olka_krakow 23.03.05, 12:03 Ceny za ogrzewanie na Obozowej wzrosly o 20 %. Czy w jakis sposob mozna odwolac sie od decyzji? Do jakiego Urzedu nalezy sie zwrocic? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ks222 Re: No to ladnie ceny podniesli za ogrzewanie na 23.03.05, 13:56 Ja występuję z wnioskiem na Zebraniu Członków Spółdzielni aby Rada Nadzorcza wyjasniła dlaczego cena 1 GJ w Spółdzielni różni się od ceny po jakiej sprzedaje MPEC. Odpowiedz Link
olka_krakow Re: No to ladnie ceny podniesli za ogrzewanie na 23.03.05, 16:28 U mnie to nic nie da. Mamy kotlownie osiedlowa, zarzadzana orzez spolke BTB. A tak w ogole, to wyglada na to ze na tym forum jest tylko 5 - 6 osob ;( No chyba ze pozostali przeszli na priva ;) Odpowiedz Link
pilocik2 Re: 5 - 6 osób ;-) 23.03.05, 16:59 a może u was jest tak jak na chmieleńcu, tzn cena 1 GJ to cena jąką ma MPC + suma jaką pobiera spółdzielnia na poczet strat wspólnego ogrzewania. tzn 32 zł +18 = 50 zł za GJ Odpowiedz Link
olka_krakow Re: 5 - 6 osób ;-) 24.03.05, 09:18 U nas jest tak, ze kotlownia nie nalezy do spoldzielni, tylko do niemieckiej firmy. O ile mi wiadomo na poczet strat nic nie pobieraja, mamy opomiarowanie indywidualne. Odpowiedz Link
axina Re: 5 - 6 osób ;-) 24.03.05, 10:37 a że nie mamy w pobliżu mozliwości "podpięcia" się do MPEC-u to nam teraz mogą co jakiś czas takie fajne niespodzianki serwować... Odpowiedz Link
delfin Re: No to ladnie ceny podniesli za ogrzewanie na 24.03.05, 20:19 Dolaczam sie w glosie w sprawie ogrzewanie bo mnie to juz martwi od dluzszego czasu, ograniczam sie jak tylko moge. Ale z tym ogrzewaniem to by dobrze cos zrobic bo takie ceny sa za wysokie w porownaniu do mpecu. A dlaczego w ogole abonament jest tak wysoko naliczany i placi sie go caly rok? Czy nie ma jakiejs alternatywy Odpowiedz Link
olka_krakow Re: No to ladnie ceny podniesli za ogrzewanie na 25.03.05, 10:46 Wiecie moze w jaki sposob mozna te decyzje oprotestowac? I w jaki sposob sie podpiac do MPECu? Wiem, ze rura idzie dosc daleko, ale mozne warto poniesc koszty podlaczenia sie, a w zamian potem placic mniej? Odpowiedz Link
ks222 Re: No to ladnie ceny podniesli za ogrzewanie na 31.03.05, 10:09 Czy płacicie za pośrednictwem Spółdzielni czy bezpośrednio do dostawcy ciepła ? Jest coś takiego jak Rzecznik Praw Konsumenta ten powinien doradzić. Jeśli dostawca ciepła działa jak monopolista to jest Urząd do Spraw Konkurencji Lub Urząd do Spraw Regulacji Rynkiem Energii. Nie wiem czy te urzędy się tak dokładnie nazywają ale 20% wzrost cen energii cieplnej wydaje mi się niemożliwy, choć cena węgiela ostatnio wzrosła, to nie wydaje mi się aby mogli to uzasadnić właściwie. Odpowiedz Link
ks222 Re: Dzieki za rade 04.04.05, 10:41 Nie wydaje mi się, że pogogłem zbytnio, ale też nie wydaje mi się, że można w inny sposób, chyba że jest to płacone za pośrednictwem Spółdzielni. Odpowiedz Link