Dodaj do ulubionych

Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ...

30.10.09, 18:07
Witam,
czasami w sieci znajdujemy jakies ciekawostki lub "innosci", ktorymi
warto sie podzielic. Moze moglby tu zaistniec taki watek ?
Kilka dni temu "odnalazlam" Wasze Forum - od tego czasu czytam je
dokladnie, poznaje Wasze opinie, emocjonuje sie dyskusjami ,poznaje
nowe pojecia - ciesze sie ,ze do Was trafilam.
Pozdrawiam serdecznie
Mimbla

Znalezione w sieci :

Bahaizm-nowa(?)wiara...

"Jakiż piękny byłby świat gdyby istniała reguła zwiedzania
labiryntów." Umberto Eco
Obserwuj wątek
    • szizumami Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 30.10.09, 22:42
      pozdrawiam cie serdecznie również....
    • mimbla.londyn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 02.11.09, 01:21

Kim jest siddha, rishi, deva i czym się różnią?
    • mimbla.londyn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 03.11.09, 02:29
      Jordan Maxwell

An ordinary man
      pursuing
      extraordinary knowledge.

---
      "Żaden człowiek nie jest dostatecznie dobry, żeby rządzić drugim
      człowiekiem bez jego zgody. A jak wam się to nie podoba, to macie
      pecha. Pamiętajcie, że ja tu jestem prezydentem.”Abraham Lincoln
      • agnitunn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 03.11.09, 17:43
        Boże tylko nie Jordan Maxwell. Zwykły hoax. Szkoda czasu.
        V kolumna.

Agnitum
        • mimbla.londyn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 03.11.09, 23:53
          Witaj,
          no popatrz, a ja myslalam ,ze skads znajome mi sa Twoje teorie
          np
          forum.gazeta.pl/forum/w,25670,88513010,88513010,Unia_Europejska_jak_nazisci_zalozyli_UE.html

Czy to nie on glosil?
          ale oczywiscie masz racje, jezeli uwazasz ,ze ten post, a moze
          lepiej caly zalozony przeze mnie watek nalezy usunac, bo nic nie
          wnosi do forum - to jestem za. Serio. Prosze o usuniecie watku.
          Pozdrawiam i mam nadzieje ,ze nie dostarcze ci wiecej powodow do
          irytacji.
          Z pogodnym pozdrowieniem
          Mimbla
          • agnitunn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 04.11.09, 08:47
            Nie rozumiem skąd u Ciebie ta irytacja? smile)
            Przecież nie atakuję autorki wątku. Wyrażam tylko swoje zdanie, do którego mam
            prawo? smile

Maxwell i wielu innych są podstawionymi "truthseekerami". Przekazują oni wiele
            prawd wymieszanych z kłamstwami.
            Kiedyś powołałem się na Maxwella bo wydawał mi się wiarygodny. Dopiero później
            poznałem całą twórczość tego Pana smile

Tacy ludzie z głośnymi nazwiskami jak Maxwell i inni zostali "wypuszczeni" lub
            "podpuszczeni" aby siać ferment i prowadzić do jednej nowej ziluminizowanej
            religii. Religii nadrzędnej NWO.

I prosze nie odbieraj mi prawa do krytyki czy wyrażania własnego zdania smile

Ps.
            Poza tym w linku podanym przeze mnie nie ma słowa o Maxwellu i to nie "on
            głosił" a dr Rath.

Agnitum
            • mimbla.londyn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 04.11.09, 09:26

Alez gdzie Ty widzisz irytacje ?
              smile

Przyjelam Twoje wczesniejsze slowa, masz racje, a caly moj watek nie
              wniosl nic nowego na forum - bezsensem jest wiec by zasmiecal i
              zabieral miejsce.
              Bardzo prosze o usuniecie go.
              Z pogodnym pozdrowieniem
              Mimbla

p.s.
              Nawet do glowy nie przychodzi mi zabranianie komukolwiek wyrazania
              wlasnego zdania.
              To tak jak z kijem ,ktory zawsze ma dwa konce . To dziala w dwie
              strony.
              A ze napisalam Ci,ze mam nadzieje ,iz nie dostarcze Ci powodow do
              irytacji, to przeciez dobrze. W jakim celu dostarczac komus malo
              komfortowych sytuacji i to z tak blahych powodow.

Pozdrawiam , ponawiajac prosbe o likwidacje watku.
              A forum swietne, rozwijajace.
              M.
              • agnitunn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 04.11.09, 10:49
                Zakładając, że mnie swoją opinią zirytujesz - odczułem, że bardzo emocjonalnie
                podeszłaś do tematu.
                Nie usuwamy postów/wątków tylko dlatego, że komuś z opiekunów coś się nie podoba smile

Dyskutujmy w temacie Maxwella, a nie unoś się bo ktoś (np. ja) nie akceptuje
                nauk "newageowych" tego pana. Jeśli znajdę czas wypunktuje hoax'owe twierdzenia
                tego Pana i Kim naprawdę był. Jest ciekawą osobą podobnie jak Alex Jones, David
                Icke czy inni. Ale nie dajmy się zwariować smile Pamiętaj o tym, że najlepsza
                opozycja to ... kontrolowana opozycja - słowa Stalina wiecznie żywe.

Pozdrawiam smile
                Agnitum
                • mimbla.londyn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 04.11.09, 20:09
                  agnitunn napisał:

> Zakładając, że mnie swoją opinią zirytujesz - odczułem, że
                  bardzo emocjonalnie
                  > podeszłaś do tematu.

Alez ja nie zrobilam takiego zalozenia - skad ten sygnal do Ciebie
                  dotarl???
                  Widzac Twoja odbowiedz : typu Boszzzz tylko nie to - zobaczylam,ze
                  jestes poirytowany ,ze cos takiego sie pojawilo.

Zrozumialam dlaczego, zaakceptowalam Twoje slowa, negatywnych emocji
                  tu nie ma. serio.

> Nie usuwamy postów/wątków tylko dlatego, że komuś z opiekunów
                  coś się nie podob
                  > a smile
                  >

To swietnie, ale przeciez ja nigdy nie twierdzilam,ze tak robicie .

Skad wiec to tlumaczenie???
                  Ja zaproponowalam od siebie by watek usunac - bo nie wnosi nic dla
                  dobra forum, nie zainteresowal nikogo do podjecia dyskusji, wiec
                  wedlug zupelnie subiektywnego mojego zdania nie jest potrzebny.

> Dyskutujmy w temacie Maxwella, a nie unoś się bo ktoś
                  (np. ja) nie akceptuje
                  > nauk "newageowych" tego pana
                  .

Dlaczego wmawiasz mi emocje ,ktorych nie ma w moich postach?
                  W jakim celu?
                  Jak sie unioslam? Gdzie? Spojrz jak pogodnie z Toba dyskutowalam,
                  przedstawiam swoje opinie , poglady
                  np. usuniecie watku, jezeli nie spelnil swego zadania - zachecenie
                  do dyskusji.
                  To jedno, a drugie: to ,ze przedstawiam tu jakas idee nie znaczy ,ze
                  ja popieram - przeciez zaznaczylam w pierwszym poscie, ze sa
                  rozne "ciekawostki"(a nie prawdy objawione),o ktorych warto
                  podyskutowac.

Jeśli znajdę czas wypunktuje hoax'owe twierdzenia
                  > tego Pana i Kim naprawdę był.

Szanuje Twoja prace jaka wkladasz w rozwoj tego forum i prezentacje
                  prawdy. Moze po prostu podaj linka - poczytam ,zapoznam sie,
                  wyciagne wnioski.(Jak pewnie sie domyslasz jestem lata swietlne za
                  Toba w zakresie wiedzy tego typu - stad np ten watek o roznosciach -
                  by podyskutowac z innymi).

Pamiętaj o tym, że najlepsza
                  > opozycja to ... kontrolowana opozycja - słowa Stalina wiecznie
                  żywe.

Daleka jestem od doceniania jakichkolwiek slow Stalina- taki
                  kaprys wink

Praktyka dowiodła nieskończoną ilość razy, że długotrwałe
                  pozostawanie w opozycji wykoleja ludzi, wdraża ich do nawykowego
                  wykrzykiwania: „nie!”.Paweł Jasienica

>
                  > Pozdrawiam smile
                  > Agnitum

Pozdrawiam jak zawsze pogodnie
                  Mimbla
                  • agnitunn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 04.11.09, 20:33
                    No ale czemu chcesz usunąć wątek? Czy jeśli okazałoby się, że jednak warto o tym
                    Panu popisać np. aby innych ostrzec - to może nie warto kasować? smile

Niestety nie pamiętam bezpośrednio zadnych linków. Myślę, że warto by w tym
                    wątku po prostu conieco wypunktować smile Ale jestem zapaćkany w inny temat i znowu
                    odpowiem tak: nie wiem kiedy z własnej strony się za to zabioręsmile

pozdrawiam smile
                    Agnitum
                    • mimbla.londyn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 04.11.09, 21:13

Myslalam o usunieciu watka, gdy lezal "martwym bykiem" ,
                      co dowodzilo,ze nie ma zainteresowania "ciekawostkami" tu
                      zamieszczonymi.
                      Jezeli uznasz ,ze moze on sie w jakikolwiek sposob przydac dla
                      rozwoju forum, a nie tylko zabierac miejsce - postap jak uznasz za
                      stosowne.

Pozdrawiam .
                      Z wielkim zainteresowaniem wertuje forum , bardzo sie ciesze ,ze tu
                      trafilam.
                      Jezeli w jakikolwiek sposob moje posty Cie urazily - prosze
                      przyjmij przeprosiny -nie bylo to moim zamiarem.

Mimbla

• marian770 Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 04.11.09, 23:05
                        nie przejmuj się brakiem odpowiedzi, nie zawsze to oznacza brak
                        zainteresowania, poprostu nie zawsze ma się coś do powiedzenia na
                        dany temat. a każdy wątek jest cenny.
    • ufzes Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 04.11.09, 17:16
      nimbla-londyn witamy na forum wink
      Ja również mam hmmmmmmmm mieszane uczucia co do Jordan'a.
      Przedstawia bzdety jak i pewne prawdziwe sprawy. Generalnie jestem raczej zniesmaczony niektórymi wymysłami Jordan'a. może faktycznie warto pokusić się o oosobny wątek na temat różnych "poszukiwaczy prawdy;'' ?\/\

ufżesz smile
      • mimbla.londyn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 04.11.09, 19:47

Dziekuje za przywitanie na Forum wink
        (dodaje zmruzenie oka , bo i Ty dales ten sygnal witajac mnie )
        Na prawde nie bylo moim celem nikogo zirytowac , serio.
        Zamieszczanie roznych "nowinek,ciekawostek" nie oznacza ,ze je w
        100% popieram - co napisalam we wstepnym poscie, bardziej liczylam
        na dyskusje, rozmowy itp.
        Ale moze juz to "przerabialiscie" i nie jest potrzebny taki watek na
        forum. Co rozumiem i akceptuje. Nie ma zadnych ukrytych podtekstow w
        moich slowach.
        Z pogodnym pozdrowieniem
        Mimbla
        • bw1971 Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 04.11.09, 22:00
          Mambla, bardzo dobry pomysł z propozycjami ciekawych stron, a z tego co czytam, trochę odbiegliście od tematu. Ja ze swojej strony załaczam link do bardzo, moim zdaniem, ciekawych stron:
          www.vismaya-maitreya.pl/
          kosmita.wolnemedia.net/
          pozdrawiam
          bw
          • ufzes Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 04.11.09, 23:37
            ten "chrystus" kosmiczny to dopiero hoax haha smile
            nie mogłem się powstrzymać.

Ufżesz smile
          • marian770 Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 04.11.09, 23:46
            > kosmita.wolnemedia.net/

nie kojarzy wam się to z filmem K-PAX z fantastyczną rolą Kevina
            Spacey ?

pl.wikipedia.org/wiki/K-PAX

niestety obecny świat jest nieprzyjazny dla wielu wrażliwych ludzi
            i żal patrzeć jak niektórzy uciekają w urojenia aby jakoś odnaleść
            się w tym świecie.
            • bw1971 Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 08.11.09, 15:57
              hmmm nie ważne, czy to "Chrystus" Hejal, czy inny kosmita, Jezusa też uważali za "kosmitę" z Jego naukami w tamtych czasach. De facto wszyscy stamtąd pochodzimy. Może warto byłoby wczytać się głębiej w treść....a nie kto tą treść przekazuje.
              Ta pani też jest kosmitkąsmile: www.anastazja.com.pl/ polecam jej lekturęsmile
              • agnitunn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 08.11.09, 18:02
                Ta witryna jak wiele innych przekazuj prawdę pomieszaną z kłamstwem. W ten
                sposób przekazując 9 prawd i 1 kłamstwo - to jedno kłamstwo urasta do rangi
                akceptowanej "prawdy".

Dlatego też warto wczytać się głebiej w treść aby zobaczyć do czego prowadzi
                teoria Chrystusa kosmicznego. Notabene, mało ludzi zdaje sobie sprawę, że
                podstawę tej teorii w Isis unveiled wyłożyła Madame Blavatsky.
                "Dzieła" Pani Anastazji kiedyś były mi dobrze znane smile Czytało się dużą
                przyjemnością. Dziś wiem, że to kolejna osoba "wzorcowo" opętana, podobnie jak
                Walsch i im podobni smile

Agnitum
                • bw1971 Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 09.11.09, 09:46
                  no dobrze, załóżmy, ze super się czyta, wyciąga się wnioski i układa puzzle w jedną całość, w końcu przecież chodzi o to, aby znaleść swoją drogę.
                  Agnitum, a Ty co czytujesz? Co rozumiesz przez rozwój duchowy jako domena tego forum? Kto jest dla Ciebie "nieopętany"?
                  jestem tu sobie cichym czytelnikiem od 3 lat, mało się udzielam, więcej obserwuje i stwierdzam, że forum schodzi z tematu, raczej jako pt: "moja prawda jest najlepsza". Osobiście wolałam Cię jako SC200.
                  • agnitunn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 09.11.09, 10:43
                    Jako sc200 byłem bardziej lubiany bo szedłem zgodnie z linią NA (newageową) - którą Ci streszczę w kilku słowach.
                    Linia ta polega na rozwoju jednostki w oderwaniu od innych, w przekonaniu, że sama jest dla siebie bogiem, i która ma wszystkich innych głęboko w pewnej części ciała. Na tym polega RD sygnowany z New Age. W takim kierunku też byłem zapatrzony jako sc200.

Co mnie zmieniło.
                    Pierwsza istotna sprawa. Najpierw podróże. Podróże, po krajach, w których widziałem biedę, zniszczenia wojenne. Gdzie Ci sami piewcy i sponsorzy NA mają swoje fabryki wyzyskując biednych.
                    A diametralną zmianę (po pewnym czasie) wywołały we mnie 11/09/2001. Kiedy zaczniesz drążyć taki temat, jeśli jest się uczciwym wobec siebie, zrozumie się conieco prawdziwą historię tego świata, sens prowadzenia takiego a nie innego wojen, wydarzeń, kierunek rozwoju NA.

Dlaczego uważasz, że tematyka schodzi z tematu RD? Sądziłaś, że każdemu z RD zależy tylko na rozwoju, bogactwie, zdrowiu i szczęściu własnego Ja? Może nie wszystkim jednak na tym zależy.

A jaka jest Twoja prawda? Skoro uważasz, że moja nie jest "dobra"? smile
                    Poznaj prawdę o tym świecie, bo inaczej nie będziesz wiedziała jak się zachować kiedy pewne wydarzenia nadejdą.

Dla mnie znaczenie RD jest inne niż piewcy NA przedstawiają.

Pozdrawiam smile
                    Agnitum
                    • aarvedui Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 09.11.09, 11:48
                      chyba wylewasz dziecko z kąpielą.

oczywiście - new age dla ubogich (umysłem), feng shui dla ubogich, astrologia
                      dla ubogich, buddyzm dla ubogich...to dominująca warstwa w popularnoduchowym
                      świecie.
                      ale która to ezoteryczna dziedzina ma za dogmat rozwój w oderwaniu od innych?
                      możesz mi wskazać która i pokazać teksty źródłowe czy chociażby opracowania
                      autorów dzieł lepszych niż "Jak stać się bogatym w weekend" i podobnych?
                      od razu wykluczę za Ciebie astrologię, hunę, większość nurtów uznających
                      reinkarnację, zasadę karmy..

btw, czyżbyś przechodził transformację zwrotną, jaką przeszedł niegdyś znany
                      tarocista, antropolog, ezoteryk - dziś gorliwy katolik negujący swe poprzednie
                      zainteresowania?
                      moher happens..tongue_out
                      • agnitunn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 09.11.09, 12:18
                        To jest Twoja opinia, że NA jest dla ubogich umysłem. Nigdzie tego nie napisałem smile Jest ścieżką w rozwoju, ale prowadzącą do fałszywych celów. Jest tak pomyślany aby wpadali w to zarówno ludzie "lepiej" jak i "gorzej" myślący.

Wystarczy przyjrzeć się i poświęcić mnóstwo czasu aby dojrzeć powiązania, koneksje, między czołowymi postaciami NA a NWO. Niczym te założenia i cele - wbrew pozorom - się nie różnią.
                        Analiza sponsorów Walscha doprowadziła mnie do myśli, że warto przyjrzeć się innym.

Poza tym nie jestem Katolikiem smile a tym bardziej gorliwy. Bad address.

Pozdrawiam smile
                        Agnitum
                        • aarvedui Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 09.11.09, 17:02
                          więc przychylasz się do tezy jaką przedstawia znana karcianka Illuminati - tam
                          każda grupa może być użyta przez grupę Illuminatów do osiągania swoich celów,
                          wprowadzenia chaosu, osłabienia innej grupy (np New Age versus konserwatyści)? wink

ale zaraz...skoro za każdą grupą mogą stać "oni", to czy nie pozostaje nam
                          rozwój indywidualny, krytykowany poprzednio (że niby New Age kładzie nacisk na
                          indywidualny rozwój oderwany od innych, a tu nagle są to zorganizowane grupy
                          rozwojowe, tyle że cele są fałszywe)
                          no bo skoro każda grupa może być zła, to pozostaje nam udać się na pustynię,
                          wleźć na słup, zamurować w jaskini lub zaszyć w lesie...czy nie jest to
                          przypadkiem metoda "zbyt oderwana od innych"?
                          coś się to pętli nieco wink
                          • agnitunn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 09.11.09, 18:55
                            aarvedui dobrze kombinujesz smile
                            Przedstaw w takim razie sposób rozwoju RD, ten rozwój indywidualny, który jest w
                            oderwaniu od szeroko pojętych technik NA?

Pozdrawiam smile
                            Agnitum
                            • aarvedui Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 09.11.09, 22:24
                              zaraz,zaraz - co ja niby mam przedstawiać? to przecież Ty zakładasz, że
                              większość (każda?) technika wchodząca w nurt New Age to tylko dmuchanie rozwoju
                              indywidualnego, który jest zły, zgubny, choć to rozwój, to służy złym celom.

ja tylko kwestionuję tą tezę, podaną hasłowo i bez żadnych argumentów na jej
                              poparcie. więc udowadniać, ze nie jestem wielbłądem nie muszę, bo nie wychodzę z
                              żadną teorią =)
                              to raz.
                              dwa - co to jest wg Ciebie ten nurt New Age?
                              wymień proszę co wchodzi w jego nurt, czy zaliczysz też każdą filozofię, po
                              którą New Age sięga pożyczając sobie z niej co mu pasuje?
                              więc co to jest ten New Age wg agnitunna? składniki proszę.
                              • agnitunn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 09.11.09, 22:32
                                kwestionując moje zdanie - jednocześnie stawiasz tezę a napisałaś wcześniej:
                                "
                                ale zaraz...skoro za każdą grupą mogą stać "oni", to czy nie pozostaje nam rozwój indywidualny, krytykowany poprzednio (że niby New Age kładzie nacisk na indywidualny rozwój oderwany od innych, a tu nagle są to zorganizowane grupy rozwojowe, tyle że cele są fałszywe)
                                "

Więc dlatego proszę o podanie jakiejś techniki/metody rozwoju osobistego, a ja postaram Ci pokazać co za tym stoi smile
                                Nie mając argumentów z Twojej strony, trudno z ... tym dyskutować smile
                                Myślałem, że znasz Rozwój Indywidualny (niech się powiedzmy tak to nazywa), który jest w oderwaniu tego co jest powszechnie znane jako RD.
                                Chyba że Cię źle zrozumiałem i ten RI = NA.
                                To w takim przypadku odpowiadam: przede wszystkim porzućmy słowo Rozwój, albo dajmy go jako "". Bo jest to deewolucja gatunku ludzkiego a nie rozwój. Lepiej już nic nie robić niż właśnie "to" wink

New Age to wszystko to co się obecnie dzieje smile to po prostu nowa era zniewolenia, znana znawcom jako NWO. Niczym się te dwa terminy nie różnią - mimo pozornych sprzeczności. Razem ze sobą korelują i nawzajem wspierają.

Agnitum smile
                                • motyyvvacja Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 10.11.09, 05:49
                                  No tak Agnitum.
                                  Podwazajac wszystkie nutry,wiary,new agowskie fiki miki,rozwoje
                                  duchowe,poszukiwaczy prawdy,polityke itd.
                                  Zostaniesz z niczym-napisz jesli potrafisz-Czym jest to NIC
                                  Bo nie mysle ze bazujesz swoj belif system na Bibli
                                  Ksiezulkusmile,syzyfowa robotasmile

Buziaczki wam -zmarzluchy,wysylam thailandzkie promyczkibig_grin
                                  • marian770 Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 10.11.09, 15:09
                                    u mnie z ezoteryki w praktyce zostało- feng shui, kryształy, zioła,
                                    suplementacja, modlitwy, kamertony, muzykoterapia, reiki ( dla
                                    poprawy samopoczucia dla siebie ), synchronizacji półkul mózgowych (
                                    za pomoca muzyki i suplementacji ), ćwicze higenę myśli ( negatywne
                                    mysli staram się zastepywać pozytywnymi ) i pozytywny stosunek do
                                    świata

zrezygnowałem z : magii ( rytuały i zaklęcia ), runy, symbole jako
                                    talizmany i amulety ( celtyckie, chińskie, egipskie, indyjskie ),
                                    hipnozy, afirmacji, energii piramid, wróżb ( nie wróze już sobie
                                    kartami, ani nie chodze do wróżek, wole korzystać ze swojej intuicji
                                    która mi w 75 % dobrze podpowiada ), szamanizm, radiestezji (
                                    głównie dlatego że uzależnia, tak samo zresztą jak karty ).

światopoglądowo ostatnio odwróciłem się od buddyzmu zen ( buddyzm
                                    tybetański nigdy mi nie leżał, jako zbyt konserwatywny ), odpuściłem
                                    sobie kompletnie channelingi i opowieści o UFO

- UFO wg mnie to fakt ale zbyt dużo w tym jest manipulacji głównie
                                    ze strony środowisk ufologicznych, prawdopodobnie inflirtowanych
                                    przez służby specjalne, jak pisze Agnitum prawda wymieszana jest z
                                    kłamstwem ,stąd nie wiadomo już co jest prawdą

- channelingi, z kolei czytałem wiele o programach NSA, NASA , CIA,
                                    wojska i inych służb w celu tzw. kontroli umysłów społeczeństwa.
                                    chodzi wysoce zaawansowane technologie mogące m.in. wpływać na tzw.
                                    fenomen channelingu od obcych cywilizacji. poza tym nawet jełsi
                                    ułamek z tego jest prawdziwymi channelingami, to nadal nie wiemy czy
                                    to są przyjaźnie nastawione byty i jakie prawdziwe intencje kryją
                                    się za taką próbą kontaktu

rozwój duchowy też mi się kojarzy z rozwojem indywidualnym, uważam
                                    że ezoteryka jest przydatna właśnie po to aby ułatwić sobie ( w
                                    sposób nieszkodzący nikomu ) i tak nasze niełatwe życia. w ujęciu
                                    ezoterycznym rozwój dla mnie to podnoszenie ciągle własnych wibracji.

niestety nie mam ani czasu, energii, ochoty czy pieniędzy na
                                    służenie innym. chociaż zawsze podziwiam osoby będace w słusznej
                                    służbie publicznej
                                    • agnitunn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 10.11.09, 15:29
                                      Marian wtrącę pare słów smile:

1. Z ezoteryki nie mogły pozostać Ci modlitwy, bowiem te ostatnie to nie patent ezoteryki.
                                      2. Zioła i suplementacje są znane i uprawiane przez zarówno piewców Ezoteryki jak i kompletnych przeciwników.
                                      3. Synchronizacja półkul czy też muzykoterapia opierają się na poważanych badaniach naukowych - też nie mają się nijak do ezoteryki.

Oczywiście generalnie mam takie samo zdanie (prawie) jak Ty smile

pozdrawiam smile
                                      Agnitum
                                  • agnitunn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 10.11.09, 15:26
                                    Po pierwsze: nie podważam wszystkich nurtów (to jest zupełnie nieobiektywne
                                    hasło typu "wszystkich", chociażby dlatego, że "wszystkich" nurtów tu na forum
                                    nie wymieniliśmy).
                                    NA to fiki miki - masz 100% racje smile

Mam swoje tezy i to w co wierzę - to że o tym nie wiesz i tego nie znasz, nie
                                    oznacza, że tego nie ma. Mam solidne podstawy swojego światopoglądu. Poza tym
                                    odcinam się Siostro Zakonno od KK więc nie wyjeżdżaj mi tu z Księżulkami smile

Ps.
                                    Uważaj na tych dyskotekach w BKK na transwestytów. BKK, SGK to prawdziwe oazy
                                    tego "pomieszania" smile

Pozdrawiam smile
                                    Agnitum
                                • aarvedui czysta sofistyka 10.11.09, 17:05
                                  którą tu serwujesz, niestety zniechęca do merytorycznej dyskusji. prowokujesz,
                                  aby za chwilę wycofać się rakiem. szkoda czasu, wijący się "guru".
                                  • michalgamblinski Witam Wszystkich Rodaków :))) 10.11.09, 17:20
                                    Witajcie Rodacy, Bardzo ciekawe forum, właściwie to nie sądziłem że dzięki nazwie dowiem się tu wiele informacji użytecznych o zdrowiu i tym podobnie. Chcem się przywitać po góralsku bożem jest z podhala smile)

Hehesmile popieram w całej rozciągłości agnitunn. nie wiem czy wszystkie ale na pewno te techniki newageowe ktore poznalem prowadza do zniewolenia wyznawcy. taka jest prawda o naszym świecie i głównianym nauczaniu [ageowym]
                                    Aarvedui odpowiedz na pytania a nie wykręcaj kota ogonem, jakież to techniki są użyteczne w Twoim mniemaniu

agnitunn dla Ciebie jedna rada, rpzestań się wychylać huh smile płaci Ci ktoś za to????? kto będzie chciał zrozumieć ten zrozumie, nie każdy chce i naprawdę większość ma to w dupie. są zajęci zbyt = własnym życiem, interesuje ich tylko własne szczęście, załóż se jakiś portal i znajdź tych co chcą się rozwijać i wiedzieć jak w przyszłości zareagować na zniewolenie, które zostało zaplanowane i jest realizowane krok po kroku sad

Tysz Michał
                                  • marian770 Re: czysta sofistyka 10.11.09, 23:29
                                    Agnitum jeszcze się nie ugruntował w swoim nowym światopoglądzie,
                                    tak ja to widze.
                                    • ufzes Re: czysta sofistyka 11.11.09, 19:16
                                      Marian życia mu nie starczy smile)) za dużo czyta i analizuje smile)
                                      podobno w nepalu zakupił kilkadziesiąt knig wariat

8-)
                                      ufżesz smile
                      • ufzes Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 09.11.09, 14:25
                        agnitunn i katolik? eee tam smile nietrafione porównanie smile raczej chrześcijanin.

> ale która to ezoteryczna dziedzina ma za dogmat rozwój w oderwaniu od innych?
                        > możesz mi wskazać która i pokazać teksty źródłowe czy chociażby opracowania
                        > autorów dzieł lepszych niż "Jak stać się bogatym w weekend" i podobnych?
                        > od razu wykluczę za Ciebie astrologię, hunę, większość nurtów uznających
                        > reinkarnację, zasadę karmy..

Odpowiem za siebie smile ŻADNA. Żadna EZOTERYCZNA dziedzina nie ma dogmatu.
                        Ja ze swojej strony powiem, że nie wolno nigdy krytykować tych co podążają drogą,,, ezoteryki. według mnie, każdy przechodzi pewną drogę i z czasem większości będzie dane rozpoznanie fałszu tkwiącego w na.

ufżesz wink
                        Ps.
                        Z tłumaczeniami znowu ruszyliśmy 8-)
                    • bw1971 Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 11.11.09, 10:22
                      Witam Cię Agnitum
                      "Linia ta polega na rozwoju jednostki w oderwaniu od innych, w przekonaniu, że sama jest dla siebie bogiem, i która ma wszystkich innych głęboko w pewnej części ciała"
                      - moje odczucia są troszkę inne: np: KK zrzesza tłumy i nim manipuluje strachem, jeśli jesteś jednostką, strach nie przenika, jeśli nie ma strachu zostaje miłość, jeśli jesteś w Miłości jesteś z wszystkimi.

"Dlaczego uważasz, że tematyka schodzi z tematu RD? Sądziłaś, że każdemu z RD zależy tylko na rozwoju, bogactwie, zdrowiu i szczęściu własnego Ja? Może nie wszystkim jednak na tym zależy."
                      - Dlaczego uważasz, że w/w przywary mnie interesują??? A nawet jeśli interesują większość z nas, którzy rozwijają się duchowo, to nie sądzisz, ze jest to naturalny stan człowieka: bycie szczęśliwym i zdrowym? Ktoś nam to zabrał za naszym pokornym przyzwoleniem. Czyt: "Ręce precz od tej książki, Jan Van Helsing, Pradawna Tajemnica Kwiatu Życia, Melchizedek" Jednakże jeśli jesteś chory, biedny i nieszczęśliwy co dasz drugiemu bratu i siostrze??? Może właśnie trzeba zacząć od własnego JA, aby móc pomóc innym, bo cóż możesz innym dać, przekazać, nauczyć, skoro sam nie masz?
                      Jaka jest moja prawda? Ot,jest po prostu moja, tak samo jak moje doświadczenia, czy to, co się w życiu nauczyłam, nikt mi tego nie odbierzesmile
                      W pewnym sensie Ty, przez załączone filmy i Twoje posty, otworzyłeś mi oczy o tym świecie, ale ja nie utknęłam w mieliźnie pt: polityka. Powiedzmy, że wyciągnęłam to co najistotniejsze dla mojej prawdy i szukam dalej.
                      Agnitum...przyznasz.. każdy jest inny, każdy nosi w sobie inny potencjał inną prawdę, nie można wszystkich wrzucić do jednego wora.
                      Pozdrawiam
                      bw
                      • bw1971 Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 11.11.09, 10:31
                        Oni też są dla Ciebie New Age? www.maya.net.pl/
                        • ufzes Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 11.11.09, 19:11
                          Kilka lat temu czytałem świetną książkę już nie pamiętam jakiego autora, który twierdzi że zarówno wydarzenia wokół sprawy "wiedzy Majów" ich interpretacji są ściśle zaplanowane i "uzupełnione" (przetworzone) aby było zgodnie z ideą jednej światowej religii
                          Przykładowo znak SUN (tu przykładowe znaki --> )
                          www.nuevagaia.com.ar/contenidos/img/maya/tzolkinG.jpg
                          oznacza Wielkiego Architekta w rycie szkockim (czyli Lucyfera) a znak księżyca znajduje się na naszywkach inicjacyjnych rytów niższych. A drążąc dalej Hun Nal Yeh jest "rysowany" jako głowa Kozła azazela www.dekalog.pl/eliasz/goscie/palla/azazel.jpg

)))
                          Podobnie jest z wiedzą na temat Sumerów - tu false flag jest osoba Sitchina ( www.sitchiniswrong.com/sitchiniswrongcontentpage.htm )

czas odpowie czy autor miał racje, ale jak wczytuje się w tzolkiny, symbolikę widzę szerokie współzależności z rytem szkockim masonerii, przypadek?

ufżesz smile
                          • ufzes Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 11.11.09, 19:13
                            no kurde wycieło mi
                            chciałem jeszcze dodać że w kulcie majów wcześniejszych lat przewija się Sowa, która należała do panteonu najświętszych zwierząt. Jeśli ktoś pamięta film Alexa Jonesa z Bohemian Grove to skojarzy fakt, bez komentarza 8-)

kolacja czeka 8-)
                            ufżesz wink
                      • ufzes Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 11.11.09, 18:57
                        bw zwracasz się do Agnitum więc czy mogę coś wtrącić?

Agnitum nabazgrał:
                        [[Linia ta polega na rozwoju jednostki w oderwaniu od innych, w przekonaniu, że sama jest dla siebie bogiem, i która ma wszystkich innych głęboko w pewnej części ciała]]
                        bw spłodziła smile:
                        [[moje odczucia są troszkę inne: np: KK zrzesza tłumy i nim manipuluje strachem, jeśli jesteś jednostką, strach nie przenika, jeśli nie ma strachu zostaje miłość, jeśli jesteś w Miłości jesteś z wszystkimi.]]

bw pomyśl tak; tak jak KK gromadzi i manipuluje tłumami dla sobie znanych korzyści tak samo New age manipuluje tłumami
                        To że wiele osób również forumowiczów nie widzi celu tej ostatniej manipulacji to nie znaczy jak to ktoś napisał że tego nie ma. Jak już powiedziano w którymś wątku. Celem jest KONTROLA DUSZY.
                        Nasze życie tu jest nieistotne i zupełnie gł* jeśli zajmujemy się swoim Ja. Naszym celem jest nasz bliźni. I nie chodzi tu o jakieś cierpietnictwo. Frazesy w stylu "zacznij zmianę świata od siebie" są o kant d* rozbić, moim zdaniem musimy dbać o innych.

Cytujesz również Helsinga. wiesz Kim jest ten Gość? znowu sobie powiem tak jak Marian to zauważył "kłamstwa przemieszane z prawdą" == to świat pana Helsinga. Czy wiesz, że Helsing to Mason, członek loży Wielkiego Orientu, stopnia 30stego? Czy w tym kontekście możemy być pewni co do całego wywiadu z Illuminatem? Nie wiem smile nie wiem smile

zauważasz słusznie, że jeśli będziemy chorzy i biedni i nieszczęśliwi to nic nie damy dobrego innemu człowiekowi. 100% racja! Ale nie wiem jak Ty ale ja na ten przykład smile czuję się zdrowy, niezbyt bogaty [ale mi wystarcza :] i szczęśliwy i to szczęśliwy tylko dlatego że dziękuje Bogu, że jestem!!
                        i zapewniam Cie, że nie potrzebuje żadnych technik New Ageowych aby być takim jak powyżej
                        000Mądry autor napisał "szczęście to stan umysłu a nie posiadania czy technik"

Myślę, ale nie chcę jakoś bronić Michała smile, że nie chciał Cie oskarżyć, o to że Ciebie interesują tylko te przywary smile)) To tylko z mojej strony

Kochani chyba wszyscy nawzajem sobie życzymy wszystkiego najlepszego w życiu, mobilizujmy się na to, aby ten świat uczynić lepszym! Ale przy okazji nie zapominajmy naszej historii, poznajmy prawdę nie bójmy się PRAWDY! tylko ona nas w pełni wyzwoli

Ufżesz smile
                        • bw1971 Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 14.11.09, 17:57
                          uff żesz, jakby to powiedziała moja babcia....smile
                          same kritikum sammum, jeśli to ma się nazywać rozwój duchowy no to w stylu TVN24, brawo moi mili. Podejrzewam, że jakbyśmy się tak spotkali face to face to nie obyłoby się bez niżej wymienionych kopów o kant d*smile , a chyba nie o to nam chodzi.
                          ufzes - ja na ten przykład, dokładnie jak Ty, czuję się zdrowa, niezbyt bogata (ale mi wystarcza)i szczęśliwa, bardzo szczęśliwa, za to ze JESTEM i nie korzystam z NA. To co przeczytałam i przeczytam, analizuje, co jest zgodne z linią mojej duszy, a co nie.
                          Może podzieliłbyś się swoimi znalezionymi w sieci - ciekawymi, nowymi, innymi....? Na co, na pewno większość forumowiczów czeka, ja równieżsmile
                          Pozdrawiam gorąco.
                          bw
    • marian770 Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 04.11.09, 23:17
      i znów nowa religia... zinstytucjonizowanie wiary zawsze budzi
      poderzenia jaki jest tego cel i o co tak naprawdę w tym chodzi...

Wiara Baha'i rekomenduje wprowadzić jeden uniwerslany powszechny
      język i walutę na całej planecie.

Wiara Baha'i (czytaj Bahai) głosi Jedność Boga, religii i
      ludzkości (w całej jej różnorodności)!

pachnie New Age'owską NWO..
      dla każdego coś miłego.. nie podoba Ci się to ? to może to.... Nie ?
      to mamy jeszcze coś innego.. czuje się jakby akwizytor starał mi się
      na siłe sprzedać niepotrzebny produkt...

nie lubie KK i czuje jakiś naturalny odruch odrzucający, ale czy nie
      lepiej już trzymać sie korzeni chrześcijańskich w wierze ?
    • minnbla.londyn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 05.11.09, 01:04
      Co myslicie o tym ?

www.luisprada.com/Protected/the_lacerta_files.htm
      • agnitunn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 08.11.09, 18:04
        Minnbla wiesz ile już rozmawialiśmy o jaszczurach smile Ach pamiętam te noce
        spędzone ze znajomymi przy Corey Brandon Story heh smile
        Niezły SF, Szkoda tylko, że SF smile

Ale opowieści z dreszczykiem smile trzeba przyznać.

Agnitum
    • mskaiq Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 11.11.09, 12:16
      Tak przejzalem Agnitunn co piszesz o RD i nie znalazlem niczego
      wiecej od Ciebie poza dobrze znajoma krytyka.
      Mysle ze jedna z najwazniejszych spraw w rozwoju duchowym jest
      akceptacji innych, ich sposobu myslenia, bez wzgledu czy sie z tym
      co inni mysla zgadzamy czy nie.
      Wedlug mnie dobrze jest czasami zwerbalizowac nasze uczucia, przede
      wszystkim te negatywne.
      Serdeczne pozdrowienia.

• szizumami Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 11.11.09, 14:28
        ---może byście w końcu przestali sobie udowadniać kto madrzejszy\
        KOGUTY|!\

\i --myśle,że jakbyście wrzucili już coś z tego tłumaczenia to wiele
        co poniektórym zaczełoby sie wyjasniać[no chyba że chodzi wam o
        prawa,tantiemy i te inne..albo w całosci chcecie wybrańcom
        przesyłać|?|?|?\

\\nam już kipi od ciekawości[he he]
        • mimbla.londyn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 14.11.09, 14:57

G. Edward Griffin Back on Alex Jones Tv 1/7: The Nwos Master Plan is Underway
    • mimbla.londyn Re: Znalezione w sieci - ciekawe,nowe,inne ... 21.11.09, 22:53

Noo... ciekawe czy to pomysl na biznes czy oni w to serio wierza?

ludzie.gazeta.pl/romualdstatkiewicz/0,0.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka