Dodaj do ulubionych

Przykre zapachy z Pierogarni w bloku 16

17.04.11, 16:32
Witamy,
jesteśmy od niedawna mieszkańcami bloku przy ul. Szwai 16 - zaczyna się ciepły sezon i niestety na balkonie i przy otwartych oknach w domu czuć zapachy smażonego jedzenia. Zapach jest uciążliwy ( 7 dni w tygodniu). Mamy pytanie, czy pozostałym mieszkańcom, tak jak nam przeszkadza ciągły zapach z Pierogarni? Zamierzamy zwrócić się pisemnie do Wspólnoty o interwencję u właściciela Pierogarni, żeby coś z tym zrobił (np. nie wietrzyli przez drzwi kuchenne). Jeżeli Państwo chcecie się przyłączyć do prośby to prosimy o kontakt (im więcej osób podpisze się pod tym, tym silniejszy głos w sprawie).
Pozdrawiamy,
Marek i Kasia
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Przykre zapachy z Pierogarni w bloku 16 17.04.11, 20:54
      A mi przeszkadza zapach kapusty gdy sąsiadka robi bigos.
      • sugob Re: Przykre zapachy z Pierogarni w bloku 16 19.04.11, 20:18
        nie przejmujcie się głupimi odpowiedziami, tylko idźcie do człowieka porozmawiać że jego działalność jest dla Was uciążliwa i żeby coś z tym zrobił,
        jak jest normalny to załatwicie sprawę bez żadnych pism, a jak nie jest... to kontrola z Sanepidu pomoże mu odzyskać normalność,
        musi mieć w takim lokalu odpowiednią wentylację, tylko że jej używanie kosztuje, więc prościej otworzyć drzwi na zewnątrz przy takiej pogodzie jak obecnie, pewnie nie robi tego złośliwie i nawet nie ma pojęcia że komuś w mieszkaniu śmierdzi
        • marek_kasia Re: Przykre zapachy z Pierogarni w bloku 16 19.04.11, 20:48
          Taki właśnie mamy zamiar, spróbujemy załatwić sprawę po sąsiedzku :-) mamy nadzieję, że z właścicielem można się dogadać... jeśli to nie pomoże, to trzeba będzie spróbować "z urzędu"
          • gazeta_mi_placi Re: Przykre zapachy z Pierogarni w bloku 16 23.04.11, 19:07
            A może ten przykry zapach z Twojego pierożka?
    • maksiuuu Re: Przykre zapachy z Pierogarni w bloku 16 25.04.11, 16:54
      zgadzam sie, zapachy z pierogarni do najprzyjemniejszych nie należą, nas ten problem dotyczy tym bardziej, że ze względu na bliskość pierogarni, te zapachy wyraźnie czuć nawet w mieszkaniu, może faktycznie warto się zastanowić nad jakąś akcją :) My oczywiście się podpiszemy...
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka