ciotka-scholastyka 29.09.23, 12:22 Proszę bardzo :) Dajecie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anchema Re: OFF TOP CHMIELEWSKI (zgodnie z zapotrzebowani 30.09.23, 08:13 Dzięki :) dziś mam przeprowadzkę, ale jak się umoszczę w niedzielę, to napisze co mi leży na wątrobie Odpowiedz Link
dziabka1 Re: OFF TOP CHMIELEWSKI (zgodnie z zapotrzebowani 07.10.23, 15:10 Dziś rocznica śmierci pani Joanny. Dziesiąta. Zatem wybrałam się na Powązki celem zapalenia wszystkoczerwonego znicza. Trochę błądziłam, ale w końcu dotarłam. A tam kobieta. Od razu nawiązałyśmy rozmowę. Pozwoliła mi powiedzieć publicznie, kim jest. Otóż, miłe koleżeństwo, spotkałam panią Julitę Jaske, przed wiele lat wydawczynię książek pani Joanny oraz pierwowzór postaci Julity z Zapalniczki. Ucięłyśmy sobie przemiłą pogawędkę, wspaniałą rozmowę. Bardzo nam było przyjemnie powspominać, powymieniać opinie. Pani Julita przepięknie opowiada, ma wspaniały dar mowy. Pozdrawiam! Załączam zdjęcie aktualne. I apeluję, byłoby miło panią Joannę dziś odwiedzić i zapalić jej światełko. Odpowiedz Link
ako17 Re: OFF TOP CHMIELEWSKI (zgodnie z zapotrzebowani 07.10.23, 23:21 dziabka1 napisał(a): > Dziś rocznica śmierci pani Joanny. Dziesiąta. Zatem wybrałam się na Powązki cel > em zapalenia wszystkoczerwonego znicza. Trochę błądziłam, ale w końcu dotarłam. > A tam kobieta. Od razu nawiązałyśmy rozmowę. Pozwoliła mi powiedzieć publiczni > e, kim jest. Otóż, miłe koleżeństwo, spotkałam panią Julitę Jaske, przed wiele > lat wydawczynię książek pani Joanny oraz pierwowzór postaci Julity z Zapalniczk > i. Ucięłyśmy sobie przemiłą pogawędkę, wspaniałą rozmowę. Bardzo nam było przyj > emnie powspominać, powymieniać opinie. Pani Julita przepięknie opowiada, ma wsp > aniały dar mowy. Pozdrawiam! > Załączam zdjęcie aktualne. I apeluję, byłoby miło panią Joannę dziś odwiedzić i > zapalić jej światełko. Dzięki wielkie, Dziabko - a w którym miejscu Powązek znajduje się jej grób? Dasz radę to jakoś wytłumaczyć od wejścia przez bramę główną? Odpowiedz Link
dziabka1 Re: OFF TOP CHMIELEWSKI (zgodnie z zapotrzebowani 08.10.23, 12:06 ako17 napisała: > > Dzięki wielkie, Dziabko - a w którym miejscu Powązek znajduje się jej grób? Das > z radę to jakoś wytłumaczyć od wejścia przez bramę główną? > Jasne. To kwatera H, rząd 5, grób 20. Bliżej muru z zamkniętą na kłódkę bramą. A zatem, od bramy św Honoraty prosto aż do Wisnowskiej. Potem w prawo i idziemy aż do kwatery A, będzie po lewej. Kwatera H jest na wysokości kwatery A w lewo, w stronę muru. To chyba trzeci grób od muru. Może uda mi się pineskę postawić. Odpowiedz Link
dziabka1 Re: OFF TOP CHMIELEWSKI (zgodnie z zapotrzebowani 08.10.23, 12:33 maps.app.goo.gl/Wbgu6mxEB17gWTy68 Jakoś te okolice. Odpowiedz Link
ako17 Re: OFF TOP CHMIELEWSKI (zgodnie z zapotrzebowani 08.10.23, 20:38 dziabka1 napisał(a): > maps.app.goo.gl/Wbgu6mxEB17gWTy68 > Jakoś te okolice. Dziękuję :) powinnam trafić :) Odpowiedz Link