Dodaj do ulubionych

Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A)

03.07.10, 20:45
Jakie są Państwa opinie na temat zachowania mieszkańców parkujących
motory na patio przy klatce VIII czy IX, (zależy od miejsca
widzenia). Czy to jest zgodne z obowiązującymi przepisami czy nie?
Jak do tej sytuacji odnosi się spółdzielnia patrząc na regulamin?
Proszę Szanownych Lokatorów o opinie.
Obserwuj wątek
    • gets Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 04.07.10, 17:28
      ja bym tutaj nie uogolnial ze to jest dobre albo zle.
      duze znaczenie za zachowanie wlasciciela motocykla.
      teraz widze tam 1-2 motory a bywalo ze parkowaly po 3 i wiecej.
      obecnie widuje glownie ten niebieski(na brytyjskich blachach) i czasami czerowno
      bialy.
      musze powiedziec ze obydwaj wlasciciele zachowuja sie OK, nie slychac ich
      generalnie jak parkuja, a zapalaja motory dopiero jak wytocza je z patio na parking.

ale w zeszlym roku na tym miejscu parkowal czarnm motocyklem ten kretyn z
      mieszkania 140 ktory jest znany wiekszosci mieszkanca z tego patio bo typ jest
      wyjatkowym chamem i zakloca spokoj na wiele sposobow prawie dzien w dzien(ma
      zreszta pare spraw w sadzie o zaklucanie porzadku, mieszkam z nim w jednej
      klatce to niestety jesten na biezaco).
      no i to co on wyczynial z motorem to przechodzilo wszelkie pojecie. potrafil go
      zapalac na patio i gazowac przez kilkanascie kilkadziesiat minut co nioslo sie
      niesamowicie.
      na uwagi kogos z I pietra potrafil go obrzucic wyzwiskami itd itp.
      na szczescie typ sie przeniosl do garazu z motorem i przynajmniej z tym jest spokoj.

tak ze moge powiedziec ze obecne towarzystwo i ich motocykle mi nie
      przeszkadzaja. z punktu widzenie wlascicieli motocykli to miejsce do parkowania
      jest idealne. "pod dachem" i troche jednak odgrodzone(a bywaly przypadki
      kradziezy motocykla u nas spod bloku). dla innych tez ma to taki plus ze nikt
      motocyklem nie blokuje normalnego miejsca parkingowego dla samochodow.
      • maruda_super Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 04.07.10, 17:47
        Bardzo serdecznie dziękuję za wyrażenie swojej opinii. Proszę
        również spojrzeć na to parkowanie oczami lokatorów, którzy mają
        miejsca parkingowe pod blokiem za które trzeba zapłacić kilka
        złotych i tam trzymają swoje motory. Najciekawsze jest również
        podejście do tej sprawy Zarządu Spółdzielni w której regulaminie
        jest jasno określone miejsce parkowania. Pozdrawiam.
        • gets Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 04.07.10, 23:16
          no ja bym byl daleki od porownywania miejsca przy patio od miejsca parkingowego
          w garazu. jak by nie ta liga :) do patio to trzeba drzwi, schody sforsowac
          niejest tak latwo i komfortowo jak do garazu.

pamietam dyskusje na forum o parkujacych nielegalnie w garazu i komus kto
          zaplacil za miejsce nie przeszkadzalo ze obok parkuje ktos kto za miejsce nie
          placi. to juz jest wg mnie zdecydowana niesprawiedliwosc jak ktos na krzywy ryj
          parkuje w garazu nic za to nie placac.
          ale patio... jakos mi nie przeszkadza. niemam motocykla i miec nie planuje ale o
          ile motocyklista parkujacy na patio zachowuje sie porzadnie i nie przeszkadza
          innym to niewidze problemu.
          o wiele bardziej przeszkadza mi wszechobecne chamstwo dookola, glosne imprezy,
          krzyki, wyrzucanie smieci gdzie popadnie, zastawianie wjazdow do garazu czy
          parkowanie na trawie niz jeden czy dwa motory przy patio.
          • tomasz.wagner Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 05.07.10, 10:46
            Zgadzam się z przedmówcą, mnie też nie przeszkadzają motocykle stojące na patio,
            tak jak nie przeszkadzają mi rowery i wózki tam stojące. Pod warunkiem
            oczywiście, że owe motocykle pozostają są wprowadzane i wyprowadzane ze
            zgaszonym silnikiem.
            Pzdr.
            • maruda_super Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 05.07.10, 11:46
              Dziękuje Panom za swoje opinie. Wszystko jest ok. A jak obok zaparkowanego na
              patio motoru bawiłaby się Panów córka (syn) i doszłoby do samozapłonu i Wasza
              córka (syn) doznałaby poparzenia całego ciała (twarzy). A co na to zarząd
              spółdzielni i jej regulamin? Pozdrawiam.
              • vvx Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 05.07.10, 12:32
                rok temu spoldzielnia poinformowala (przez obwieszczenie na kartkach
                przyklejonych do drzwi wejsciowych), ze nalezy usunac motocykle spod klatek i
                parkowac na parkingu. Stalo sie tak na wniosek mieszkancow-zapewne wlasnie ze
                wzgledu na wiesniaka spod 140. Obecnie wszyscy parkujacy motocykle sa kulturalni
                i chyba nikomu nie przeszkadzaja...
              • tomasz.wagner Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 05.07.10, 12:35
                www.youtube.com/watch?v=nYkp74v0cww
                • sugob Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 06.07.10, 22:38
                  >>> tomasz.wagner - najlepszy komentarz jaki tu "czytałem" :)))
                  fajnie że jeszcze jest ktoś normalny
                  pozdrawiam
                  • janson7 Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 08.07.10, 01:15
                    Mnie motocykle zupełnie nie przeszkadzają!!! Nie dziwię się wcale właścicielom
                    iż parkują wewnątrz. Około 2 miesiące temu między 1-2 w nocy ktoś zdemolował
                    czerwona Yamahę stojącą na parkingu. Aż się przykro robi, że takie chamstwo w
                    okolicy. Jeśli tylko motocykle nie są wprowadzane na "silnikach" do patio, to
                    nie widzę problemu. Co do ewentualnego samozapłonu i jego konsekwencji, to
                    komentarz Tomka jest w dechę! a jakby to była Wasza matka?! ... tak powiedział
                    Niech żyje Miś
                    • sobolaqe Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 08.07.10, 23:35
                      > Około 2 miesiące temu między 1-2 w nocy ktoś zdemolował
                      > czerwona Yamahę stojącą na parkingu. Aż się przykro robi, że takie
                      > chamstwo w okolicy.

to nie bylo demolowanie a próba kradzieży.
                      jakies gnojki golfem zaladowali na chmielencu jeden motor a ta yamahe chcieli
                      druga ukrasc. sasiad uslyszal alarm i zlazl na dol, pogonil ich troche ale mu
                      uciekli zostawiajac przyczepe z motorem(tym z chmielenca)w krzakach.

sasiad parkowal motor na patio(spokojnie, nikomu nie przeszkadzajac), ale po
                      akcjach tego wiesniaka spod 140, ktos sie postawil w SM i pojawimy sie kartki,
                      straz miejska byla itd itp. wiec zaczal parkowac na zew i o malo nie stracil motoru.

tak ze ja tez jestem za pewna wyrozumialoscia i tolerancja dla sasiadow o ile
                      nie przeszkadzamy sobie nawzajem.
                      a ciche parkowanie motorow przy patio raczej nikomu nie szkodzi.
                      • lokator_super Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 09.07.10, 10:01
                        Ludzie co Wy tu piszecie. Przepisy są po to aby je przestrzegać. W Niemczech
                        każdy Polaczek jest potulny jak baranek i postępuje zgodnie z prawem i przepisami.
                        • bogdan3211 Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 10.07.10, 02:05
                          no to wyjedz do Niemiec i nie wracaj. Jesteśmy w Polsce.
                        • janson7 Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 10.07.10, 09:35
                          Dzisiaj w nocy pan super lokator (czy maruda- jak kto woli) otrzymał odpowiedź
                          na watpliwości dotyczace parkowania motocykli w patio. Chodzi o kolejną próbę
                          kradzieży czerwonej Yamahy, która i tym razem się na szczęcie nie powiodła...
                          ale zabrakło dosłownie sekundy na dokładne zamkniecie burty przyczepki.
                          Motocykl wypadł w momencie jak spłoszeni bandyci ostro ruszyli z miejsca.
                          Nieststy uległ sporym zniszczeniom.
                          Samochodem bandytów, tym razem nie był golf a starszy mercedes (jasny brąz)
                          Coś niedobrego dzieje się w okolicy, dzisiaj motocykl... jutro samochód, być
                          może tego pana od "marudzenia"
                          Proponuję skończyć debaty na temat parkowania motocykli w patio, przynajmniej
                          do czsu az zrobi się bezpieczniej na zewnątrz dla tego typu pojazdów.
                          Tymczasem niech spokojnie i cicho parkują wewnątrz!!!
                          Panie marudo spójrz na temat z drugiej strony, a teksty z "Polaczkami" to
                          sobie daruj, bo ich poziom jest porażający
                        • szreg Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 10.07.10, 17:35
                          Nie mam nic do tych motocykli, przecież stoją spokojnie w kącie
                          budynku nikomu nie przeszkadzając. Jak w takich okolicznościach
                          parkowć na parkingu?
                          P/S Pan lokator_super faktycznie powinien wyjechać do Niemiec, może
                          się kultury nauczy i sąsiedzkiej solidarności.
                          PAWEŁ
                          • bogdan3211 Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 11.07.10, 00:26
                            takich zwolenników cudzej własności powinno się od razu wysyłać do ciężkich prac
                            publicznych i niech zapierdzielają na rzecz miasta, jeden pracuje ciężko by
                            sobie coś kupić a drugi albo mu to niszczy albo za free chce odebrać ehh :-(
                            • sobolaqe Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 11.07.10, 15:06
                              ciezko sie z toba nie zgodzic.

ale nasi mieszkancy tez nie lepsi, mnie z piatku na sobote po raz drugi ktos
                              parkujac na parkingu rozwalil zderzak z tylu.
                              oczywiscie sprawca sie nie przyznal bo po co....
                              juz niewiem jak mam parkowac na tym parkingu zeby jakas sierota nie rozwalila mi
                              czegos....

wystarczylo sie przyznac, stacil by z 10 % znizki na OC(kilkadziesiat zl na rok)
                              i nie bylo by problemu, a tak to jestem z 1000 zl do tylu po raz drugi w ciagu 2
                              lat tylko dlatego ze ktos ma problemy z parkowaniem
                        • lokator_super Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 04.09.10, 18:51
                          Weszła wczoraj w życie ustawa że policja może teraz reagować na drogach osiedlowych to może
                          się coś poprawi na naszym osiedlu. Pozdrawiam.
                          • bogdan3211 Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 07.09.10, 23:28
                            szkoda że jeszcze nie może policja karać za parkowanie "jak osioł" na parkingu, zamiast stawać jeden obok drugiego to jest paru takich co parkują jak im pasuje. W niedziele wieczorem szukałem miejsca i znalazłem u samej góry a po drodze od samego dołu było z 10 miejsc w które się nie dało wjechać bo inteligenci zaparkowali na 2 miejscach
      • barek.b Re: Parkowania motorów na patio (ul. Szwai 7A) 01.09.10, 18:00
        gets napisał:

> ale w zeszlym roku na tym miejscu parkowal czarnm motocyklem ten
        kretyn z
        > mieszkania 140 ktory jest znany wiekszosci mieszkanca z tego patio
        bo typ jest
        > wyjatkowym chamem i zakloca spokoj na wiele sposobow prawie dzien
        w dzien(ma
        > zreszta pare spraw w sadzie o zaklucanie porzadku, mieszkam z nim
        w jednej
        > klatce to niestety jesten na biezaco).
        > no i to co on wyczynial z motorem to przechodzilo wszelkie pojecie

O Boże, a ja myślałem że tylko mnie się wydawało że ten gość ze 140
        jest chuliganem! Wprawdzie się z nim nie procesuję (jeszcze) ale ja
        sam i dzieci spać nie możemy. Ostatnio wprawdzie umilkło granie na
        perkusji o 2 w nocy, ale i tak są głośni.

Co do motorów, to kiedy parkowały nam pod oknami (nad garażem G-2)
        smród parującej benzyny w pokojach był niesamowity. Kiedyś jak
        odpalili motory i grzali je kilka minut, nie wytrzymałem i
        opierd...liłem. Od tej pory nie parkują.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka