Dodaj do ulubionych

Za co Kochacie Rumunie ??

11.06.05, 00:15
Ja za "nieprzewidywalność" a byłem tam tylko 2 tygodnie - lipiec 2003
grzechem było by nie wspomnieć o gościnności, karpatach, kuchni,
i "melodyjnym" języku...ten lipiec również bedzie wspaniały !! zgadnijcie
gdzie go spędze..lol..
Obserwuj wątek
    • staua Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 11.06.05, 03:53
      No, jak kocham defaultowo, jak mam nie kochac kraju najukochanszej osoby ;-)
      Nieprzewidywalna jest, to prawda, ale akurat to kocham mniej. od czasu dowiedzenia sie piec minut
      przed slubem, ze nie ma samochodu, bo cos nawalilo w organizacji i bycia dowieziona do kosciola
      Dacia prowadzona przez pana mlodego mam ochote na wiecej przewidywalnosci...
      Ale kocham tez
      za arbuzy
      za Eliade
      za gre w Table w cieniu klonu na podworku...
      I pewnie jeszcze wiele innych rzeczy, o ktorych w tej chwili nie pamietam, a czuje je, jak tam jestem!
      • juliam1 Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 11.06.05, 13:22
        ja za gre nie kocham, chyba jest to kraj za bardzo hazardzisty :-) ja uwielbiam
        krajobrazy Rumunii ale mieszkac wole w Polsce :-)
        • szpulkaa Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 13.06.05, 16:37
          wlasciwie... to... ja nie kocham Rumunii :-P moje relacje z tym krajem sa pelne
          namietnosci, ale jakos milosci w nich nie duzo... ale... ale z latwoscia moge
          powiedziec za, co nienawidze Rumunii: za urzedy i urzednikow: niekompletencja,
          lenistwo, lapowkarstwo to slowa klucze do zrozumienia tych zjawisk;-) na
          szczescie nieprzyjemne wrazenia lagodza wspomnianie sielankowe pejzaze, smaczne
          jedzenie i dobre wino i piwo na ukojenie skolatanych nerwow;-))))
          • fredt Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 13.06.05, 18:28
            za prawdziwą wieś , jakiej w Polsce już niewiele.
          • juliam1 Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 14.06.05, 11:43
            Doskonale Cie rozumiem i mam podobne zdanie :-) Cholernie mnie wkurza brak
            kultury osobistej w tym kraju. Im czesto sie wydaje, ze sa najmadrzejsi i
            wszystko wiedza...
      • transylwania Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 18:06
        hej staua !
        jak to jest ja Polak i dziewczyna Rumunka mieszkający w Polsce?
        ...............ja byłem w Ro ponad rok w pracy i chyba na wakacje pojadę tam
        jeszcze raz ale już nie na rok tylko na tydzień albo dwa.......trochę mi
        brakuje tych uśmiechniętych ludzi.................zauważylem że mają oni świra
        na punkcie samochodów.......panuje tam jakiś swego rodzaju kult jaki u nas był
        10 lat temu......................co ty na to?
        • staua Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 19:10
          No coz, jesli chodzi o samochody, nie wiem, w rodziniem meza wszyscy maja starsze i nowsze Dacie,
          tylko jeden kuzyn ma nowe Volvo, ale on jest po prostu zawodowym kierowca, fanatykiem motoryzacji
          w ogole, takich spotyka sie wszedzie...
          Moze dziewczyny w zwiazkach z Rumunami mieszkajace w Polsce Ci podpowiedza, z rumunska
          dziewczyna pewnie byloby podobnie... ja tylko bywam z mezem w Polsce, na ogol jest milo, choc kilka
          razy spotkalismy sie z dziwnymi komentarzami...
          A masz jakas kandydatke? ;-)
          Pozdrawiam
    • margala Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 14.06.05, 11:03
      lubię Rumunię za piękne dziewczyny.
      • transylwania Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 14.06.05, 15:32
        nie mogę zrozumieć dlaczego w kolejce w sklepach dziewczyny podchodzą bez kolejki
        czy to jakiś zwyczaj w Rumunii?
        bardzo lubię ten kraj za krajobrzy i życzliwosc i gościnność ludzi ale to mnie
        zdenerwowało, można stać w kolejkach godzinami a ekspedientka zawsze obsługuje
        te laski bez kolejki.....
        • szpulkaa Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 14:36
          a tego zwyczaju nie zauwazylam w Bukareszcie... a moze to zalezy jak bardzo
          rozneglizowana jest dziewczyna i czy sprzedawca to facet?;-))))
          • transylwania Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 14:46
            co sądzisz o parze Polak i Rumunka? czy to ma sens? rozumiem Rumun i Polka,
            wtedy laska przeprowadza się do Rumunii ale odwrotnie?
            • agrafek Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 15:20
              transylwania napisał:

> co sądzisz o parze Polak i Rumunka? czy to ma sens? rozumiem Rumun i Polka,
              > wtedy laska przeprowadza się do Rumunii ale odwrotnie?
              Odwrotnie, przynajmniej w znanym mi przypadku, Rumunka przeprowadziła się do
              Polski:).
              • transylwania Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 15:32
                no i jak? jak temu znanemu przypadkowi się układa? ciekawy jestem bo mi się
                wydaje że Rumunki nie są tak zawistne....
              • szpulkaa Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 15:33
                w sumie wszelkie mozliwe przeprowadzki sa mozliwe, w kazdym dowolnym kierunku;-)
                najlepiej zapytaj o to Staue;-)
                a tak np. to ja jestem Polka, jestem z Francuzem i mieszkamy w Rumunii;-)))
                • transylwania Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 15:42
                  uwazasz ze ja chlopak mialbym zycie w rumunii z zona rumunka?

kiedys poznałem rumunke z tirgu mures czyli wegierke ktora jak popatrzyla na
                  polskie czasopismo z polskim tekstem chyba odechcialo jej sie.......
                  a jej wiedza geograficzna byla taka ze myslala ze cracovia to gdzies we wloszech
                  • staua Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 16:12
                    Widzisz, to zalezy, JAKA osobe poznajesz (z Rumunii czy innego kraju). Moj maz juz patrzac na polski
                    tekst potrafi zrozumiec jego sens (ale jestesmy razem prawie piec lat :-))
            • staua Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 16:10
              transylwania napisał:
              rozumiem Rumun i Polka,
              ???????
              Nie zaryzykowalabym przeprowadzki do Rumunii, choc moj maz ma okresy intensywnego namawiania
              mnie do tego.
              Rumunka sie wyprowadzi z Rumunii, na ogol chetnie, wiec mozesz ryzykowac :-)
              • transylwania Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 18:10
                Rumunka sie wyprowadzi z Rumunii, na ogol chetnie, wiec mozesz ryzykowac :-)
                >
                100% racji
            • juliam1 Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 16:26
              transylwania napisał:

> co sądzisz o parze Polak i Rumunka? czy to ma sens? rozumiem Rumun i Polka,

Ja tak mam i jest cudnie :-) mieszkam w Polsce
            • ggossia Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 16:51
              a dlaczego "laska" automatycznie przeprowadza sie do rumuni, tego nie rozumiem,
              hehe :?

pozdrawiam Malgosia
              • transylwania Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 18:09
                wyobrażasz sobie chłopa polaka i babe rumunke mieszkajacych w rumunii?
                • staua Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 19:07
                  Wiesz, tak naprawde wszystko zalezy od warunkow (praca obojga, pomoc rodziny). Ja nie chce
                  mieszkac w Rumunii, choc lubie ten kraj, dlatego ze 1. praca w Rumunii w moim zawodzie jest do
                  niczego (w Polsce zreszta tez jest kiepsko), a moj maz ma taki sam zawod; 2. nie lubimy sie z tesciowa.
                  I tyle. Nie rozumiem Twojego problemu, tak samo jest z rozwazaniem kazdego innego kraju, jak sie
                  jest w zwiazku mieszanym.
                  • transylwania Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 19:56
                    to prawda że to jest sprawa bardzo indywidualna ale dziękuję za odpowiedż
        • juliam1 Re: Za co Kochacie Rumunie ?? 15.06.05, 16:25
          tez to zauwazylam, ze kolejek to tam nie ma. Jak sie nie wepchasz to mozesz
          czekac do skutku, nie wazne czy to kobieta czy facet ... :-) ten kraj nigdy
          mnie nie przestanie zaskakiwac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka