5sokin 26.10.05, 19:11 Właśnie sie dowiedziałem :- (( www.dominium.pl/inwestycje/?id=1&inw=487 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alimari Re: Inwestycja UNIWERS-u między Europejskim a Szw 26.10.05, 20:04 Napisałam też tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25218&w=31039234 Odpowiedz Link
qqlio Re: Inwestycja UNIWERS-u między Europejskim a Szw 27.10.05, 08:47 Czy to chodzi (bo tak wynika z mapy) o dzialke, na ktorej parkuja teraz (czasami) ludzie z budowy, ta kolo tych domkow? Oj, chyba zyskaja na popularnosci miejsca w garazu podziemnym... Odpowiedz Link
alimari Re: Inwestycja UNIWERS-u między Europejskim a Szw 27.10.05, 09:25 Dla zobrazowania - łuk, wygięty w stronę Bobrzyńskiego zaczynający się tuż przy domku po prawej i kończący się przy granicy z Europejskim. My widzimy ścianę okien + ich podwórko. Wysoki na conajmniej 6 kondygnacji. Odpowiedz Link
frutis123 mapa 27.10.05, 09:34 zgadzam się z wypowiedzią z forum Europejskiego: Cytuję: "niestety to było do przewidzenia, osobiscie kupując mieszkanie byłam zapewniana że powstający na OE pawilon będzie parterowy i nie przesłoni widoku, a jest piętrowy i zasłonił wawel. gdy kupuje sie mieszaknie w bloku praktycznie w szczerym polu takie "wypadki" sie zdarzają. Od zasłoniętego widoku gorsze moga być: zasłonięty widok+osiedle bloków komunalnych lub tysiąc innych rzeczy które mogą wybudowac na polach wokół naszych osiedli. litości ludzie! " tutaj frutis123.w.interia.pl/ jest limit więc cierpliwości ;o). zaznaczam prawdopodobną lokalizację inwestycji naszych sąsiadów. Z naszej strony spogladajac na wizualizację będą stały 4 piętrowe bloki które i tak będą niżej niż nasz blok. Najwyższy bedzie przy ulicy(chyba). Zresztą wysoka zabudowa to już budujący się "Rogalik". Na Ruczaju mamy eldorado budynków i architektury - niestety. Wystarczy spojrzeć na Chmieleniec. Więc u nas nie jest najgorzej. Ale są też plusy: dalej od ulicy, może będzie sensowne przejście do pawilonu handlowego. Myslę że większym problemem są nasze sprawy z budynkiem, mieszkania komunalne, park, budowa przedszkola na Skośnej, szybki tramwaj i wiele innych. No i że te bloki to nie spopielarnia, albo zakład przetwórstwa skór. Odpowiedz Link
annafl Re: mapa 27.10.05, 10:46 Chyba nie zupelnie w tym miejscu ta inwestycja bedzie. Nie wyobrazam sobie, jak tam mialby sie zmiescic taki okraglak. Ale fakt w miejscu koperty z powodzeniem moga powstac "zwykle" bloki. Ech Odpowiedz Link
lmrozek2 Re: mapa 27.10.05, 11:33 To było do przewidzenia że cos wokół nas pobuduja. Szkoda tylko że będą to bloki wyzsze od naszego :-( - Rogalik, Uniwers. Też Bre Locum zbuduje pomiedzy nami a Parkiem 2 wysokie wieżowce ( chyba cos koło 9 kondygnacji ). A jeżli chodzi o Wawel to i tak niedługo zostanie zasłonięty przez apartamentowiec "Zachodnia". Tak mi sie wydaje. A jest tak pięknie :-)))) Odpowiedz Link
qqlio Re: mapa 27.10.05, 11:42 Inne budynki nie sa problemem. Wlasciwie chcialbym, zeby juz pobudowaly sie kolo nas inne inwestycje jak najszybciej. Niech wszystko bedzie jasne i przestanmy w koncu mieszkac na budowie. Na widoki nie ma co liczyc kupujac mieszkanie na blokowiskach. Problemem nie jest tez szybki tramwaj. No, moze dla przyszlych pokolen ;-( Dla nas problemem jest tragicznie waska ul. Bobrzynskiego i brak autobusow do centrum Pozdrawiam Odpowiedz Link
ks444 Re: mapa 27.10.05, 12:31 Ciekawy jestem jak mozna będzie dojeżdzać do tych budynków i dlaczego Spółdzielnia o tym nie informowała skoro jako właściciel powinna o tym wiedzieć, gdyż ma prawo zgłaszania sprzeciwu jako właściciel działki sąsiedniej. Odpowiedz Link
anetamr Re: mapa 02.11.05, 09:07 A nie wiecie co będzie w tym miejscu pomiędzy naszym blokim, a tymi malutkimi domkami. Za domkami Rogalik, a przed domkami? Tam gdzie teraz był "parking" roboczy taki, a teraz walają się kontenery i palety po budowie??? Odpowiedz Link
anetamr Re: Inwestycja UNIWERS-u między Europejskim a Szw 02.11.05, 09:08 Pomiędzy blokiem Szwai 7, a przyszłym parkiem BRE ma w planie wybudować chyba ze 3 bloki niektore 8 i 9-cio kondygnacyjne. Odpowiedz Link
shaddock Re: Inwestycja UNIWERS-u między Europejskim a Szw 04.11.05, 17:17 anetamr napisała: > Pomiędzy blokiem Szwai 7, a przyszłym parkiem BRE ma w planie wybudować chyba > ze 3 bloki niektore 8 i 9-cio kondygnacyjne. Skąd masz te informacje? Gdzie w sieci można znaleźć jakieś opisy, plany, wizualizacje? O które bloki chodzi - wrzuciłem mapkę na www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/jujj2r63ir9b853p.html Odpowiedz Link
esposa1 Re: Inwestycja UNIWERS-u między Europejskim a Szw 04.11.05, 18:37 interesowałam się ta inwestycją, więc mniej więcej sie orientuję: tam gdzie napis "zielona galicja" nachodzi na bloki, dokładnie -cja- i następny, , obydwa w kształcie podkowy, mają być 9 kondygnacyjne, a kolejny, taki malutki pojedynczy , na prawo, najblizej SDM, to trzypiętrowy bloczek Odpowiedz Link