kurier-kurier
02.04.18, 13:58
Ewangelia św.Jana Film - słowa Jezusa należy prawdziwie interpretować - w niektórych kościołach słowa Jezusa są fałszowane lub Interpretowane niewłaściwie z powodu Nierozumienia Pisma i słów Jezusa.
Przytoczę słowa Jezusa i zinterpretuję prawdziwą prawdę .
Jezus powiedział wybaczam wam wasze grzechy idżcie i nie grzeszcie więcej - a co robią ? idą do spowiedzi następnie żałują za grzechy tylko teoretycznie biorą komunię wychodzą z kościoła i grzeszą dalej.
Jezusowi chodzi tutaj .ODPUSZCZAM CI GRZECHY IDŻ I NIE GRZESZ WIĘCEJ -oznacza to że dostałeś rozkaz że masz nie grzeszyć więcej i masz żyć zgodnie z przykazaniami i nie łamać żadnego .wtedy i tylko wtedy twoje grzechy będą odpuszczone!
Kolejnie słowa dotyczące pomocy innym i dzielenie się tym co mamy .
Jechało 2 bogatych kupców i obok nich szedł Jezus,Jeden z kupców bogatych zapytał Jezusa .co mam zrobić abym by w królestwie niebieskim ? Jezus odpowiedział przestrzegaj przykazań
- ci kupcy bogaci odpowiedzieli ...przestrzegamy przykazań od urodzenia.Jezus odpowiedział jeżeli chcecie bardziej przypodobać się Bogu .sprzedajcie co macie i podzielcie się z innymi
-kupcy odpowiedzieli przecież jesteśmy kupcami i bogaczami ...Jezus im odpowiedział jak ciężko bogatym wejść do królestwa niebieskiego .NALEŻY TO ROZUMIEĆ ŻE CIĘŻKO JEST BOGATYM ALE UCZCIWYM ROZSTAĆ SIĘ ZE SWOIM MAJĄTKIEM I PODZIELIĆ SIĘ Z INNYMI ABY PODOBAĆ SIĘ BOGU W UCZYNKACH .-w innym miejscu Jezus powiedział ci co uczciwie pracują i dorabiają się majątku i mają, dostana odemnie więcej ,ale też tknę w nich ducha aby dzielili się z innymi .Przykład Bogatego Rzymianina który pomagał innym i dzielił się swoim majątkiem Jezus jako nagrodę powiedził do niego że widzę twoje uczynki i jako nagrodę tknę dobrego ducha w twój Lud zebrany u ciebie ,i za pomocą Piotra to się stało .
kolejnie powiedział do celników -nieuczciwych bogaczy zdobywających majątek złodziejstwem podstepem oszustwem i udręką innych ciężko pracujących .tutaj nie chodzi tylko o celników ale i wszystkich którzy tak samo zdobywają swój majątek co prawda tacy nie maja dużo nigdy ale zdobywają to co uważają że mają w sposób nieuczciwy
celnik kasował podatki wtedy płacący powiedział do celnika że nie ma więcej ,w tym momencie podszedł do nich Jezus i powedział że biada bogaczom ..co miał na mysli ? miał na myśli tych bogaczy którzy w sposób nieuczciwy i udręczając innych zdobywaja swoje majątki które uważają że mają , Jezus powiedział w innym miejscu tym co nie mają lub uważają że mają odbiorę wszystko -to oznacza że tym co kradna oszukuja udręczają innych i podstępem zdobywają majątek odbiorę wszystko to co mają i to co zdobedą niezgodnie z prawem Bożym,dobry przykład wizyta Jezusa u celnika -celnik udręczając okradając podstępem zdobywał swój majątek ,Jezus postanowił tknąć w tego człowieka ducha który naprawi zło wyrządzone innym -celnik oddał ludziom to co ukradł czyli naprawił swój grzech następnie przeprosił wszystkich za to że ich udręczał okradał i podstępnie kombinował przeciwko nim aby w ten sposób zdobywać swój majątek co prawda celnik miał niewielki majątek ale posiadał tylko to co zdobyl złodziejstwem,czyli spełnił Jezus swoje słowa odebrał temu wszystko który nie miał a uważał że ma zdobywając oszustwem złodziejstwem i podstępem. złodziejski celnik oddając tym których okradł miał szansę na naprawienie swojego grzechu ,ale tutaj Jezus też powiedział ODPUSZCZĘ CI TWOJE GRZECHY ALE IDŻ I NIE GRZESZ WIĘCEJ .CZYLI CELNIK MA NIGDY WIĘCEJ NIE DOPUSZCZAĆ SIĘ SWOICH GRZESZNYCH CZYNÓW.!
Jezus powiedział... ten który ukradł ci płaszcz oddaj i swoją koszulę .miał na myśli złodzieji ,jeżeli złodziej cie okrada daj jemu możliwość dalszej kradzieży .
co miał na myśli ? Temu co miał i ciężko uczciwie Bóg dał .da jeszcze więcej ,diałeb nasłał na uczciwego Bogacza złodzieji łotrów aby jego okradali Bóg kazał bogatemu dać złodziejowi więcej..dlaczego ? dlatego że złodziej zostanie ukarany zostanie jemu odebrane to co posiada lub myśli że posiada ,złodziej żyję w grzechu i jest niewolnikiem grzechu dlatego jest potępiony i zmartwychwstanie w potępieniu doputy ,dopuki nie naprawi zła wyrządzonego.jak ten nieuczciwy celnik ale to dotyczy każdego nieuczciwego złodzieja który w ten sposób działa.
Jezus powiedział -nie kradnij-nie osądzaj fałszywie-nie skazuj dla zusku to są grzechy jakich dopuszczają się aby zdobywać majątek którego nie mają a to co uważają że mają zostanie im odebrane.
Jezus powiedział do swoich wybranych ...
jeżeli tam gdzie was wyślę będą was prześladować .nie martwcie się mnie też prześladowali
i wskazywali każde mniejsce mojego pobytu aby mnie zabić ,ale Bóg powiediał że jeszcze nie nadeszła moja godzina.
jeżeli tam gdzie was wyslę będą was nienawidzić i postępiać - nie martwcie się mie pierwej nienawidzili potępiali i skazali .
jeżeli tam gdzie was wyślę nie będą wam wierzyli pomimo niesienia pomocy - nie martwcie się mnie też nie wierzyli bo byli niewierzący i żyli w niewoli grzechu i zostali potępieni
jeżeli będą was wydawać i sprzedawać dla zysku nie rozumiejąc praw Bożych - nie martwcie się, mnie Judasz sprzedał dla zusku a inni mnie oskarżali wydali i sprzedali abym ja jeden niewinny zginą zamiast ich wielu żyjących w grzechu bedąc niewolnikami grzechu skazani na wieczne potępienie .
Jak głęboka i liczna jest rana na ciele Jezusa tak głęboki i liczny jest grzech tych grzeszników zesłanych na potępienie.
Faryzeusze będą wam zazdrościli bo nie wida tego co wy widzicie.
Będą was osądzali bo nie rozumieją tego co ja wam dałem zrozumieć
Będą was prześladowali bo będą chcieli poznać drogi jakimi was wysyłam ale ich nie poznaja .
Będą was szpiegować i podsłuchiwać dlatego że boją się że wyjdą ich grzechy i przestępstwa na światło dzienne
Będą wam urągali dlatego że mówicie prawdę która im sie nie podoba która ich skazuje na potępienie.
Będą fałszywie przeciwko wam świadczyli bo żyją w kłamstwi i są kłamcami
Jezus powiedział BIDA TEMU KTO GRZESZY LUB DOPROWADZA DO GRZECHU ,CZY TEZ ŚCIĄGA NA INNYCH GRZECH - LEPIEJ ABY PRZYCZEPIŁ SOBIE KAMIEŃ DO NOGI I SIĘ UTOPIŁ .
Faryeusz -grzesznik ,złodziej ,kłamca, łotr ,Judasz to DZIECI SZATANA KTÓRZY ŻYJĄ UWIĘZIENI W JEGO SIDŁACH i
Szatan powiedział do Jezusa dam ci cały świat bo on do mnie należy ....-należy to rozumieć dam ci wszystko ale bądz Faryzeuszem,złodziejem,kłamcą ,łotrem i Judaszem żyj w grzechu i potępieniu na zawsze
Jezus odpowiedział nie chleben człowiek żyję - co miał na myśli ? nie tylko dobrmi materialnymi żyjemy .
wielu mówi nie widzę Boga nie wierzę ,Faryzeusze nie wierzyli bo nie widzieli i nie chcieli uwierzyć dlaczego ? Bo nie mieli w sobie wiary i wierząc musieli by rozliczyć się ze zła które wyrządzli
człowiek posiada myśli -uczucia-ciało czyli Myśli -słowa i czyny ,kierujemy sie dobrem albo złem
myślimy o Bogu -czujemy,mówimy i kochamy Boga i żyjemy z Bogiem nie grzesząc w uczynkach i nie czyniąc zła .
światło to uczciwość w myślach ,słowach i czynach i życie bez strachu z Bogiem w Bogu .
ciemność to grzech w myślach ,słowach i czynach i życie z Diabłem i w Dialelskich sidłach w ciągłym strachu bo wszystko wyjdzie na światło dzienne .
NIE MA GRZECHÓW LEKKICH I CIĘŻKICH .TO WYMYSŁ LUDZKI .
są dwa rodzaje
-grzeszący i nawracający się do Boga po odpuszczeniu grzechów nie grzeszący więcej
- grzeszący i dalej żyjący w grzechu po fałszywej spowiedzi nadal grzeszy i jest zesłany na potępienie
Z Bogiem łączy światło dobre myśli prawdziwe uczucia ,Prawda w słowach i dobre uczynki
z Diabłem łączy ciemność złe myśli zakłamane fałszywe słowa ,oszukane uczucia i złe uczynki
Bóg zna nas wszystkich .przed Bogiem nie schowasz ani myśli ani słów ani uczynków one wypynął na światło dzienne i albo bedziesz żył z Bogiem w Królestwie Niebieskim albo zostaniesz zesłany na potępienie aby odkupić swoje grzechy ,należy dokładnie przyjżeć się ranom w filmie psja bo tam jest iloć i glębokość ran pokazana dokładnie, to nie jest malaż k