rubin13 26.11.05, 22:01 Czy ktoś z Państwa ma metodę na grzybicę paznokci.Stosowałem kuracje pulsowa .Paznokieć jest brązowy bardzo zgrubiały nie rośnie.Wygląda to fatalnie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
radomek2 Re: Grzybica paznokci 27.10.06, 21:05 Tez się leczyłem Orungalem i mi pomógł, tyle że lakarz polecił żeby przedłużyc te terapie na kolejne 2 pulsy po wcześniejszych 3. Acha i jeszcze jedno, odpowiednikiem Orungalu jest Trioxal, który ma ta samą zasadę działania a jest prawie o 50% tańszy :) Odpowiedz Link
d0ra1 Re: Grzybica paznokci 11.12.06, 12:53 Choć z wielu artykułów dowiecie się, że leczenie jest bardzo trudne, dlugie albo nie da się tego wyleczyć chcę podzielić się prostym i nieszkodliwym sposobem wyleczenia grzybicy paznokcia. Wyleczyły się wszystkie 4 osoby, które zastosowały ten sposób. Po okresie leczenia ból mija i pomalutku odrasta różowy – śliczny w porównaniu z chorym - paznokcieć. Otóż: przez conajmniej dwa tygodnie przykłada się na paznokieć i skórę wokół, rozgnieciony plasterek kitu pszczelego (propolis). Jeśli paznokieć jest zdeformowany i ma zagłębienia tam też należy wciskać propolis. Propolis zachowuje swoją aktywność nawet kilka dni więc nie trzeba zmieniać go codziennie. Najlepiej mieć kit z kilku źródeł, ponieważ nie każdy rodzaj jest aktywny. Bierze się to stąd, iż propolis pełni w ulu różne funkcje. Np. służy zabezpieczaniu nieczystości produkowanych przez pszczoły (i dlatego posiada tak silne właściwości bakteriobujcze i grzybobujcze), uszcelnianiu ramek itd. Kit jest twardy, ale pod wpływem temperatury (ugniatania w palcach) stanie się miękki i możliwy do dokładnego obłożenia chorego miejsca. Należy unikać długotrwałego moczenia rąk (czy nóg) - naczynia, pranie. Pomocne mogą być rękawiczki gumowe. Propolis można kupić w sklepach pszczelarskich. Najlepiej ugnieść rozdrobniony propolis w kulkę i przechowywać w słoiczku. Jest niedrogi – kosztuje ok 12 zł 5 dag. Na kurację całkowicie wystarczy. 2-3 dag. Wszystkim życzę zdrowia. Jak się już wyleczycie to polecajcie innym. Poczytajcie o propolisie. Ostatnio coraz bardziej docenianym. Pozdrawiam Odpowiedz Link
melolonta.melolonta Re: Grzybica paznokci 14.10.07, 21:49 Znam faceta, którego palce już są brązowe a paznokcie BARDZO zdeformowane. Czy ten kit pomoże? Może coś jeszcze? Melo Odpowiedz Link
all23 Re: Grzybica paznokci 20.12.07, 12:10 np. to: www.dlazdrowia.erydan.com/index.php?a=opis&k=74&kt=&id=145 Odpowiedz Link