Dodaj do ulubionych

Praca w Sibiu/Sybin - pytania

IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.14, 12:08
Witam!
Jutro mam internetową rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy w Sibiu na stanowisku French or Polish Speaker for Customer Satisfaction Responsible. Mam pytanie, które może paść podczas rozmowy, a mianowicie jaka stawka wynagrodzenia by mnie satysfakcjonowała. Czy ktoś mieszkający/pracujący w Rumunii może mi powiedzieć ile osoba na podobnym stanowisko może zarobić w tym kraju?
Poza tym byłabym wdzięczna za wszelkie informacje na temat kosztów życia w Rumunii (koszty wynajmu mieszkania, miesięczne wydaki na jedzienie, itp.)
Jakby odezwał się ktoś mieszkający w Sibiu to już w ogóle byłabym szczęśliwa:)
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: www Re: Praca w Sibiu/Sybin - pytania IP: *.cluj.astral.ro 10.12.14, 21:03
      Pracuje na podobnym stanowisku na "reke" z wszystkimi dodatkami wychodzi mi ok 3500 lei miesiecznie.
      • Gość: ivi Re: Praca w Sibiu/Sybin - pytania IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.14, 21:31
        Dziękuję za odpowiedź! Możesz mi jeszcze napisać w jakim mieście pracujesz? I ile płacisz za wynajem mieszkania/pokoju?
        Pozdrawiam
        • Gość: www Re: Praca w Sibiu/Sybin - pytania IP: *.cluj.astral.ro 10.12.14, 21:44
          Cluj, za wynajem 2 pokojowego mieszkania place ok 1000 lei + rachunki
          • Gość: ivi Re: Praca w Sibiu/Sybin - pytania IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.14, 21:52
            Dzięki! Jeśli masz jeszcze chwilę to mam kolejne pytania: jak Ci się mieszka w Rumunii? Nie załujesz wyboru? Jedno zdanie odpowiedzi mnie usatysfakcjonuje:)
            • Gość: www Re: Praca w Sibiu/Sybin - pytania IP: *.cluj.astral.ro 10.12.14, 22:19
              Mieszka sie podobnie jak w Polsce, z tym ze ja tu przyjechalem juz do kogos, mysle ze nie znajac nikogo bylo by ciezej o ile w ogole bym sie na cos takiego zdecydowal. Nie zaluje, chociaz pewnie jesli nadazylaby sie okazja pracowania na zachodzie (UK, Irlandia) na podobnym stanowisku to pewnie od razu bym wyjechal.
              • Gość: ivi Re: Praca w Sibiu/Sybin - pytania IP: *.adsl.inetia.pl 10.12.14, 22:28
                Dobrze słyszeć, że nie żałujesz. Ja jestem trochę w innej sytuacji bo jadę (o ile dostanę tam pracę) w nieznane. Ale ja lubię nowe wyzwania :)
                • Gość: www Re: Praca w Sibiu/Sybin - pytania IP: *.cluj.astral.ro 12.12.14, 19:24
                  I jak tam rozmowa? Ile zaproponowali :)?
                  • Gość: ivi Re: Praca w Sibiu/Sybin - pytania IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.14, 19:50
                    Rozmowa ok, ale teraz mam czekać na to, czy zaproszą mnie na kolejną już w Sibiu, czy nie. Powiedzieli, że odezwią się w ciągu dwóch, trzech tygodni. Trochę długo, ale cóż będę czekać:) Oni jeszcze nic ze swojej strony nie zaproponowali tylko pytali jaka kwota by mnie interesowała, więc podałam zbliżoną do tej, którą Ty podałeś;)
                    • Gość: ivi Re: Praca w Sibiu/Sybin - pytania IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.15, 20:51
                      Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie - jaka stawka podatkowa obowiązuje w Rumunii? Ile odlczają Ci od dochodu? Z góry dzięki za odpowiedź!
                      • Gość: wubede Re: Praca w Sibiu/Sybin - pytania IP: 109.100.3.* 08.02.15, 18:44
                        W przypadku umowy o pracę od stawki brutto odejmuje się 16,5 % (składka emerytalna i rentowa 10,5 % + bezrobotne 0,5 % + f.zdrowotny 5,5 %). Od pozostałego dochodu odejmuje się podatek 16%. Podatek jest liniowy.
                        • Gość: ivi Re: Praca w Sibiu/Sybin - pytania IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.15, 18:50
                          Dzięki!
                          Pytałam, gdzyż dostałam ofertę gdzie stawka netto jest pomniejszona od brutto o 30%..
                        • Gość: ivi Re: Praca w Sibiu/Sybin - pytania IP: *.adsl.inetia.pl 09.02.15, 11:59
                          Obliczyłam jeszcze raz i już wszystko dobrze wychodzi. Dzięki jeszcze raz za info
                          • Gość: andreea Re: Praca w Sibiu/Sybin - pytania IP: 109.95.25.* 02.03.15, 04:20
                            Równiez szukamy pracę w Rumunii, wdzięczni za info ....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka