shaddock 28.04.05, 19:51 Z najważniejszych rzeczy - wiceprezes podał terminy oddawania mieszkań. Klatka VI - 15 do 31 lipca. Niestety, innych nie zapamiętałem dokładnie :-( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kekele Re: Szwai - już po zebraniu :-) 28.04.05, 20:01 a klatka VI to chyba ostatnia z pierwszego etapu tak??a kiedy maja byc oddawane pierwsze mieszkania?? Odpowiedz Link
shaddock Oddawanie klatek 28.04.05, 20:08 Klatki I, II i III BODAJŻE 15-30 czerwca, klatka VI 15-31 lipca, klatki IV i V BODAJŻE 15-31 sierpnia. Dat nie jestem pewien. Jeśli nie wiesz, jaki masz numer klatki, to z grubsza możesz go policzyć wiedząc, że klatki mają średnio po 18 mieszkań. Odpowiedz Link
qqlio Re: Oddawanie klatek 29.04.05, 08:49 Tylko tak naprawde sa to 1) terminy szacowane (niezaleznie od tego, co mowi prezez) 2) terminu odbioru mieszkan przez SMDdM od wykonawcy. Mysle, ze przynajmniej z tydzien (dwa) minie do dalszego przekazania mieszkancom (choc tu akurat pewnie sie bedzie Spoldzielni spieszyc, zeby jak najszybciej zaczac placic czynsz :-) Odpowiedz Link
shaddock Wiem, że to już nudne i nie ma się co napalać, ale 02.05.05, 17:52 OK, to terminy szacowane, ale lepsze takie niż żadne. Przynajmniej będzie się o co czepiać prezesa ;-) A w sobotę postanowiłem sprawdzić osobiście zaawansowanie robót we wszystkich klatkach i rzeczywiście ma się ono nijak do terminów, o których mówi prezes. Najbardziej zaawansowane zarówno wewnątrz (tynki, posadzki w mieszkaniach i na klatkach) jak i na zewnątrz (ocieplenie, malowanie) są klatki III i VI, gdyby wykonawca się uparł mógłby je oddać jeszcze w maju. W pozostałych klatkach gdzieniegdzie nie ma nawet tynków, nie mówiąc o posadzkach czy ociepleniu z zewnątrz. Prezes o tym dobrze wie, więc ciekawe jak będzie się za miesiąc tłumaczył ludziom z klatki I czy II... Odpowiedz Link
noemi27 Re: Szwai - już po zebraniu :-) 28.04.05, 22:44 I i II klatka między 15 a 30 czerwca. I tak w to nie wierzę, że oddadzą w terminie. A poza tym co to za przyjemność mieszkać na placu budowy. Bo przecież od oddania mieszkania do jego uzywania to kawałek drogi, a czynsz trzeba będzie płacić.... na budowie! Odpowiedz Link
kekele Re: Szwai - już po zebraniu :-) 29.04.05, 00:06 na placu budowy kochana to my pomieszkamy jeszcze min 1,5 roku i to na takim prawdziwym placu budowy-byla mowa ze fundamenty pod pozostale etapy zrobia przed oddaniem mieszkan by niebylo tego koszmarnego brudu i najgorszych halasow no ale coz...skoro niezdazaja z naszymi mieszkaniami to co dopiero z fundamentami pod kolejne:(budowa sie coprawda niemartwie-trudno,ja poprostu cholernie chce juz tam mieszkac! Odpowiedz Link
shaddock Owszem :-) 29.04.05, 19:46 Nad dwuosobowymi składami komisji: prowadzącej zebranie, skrutacyjnej i wnioskowej. Wszystkie dostały po 100% głosów ZA, bo kandydatów do nich trzeba było spośród zebranych wyciągać na siłę ;-) Odpowiedz Link
ks222 Komisja wnioskowa 29.04.05, 20:05 Czy zostały do niej złozone jakieś wnioski i czy były głosowane ? Odpowiedz Link
shaddock Re: Komisja wnioskowa 29.04.05, 20:28 Nie, ani jednego. Natomiast było mnóstwo pytań dotyczących budowy w ramach punktu "Dyskusja". Odpowiedz Link