Dodaj do ulubionych

Wypełnianie ankiet

19.03.19, 21:37
Zarabiaj na wypełnianiu ankiet
Wypełnianie ankiet to jeden z lepszych sposobów na zarabianie pieniedzy przez internet.
Zarobione pieniądze przeważnie sa w dolarach albo euro, które możemy wysłać na konto skrill lub paypall,
gdzie zostaną przewalutowane na zł i możemy sobie wysłać nieraz fajna sumke na konto bankowe :)
Na niektórych stronach można wysłac pieniądze odrazu na konto bankowe!

Przedstawiam wam 9 najlepszych stron z ankietami w 2019 roku - wszystkie znich wypłacaja pięniadze od kilku lub kilunastu lat:

1) Markeetgent - panel.marketagent.com/Register/Account/pl?RefUID=1421822
- strona działa i wypłaca od 2001 roku, ma prawie 1 milion uczestników
- punktowy system wynagordzeń
- za rejestracje dostajemy 150pkt (1.5 euro)
- za wypełnioną ankiete dostajemy 10-250pkt zazwyczaj jest to uzależnione od długosci ankiety
- za polecenie znajomego otrzymujemy od 50 do 300pkt warunkiem jest wypełnienie przez poleconego chociaż 1 ankiety
- minimum do wypłaty tylko 2 euro (200pkt)

2) Clixsense - www.clixsense.com/?9524587
- strona działa od 2007 roku, serwis wypłacil juz ponad 37 miliony dolarów!!!
- za ankiete otrzymujemy 0.12 - 5 dolarów ( najwiecej ankiet jest za około 0.85 dolara)
- za polecenie znajomego otrzymujemy od 20-30% jego zarobku ( dodatkowo są różne bonusy)
- minimum do wypłaty to 10 dolarów

3)Greenpanthera - greenpanthera.com/pl/?rf=fe6228011ef02
- za samo zarejestrowanie dostajemy 5 dolarów,
- za wypełnioną ankiety dostajemy przeważnie 0.6 - 1 dolara
- za polecenie znajomego otrzymujemy 10% jego zarobku
- minimum do wypłaty 30 dolarów

4)Opinie - rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76375387
- strona działą od 2009 roku
- punkotwy systen nagradzania
- za wypełnienie ankiety profilowej, dostajemy na start 200 punktów
- ankiety premiowane sa od kilkudziesieciu do kilku set punktami
- za polecenie znajomego otrzymujemy 20% jego zarobku
- minimum do wypłaty wynosi 5tys. punktów (25zl)

5)Reaktor opinii - reaktoropinii.pl/ref/9cbcb
- punktowy system nagradzania 1pkt = 10 groszy
- za ankiete otrzymujemy zazwyczaj kilkadziesiąt pkt
- za polecenie znajomego otrzymujemy 1zł
- minimum do wypłaty 500pkt (50zł)

6) Swpanel - swpanel.pl/rejestracja?ref=239098
- strona działa od 2011 roku
- punktowy system nagradzania - student points oraz social points
- minimum do wypłaty to 100 student points (50zl)
- wypłaty na konto PayPal lub konto w banku

7)Badanieopini - panel.badanie-opinii.pl/user/recommend/token/245e269dc9ac3c4bb080071db2e207eaebc8eb1e/
- strona działa i wypłaca od kilkunastu lat
- za wypełnienie profilu w 100% dostajemy na start 50 punktów (2.5zł)
- punktowy system nagradzania
- wypłata na konto bankowe od 1tys pkt ( 50zł)
- za ankiete 5-10min dostajemy 50pkt (2,5zł)

8)Poznaj.to - poznaj.to/rejestracja?r=YqAw
- punktowy system nagradzania 1pkt = 10 groszy
- ankiety dosyć krótkie dobrze punktowane
- za wypełnienie ankiety profilowej, dostajemy 20pkt (2zl)
- minimum do wypłaty 200pkt (20zl)

9)mobrog - www.mobrog.com/pl/ankiety-patne/rejestrowa.html?membership_promotion=75812526-3379a96675c32c8d674af4e865ce5992
- niemiecka strona, wktórej za ankiete możemy otrzymac nawer do 12zl
- za polecenie znajomego otrzymujemy 2 zł jeśli wypełni 3 ankiety
- minimum do wypłaty to tylko 20zł
Obserwuj wątek
    • rafal151805 Re: Wypełnianie ankiet 24.03.19, 20:59
      upppp
    • rafal151805 Re: Wypełnianie ankiet 27.03.19, 21:21
      Brawo zarabiamy!!!
    • rafal151805 Re: Wypełnianie ankiet 24.04.19, 21:37
      Up
    • twojbroker Re: Wypełnianie ankiet 30.04.19, 14:53
      witam
      Paneli ankietowych w sieci się mnoży z miesiąca na miesiąc. Większość z nich znika w ciągu kilku miesięcy zanim zdążymy dojść do minimum wymaganego do wypłaty zarobionych środków. Przykładem może być słynne ermail.

Spis najlepszych a zarazem wypłacalnych serwisów ankietowych znajdziesz na moim blogu. Lista ta jest aktualizowana przeze mnie co jakiś czas także nie kupisz kota w worku,

www.bezrobotnik.com/platne-ankiety

Zapraszam i jak macie inne pomysły, śmiało dodawajcie swoje linki w komentarzach
    • twojbroker Re: Wypełnianie ankiet 30.04.19, 14:58
      witam
      Paneli ankietowych w sieci się mnoży z miesiąca na miesiąc. Większość z nich z nika w ciągu kilku miesięcy zanim zdążymy dojść do minimum wymaganego do wypłaty zarobionych środków. Przykładem może być słynne ermail.

Spis najlepszych a zarazem wypłacalnych serwisów ankietowych znajdziesz na moim blogu. Lista ta jest aktualizowana przeze mnie co jakiś czas także nie kupisz kota w worku,

• twojbroker Re: Wypełnianie ankiet 01.05.19, 11:57
      witam
      Paneli ankietowych w sieci się mnoży z miesiąca na miesiąc. Większość z nich z nika w ciągu kilku miesięcy zanim zdążymy dojść do minimum wymaganego do wypłaty zarobionych środków. Przykładem może być słynne ermail.

• martysx3 Re: Wypełnianie ankiet 24.05.19, 02:03
      Zapraszam do skorzystania z tej strony csl.ink/4a3u zarobki w dolarach , wypłata już od 10 usd ( czasem da się to zarobić w tydzień ) ankiety w Języku Polskim moim zdaniem najlepsza stronka z ankietami <3
    • renia-1984 Re: Wypełnianie ankiet 11.10.19, 16:40
      Zachęcam do wypełniania ankiet opłaca się wypełniam juz od paru lat jestem zadowolona surveylikes.com/site/index?token=dd4d8ed3-ebaa-4ea9-a744-164b8b08e245
      • karolina1505 Re: Wypełnianie ankiet 22.12.19, 21:10
        Up
      • zzyyzz Re: Wypełnianie ankiet 23.12.19, 23:46
        Ja pilecam serdecznie sw panel. Jestwm tu prawie rok. Po uzbieraniu 100 punktów przelew 50 zł :)) Ankiety srednio 1-2 w tygodniu. Warto spróbować.
        swpanel.pl/rejestracja?ref=253410
        • anita.2468 Re: Wypełnianie ankiet 01.07.22, 17:47
          Też jestem w tym panelu, ale dopiero od kilku tygodni uzbierałam ok 18zl a próg wypłaty to 50zl 😔 natomiast już zdążyłam "zarobić" ostrzeżenie i spadłam w wyniku jakości do 91... Ponieważ wcześniej wypełniłam, że aktualnie nie gram w gry bo to prawda, ale ... Grałam w przeszłości i przestałam, nawet nie myślałam o tym, ale po tych pytaniach postanowiłam znowu spróbować starych dobrych "Sims", no i w kolejnej ankiecie zaznaczyłam, że gram w Sims - kara 10 punktów jakości!!! Zniechęciłam się ale kontynuuję... Ile zajęło Tobie/wam uzbieranie minimum do wypłaty?

Ja mogę polecić panel marketagent, uzbierałam minimum do wypłaty 10 euro dokładnie w 4 tygodnie, (1000 punktów z czego 100 dostałam na start jako taki bonus). Aczkolwiek jeszcze nie wypłaciłam ponieważ na razie część punktów jest zamrożona, zostają odblokowane po jakimś czasie (chyba po ukończeniu badania, czy coś takiego). Mam nadzieję, że wypłacę bez problemu!
          Mój reflink jeśli ktoś byłby zainteresowany:

panel.marketagent.com/Register/Account/NewRegistration/pl?RefUID=3995322

Może ktoś w 2022 roku polecić jakieś dobre panele? Z szybkim dobrnięciem do progu wypłaty? Jest sporo wątków na ten temat ale sprzed kilku lat, więc szukam jakiegoś świeższego, aktualnego...
          Z góry dziękuję
    • bagratta Re: Wypełnianie ankiet 01.02.20, 21:48
      Jeszcze jedna doba strona z ankietami online www.swiatankiet.pl/
    • robertjasinski46 Re: Wypełnianie ankiet 21.03.20, 14:17
      Up
    • wojtasso Re: Wypełnianie ankiet 19.03.21, 13:54
      Hej!
      Jeśli chcecie mieć wpływ na otaczający nas świat i w prosty sposób zarobić kilka dolarów w internecie to zachęcam do zarejestrowania się na stronie www.ysense.com/?rb=60279690
      Możecie brać udział w wypełnianiu ankiet, w których oceniacie produkty nowe, które nie trafiły jeszcze na rynek. Czyli to pośrednio od was zależeć będzie czy dany produkt trafi ewentualnie na nasz rynek i w jakiej formie. Wypełnienie jednej ankiety, to średnio kilka do kilkunastu minut - idealne do rozwiązywania w podróży lub w czasie wolnym. Ankiety są w języku polskim, więc nie ma z nimi najmniejszego problemu. Dziennie na waszym koncie może pojawić się kilka do kilkunastu ankiet, za których wypełnienie dostaniecie pieniądze liczone w dolarach amerykańskich (średnio to od kilkunastu centów do ponad dolara za ankietę). Wypłaty są jak najbardziej możliwe, ja zrealizowałem 2 wypłaty. Bawię się w to od końca ubiegłego roku i uzbierało mi się do wypłat około 50 dolarów. Przelew można robić na paypal lub skrilla, faktycznie pieniądze docierają.
      Jeśli zainstalujecie rozszerzenie do przeglądarki ysense add on to zyskujecie dodatkowe kilkanaście % premii

Tutaj podaję linka pod którym możecie się logować:
      www.ysense.com/?rb=60279690
    • kerimmm19 Re: Wypełnianie ankiet 04.09.21, 20:32
      Warto spróbować.
      Wypełnienie ankiet za nagrody z katalogu dostępnego na stronie

panelariadna.pl/register?ref=321093
    • jamarta2021 Re: Wypełnianie ankiet 28.12.21, 22:45
      Mam kilka sprawdzonych portali. Te, które najbardziej lubię to:
      - Opinie.pl – tutaj też dostajemy punkty, jeżeli nie uda się zakwalifikować do ankiety, dobrze punktowanie ankiety, ale z różną częstotliwością
      rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76729143
      - Badanie Opinii - ankiety pojawiają się różną częstotliwością, ale są ciekawe, dodatkowe punkty za niezakwalifikowanie się do ankiety:
      panel.badanie-opinii.pl/user/recommend/token/3a8fd1b35c9e9781e7cdff76bb57cff0659c91fc/
      - Reaktor Opinii – też warty polecenia i rejestracji
      reaktoropinii.pl/ref/lx7db

Jest jeszcze fajna strona z reklamami. Wysyłają Ci na maila, kliknięcie w każdą z nich to 5-9 gr. Zarabia się powoli, czasem jest kilka maili w jeden dzień, czasem przez kilka dni nie ma żadnego. Ale strona jest sprawdzona, wypłacalna, a próg wypłaty to tylko 20 zł. Reklamy to żaden SPAM ani wirus, są sprawdzone ;) Jak zarejestrujesz się przez podany link, wskoczysz od razu na wyższy poziom, a ja dostanę bonus: cashisback.pl/pp-492FF9EE

• renia8899 Re: Wypełnianie ankiet 03.02.22, 21:52
        Każdy dodatkowy dochód jest dobry, ale wypełnianie ankiet za pieniądze to najbardziej popularny, prosty i pewny. Jeśli poszukujesz praktyczne wskazówki jak zacząć, jakie panele ankietowe wybrać, jakie są realne zarobki bez koloryzowania i obiecywania,, zajrzyj tutaj reniabar.blogspot.com/?m=1
        Sprawdzone, aktualnie informacje.
        • anita.2468 Re: Wypełnianie ankiet 02.07.22, 19:20
          Witaj renia8899. Zapoznałam się z informacjami z twojego linku, pomocne , dzięki, szkoda,że dopiero teraz na to trafiłam. Natomiast mam pytanie, ma które nie mogę nigdzie znaleźć odpowiedzi, mianowicie chodzi o żądanie udzielenia zgody na pliki cookies, i inne podobne technologie, identyfikację IP i id komputera/telefonu itd. czy ty się na to zgadzasz? Udzielasz im zgody? Ja na razie nie, obawiam się tego, działam w tym temacie dopiero od miesiąca, i nie mam za dużo doświadczenia... ale zauważyłam, że teraz po ok miesiącu niemal wszystkie ankiety wymagają takowych zgód, inaczej od razu odrzucają. To wygląda tak, że na początku panele dają trochę zarobić, po czym żądają wszystkich tych zgód i albo akceptujesz albo nie masz szans dozbierać do minimum do wypłaty...
          Ci robić? Czy u ciebie było podobnie? Ja mam problem dostać się do jakiejkolwiek ankiety, bo pierwsze co to żądanie umożliwienia im tego.

Generalnie zajmuje się ankietami od miesiąca, jestem w 7 panelach, choć zapisywałam się sukcesywnie, więc w niektórych jestem dużo krócej. I udało mi zarobić jedynie ok 100zl i to czysto teoretycznie, po zliczeniu wszystkich paneli razem, bo do wypłaty udało mi się uzbierać wyłącznie w jednym panelu. Link podam później, widziałam że nie miałaś tego panelu u siebie na blogu.

To jest marketagent i zebrałam wymagane 1000 punktów w 4 tygodnie, (w tym 100 punktów to taki bonus na start) i to jest 10euro. Jeszcze nie wypłaciłam, bo część punktów mam zamrożone, odblokowują mi się co jakiś czas, chyba po zakończeniu badania, czy jakoś tak). Generalnie na razie jestem zadowolona z tego panelu i mogę go polecić. Z tych 7 mogę polecić jeden 😭 no ale zobaczymy jak dalej pójdzie, może się coś ruszy. Jestem w kilku panelach, które ty polecasz, ale nie uzbierałam minimum do wypłaty. Jak było u ciebie? Po jakim czasie zaczęłaś realnie wypłacać? Z ilu paneli? Ja na razie zapisał się w tych kilku na próbę, zobaczę jak mi pójdzie i wtedy może jeszcze sobie dołożę kilka tych twoich. Póki co przez miesiąc uzbierałam ok 10 euro 😊 mało ale i tak się ucieszyłam, że chociaż coś... (Z 7 paneli zarobiłam aż w 1 !!!)
          • anita.2468 Re: Wypełnianie ankiet 02.07.22, 19:24
            panel.marketagent.com/Register/Account/NewRegistration/pl?RefUID=3995322
            • anita.2468 Re: Wypełnianie ankiet 02.07.22, 20:08
              anita.2468 napisała:

> panel.marketagent.com/Register/Account/NewRegistration/pl?RefUID=3995322a

Renia8899 to jest ten link, w zasadzie to reflink
    • papajuda Re: Wypełnianie ankiet 09.02.22, 12:15
      Zarobiłem 500 złotych w miesiąc klikając ok.20 minut dziennie.
      Jak dla mnie to świetny sposób na dodatkowy zarobek. Jest wiele stron, które sprawdziłem na własnej skórze i wypłacają pieniądze bez żadnych problemów.
      Najlepsza jaką mogę polecić to zdecydowanie ysense.
      Zarobiłem na niej w ciągu miesiąca 20 dolarów. Ale są tez inne, które są super !
      Na początku strony muszą nas trochę wyczuć i poznać dlatego czasami nie pasujemy do ankiet, ale już po miesiącu ankiet jest o wiele więcej i to lepiej płatnych dlatego warto mieć na początku trochę cierpliwości i przekonać się na własnej skórze że to świetny sposób na zarobek. Warto sprawdzać przynajmniej kilka razy dziennie czy mamy nowe ankiety.
      W ciągu miesiąca zarobiłem na tych stronach ponad 500zł klikając ok. 20 minut dziennie.
      Pieniądze można wypłacać normalnie na konto, zasilić nimi telefon, albo przeznaczyć na bony do sklepów w zależności co kto woli.

Tutaj link do stron, które gorąco polecam !!! Polecam zarejestrować się na każdej stronie i wypełnić nasze dane żeby dostawać więcej ankiet.

1. www.ysense.com/?rb=115320451
      2. myiyo.com/?ref=385953358
      3. rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=77082660
      4. panel.marketagent.com/Register/Account/NewRegistration/pl?RefUID=3801683
      5. account.yougov.com/pl-pl/join?referral=0Y8CUBElSDsP87KhWOaBSg
      6. panel.badanieopinii.pl/user/recommend/token/efa069ec4340f5f345b2eef0144c158cded19100/
      7. panel.demando.pl/user/recommend/token/efa069ec4340f5f345b2eef0144c158cded19100/

Aaaa Tutaj warto zaznaczyć, że mamy powyżej 40 lat i mieszkamy na wsi żeby dostawać więcej ankiet.
      8. swpanel.pl/rejestracja?ref=473942
      • anita.2468 Re: Wypełnianie ankiet 02.07.22, 19:42
        Witaj papajuda, wow jestem pod wrażeniem... 500 zł w miesiąc? Poważnie? Tylko z tych 8 paneli? Jak ty to robisz? Mi udało się uzbierać minimum do wypłaty jedynie w jednym panelu na siedem w których jestem zarejestrowana.
        A czy możesz mi powiedzieć, czy ty udzielasz zgody na wykorzystanie wszystkich plików cookies, udostępnianiu identyfikacji komputera/smartfona IP, id itd? Ja bez tego nie jestem w stanie załapać się na większość ankiet.

Pytanie odnośnie twojego komentarza o sw panel, jeśli załóżmy tam podasz wiek ponad 40 lat i że masz dzieci, żeby mieć więcej ankiet, a w pozostałych panelach podasz inne dane, to mogą cię zbanować? Wydaje mi się że w tych panelach przewijają się te same firmy, wstawiajace ankiety (nie wiem jak to profesjonalnie nazwać, mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi... Np cint, sample cube, itd.) mogą to wykryć, jeśli używasz jednego maila do wszystkich? Wydaje mi się, że tak, ale to tylko takie przypuszczenia, nie znam się na tym i mam małe doświadczenie w wypełnianiu ankiet.
        Ale akurat SW panel bardzo szybko obniża wynik jakości, po jednym pytaniu na które wcześniej udzieliłeś innej odpowiedzi... A przecież preferencje czy zwyczaje mogą się zmieniać 😊 w odróżnieniu od np wieku. Ja teraz bardzo uważam i muszę pamiętać jak odpowiadałam wcześniej... To bez sensu trochę, bo np miesiąc temu nie jadlam lodów, a teraz jem bo są upały. Taki przykład tylko. Ale lepiej cały czas trzymać się wersji że nadal nie jem😆 bo inaczej kara -10 punktów jakości...
    • renia8899 Re: Wypełnianie ankiet 17.07.22, 09:46
      Przygodę z pracą online wiele osób zaczyna od wypełniania ankiet. Jest to naprawdę najprostszy sposób na zarabianie dodatkowych pieniędzy. Nie są to może duże kwoty, ale jest to bardzo proste, wystarczy odpowiadać na pytania, aby zarobić pieniądze. Nie musisz mieć specjalnych umiejętności, wykształcenia, ani sprzętu. Wystarczy jedynie smartfon i chęci. W przypadku niektórych paneli nie musisz nawet być osobą pełnoletnią. Potrzeba trochę wolnego czasu, cierpliwości i regularności, a zawsze coś dodatkowego wpadnie do portfela. Jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę poczytać na blogu reniabar.blogspot.com

Poniżej przedstawię linki do stron, które osobiście sprawdziłam i polecam. Należy zarejestrować się, najlepiej na każdej stronie, wypełnić profil ( ankiety profilujące), by potem otrzymywać więcej ankiet. Na podstawie informacji, jakie podamy będą nam wysyłane ankiety. Będziemy pytani o nasze zainteresowania, używanie różnych produktów, robienie zakupów i inne podstawowe informacje.

rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=76414365
      reaktoropinii.pl/ref/w4fdb
      panel.badanie-opinii.pl/user/recommend/token/115c9272ddf33f76cf4482225050a5ff831e2a22/
      panel.demando.pl/user/recommend/token/115c9272ddf33f76cf4482225050a5ff831e2a22/
      poznaj.to/rejestracja?r=qwSAqY
      swpanel.pl/rejestracja?ref=217239
      surveyo24.com/pl?ref=06k2YHhzR9
      account.yougov.com/pl-pl/join?referral=gGb1468d-GfRrpt7SZDBFA
      askgfk.pl/rejestracja
      research.zymetria.pl/ankieta-otwarta.html?a=2858
      • lasek_13 Re: Wypełnianie ankiet 22.09.22, 14:12
        Jak korzystam tylko i wyłącznie z TimeBucks. Mają dużo ankiet i kasa szybko się nabija.
        timebucks.com/?refID=220422371
    • catha_6 Re: Wypełnianie ankiet 28.10.22, 14:22
      Ja osobiści przetestowałam i polecam:
      www.ipsosisay.com/pl-pl/referral/6ad79d60-b057-11ec-96e3-87c7c18955b6
      reaktoropinii.pl/ref/yetfb
      swpanel.pl/rejestracja?ref=499920
      panel.marketagent.com/ShortReg/Registration/pl?RefUID=3923350
      www.ysense.com/?rb=119757277
      rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=77111016
      www.toluna.com/register?referralGuid=29df64e4-c347-4508-981e-887fec803b24
      account.yougov.com/pl-pl/join?referral=0pWmkJrFzKEJlJpP96By3w
    • login-z-kosmosu Re: Wypełnianie ankiet 30.10.22, 21:18
      Gorąco polecam stronę www.ysense.com/?rb=59748220
      Działam na kilku stronach i z moich doświadczeń to tutaj najszybciej można uzbierać na wypłatę.
      Trzeba tylko sprawdzać jak najczęściej, czy są ankiety i nie zrażać się, wtedy uzbiera się naprawdę szybko. U mnie jest to średnio 1-2 razy w miesiącu, więc mogę szczerze polecić :)

Przetestowałam i polecam (na pewno wypłacają) również:

panel.marketagent.com/ShortReg/Registration/pl?RefUID=1485552

www.toluna.com/register?referralGuid=48f8a3ff-d92a-446b-9a9b-f9db428b5fd7

reaktoropinii.pl/ref/6cccb

rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=77162360

swpanel.pl/rejestracja?ref=33458 (tu warto podać, że ma się więcej niż 40 lat lub mieszka się na wsi, wówczas jest więcej ankiet)

panel.demando.pl/user/recommend/token/eec409e423ac677b0e6a958f4e29a11e7363092f/
    • login-z-kosmosu Re: Wypełnianie ankiet 06.11.22, 17:17
      www.ysense.com/?rb=59748220
    • login-z-kosmosu Re: Wypełnianie ankiet 06.11.22, 17:36
      Serdecznie polecam te strony, wszystkie przetestowane przeze mnie i wypłacalne, można szybko uzbierać na wypłatę :) Polecam rejestrację na wszystkich jednocześnie, wówczas zawsze ma się coś do zrobienia i raz-dwa ma się dodatkowe środki co miesiąc :) Najbardziej polecam trzy pierwsze pozycje, ale wszystkie są warte uwagi.

www.pagazani.com/?ref=2214287

www.ysense.com/?rb=59748220

panel.marketagent.com/ShortReg/Registration/pl?RefUID=1485552

panel.demando.pl/user/recommend/token/eec409e423ac677b0e6a958f4e29a11e7363092f/

www.toluna.com/register?referralGuid=48f8a3ff-d92a-446b-9a9b-f9db428b5fd7

rejestracja.opinie.pl/zapros.htm?u=77162360

swpanel.pl/rejestracja?ref=33458 (tu warto podać, że ma się więcej niż 40 lat lub mieszka się na wsi, wówczas jest więcej ankiet)

account.yougov.com/pl-pl/join/main?referral=19Myp5uIglFMi3zTDGT7DQ

reaktoropinii.pl/ref/6cccb

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka