Dodaj do ulubionych

Inwestycja UNIWERS-u między Europejskim a Szwai

26.10.05, 19:11
Właśnie sie dowiedziałem :- ((
www.dominium.pl/inwestycje/?id=1&inw=487
Obserwuj wątek
    • alimari Re: Inwestycja UNIWERS-u między Europejskim a Szw 26.10.05, 20:04
      Napisałam też tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=25218&w=31039234
      • qqlio Re: Inwestycja UNIWERS-u między Europejskim a Szw 27.10.05, 08:47
        Czy to chodzi (bo tak wynika z mapy) o dzialke, na ktorej parkuja teraz
        (czasami) ludzie z budowy, ta kolo tych domkow?
        Oj, chyba zyskaja na popularnosci miejsca w garazu podziemnym...
        • alimari Re: Inwestycja UNIWERS-u między Europejskim a Szw 27.10.05, 09:25
          Dla zobrazowania - łuk, wygięty w stronę Bobrzyńskiego zaczynający się tuż przy
          domku po prawej i kończący się przy granicy z Europejskim. My widzimy ścianę
          okien + ich podwórko. Wysoki na conajmniej 6 kondygnacji.
        • frutis123 mapa 27.10.05, 09:34
          zgadzam się z wypowiedzią z forum Europejskiego:
          Cytuję: "niestety to było do przewidzenia, osobiscie kupując mieszkanie byłam
          zapewniana
          że powstający na OE pawilon będzie parterowy i nie przesłoni widoku, a jest
          piętrowy i zasłonił wawel. gdy kupuje sie mieszaknie w bloku praktycznie w
          szczerym polu takie "wypadki" sie zdarzają. Od zasłoniętego widoku gorsze moga
          być: zasłonięty widok+osiedle bloków komunalnych lub tysiąc innych rzeczy które
          mogą wybudowac na polach wokół naszych osiedli. litości ludzie!
          "
          tutaj
          frutis123.w.interia.pl/ jest limit więc cierpliwości ;o).
          zaznaczam prawdopodobną lokalizację inwestycji naszych sąsiadów. Z naszej
          strony spogladajac na wizualizację będą stały 4 piętrowe bloki które i tak będą
          niżej niż nasz blok. Najwyższy bedzie przy ulicy(chyba). Zresztą wysoka
          zabudowa to już budujący się "Rogalik".
          Na Ruczaju mamy eldorado budynków i architektury - niestety. Wystarczy spojrzeć
          na Chmieleniec. Więc u nas nie jest najgorzej.
          Ale są też plusy: dalej od ulicy, może będzie sensowne przejście do pawilonu
          handlowego.
          Myslę że większym problemem są nasze sprawy z budynkiem, mieszkania komunalne,
          park, budowa przedszkola na Skośnej, szybki tramwaj i wiele innych.
          No i że te bloki to nie spopielarnia, albo zakład przetwórstwa skór.

• annafl Re: mapa 27.10.05, 10:46
            Chyba nie zupelnie w tym miejscu ta inwestycja bedzie. Nie wyobrazam sobie, jak
            tam mialby sie zmiescic taki okraglak. Ale fakt w miejscu koperty z powodzeniem
            moga powstac "zwykle" bloki. Ech
            • lmrozek2 Re: mapa 27.10.05, 11:33
              To było do przewidzenia że cos wokół nas pobuduja. Szkoda tylko że będą to
              bloki wyzsze od naszego :-( - Rogalik, Uniwers. Też Bre Locum zbuduje pomiedzy
              nami a Parkiem 2 wysokie wieżowce ( chyba cos koło 9 kondygnacji ).
              A jeżli chodzi o Wawel to i tak niedługo zostanie zasłonięty przez
              apartamentowiec "Zachodnia". Tak mi sie wydaje. A jest tak pięknie :-))))
          • qqlio Re: mapa 27.10.05, 11:42
            Inne budynki nie sa problemem. Wlasciwie chcialbym, zeby juz pobudowaly sie
            kolo nas inne inwestycje jak najszybciej. Niech wszystko bedzie jasne i
            przestanmy w koncu mieszkac na budowie.
            Na widoki nie ma co liczyc kupujac mieszkanie na blokowiskach.
            Problemem nie jest tez szybki tramwaj. No, moze dla przyszlych pokolen ;-( Dla
            nas problemem jest tragicznie waska ul. Bobrzynskiego i brak autobusow do
            centrum
            Pozdrawiam
            • ks444 Re: mapa 27.10.05, 12:31
              Ciekawy jestem jak mozna będzie dojeżdzać do tych budynków i dlaczego
              Spółdzielnia o tym nie informowała skoro jako właściciel powinna o tym
              wiedzieć, gdyż ma prawo zgłaszania sprzeciwu jako właściciel działki sąsiedniej.
          • anetamr Re: mapa 02.11.05, 09:07
            A nie wiecie co będzie w tym miejscu pomiędzy naszym blokim, a tymi malutkimi
            domkami. Za domkami Rogalik, a przed domkami? Tam gdzie teraz był "parking"
            roboczy taki, a teraz walają się kontenery i palety po budowie???
    • anetamr Re: Inwestycja UNIWERS-u między Europejskim a Szw 02.11.05, 09:08
      Pomiędzy blokiem Szwai 7, a przyszłym parkiem BRE ma w planie wybudować chyba
      ze 3 bloki niektore 8 i 9-cio kondygnacyjne.

• shaddock Re: Inwestycja UNIWERS-u między Europejskim a Szw 04.11.05, 17:17
        anetamr napisała:
        > Pomiędzy blokiem Szwai 7, a przyszłym parkiem BRE ma w planie wybudować chyba
        > ze 3 bloki niektore 8 i 9-cio kondygnacyjne.

Skąd masz te informacje?
        Gdzie w sieci można znaleźć jakieś opisy, plany, wizualizacje?
        O które bloki chodzi - wrzuciłem mapkę na
        www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/jujj2r63ir9b853p.html
        • esposa1 Re: Inwestycja UNIWERS-u między Europejskim a Szw 04.11.05, 18:37
          interesowałam się ta inwestycją, więc mniej więcej sie orientuję:
          tam gdzie napis "zielona galicja" nachodzi na bloki, dokładnie -cja- i
          następny, , obydwa w kształcie podkowy, mają być 9 kondygnacyjne, a kolejny,
          taki malutki pojedynczy , na prawo, najblizej SDM, to trzypiętrowy bloczek

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka