tajna_kryjowka_pyziaka
31.05.22, 22:47
Pewnie trochę przeginam z aktywnością, ale NIE MOGŁAM się powstrzymać, bo mnie ilustracje świadomie i z rozmysłem sprowokowały!
Uwagi o wyglądzie bohaterów, tak starym, że mózg się marszczy, wielokrotnie się przez forum przewijały, ale nie udało mi się znaleźć wątku traktującego bezpośrednio o tym, więc jeśli takowy istnieje, proszę mnie nakierować.
A jeśli nie, to oto jest:
Wszyscy pamiętamy pomarszczonego, zflaczałego Flora i uzurpatora Robdziada. Pamiętamy przeterminowanego Pulpeta z CZ i bezzębną Idę nie pamiętam skąd. Pamiętamy, że wszystkie pyziacze powroty upłynęły pod znakiem wymiętego menela. Nie zapominajmy też o śniętym karpiu w przebraniu Bernarda.
Otóż okazuje się, że epidemia przedwczesnej starości rozprzestrzenia się. Zajrzywszy do empikowego Jowisza, w którym znalazłam wypowiedź autorki o rudych genach i stryja Józeczka, znalazłam także portrety kolejnych ofiar (zdjęcia poniżej, mam nadzieję, że wyraźniejsze niż moje ostatnie wrzuty).
R.I.P. Tomcio Kowalik, bo biedulek jak widać ledwo się rozmnożył, a już stoi nad grobem, a i Elce też niewiele brakuje.
Jedwabiński może konkurować z Pyziakiem o tytuł World's Mister Obrzęk.
Nawet Zmysława przedwczesna starość musiała dopaść, skoro zaczął sobie wstrzykiwać botoks.
DLACZEGO oni przeistaczają się w zasuszone dziadoły, pytam się?