru internetu, to straszna prowizorka, ale to bylo
                  ponoc niezbedne minimum zeby sie podlaczyc
                  • mikro55 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 18.05.06, 14:09
                    Witam Firma B&B to są złodzieje to fakt.
                    Sama antenka na alegro kosztuje z 5m. kablem 39,99
                    karta radiowa 49,99
                    więc zamykamy sie w kosztach około 100
                    Ja sam udzielam łaczan internetowego radiowego i u mnie nie ma ze ja dziele na
                    ludzi / użytkowników jaki transfer
                    na razie obejmuje Podzamcze sektor C i częsc sektoru B
                    Zainteresowanych Zapraszam.
                    Jak ktos z was pisał ze P2P bez tego nie moza zyc
                    U nas jest tak nie ma blokad
                    i sciąganie jest mozliwe po godzinie 20,00 ile sie chce i tylko tyle
                    E-mail :
                    mikro55@gazeta.pl
                    xxlxxlxxl@interia.pl
                    • zxspec Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 19.05.06, 12:15
                      Szkoda, ze mieszkam akurat w takim miejscu, w ktorym zasieg ma tylko nieszczesna
                      B&B.
              • woyttek07 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 18.05.06, 00:55
                NIe wiem czy oszukuje ale są nie pewni!Mieszkam blisko ich nadajnika na bialej
                wieży, a transfer był tragiczny. A doprosić sie serwisu to już jest koszmar.
                Zdecydowanie nie polecam!
                • wolwo3 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 19.05.06, 11:39
                  Tez nie polecam internet chodzi jak chce a najczesciej nie chce,tragedia!!!!!!
        • czesio1900 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 25.07.06, 16:23
          Nie korzystam z usług 3play więc się nie będę wypowiadał, ale za to korzystam z usług firmy Airnet z Opola (łącze radiowe) od listopada 2004 i bardzo sobie chwalę. Jeśli jest awaria to można do nich zadzwonić, dostępni są pod telefonami komórkowymi, albo sami usterkę wyczają (monitorują sieć) i usterkę taką usuwają szybko (max. 3 dni). Jeśli chodzi o przepustowość łącza. Posiadam łącze 240kbps, w Airnecie nazywa się to AirConnect, nie ma limitu na ściąganie danych, przedstawiając transfer w kilobajtach (należy podzielić wartość podaną w kilobitach przez 8, żeby uzyskać wartość w kilobajtach) wychodzi 30kB/s. Przy ściąganiu mam w pełni transfer wykorzystany 30kB/s tzn. nie jakieś spadki czy coś, ciągnie pełne 30kB/s czyli 240kbps. Umowę mam podpisaną na czas nieokreślony z trzymiesięcznym wypowiedzeniem. Sprzęt kupowałem w Airnecie. W maju 2005 bezprzewodowa karta sieciowa zepsuła się w moim komputerze. Zadzwoniłem i w ciągu 2-óch dni została wymieniona na sprawną. Jeśli chodzi o pingi to mieszczą się w granicach 100-200 więc jeśli chcecie grać przez internet np. w gierki FPP to powiem, że za duże są opóźnienia, gram i ni stąd ni zowąd dostaję pociskiem i tyle (Quake 3 Arena), więc jeżeli zależy wam na niskich pingach to bierzcie łącza kablowe, nie radiowe, bo po pierwsze łącza kablowe są bardziej bezawaryjne, po drugie są mniejsze pingi czyli opóźnienia przedstawione w ms. To byłoby tyle...
    • niektos Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 01.06.06, 23:05
      polecam
      forum.nysa.info/index.php?showtopic=2451
    • krueger1 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 28.06.06, 14:03
      adsl1234 napisał:

> Witam!
      >
      > Chciałbym przestrzec wszystkich którzy mają zamiar robić jakieś interesy z
      > firmą B&B, szczególnie jeśli chodzi o podłączenie do internetu drogą radiową.
      > Internet działa tragicznie, są częste przerwy, a każą sobie płacić cały
      > abonament miesięczny bez uwzględnienia tych przerw. Ci którzy korzystają z
      > net'a intensywnie mają zmniejszaną prędkość łącza bez ich wiedzy (chyba za
      > zbytnie obciążanie sieci) mimo iż za to płacą. Dodatkowo wprowadzili sobie
      > własne zasady, że abonament może być pomniejszony w przypadku usterek tylko
      > jeśli internet nie działa dłużej niż 2 doby, co jest niezgodne z prawem.
      > Jednym słowem uważają się za monopolistę w regionie.
      >
      > adsl

Zalozylem neta rok temu . Przez kilka miesiecy internet chodzil tak jak mowisz .
      Gdy sie mowilo o usterkach to najczesciej mowili ze podlaczają inną wioske <lol>

Dzwonilem do nich co dziennie meczylem ich az wkoncu zrobili i chodzi jak
      powinno . Przerw nie ma a sciagam z predkoscia 23 (24 kb/sek) czyli tak jak
      miec powinienem . A z netu korzystam bardzo dlugo takze nie wiem jak u was ale u
      mnei teraz jest dobrze . Musicie ich meczyć (czasami przez telefon sie
      powkur.... ) Moze wkoncu cos zrobia
      • adsl1234 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 29.06.06, 09:48
        To jest tylko do czasu. Zacznij korzystać z sieci P2P, ale tak intensywnie to po
        jakimś czasie cię odetną. Mimo iż tak się reklamowali iż nie ma limitów na
        ściąganie danych i można korzystać z P2P dowolnie, twój transfer będzie zależał
        od intensywności korzystania z net'a. Być może na pewien czas ustąpili ale
        wkrótce to sobie zrekompensują.

W chwili obecnej czują oddech na karku w postaci 3Play i z tego co się orientuję
        ludzie zaczynają rezygnować z ich usług. Mimo wszystko duży niesmak do tej firmy
        pozostał.
      • gato2002 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 07.07.06, 23:51
        Witam
        Mam pytanie do krueger1, co Ci właściwie poprawili że chodzi jak powinno? coś
        wymienili, dodali czasze czy może coś tam pościemniali i tak naprawde
        udostępnili Ci większy transfer? (pewnie tymczasowo;/ , dalej masz stałe 24 kb/s ?
        • krueger1 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 20.09.06, 17:37
          Do nadajnika doczepili talerz taki jak w satalicie jest. teraz mam neta 256 i
          sciagam z predkoscia 30 kb
    • underground_racer Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 25.07.06, 22:28
      Zgadzam sie, B&B to porażka! Internet rozłącza na minute ok. co godzine, częste
      przerwy, szczególnie nkiedy jest weekend lub są święta(a więc najbardziej
      potrzeba net'a), a tłumaczą się, że nie mają klucza do nadajnika i mogą tam
      wejść dopiero po weekendzie/świętach!!! A najlepszy wałek był, jak mieli
      zakładać nadajnik w Radzikowicach. Dzwonie do nich, pytam, kiedy będą go robić,
      a usłyszałem coś takiego: "kolega właśnie po to pojechał, powinien już być na
      miejscu i montować", no to myślę sobie, oki, poczekamy zobaczymy. Następnego
      dnia pisze do nich przez gg: "Witam, i jak idą prace nad nadajnikiem w
      Radzikowicach?" a oto co mi odpisali: "najpierw trzeba sie dogadać z
      właścicielem posesji, na której ma być nadajnik" - a więc jeszcze nawet
      papierków nie załatwili a już NIBY "montują"! Kupa śmiechu, bo jak myśleć o tym
      poważnie to ręce opadają poprostu pajace. A ich nr gg jakby ktoś chciał jest na
      ich stronie internetowej w dziale "KONTAKT". Czekam teraz na 3play, siostra to
      ma, i autentycznie widziałem jak film ściągał się z prędkością 700
      KILOBAJTÓW/sekunddę! (0,7mergabajta/s) !!! to jest dopiero INTERNET, w
      przeciwieństwie do tego czegoś, co oferuje B&B. Pozdrawiam wszystkich oszukanych :)
    • and507 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 20.09.06, 15:22
      witam! mam wielka prosbe, czy ktoś orientuje sie w jaki sposób moge podpiąć sie
      pod neta na ulicy Stęczynskiego w nysie? wydaje mi się ze żadna radiówka tam
      nie dociera, a znam tylko punkt.pl i airnet.opole.pl PROSZE O POMOC! Z góry
      dziekuje
    • adsl1234 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 10.10.06, 08:46
      Od jakiegoś czasu nie działa forum na stronie nysa.info. Wygląda na to iż firma
      "B&B" zleciła komuś jej zhackowanie i blokadę po tym jak ukazało się wiele
      niepochlebnych ale prawdziwych opinii na jej temat a liczba internautów
      przeglądających ten temat wzrastała z dnia na dzień.
      • agent_necik Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 10.10.06, 19:43
        Stara ekipa nysa info zagrzała miejsce na forum.nysa.pl/ zaraszamy!
    • dana-56 Re: Firma "B&B" z Wrocławskiej oszukuje 21.10.06, 01:45
      ...jestem klientką 3play i stwierdzam iz internet jest ok. szybkość 100,0 Mb/s
      ... wszelkie problmy zalatwiaja na bieżąco...obsługa przemiła...jeszcze nie wiem
      jak bedzie wyglądać fakturacja, ale mam nadzieję, że także doskonale....polecam
    • boleek1 bolek radzi 18.04.07, 17:58
      firma B&B to banda skurwysynow, najgorszemu wrogowi bym ich nie polecil, neta
      nie ma a placic trzeba, wala w huja jak zorro w ostatnim odcinku, nie polecam
      • krasnal1973 Re: bolek radzi 12.02.08, 19:07
        troszeczke agresywnie donich podeszłeś,to są biedni sprzedawcy
        internetu i wszyscy się skrzyknęli przeciwko NIM!!!!!!!
        I MASZ RACJĘ TO SĄ ZŁODZIEJE I
        TEMPAKI.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        HMM..........Kiedy rynek ich wykończy?
        pozdrawiam były abonament.......i nigdy nigdy w życiu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka