Dodaj do ulubionych

Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski .

16.09.14, 07:25
"Nie ma bowiem nic tajemnego, co by nie miało być ujawnione. Nic też nie może być tak ukryte, aby nie wyszło na jaw. Kto ma uszy do słuchania, niech słucha!" [Łk 8,17]

"Przemawiam do każdego człowieka. Nieustannie. Rzecz nie w tym do kogo się zwracam, ale kto mnie słucha. Przemawiam na różne sposoby. Nasłuchuj mego głosu w prawdzie swojej duszy. W uczuciach serca. W wyciszonym umyśle. Słuchaj mnie na każdym kroku. Ilekroć zechcesz Mnie zapytać, wiedz że Ja już odpowiedziałem. Otwórz szeroko oczy i spójrz na świat..." N.D.Walsch

Dokładnie ,nic nie będzie ukryte co by nie miało wyjść na wierzch .

Po wnikliwych moich obserwacjach ludzkich charakterów przez wiele lat ,napiszę że człowiek dzisiejszy w głębi duszy nie potrafi być prawdziwie sobą ,będzie grał na zewnątrz przed ludźmi ,znajomymi ,rodziną itp. kogoś kim nie jest (oczywiście są wyjątki od reguły , i są ludzie zrównoważeni psycho-emocjonalnie ,czy też energetycznie ) .

Ludzie np. jedno myślą ,drugie mówią a trzecie zrobią ,na zewnątrz np. zakładają takie zewnętrzne maski ,fasady , tzw. robią nieraz dobre miny do złej gry ,leją krokodyle łzy (szczególnie dzieci już mają wyćwiczony udawany żal ,by wymusić poczucie winy kogoś otaczającego go opieką i miłością ) ,niektórzy ludzie często obiecują coś ,czego nie zrobią .
Dlatego jak kiedyś słyszałem - życia nie powinno się brać poważnie ,życie to scena ,na której rozgrywają się wiewlorakie sceny teatralne -dramaty ,komedie ,horrory ,fantastyka ,s/f ,erotyka ,filmy akcji ,thilery ,baśnie i bajki .
Albo takie - życie to sen wariata ,lecz zaprawione alkoholem staje się znośniejsze .
Wszyscy jedziemy na tym samym wózku ,lecz każdy zachwala własną drogę i namawia by skęrcić w jego/jej stronę .
Obserwuj wątek
    • memesiss Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 06.10.14, 17:18
      Oh, no dobrze powiedziane. Choć w sumie - własnie czesto bywa tak, że gramy sami przed sobą. Nie tylko przed światem. To w sumie dość ciekawe, no ale faktycznie tak jest. I w tym alkoholu właśnie! no tak, zapominamy, albo oddalamy refleksje
      W sumie zadziwiło mnie jak można o czymś takim wyłożyć we fantasy. Taka była właśnie ostatnia rzecz co przeczytalem, Wojna Tseneska. I bardzo polubiłem jak autor zakończył - niewiadoma bo i takie jest życie. Choć maski chyba opadły, no i ja też chciałbym pracować nad moimi. Życzę wszystkim żeby nam opadały, bo czyż tak nie lepiej? No chyba tak. Lepiej byc tym sobą, mimo wszystko
      • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 06.10.14, 18:57
        Oh, no dobrze powiedziane. Choć w sumie - własnie czesto bywa tak, że gramy sami przed sobą. Nie tylko przed światem.

Dokładnie , najgorzej i najtrudniej pokonać wrogów tzw.demonów w sobie samym - Strach ,Lęk ,Obawa ,Zazdrość ,Pycha ,Duma ,Egoizm , Zachłanność , Zarozumiałość , Lenistwo ,Pożądanie ,Chciwość .

Ja dawno je pokonałem ,wam także życzę udanej pracy nad wykorzenianiem i pokonywaniem swoich wewnętrznych demonów .
        • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 07.10.14, 20:57
          Powiedzcie mi czemu na tej planecie takie zacofanie umysłowe jest ,jakby po ziemi chodziły istoty człekokształtne ,humanoidy ? jakbym był w czasach ciemnoty ,zabobonów i panujących inkwizytorów ,wszędzie widzę i czuję agresję ,zazdrość ,gniew ,pożądanie ,chciwość ,egoizm ,głupotę i oszustwa .
          • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 11.10.14, 03:01
            Jak łatwo Energetycznym Wampirom Schizofrenicznym ,podróżnikom astralnym skraść moją własność intelektualną i doświadczenie praktyczne .

Ja się nachodzę ,natrudzę ,zdobędę wiedzy ,a taki schizofrenik jeden z drugim ,ciach i moja wiedza i doświadczenie jest jego .
            • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 12.10.14, 03:03
              Chcąc być łagodnym, okrutnym być muszę. - William Shakespeare
            • szizumami Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 05.11.14, 09:06
              tu nie trzeba zadnych podrozników astralnych----tu sie kłania zwykła psychologia
              nasladujemy,ulegamy,dajemy sie wciagnac,chowamy cos "z siebie" przed swiatem..najczesciej albo podłozem jest strach albo zadza,albo wstyd
              chcemy by lepiej postrzegani
              nie chcemy by widziano nasze słabosci
              kieruja nami instynkty
              no i nie pytamy siebie--CZEGO CHCEMY
              A nawet powiedziałabym -CO KOCHAMY?co lubimy?
              a czego na pewno nie chcemy...
              boimy sie tez ostracyzmu..wpasowani w grupe--jestesmy bezpieczniejsi
              a tak -niepewni swej wartosci--czujemy "moc " grupy
              bo byc soba czasem moze wymagac buntu i odwagi

poszukiwaniu siebie towarzysza rowniez -nakłądanie i sciaganie masek--a własciwie jest jedna -a zachowuje sie jak kameleon
              powtarzajac za sławnymi ludzmi(ja tez od paru idoli nie jestem wolna)---TEZ NIE MÓWIMY SOBA
              a wiec -znalezienie siebie -to "be or not to be" REALLY!
              pozdrawiam
              • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 05.11.14, 09:29
                poszukiwaniu siebie towarzysza rowniez -nakłądanie i sciaganie masek--a własciwie jest jedna -a zachowuje sie jak kameleon
                powtarzajac za sławnymi ludzmi(ja tez od paru idoli nie jestem wolna)---TEZ NIE MÓWIMY SOBA
                a wiec -znalezienie siebie -to "be or not to be" REALLY!
                pozdrawiam

Mądrze Napisane .
                Kłaniam się nisko i życzę miłego dnia smile

Dodam tylko że podróżników astralnych ,to miałem na myśli czyjeś alter ego potworzone gdzieś w światach astralnych ,sobowtórów eterycznych ,wampirów psychoemocjonalnych (a wiem to ze swojego wieloletniego doświadczenia ,i po własnych odczuciach , nieraz wiele pijawek ,komarów łasych na moje emocje wysysało ze mnie krew,moją siłę życiową ,takie nadludzkie nerwy i stres ,to wrogowi nie życzę najgorszemu -co za emocjonalne piekło musiałem przez wiele lat przeżywać
                • szizumami Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 05.11.14, 20:40
                  -wiesz -ja nie jestem za tym ,aby tak mocno trzymac sie twierdzenia,ze to
                  inne twory,byty..egregory...nami tak zawiaduja
                  tzn--tez cos jest na rzeczy---bo energetycznie-przyciagamy podobne
                  przyciagamy--bo energetycznie jestesmy atrakcyjni,mysle jednak,ze najistotniejsze
                  i OD NAS pochodzace sa problemy zwiazne z naszymi negatywnymi emocjami nagromadzonymi,a moze nawet sciagnietymi od innych--chorób smutków,oraz tych "momentów" kiedy poczulismy czyjs bol,bieda,złosc itd,KIEDY BARDZO CZYMS SIE PRZEJELISMY----TO NA NAS SIEDZI!!--JAK BRODyaka negatywna masa,która jak w blednym kole trzyma negatywne--nie daje cieszyc sie,isc do przodu--blokuje DOBRO

wielu duchowych przywodcow roznej masci i bioenergoterpeutów czy speców od energii
                  jest tez zdania ,ze najlepiej na ile top mozeliweodcian sie od zła,tragedii,nienawisci,obrazów nieszczesc chorób,itd----NIE KONTEMPLOWAC TEGO,DUSIC W SOBIE
                  to nieraz truden -bo przeciez nie chodzi nam o zobojetnienie i tym bardziej nie o nieuczestniczenie w np akcjach charytatywnych
                  chodzi o to by tego "zła" nie trzymac NA SOBIE
                  NIE WZMACNIAC GO
                  nawet mowiac ,czy piszac -o wszystkich niedobrych rzeczach,nazwach--pisac tylko tyle ile trzeba i nigdy z duzej litery

podam za przykład---w psychologii odkryto taki syndrom u bardzo wrazliwych osób--kobiet
                  syndrom -gdzie 1 osoba cierpi za miliony krzywdzonych kobiet--odczuwa tak ogromny bol,ze nie jest w stanie normalnie funkcjonowac,albo jest przekonana ,ze ona wydarzenia, o których slyszała sama przeszła i ma wszelkie objawy-jakby tak było naprawde
                  duzo sie mówi tez o przeniesieniu pokoleniowym--głosno w psychologii moze jeszcze za mało
                  ale wsrod terapeutów duchowych wiecej..nawet podpiełabym pod to --ustawienia Hellingera

ostatnio czytajac o metodzie "odpinania"{metoda oczyszczania sie z takich wlasnie brzydkich rzeczy}---podany był przykład --dziewczynka miała podłaczone "cos" co wygladało na skrzynke
                  z rura,która była do niej podłaczona!oczywiscie nie mówie tu o czyms niefizycznym--tak "widziała" to terapeutka!,,a dziecko miało anoreksje...
                  ciekawe..
                  ale co chciałam w zwiazku z tym---tak sie zastanowiła--jedni mysla--astrale ,byty podpinaja sie ..inni--ciemna ,brudna energia,w ww wymienionej metodzie tworca nazywa to-
                  • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 06.11.14, 05:08
                    pamiętajmy Pozory Często Mylą ,Polecam Fajną Scenę : www.youtube.com/watch?v=xfgCNJY2f-Y
                    • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 11.11.14, 15:49
                      Pamiętajcie ! ! ! Pozory Często Mylą ,Zmysły Ludzkie I Mózg Potrafią Bardzo Zniekształcać realną rzeczywistość ,A Mózg Ludzki Potrafi Nas Nieźle Oszukiwać , W Kwestii tego jak postrzegamy ,słyszymy i odczuwamy ,odbieramy , zewnętrzną rzeczywistość ,a wystarczy przekonać się na własne oczy ,dotknąć ,spróbować ,itp. czy to prawda ,bo prawda ,i geniusz tkwią w prostocie ,-kto ma oczy do patrzenia ,niech patrzy ,a kto ma uszy do słuchania niech słucha .

Często mylimy pojęcia : głupotę / z mądrością ,
                      pychę ,egoizm i przemądrzałość / z pokorą i cierpliwością ,
                      tchórzostwo ,niskie poczucie własnej wartości i niedojrzałość / z odwagą ,dojrzałością
                      grzech / mylimy z pobożnością
                      zło ,oszukiwanie ,zazdrość ,i agresję / z byciem dobrym ,szanującym innych ,bezinteresownym i uczciwym człowiekiem .
    • kluzeczka Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 13.11.14, 18:32
      Niestety zauważam, że takich ludzi jest coraz to więcej. Nie wiem czy to czasy ludzi zmieniają wymuszając w nich takie a nie inne zachowanie?
      Coraz to mniej spotyka się ludzi prawdziwych.
      • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 13.11.14, 23:38
        Niestety zauważam, że takich ludzi jest coraz to więcej. Nie wiem czy to czasy ludzi zmieniają wymuszając w nich takie a nie inne zachowanie?
        Coraz to mniej spotyka się ludzi prawdziwych.

Lecz na szczęście są ludzie - Dobrej Woli ,Wierni Wyższym Ideałom ,Tradycjom i Boskim Zasadom ,I Żyjących Według Świętych Zasad - Altruizm , Agape ( Miłość Doskonała ,Miłość Pierwszych Chrześcijan ) ,Bezinteresowność ,Empatia - Caritas ,Wielkie Współczucie ,Nie Robienie Tego Co Jemu/Jej Niemiłe ,Nie Krzywdzenie W - Myśli ,Mowie I Czynie , itp .Pamiętajmy Kto żyje według Boskich Zasad Ma obiecane życie W szczęściu jak obiecał Bóg Poprzez Jezusa Chrystusa ,trwajmy więc bracia i siostry w wierze pełni nadziei na lepszy los .

Powiem tylko tyle że na moim miejscu niejeden człowiek popełnił by samobójstwo już dawno w tak nadludzkich nerwach i tak wielkim stresie żyję ,a jednak Bóg Codziennie Wzmacnia Mą Wolę Przetrwania I Pogłębia Mą Miłość .

Cierpliwości więc a będzie lepiej .
        • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 14.11.14, 06:28
          Obserwuję Przez Wiele Lat Jak Ludziom Z Nudów I Lenistwa ( A To Grzech - Pychy ,Lenistwa ,Egoizmu I Zaniedbania , Takim Leniom I Nieukom - Przychodzą Do Głowy Najbardziej Chore , Nieziemskie Pomysły ,Fantastyczne Pomysły I Paranoiczne Wizje ,A Udają Że Są Chorzy ,ha,ha,ha - Lekomani ( Zastąp To Medytacją - Przyszłą Medycyną Energetyczną ) Oraz Lenie O Niskim Poczuciu Swojej Wartości ( Zastąp To Ruchem Na Świerzym Powietrzu - Ruch Pobudza Krążenie W Organizmie ,Wzmacnia Serce , A Organizm Wydziela Endorfiny - Hormony - Zdrowia ,Szczęścia , Radości I Długowieczności .
          • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 18.11.14, 14:02
            Nasz Ośrodek Świadomości , Umiejscowiony W Mózgu - Szyszynka ,Tzw. 3 oko ,a Rozwinięta to 6 zmysł Nadprzyrodzone ,Paranormalne I Parapsychiczne , A Zarazem Naturalne /Przyrodzone Duchowe Zmysły Człowieka -Telepatia , Jasno-widzenie , Empatia , Mediumizm , Jasno-czucie } Świadomość Boga Lub Twórcza , Lecz Przez Nadmiar Zdobyczy Technologicznych I Rozkoszy Zmysłowych , Organ Ten U Człowieka - Czyli Szyszynka Jest Mała ,Nierozwinięta ,W Stanie Szczątkowym .

Pamiętajmy ! - Szyszynka Wydziela W Organizmie Ludzkim - D M T - Jedną Z Najsilniejszych Substancji Halucynogennych Na Globie Ziemskim , jej działanie potrafi wytworzyć w wyobraźni ludzkiej silne i realistyczne nie raz - wizje ,paranoje ,omamy ,złudzenia ,schizy , itp odmienne ,niezdrowe stany psychiczne/umysłowe .
            Ale też szyszynka nasza potrafi wytworzyć w organizmie - Endorfiny -hormony - zdrowia,szczęścia ,radości i długowieczności .
            • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 19.11.14, 04:32
              Nikt na ziemi nie odczuwa takiego osamotnienia ,jak ja , i takiego pewnie niezrozumienia jak ja jestem niezrozumiany ,no przede mną było wielu proroków ,jasnowidzów ,wizjonerów ,mistyków i świętych ,bo ja powiedział Jezus Chrystus -jeden z moich duchowych nauczycieli - ŻADEN PROROK NIE JEST MILE WIDZIANY I POWAŻNIE TRAKTOWANY W SWOIM KRAJU ,a dlaczego ? ano dlatego że nauczenie ludzi ponadczasowej wiedzy i przekazywanie Bożej Miłości I Mądrości Bywa Trudne W Odbiorze Słuchacza ,gdyż mózg odbiorcy takich słów , który jest człowiekiem o wyższej Świadomości Boga , Duchowej ,Chrystusowej ,Lub Człowieka Na Wyższym Stopniu Ewolucji I Poznania Transcendentnego , zmysły i mózg słuchającego filtrują dane słowa odpowiednio zmodyfikowane / przemienione w jego głowie ,doznając transmutacji / przemiany , i zmysły jego / jej przekazują takie słowa po przerobieniu odpowiednio do stopnia jego Świadomości Duchowej ,Stopnia Rozwoju Duchowego /Osobistego ,Pojmowania przez jego /ją treści przekazywanych słów .

Dlatego to Jezus Używał W Tamtych Czasach - Metafor (Metafora to potęga ,to wyższość emocji nad intelektem / rozumem ,można wyrazić rzeczy irracjonalne ,niewyrażalne słowami ,ale też Symbolami ,Mową Ciała - Fachowo Z Psychologii Kineza ) , używał też - Alegorii , Przypowieści , itp .

Dlatego Podkreślał W Każdej Przypowieści "Kto Ma Uszy Do Słuchania ,Niech Słucha ,A Kto Ma Oczy Do Patrzenia Niech Patrzy ".
              • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 19.11.14, 05:35
                Pamiętajmy ! ! ! - Ładne i Piękne Opakowanie -Ciało Fizyczne ,Skrywa Nieraz W Swym Wnętrzu Brzydkie I Odrażające, Niejednokrotnie Treści ( czytaj - charakter ,rogata ,ciemna ,zła ,demoniczna dusza ,zewnętrzne maski ,pozory ,gesty ,pozy ,gra aktorska ,itp. ) .

Lecz Wszystko We Wszechświecie Jest Względne I Dąży Do Zachowana Równowagi - Takie Życiowe TAO - ING = JANG ,Cały Świat Przyrody - Flora ,Zwierzęcy - Fauna ,I Ludzi ,A Wszystkie Te Żyjące Istoty I Stworzenia Na Ziemi , To Zmaterializowana Energia Wszechświata .

Skupmy Się Na Człowieku I Jego Sprawach Oraz Odczuciach :
                jeżeli kogokolwiek ,cokolwiek lub ktokolwiek -irytuje,denerwuje,.drażni ,wyprowadza z równowagi , itp .itd. u drugiego człowieka ,to znaczy że ta cecha charakteru znajduje się w nim / w niej samej / samym ,bo jak we wnętrzu ,tak na zewnątrz ,a jak w górze ,tak i na dole ,a Jezus mawiał szukajcie aż znajdziecie ,skarbów i prawdy o sobie ,wszędzie ,lecz głównie w sobie ,w swoim wnętrzu .
                • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 19.11.14, 12:31
                  Nie Chciał bym być w skórze tego który wzbogacił się i dowartościował swoją pychę i egoizm moim kosztem pamiętajmy ,jego upadek i staczanie się będą straszne w swoich skutkach ,ja przeżyłem i przeszedłem piekło ,lecz w porównaniu z niektórymi ,to nic takiego wielkiego ,innym natomiast współczuję ich dalszych losów ( mieli swoje radości w życiu ,ja nie niestety ,musiałem wykonywać wolę Boga Stwórcy -Ojca Wszystkich Ludzi Na Ziemi ,ale będzie jeszcze moje na wierzchu ,ten się śmieje ,kto się śmieje ostatni ,co się odwlecze ,to nie uciecze ,Bóg Jest Nierychliwy ,Ale Sprawiedliwy ,każdemu odda w swoim czasie to na co zasłuiżył
                  • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 19.11.14, 16:32
                    Trzeba wiedzieć że aby być Szczęśliwym ,Zdrowym I Zadowolonym Z Życia ,to wcale nie potrzeba do tego - Alkoholu ,Psychotropów ,Czy innych sztucznych środków zmieniających Świadomość Ludzką ( alkohol bowiem, otwiera głębsze pokłady psychiki ludzkiej -Głęboką Nie-świadomość / Nad-świadomość ,Pod-świadomość I Przed-świadomość .

Ja np. poświęciłem swoje lata życia Jodze ,I Medytacji - te dalekowschodnie techniki świetnie pozwalają nam na eksplorację ludzkiej psychiki ,taką duchową podróż w głąb siebie ,odkrywanie nowych wymiarów duchowych i lepsze poznawanie siebie ,o czym świadomie ,na co dzień nie zdajemy sobie sprawy , taka naukowa samo-analiza własnej psyche , to taki nasz rozwój duchowy i osobisty .
                    • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 21.11.14, 07:06
                      Bóg Jest Miłością ,A Więc Uczuciem Miłości Rozpalającym Miłość W Sercach Ludzkich I Powodującym Bicie Ludzkiego Serca , Otwierając Człowieka Na Miłość ( Który Ludzie Mylnie Biorą Za Strach ,A To Głos Boga Stwórcy W Nas Wołający Z Głębin Naszej Duszy ) .
                      • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 23.11.14, 09:41
                        Ludzie to mają ,czego sobie nie-uświadamiają cechy zwierzęce w sobie ,charakteru ,umysłowości ,mentalności , itp :

Np. jedne kobiety jak kukułki podrzucały by dzieci do cudzego gniazda lub porzucały na pastwę losu ,to tu ,to tam ,inni mężczyźni jak krokodyle (ronić udawane krokodyle łzy ,a to 100% zabójca i morderca ) ,goryle ,orangutany ,szympansy ,pawiany itp.w ludzkiej skórze pokazują swoją pychę ,przemądrzałość ,silne ego i dużą (w ich mniemaniu ) pozycję społeczną ,niektórzy ludzie jak lisy w cielesnej powłoce lubią prowokacje,oszustwa i podstępy oraz psychomanipulacje .
                        Są ludzie leniwi jak niedźwiedzie które przesypiają zimę w swoich gawrach , inni jak króliki o cechach nerwicowca , zestresowanego erotomana i szpiega / konfidenta -stąd długie uszy ,szybkie kicanie ,i wykonywany w pośpiechu stosunek seksualny .

Inni natomiast lubią pluć i gwizdać jak lamy i wielbłądy .
                        • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 24.11.14, 17:35
                          Ściągnijcie zewnętrzne maski ,przestańcie grać ,przebudźcie się z ciemnoty wielopokoleniowej iluzji umysłu i niewiedzy duchowej ,i nie projektujcie proszę na mnie swoich paranoi , i nierealnych schizofrenicznych wizji i fantastycznych objawień rodem z kosmosu - ha ha ha ,nie życzę sobie !

Polecam film jak łatwo osądzać kogoś ,nic w ogóle o nim nie wiedząc ,tak jest ze mną ,nikt mnie wcale nie zna ,ale plotek ,pomówień i pogłosek fałszywych na mój temat wiele :

zalukaj.tv/zalukaj-film/21404/john_doe_vigilante_2014_.html
                          • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 25.11.14, 02:51
                            ?? ??? ?????? ?? ??? ??? ???? ??? ????? ??????.
                            • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 28.11.14, 05:50
                              Czy nie macie wrażenie że pewne sytuacje w życiu powtarzają się ,ciągnie was do pewny osób , itp. itd. ,choć tak naprawdę dobrze się nie znacie i nie znaliście zdawałoby się wcześniej ? dlatego tak jest , że musieliście być dobrymi znajomymi ,lub musieliście się dobrze znać w poprzednim swoim wcieleniu ,w poprzednim swoim życiu ,przed śmiercią ciała materialnego ,,według filozofii i nauki dalekiego wschodu o reinkarnacji ( rei- powrót ,karnacja -ciało ,czyli reinkarnacja -powrót do ciała ) .

Lecz nie wszyscy zrazu po urodzeniu i większość lat , nie wszyscy ludzie pamiętają swoje przeszłe wcielenia ( po urodzeniu ma się jakby amnezję ,swoich poprzednich żywotów i tego kim się jest obecnie w tym życiu ,na tym właśnie polega wszelka nauka i kształcenie życiowe ,na przypominaniu sobie prawdy o sobie ,na poznawaniu siebie ) ,gdyż świadomość, siebie ,świadomość duchowa jest jeszcze ograniczona i nierozwinięta .

Nazwał bym Świadomość prostszym językiem -Świadomość Duchowa To - Intuicja - Transcendentny Nad-świadomy Stan Umysłu .
                              • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 28.11.14, 21:48
                                Pod Zewnętrznymi , Sztucznymi I Nieprawdziwymi Warstwami Pozorów ,Zewnętrznymi Maskami :

Ludzie Często Skrywają Swoją Prawdziwą Naturę ,Swe Prawdziwe Wewnętrzne Oblicze I Twarz :

• woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 28.11.14, 23:04
                                  Piękne Opakowanie ,Skrywa Nieraz Brzydkie Treści ( czyt. piękny wygląd ,mądra postawa i ładne ciało , może skrywać - złą ,grzeszną duszę ,brzydkie wnętrze ,głupi charakter , pychę i egoizm ) ,pilnuj więc by osiągnięte dobro i piękno oraz miłość w sobie pielęgnować , i pilnować by nie pochłonęło cię zło ,by nie przejść na stronę zła ,zło ,diabeł ,szatan ,zły duch ,itp. jest bowiem o wiele bardziej atrakcyjniejsze na pozór , i potrafi kusić na wiele sposobów .

Pamiętaj i Socjopata I Psychopata , Będą mordować ,gwałcić ,zabijać i oszukiwać ,w imię tzw. wyższego dobra w ich mniemaniu ,masochista będzie się samo-okaleczał w swoim mniemaniu ,niby w imię Boga i jako wyraz pokuty i samoumartwienia ,a samobójca schizofrenik cierpiący na dużą pychę ,wielki egoizm i kompleks Boga ,poświęci swoje życie niby w dobrej i dla, wyższej sprawy i idei .
                                  • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 04.12.14, 14:33
                                    Lepszy Wróbel W Garści ( Konkrety ,Realia ,Fakty ) = Niż Gołąb Na Dachu (Marzenia ,Sny ,Nierealistyczne , Wirtualne ,Sztuczne Wizje I Fantastyczne Oczekiwania .
                                    • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 06.12.14, 00:13
                                      Jeden wieży w duchy ,druga wieży w zuchy ,trzeci wierzy w demony ,to czwarta zaś w inne androny i zabobony ,piąta w anioły wierzy ,szósty siedzi i głupoty bredzi ,głupota i wszechświat są nieskończone i nie mają granic ,podczas gdy wszechświat granice posiada ,to głupota ludzka nie .
                                      • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 06.12.14, 00:44
                                        Tak a plemników jest wiele męskich ,które mieszają się z kobiecymi ,przy uprawianiu stosunku seksualnego ,a one -plemniki kobiece i męskie ,mieszają się , wchodząc w interakcje z mózgiem ,a mózg przetwarza / przekształca doświadczenie seksualne w marzenia i fantazje , czyli wszelkim duchom i demonom ,itp. na imię seks .
                                        • eevvaa Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 05.03.15, 12:28
                                          Strach ubiera nas w maski.smile
                                          • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 05.03.15, 13:13
                                            Strach ubiera nas w maski.smile
                                            • eevvaa Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 07.03.15, 12:40
                                              'Smile" na pewno pomaga rozpedzic smutki, ale i tak za wszystko odpowiedzialny jest podobno umysl (95%),a wystarczy go tylko wyciszyc albo" az"smile
                                              • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 07.03.15, 13:29
                                                Umysł /Dusza / Duch / GłębiaPsychiczna - zaprawdę pełen jest iluzji ,niebezpieczeństw zakamarków , jest jak taki nasz mały Wszechświat / Mikrokosmos ,w przeciwiewństwie do Wszechświata / Makrokosmosu Nad Nami , bo jak na górze ,tak i na dole , a to czego doświadczamy na codzień ,jest w nas poukrywane ,lecz jest to poprzykrywane warstwami podświadomych śmieci ,gdzie skarby te czekają tylko na to ,aby je odkryć , więc szukajcie aż znajdziecie ,bo wszystko co potrzebne człowiekowi do szczęścia , zdrowia i bogactwa jest w nim samym schowane na dnie jego / jej psychiki .

Także umysł jest w 100 % odpowoedzialny za to , co nas w życiu spotyka ,budowę umysłu pokazuje film pod tyttułem " Cube "
                                                zalukaj.tv/zalukaj-film/4238/cube_2_hypercube_cube_2_hiperszescian_2002_.html
                                                • eevvaa Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 10.03.15, 10:44
                                                  Ostatnio naukowcy odkryli,ze pole magnetyczne serca jest 10 razy silniejsze od pola umyslu,dlatego bardzo wazna jest harmonia miedzy nimi.smile
                                                  • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 10.03.15, 12:32
                                                    eevvaa 10.03.15, 10:44
                                                    Ostatnio naukowcy odkryli,ze pole magnetyczne serca jest 10 razy silniejsze od pola umyslu,dlatego bardzo wazna jest harmonia miedzy nimi.smile
                                                  • woxilo Re: Gra Pozorów ,Zewnętrzne Maski . 10.03.15, 14:22
                                                    Dzisiejszy świat ,to dżungla ,gdzie przetrwają tylko silne ,gatunki -Alfa , trzeba walczyć stale o swoją pozycję w świecie , być że tak powiem jak Wojownik - Zen ,jak przysłowiowy Samuraj z Klasztoru Zendo ,podążający swoją drogą ,oraz mający swój ,niepowtarzalny kodeks chonorowy samuraja .

Twórcze wyrażenie gniewu , to zdrowy objaw dojrzewania /dorastania ,a także kontruktywne wyrażanie gniewu ,jest oznaką zdrowia umysłowego ,psychicznego ,seksualnego i duchowego .

Kościoły tworzą człowieka zakompleksionego i niepełnego ,oraz niedojrzałego psychicznie i emocjonalnie , ponieważ człowiek to istota całościowa ,holisytyczna - duchowo -cielesna ,seksualno -emocjonalna , i nie powinien człowiek być oddzielany od swojej duchowej ,seksualnej natury ,gdyż w końcu zdrowie psychiczne ( duchowe ,umysłowe ) i fizyczne ( materialne ,seksualne ,) zaczynają szwankować ,kończąc na przedwczesnej śmierci .
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka