Dodaj do ulubionych

Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy?

30.08.06, 17:03
Witam wszystkich znawców życia samorządowego. Proponuję udział w zabawie,
polegającej na wskazaniu Waszego kandydata na burmistrza Nysy oraz ewentualnym
uzasadnieniu Waszego wyboru. Spośród wszystkich kandydatów, którzy zostali
wymienieni przez głosujących w Internetowym Serwisie Nysan, wybrałam dwunastkę
z największą ilością głosów poparcia.
Kandydatów wymieniam w kolejności alfabetycznej:

Aranowicz Mirosław - Platforma Obywatelska
Arczyński Stanisław - Sojusz Lewicy Demokratycznej
Czepiel Stanisław - Polskie Stronnictwo Ludowe
Kamuda Romuald - Samoobrona
Liniewski Piotr - Nyska Inicjatywa Gospodarcza
Pilc Jarosław - Partia Demokratyczna
Rogowski Ryszard - Forum Samorządowe 2002
Sanocki Janusz - Liga Nyska
Szlempo Zbigniew - Komitet Obywatelski Ziemi Nyskiej
Wawryczuk Kazimierz - Prawo i Sprawiedliwość
Obserwuj wątek
    • joaani Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 31.08.06, 14:38
      a jest już jakiś program wyborczy
    • smoczek25 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 31.08.06, 21:56
      Ta lista kandydatów już się dawno zdeaktualizowała. Ja na pewnej stronce
      znalazłem listę najbardziej aktualna, którą zamieszczam:

Aranowicz Mirosław - Platforma Obywatelska 6% [ 4 głosy]
      Arczyński Stanisław - Sojusz Lewicy Demokratycznej 0% [ 0 głosów]
      Czepiel Stanisław - Polskie Stronnictwo Ludowe 0% [ 0 głosów]
      Kamuda Romuald - Samoobrona 0% [ 0 głosów]
      Liniewski Piotr - Nyska Inicjatywa Gospodarcza 0% [ 0 głosów]
      Pilc Jarosław - Partia Demokratyczna 32% [ 20 głosów]
      Rogowski Ryszard - Forum Samorządowe 2002 1% [ 1 głos]
      Sanocki Janusz - Liga Nyska 11% [ 7 głosów]
      Szlempo Zbigniew - Komitet Obywatelski Ziemi Nyskiej 0% [ 0 głosów]
      Wawryczuk Kazimierz - Prawo i Sprawiedliwość 47% [ 29 głosów]
      • smoczek25 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 03.09.06, 20:09
        Ja zagłosuję na Jarosława Pilca, bo uważam, że trzeba stawiać na młodych,
        przedsiębiorczych ludzi. Wierze, że byłby dobrym gospodarzem miasta. Ma wizje. A
        jako Nysanin zna potrzeby miasta. Ale nie używałabym tak wielkich słów jak Ty,
        śledczy. Chciałabym zwrócić uwagę, że Jarosław Pilc nie kandyduje z PD tylko z
        Porozumienia Nyskiego. Był członkiem PD, ale to była część jego biografii, która
        tylko wskazuje, że nie jest człowiekiem z nikąd tylko z jakims doświadczeniem,
        który otarł sie o politykę.
        Uważam jednak, że nie należy go oceniac przez ten pryzmat. Poczytajcie jego
        gazetę. Posłuchajcie tego, co mówi. Sądzę, że po tym trzeba oceniać ludzi, a nie
        po tym, że się go nie zna. Nie znamy go? Ok. Ale nie obrzucajmy błotem kogoś
        kogo nie znamy. Ja na niego zagłosuje, do uważam, że młodzi powinni wejść do
        polityki. Mam 20 lat i sądzę, że nasze pokolenie powinno zasilać władzę, bo
        ciągle rządzi jedno pokolenie. Zmienia się tylko orientacja polityczny. W
        szeregi władzy wchodza ludzie z lewicy lub prawicy, ale ciągle to jedno
        pokoplenie. Może czas to zmienić.
    • roztropny_1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 01.09.06, 21:54
      Witam!

Korzystając z okazji, pragnę zamieścić pewną informację dotyczącą mojej osoby.
      Na jednym z zebrań Prawa i Sprawiedliwości w Nysie, przedstawiłem swoją wolę
      kandydowania na stanowisko burmistrza w Nysie.
      Informuję, że w głosowaniu, wszyscy zebrani poparli moją kandydaturę.
      A oto treść przedstawionego na zebraniu pisma:

Zebranie Członków Komitetu Prawa i Sprawiedliwości w Nysie.

Wyrażam swoją wolę ubiegania się o nominację na kandydata na burmistrza miasta
      Nysy z rekomendacji Prawa i Sprawiedliwości.
      Swoją decyzję, dotyczącą kandydowania na burmistrza Nysy w zbliżających się
      wyborach samorządowych, uzasadniam następująco:

1. Posiadam konieczne do pełnienia tej funkcji kompetencje merytoryczne.
      Ukończyłem wyższe studia zawodowe i posiadam tytuł inżyniera w zakresie zarządzania.

2. Posiadam wszechstronne przygotowanie zawodowe.
      W okresie ostatnich kilkunastu lat kilkakrotnie pracowałem na stanowiskach
      samodzielnych i kierowniczych, zarządzając majątkiem o znacznej wartości i kierując
      dużymi zespołami ludzi.

3. Posiadam znaczące kompetencje polityczne.
      a) Członek – założyciel NSZZ „Solidarność Budowlani” w Katowicach w 1980 r.
      b) Założyciel NSZZ „Solidarność” w Policealnym Studium Artystycznym w Nysie
      od 06.09.1989 r. Pełniona funkcja – skarbnik Komisji Zakładowej.
      c) Członek NSZZ „Solidarność” w Wyższej Szkole Pedagogicznej w Opolu
      od 01.01.1990 r. do 30.09.1994 r. Pełniona funkcja - przewodniczący Koła.
      d) Założyciel struktur Partii Chrześcijańskich Demokratów w Nysie - 28.05.1991 r.
      Pełnione funkcje – zastępca przewodniczącego Zarządu Wojewódzkiego w Opolu.
      e) Założyciel Ruchu dla Rzeczypospolitej od 25.11.1992 r. Pełnione funkcje:
      Przewodniczący Koła Terenowego oraz kandydat na Posła RP.
      f) Założyciel Ruchu Odbudowy Polski od 15.11. 1995 r.
      Pełnione funkcje: sekretarz Koła Terenowego oraz Zarządu Okręgowego w Opolu.
      Kandydat na Posła Rzeczpospolitej Polskiej oraz Radny Rady Miejskiej w Nysie.

4. Posiadam duże doświadczenie w pracy samorządowej.
      W latach 1998 – 2002 byłem radnym Rady Miejskiej w Nysie, w której pełniłem
      następujące funkcje:
      a) zastępcy przewodniczącego Rady Miejskiej w Nysie
      (od października 1998 r. do maja 2001 roku).
      b) przewodniczącego Komisji Rolnictwa i Ochrony Środowiska RM w Nysie
      (od października 1998 r. do maja 2001 roku).
      c) członka Komisji Rozwoju Gospodarczego i Finansów RM w Nysie
      (od października 1998 r. do października 2002 roku).
      d) członka Zarządu Miejskiego w Nysie (od maja 2001 r. do listopada 2002 roku).

Informuję, że jestem członkiem Prawa i Sprawiedliwości w Nysie od czerwca 2003 roku.

Z poważaniem:
      Kazimierz Wawryczuk
      • joaani Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 04.09.06, 11:10
        ja jeszcze nie wiem na kogo będę głosować
        muszę zobaczyć , poczytać o kandydatach
        a później się zobaczy
        a co do stawiania na młodych ludzi
        nie jestem temu przeciwna
        nie ma znaczenia że człowieka nie znam
        większosci nie znam
        ale program wyborczy
        w jakims stopniu przybliża nam
        informacje o kandydacie
        mam tylko nadzieję że informacje są prawdziwe
        • roztropny_1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 07.09.06, 23:39
          Witam!

Zamieszczam:

PROGRAM WYBORCZY KANDYDATA NA BURMISTRZA NYSY

I. PODJĘCIE DZIAŁAŃ PROWADZĄCYCH DO URUCHOMIENIA INWESTYCJI DROGOWYCH ZWIĄZANYCH
          Z ZEWNĘTRZNYM UKŁADEM KOMUNIKACYJNYM MIASTA NYSY

1. Drogowa, północna obwodnica miasta Nysy, planowana do realizacji w ciągu
          drogi krajowej : Opole, Wrocław – Kłodzko.
          2. Drogowa, wschodnia obwodnica miasta Nysy, planowana do realizacji w ciągu
          drogi krajowej: Opole, Wrocław – granica Państwa (Głuchołazy, Konradowa).
          Przewidywany efekt funkcjonalno – przestrzenny:
          • Odciążenie miasta Nysy tranzytowym ruchem komunikacyjnym samochodów osobowych
          i ciężarowych.
          • Umożliwienie rozwoju gospodarczego i turystycznego regionu.

II. KONTYNUOWANIE DZIAŁAŃ INWESTYCYJNYCH NA RZECZ ROZSZERZENIA I
          ZAGOSPODAROWANIA PODSTREFY WAŁBRZYSKIEJ SPECJALNEJ STREFY EKONOMICZNEJ „INWEST –
          PARK” W NYSIE

1. Doprowadzenie do podstrefy Ekonomicznej w Nysie pełnej infrastruktury
          technicznej przy wsparciu środkami z Unii Europejskiej.
          2.Uzbrojenie terenu przy ul. Piłsudskiego w Nysie o powierzchni 4,7 ha. Teren
          objęty podstrefą Wałbrzyskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej; terenu przy ul.
          Duboisa w Nysie o powierzchni 7,55 ha oraz terenu przy ul. Zwycięstwa w Nysie o
          powierzchni 15,6 ha.
          3. Doprowadzenie do powstania na terenie byłego lotniska w Radzikowicach –
          lokalnego lądowiska w ramach projektu „Inwest – Park”z przeznaczeniem dla
          rozwijającej się podstrefy Ekonomicznej w Nysie.
          4. Promocja Nyskiej podstrefy - Wałbrzyskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej.

III. WSPOMAGANIE ROZWOJU PAŃSTWOWEJ WYŻSZEJ SZKOŁY ZAWODOWEJ W NYSIE I
          PODNOSZENIE JEJ RANGI

1. Wspieranie rozwoju Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej jako ośrodka naukowego
          i wdrożeniowego.
          2. Wzmocnienie i rozwój nyskiego ośrodka akademickiego.

IV. STYMULOWANIE ROZWOJU MAŁEJ I ŚREDNIEJ PRZEDSIĘBIORCZOŚCI NA TERENIE MIASTA I
          GMINY NYSA

1. Pokrycie przewidywanych pod inwestycje obszarów gminy, planami
          zagospodarowania przestrzennego.
          2. Stworzenie korzystnych warunków dla rozwoju rodzimych małych i średnich
          przedsiębiorstw.
          3. Zwiększenie liczby inwestycji z udziałem kapitału zewnętrznego tj. krajowego
          i zagranicznego.
          4. Rozwijanie kontaktów krajowych i zagranicznych oraz gospodarczej i
          turystycznej współpracy trans granicznej.

V. ZDYNAMIZOWANIE DZIAŁAŃ W SFERZE BUDOWNICTWA MIESZKANIOWEGO

1. Zapewnienie silnie dotowanych mieszkań socjalnych dla rodzin i osób
          autentycznie potrzebujących pomocy:
          a). zagwarantowanie godziwych warunków mieszkaniowych gospodarstwom domowym o
          najniższych dochodach (lokale socjalne, dodatki mieszkaniowe, systemy pomocy
          socjalnej);
          b). subsydiowanie i stymulowanie wzrostu podaży tanich mieszkań, poszukiwanych
          przez grupy ludności o przeciętnych dochodach;
          c). wprowadzenie systemu resocjalizacji lokatorów dewastujących mieszkania i nie
          płacących czynszu oraz programu przeciwdziałania bezdomności.
          2. Zwiększanie dostępności do mieszkań dla grup ludności o dochodach
          umiarkowanych i średnich:
          a). konstruowanie różnorodnych programów mieszkaniowych dla ludzi o średnich
          dochodach;
          b). wspieranie budownictwa spółdzielczego, stymulowanie powstania i rozwoju
          Towarzystw Budownictwa Społecznego;
          c). przyjęcie koncepcji prywatyzacji zasobów i gospodarowania mieniem komunalnym.
          3. Sterowanie programami rozwoju mieszkalnictwa przeznaczonego dla najbogatszej
          części lokalnej społeczności:
          a). zbrojenie terenów i prowadzenie właściwej gospodarki gruntami;
          b). inicjowanie lokalnych programów i przedsięwzięć inwestycyjnych
          przeznaczonych dla bogatszej części ludności gminy;
          c). wspomaganie rozwoju budownictwa prywatnego.

VI. WSPIERANIE ROZWOJU WSI GMINY NYSA

1. Skanalizowanie wsi, budowa i modernizacja dróg gminnych, dróg transportu
          rolnego, wprowadzenie selektywnej zbiórki odpadów.
          2. Ulepszenie i rozwój istniejącego potencjału sektora rolniczego poprzez
          wsparcie projektów
          w zakresie infrastruktury służącej rozwojowi rolnictwa.
          3. Wspomaganie alternatywnych działalności na terenach wiejskich prowadzących do :
          a). przeobrażania gospodarstw w kierunku działalności pozarolniczej
          (agroturystyka, rzemiosło, rękodzielnictwo);
          b). rozpoczęcia działalności handlowej, usługowej oraz rzemieślniczej, przy
          wykorzystaniu własnych zasobów gospodarstwa.

VII. KREOWANIE INICJATYW POWODUJĄCYCH ROZWÓJ TURYSTYKI NA TERENIE GMINY ORAZ JEJ
          PROMOCJA

1. Rozwój bazy turystycznej:
          a). modernizacja i rozwój infrastruktury noclegowej dla ruchu turystycznego;
          b). wykreowanie produktów turystycznych umożliwiających wydłużenie sezonu
          turystycznego;
          c). wspieranie rozwoju bazy usług turystyczno-rekreacyjnych oferujących produkty
          rolnictwa ekologicznego.
          2. Rewitalizacja zasobów dziedzictwa kulturowego i wykorzystanie walorów
          przyrodniczych dla celów turystycznych:
          a). rozwój i promocja systemu Obszarów Chronionego Krajobrazu Jeziora Nyskiego i
          Otmuchowskiego;
          b). wykorzystanie walorów kulturowych Nysy oraz renowacja i adaptacja zabytków
          dla potrzeb turystyki.
          c). rewitalizacja obiektów Twierdzy Nysa i utworzenie Parku Kulturowo –
          Przyrodniczego.

Autor: inż. Kazimierz Wawryczuk Nysa 26.08. 2006 r.
          • joaani Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 08.09.06, 13:07
            jak widze to takie samo lanie wody jak co wybory
            program podobny do poprzednich
            tylko brak realizacji

mam nadzieję że w tym roku będzie inaczej
            • picer16 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 10.09.06, 10:17
              Boże mój !!!!
              Jeżeli to mają byc kandydaci na burmistrza to ja dziękuję i wyprowadzam się z
              tego miasta.
              Jaki Pilc ? Kto to jest ? Czytałem ten szmatałwiec Nysanie Nysanom i podobno
              stawia ten Gościu na młodych. Proszę więc wybrać się na ulicę Prudnicką i
              pooglądać tych "młodych na bilboardzie" , przecież ten chłopczyk jest tylko
              marionetką w rękach skompromitowanych "staruszków".
              Aranowicz? Pamiętam jak w 1985 r. przybył tu do nas z Kielc , pamiętam też Jego
              przygody w wódą oraz inne wybryki z czasów kiedy był najjaśniej na panującym
              Sekretarzem Miasta.
              Reszta ? Totalne nieporozumienie .
              Czy już naprawdę wszyscy mądrzy olali tą mieścinę ?
              Ja osobiście chyba zagłosuję z musu na Pana Janusza S.(jeżeli tylko wystartuje)
              , tylko błagam Panie Redaktorze , przestań Pan wyciągać jakieś kretyńskie
              problemy na łamach Nowin , kogo to interesuje ? a znowuż sobie Pan zaszkodzisz.
              Mieszkam na podwórku które tak skwapliwie obserwuje i opisuje jakaś świeża
              żeńska krew Pana redakcji (podwórko Wita Stwosza) a ja pytam się dlaczego ?
              Przeszkadza jej koparka , walec , błoto , a ja się pytam jak ma być ? czyściutko
              ? bo Pani redaktor nie miała gdzie samochodu pod domem postawić , to zrobił się
              problem ? Panie Januszu , apeluję więc o dobieranie tematów naprawdę ważnych i
              redaktorów przy okazji też.
              • bisior9 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 10.09.06, 16:06
                Oj Sanocniku, lepiej mniej płacz. Ale głosuj sobie na kogo chcesz!
    • pompon1 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 11.09.06, 21:07
      Jarosław St. Pilc wysoko w sondażach.
      Lider "Porozumienia Nyskiego" - Jarosław St. Pilc plasuje się bardzo wysoko w
      sondażach internetowych prawdopobnych kandydatów na Burmistrza Nysy w nyskich
      serwisach. Na forum "Wirtualnej Nysy" Jarosław St. Pilc wyraźnie prowadzi w
      głosowaniu z 47,62 % poparcia. Drugie miejsce przypada dla prawdopodobnego
      kandydata PiS-u - Kazimierza Wawryczka (38,10 %), pozostali kandaci: Mirosław
      Aranowicz – Platforma Obywatelska (9,52 %), Janusz Sanocki – Liga Nyska (4,76
      %), reszta z wynikiem zerowym. Na forum "Nowin Nyskich" znajduję się obecnie na
      2. pozycji z 42 % głosów, tuż za Kazimierz Wawryczukiem, który zdobył dotychczas
      50 % głosów. Pozostali kandydaci wyraźnie w tyle - Janusz Sanocki (3 %), inni z
      wynikiem zerowym.
      Kamil Burski
    • farrukh2 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 13.09.06, 23:02
      I tak bedzie jak zwykle: "Łapka łapke myje", kolega - koledze, sitwa i poparcie
      z gory, ale takie zobowiazujace. A my ,mieszkancy damy sie nabrac na kolejne
      obietnice, "gwiazdy", co jasno blyszcza przed wyborami i niosa obietnice, a jak
      tylko pozwolic im wejsc na stolek , patrza na swoje interesy i daja d...y na
      prawo i lewo ,zeby sie na stolku utrzymac. Prywata, kolesiostwo i niezmiennie
      olewanie potrzeb szarego czlowieka. Wiem, bo wsrod ogromnej czesci , naprawde
      wielu moich znajomych, mieszkancow tego miasta, taka wlasnie jest opinia.
      Czy "wybrany" wiec , nastepny Burmistrz, bedzie mial byc z czego dumny???
      Oby "nastepny" wreszcie zrobil cos , co odczuje kazdy z Nysan. Oby :(
    • jowisz13 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 16.09.06, 15:22
      Jarosław St. Pilc wysoko w sondażach.
      Lider "Porozumienia Nyskiego" - Jarosław St. Pilc plasuje się bardzo wysoko w
      sondażach internetowych prawdopobnych kandydatów na Burmistrza Nysy w nyskich
      serwisach. Na forum "Wirtualnej Nysy" Jarosław St. Pilc wyraźnie prowadzi w
      głosowaniu z 47,62 % poparcia. Drugie miejsce przypada dla prawdopodobnego
      kandydata PiS-u - Kazimierza Wawryczka (38,10 %), pozostali kandaci: Mirosław
      Aranowicz – Platforma Obywatelska (9,52 %), Janusz Sanocki – Liga Nyska (4,76
      %), reszta z wynikiem zerowym. Na forum "Nowin Nyskich" znajduję się obecnie na
      2. pozycji z 42 % głosów, tuż za Kazimierz Wawryczukiem, który zdobył dotychczas
      50 % głosów. Pozostali kandydaci wyraźnie w tyle - Janusz Sanocki (3 %), inni z
      wynikiem zerowym.
      Kamil Burski.
    • berberys11 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 17.09.06, 14:14
      Pogadajmy o konkretnej koncepcji politycznej, pozwoalającejnaszemu miastu
      wydostać się z marazmu, w jakim tkwi od wielu lat.
      Jest nie możliwe, by jakiemukolwiek działaczowi, terytorialnie prowincjonalnej
      organizacji samorządowej udało się samodzielnie dźwignąć Nysę w górę.
      Potrzebne jest działanie całego zespołu osób – lobby samorządowego, mającego
      przełożenie w powiecie, województwie, ministerstwach i parlamencie.
      Mam przekonanie, że dla dobra Nysy - burmistrzem powinna zostać osoba związana z
      Prawem i Sprawiedliwością.
      Realizowanie innej koncepcji (np. wodzowskiej z p. Januszem S. na czele) to
      katastrofa a tych którzy ją lansują, powinno się odesłać do politycznego
      skansenu. Ponadto p. Sanocki nie jest lubiany, większość mieszkańców kojarzy go
      bardzo negatywnie.
      Niedługo PiS przedstawi mieszkańcom Nysy program rządzenia gminą oraz wskaże
      osobę kandydującą na burmistrza.
      Myślę, że mieszkańcy naszego miasta w sposób zdecydowany poprą, wskazanego przez
      PiS kandydata.
      Przełoży się to automatycznie na możliwości wykonawcze zaproponowanego przez PiS
      "Programu naprawy gminy". Pamiętajmy, że władze gminy w swoich działaniach
      będą wspomagane przez starostę, wojewodę, rząd oraz posłów na Sejm IV RP.
      To jest szansa dla naszego miasta - inne koncepcje są dla Nysy szkodliwe.
      Burmistrz w izolacji sił politycznych w kraju to brak odpowiedzialności.
      Natomiast co do Pana Kazimierza Wawryczuka, działacza Prawa i Sprawiedliwości w
      Nysie i byłego przewodniczącego rady miejskiej, uważam go za dobrego kandydata
      na burmistrza Nysy.
      • kalina505 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 18.09.06, 00:04
        Szanowny Berberysie - przedstawiłeś bardzo ciekawą propozycję dotyczącą
        człowieka z PiS-u jako kandydata na mera naszego miasta.
        Oczywiście jak z Prawa i Sprawiedliwości to tylko mój wielki faworyt - Pan
        Kazimierz Wawryczuk.
        Uważam, że jest kompetentny, ma długoletnie doświadczenie w kierowaniu zespołem
        ludzkim i zarządzaniu podmiotami gospodarczymi.
        Był przewodniczącym rady miejskiej jak również członkiem zarządu miasta. Jako
        radny załatwił kilka konkretnych inwestycji dla miasta.
        Z jego to inicjatywy powstały drogi i parkingi na moim osiedlu przy ul.
        Słowiańskiej, a na boisku szkolnym ze sztuczną nawierzchnią przy Gimnazjum nr 3
        w Nysie dzieciaki grają w piłę do dzisiaj.
        Na codzień jest miłym i sympatycznym sąsiadem, otwartym na ludzkie problemy.
        • joaani Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 18.09.06, 08:50
          kierować się wyborem człowieka na burmistrza tylko dlatego
          że zrobił drogę osiedlową, parking i boisko
          to chyba troszkę za mało
          bo jeśli mamy myśleć tymi kryteriami to mamy dośc sporo kandydatów
          jego prawo być miłym i sympatycznym
          ale to nie jest najważniejsze
          ma byc kompetentny , uczciwy
          i ma być otwarty na problemy mieszkańców Nysy a nie swoich
          sąsiadów
          • samotnik21 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 24.09.06, 20:11
            Czytasz wybiórczo albo piszesz w złej woli. Oczywiście, można wybierać
            nieudacznika, który nigdy nic dla nikogo nie zrobił. Pan Wawryczuk będąc radnym
            gminy, zrobił bardzo dużo dla mieszkańców swojego osiedla. Inni w tym czasie nie
            zrobili nic i tylko kasowali diety. Biorąc pod uwagę jego zaangażowanie jest
            szansa, że jak zostanie burmistrzem - zrobi b. dużo dla Nysy. Na tej podstawie
            można zakładać, że jak ktoś chce móc - to wiele może.
            • joaani Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 25.09.06, 13:27
              ja pisze to co wyczytałam
              nie wiem dlaczego posadzasz mnie o złą wole
              i na jakiej podstawie
              ja napisałam tylko ze nie bedę się kierować
              wyborem burmistrza tylko na tej podstawie
              że wyremontował osiedle
              na którym mieszka
              bo to robi prawie każdy radny na swoim podwórku
              a z twoich słów wynika że jest szansa że będzie
              ]dobrym burmistrzem
              ja bym wolała pewność

a co do brania diety
              to biorą je tylko ci ludzie których osobiście wybraliśmy
              więc pretensje możemy mieć do siebie
              • joseph52 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 29.09.06, 22:13
                To nie jest prawda. Niewielu radnych jest zainteresowanych by cokolwiek zrobić
                dla swojego okręgu wyborczego. Większość nie robi nic a ci, co gazetę mają to
                tylko piszą, że robią. Nie daj się nabrać na puste obietnice. Aha - przestań
                proszę podpisywać się imionami dzieci p. Wawryczuka. To irytujące i
                kompromitujące cię na forum.
                • joaani Re: pytanie do joseph52 30.09.06, 18:50
                  Aha - przestań
                  proszę podpisywać się imionami dzieci p. Wawryczuka. To irytujące i
                  kompromitujące cię na forum.

czy to jest do mnie ??
                  • joseph52 Re: pytanie do joseph52 30.09.06, 19:05
                    Odpowiadam, tak.
                    To jest prośba do ciebie.
                    Wybacz, ale zbieżność w tym przypadku jest raczej mało wytłumaczalna.

Nie bądź złośliwy - słośliwa (do wyboru).
                    Pa.
                    • joaani Re: pytanie do joseph52 30.09.06, 22:18
                      więc ci piszę zbieżność jest przypadkowa
                      pod tym nickiem
                      pisze od dawna
                      i nie wiedziałam że ktoś jeszcze takiego używa
                      a zresztą po co ja się tłumaczę
                      jak coś to pisz na priv
                      • joaani Re: pytanie do joseph52 30.09.06, 22:19
                        a tak z ciekawości co mój nick
                        ma wspólnego z jakimiś dziećmi
    • jagus31 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 30.09.06, 19:14
      Wydawało się, że na burmistrza Nysy z ramienia partii PiS, będzie kandydował
      któryś z panów: M.Święs - K.Wawryczuk.
      Okazało się, że obaj panowie są typowymi graczami politycznnymi. Oczywiście, że
      sami nie kandydują ale wystawiają swoich faworytów.
      Protegowanym M. Święsa jest pan Zygmunt Jurczyk a K. Wawryczuka pan Zbigniew
      Korzekwa.
      Decyzja, odnośnie wyboru kandydata PiS na burmistrza ma zapaść na szczeblu
      wojewódzkim.
      • roztropny5 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 04.10.06, 10:32
        Co do wyboru kandydata z PiS na burmistrza Nysy, to zgoda.
        Nie będę się ubiegał o takową nominację.
        Zaszczyt kandydowania pozostawiam innym, bardziej doświadczonym menedżerom, jak
        np: Zbigniew Korzekwa, Janusz Chabiński czy Zygmunt Jurczak.

p.s.
        Ale kandydował będę - na radnego Rady Miejskiej w Nysie.

Pozdrawiam. Kazimierz Wawryczuk.
    • roztropny5 Re: Kto jest twoim kandydatem na burmistrza Nysy? 19.10.06, 19:57
      I oto są kandydaci na burmistrza Nysy:

Nazwisko i imię. Wiek. Wykształcenie. Miejsce zamieszkania. Zgłoszenie.

Kaczmarek Ireneusz 47 wyższe Nysa - Samoobrona RP.
      Arczyński Stanisław 58 wyższe Nysa - SLD+SDPL+PD+UP Lewica i Demokraci.
      Aranowicz Mirosław 47 wyższe Nysa - Platforma Obywatelska RP.
      Korzekwa Zbigniew 52 wyższe Nysa - Prawo i Sprawiedliwość.
      Mazguła Adam Józef 49 wyższe Skorochów - "RUCH ROZWOJU REGIONU".
      Pilc Jarosław Stanisław 25 wyższe Nysa - Porozumienie Nyskie.
      Sanocki Janusz Antoni 52 wyższe Nysa - Liga Nyska.
      Barska Jolanta Danuta 40 wyższe Nysa - "Forum Samorządowe 2002" w Nysie.
      Konopka Antoni Jacek 47 wyższe Sękowice - Polskie Stronnictwo Ludowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka