Dodaj do ulubionych

Nasze wakacje w Rumunii - relacja.

30.07.15, 23:30
Witam :)
Zapraszam na relację z naszych tegorocznych wakacji w Rumunii.
Podróżujemy z trójką dzieci, nocujemy pod namiotem. W Rumunii spędziliśmy 13 dni, poznaliśmy sporą część Transylwanii, połaziliśmy po Fogaraszach, następnie pojechaliśmy na Bukowinę, tam oprócz malowanych cerkwi były też góry.
Pierwsze odcinki relacji już na blogu, nad następnymi pracuję ;) Zapraszam na naszego bloga:
podrozujsnijodkrywaj.blogspot.com/search/label/Rumunia%202015

Pozdrawiam
Asia :)
Obserwuj wątek
    • christoof Re: Nasze wakacje w Rumunii - relacja. 31.07.15, 21:54
      Bardzo fajna

Fajniejsza od samej Rumunii, która poza uroczym Siedmiogrodem jest bardzo brzydka
      • maftik Re: Nasze wakacje w Rumunii - relacja. 31.07.15, 22:13
        Dzięki ,za wspaniałą relację. Zatęskniłam za Siedmiogrodem i innymi regionami Rumunii. Nie mogę się zgodzić ,ze kraj ten jest brzydki , dla mnie jest przeciekawy. Uwielbiam Bukowinę, Maramuresz , Transylwanię i cieszę się ,że jest tam jeszcze wiele miejsc do odkrycia. m
      • lafenda Re: Nasze wakacje w Rumunii - relacja. 17.08.15, 23:27
        Zdecydowanie się z tym nie zgodzę, nie tylko Siedmiogród jest ładny, Bukowina jest przepiękna, Maramuresz również bardzo ładny, nie mówiąc o górach, które są wszędzie dookoła, dzikie, puste, piękne :)
        Pozdrawiam
    • jojosto Re: Nasze wakacje w Rumunii - relacja. 31.07.15, 23:55
      zaznaczę sobie do poczytania :)
    • dlania Re: Nasze wakacje w Rumunii - relacja. 04.08.15, 16:03
      Czy mogłabyś napisac, jakie są ceny na campingu w Carcie? Ewentualnie coś więcej o nim. Z gory dziękuję;-)
      • Gość: taclar Re: Nasze wakacje w Rumunii - relacja. IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 09.08.15, 22:51
        Witam, byłam w Carcie w zeszłym roku, za 2 dorosłych i 2 dzieci zapłaciłam 46 RON :) Jutro właśnie ponownie wyjeżdżamy do Rumunii i także nocleg w Carcie. Camping jest super, bardzo mili właściciele. Zdecydowanie warto:) Wpisz swoją odpowiedź
        • dlania Re: Nasze wakacje w Rumunii - relacja. 14.08.15, 16:59
          Dzieki;-) Znamy co prawda 2 inne fajne campingi w okolicy (Ananas w Cisnadioarze i Casa Duse w Cartisoarze, przy wjeździe na Transfogarawską), ale zawsze warto znac ich więcej, bo czasem znikają z roku na rok;-)
      • lafenda Re: Nasze wakacje w Rumunii - relacja. 17.08.15, 23:25
        Za duży namiot, prąd i 5os. wychodziło ok. 90lei. za dobę. Kemping bardzo polecam, jest niewielki ale bardzo sympatyczny, z klimatem, sanitariaty nowe i czyste, kuchnia do wspólnego użytku a także coś w rodzaju świetlicy :)
        Pozdrawiam
        Asia.
    • lafenda Re: Nasze wakacje w Rumunii - relacja. 17.08.15, 23:27
      Cały czas pojawiają się na blogu kolejne odcinki, zapraszam :)
      • dlania Re: Nasze wakacje w Rumunii - relacja. 18.08.15, 17:57
        A moglabys jeszze napisać, z jakiego przewodnika korzystacie (wspomniałas o nim opisując wycieczkę do schroniska);)
        • lafenda Re: Nasze wakacje w Rumunii - relacja. 19.08.15, 12:12
          W przypadku wycieczki do schroniska (i następnej, którą dopiero opiszę) korzystaliśmy z przewodnika po Górach Fogarskich, wyd. Bezdroża. Poza tym mieliśmy dwa przewodniki po Rumunii, pierwszy Pascala (taki srebrny), drugi ExpressMap, 2w1, przewodnik + mapa, ten drugi bardzo fajny :)

Pozdrawiam
          • dlania Re: Nasze wakacje w Rumunii - relacja. 19.08.15, 12:46
            Też bardzo lubie ExpressMap;-) Zainteresowały mnie własnie te góry, bo mam dwa dosyć szczegółowe przewodniki Rewasza, a nie było w nich takich informacji).
            Dziękil)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka