marutax
23.04.18, 19:33
Pod wpływem sugestii w wątku "Jożin i Dorota- co oni robili przez te 2 tygodnie?" zaczęłam zastanawiać się, co bohaterowie Jeżycjady mogliby oglądać we współczesnej telewizji? Telewizji, gdzie mamy masę seriali od A do Z, programy najróżniejszego typu, kanały "specjalistyczne"? Co mogłoby "wciągnąć" Gabę, Idę, Józinka czy Łucję?
Pierwsze skojarzenia:
Józef - "męskie" seriale typu "Sons of Anarchy" czy "Wikingowie"
Ignaś - ambitne pozycje z masą nawiązań i aluzji, typu "Pozostawieni" - a na boku angielskie kryminały takie jak "Sherlock" czy "Luther"
Agnieszka - podobnie jak Ignaś, choć widzę ją też oglądającą "Opowieść podręcznej" i seriale/programy kompletnie zakręcone, artystyczne.
Dorotka - łaaał, trudno coś dopasować... Dziewczyna jest zupełnie papierowa, nie potrafię powiedzieć, co lubi.
Patrycja - "Ranczo"? ;-)
Natalia - najpierw pomyślałam o czymś poetyckim i lirycznym, a potem przyszło mi do głowy, że Natalia wbrew swojemu "imidżowi" może właśnie lubić typowe "guilty pleasure" - lekkie, kolorowe i niczego od niej nie wymagające...
Gaba - seriale historyczne, adaptacje klasyki lub pozycje udające klasykę. "Downton Abbey" na przykład.
Róża - telezakupy mango ;-)
A inni? Pokolenia starsze i młodsze? Taka Nora czy Laura?
P.S. Pominęłam Floriana, bo nie mogę pozbyć się wizji Flobrego pochłoniętego "Koroną królów"... A to już hardcore ;-)