ks666 20.05.06, 11:37 Paragraf 5 regulaminu ustalania kosztów inwestycji na Szwai jest niezgodny z prawem polskim i ma swoje konsekwencje prawne. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiesiolek3 Re: Wada prawna w umowie sprzedaży - Szwai 22.05.06, 13:20 Tak się jakoś ostatnio złożyło że prezes czytał i omawiał na zebraniu protokół z lustracji i o żadnej wadzie w umowie tam nie było.A pamiętam iż wyrażnie podkreślał iż umowy z członkami w/g lustatora są OK. Tak więc wada powstała w twojej głowie lub sam jesteś wadą Odpowiedz Link
ks666 Re: Wada prawna w umowie sprzedaży - Szwai 22.05.06, 13:39 A jednak Pan Wiesiołek był na Zebraniu, szkoda że się Pan nie przedstawił wszystkim. Lustracja lustracją wszędzie się ludzie. Jakbyś przeczytał regulamin, to byś wiedział, że podpisany jest przez radcę prawnego spółdzielni. Tylko że takie wady prawne umów prowadzą również do bolesnych konsekwencji finansowych czytaj dla spółdzielni i dla ciebie również. Odpowiedz Link
wiesiolek3 Re: Wada prawna w umowie sprzedaży - Szwai 22.05.06, 15:23 A co masz przeciw radcy prawnemu spóldzielni- też jest nie dobry.Przecież nie zmuszają go chyba na siłę aby podpisał im bzdury.Nie widzę absolutnie zadnej luki prawnej w tej umowie.Daj sobie spokój, szukasz i szukasz ale chyba wiatru w polu.Umowę podpisało chyba ponad 200 ludzi i nikt nie zauważył żadnej luki, ale czujny detektyw KS widzi błędy.No coż, na tą chorobę jest ciężko znależć lekarstwo. A , zapomniałem że ciebie zmuszano- może oskarż ich o molestowanie Odpowiedz Link
ks666 Re: Wada prawna w umowie sprzedaży - Szwai 23.05.06, 09:13 No cóż nie ma co komentować w twoim poście. Do radcy prawnego nic nie mam. Odpowiedz Link
ks666 Re: Wada prawna w umowie sprzedaży - Szwai 23.05.06, 10:09 Osoby z 1 części II etapu zostały potraktowane inaczej niż osoby z I etapu i 2 części II etapu (m.in. finansowo, ale nie tylko). Jest to sprzeczne z zasadą równego traktowania osób przez stanowione prawo. Zapis w regulaminie rozliczania kasztów nie może być zmieniony na 3 zadania inwestycyjne, gdyż ulega wtedy zmianie definicja zadania inwestycyjnego(choć nigdzie w zasadzie nieokreślone, ale wynika ze stanu faktycznego) i zmiana ta zmieniłaby treść umowy sprzedaży, a ta nie jest podważana, a więc zapis taki jest niemożliwy. Jedyny poprawny zapis to: 1 zadanie inwestycyjne realizowane w ramach dwóch pozwoleń na budowę, ale to oznacza, że wszystkie osoby z II etapu nie mogą zapłacić więcej za 1 m2, niż osoby z I etapu. Powstaje więc problem. Wszystkie osoby zgodziły się na pokrycie w umowach innych zobowiązań związanych z realizacją inwestycji, co by oznaczało, że i tak muszą pokryć koszty budowy, ale osoby z I etapu dostały już rozliczenie inwestycji i musiałyby dostać w związku z tym nowe rozliczenie, ale jest to bardzo problematyczne z prawnego punktu widzenia, albo koszty inwestycji nie pokryte w wyniku prawnej niemożności ściągnięcia z osób z II etapu środków finansowych na pokrycie kosztów realizacji II etapu zostałyby pokryte z funduszy spółdzielni co jest do przeprowadzenia, tym bardziej, że winna niepoprawnego sformułowania regulaminu rozliczania kosztów inwestycji leży po stronie spółdzielni. Oczywiście spółdzielnia nie zgodzi się z taką interpretacją i nie przyzna się do błędnie sformułowanej umowy. Jedynie dochodzenie do przeprowadzenia zmian w treści regulaminu rozliczania kosztów inwestycji jest możliwe na drodze sądowej. Odpowiedz Link
wiesiolek3 Re: Wada prawna w umowie sprzedaży - Szwai 24.05.06, 14:48 Twoje rozumowanie jest tak pokrętne że trudno dopatrzyć się w nim choćby oznak logiki, no ale cóż , logika to rzecz nabyta, kupić się nie da Masz dwa pozwolenia więc i dwa zadania inwestycyjne. Oba są rozliczane osobno bo są DWA OSOBNE. To że są obok siebie nie ma nic do rzeczy. Na Zakrzówku też jest kilka budynków( zadań inwestycyjnych ) i co, mają wszyscy mieć jedną wspólną cenę. A czemuż to, wg jakiej logiki. ? Zajmijże się człowieku czymś pożytecznym. Doszukiwanie się nieprawidłowości tam gdzie ich nie ma to chyba twoje motto życiowe. Na zebraniu inni członkowie dali ci votum separatum więc poszukaj sobie innego forum ,gdzie zaczną cię słuchać bo tu już nie chcą. Dowód; już nie reagują na twoje posty Odpowiedz Link
ks666 Re: Wada prawna w umowie sprzedaży - Szwai 24.05.06, 18:31 Nie kompromituj się do reszty i tak już wszyscy wiedzą, że nie potrafisz w sposób poprawny utworzyć czasownika od rzeczownika "pieprz", gdyż błędnie to zrobiłeś w jakimś tam wcześniejszym poście. Poza tym ja nie nienawidzę prezesów, chociaż mam im za złe, że brakuje im wiedzy i że w związku z tym nie dopilnowali aby mieszkania, które wybudowali były o lepszej jakości niż są. A ty nienawidzisz mnie i nie wiem dlaczego zresztą wydaje mi się, że sam nie wiesz dlaczego. Widocznie jestem twoim przeciwieństwem i przeciwieństwem twojego postrzegania świata, ale na to nie mam wpływu. Ocena mojej osoby w twoich oczach nie ma znaczenia, ktoś inny mnie docenił i dlatego mam tytuł naukowy, którego ty nigdy nie będziesz miał. Odpowiedz Link
wiesiolek3 Re: Wada prawna w umowie sprzedaży - Szwai 25.05.06, 07:51 Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha Ha , bo peknę ze śmiechu. Jak cię docenili to dali wyraz na zebraniu Jesteś żałosny- bez komentzrza. Odpowiedz Link
tomzik40 Re: Wada prawna w umowie sprzedaży - Szwai 25.05.06, 10:29 Prezydent Kaczyński też ma tytuł naukowy a niezły z niego głąb i pajac oszołomiasty!!!Tytuł o niczym nie świadczy. Ks666 - nie pluj się na cene metra kwadratowego.Popatrz na cene rynkowa i sprobuj kupic metr za 2700 zl - jest to niemozliwe, cena rynkowa wynosi juz tutaj 5 tys. zl za metr!!!Wiec ochlon czlowieku!!! Odpowiedz Link
ks666 Re: Wada prawna w umowie sprzedaży - Szwai 27.05.06, 10:03 Panie tomzik40 nie chodzi mi o cenę 1 m2. Odpowiedz Link
ks666 Re: Wada prawna w umowie sprzedaży - Szwai 27.05.06, 10:09 Dałeś wyraz panie wiesiołek, że sprawa jest poza twoim zasięgiem intelektualnym i tego z kim na ten temat rozmawiałeś. Wypowiedzi twoje przypominają raczej bełkot pijaka niż coś sensownego, no ale jak się ma mózg przeżarty alkoholem to nic dziwnego. Zniżam się do twojego poziomu gdyż tylko taki język rozumiesz i tylko taki do ciebie trafia. Ciekawe o ile lat krócej będzie żyła żona twoja z twojego powodu. Odpowiedz Link
noemi27 Ks666 chyba przecholowałeś! 28.05.06, 12:17 No to ładnie się zaczyna "pożycie" sąsiedzkie ks666. Gratuluję! Jeszcze kilku takich świrów i awanturników jak ty, a będzie tu, na Szwai, naprawdę "miło". Chyba przegiąłeś z komentarzem do Wiesiołka attn. alkoholu. Nie uważasz? Panuj trochę nad swoimi kiepskimi ripostami, bo aż nie miło się zaczyna robić na tym forum. Zdaje się, że do kulturalnej dyskusji nie trzeba tytułów naukowych, nieprawdaż??? Stać cię na taką??!!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
shaddock Może i tak, ale... 28.05.06, 14:42 zwróć uwagę, że ks666 nigdy nie raczy inwektywami wiesiolka3, jeśli nie jest prowokowany. W ich 'dyskusjach' to wiesiolek3 jako pierwszy łamie reguły kulturalnej rozmowy (jak choćby w tym wątku). Odpowiedz Link
ks666 Re: Ks666 chyba przecholowałeś! 29.05.06, 09:16 Może i przecholowałem, ale nie jestem ani świrem ani awanturnikiem. Ale pan wiesiołek zawsze stosuje tą samą socjo-technikę: nie ważne czy ma rację, zawsze podważa czyjeś wypowiedzi lub też przedstawia go w złym świetle, akurat na tym forum taką osobą ja jestem. Najwyraźniej uważa mnie za najgroźniejszego konkurenta do rady nadzorczej do której chce się dostać. Bełkot pijaka to określenie wynika stąd, że pan wiesiołek komplentnie nie rozumie treści moich postów a wypowiada się twierdząc, że nie mam racji. Potok jego słów jest bez sensu i stąd przypomina bełkot pijaka. Odpowiedz Link
ks666 Re: Ks666 chyba przecholowałeś! 29.05.06, 10:04 poprawiam się: Może i przeholowałem ................... Odpowiedz Link
www101 Re: Ks666 chyba przecholowałeś! 29.05.06, 10:24 Z osobą twojego pokroju trzeba rozmawiać tylko takim sposobem bo ćwierćinteligent tylko tak choć trochę zrozumie 1. Po pierwsze słowo holować pisze się przez samo h a nie ch i ktoś mający tyuł doktora powinien o tym wiedzieć chyba że dostał dyplom bo mama nosiła masło 2. po drugie nie wiedziałem że się pchasz do Rady Nadzorczej- gwarantuję ci że takich jak ty tam nie biorą, na Babińskiego bliżej 3. po trzecie - nie przypisuj komuś swoich chorób 3. po czwarte - ja jutro wytrzeżwieję a ty dalej będziesz palant Odpowiedz Link