Dodaj do ulubionych

Filmy, które oglądnąć trzeba

28.01.09, 10:24
Więc startujemy smile
Parafrazując tytuł wątku z książkami proszę zamieszczać filmy, ciekawe filmy,
które warto i wprost trzeba oglądnąć. Preferowane filmy dokumentalne choć i
fabularne niosą dużo przesłań smile
Obserwuj wątek
    • agnitum Moja porcja cz I 28.01.09, 10:56
      Dan Winter - The Purpose of DNA(Napisy PL)
      W świetny sposób (niestety naukowy - wiem może wydawać się trudny) Dan wyjaśnia nam znaczenie DNA i jego wpływ na realny świat.

David Icke - Beyond the cutting edge (Napisy PL)
      Cykl kilku filmów prezentujących wykład Davida "poza krawędzią nauki" z Brixton z maja 2008 roku.

David Icke - Freedom Road (Napisy PL)
      Na podstawie Jego książek "Największy sekret", "Prawda cię wyzwoli" oraz "Jestem sobą, jestem wolny"

David Icke - Was He Right (Napisy PL)
      Hmmm nakręcony o Davidzie smile m.in pokazana Jego rodzina, była żona, różni ludzie, również fragmenty z wykładu w Brixton 2008

Michael Moore - Sicko (Napisy PL)
      Z'Sick'owane amerykańskie społeczeństwo w dokumencie Moore'a

Truth Seekers TV - The Brandon Corey Story (Napisy PL)
      Film dla ludzi o mocnych nerwach suspicious Śledztwo dokumentalne w sprawie zaginęcia Jude Kempera i Brandona Corey'a
      (dopisek: tematyka "reptiliańska")

Enigma Motion Pictures & Australijskie Niezależne Media - The Illuminati Secret Space - część 2 (Napisy PL)
      Może zacytuje: "NIEKTÓRE OBRAZY W TYM MATERIALE MOGĄ BYĆ NIEODPOWIEDNIE DLA MŁODEJ WIDOWNI" i to tyle smile

Anioly i Demony (Lektor PL)
      Film z polskim lektorem, wyświetlony w Polskiej TV. Generalnie pokazujący jako Illuminati przeniknęli do... KGB/FSB, miły starszy pan jest narratorem smile

Aspartam - Rakotwórcza słodycz (Lektor PL)
      Chyba nie muszę wyjaśniać o czym jest ten film (Polski lektor)

BBC Potega Koszmarów (3 części) (Napisy PL)
      Świetny dokument BBC zrealizowany przez Adama Curtisa pokazujący w jaki sposób nam się wmawia "bzdury" na temat Al Kaidy
      en.wikipedia.org/wiki/The_Power_of_Nightmares
      The Rise of the Politics of Fear mówi samo za siebie.

Dr Rath wykład (Napisy PL)
      już tu polecany w jednym z wątków na temat związku obecnych założycieli/członków UE z nazistami

Droga do Guantanamo (Lektor PL)
      Film fabularny... niezwykły dokument nagrodzony na festiwalach.

Alex Jones - EndGame (Napisy PL)
      Blueprint for Global Enslavement
      Chyba powyższa linijka mówi wszystko o tematyce filmu smile

Esoteric Agenda (Napisy PL)
      Film podobny do powyższego

Global Warming Swindle (Napisy PL)
      Globalne ocieplenie spowodowane przez człowieka? To szwindel smile
      W filmie wypowiadają się czołowi naukowcy, poniekąd film pokazuje od strony naukowej dowody, że nie mamy ŻADNEGO wpływu na ocieplenie klimatu

Loose Change 2 (lektor PL)
      Film nadany w Polskiej TV z lektorem. Pokazuje przekręt wokół 11 września, oskarża na podstawie wielu dowodów, że to (nie)rząd amerykański jest odpowiedzialny za zamachy

Money as Debt (Napisy PL)
      Jak Banki nas robią "w wała" i "sprzedają" nam pieniądze, których nigdzie nie ma, czyli jak kartel bankowy chce nas zniewolić do końca.

Objawienia Maryjne (lektor PL)
      A może objawienia lucyferyczne? Film pokazuje jak kult Maryjny jest daleki od... wiary chrześcijańskiej i dlaczego jest zgubny.

Orwell przewraca się w grobie (lektor PL)
      Film nadany w polskiej TV pokazuje przekręty w mediach w USA.

Painful Deceptions (Napisy PL)
      Kolejny film z cyklu "Oszustwo 11 września"

Alex Jones - TerrorStorm (Napisy PL)
      Opowieść o tym, jak rządzący politycy nakręcają spiralę strachu, kreując społeczeństwu fikcyjnych wrogów i preparując sztuczne terrorystyczne zagrożenia. To także historia kulisów takich wydarzeń, jak zamachy w Nowym Jorku, Madrycie czy Londynie, przypisywane Al Kaidzie. W filmie pojawiają się m.in. byli agenci służb specjalnych, przedstawiciele amerykańskiej administracji rządowej, niezależni badacze i naukowcy.

World According to Monsanto (Lektor PL)
      Świat wg Monsanto - tematyka zdrowotna czyli jak niezdrowe i zgubne jest GMO.

Zycie wymyka sie spod kontroli (Lektor PL)
      Tematyka jak wyżej

Wszystkie wymienione filmy posiadam w swojej kolekcji.
    • marian770 Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 11:29
      "Wszystko za życie (Into the Wild)" reż shon Penn

film bardziej undergroundowy - ( kawałek recencji jaką znalazłem w
      necie, zredagowana przeze mnie )

"To ekranizacja prawdziwej historii człowieka, który nie mógł się
      odnaleźć w otaczającej go rzeczywistości oraz ludzi nastawionych
      tylko i wyłącznie na pozyskiwanie coraz to nowych dóbr materialnych.
      Jest to opowieść o jednostce całkowicie wyalienowanej spośród
      czerstwego społeczeństwa, z którą tak wielu z nas jest w stanie się
      utożsamiać.
      Po ukończeniu koledżu ( które ukonczył dla spełnienia ambicji swoich
      rodziców ), młody facet zrywa kontakt z rodziną, oddaje wszystkie
      swoje oszczędności w wysokości $24,000 dla organizacji charytatywnej
      i rozpoczyna podróż, porzucając w niedługim czasie swój samochód,
      paląc pieniądze ze swojego portfela i tnąc wszystkie karty.
      McCandless chce spełnić swoje marzenie,i kieruje się w stronę
      nieośnieżonej trasy do Alaski, mając jedynie niewielką ilość ryżu,
      karabin kalibru 22, aparat fotograficzny, niewielki wybór
      literatury, w tym przewodnik o lokalnej faunie i florze i jadalnych
      roślinach. "

Najważniejsza sentancja z filmu - ( pod koniec filmu jak umiera
      wypowiada te słowa, mniej więcej ) - że prawdziwe szczęście jest
      wtedy, gdy jest ktoś przy tobie z kim możesz go dzielić.
      • agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 11:51
        Świetny film! smile
        Ta wędrówka... piękna!
        Oglądałem kilka razy - film dostępny jest w wypożyczalniach DVD smile
        • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 17:10
          ja nie wiem jak ktokolwiek moze wierzyc w te historie o Reptilainach jakie Icke
          propaguje. Dla mnie to oportunista albo oblakaniec. Miesza faktycznie ciekawe
          sprawy kopiujac w tym alexa jonesa w duzym stopniu z jakimis fantazjami...
          • agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 19:43
            Dla mnie Alex Jones jest trochę podejrzany bo wiele tematów skrzętnie omija i nie wiadomo dlaczego.
            Tak nawiasem mówiąc to nie sądzę że Icke ściąga od Jonesa.
            Raczej obydwaj ściągają od Jordana Maxwella - świetny researcher
            www.jordanmaxwell.com
            a także z innych źródeł.

Oczywiście że kwestie reptiliańskie wydają się być zgoła SF ale weźmy pod uwagę że cały nasz świat to wielka iluzja, więc czemu nie miałaby to być prawda?
            Czy symbolikę Londynu, Nowego Jorku czyli centrów finansowych, które faktycznie rządzą światem - postawili zwykli ludzie? I co ta symbolika w centrach tych miast przedstawia?

Zresztą już rozpoczęła sie na forach ciekawa dyskusja w zakresie
            nowej zajawki BBC dotyczącej... serii programów poświęconych Londynowi hmmm
            Obejrzyjcie sami tą zajawkę:

Zwróćcie uwagę na szczegóły.

pl.youtube.com/watch?v=AraRq1Mu4FM
            Tłumaczenie mniej więcej:

mielismy najlepsze z czasow..
            mielismy najgorsze z czasow..
            fortuny zrobione i bogactwa roztrwonione
            pozyczki ponad nasze najdziksze sny
            chciwosc ponad porownanie
            z zyskami nadeszla nadzieja,
            z dlugami nadchodzi rozpacz..
            pozwolcie nam opowiedziec wam prawdziwa historie miasta..

"City Season" niedlugo w BBC Two

Nie mozesz sobie pozwolic by to przeoczyc..

- na poczatku smok się budzi i ożywia ze sztywnego posagu przemienia sie w żywą istotę, która lata nad miastem i zieje ogniem
            - następnie herb Londynu: czyli dwa smoki i krzyz Templariuszy
            - potem widzimy jak wzbiera sie w gore i przelatuje nad 'City' (osrodek finansjery miasta) ponad najwazniejszymi budynkami polaczonymi z finansami np. nad Gherkinem - budynek w kształcie SZYSZKI! (Szyszka która symbolizuję szyszynkę przez starożytnych jak i wiele kultur współczesnych jest uznawana jako miejsce "siedlisko duszy" --> polecam tematykę Ayahuaska smile piękna sprawa smile )

- przez caly czas niebo jest ciemne i wzburzone jakby przed burza (np.na 0:14)
            - Bardzo ciekawa sytuacja na 0:20 gdy przelatuje obok budynku z wywieszka "Massive Closing SALE" czyli "Masowa wyprzedaż z powodu zamknięcia" rozrzucajac wszystko dookola
            -np. gazete "Business" zatytulowana "Boom to bust" mozna roznie interpretowac Boom- Ozywienie (handlowe),hossa lub tez grzmot, huk, zastrzal Bust- niepowodzenie, fiasko lub rozerwac, rozrywac,
            -potem widzimy bankomaty, a z nich lecaca w powietrze gotowka, ktora nastepnie smok "polyka"
            -nastepnie golebie ktore jedza jakies okruchy chleba a on je wystrasza i przegania
            -w miedzy czasie przelatuje jeszcze nad katedra sw. Pawla przy ktorej wzbija sie wysoko w niebo..zblizenie na oczy..
            -smok wraca na 'swoje miejsce' czyli na brytyjski PARLAMENT to wlasnie budynek na ktorym osiada..

Przypomina się rozmowa z książki van Helsinga (Illuminata z nim samym)

==============================================================
            ==autor==
            Zaprotestowałem: Tak, ale pewną rolę odgrywają też wasze programy telewizyjne, a oprócz tego kłamstwa i zafałszowania historii, którymi ludzie są dziś atakowani - przez wasze środki masowego przekazu...

==wysoko postawiony Illuminat==
            To nie tak, mój młody przyjacielu. Czyż pan sam nie dotarł do prawdy?

Czyż nie otrzymał pan wszystkich książek i innych tekstów , których pan poszukiwał?
            I czy nie znalazł pan w nich potwierdzenia tego, co pan przeczytał albo może przeżył wcześniej ?
            Czyżby nie odkrył pan samodzielnie niejednej tajemnicy tego świata?
            Kto szuka ten znajduje!
            Ale większość ludzi wcale nie chce szukać.
            Dlatego właśnie nie traktujemy ich inaczej niż zwierzęta, bo te również niczego innego nie szukają.
            Czy to jasne?
            Kto nie korzysta ze swego rozumu i nie walczy o wolność osobistą, ten nie odczuwa jej braku.
            Wiedza jest przecież dostępna!
            Jest wszędzie.
            Ale kto tego nie chce dostrzegać, ten widzieć nie będzie.
            Pan przecież wie, że my się nie ukrywamy, właściwie nigdy się nie ukrywaliśmy.

Nasza symbolika jest widoczna na znakach firmowych i emblematach, za pośrednictwem artykułów prasowych i telewizji mówimy ludziom, że dążymy do stworzenia państwa nadzorującego, a oni się nie sprzeciwiają.
            Zgoda, przyznaję, że długo usypialiśmy ich czujność.

Ale mimo wszystko – teoretycznie mogli coś zmienić. My jednak nie możemy pozwolić, by coś nam przeszkodziło, to jest niedopuszczalne.
            Nie pozwolimy też na to żeby pan nam przeszkodził panie Holey.
            Potrafię zrozumieć o co panu chodzi.
            W pewnej mierze jest to nawet uzasadnione – z pańskiego punktu widzenia.
            Ale czy pan potrafi zmienić nasz sposób myślenia ?

Pan sam dojrzał tylko wierzchołek góry lodowej – albo może trochę więcej. A ja wiem o takich rzeczach, które gdyby je pan poznał, skłoniłyby pana pewno do zmiany sposobu myślenia o nowym ładzie świata.
            Tak samo jak w filmie Matrix.

Istnieją masy – ponad 95% ludzi – niemające o niczym, w ogóle o niczym pojęcia.
            Oprócz nich jest 5% - albo może nawet nie tyle - takich, którzy czują się ludźmi z przyszłości, zmuszonymi do życia w świecie anachronicznym.
            Panie Holey, my dysponujemy taką technologią, która już dziś jest na tym poziomie, który uświadamiamy ludziom poprzez hollywoodzkie filmy z gatunku science-fiction.
            Odwrotu nie ma.
            Być może kiedyś stanie pan po mojej stronie i przyzna mi rację.

==============================================================

Co do szyszynki to pojawia się np. ona przy Marduku
            www.crystalinks.com/dilmuntoearth.jpg
            czy hmmm w Watykanie:
            media.nowpublic.net/images//03/10310c340838534271812adfe02af1cd8.jpg
            Pozdrawiam smile
            Agnitum
            • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 19:59
              Jakie tematy omija alex johnes? hmm,... Moze nie mial czasu ich zaadresowac
              jeszcze??
              Ten Maxwell musi byc bardzo kontrowersyjny i musial nie lada napisac o sobie
              artykul na wikipedia skoro go wyrzucono a inne postaci tam jak najbardziej
              figuruja: en.wikipedia.org/wiki/Jordan_Maxwell
              Pierwszy byl rezyser Michael Moore i Graham Hancock a potem inni dolaczyli..

agnitum jako historyk sztuki z wyksztalcenia pozwole sobie zaprzeczyc
              domniemanej potedze jaszczurek wszedzie w heraldyce i sztuce smile)))) Gryfy,
              konie, niedzwiedzie i lwy ( zwlaszcza te ostatnie) sa znacznie bardziej
              popularne... Mozna mowic o reptilanach to i o lwianach tez zatem lol...Symbolika
              i ikonografia szyszki jest zas rozmaita dla rozmaitych kultur.

> Panie Holey, my dysponujemy taką technologią, która już dziś jest na >tym
              poziomie, który uświadamiamy ludziom poprzez hollywoodzkie filmy z >gatunku
              science-fiction.
              A gdzie ta technologia jest niby produkowana i czemu inni naukowcy na nia nie
              "wpadli"?

• agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 20:14
                Niestety Alex jest oskarżany (i to słusznie zresztą) o celowe unikanie wielu tematów np. bardzo istotnego:
                tematyki POWIĄZANIA WATYKANU w BUDOWIE NWO
                Cóż za istotny szczegół. Watykan ma bardzo duże chlubne zasługi w tej budowie. Jezuici są pierwszą linią w tej budowli, podobnie Opus Dei.
                Nie zapominajmy, że Syjonizm prawdopodobnie został stworzony przez agendy Kościoła Katolickiego, niestety wymknął się spod kontroli. A raczej smile inaczej,... mówiąc sam KK został przez swoje dziecko zinfiltrowany.

Podczas wywiadów (zresztą jedynego w tak ważnej telewizji jak Sky News) na pytanie co powie na temat swoich związków z pewnymi agendami hmmm kościelnymi najpierw był zaskoczony a później poprosił o... następne pytanie smile

Moore? Moore poza kilkoma dokumentami jest grajkiem IV ligii, no może z możliwością awansu do III.
                Np. w swoich filmach jakoś cudownie pominął kuriozalne teorie dot. zamachód 11.09. W całym filmie nie poruszył ani razu tych teorii czy chociażby hipotez, a przecież moment ku temu był przedni.
                Czyżby bał się, że mu ktoś filmu nie "zwspółprodukuje"? smile
                Pytanie retoryczne
                Zauważmy jeszcze jedną nieciekawą cechę tego człowieka.
                Columbine i słynny film o kręglach smile a raczej o strzelaninie młodocianych i ataki Moore'a na ludzi odpowiedzialnych za lobbing na rzecz NIEROZBROJENIA Amerykanów.

Na mile to pachnie NWO.
                Otóż pierwszym założeniem wdrożenia NWO w USA jest ROZBROJENIE Amerykanów czyli zabranie im tego, co jest dla nich symbolem wolności. Oczywiście film Moore'a się ku temu przysłużył.

Inaczej mówiąc, Moore nie jest na tyle niezależny na ile się kreuje, jest również marionetką - pozostaje tylko pytanie, czy o tym wie czy nie.

Princess pogrzeb w archiwum tego forum. Podawałem informacje i nie tylko ja z Świata Realnego np. ufzes podawał, że największe firmy informatyczno/techniczne w US podlegają całkowitej kontroli rządu, tzn wysoko rozwinięte technologie są po prostu rekwirowane.

Takie są założenia bezpieczeństwa KAŻDEGO państwa, to samo istniało w Rosji.
                Powołuję się na wypowiedź ufzesa:
                ufzes 23.09.07, 19:03
                ====================
                Moze nie na temat. Ale... pracuje od 20 lat w branzy zaopatrywania duzej branzy outsourcingowej w produkty IBM. Kilka razy bylem w US na zaproszenie IBM na szkoleniach, bylem w ich osrodku w View Point.
                To co zobaczylem tam, przeszlo moje oczekiwania. Pokazano mi tylko jedno laboratorium (niestety osrodek pracuje dla rzadu) i
                powiedziano tylko ogolnikowo, ze ibm jest jakby operacyjnie podzielony na 2 czesci. jedna pracuje dla powszechnych mas (produkty ogolnego uzytku typu roznego rodzaju Supermaszyny podobne do S390, S400 itd Z-series itp. a druga, no tak druga to mniej znana i jest calkowicie utajniona pracuje tylko dla administracji rzadowej.
                moj guider, ktory mnie oprowadzal wrzucil po powie tylko informacje (ilez musialem sie z kumplem nastarac!!!!! 8-)) ze laboratorium w View point jak i jemu podobne sa jak to sie wyrazil w przenosni 'rok swietlny przed druga galezia 'masową''

Zobowiazuja to Ibm jego kontrakty i tajne umowy ibm-administracja.
                na moje pytanie o czestotliwosc tego typu wydarzen stwierdzil ze hp nie jest gorszy a o reszcie po prostu nie wie.

Dlaczego o tym napisalem. bowiem pierwszy raz w zyciu moglem naocznie sie dowiedziec, ze byc moze 'spiskowcy' twierdzacy ze technika zaszla znacznie dalej niz sie powszechnie to 'publikuje' nie koniecznie sie mylą.
                ====================

Ciekawe jak Ci podam kilka OFICJALNYCH patentów na zdalne zatrzymywanie samochodów poprzez odpowiednie fale czy też manipulowanie Twoim umysłem na odległość smile i to patenty z lat 90'tych...

Agnitum
                • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 20:29
                  czy alex johnes jest katolikiem?
                  Moore nie drazyl doglebniej niemniej jednak zapoczatkowal pewna fale.Mysle ze
                  subtelnie sugerowal i jak mowisz sie glebiej bal dotykac problemu 9/11, ale nie
                  sadze aby Moore mial cos do czynienia z NWO he he, bo by nie demaskowal GW Busha.
                  agnitum- przepraszam ale co ci tak zaimponowalo konkretnie, co to za super
                  maszyny? Chyba jestem zblazowana bo wiesz.... Ja pracuje w instytucji
                  najwiekszej w Europie zajmujacej sie fizyka, jaka scisle jest powiazana z
                  przemyslem obronnym wielu krajow. Nasza siostrzana instytucja zza oceanu
                  prowadzila badania nad WTC po 11 wrzesnia. Serio tam gdzie pracuje sa i noblisci
                  i creme de la creme z dziedziny fizyki, jacy maja zlecenia od najpowazniejszych
                  instytucji na swiecie. (swoja droga dziwacznie sie moj los ulozyl ze wyladowalam
                  w tej instytucji!) Wraz z Rolls-Royce buduja najnowsze silniki samolotowe, BAE
                  jest naszym stalym klientem... Nic jednak nie widzialam jakos nadzwyczajnego,
                  zadnych supermaszyn. Sa owszem tajne projekty, ale nie sa to zadne latajace
                  spodki tylko konkretne urzadzenia i kalibracje i tajemnica tylko sa jej
                  parametry mozliwosci zasiegu i mocy. Moze ja mam wysokie wymagania? Ale to co
                  widze na codzien to owszem najnowsza technologia, jednak nic takiego o czym
                  hobbystycznie czytam na portalach konspiracyjnych lolsmile))
                  • agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 20:56
                    A co to ma do rzeczy czy alex jest katolikiem?
                    Tyle filmów stworzyć o NWO i nie pokazać roli KK? smile

Tu nie chodzi o powiązanie Moore'a z NWO tylko o to że facet nie jest rzetelny, a to oznacza, że jakiś tam powód jest.

Musisz spróbować zrozumieć pewną psychologiczną zagrywkę
                    Tworząc NWO wtajemniczasz w sprawy 0,01% najistotniejszych ludzi - oni tworzą "trzon", 5-10% manipulujesz i podsyłasz "tematy" mieszając prawdę z kłamstwem, a reszta no cóż, reszta to te barany siedzące przed TV hehe
                    lh3.ggpht.com/ivanovgeneral/R8WN_1BmU5I/AAAAAAAAADw/rS7MrhExmhQ/s800/owca.jpg
                    Moore należy wg. mnie do tych drugich.
                    W końcu już Stalin mówił że najlepsza opozycja to "kontrolowana opozycja" wink

Odnoszę się do dalszej części Twojego posta:
                    A ja pracuję dla firmy ściśle współpracującej z Cisco Systems, największej firmie na świecie zajmującej się sprzętem sieciowym no i co z tego wynika? smile
                    Jestem konsultantem największego serwisu bezpieczeństwa (jednym z kilku chyba obecnie Polaków) na świecie Security Focus i co z tego wynika? smile
                    Aaa powiem trochę więcej, jestem zastępcą szefa projektu dla pewnej instytucji współpracującej z NATO w Brukseli, czy coś z tego wynika?

Nic z tych rzeczy nie wynika, tak samo nic nie wynika z tego z Kim masz na codzień do czynienia.
                    Wybacz, ale jesteśmy zbyt mali na taką wiedzę smile
                    Być może (mówię celowo BYĆ MOŻE) tak samo jak mali są Ci ludzie, o których piszesz

Wynika to z faktu, że wojsko i organizacje tego typu np. uean mają w USA swoje budżety, swoje gałęzie rozwoju, swoich naukowców (którzy nad niczym innym nie pracują i nawet nazwiska ich nie są znane), w pełni swoją infrastrukturę (o której być może nawet tym ludziom, o których mówisz nawet się nie śniło smile), a nawet swoje miasteczka...

Ci ludzie CAŁE swoje życie poświęcają się tym projektom.
                    I żadne państwo na świecie nie ujawni tych badań jeśli mają one znaczenie strategiczne - czytaj również wojskowe.

Powiem Ci przykładowo smile Spróbuj znaleźć informacje o IBM'owskim View Point smile)) Podejrzewam że nawet Wasi współpracownicy w US będą mieli problem (to ostatnie zdanie zawdzięczam bogatej korespondencji z ufzes'em)

Ps.
                    Nie pisałem o latających spodkach ech,

Agnitum
                    • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 21:18
                      Alex Johnes: ma do rzeczy bo moze pewnych rzeczy nie chce widziec jako katolik...

Moore: Niekoniecznie nierzetelny: Boi sie. Nie chce ryzykowac kariery.

Pewno ze jest szum i zagrywki psychologiczne Obawiam sie ze byc moze jaszczury
                      nibru 2012 itp to kolejna fikcja by pomieszac fakty z barachlem, osmieszyc i
                      narobic chaosu w umyslach ludzi szukajacych tam gdzie nie trzeba i czekajacych
                      na to co nie trzeba. (Kazdy astrolog w tym i ja, widzi duzo gorsze aspekty na
                      2010 niz na 2012!)

Wiesz politycznie nieznaczacy to moze ci naukowcy wokol mnie sa ale ich wiedza
                      jest na tyle istotna ze z pewnoscia by wykorzystywani byli do specjalnych
                      projektow tajnych I COS by wiedzieli. Maja dostep do teleskopow, Kumpli w CERN
                      itd itp...

• agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 21:31
                        No tak princess właśnie masz racje
                        Alex pewno jest katolikiem i nie chce tego widzieć
                        Ale cy to nie dyskredytuje choć trochę w naszych oczach?
                        Powiedzmy inaczej
                        Załóżmy znasz pewnego właściciela gorzelni smile
                        I on napisał książkę i jest autorytetem w kwestii żywienia.
                        Pisze wszystko i na temat
                        No prawie wszystko... pominął wpływ dużych ilości alkoholu na wątrobę, ale w końcu sprawy gorzelni też ma na wątrobie... znaczy się na sercu tfffu smile

W takim razie zadam pytanie:
                        Czy prawdziwy researcher nie powinien spoglądać na wszystko obiektywnie? Czy nie powinien odrzucić swoje własne poglądy?
                        Czy nie czuje, że przez to, że pewnych tematów nie porusza nie staje się mniej wiarygodny?
                        Przecież wszyscy szukamy prawdy! Prawdy nie znajdziemy nigdy, jeśli z góry założymy pewne sprawy. Musimy cały czas modyfikować nasze zapatrywania, aby realizm i prawda nie zostały zasłonięte przez nasze filtry.

Kochana Princess smile czy w takim razie Moore jeśli się boi ... nie powinien zająć się jakąś inną pracą? smile Może sprzedażą w Mc? smile
                        Ok jestem złośliwy (to tak abstrahując do jego wagi wink )
                        Czy prawdziwy Researcher powinien się czegoś bać?

Może ja jestem inny, ale dla poznania prawdy zaryzykowałbym więcej...
                        albo po prostu czym innym bym się zajął.

Oczywiście masz racje pewno nam dużo badaczy naplotło kłamstw i prawd jednocześnie, takie fajne tygle smile Cholera jak to wszystko odplewić... smile

Ps
                        Moje pytanie: Czy CERN współpracuje np. z NASA? NSA?
                        • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 21:39
                          agnitum napisał:
                          > Ale cy to nie dyskredytuje choć trochę w naszych oczach?
                          jesli tylko to jest powodem to PIKUS. Gorsze moglyby byc jego pobudki...

> Kochana Princess smile czy w takim razie Moore jeśli się boi ... nie powinien
                          zająć się jakąś inną pracą? smile Może sprzedażą w Mc? smile

(Co wy tu tak slodzicie na tym forum w odpowiedziach??lol) Mysle ze jesli
                          zalozymy pozytywna wersje ze Moore nakrecil w wiekszosci prawde to i tak sukces.
                          Poza tym zapoczatkowal cos korzystnego inspirujac innych. Sam dekonstrukcjonista
                          Derrida bylby z niego dumny!lol

>Czy CERN współpracuje np. z NASA? NSA?
                          Tak. Istnieja programy wspolpracy wszystkich instytucji naukowych. Europejskie
                          NPL wspolpracuje z NIST PTB NMI NASA itd. Jest to jednak podzielone w osobne
                          projekty jakby
                          • agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 21:46
                            No ale z tym Columbine przesadził smile
                            Zamiast skupić się na zgubnej roli: mediów, brutalnych gier komputerowych,
                            brutalnych filmów w tv i w kinach, komiksów itp postanowił grać na nosie
                            związkom strzelectwa.

Uff może nie jest najgorszy, i oczywiście dużo prawdy przekazuje smile ale ten
                            dokument mu nie daruje 8-)

Pozdrawiam smile
                            Agnitum
                            • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 22:21
                              bo to naprawde jest dziwne ze obok w Kanadzie ogladaja te same filmy i maja bron
                              i mniej przestepstw.
                              Co nie zmienia faktu ze aktualne media sa faktycznie okropne. Trup sciele trupa.
                              Nie chcial w sumie robic nagonki na zawod kolegow.
                              Ale dobrze ze naswietlil problem z bronia w US. Bo jak dotychczas byl tam mit
                              wolnosc= posiadanie broni lol....
                              • agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 29.01.09, 08:09
                                Princess to nie jest mit

To jest podstawa amerykańskiego poczucia wolności.
                                Nam nieamerykanom jest to trudno zrozumieć, ale dla nich tam broń osobista jest hmmm ma taką wagę jak powiedzmy u nas powstanie warszawskie - jako symbol heroizmu.
                                To jest rzecz nabyta przekzywana z pokolenia na pokolenie, hmmm pewno zaczęło się to od "Dzikiego Zachodu" i gotowości na odparcie Indian suspicious
                                Ale fakt faktem jest to jeden z symboli Amerykańskiej wolności, zagwarantowany w Konstytucji.

W jednym z krajów skandynawskich ilość bronii na ilośc mieszkańców jest o wiele większa niż w US ale jednak takich problemów jak w USA tam nie ma.

Jeśli damy wiarę w założenia planu światowego, to Gwardia Narodowa już w tej chwili wbrew konstytucji urzęduje na ulicach dużych miast w stanach, co więcej posiada ostrą broń. Jedyn z planów secret goverment jest totalne rozbrojenie Amerykanów - bo to da
                                Obozy FEMA już są przygotowane dla "niezadowolonych". W końcu USA ma bogate doświadczenia z tego typu "przyjemnościami" (vide: Guantanamo, czy też operacja PaperClip dot. lekarzy nazistowskich)

Oczywiście pytania Morre'a są aktualne
                                Szczególnie pytanie: Dlaczego dochodzi do takich wydarzeń jak te w szkołach i nie tylko.

Ale odpowiedź: Dlatego bo Amerykanie mają broń w domu nie jest prawidłowa

Jest jedną z możliwych odpowiedzi, a patrząc na przykład innych krajów posiadających broń (w prywatnych rękach) to staje się bardzo wątpliwę aby powyższa odpowiedź w ogóle była sensowna.

Jeśli do tego dołożymy różnego rodzaju projekty typu MK Ultra (ile jest takich projektów o których nie mamy pojęcia? pytanie retoryczne) i spojrzymy na zaawansowane zdobycze fizyki/elektroniki względem ludzkiego umysłu to mi nasuwa się pytanie: (zauważmy, że w wielu przypadkach okazali się to normalni chłopcy/mężczyźni, którym NAGLE "odbiło") Czy czasami zwykli ludzie wykonujące te mordy nie są jakoś sterowani? Lub mówiąc nlp'owym językiem wcześniej zakotwiczeni?

Przykłady patentów:
                                Kontrola zmiany zachowania
                                patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=/netahtml/search-bool.html&r=16&f=G&l=50&co1=AND&d=ptxt&s1=4,717,343&OS=4,717,343&RS=4,717,343
                                Apparatus and method for REMOTELY monitoring and altering brain waves
                                patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&p=1&u=/netahtml/PTO/search-bool.html&r=16&f=G&l=50&co1=AND&d=PTXT&s1=3,951,134&OS=3,951,134&RS=3,951,134
                                Silent Subliminal Presentation System
                                patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&u=/netahtml/search-adv.htm&r=4&f=G&l=50&d=PTXT&p=1&p=1&S1=5,159,703&OS=5,159,703&RS=5,159,703
                                Method and an Associated Apparatus for Remotely Determining information as to
                                Person's Emotional State
                                patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO2&Sect2=HITOFF&u=/netahtml/search-adv.htm&r=9&f=G&l=50&d=PTXT&p=1&p=1&S1=5,507,291&OS=5,507,291&RS=5,507,291
                                Spójrz na datę tych patentów. Ciekawe co dziś potrafi nauka...

Pozdrawiam smile
                                Agnitum
                                • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 29.01.09, 11:11
                                  agnitum napisał:

> Princess to nie jest mit

Mowiac mit mam na mysli nie fakt posiadania broni na boga. Przywolalam slowo mit
                                  w kontekscie przekonania w Ameryce ze posiadanie broni to dowod na wolnosc. To
                                  jest mit. Bron u kazdego w domu nie powoduje zwiekszenia wolnosci ale
                                  zwiekszenie zagrozenia i niebezpiecznenstw.
                                  Co do mentalnosci Amerykanskiej i mitologizacji na postawie hollywood dream to
                                  orientuje sie w tym swietnie bo mieszkalam w Berkeley,Kalifornia przez 5 lat
                                  podczas studiow( 2000-2005) i mam wielu przyjaciol Amerykanow i czasem tam bywam
                                  prywatnie albo jade do US jak mi zasponsoruja pobyt na jakiejs konferencji z
                                  pracy. Sama znam Amerykanow jacy maja pistolet w domu...
                                  • enneara Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 09.02.09, 08:27
                                    Niestety Alex Jones nie jest tym za kogo się go uważa

Billy Cooper ujawnia:
                                    www.youtube.com/watch?v=Dhl8N6qCVSk
                                    www.spirituallysmart.com/Jones-CIA.htm
                                    Eneasia
                                    • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 09.02.09, 17:06
                                      wysluchalam co Billy Cooper ma do powiedzenia. Duzo nie ma po za w kolko
                                      gadaniem tego samego ze Johnes to klamca. W sumie nudne to i wcale nie odkrywcze.
                                      Ten drugi link w ogole jest jakis dziwny.... Aby totalnie zamotac sugeruja ze
                                      Johnes's ujawnianie konspiracji jest konspiracja CIA.... Icke i zeitgeist i inni
                                      tez? A co CIA chce w ten sposob osiagnac? Jakies metne dla mnie te Rosyjskie
                                      Babuszki w Babuszce... Icke tez klamie i inni zatem???

Jesli Johnes is CIA to Cooper klamie...

zawsze sie znajdzie ktos czy cos komu sie tak kontrowersyjne poglady jak Johnesa
                                      nie spodobaja.
                                      Co ja sadze o Johnesie? Katolik co nie widzi plamki skazy na Watykanie, pieniacz
                                      ale wiele z tego co mowi jest...prawda. Pytanie czemu jeszcze zyje i nikt go
                                      nie sprzatnal... I TO MNIE DZIWI
                    • aarvedui Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 21:18
                      agnitum napisał:

> Powiem Ci przykładowo smile Spróbuj znaleźć informacje o IBM'owskim View Point smile)

czy to ten osrodek badawczy czy jakas nowa technologia?
                      • agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 29.01.09, 07:56
                        Ośrodek badawczy
                  • agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 21:04
                    "Nasza siostrzana instytucja zza oceanu prowadzila badania nad WTC po 11 wrzesnia."

Pytam się tak na poważnie, co dokładnie badali?
                    Są gdzieś raporty z tych badań?

Agnitum
                    • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 21:13
                      wpisz NIST i September 11. To instytut fizyki i ich dzial metrologiiw USA badal
                      11 wrzesnia jak do tego doszlo itd. Raport zostal przekazany Rzadowi USA. Ale
                      chyba na powaznie, skoro pytasz, nie wierzysz ze oficjalnie go opublikuja albo
                      nawet jesli tak ze bedzie w nim prawda? To farsa przeciez dla publicznosci Na
                      zdrowy rozum specjalisci od wyburzania kontrolowanego sie smieja po pachy jak
                      widza WTC.
                      • agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 21:21
                        A jaką teorię Ty popierasz?
                        Dla mnie to było controlled demolition smile
                        Pomijam już bzdury typu "połączenia telefoniczne pasażerów z porwanych samolotów z ziemią" czy dziurę w pentagonie, czy też zamachowcy lecący kilkanaście metrów nad trawnikiem (bez żadnego kontaktu z ziemią hehe) idealnie trafiający w budynek.

Pytanie jakie powinienem chyba zadać, to czy jeśli ten raport obnażył manipulacje 09/11 czy nie został schowany do biurka i czy naukowcy pracujący nad takim dokumentem nie poczuli się hmmm oszukani?

pozdrawiam smile
                        Agnitum
                        • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 21:28
                          dokladnie. kontrolowane wyburzanie + bomby (Zwlaszcza Pentagon=> tak nie
                          wygladaja miejsca po katastrofie samolotu. to nigdy nie jest PYL!)

Nie wiem co bylo z tym raportem i jaki jego dalszy los byl( moze naciagany, a
                          moze do biurka)<- to ze o tym raporcie napisalam o tym bylo tylko argumentem na
                          cos innego
                  • ufzes Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 29.01.09, 10:25
                    Każdy lepiej rozwinięty kraj ma tajne laboratoria pracujące nad najlepszymi broniami a wiadomo dziś, że bomba to nie wszystko. Lepiej panować nad umysłami ludzi. Takie instytuty są też w Niemczech, kiedyś czytałem mail od osoby która mieszka obok takiego obozu-widmo na terenie Westfalii (nie wiem czy poprawnie napisalem). Obozu oficjalnie ma na mapie, ale w realu jest bardzo duży i ma się dobrze. Na terenie znajdują się podziemne instalacje i laboratoria. Miejsce istnieje od wczesnych lat sześćdziesiątych
                    Instalacje i laboratoria wojskowe skupiają najlepszych naukowców na świecie, cała reszta to cywile, którzy nigdy nie będą mieli takich możliwości, wyposażenia czy funduszy, aby nawet w najbogatszych instytutach prowadzić bardziej zaawansowane badania. Ci pierwsi nie są w ogóle znani, są wychwytywani na ostatnich latach prestiżowych uczelni typu MIT, odpowiednio oceniani i badani psychologicznie i od tego momentu pracują tylko dla NSA czy wojska. Nikt już o nich nie usłyszy. Nie publikują swoich badań, mają zakaz komunikacji z mediami, mieszkają z rodzinami na terenie ogrodzonych i całkowicie zamkniętych społeczności. Składają przysięgi i obowiązuje ich całkowita tajemnica; a w zamian dostaja to o czym marzyli, czyli dostęp do "nieziemskich" technologii. Nieziemskich w sensie wiedzy oficjalnej "cywilnej" nauki.

Ufżesz smile
                    • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 29.01.09, 11:05
                      ufzesz, z pewnoscia masz duzo racji i sa gdzies badania nad najnowsza bronia.

Brak wydolnosci USA w zdobywaniu Iraku jak i malo skuteczna pomoc po Katrinie
                      spowodowala ze zaczelam sobie zadawac pytania i widziec 2 mozliwe objasnienia:
                      1. Konspiracyjne teorie o niebywale zaawansowanej broni i wszechpotedze USA sa
                      przesadzone
                      2. USA celowo dokonalo malo efektywnej metody zdobywania Iraku aby go
                      zdecentralizowac i zniszczyc bardziej. Celowo z jakichs powodow wojsko okazalo
                      sie malo skuteczne podczas huraganu
                      • aarvedui Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 29.01.09, 22:52
                        princesswhitewolf napisała:

>
                        > Brak wydolnosci USA w zdobywaniu Iraku jak i malo skuteczna pomoc po Katrinie
                        > spowodowala ze zaczelam sobie zadawac pytania i widziec 2 mozliwe objasnienia:
                        > 1. Konspiracyjne teorie o niebywale zaawansowanej broni i wszechpotedze USA sa
                        > przesadzone
                        > 2. USA celowo dokonalo malo efektywnej metody zdobywania Iraku aby go
                        > zdecentralizowac i zniszczyc bardziej. Celowo z jakichs powodow wojsko okazalo
                        > sie malo skuteczne podczas huraganu

ale to nie ma nic do tego - co wspólnego mają najnowsze technologie a
                        administracyjna inercja w operacjach cywilnych? - nic

tak samo - super technologie w międzynarodowym konflikcie? po co.
                        można najwyżej potestować w ograniczonym zakresie te starsze (jak działo
                        mikrofalowe do rozpraszania demonstracji).
                        tajne technologie maja tą przewagę m.in. dlatego, że są tajne.

co więcej - masowe użycie jakichś technologii może być wbrew pewnym planom -
                        ciągle w kongresie jest paru senatorów, którzy nie boja się interpelacji
                        dotyczących rozmaitych black-opsów i wypływu funduszy na agendy o
                        nieujawnialnych celach i osiągnięciach.
                        tisze budiesz, dalsze jadiesz.
                        • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 29.01.09, 23:00
                          Przeciez tajne technologie to nie sztuka dla sztuki, ale dla przeciwwagi
                          wojskowej...
                          jakis cel posiadania tego musi byc w koncu poza kolekcjonerstwemsmile
                          • aarvedui Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 29.01.09, 23:27
                            używanie supertajnych technologii do pomocy ofiarom huraganu czy w podboju
                            słabego kraiku to by była właśnie sztuka dla sztuki i strzelanie do muchy z armaty.
                            poza tym nie byłyby już tajne, jak pisałem, czyli straciłyby co najmniej 50% ze
                            swojej przewagi.
                            • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 29.01.09, 23:32
                              no ale chyba na COS maja byc uzywane, bo inaczej bylyby bezuzyteczne- czyz nie?
                              • aarvedui Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 29.01.09, 23:40
                                ale nie polujesz na muchy ze strzelby tylko packą ;p

próbujesz wylansować tezę, że trzeba mieć podejście hiperutylitarne.

ale to podejście nie ma nic wspólnego z pragmatyzmem politycznym czy wojskowym.
                                jeśli coś można załatwić mniejszymi środkami, to żaden wojskowy czy polityk nie
                                będzie pakował w to najlepszych aktywów.

w niczym nie umniejsza to zastosowań tych najlepszych rzeczy.

poza tym - przewaga wynika z tajności, czego zdajesz się nie przyjmować do
                                wiadomości.
                                może i jest używane, ale na pewno nie będzie używane na taka skalę, aby narazić
                                się na odkrycie, i na pewno nie w jakichś drobnych sprawach.

space opera, gdzie z supertajnych wyrzutni protonowych poluje się na komary a
                                tajny napęd grawitacyjny używa się do utrzymywania jajek nad patelnią? -
                                niestety to nie ta bajka.

najlepsze wojskowe wynalazki udostępnia się opinii publicznej tylko gdy są już
                                obcykane, a naukowcy mają już coś lepszego.
                                • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 30.01.09, 15:28
                                  aarvedui napisał:

> ale nie polujesz na muchy ze strzelby tylko packą ;p

To ci sie udalo ahahahaha

Nie wiem na ile znasz angielski ale podejrzewam i moze po polsku sa jakies
                                  tlumaczenia ale polecam Naomi Wolf i jej teorie na temat "microwave weapons"
                      • marian770 Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 29.01.09, 23:04
                        częściową odpowiedzią może być ciche i nieuchronne wybicie ludności
                        Iraku - Irak to obecnie potężne cmentarzysko zużytej broni wykonanej
                        ze zubozonego uranu . to oznacza degradacja gentyczna a tym sam
                        nowotwory, osłabiona odporność i tym samym zwiękmsozną umieralnośc
                        na niezbyt groźne dotychczas choroby itd.
                        • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 29.01.09, 23:12
                          nawet jak sobie o tym pomysle to mi sie slabo robi. Pamietam jak pokazywali
                          Bagdad przed pierwszym bombardowaniem. Ladnie ubrani ludzie ludzie chodzili po
                          calkiem przyzwoitym centrum biznesu tam, chowali sie do domow powoli, rozmawiali
                          przez tel komorkowe... a teraz... HORROR!
                      • agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 30.01.09, 09:43
                        Witaj Princess w ładny poranek smile

Podejmę się próby naświetlenia sytuacji związanej z Twoim pytaniem.
                        Gdy spojrzymy do historii wojen XX wieku (mam tu na myśli konflikty po II wojnie światowej) to jeśli dobrze się przyglądniemy to odkryjemy jedną prawie powtarzającą się zawsze prawidłowość.
                        Otóż konflikty te, były bardzo rozciągnięte w CZASIE.
                        Spójrzmy przykładowo: Konflikt wietnamski --> są dokumenty świadczące o tym, że amerykańskie wojska dostawały całkowity zakaz tzw. końcowych uderzeń, czyli operacji mających całkowicie rozbić wietnamczyków, czyli dość często pozwalano oddziałom wietnamskim reorganizować się

Dlaczego tak było: Są dwa wytłumaczenia i obydwa ze sobą razem funkcjonują:
                        1. smirkPRAWA BIZNESOW:
                        Przemysł zbrojeniowy zaopatrywał OBYDWIE strony konfliktu (są na to dowody), więc wiadomo, aby więcej i więcej sprzedawać nie można doprowadzić do szybkiego końca konfliktu - biznes to biznes. Już od dawna młodzież uczy się że najlepszy klient to nie ten jednorazowy ale stały heh smile
                        Są dowody i to wśród wspomnień dowództwa amerykańskiego, że znajdowano (przejmowano) od Wietnamczyków broń pochodzenia amerykańskiego, chińskiego i rosyjskiego, skarżyli się również na niezrozumiałe rozkazy z centrali zakazujące "dobijania" wroga.

2. smirkPRAWA EZOTERYCZNA:

Hmmm, nazwałem to ezoteryczna. Dlaczego?
                        Bo jest to wytłumaczenie sięgające do energii. Do energii jakie wyzwalają konflikty. Jakie one są? Są to energie uczuć strachu, bojaźni, przerażenia, bólu, straty itd można wypisywać w nieskończoność.
                        Co jest mianownikiem wspólnym? Ano: Negatywizm
                        Negatywne energie.
                        Przedłużając konflikty generuje się

I tu sięgamy do zdobyczy ezoteryki.
                        Jeśli przyglądniemy się różnym teoriom, zauważymy, że świat w który "przeniosła" się Elita Atlantydy po wielkim boom to właśnie świat astralny,
                        W tym świecie aby nie inkarnować należy być zasilanym przez negatywne energie, stąd też różne opętania, demoniczne zjawiska, stąd też ekstra pożywka "unosząca" się nad polami bitew. Im tego więcej tym lepiej.
                        świat ten w innych źródłach (razem z ufzesem odczytujemy właśnie pewne teksty buddyjskie!, które to potwierdzają, ale to o tym napiszemy w osobnym wątku) jest zwany światem manipulacji na nas. Manipulacji już niefizycznej (genetycznej jak na początku) ale duchowej.
                        To jest ten Rise of the Politics of Fear (czyli żywcem przeze mnie wzięty subtheme z BBC (The Power of Nightmares) , który obserwujemy również dzisiaj bo jest wiecznie żywy i zawsze będzie! (dopóki wszyscy się nie obudzimy rzecz jasna i nie powiemy dość)

Jeśli by uwierzyć w teorie reptiliańskie (polecam chociażby tylko zaznajomić się z jednym wywiadem Davida Icke'a z Credo Mutwa (głównym szamanem Zulusów) czy też "Revelations Of A Mother Goddess" ( lista odtwarzania: pl.youtube.com/view_play_list?p=F6AD5F76087B4F53 ) (wywiad z Arizoną Wilder ) nie mylić z Chateau des Amerois czyli Mother of Darkness Castle ( www.redicecreations.com/article.php?id=359 )mimo, że to miejsce się przewija w wywiadzie ) to wszędzie przewija się tekst: strach oraz przerażenie przy rytuałach zabijania ludzi (można to nazwać rytuały satanistyczne) jest główną pożywką dla tych istot. Nieważne czy to reptilianie czy zwykli sataniści.
                        Ale w końcu i w Biblii znajdziemy insynuacje, że Demony żywią się naszym... strachem oraz negatywnymi energiami.

To samo działo się podczas konfliktu Irackiego, w Hondurasie, w Afryce środkowej czy Nikaragui (notabene dalej się to dzieje - zauważmy że nigdzie ten konflikt nie jest zakończony)

Dlaczego o tym wszystkim piszę. Otóż dochodzę do sedna sprawy.
                        To, że Amerykanie nie mogą używać najnowszych osiągnięć wojskowej techniki (mimo częściowych np. sprawa użycia broni (prawdopodobnie magnetycznej) oddziaływującej na... mózg, wypędzając setki Irakijczyków z bunkrów i podziemnych instancji) wynika być może z:

1. Te bronie są za "skuteczne" tym samym za szybko rozwiązałyby konflikt

2. Dzięki najnowszym broniom można obezwładnić ludzi ich nie zabijając... ale cóż z tego za "marna pożywka"?

3. Upubliczniając wiele nowych broni być może wszyscy nagle zaczną kojarzyć niewyjaśnione sprawy ... z przeszłości i okaże się że to wojsko/tajna_władza za tym stały i zrobi się zdziebko dla nich nieprzyjemnie
                        przykładowo HAARP, wyobraź sobie co by się stało gdyby wszyscy tą broń znali? Od razu zaczną sobie ludzie zadawać pytania: Czy tsunami w Tajlandii było na pewno naturalne? A co z trzęsieniami ziemii w Chinach (były oskarżenia zresztą dość konkretne ze strony władz i naukowców ChRL)
                        A co z powodziami, inicjacją wulkanów? Czy aby wszystko to było naturalne?

4. Podobnie jak z free energy. Jeśli urządzenia takowe istnieją (a w to mocno wierzę, w końcu Tesla też już to opracował) to wówczas nastąpił by krach ekonomiczny... dla tych co produkują dziś energię (przemysł naftowy, elektrownie itp). Bo każdy mógłby takie urządzenie (a podobno są bardzo proste w konstrukcji) wyprodukować i się uniezależnić.

Dodajmy, że w Iraku wg. ezoterycznych źródeł znajdują się bardzo ważne miejsca (odsyłam tu do spraw EnKi i Sumerów), tzw. portale energetyczne, międzywymiarowe.

No dobra chyba zapomniałem co pisałem na początku postu smile więc najwyższa pora go zakończyćsmile)

Pozdrawiam smile
                        Agnitum
                        • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 30.01.09, 15:41
                          agnitum napisał:

> Gdy spojrzymy do historii wojen XX wieku (mam tu na myśli konflikty po II
                          wojni> e światowej) to jeśli dobrze się przyglądniemy to odkryjemy jedną prawie
                          powtar> zającą się zawsze prawidłowość
                          No pewno, jako astrologowie i ja i aarvedui potwierdzimy cykle i prawidlowosci
                          nie tylko w XX wieku ale w calej historii.

SPRAWA BIZNESOW: oczywiscie ze chodzi o handel. A jak ktos nie sprzedaje za tyle
                          ile USA chce to wywoluje sie wojne i gania jakiegos lokalnego irackiego kacyka
                          po dziurach w ziemi.
                          SPRAWA EZOTERYCZNA: to co negatywne nie istnialoby bez pozytywnego, i-ching.
                          Dualizm jest wpisany od pamietnego pozarcia jablka przez Ewke i Adasia

>razem z ufzesem odczytujemy właśnie pewne teksty b
                          > uddyjskie!, które to potwierdzają, ale to o tym napiszemy w osobnym wątku)
                          a gdzie na jakim forum?zaraz tam polece ja tez chce! Ja tez!

> zwany światem manipulacji na nas. Manipulacji już niefizycznej (genetycznej
                          jak na początku) ale duchowej.
                          Pewno. Materia to tez energia duchowa. Wszystko jest przenikniete duchem i
                          dlatego wszystko moze ulec manipulacji. "Jak na gorze tak na dole"

> Jeśli by uwierzyć w teorie reptiliańskie (polecam chociażby tylko zaznajomić
                          się z jednym wywiadem Davida Icke'a z Credo

Nie no w to ze ZYdzi to Jaszczury nie wierze

co do tajnej broni to owszem- taka do manipulacji masami. Haarp byc moze wywola
                          planowany 2012. sa podejrzenia ze to maszyna do trzesien ziemi i wywolywania
                          huraganow. Sprawa smierdzi. Polecam linki do Naomi Woolf i Microwave weapon
              • agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 20:28
                Tak notabene to że Jordana został wycięty z wikipedii smile to tylko plus ! dla
                wielu ludzi to jest plus wink
                To oznacza, że był kimś ważnym i znanym, ale zmienił poglądy i stał się
                kontrowersyjny a może po prostu niewygodny?
                smile
                Agnitum
                • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 20:30
                  eee.. Co tam wiki... jakby taki byl niebezpieczny to w ogole by go usunieto z
                  sieci..
                  • agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 20:57
                    Pewna cząstka mnie zwana: inżynier sieciowy została zaintrygowana smile
                    Jak chciałabyś go usunąć z sieci? smile

Chętnie się dowiem coś może więcej? smile

Agnitum
                    • princesswhitewolf Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 21:09
                      blokuja strony. Tak jak blokuja strony z pedofilia i organizacji
                      terrorystycznych.. o ile je wytropia. Cenzura do pewnego stopnia istnieje
                      • agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 21:15
                        Niestety to nierealne smile
                        Powiadam Ci, że lepiej zorientowany specjalista jest w stanie takie blokady ominąćsmile
                        Strony łatwo się dziś dubluje i przenosi, poprzez system ukrytych proxy (szyfrowanych w obrębie wew. subnetów) trzebabyłoby współpracy właścicieli wszystkich określonych masek IP na świecie aby cel osiągnąć smile Sama ripe nie wystarczy.
                        A to jest raczej niemożliwe (ta współpraca)

Pozdrawiam smile
                        Agnitum
                        • aarvedui Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 21:20
                          powiedz mi ilu jest tych specjalistów...
                          i ilu chciałoby skończyć jak pewien szkocki haker 0_o
                          • agnitum Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 28.01.09, 21:23
                            aarvedui znam dwóch takich smile i to po szkołach średnich smile
                            Myślę że poradziliby sobie bez problemu hmmm
                            No a myślę że takich geniuszy jest mnóstwo smile

Pozdrawiam smile
                            Agnitum
                            • ufzes Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 29.01.09, 10:16
                              Agnitum przesadzasz smile nawet ja znam termin rozproszonych stronek, tak to się nazywa? czy jakoś podobnie wink
                              A zresztą wystarczy zamieszczać podstrony w darmowych serwisach www i google spokojnie to zaindeksują i pokażą w wyszukiwarce

Ufżesz smile
    • agnitunn Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 31.03.09, 12:02
      Michael Tsarion - Architekci Kontroli

www.youtube.com/view_play_list?p=FE4FA350DF2563A1
      • motyyvvacja Re: Filmy, które oglądnąć trzeba 03.04.09, 17:43

dobry film,w czlowieku budzi sie najpierw agresja wraz z budzeniem
        swiadomosci.Najprawdopodobniej to ta sama energia swiadomosci ktora
        jak puder do twarzy lezala sprasowana w pudeleczku,tak dlugo jak sie
        go nie otworzylo.

Wiecej takich filmow prosimy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się