wedrowiec2 26.02.09, 22:17 nie, żadnych Brutusów! Po prostu Idy www.youtube.com/watch?v=V16tWHqdF5o Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jan.kran Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 27.02.09, 01:24 Bardzo kocham moją Młodzież ale czasami ... Przyszłam z fabryki późnym wieczorem , weszłam do domu łypiąc stęsknionym okiem na ulubionego maka ale nie bylo mi dane od razu Junior zaatakował mnie z mety prezentacją PowerPoint na jutrzejszą socjologię na temat : prawa człowieka a internet. Obejrzałam i posłuchałam posłusznie , nie powiem , ciekawe było. Po czym zadzwoniła Młoda , zasmarkana , zakaszlana i od tygodnia chora. Ma w poniedziałek Zwischenprüfung. de.wikipedia.org/wiki/Zwischenpr%C3%BCfung_(Hochschulstudium) Normalny studnt zdaje to po drugim roku , Ona jest na czwartym i idzie jak burza przez te studia tylko mocno niekonwencjonalnie. Zalicza wszystko jak trzeba tylko Jej ten egzamin gdzieS po drodze się zagubił ... Musi go zdać żeby zacząć sie przygotowywać do pisania pracy magisterskiej. W zasadzie to cztery egzaminy , każdy po godzinie , jednego dnia. Można porównać z licencjatem choć nie do końca bo system studiów magisterskich w DE jest dość skomplikowany < przynajmniej dla mnie >. Jest wykuta na blachę z typologii , semantyki i morfologii. Pięta Achillesowa , baskijski , też wygląda nieźle bo zdała przed chwilą Klausur na dwa < najlepszy stopień to jedynka >. Ale jest tak wykończona chorobą że nie wiem jak będzie w poniedziałek , drugiego marca. A siódmego przylatuje do Oslo ... Kazałam iść jutro do lekarki , na wszelki wypadek wziąść zwolnienie. Ponieważ jeśli bez usprawiedliwienia nie przystąpi do egzaminu w poniedziałek to następny raz może zdawać za poł roku a to rozwala Jej wszystkie plany. Kazałam zrobić jutro zakupy , sobotę i niedzielę spędzić w domu trzymając sie ciepło. Mam nadzieję że się wykuruje ... Kran Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 27.02.09, 22:18 Bądź dumna z dzieci Proszę o raport o stanie zdrowia i pokonywanych progach egzaminacyjnych. Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 28.02.09, 16:45 Witam sobotnio, dzień piekny, tyle żem uwiazana Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 28.02.09, 18:37 Dużo napisałam i wcięło .. ( Zrobiliśmy wielogodzinną wyprawę za miasto. Pięknie było. Na skraju Puszczy śniegu już nie ma. Ptaszyny dzioby darły a gdy milkły to wydawało się, że zaraz usłyszymy szemranie mchów i porostów. Nie straciły one nic ze swoich jesiennych kolorów. Słońce grzało mocno, do domu wracać się nie chciało. Potem kawa w Zajeżdzie i niestety - koniec wyprawy. Nie wzięliśmy aparatu a szkoda. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 28.02.09, 19:11 Junior pomknął w takim mniej więcej mejkapie < samodzielnie wykonanym > na Party norwesko - niemieckie: tiny.pl/bt3v Frakcja niemiecka propaguje ideę Fasching w kraju Wikingów Młoda ma drugie zapalenie oskrzeli w krótkim czasie i podejrzenie początków astmy. Staram sie o tym nie myśleć , może jakoś machnie te egzaminy w poniedziałek. Siódmego marca przylatuje na pięć tygodni i Ją odchucham i zadbam. Odpocznie sobie i może stanie na nogi. Oby !!! Kran Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 28.02.09, 22:47 Kranie, trzymam kciuki za dzielna mloda! nacieszysz sie corka przez te 5 tygodni i napewno wyjedzie zdowa. Wodnikom zazdroszcze wycieczki - w moim imieniu na wycieczke z psami pojechala mloda - z litosci dalam jej autko, bo ma cos ze starterem a czly tydzien siedziala w swojej fabryczce, Moze jutro sie wyrwe! Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 11:00 Witam wiosennie w tę piękną niedziele. nadal jestem uziemiona i nic lepiej Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 11:41 Omeri, przykro, że to tak sie ciągnie a może należałoby zmienić lekarza albo sposób leczenia. Nie chcę się wymądrzać ale chcę by przestało boleć. Czy przynajmniej powiedziano Ci jak długo to może trwać? U nas w dalszym ciagu słonecznie i wiosennie. Chyba znów powtórzymy wczorajszą wycieczkę. Odpowiedz Link
czubatek Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 11:43 Witam rowniez w sloneczna ciepla niedziele,dla Omeri szybkiego powrotu do zdrowia,obys jaknajszybciej mogla podziwiac zblizajaca sie wiosne nie tylko przez okno) Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 18:19 ... Witam niedzielnie i marcowo ... Piękna była dzisiaj pogoda... ... Poniżej zdjęcia z Golejowa, ulubionego miejsca wypoczynku Staszowian... - Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 18:24 Cudne zdjęcia Miśku:0 Omeri dmucham na oboałe kopytko żeby sie szybciutko poprawiło !!! Wodnikostwu życzę wielu piękych przedwisennych wycieczek A gremium forumowe poproszę o trzymanie kciuków za Młoda jutro od dziesiątej do czternastej Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 18:33 ... Dla Omeri i pozostałych uziemionych ... Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 18:36 ... Kciuki trzymać będziemy Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 19:00 pieknie tam u Was ale ja przyjadę w lecie, mogę ??? Dzisiaj już nie wiosennie, po południu za miastem, tylko jedzenie było dobre. Może Wędrowiec wklei dzisiejsze zdjęcie albo dwa. Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 19:35 ... Możesz Alfredko ... Zapraszamy serdecznie... Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 19:17 Dzięki za piękne zdjęcia. U Was jeszcze zimę widać! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 20:47 Poszukiwanie wiosny w Puszczy Goleniowskiej zakończyło się klęską - żurawie jeszcze nie przyleciały, przebisniegi nie wyszły, a jedynie mech był radosnie zielony Wyprawa skończyła sie obiadem w puszczańskiej karczmie Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 20:56 A co jedliście ? Kran Kulinarny Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 21:07 Inaczej niż normalnie Wbrew pozorom i połyskowi spowodowanego przez flesz jadło nie było tłuste. Prócz tradycyjnej przystawki podawanej od szefa kuchni dla każdego gościa. Ciekawe, czy przy zamówieniu ciasta lub lodów też podają: Potem typowe, "karczemne" dania, ale z dużą ilością smacznej zieleniny Schab saute z pieczarkami de volaille i schab zawijany z serem Przez następnych parę dni menu wegetariańskie Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 21:49 Ślinotku doznałam Ale ładnie podane ... i ten smalczyk , ogóreczki. Lubię polskie jedzenie choć smakuje mi wzasadzie tylko w Polsce. Sama prowadzę zupełnie inną kuchnię . Kran Odpowiedz Link
czubatek Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 22:07 Czy te wspanialosci sa na drodze z Berlina do Kolobrzegu w czerwcu wybieram sie w te strony na urlop,wiec moze zagladne po drodze i te smakolyki skonsumuje za ktorymi juz sie stesknilam,dzieki za zdjecia i pozdrwawiam Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 01.03.09, 22:15 Tak Czubatku, są po drodze nad morze, około 30 kilometrów autostradą od granicy. Janie.K. takie jedzenie mamy raz - dwa w roku. W domu dominują warzywa z patelni i nie tylko, gotowane mięso, ciemny ryż. Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 02.03.09, 13:18 ... Niesamowicie wyglądają te zdjęcia puszczańsko - kulinarne A swoją drogą to ciekawe że tam Puszcza Goleniowska a tu Puszcza Golejowska...??? ... Obie zresztą znam nieco - Pozdrawiam wiosennie... Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 02.03.09, 14:32 Spacerujac po Golejowskiej czujesz sie jak w Goleniowskiej, czyli u siebie, w lesie swojego dziecinstwa. Jedzenie w zajezdzie rzeczywiscie wyjatkowo smaczne, swieze a wino w zupelnie dobrym gatunku. Jak to dobrze ze Wedrowiec prowadzil wczoraj ) Od jutra zaczynam codzienne !!! spacery a wlasciwie chodzenie po nierownym terenie. Bede dojezdzal na Waly Chrobrego a potem po schodach, po slimakach przemierzac zamierzam od 3 do 5 kilometrow. Zima posluzyla az nadto mojej tkance tluszczowej i czas ja spalac. www.cezaryskorka.pl/unity/5.html Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 02.03.09, 15:31 ... Brawo Wodniku ... Sam miałem dzisiaj godzinę uczciwego śmigania po łące i lesie z naszym psiakem... Obaj wróciliśmy brudni i padnięci... - Pozdrawiam! Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 02.03.09, 19:32 Wczoraj zastrajkowal mi internet - ale z jaka przyjemnoscia obejrzalam piekne zdjecia Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 02.03.09, 22:10 Omeri, sprawy kostno-stawowe leczy się bardzo długo, a efekt nie zawsze jest genialny W styczniu minął rok, gdy mój fotel komputerowy odjechał. Chciałam na nim usiąść Do teraz czuję ból w biodrze, mimo że od razu zaczęłam leczenie i długo byłam na zwolnieniu lekarskim. Krioterapia powinna Ci pomóc. Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 02.03.09, 23:35 Jestem po pierwszej i już ciut lepiej Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 00:03 Omeri, trzymam kciuki!!! U mnie dzisiaj był ostatni dzień wolności Moje szczęście pożegnało się z pracą i po 40 latach odszedł na zasłużoną emeryturę. Jakoś nie wyobrażam sobie codziennie po otworzeniu oczu widzieć jego buźkę. Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 06:27 Młodej egzaminy poszły nieźle , wyniki za kilka tygodni. Przyjeżdża za pięć dni ... na pięć tygodni))))) Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 09:43 ... Brawo Młoda ... To się sobą zdążycie nacieszyć ... Ciepłe pozdrowienia dla chorych i obolałych Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 09:56 JanieKa, usciski dla dziecięcia zdolnego . Gaja, rozumiem Twój "niepokój". Z początku będzie dziwnie dla obojga. Będziecie sie plątali koło siebie i ciągle zadziwieni , że jest i w kuchni i w pokoju i wszędzie. Szybko sie przyzwyczaisz, zwłaszcza , że lada moment zaczną sie prace działkowe. Panu Mężowi gorzej jest, podobno pierwsze odczucia to pustka, zagubienie i smutek, który należy ukrywać. Gdy Wodnik przeszedł na emeryturę zaraz wyjechaliśmy do Z. Poznawał okolice, chodził po chleb aż pod Gubałówke, więc zniósł to bardzo dobrze.Ja też ) Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 10:38 JK gratulejszyn !!! Alfredko mam nadzieję, że jakoś dożyję do kwietnia, zanim wiosna na dobre nie zagości Jako przezorna trochę się zabezpieczyłam. Ten tydzień, żeby nie myśleć, będzie miał pracowity. Odkładałam zakup samochodu na teraz. Jak kupi to będzie miał zajęcie z nową zabawką. Jutro zaczyna poszukiwania od Białegostoku, chociaż mam zaklepany za miedzą Do tego zamówiłam terakotę do łazienki w kurniku, w piątek wyśle go tam, żeby zawiózł i za jednym zamachem przygotował chałupę do użytku. Myślę, że ze 3 dni tam zabawi tym bardziej, że glazurnikowi trzeba zostawić klucze. Myślę, ze odwyk jakoś przebiegnie bezboleśnie dla niego, gorzej ze mną Odpowiedz Link
anowioshin Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 11:20 Dzień dobry..Jestem starsza o ....1 marca skończyłam 38 lat i jakoś ..... czuję się młodsza. Słyszałam , że życie zaczyna się po czterdziestce...... W niedziele z dziećmi pojechaliśmy do Gdańska , do kina.... Z dziewczynkami obejrzałyśmy fajna bajeczkę: "Wyspa dinozaurów", chłopcy poszli na film bardziej dorosły" W sobotę znajomi zaprosili mnie do Juraty. Wsadzili w samochód i wywieźli..... Zaczęłam bardziej optymistycznie patrzeć na świat. Pozwolicie, że wkleję piosenkę... Kliknijcie na obrazek: Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 12:12 Serdeczne życzenia 'forumowemu dziecięciu" , bez względu na przemijające lata obyś czuła się zawsze młodo, tak jak teraz. Zazdroszczę spacerów nad morzem. Do "naszego" trzeba 90 km przejechać. www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3114526 nazbieraj i bukiecik do wazonu wstaw Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 16:48 ... Do życzeń urodzinowych się dopisuję Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 12:16 Ano, miło czytać takie optymistyczne posty )))) Gaja , trzymam kciuki za nową drogę życia. Ja nie mam takich doświadczeń ale posłuchaj Pozytyenej Alfredki. U mnie generalnie dobre wiadomości. Ukradziono mi z konta 4000 koron. Dziś bank napisał że dostanę z powrotem W pracy byla ostatnio nerwowa atmosfera bo chodziły słuchy że skrócą nam dyżury i ilość pracowników. Do tej pory wieczorem były dyżury od 15.15 do 22.30 dwa i dwa od 17 - ej do 22 - ej. Chodziły słuchy że zamiast tych dwóch ostatnich będzie jeden od 17 -ej do 21-. Kompletna fikcja bo nie wiem jakim cudem mielibyśmy przy takich redukcjach porządnie pracować. Ale komuna Oslo wygrzebała kasę i będą cztery osoby wieczorem , dwie na pięć godzin))) Natomiast Młoda wyszła z zapalenia oskrzeli za to jutro ma usuwaną kolejną ósemkę a siódmego przylatuje. uff!!! Kran Natomiast Młoda wyszła z zapalenia oskrzeli za to jutro ma usuwaną kolejna osemke a siódmego przylatuje. uff!!! Kran Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 13:26 Ula napisala ; <Natomiast Młoda wyszła z zapalenia oskrzeli za to jutro ma usuwaną kolejną ósemkę a siódmego przylatuje. uff!!! Kran > I to lubię, zwiezle, krotko, tresciwie i ... sympatycznie ) jak przystalo na dzisiejsza pierwiastkowa date, tez zabawa cyferkami. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 18:22 Wszystkiego dobrego Miałaś bardzo przyjemny weekend. Prawdziwie urodzinowy Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 12:07 Witam w południe. Miło Cię znów czytac na forum Gajo Sanatorium już zarezerwowane? Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 13:04 Omeri, jeszcze się tym nie zajęłam, bo najpierw musiałam pomyśleć o moim emerycie, żeby mi się nie rozkleił Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 18:12 ... Dzisiaj był kolejny dłuuuugi spacer po lesie z Jackiem. Nasza psina zdecydowanie lubi szaleć w śniegu, a tego mamy jeszcze nieco w leśnych dolinkach cieniem osnutych... ... A jak tam Wodniku Twoje spacery po Wałach Chrobrego i okolicy...? ... Ach, te nasze "oponki zimowe"... Ale nic to, niebawem wymienimy na letnie Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 21:23 Nowym samochodem trzeba przecież gdzieś pojechac! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 03.03.09, 22:21 Nowy samochód na forum? Proszę o relację Śniegi ustąpiły, sól została. Na jedniach i samochodach. Mimo dobrej konserwacji auta zawsze powstają jakieś mikrodpryski, w których sól ma uzywanie Muszę pojechać na myjnię, by dokładnie umyto spód samochodu. Przy okazji karoseria odzyska kolor Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 04.03.09, 12:38 ... Dzisiejszy spacer z psiną był krótszy... Tereny leśne robią się podmokłe... I w zacienionych dolinkach topi się już śnieg... ... Idzie W I O S N A Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 04.03.09, 15:44 Dzisiejszy zaplanowany spacer byl marniutki . Tylko dwa razy obeszlismy wytyczona trase i bec! nogi nie zyczyly sobie pokonywac kolejnych 93 stopni. Moze wczoraj sforsowalismy / jutro postaramy sie nadrobic zaleglosc a do tego jeszcze mzalo i padalo. Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 04.03.09, 22:05 Strasznie szybko ten czas ucieka, ciesze sie z dobrych wiadomosci forumowych - no i piosenki posluchalam. dzisiaj zaliczylam spotkanie premiera z Uniwersytetami Trzeciego Wieku, bylo sympatycznie i gladko. Pozdrawiam rekonwalescentow i rodziny ! Odpowiedz Link
anowioshin Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 05.03.09, 01:21 Dziękuję Wam za życzenia Odpowiedz Link
anowioshin Re: Dzieńdoberki jak Idy ma<a href="http://images4rcowe???" targe 05.03.09, 01:32 Moja najmłodsza córeczka jest znowu chora. Wróciła do szkoły po chorobie i...... po dwóch dniach znowu..... . To właśnie Ania: Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki jak Idy ma<a href="<a href="http://i" target 05.03.09, 10:39 Anulko, zdrowiej szybciutko, Mama sie martwi a my razem z nią, www.freewebs.com/chomiki_gora/ Odpowiedz Link
jan.kran Re: Dzieńdoberki jak Idy ma<a href="<a h 05.03.09, 11:39 Niestety taki czas że choroby grasują ... Szybkiego powrotu do zdrowia życzę)) Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki jak Idy 05.03.09, 14:06 Bez internetu zaczęło sie pogarszać ) juz jestem i zaraz lepiej. Tylko na spacer wysiłkowy mnie ze sobą nie zabrano. Szkoda, bo aż 11 stopni nas ociepla. A po szczecinie jeżdzi falszywy strażnik miejski i zgarnia mandaty od kierowców za byle co. Ojeju ale ludziska sa naiwni!! Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki jak Idy 05.03.09, 16:21 Witam popoludniowo i zaczynam długi weekend oszczędzania kostki Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy 05.03.09, 19:47 ... Witam. Dzisiaj u nas pogoda raczej niespacerowa... Silny wiatr i deszcz (wiosenny!) nie zachęcały zbytnio do wysadzania nosa z domu, poza wymaganą konieczność... Za to autko umyte od spodu (po zimowej chemii sypanej przez "pomarańczowych" na nasze autostrady) i z wierzchu, wraz z woskowaniem trzykrotnym i nabłyszczaniem... Aż żal było z myjni wyjeżdżać w ten deszcz... A jak tam Wędrowcze z auto-konserwacją pozimową u Ciebie i pozostałych zmotoryzowanych forumowiczów ? - Pozdrawiam wiosennie Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy 06.03.09, 15:36 ... Witam ... Ciśnienie dzisiaj spadło i leży... A ja obok niego... ... Ale i tak: www.youtube.com/watch?v=UgGe7VJHTts - Pozdrawiam Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki jak Idy 06.03.09, 16:28 A u nas szybuje jako ten skowronek wiosenny i ciągnie mnie za sobą. Szkoda, że jeszcze nie śpiewa - odleciałabym wśród ptasząt śpiewu Posłucham lepiej Waszych melodii ) Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki jak Idy 06.03.09, 17:24 Pochmurny i wietrzny piatek, ale piatek. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki jak Idy 06.03.09, 18:50 Piatek, ale bardzo pracowity. Dziś dowiedziałam się, że od poniedziałku czynność, którą wykonywały w fabryce dwie osoby, mają wykonywać trzy, a nawet cztery. Nie lubię zmian w trakcie już zorganizowanych i wykonywanych zajęć. Skąd wezmę tyle osób??? Wszyscy mają od dawna porobione plany na parę miesięcy na przód. Jeśli odmówię, to nidgy już tych godzin nie odzyskam. Weekend spędzę na robieniu róznorodnych symulacji i grafików. Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki jak Idy 06.03.09, 20:47 Witam Ulubiencow Nie rozumiem Wedrowcze w czym problem? Jesli 1 robote rozlozyc na 4-ech to kazdy teoretycznie ma po 0,25 do wykonaniaGorzej wychodza tylko rachunki- gdy zamiast 100 % dostaje sie zaledwie 1/4 tej kwoty A poza tym widze,ze spokoj, z czego wypada sie tylko cieszyc. Pogoda jakby zawodzi, albo zawiodla mnie wiosenna prognoza? Pochmurno i zimno, chociaz na termometrze +. Doczytalam sie u sasiadow,ze powstala forumowa "lista obecnosci". Nie wiem czy jestem widoczna czy nie, ale jest kilka forow, ktore podczytuje dosc regularnie. I sie nie odzywam. Bo zwyczajnie wole byc obserwatorem, a zaczyna mnie draznic,ze bede uchodzic za podgladaczke. Po informacji ,ze krajowa 17 na odcinku W-wa- Lublin - jeszcze dalszy wschod, nalezy do najniebezpieczniejszych w PL chyba zaczne jezdzic lokalnymi "obwodnicami" wiadomosci.onet.pl/1929113,11,1,1,,item.html Co prawda po niedawno zamieszczonych w GW fotkach z oznakowaniem skrzyzowania w Szczecinie oraz logice GDDiA nazywania wezlow/ jakby nie bylo "drogowskazow" dla tych bardziej "elokwentnych , niz na wschodzie PL/ na autostradach, to ja chyba nie wiem co mi grozi i dlatego jeszcze zyje. A poza tym nic sie ze mna nie poprawilo wiec serdecznie pozdrawiam i popodgladam bardziej rozmownych/ albo mniej jednomyslnych i bardziej klotliwych)/ Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki jak Idy 06.03.09, 21:12 To nie takie proste. Dotychczas z jedną grupą studentów pracowało dwoje asystentów, teraz potraktowano nasze przedmioty (bardzo slusznie) jako przygotowanie do zawodu i zmniejszono ilość studentów przypadających na asystenta. W efekcie z tą samą grupą mają pracować trzy osoby. Zwiększy się ilość godzin dydaktycznych, ale zmniejszy czas przeznaczony na prace naukowe. jesteśmy obciążeni dydaktyką, ale rozliczani z ilości opublikowanych artykułów. Skończyłam wstępne rachunki, wynika z nich, że mam do zagospodarowania 210 godzin dydaktycznych. To jest bardzo dużo, zwazywszy, że roczne pensum adiunkta wynosi 240. Prócz mnie wszyscy pracownicy już mają sporo nadgodzin. Oczywiście o zatrudnieniu kogokolwiek można tylko pomarzyć. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki jak Idy 06.03.09, 21:14 warum napisała: > Doczytalam sie u sasiadow,ze powstala forumowa "lista obecnosci". Nie wiem czy > jestem widoczna czy nie, ale jest kilka forow, ktore podczytuje dosc regularnie> . > I sie nie odzywam. Bo zwyczajnie wole byc obserwatorem, a zaczyna mnie > draznic,ze bede uchodzic za podgladaczke. Warum, w ustawieniach (prawy, górny róg), zmień opcje i odhacz, by nie pokazywana była Twoja obecność na forum. Innych też nie będziesz widziec Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki jak Idy 07.03.09, 09:11 Pozdrawiam z pochmurnego wschodu. Zapomnialam sie wczoraj pochwalic,ze przy okazji zakupow spozywczych w Biedronce zaszalalam kupilam miniaturowy fiolek alpejski w kolorze blado rozowym. 2x kolo niego przechodzilam, az zdecydowalam sie na te rozpuste,za 5,66 zl. I dzis mi sie odwdzieczyl Ani nie oklapl, ani nie zzolkl, chyba z czystym sumieniem podaruje go corce - skoro taki hardy A co do listy obecnosci, jakos tak chodzil za mna ten temat / wewnatrz/ i po przemysleniu- czy mi to przeszkadza czy nie stwierdzilam,ze wisi mi to. Chyba,ze ktos personalnie mnie skomentuje i wyprosi, to moze przez chwile bede zalowa,ze zainstalowano taka opcje - dla milosnikow swiadomosci,ze maja publicznosc.I nie mowia w proznie, czy sami do siebie-a ten wariant jest mi coraz blizyszy Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzieńdoberki jak Idy 07.03.09, 10:45 Pozdrawiam w pochmurna sobote, czekajac na miego goscia. Warum, uwielbiam fiolki alpejskie, mam kilka od paru lat - po przekwitnieciu wynosze na polnocne okno, tam sobie odpoczywaja - potem znowu kwitna. czy mnie ktos widzi czy nie jako "czytacza" jest mi zanjzupelniej obojetne, czytuje glownie fora z przepisami kulinarnymi w razie potrzeby. Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki jak Idy 07.03.09, 11:19 )) pewnie gdybym robila cicha publicznosc nalesnikom, nie robiloby /im i mi /roznicy, ale ja podczytuje glownie fora "klotliwe", elegencko mowiac - o roznych pogladach na zycie /Chyba zemsci sie na mnie ten obojetny stosunek do garow, bo zadnej poezji w nim nie widze, poza koniecznoscia/ Mam swoich faworytow wsrod dyskutantow, i tez takich dyskutantow, ktorych wypowiedzi na poczatku zaskakuja mnie... Stad sa dla mnie takie forum'y atrakcyjne i warte czestego podgladania. A wynik dyskusji jest mi calkowiecie obojetny, bo interesuja mnie tylko argumenty. A wlasciwie ich polaryzacja I moze dlatego jak wszyscy zaczynaja sie zgadzac to robi sie niemrawo. I chociaz wszyscy dalej sie lubia to zaczyna byc coraz ciszej, a potem kazdy odchodzi w inny, bardziej aktywny katek. Troche szkoda, ale tak jest. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki jak Idy 07.03.09, 13:20 Podczytuje obce fora z przyjemnościa i zaciekawieniem. Na dwóch nawet czasami cos napiszę. Tez nie chciałabym wisieć na szyldzie, a co? jak otwarte to wchodzę i czytam. To tak jak wchodze do sklepu który mnie zainteresował i oglądam. Przecież nie muszę kupowac bo albo za drogie albo za brzydkie Dzisiajwzbogaciłam sie o 2 /DWIE/ pary obuwia, az 4 sztuki. Rzadko mi się to zdarza. Jedna para z okazji likwidacji sklepu za 39 złotych Wygodne miękkie, troche za duże ale na skarpetke będa w sam raz. Druga para od dziecinki. Kwiatki czasami też kupuje malutkie, wieloletnie i czasami mi w nagrodę drugi raz zakwitną. Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy 07.03.09, 13:31 ... Witam ... Wczoraj lało chyba wszędzie... Dzisiaj też pochmurno... Ale nic to, wybieram się na akustyczny koncert TSA... cjg.gazeta.pl/cjg_kielce/0,0.html cjg.gazeta.pl/cjg_kielce/2,0E,,,,-14081037,V_CJG_EVENTS.html?op=1#skomentuj - Pozdrawiam muzycznie Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki jak Idy 07.03.09, 13:57 Witam sobotnio-leniwie. Juz trochę lepiej kustykam Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Dzieńdoberki jak Idy 07.03.09, 17:03 Omeri, jeszcze nie kustykaj. Staraj sie narazie posuwiscie a co kilkanascie suwow dwa kustyki. Mialem klopoty z noga dawno temu i co jeszcze pamietam, to aby nie nadwyrezyc. Pozdrawiam :-} Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki jak Idy 07.03.09, 23:05 Omeri, zdecydowanie popieram Wodnika!! Nie szalej U mnie wraca stare. Wczoraj mój kochany okulista stwierdził, że mam nawrotową zaćmę, bo taki mój urok, ale też pocieszył, że dopiero za pół roku zacznie dawać znać o sobie. Jedno jest pocieszające. Zanim minie okres rekonwalescencji, znowu mgła zasnuje moje oczęta i nie zdążę się napracować przy sprzątaniu po poprzednim "ostrym" widzeniu Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki jak Idy 08.03.09, 10:12 Gaju, co to za mroczne perspektywy Może Cię tylko postraszyl Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki jak Idy 07.03.09, 23:12 Na zaprzyjaźnione forum możemy wchodzić bez obawy Tam admin zablokował tą funkcje i nikogo nie widać. Mnie osobiście nie przeszkadza taka możliwość. Kiedyś pisywałam na takim forum i było to ułatwienie Jak widziałam, że ktoś jest to chciało mi się coś napisać, przeważnie od razu była reakcja tych obecnych i potrafiliśmy pół nocy spędzić na plotkowaniu. Forum zamieniało się w czat, ale była to niesamowita frajda Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki jak Idy 08.03.09, 09:51 Zdrowie to podstawa. O ile "kopytko" mozna oszczedzac i jest duza szansa,ze sie zregeneruje jak nowe, to osczedzanie oczu polega na rezygnacji z przyjemnosci, bez nadzieji na odnowienie. Zrowiejcie Dziewczyny, a Tobie Gaju zycze,zeby Malzonek dysponujacy wieksza juz iloscia wolnego czasu- robil za dodatkowa pare okularowI mgle zamienial w przejrzystosc. U nas napadalo pod wieczor 10 cm sniegu- bylo slicznie. Teraz jest znowu mokro i ogolnie breja. a poza tym, to nic sie nie dzieje.Pozdrawiam serdecznie Czytaczy. Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki jak Idy 08.03.09, 10:05 Wstrętna breja na drodze i strach przed ewentualnym poślizgiem nie kontrolowanym zmusiła mnie do pozostania w domu Jestem wściekła. Warum, mój mżonek na opiekuna zdecydowanie się nie nadaje Przez te 3o lat tak się przyzwyczaił do mojej samodzielności, że zapomina o pomocy. Szybciej sąsiad się spyta czy mi czegoś nie potrzeba niż on Dzisiaj zgodnie z planem jest w kurniku Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzieńdoberki jak Idy 06.03.09, 18:50 Dobry wieczor, pogoda byla taka sobie, wietrznie, ale coraz cieplej. potworne kaluze przed domem zaczynaja powolutju wyparowywac. drozdzowe z kruszonka pachnie w calym domu. Poza tym zadnych rewelacji, na szczescie! Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 07.03.09, 22:32 Znów minęła sobota. Za szybko, zdecydowanie za szybko. Forum milczy, to znaczy, że wszyscy jesteśmy zaganiani? kranie, widziałam Twoje kłopty w logownaie. Mnóstwo ludzi stacza przegrana walkę z serwerami GW. Mimo to nie pójdę na inny portal Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 08.03.09, 10:00 Nie wiem jak inni, ja nie bylam zaganiana. Robilam za domowego psychologa. A na koniec "sesji" okazalo sie,ze czlowiek to nie plastelina, a glina. Dosc kruchy jest. I nic bardziej nie poprawia humoru jak pobuszowanie na allegro, co by oczy nacieszyc. I zmienic perspektywe widzenia. Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? PS:) 08.03.09, 10:02 Mialam wczoraj "3" w totka! Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? PS:) 08.03.09, 10:13 Gratuluję i witam niedzielnie. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? PS:) 08.03.09, 10:18 Gratuluję Musisz to mądrze zainwestować. Ja, z reguły, źle to robię kupując kolejny kupon na chybił-trafił. Drugi raz trójka, a tym bardziej wyższa wygrana nie pada Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? PS:) 08.03.09, 10:58 Witam w dniu Swieta Kobiet, hi,hi To "hi,hi" dla zaznaczenia mojego dystansu do tego uroczystego dnia. Ale poranek powital nas zimowym pejzazem, ktory bardzo psuje mi humor. Juz dosyc zimy, a tu masz! gaju, wcale sie nie dziwie, ze zostalas w domu! ja tez zmieniam plany i chyba napale w kominku dla rozweselenia nastroju. Wczoraj wieczoem kilkakrotnie przy probie wejscia na forum dostawalam odpowiedz, ze nie znaleziono strony! Wrrrr... Odpowiedz Link
mammaja Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? PS:) 08.03.09, 10:59 Powyzej widok z okna mojego pokoju dzisiejszego ranka! Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? PS:) 08.03.09, 10:59 Ja juz sie poddalam i zagrywam tylko 2 zestawy po 6 liczb/ wybrane dziesiatki lat temu/ Wygrane trafiaja sie Szczesliwcom. I takim co graja systemami. I np takim co graja zespolowowiadomosci.onet.pl/1928887,441,zrzucili_sie_po_5_dolarow_wygrali_miliony,item.html Odpowiedz Link
wodnik33 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? PS:) 08.03.09, 11:22 Święto nieswieto ale jest okazja bym Panie sedecznie uscinal wszystkiego dobrego dla Uściskanych i dla uściskującego. Rączki całuję. Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? PS:) 08.03.09, 13:03 Przyjelam uscisk z przyjemnoscia I odsciskuje szybko, bo watrobka zaczyna sie chyba dymic Odpowiedz Link
popaye Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? PS:) 08.03.09, 13:27 z tym calowaniem (raczek!) to moze sie wstrzymam (b.dlugo odzwyczajalem sie od tego nawyku wzbudzajacego conajmniej ... oslupienie wsrod tak "wyroznianych" Pan - mieszkanek szerokosci geograficznych po za obszarem Wisly/Bug-a a zlewiskiem jez.Bajkal). Reszta, - jak Wodnik! i .... b.chetnie (U)sciskanie jak i zginanie, rozciaganie, skrecanie czy wyboczenie nie sa dla mechanika pojeciami obcymi, wiec oddajcie sie Panie, z okazji Waszego swieta w "rece fachowcow" 8 Marca nigdy nie kojarze z zadna wladza, a najmniej z "komunistyczna". Jezeli juz to na pewno nie swieto (i jego idee) tylko wyglupy z tym zwiazane a typowe dla tamtego czasu. Jestem za tym by 8 marca byl dniem wolnym od pracy (dla Pan - rowniez!), nawet bardziej niz rozwazane przez swietojebie przywrocenie (wolnego!) w dniu 3 Kroli czy kolejne "Matki boskie" ktore jeszcze sie ostaly Wszystkiego najlepszego - Dziewczyny Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? PS:) 08.03.09, 14:42 Mnie się ciągle kojarzy ale na szczęście zapominam te pożalsięboże prezenty . Pamiętam, gdzies na początku lat 60. były w prezencie majtki, rozmiar chyba 50, różowe z koronką czerwoną . Pasowałyby chyba dla szefowej odpowiedniego DOMU . Wszystko trza bylo kwitowac, okropność. Potem juz bardziej praktycznie - ręczniki, płótno na poszwy, rajstopy. A teraz cieszy miłe słowo, Popayowe uściski i kwiecie od przyjaciól wirtualnych , dziekuję. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 08.03.09, 18:17 Za "Watrą" : Dzisiaj niedziela, 8 marca 2009 rok. informacje dnia Syćkie nase kochane mamy, babki i teściowe, baby, babinki i babuśki, dziywki na wydaniu, dziywcynta i dziywcontka piyknie pytomy na śtuke teatralnom „Baby i dezertery”, co jom dlo Wos bedziemy grać w bukowiańskim Domie Ludowym w niedziele 8 marca 2009 roku o godzinie 19.00. UWAGA! Tych wszystkich, którzy do Bukowiny nie dotrą zapraszamy do obejrzenia bezpośredniej transmisji TV z przedstawienia na stronie www.watra.pl/tv -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 09.03.09, 01:12 Za późno zajrzałam Tak jakby się zdecydowałam, tylko potrzebuję potwierdzenia przez naszych panów. Czy to się nadaje do jazdy? jetta.vw.pl/ Jak ma jakieś wady to napiszcie bo w środę mam umówione spotkanie. Odpowiedz Link
alfredka1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 09.03.09, 11:55 Gaju, Romek napewno Ci napisze, poradzi, odradzi ....zaraz wróci. Pozdrawiam Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 09.03.09, 14:18 ... Witam ... Gaju droga, VW to VW... Choć ostatnio ponoć nieco stracili na jakości, wciąż się dobrze sprzedają... Sam od ponad 2 lat jeżdżę Hondą i jestem z niej bardzo zadowolony... Decyzję zakupu i tak musisz podjąć sama... Ale zerknij sobie na poniższe linki: www.honda.pl/szczegoly.php?przedm=12147741&grupa_p=41 www.honda.pl/szczegoly.php?przedm=13310707&grupa_p=41 - Pozdrawiam Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 09.03.09, 14:25 ... Ps: Wczoraj byłem odcięty od cywilizacji... Zatem dzisiaj pozdrawiam serdecznie Wszystkie Forumowe Panie Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 09.03.09, 15:12 2/3 pracy za sobą Panom forumowym dziękuję pięknie za pamięć Gaju, a samochod ma byc nowy, czy uzywany. Jak to drugie, to wazy rocznik, przebieg itp. Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 09.03.09, 15:35 Omeri, ma być nowy z salonu. Hondę Civic miałam upatrzoną w komisie, z 2006 r. z przebiegiem 8000 tys. Facet wyjechał za granice i autko stało w garażu a teraz przyprowadził sobie nówkę. Niestety tak to z moim szczęściem jest, że zanim się zdecyduje to wszystko spod reki mi ucieka. Dziękuję naszym Panom za życzenie, których zabrakło od własnej połowiny Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 09.03.09, 15:54 ... Gaju ... Dzisiaj nowe auta w salonach sprzedają się ciężko, można zatem sporo zyskać przy odpowiednim podejściu do sprawy... Nieco targowania się (poza firmowymi upustami i promocjami) nigdy nie zaszkodzi, zwłaszcza gdy płaci się gotówką... Jeszcze inaczej jest, gdy stare auto zostawiasz w rozliczeniu... Różne salony tych samych firm stosują różne upusty... Czasem opłaci się pojechać nieco dalej by zyskać nieco więcej... Jeśli interesuje Cię auto kilkuletnie i z gwarancją, to w wielu salonach też jest taka opcja... Pewnie by się znalazła dwu - trzyletnia Honda Civic w dobrym i gwarantowanym stanie w którymś z nich... ... Najlepiej jest mieć znajomego i dobrego mechanika samochodowego, oni się dobrze orientują co i jak warto kupować... ... Udanego zakupu życzę Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 09.03.09, 21:09 Rozumiem,ze Gaja wciaz sie waha, ale czemu pozostali Forumowiecze zaniemowili? czekamy na relacje z wyborow, najlepiej szczegolowe. U mnie snieg topnieje w oczach, ale rano bylo go jeszcze tyle... ze nie poznalam wlasnego auta i dobieralam sie do obcego. Tak sie zdumialam "oporem" automatycznego zamka,ze az mnie odgielo w tyl, i zaczelam energczniej odgarniac snieg z bocznej szyby. I juz wtedy zauwazylam inny kolor w srodku i przestalam sie szarpac z klamka. A mojego starego fiata kolega otwieral swoim kluczykiem... i to niekiedy bylo wygodne. Milego wieczoru i dobrej nocy. Odpowiedz Link
wedrowiec2 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 09.03.09, 21:28 Zaniemówili, bo chwilowo utracili narzędzie do kontaktowania ze światem wirtualnym Alfredkowy komputer, z racji wieku, musi przechodzić okresowe badania. Jutro ma byc gotów. Wodnikowy czeka w kolejce, a ja pracuję Pocieszam zasypanych sniegiem - wiosna nadchodzi od zachodu. Dowód z przyblokowego ogródka: Odpowiedz Link
warum Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 09.03.09, 21:42 Dziekuje Wedrowcze za powiew swiezosci. Na moim podworku wczoraj dzieciarnia ulepila pierwsza w tym roku... fortece z 6 kul sniegowych d~50-70 cm. Dawno ich nie bylo, ale i snieg byl wyjatkowo dobry do lepienia Wole jednak Twoje fotki i posylam "wypoczywajacym"/ od netu / Wodnikostwu serdeczne pozdrowienia. Odpowiedz Link
popaye Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 09.03.09, 22:24 eeeee.... na motoryzacji, a autach szczegolnie, ponoc znaja sie wszyscy! Panowie, jak wiesc gminna niesie - szczegolnie. Ja, - raczej slabo Temat (od wielu lat) zajmuje mnie nie bardzo i zaden ze mnie fachowiec. Ale, poniewaz to Gaja ktora b.lubie i znam (forumowo) od "niepamietnych czasow", wtrace swoje 3-y grosze. Jestem praktyk, samochodami (wlasnymi) jezdze (nieprzewanie) od 1967 r. - latwiej mnie (chyba) nadmienic czym "nie jezdzilem" lub nie "wspoluzywalem" w przypadku aut zony czy corki . Tylko, hmmmm... kazdy ma swoje idywidualne upodobania, potrzeby i doswiadczenia. Gaji i Jej p.Malzonka sa zapewne rozne niz moje. Podziele sie wiec wlasnymi doswiadczeniami. VW (Volkswagen) - mialem (dawno!) golfa, zona - passata (sic!). Doswiadczenia: marka: "nie do zabicia": jezdzisz, jezdzisz i.... jezdzisz Zalety: j/w i tanie czesci, popularny, duzo warsztatow - "zna" te wozy kazdy rzemieslnik, wiec duza dostepnosc servisu. Model "Jetta" to golf z "niebotycznym" bagaznikiem - wielka zaleta! Wady (marki): auta w wersji standard sa "gole i bose" (jak u wszystkich wytworcow niemieckich!) = 0 "ZERO!" komfortu a za kazde "ekstra" trzeba slono placic!. Gdybym (ja) teraz kupowal VW to z tego powodu, raczej uzywany (20-30 tys km. przebiegu) ale w full - wersji wyposazenia!. Zdecydowanie NIE z rak prywatnych a od "dealera VW", najlepiej auto z tzw.: leasingu - pewnosc wszystkich obowiazkowych przegladow i ew. naprawy na modle niemieckich "porzadkow" = NIC reperowane tylko wymieniane na nowe!. Honda jezdzilem Acord-em (1,5 roku), bez zastrzezen, zmienilem na BMW (520) - z dwojga wolalem Honde! Zona jezdzila Civic_iem (CRX): 100 tys. km (3 lata!) i przez ten czas nie wymienila nawet zarowki, - byla zachwycona, ale... to nie jest auto dla rodziny i na pewno dla osob w naszym (dzisiaj!) wieku!. Z Honda, cala rodzina ma dobre doswiadczenia: dzieciaki (przed laty!) mialy 1-szy model Jazz-a, byli zachwyceni (wtedy!) - objechali nim (Oni + pies!) - cala Europe w wieku jeszcze studenckim Dzisiaj, - corka jezdzi Legend_em, jest zadowolona, ale to auto "z innej bajki" nie porownywalne z Civic_iem. Na moj gust i moim zdaniem: standard techniczny (niezawodnosc, trwalosc itd) wiekszosci "uznanych" marek jest porownywalna. Ceny tylko rozne i (chyba) warto wlasnie ten fakt wziasc pod uwage. Jednego, z doswiadczenia nie polecam: kupowac samochod w "zubozonym standardzie" Nie wiem za czyje "grzechy" mamy sie meczyc w autach bez klimatyzacji, automatycznej skrzyni biegow, dobrego audio (z nawigacja!) i wygodnej automatycznej regulacji siedzen ?. Off-road to dobre dla mlodych!´, ale nie dla pokolenia "okresu bledow i wypaczen", nawet jak do dzisiaj (chetnie!) sluchaja starych kawalkow The Beatles czy... Niemena: "czas jak rzeka" W wygodnym aucie slucha sie "tego" o wiele przyjemniej! )) Jak juz (niegdys) wspominalem sam jezdze japonczykiem. Po m/w roku doswiadczen z tym autem: nie zaluje, ale..... Gdybym (dzis) kupowal cos innego to.. bylo by to (chyba) Audi (juz mialem: 100 i A6), ale te dzisiejsze sa takie paskudne (np.Q7 czy A8) ze az mnie "zeby bola" pozdrawiam i udanych zakupow Gaju - zycze pE Odpowiedz Link
omeri Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 09.03.09, 22:30 gaja_1 napisała: > Omeri, ma być nowy z salonu. > Hondę Civic miałam upatrzoną w komisie, > z 2006 r. z przebiegiem 8000 tys. > Facet wyjechał za granice i autko stało w garażu a teraz przyprowadził sobie nó > wkę. > Niestety tak to z moim szczęściem jest, że zanim się zdecyduje to wszystko spo > d > reki mi ucieka. > > Dziękuję naszym Panom za życzenie, > których zabrakło od własnej połowiny Gaju, widzę,ze chodzi o raczej większy samochod ( na polskie warunki ) VW odradzam, bo kradną i ubezpieczenie jest takze droższe, podobnie chyba z Hondą. Każdy swoje chwali i polecam Nissana Note ( dużo miejsca w srodku, duży bagaznik i pali malo, ale nie kazdemu się podoba, ale nie kradną. poza tym nie jest nisko zawieszony) albo Tiida wielu chwali skode oktawię (pali sporo jednak), inni wola opla astrę, dobre notowania ma ford focus. wydaje mi się,ze jest teraz w czym wybierać, a ceny dość atrakcyjne. Macie miły ból głowy. ciekawam ostatecznego wyboru? Odpowiedz Link
gaja_1 Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 10.03.09, 03:07 Dziękuję wszystkim za rady. Wszystkie dokładnie przeczytałam, jednej wysłuchałam (dziękuję Wodniku i chyba zostanę przy VW, ponieważ większość była za. Popaye, masz rację pisząc o goliźnie w VW, ale teraz w ramach pakietu "990" trochę luksusu się dostaje z komputerem, systemem radiowym "RCD310", odtwarzaczem CD, MP3 i 8 głośnikami włącznie Tylko denerwuje mnie, że dealer potrzebuje strasznie dużo czasu na odpowiedzi. On się leni a mój pan znowu się znarowi i rozmyśli Odpowiedz Link
misiekfrost Re: Dzieńdoberki jak Idy marcowe??? 10.03.09, 09:01 ... Gaju ... Pośpiech przy zakupie auta na ileś tam lat nie jest wskazany, choć czasem pierwsze wrażenie jest trafne... A dealer widocznie początkujący... Decyzję i tak musicie podjąć sami... A że nasze autka kradną to fakt... Nam ukradli kiedyś rocznego Malucha... Zabolało, ale teraz jest lepsze... A co kradną najczęściej?: moto.onet.pl/1470721,2217,artykul.html - Pozdrawiam Odpowiedz Link