Dodaj do ulubionych

Grzybica paznokci

26.11.05, 22:01
Czy ktoś z Państwa ma metodę na grzybicę paznokci.Stosowałem kuracje
pulsowa .Paznokieć jest brązowy bardzo zgrubiały nie rośnie.Wygląda to
fatalnie.
Obserwuj wątek
    • aszun Re: Grzybica paznokci 26.02.06, 23:21
      Orungal mnie wyleczył. Polecam.
    • radomek2 Re: Grzybica paznokci 27.10.06, 21:05
      Tez się leczyłem Orungalem i mi pomógł, tyle że lakarz polecił żeby przedłużyc
      te terapie na kolejne 2 pulsy po wcześniejszych 3. Acha i jeszcze jedno,
      odpowiednikiem Orungalu jest Trioxal, który ma ta samą zasadę działania a jest
      prawie o 50% tańszy :)
    • d0ra1 Re: Grzybica paznokci 11.12.06, 12:53
      Choć z wielu artykułów dowiecie się, że leczenie jest bardzo trudne, dlugie
      albo nie da się tego wyleczyć chcę podzielić się prostym i nieszkodliwym
      sposobem wyleczenia grzybicy paznokcia. Wyleczyły się wszystkie 4 osoby, które
      zastosowały ten sposób. Po okresie leczenia ból mija i pomalutku odrasta
      różowy – śliczny w porównaniu z chorym - paznokcieć. Otóż: przez conajmniej dwa
      tygodnie przykłada się na paznokieć i skórę wokół, rozgnieciony plasterek kitu
      pszczelego (propolis). Jeśli paznokieć jest zdeformowany i ma zagłębienia tam
      też należy wciskać propolis. Propolis zachowuje swoją aktywność nawet kilka dni
      więc nie trzeba zmieniać go codziennie. Najlepiej mieć kit z kilku źródeł,
      ponieważ nie każdy rodzaj jest aktywny. Bierze się to stąd, iż propolis pełni w
      ulu różne funkcje. Np. służy zabezpieczaniu nieczystości produkowanych przez
      pszczoły (i dlatego posiada tak silne właściwości bakteriobujcze i
      grzybobujcze), uszcelnianiu ramek itd. Kit jest twardy, ale pod wpływem
      temperatury (ugniatania w palcach) stanie się miękki i możliwy do dokładnego
      obłożenia chorego miejsca. Należy unikać długotrwałego moczenia rąk (czy nóg) -
      naczynia, pranie. Pomocne mogą być rękawiczki gumowe. Propolis można kupić w
      sklepach pszczelarskich. Najlepiej ugnieść rozdrobniony propolis w kulkę i
      przechowywać w słoiczku. Jest niedrogi – kosztuje ok 12 zł 5 dag. Na kurację
      całkowicie wystarczy. 2-3 dag. Wszystkim życzę zdrowia. Jak się już wyleczycie
      to polecajcie innym. Poczytajcie o propolisie. Ostatnio coraz bardziej
      docenianym. Pozdrawiam
      • melolonta.melolonta Re: Grzybica paznokci 14.10.07, 21:49
        Znam faceta, którego palce już są brązowe a paznokcie BARDZO zdeformowane. Czy
        ten kit pomoże? Może coś jeszcze?
        Melo
        • all23 Re: Grzybica paznokci 20.12.07, 12:10
          np. to:
          www.dlazdrowia.erydan.com/index.php?a=opis&k=74&kt=&id=145

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka