Dodaj do ulubionych

Grzybica stóp i paznokci - zacznij od tego

12.06.11, 12:00
Ważnym, choć niestety często pomijanym zagadnieniem jest dezynfekcja obuwia, która powinna być przeprowadzona po zakończeniu leczenia grzybicy stóp. Grzyby chorobotwórcze, a zwłaszcza dermatofity, mogą przetrwać w butach wiele miesięcy i być główną przyczyną nawrotu grzybicy stóp. Do dezynfekcji butów można zastosować roztwór chinoksyzolu (uzyskany po rozpuszczeniu pięciu tabletek w połowie szklanki wody) lub formalinę która jest niestety bardzo toksyczna zdecydowanie najlepszy jest nowy preparat butosept .
Obserwuj wątek
    • buntownia Re: Grzybica stóp i paznokci - zacznij od tego 15.06.11, 18:06
      Kupiłam zastosowałam na razie zadziałało ok i buty już nie śmierdzą, dzięki
    • adel-ka30 Re: Grzybica stóp i paznokci - zacznij od tego 29.12.11, 10:23
      Zgadzam się z tym całkowicie. To właśnie obuwie najczęściej powoduje nawroty grzybicy. Na basenie co chwile łapałam grzybice, az w koncu zaczelam uzywac profilaktycznie olejku z drzewa herbacianego Melaleuca i do tego wlasnie dezynfekuje obuwie, tylko akurat preparatem scholl. Poki co odpukać mam z tym spokój juz od ponad pol roku.
    • witosza123 Re: Grzybica stóp i paznokci - zacznij od tego 12.09.12, 12:35
      <a href="www.www.pl" title="test">_</a> www.wp.pl
    • podrozniczka73 Re: Grzybica stóp i paznokci - zacznij od tego 21.04.13, 19:18
      oj grzybica to ciezka sprawa... nie mozna tego bagatelizowac. ja polecam stosowanie naturalnie24.pl/sklep,16,101,zestaw:-grzybica
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka