Dodaj do ulubionych

Całkowity i totalny off, ale o książce.

22.01.23, 21:53
Szanowne forumowicze ja z takim pytaniem nurtującym mnie wielce. Otóż szukam i szukam od ładnych kilku lat książki, którą czytałam onegdaj. Nie pamiętam autora, nie pamiętam tytułu, kojarzę,że były tego ( chyba ) dwie części? W zarysie treść kształci się tak: Jest rodzina. Są dzieci. Rzecz dzieje się w Anglii? Wiem,że główną bohaterką jest dziewczyna, chodząca do szkoły, która zachodzi w ciążę ze swoim nauczycielem, w dodatku chyba ojcem swojej koleżanki. Coś mi się majaczy że rodzina jest stricte robotnicza? Jakoś tak na peryferiach świadomości nietoperzyk w kącie ciemnej jaskini poskrzekuje, że rzecz nosiła tytuł "Dzidziuś" ale zabijcie mnie ( dopuszczam duszenie jelitkiem ) że niekoniecznie bo jak szukam po internetach to mi nic nie pokazuje. Czy znajdzie się tu jakaś dobra duszyczka, która weźmie niebieski kubeczek albo ten z krasnalkiem i przydzwoni mi w czerep to może mi się prypomni co to było na miłość wszelkich sił wyższych?

Bardzo bardzo proszę, jeśli ktokolwiek cokolwiek kojarzy....
Obserwuj wątek
    • iwoniaw Re: Całkowity i totalny off, ale o książce. 24.01.23, 17:56
      Roddy Doyle jest autorem. "Dzidziuś" to druga część trylogii (The Barrytown Trilogy)
      • mroczny_chomik_zaglady Re: Całkowity i totalny off, ale o książce. 25.01.23, 08:31
        iwoniaw wiedziałam,że na forum zawsze można liczyć :D Bardzo ale to bardzo serdecznie dziękuję :))

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka