Dodaj do ulubionych

..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::..

09.04.05, 16:33
Witam Was serdecznie smile

Chciałbym z wielką przyjemnością wszystkich powiadomić, że w dniu wczorajszym na forum "stuknął" 1000 post smile)

W związku z tym postanowilem poznać Waszą opinię na temat forum, jak się tu czujecie, czy prowadzone dyskusje są atrakcyjne, a może małostkowe, co sądzicie o formie moderacji forum, no i o zalozycielu czyli mnie big_grin.

Pragnę abyście wypowiadali się w sposob merytoryczny, bez wzajemnego oskarżania się i prześcigania jeden drugiego, obiecuję że wszystkie sugestie zostaną wnikliwie rozpatrzone i jeśli to technicznie możliwe wprowadzone w życie.

Jeśli macie jakieś konkretne sugestie tematów jakie chcielibyście poruszyć na forum a z jakiś powodów zastanawiacie się czy warto, proszę napisać, moim założeniem jest aby była na forum wolność słowa, jednakże przestrzeganie podstawowych zasad regulaminu oraz netykiety jest nieodzowne, toteż proszę wziąć to pod uwagę.

Zastanawiam się nad rozszerzeniem tematyki forum, tzn związanej z rozwojem duchowym tak jak to bylo na poczatku ale bez drastycznego cięcia :] mam nadzieje, że wspólnymi siłami uda nam się dobić do kolejnego tysięcznego postu :]

Jeżeli ktoś nie chce publicznie się wypowiadać z różnych powodów może swoje propozycje przesłać mailem

Czekam na wszystkie propozycje i uwagi.

Pozdrawiam, delphine
GG: 2341110
Obserwuj wątek
    • comma Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 09.04.05, 17:13
      Witam i gratuluje - tak Zalozycielowi, jak i Dyskutujacym smile)) Powiem
      szczerze - nie mialabym nic przeciwko rozszerzeniu tematyki Rozwoju Duchowego
      Moje uwagi co do moderacji sa znane - zawarlam je w postach, które znajduja sie
      w watku "Inne sprawy Forum". Oczywiscie zdecydowanie popieram nacisk na kulture
      wypowiedzi - to bardzo wazne i znaczaco wplywa na wartosc forum. Wydaje mi sie
      jednak, ze lepszym od wycinania wypowiedzi rozwiazaniem jest pokazanie "zóltej
      kartki" - czyli ostrzeganie autorów kontrowersyjnych wypowiedzi, ze naruszaja
      zasady przyjete na forum i kolejne tresci w tym tonie beda usuniete. Jesli sie
      nie myle, tak wlasnie Delfin postepuje na Wrózbiarstwie - i to uwazam za
      sluszne. Oczywiscie poza wszelka dyskusja pozostaja posty ordynarne i
      obrazliwe, nie wnoszace niczego do tematyki forum.
      Dyskusje uwazam za bardzo atrakcyjne i ciekawe, inaczej by mnie tu nie bylo smile
      • sc200 Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 09.04.05, 17:49
        Witaj comma smile

Rozszerzenia ale jakie tematy?
        • eevvaa Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 09.04.05, 17:57

Nam tak samo jest potrzebne to forum jak i Wam. Chcielibyśmy ,żebyście się tutaj
          dobrze czuli. Nie popełnia błędów , tylko ten co nic nie robi.
          Myślę, że przy wspólnej współpracy uda nam się napisać jeszcze kilkadziesiąt
          tysięcy takich postów.

serdecznie pozdrawiam smile
          ewa
          Życie jest piękne -tylko trzeba to jeszcze zauważyć.
          • perfectum Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 09.04.05, 18:48
            Proponuję rozszerzyć forum o parapsychologię lub ezoterykę... Sam RD często jest rozumiany jako religia.. Żółte kartki sa OK, ale trzeba zachować jakis zdrowy rozsądek, mam wrażenie, że nazbyt często zamyka się buzie, nawet jesli ktoś ma odmienne zdanie niż reszta...

Pozdrawiam
            • sc200 Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 09.04.05, 19:43
              Marlena a jak dokładnie rozszerzyć?
              Tak btw po prostu się zastanawiam czy metody prekognicyjne należące chyba do
              parapsychologii czy ezoteryki też pod to podchodzą?
              Więc dublujemy Fora numerologiczne czy forum Wróżbiarstwo?
              • perfectum Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 09.04.05, 20:14

Myslę, że wróżbiarstwo kojarzy się jednoznacznie z astrologia, numerologią, tarotem itp... tu chodzi o to by dodac jakies slowo, ktore zachęci ludzi do wchodzenia tutaj, pytań, dsyskusji... Ale nie jestem do końca przekonana, czy słowa rozwoj duchowy są dobrze rozumiane.. Musi to być coś chocby potocznego, powszechnie znanego.. Ja jak dotąd odnosze wrażenie, że tematem przewdonim sa rozmowy o Bogu, religii itp.. Pojawia się co prawda cos innego, ale, bardzo rzadko... Myślę, tez ze to forum powinno być wskazówką dla ludzi, może nawet punktem zwrotnym w ich życiu...
                • eevvaa Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 09.04.05, 20:56

Witaj Perfectum smile
                  Masz rację, ze ludzie mogą to kojarzyć z religią,bo jeszcze niewiele osób
                  spotkało się, że rozwój człowieka to coś innego niz wyznanie religijne., które
                  może być pomocne, ale nie jest koniecznym warunkiem tego rozwoju.
                  Może coś razem wymyślimy i można będzie dopisywać obok nazwy Rozwój duchowy.
                  Rozwój duchowy to przede wszystkim praca nad sobą, żeby zaczać świadomie zyć, a
                  nie tylko zdawać się na przypadek- umiejętne kierowanie swoim życiem.

Pozdrawiam smile
                  ewa
                • eevvaa Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 10.04.05, 12:41

Perfectum smile
                  może Rozwój Duchowy - praca nad sobą.??
                  ewa
    • delphinee Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 09.04.05, 19:18
      niedługo wyląduje nowy wątek, zapraszam do czynnej dyskusji
    • anahella Nie wiem czego po tym watku oczekujesz n/t 09.04.05, 19:31

• sc200 Re: Nie wiem czego po tym watku oczekujesz n/t 10.04.05, 08:23
        anahella smile tego co Ty po forum smile)
        • anahella Re: Nie wiem czego po tym watku oczekujesz n/t 11.04.05, 03:53
          Jezeli oczekujecie peanow z okazji okraglej liczby wpisow, to sorry, ale ode
          mnie nie dostaniecie. Forum zbyt krotko istnieje by bylo sie nad czym
          rozwodzic.

Moze tylko mala uwaga: nastepnym razem gdy zamkniecie forum, to dajcie jakies
          slowko wyjasnienia, bo nie tylko ja pomyslalam sobie w pierwszej chwili ze
          jestem tu persona non grata...
          • darkoholik Re: Nie wiem czego po tym watku oczekujesz n/t 11.04.05, 22:47
            anahella napisała:

> Jezeli oczekujecie peanow z okazji okraglej liczby wpisow, to sorry, ale ode
            > mnie nie dostaniecie. Forum zbyt krotko istnieje by bylo sie nad czym
            > rozwodzic.
            >
            > Moze tylko mala uwaga: nastepnym razem gdy zamkniecie forum, to dajcie jakies
            > slowko wyjasnienia, bo nie tylko ja pomyslalam sobie w pierwszej chwili ze
            > jestem tu persona non grata...
            Hej!
            Znowu przychodzi mi polemizować z Anahellą. Gratuluję rozwoju Forum i cieszę
            się, że macie okrągły jubileusz smile
            Skoro ludzie tu przychodzą, wymieniają poglądy - to już oznacza, że jest ono
            potrzebne.
            Co do zmian i rozwoju tematyki niech zdecydują inni, którzy tu często bywają i
            szukają czegoś dla siebie. Ja nie znam się na wielu sprawach tu poruszanych,
            ale czytam i się dokształcam.
            Przepraszam Anahellę, jeśli znowu uznała moją wypowiedź za atak. Nie mam
            takiego zamiaru.
            smile
    • comma Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 10.04.05, 11:07
      delphinee napisał:

>Zastanawiam się nad rozszerzeniem tematyki forum, tzn związanej z rozwojem
      duchowym tak jak to bylo na poczatku ale bez drastycznego cięcia :]
      >>
      No i w odpowiedzi na to stwierdzenie oznajmiłam, że popieram rozszerzenie
      tematyki. smile Mile widziałabym dyskusje o Tarocie, niekoniecznie widzianym jako
      narzędzie dywinacji. Czyli inaczej - o Tarocie, ale nie o wróżeniu smile
      Oczywiście nie oczekuję od Was inicjacjowania dyskusji na temat który nie jest
      Wam bliski. To raczej uwaga dla czytających i wahających się, czy zabrać głos.
      • sc200 Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 10.04.05, 12:29
        O Tarocie? To chyba już "Wróżbiarstwo"?
        Nie dublujemy tak przykadłowo forum?
        • comma Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 10.04.05, 12:40
          Nie zauważyłam, by na wróżbiarstwie toczyły się ożywione dyskusje na temat roli
          arkanów w odkrywaniu archetypów psychogicznych czy medytacji z Tarotem. Ale
          może coś mi umknęło? ;-P Nie chodzi mi o rozważania typu: "stawiałam sobie
          tarota przez internet i wylosowałam dwójke kijów, Maga i asa mieczy. Co to może
          oznaczać, pomóżcie?" big_grinDDD
          • perfectum Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 10.04.05, 13:24
            Michał, czasem jestes za bardzo monogamiczny winkNie mylic z monotematycznym..;P

Nie ma tylko czerni i bieli, sa też odcienie szarości..wink
            Tarot nie polega tylko na wróżeniu, przypominam, że kiedyś służył do innych celów.. Na wróżbiarstwie nie ma tego typu dysksusji, tam raczej porusza się inne tematy..smile
            • comma Calkowicie OT :-)))))))))) 10.04.05, 14:29
              perfectum napisała:

> Michał, czasem jestes za bardzo monogamiczny winkNie mylic z
              monotematycznym..;P

Osobiscie lubie monogamicznych mezczyzn. Czuje sie przy nich bezpieczna smile))))
              Monotematycznosc natomiast potrafi zabic przez zanudzenie smile))))
              • perfectum Re: Calkowicie OT :-)))))))))) 10.04.05, 14:42
                comma napisała:

> Osobiscie lubie monogamicznych mezczyzn. Czuje sie przy nich bezpieczna smile))

Monogamicznosć Michała polega na strachu przed zdradzeniem DRwink) Stoi jak strażnik piramidy Cheopsa, który nie dopuszcza nikogo, bo boi się odkrycia kolejnych tajemnic..smile Trzeba trochę uchylić okienko..smile

))
                > Monotematycznosc natomiast potrafi zabic przez zanudzenie smile))))
                >
                Oj potrafi... smile
                • sc200 Re: Calkowicie OT :-)))))))))) 10.04.05, 16:16
                  Cholera rozszyfrowały mnie suspicious

A tak btw oczywiście że tarot to coś wiecej niż wróżenie - po prostu tylko
                  musimy zaznaczyć, że nie zajmujemy się interpretacjami układów itp. Bo same
                  wiecie, że jak komuś napiszemy że tarot jest dozwolony - to pewnie pierwsze
                  pytania padną o rozkłady, wróżenie lub adres najbliższej wiarygodnej wróżki/wróża suspicious
                  • comma Juz w zgodzie z watkiem 10.04.05, 16:31
                    sc200 napisał:

po prostu tylko
                    > musimy zaznaczyć, że nie zajmujemy się interpretacjami układów itp. Bo same
                    > wiecie, że jak komuś napiszemy że tarot jest dozwolony - to pewnie pierwsze
                    > pytania padną o rozkłady, wróżenie lub adres najbliższej wiarygodnej
                    wróżki/wróża suspicious

Oczywiscie, ja bardzo chcialabym uniknac takiego trywializowania tematu
                    tarota. Nawet nie ujmowalabym go nigdzie w poblizu nazwy forum, bo obawiam sie
                    ze przyciagnie jak magnes osoby zainteresowane otrzymywaniem prognoz na zycie,
                    a nie praca nad wlasnym rozwojem.
                    • perfectum Re: Juz w zgodzie z watkiem 10.04.05, 16:40
                      comma napisała:

> sc200 napisał:
                      >
                      > po prostu tylko
                      > > musimy zaznaczyć, że nie zajmujemy się interpretacjami układów itp. Bo sa
                      > me
                      > > wiecie, że jak komuś napiszemy że tarot jest dozwolony - to pewnie pierws
                      > ze
                      > > pytania padną o rozkłady, wróżenie lub adres najbliższej wiarygodnej
                      > wróżki/wróża suspicious
                      >
                      > Oczywiscie, ja bardzo chcialabym uniknac takiego trywializowania tematu
                      > tarota. Nawet nie ujmowalabym go nigdzie w poblizu nazwy forum, bo obawiam sie
                      > ze przyciagnie jak magnes osoby zainteresowane otrzymywaniem prognoz na zycie,
                      > a nie praca nad wlasnym rozwojem.
                      >
                      >
                      Wobec tego uprzejmie trzeba takie osoby kierować na Wrózbiarstwo...smile
        • anahella Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 11.04.05, 03:58
          sc200 napisał:

> O Tarocie? To chyba już "Wróżbiarstwo"?
          > Nie dublujemy tak przykadłowo forum?

Nikt nie oczekuje od Ciebie ,ze bedziesz znosic zapytania typu "kto mi powrozy"
          albo "czy Cesarz to maz czy kochanek?", tak samo jak ja nie toleruje na swoim
          pytan "czy Baran dobrze rozumie sie z Waga?". Tarot to nie tylko jarmarczne
          wrozenie, to sposob na medytacje, na zrozumienie przemian. Tak samo jak nie
          tylko wroznieniem jest rzucanie monet (I ching).
      • comma No ja juz tez banialuki pisze :-( 10.04.05, 14:43
        piszac inicjacjowanie, mialam na mysli inicjowanie. A swoja droga czysto
        freudowska pomylka - spotkanie z Tarotem bylo dla mnie niejako inicjacja - ale
        to bardzo osobista i skomplikowana historia smile)))
        • eevvaa Re: No ja juz tez banialuki pisze :-( 10.04.05, 15:03

"przysłuchuję" się Wam - chciałabym wtrącić swoje pięć groszy.
          Mogę oczywiście się mylić, bo tylko tak ja mogę to odbierać.
          Kilkanaście lat temu byłam zafascynowana tez wszystkim co tajemne ( włącznie z
          duchami ). Najpierw chyba zaczynałam od zwykłych kart ( kabała cyganska ,
          pasjanse ), następnie przyszła fascynacja astrologią,numerologią, tarotem,
          chiromanią ( nie wiem czy poprawnie napisałam - wróżenie z ręki ).Trwało to
          dotąd dopóki nie sięgnęłam po książki o tajemnicach i sile umysłu. Od tej pory
          zaczęła się moja przygoda z pracą nad sobą i powoli odeszłam od moich
          poprzednich fascynacji. Przestały mi wystarczać - w jakiś sposób zaczęło mnie to
          ograniczać, bo zrozumialam , że cala wiedza jest we mnie, tak jak w każdym z nas
          i tylko teraz ode mnie zależy co z tym zrobię dalej. Poprostu każdy z nas musi
          pracować sam nad soba , bo nikt za nas tego nie zrobi.

Pozdrawiam smile
          ewa
          • anahella gwoli wyjasnienia 11.04.05, 04:01
            eevvaa napisała:

> chiromanią ( nie wiem czy poprawnie napisałam - wróżenie z ręki )

chiromancjasmile
        • comma W kwestii Tarota :-) 10.04.05, 15:17
          Ewo - karty Tarota moga byc jedna z dróg do
          poznania tajemnic umyslu. Kazda z kart niesie pewne przeslanie, odwoluje sie do
          archetypów psychologicznych. Zdaje sobie sprawe, ze przez wieki Tarot obrósl
          zlowroga mitologia, byl narzedziem w rekach rozmaitych ludzi, nie cieszacych
          sie najlepsza slawa. Ale niesluszne jest - w moim mniemaniu - tak demonizowanie
          go, jak i spychanie do roli zabawki dla znudzonych codziennoscia.
        • perfectum Re: No ja juz tez banialuki pisze :-( 10.04.05, 15:19
          comma napisała:

> piszac inicjacjowanie, mialam na mysli inicjowanie. A swoja droga czysto
          > freudowska pomylka - spotkanie z Tarotem bylo dla mnie niejako inicjacja - ale
          > to bardzo osobista i skomplikowana historia smile)))

Myslę, że każdy kto czuje się dobrze z tarotem przechodzi taka inicjację... Bez wątpienia odmienia on drogę życiową.. Często miałam wrażenie, że w moje życie wkroczyła jakaś wyjątkowa istota, nie do końca poznana, bardzo tajemnicza i nieprzewidywalna, często kapryśna... Porównując tarota do osoby, można powiedzieć, że to wielki indywidualsita i trzeba nauczy.ć się z nim żyć, bowiem kompromis jest na porządku dziennym.. Trzeba też przyjmować krytykę z jego strony i to, że często nie liczy się ze zdaniem adwersarza.. To taki ktoś, u kogo co na sercu, to na języku..wink)
          • perfectum Re: To wyżej mialo byc do commy, 10.04.05, 15:22

Co tu się wyrabia???
    • gant14 Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 10.04.05, 23:39
      Witam!
      Czytając Wasze posty zastanawiam się co rozumiecie pod pojęciem "duchowość".Czy
      duchowość w Waszym rozumieniu wywodzi się od pojęcia duszy czy ducha?
      Bo jeżeli od duszy to ta cała dyskusja jest więcej jak niepoważna.Jeżeli od
      ducha to wikłanie w to tarota no na siłe można i z przymrużeniem oka.
      Patrząc na liste osób zabierających głos widzę ,że jest to towarzystwo
      wzajemnej adoracji i nic nowego ani konstruktywnego nie wniesie aczkolwiek sam
      temat duchowości ( wywodzący się od duszy ) jest ciekawy i napewno każdy
      człowiek ma na ten temat jakieś swoje przemyślenia.
      Sadzę ,że rzeczowe podejście do tego tematu może być naprawdę interesujące.
      Ale tarot i dusza ? Coś nie tak.
      Pozdrawiam.
      • perfectum Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 11.04.05, 10:08
        Gant.. Rozwój duchowy to tez tarot, feng shui, astrologia, channeling, joga, bioterapia, reiki i doslownie wszystko co jest związane z wewnętrznym rozwojem... Nie bierz pod uwagę tylko tego, że tarot służy wróżeniu, owszem,również ale pracując z nim uruchamiasz nadświadomośc, intuicję... To na pewno skłania do poszukiwan innych mozliwości..Jak juz się raz zacznie nie ma siły by wrócic do innego zyciasmile

Co do towarzystwa wzajemnej moderacji...;-P To pewnie jest w tym jakieś ziarno prawdy smile

Dlatego ważne jest to, by zmodyfikować tytuł tego forum...

Pozdrawiam
        • to.futerko.jest.lepsze Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 11.04.05, 12:11
          Przestałam pisac na tym forum, bo...
          zniechęca mnie wycinanie wątków
          "wszystkowiedza" i sposób jej podawania przez sc200 (a na poczatku byłam jego
          gorącym orędownikiem)
          pouczający ton ww
          to właśnie sprawia, ze czuje się "niegodna" napisania tu czegokolwiek, by nie
          byc "pouczona" przez ww. i przywołana do porządku jak inne osoby (które również
          przestały tu pisać)
          Wszystko to nieprzerobine filtry, wiem wink
          straciłam jakoś sympatę, trochę mi szkoda
          • baronew Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 11.04.05, 16:37
            Miłe forum mimo wszystko uważam że jest. A i temat bardzo światły.

Ale nie odbieram tak jak poprzedniczka postow sc jako ataki czy też wszechwiedza.
            to.futerko masz jakieś blokady.
            mnie ta wszechwiedza okazywana przez sc (abstrahuje do tego czy ma racje czy
            nie) nie przeszkadza, a autorytet pewnie predzej czy pozniej uzyska...
            ale rownoczesnie wiem co sama wiem i jestem dla siebie Mistrzem. Wiec jesli ktos
            jest dla siebie Mistrzem i to tak pokazuje na tym forum w niczym nie przeszkadza.
            to.futerko musisz sobie zdac sprawe ze swojej doskonalosci to takie posty nie
            beda cie "ruszały". Bez tego bedzie Ci wszędzie cieżko.

co oczekuje ja od forum?
            Stanowczosci jasnych i precyzyjnych odpowiedzi i sformulowan. Bo zgadzam sie
            widzac kursantow, ze stopien pomieszania jest potezny. zwlaszcza w Polsce (tu i
            we Francji mieszkam na przemian).

Wiem tez ze z takim pokazywaniem pewnosci sc napyta sobie wielu wrogow tu, ale
            zapewniam Was wszystkich, ze to jest mozliwe tylko w tej kulturze i w tej strefie...
            Niestety jako kraj reprezentujemy bardzo plytkie mniemanie o sobie, stad nas tak
            czesto urazaja ci rodacy i nierodacy co potrafia zaakcentowac swoje ja.
            Niech nikt sie nie obrazi ale w naszym kochanej Polsce zawsze raczej promowalo
            sie ciemnoctwo, ciemnogród i strach.

uwierzcie w siebie bo warto
            to.futerko jestes inteligentna, pewnie młodą kobietą. masz problem to go opisz,
            spieraj się i bądź pewna siebie.

Aha jeszcze po forum oczekuje optymistycznych temtow - ja bym ciela wszelkie
            pesymistyczne wzorce.
            pod tym wzgledem "cenzura" jak najbardziej wskazana.

Ewa Baron
            • to.futerko.jest.lepsze Re: ..::| Do baronew 11.04.05, 17:04
              Witaj, miło mi,że życzliwie odniosłaś sie do mojej wypowiedzi smile
              Chciałabym sprostowac kilka rzeczy. Sposób wypowiedzi sc200 nie odbieram jako
              atak na siebie smile jestem tego pewna. Gdyby było inaczej, polemizowałabym czy
              nawet sie kłóciła, znam siebie trochę. NIe robię tego, bo mi sie nie chce. Po
              co, skoro mnie to nie dotyczy, zniechęca jedynie do pisania tutaj. A bez tego
              da się życ, choc przyznam, że bardzo ucieszyłam sie, kiedy powstało to forum.
              Podczytuję trochę, na szczeście są inne fajne miejsca (CUD, anahata, GW).
              Mam wrażenie, że sc200 mimo pozorów luzaka, traktuje wszystko śmiertelnie
              powaznie smile i co gorsza, ta powaga rosnie, a takie klimaty nie dla mnie.
              W wielu przypadkach zgadzam sie z teoriami głoszonymi przez sc200, często ma
              rację. Nie odpowiada mi tylko, jak odnosi sie do innych "współpisaczy". A to,
              co pisze o rozwoju duchowym spokojnie znajduje na ww. portalach i stronach.
              I nie chodzi tu o zaakcentowanie "swojego ja" jak to piszesz, tylko o sposob, w
              jaki się to robi. Mi ten sposób nie pasuje
              O tym "byciu niegodnym" napisałam trochę ironicznie, z przymruzeniem oka wink
              Gdybys mnie znała, wiedziałabyś, że na codzień skutecznie posługuje się huną a
              afirmacje chodzą u mnie na pasku wink Oczywiscie, że jestem godna smile))) jak
              najbardziej. I ta świadomość mi wystarcza.
              Nie jest mi ciężko i nie mam problemu, dzięki własnemu RD w ogóle nie znam tego
              słowa! Ale dziękuje za życzliwe zainteresowanie smile))
              i pozdrawiam,
              futerko
              • sc200 Re: ..::| Do baronew 12.04.05, 20:19
                to.futerko ale ja nie zgrywam luzaka smile po prostu... nim nie jestem.
                Tzn hmmm czasami jestem. Faktycznie do wielu tematów podchodze aż nazbyt poważnie.
                Ale to też wynika ze wzorców moich... związanych z nazwijmy to tak "chęcia
                uzdrawiania świata".
                Ale z tego się już powoli leczę... bo w tym wszystkim trace czas na prace nad
                sobą...

A tak przy okazji?
                Cud Ci się podoba? smile

Hihi tam też jestem moderatorem suspicious - ps. nikomu nie mów smile
                • perfectum Re: ..::| Do baronew 12.04.05, 20:34
                  sc200 napisał:

> to.futerko ale ja nie zgrywam luzaka smile po prostu... nim nie jestem.
                  > Tzn hmmm czasami jestem. Faktycznie do wielu tematów podchodze aż nazbyt poważn
                  > ie.
                  > Ale to też wynika ze wzorców moich... związanych z nazwijmy to tak "chęcia
                  > uzdrawiania świata".
                  > Ale z tego się już powoli leczę... bo w tym wszystkim trace czas na prace nad
                  > sobą...
                  >
                  > A tak przy okazji?
                  > Cud Ci się podoba? smile
                  >
                  > Hihi tam też jestem moderatorem suspicious - ps. nikomu nie mów smile

O tym juz wiemy od dawna..;-P
                  >
            • krysiulka Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 11.04.05, 23:15
              > Niestety jako kraj reprezentujemy bardzo plytkie mniemanie o sobie, stad nas
              ta
              > k
              > czesto urazaja ci rodacy i nierodacy co potrafia zaakcentowac swoje ja.
              > Niech nikt sie nie obrazi ale w naszym kochanej Polsce zawsze raczej promowalo
              > sie ciemnoctwo, ciemnogród i strach.

I dalej:

> Aha jeszcze po forum oczekuje optymistycznych temtow - ja bym ciela wszelkie
              > pesymistyczne wzorce.
              > pod tym wzgledem "cenzura" jak najbardziej wskazana.

No comments, Pani Ewo.

Krysia

PS. A co to jest ciemnoctwo? W "Kopalińskim" nie ma takiego słowa...
              • delphinee Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 11.04.05, 23:26
                oświadczm, że teraz forum jest otwarte dla wszystkich, i na kazdy temat smile ale prosze wziasc pod uwage ze to nei rynek i na straganie z ziemniakami sprzedają także bułki :] trzymajcie sie tematu a nikt nie bedzie ciął!

delphine
              • anahella Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 12.04.05, 07:28
                krysiulka napisała:

> PS. A co to jest ciemnoctwo? W "Kopalińskim" nie ma takiego słowa...

A mi sie "ciemnoctwo" spodobalo i zrozumialam je jako neologizm osobisty bedacy
                wyrazem rownoznacznym z "czarnowidztwo" ale z mocniejszym zabarwieniem
                emocjonalnymsmile
    • beataanna1 Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 11.04.05, 14:02
      Te forum odbieram pozytywnie, chociaż parę moich znajomych stąd odeszło, są
      pewne wypowiedzi, z którymi się nie zgadzam, ale je szanuję i nie krytykuję. Do
      rozszerzenia forum jak najbardziej zachęcam, na początku Delphine, wydawałeś mi
      się zbyt surowy, teraz widzę, że sam proponujesz zmiany, to dobrze wink. Nie mam
      zastrzeżeń do forum, nie narusza ono podstawowych moralnych zasad. Nie namawia
      do niczego, ani nie zmusza do zmiany swojego życia, zachowania, poglądów. Wg
      mnie jest to forum uniwersalne. Dla każdego. A podstawowe normy zachowania się,
      to znaczy nienaruszające naszych praw, godności, honoru, obowiązują na każdym
      forum. Więc jestem za usuwaniem postów obraźliwych.

pozdrawiam.
    • perfectum Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 11.04.05, 22:50
      Mnie juz się coraz mniej podoba...To jakiś koszmar z tym znikaniem, może wytniecie wszystko?
    • comma Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 12.04.05, 17:31
      Przełamywanie wrodzonej nieśmiałości to bardzo chwalebny czyn. A co do tego co
      nazywasz New Age bijącym po oczach - cóż ja bardzo lubię Mik'e Oldfielda i
      Enię. Choć słucham też innych gatunków muzyki. I ten eklektyzm w gustach mogę
      przenieść też na grunt rozwoju duchowego smile
    • sc200 Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 12.04.05, 20:21
      Hej wita Cie najbardziej nielubiany dyskutant/moderator smile
      Mozesz rozwinąć co rozumiesz jako New Age?
      Znam wiele terminów i nie wiem o którym mówisz?
      • ipekakuana Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 13.04.05, 18:04
        > Hej wita Cie najbardziej nielubiany dyskutant/moderator smile

E.. to widzę, że mam konkurencję... wink
        A zgadzasz się z poglądem psychologów społecznych, że każdy człowiek lubi być lubiany i lubi osoby, o których wie, że go lubią. A jeszcze bardziej lubi tych, o których wie, że go niezbyt lubili, ale się na nim poznali i polubili?.. smile

> Mozesz rozwinąć co rozumiesz jako New Age?

New age to taki pasztet drobiowy na bazie skórek wieprzowych, czyli collage pseudoreligijny, wszystko i nic, krótko mówiąc.... smile
        • sc200 Re: ..::| JAK ODBIERACIE FORUM |::.. 13.04.05, 20:01
          ipekakuana napisała:
          > A zgadzasz się z poglądem psychologów społecznych, że każdy człowiek lubi być
          > lubiany i lubi osoby, o których wie, że go lubią. A jeszcze bardziej lubi
          > tych,
          > o których wie, że go niezbyt lubili, ale się na nim poznali i polubili?.. smile

No smile ja też lubie tych co mnie lubią suspicious

> > Mozesz rozwinąć co rozumiesz jako New Age?
          >
          > New age to taki pasztet drobiowy na bazie skórek wieprzowych, czyli collage pse
          > udoreligijny, wszystko i nic, krótko mówiąc.... smile

No właśnie to strasznie szeroki termin.
          Więcej razy spotykałem się z tym terminem jako pogardliwym myśleniem o jakimś
          tam innym stylu myślenia. Byli "tacy" co "lepiej" wiedzą i tak to nazywają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka