Gość: jeszcze chroniona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 11:30 To pewnie w ramach szeroko rozumianej polityki prorodzinnej ;) Nic tylko pogratulować inwencji! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: glosrozsadku Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: 89.72.33.* 18.09.09, 11:48 Gdybyś zdjęła klapki z własnych oczu, to zobaczyłabyś, że tzw. polityka prorodzinna jest tym, co rodzinie najbardziej szkodzi. Zobacz, jak to wygląda w USA (podpowiedź: w ogóle nie ma czegoś takiego jak np. urlop macierzyński) i jaki mają współczynnik dzietności, a potem porównaj go z dowolnym europejskim krajem (Polską, Francją itd.), który ma rozwiniętą politykę "prorodzinną". A najważniejsze w tej wiadomości jest to, że będzie mniej urzędników, czyli mniejsze koszty funkcjonowania państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leccinum Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 17:37 Francja ma współczynnik dzietności niewiele mniejszy niż USA, właśnie dzięki polityce prorodzinnej. W Polsce takiej polityki nie ma. Twoja wypowiedź ma niewiele sensu bo porównując właśnie te kraje nie popierasz swojej tezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbb Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 18.09.09, 18:57 A nasz rząd kolejny raz strzela sobie samobója. A KRUS nadal nietykalny... PS: taki przepis przybliży nas do bogactwa, którego synonimem jest USA, w taki sam sposób pomoże wprowadzenie języka angielskiego jako powszechnie obowiązującego. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 [...] 18.09.09, 19:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cykoria Re: Równo uprawnienie musi być !!! IP: *.213-37-24.mc.videotron.ca 18.09.09, 19:38 tak kobitki walczyłyście o swoje prawa (extra) no to tera widzicie , że nie ma równych i równiejszych ani równouprawnionych , jest kicha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Równo uprawnienie musi być !!! IP: *.gdynia.mm.pl 18.09.09, 21:04 Masz rację. Czas najwyższy aby mężczyźni zaczęli karmić piersią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahhna Re: Równo uprawnienie musi być !!! IP: *.acn.waw.pl 18.09.09, 22:40 I chodić w ciąży i rodzić. Niech posmakują tego miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Równo uprawnienie musi być !!! 19.09.09, 11:25 a kobiety zaczely drapac sie po jajkach!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Równo uprawnienie musi być !!! IP: 94.187.94.* 19.09.09, 01:07 Nie zapominaj,ze kobiety nie same zachodza w ciaze i ta sprawa odbije sie rowniez na sytuacji rodziny polskiej,Jestes bardzo krotkowzroczny jak sadze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek K. Re: Równo uprawnienie musi być !!! IP: *.acn.waw.pl 19.09.09, 11:03 Tak, jasne, krowo, w każdym razie już po porodzie zostają na zawsze sami. Odpowiedz Link Zgłoś
business3 Tusk to kłamca. Czy ktoś twierdzi inaczej ??? 19.09.09, 07:53 Tusk to kłamca. Czy ktoś twierdzi inaczej ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adadaaa Re: Tusk to kłamca. Czy ktoś twierdzi inaczej ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 10:45 w stanach i francji najwiecej dzieci maja kolorowi , podobnie jak w niemczech turcy a biali wybieraja komfortowy styl zycia i nie maja wogole albo maja 1 a juz max 2 dzieci w Polsce jak maja wiecej to otoczenie zaraz uwaza ich za patologie i jak sie przygladnie ze jednak wszystko jest ok to jest wielkie zdziwienie - jak to 4 dzieci i normalnie zyja ?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Para-lot Re: Tusk to kłamca. Czy ktoś twierdzi inaczej ??? IP: *.chello.pl 29.01.10, 07:43 10 obietnic-prosto wyborcom w oczy-Ludzie żadna nie została zralizowana.To Pan od "Biznessu"nie od gospodarzenia Polską.Kocha Szmal i władze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Francja moze ma ale czy Francuzi mają? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 19:59 Sprawdź jak na tą dzietność przekładają dane narodowościowe? Może ta dzietność wynika z czego innego niż "polityka prorodzinna". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leccinum Re: Francja moze ma ale czy Francuzi mają? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 20:08 Zamiast sprzedawać swoje rasistowskie fobie poczytaj trochę prasę, posłuchaj radia. O francuskiej polityce prorodzinnej ostatnio często pisano i mówiono kontrastując ją z sytuacją w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Pudło - nie mam żadnych rasistowskich uprzedzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 20:15 Ale nie dam się omamić cudownej wizji polityki prorodzinnej. Porównaj dzietność rdzennych Francuzów i imigrantów, potem porównaj te dane do USA. ps. "Poczytaj prasę, posłuchaj radia" - i co, mam uznać że propaganda jest ważniejsza od faktów (liczb)? Żeby postawić kropkę nad "i" w tej dyskusji - nie uważam by polityka prorodzinna była w ogóle potrzebna, a zwiększanie / zmniejszanie liczby obywateli miało jakikolwiek wpływ na jakość życia i siłę państwa. A na efekt skali, jakim posługują się Chiny (plus niewolnicze wykorzystanie większości obywateli) nas i tak nie stać (musielibyśmy prześcignąć króliki). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadekanatol Re: Pudło - nie mam żadnych rasistowskich uprzedz IP: *.chello.pl 18.09.09, 21:15 O właśnie, może tym się zajmij-ściganiem z królikami. A nam oszczędź tych wypocin! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leccinum Re: Pudło - nie mam żadnych rasistowskich uprzedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 21:25 Pierwsze miesiące życia dziecka są bardzo ważne dla jego fizycznego i psychicznego rozwoju. Nie jest to sprawa tylko dziecka i jego rodziców, ale całego społeczeństwa. Możemy utrzymywać ciężarne kobiety w stresie i niepewności, ale w przyszłości za to zapłacimy. Nie ma to nic wspólnego z liczebnością społeczeństwa, ale z jakością życia jego członków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pazdzioch Re: Pudło - nie mam żadnych rasistowskich uprzedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 21:33 Nadal matolku milczeniem pomijasz oczywisty fakt, ze na socjalu we Francji najlepiej zyje sie nierobom i w rodzinach muzulmanskich liczba dzieci to 5 do 8, a u Francuzow, ktorzy owych nierobow utrzymuja dzietnosc jest na poziomie niewiele wiekszym niz 1. Ta rzekoma polityka prorodzina prowadzi do tego, ze za 2 pokolenia Francja bedzie republika, ale islamska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leccinum Re: Pudło - nie mam żadnych rasistowskich uprzedz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 21:43 Zanim ksenofobiczny palanciku znowu kogoś obrazisz przeczytaj poniższy cytat, o ile umiesz czytać ze zrozumieniem. "Francja od wielu lat lideruje w Unii Europejskiej we wskaźnikach pokazujących przyrost naturalny. Według francuskiego Urzędu Statystyki w 2008 roku we Francji urodziło się 830 tys. dzieci. To rekordowa liczba od 30 lat. Z danych urzędu wynika,że wysoka liczba urodzeń nie ma związku (jak się powszechnie sądzi) z rosnącą liczbą imigrantów w tym kraju,ponieważ liczba dzieci w rodzinach imigranckich pozostaje stabilna i w ostatnich latach stanowi około 7% wszystkich urodzeń.Także wg prognoz na 2009 rok Francja będzie liderem rankingu krajów UE według wskaźnika dzietności tj. średniej liczby dzieci przypadających na kobietę." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUGA3 Re: Pudło - nie mam żadnych rasistowskich uprzedz IP: *.range86-153.btcentralplus.com 19.09.09, 08:32 spokojnie, spokojnie - latwo nazywa sie ludzi 'ksenofobicznymi palancikami' mieszkajac w PL i majac dosc mgliste pojecie o imigracji i relacjach miedzyrasowych - jak bazujesz wiedze na gazetach to gratuluje... wytykasz ludziom ze nie potrafia czytac ze zrozumieniem? przyganial kociol garnkowi, methinks: zastanow sie co rozumiemy przez 'rodziny imigranckie' - nie wlicza sie do tego OBYWATELI francuskich, ktorzy urodzili sie pokolenie wczesniej w rodzinach imigranckich, ani takich co dochrapali sie francuskiego paszportu po kilku latach, prawda? przyklad UK: krew mnie zalewa jak widze muzulmanskie i afrykanskie kobiety prowadzajace za soba druzyne pilkarska, pchajace wozek i dodatkowo z brzuchem - przez to system ubezpieczen spolecznych pada, poniewaz tacy do systemu nic nie wkladaja, za to wyjmuja tyle ze to sie w glowie nie miesci - matka nie pracuje, bo co rok to prorok, ojciec jezdzi taksowka placac jakies smieszne pieniadze w formie skladek NI i kantuje na podatkach - super, nie? po kilku latach okazuje sie ze odlozyl kilkadziesiat tysiecy funtow na wykup swojej councilowskiej chaty - takim powinni sie od razu dobrac do tylka, bo z reguly leca wszystkie mozliwe benefity, ktore z zalozenia nie przysluguja jezeli mozesz utrzymac liczna rodzine i jeszcze zaoszczedzic - zwykla kalkulacja, nic wiecej... Odpowiedz Link Zgłoś
trinte Re: Pudło - nie mam żadnych rasistowskich uprzedz 19.09.09, 09:04 Ale zrozum, że te zmiany doprowadzą właśnie do czegoś takiego - rozsądne rodziny będą odkładały decyzję o dziecku, być może w nieskończoność, bo się będą obawiały. Patologie będą mnożyły się na potęgę - wszak zasiłków nikt nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUGA3 Re: Pudło - nie mam żadnych rasistowskich uprzedz IP: *.range86-153.btcentralplus.com 19.09.09, 09:24 mi chodzi jedynie o to, ze te 'zasilki' jakie wyplaca sie w PL to jakas kpina w porownaniu do krajow zachodnich - Polska balansuje na granicy ujemnego przyrostu naturalnego, wiec na samobojcow plodzacych dzieci trzeba chuchac i dmuchac... rzad szuka oszczednosci? prosze bardzo, zwalniamy WSZYSTKICH katechetow, kapelanow i temu podobne badziewie, zaoszczedzamy jakies 2 miliardy zlotych - malo? no to opodatkujmy sukienkowych, nastepne kilka duzych baniek wpadnie... Odpowiedz Link Zgłoś
black_halo Re: Pudło - nie mam żadnych rasistowskich uprzedz 19.09.09, 15:32 Zapominasz, ze cale mnostwo imigrantow ma juz dzisiaj obywatelstwo francuskie wiec jako imigranci sie nie licza. w sasiedniej Belgii, w Brukseli najczesciej nadawane imie to Mohamed. belgia ma rowniez niezla polityke prorodzinna ale to przyciaga migajacych sie od pracy imigrantow z biednych krajow. Oczywiscie w wiekszosci rodzin 5-8 dzieci jest nie do pomyslenia, szczegolnie u tych bardziej wyksztalconych. U mnie wyksztalconych to niestety norma ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Pudło - nie mam żadnych rasistowskich uprzedz IP: 94.187.94.* 19.09.09, 01:13 Popieram i kazdy o zdrowym rozsadku to poprze.Czy te tumany z rzadu juz nie maja gdzie szukac kasy tylko na ciezarnych oszczedzac.Proponuje opodatkowac czarna zaraza Polski -pazerny i przepastny kler Odpowiedz Link Zgłoś
tutuna Re: Pudło - nie mam żadnych rasistowskich uprzedz 18.09.09, 21:50 > Porównaj dzietność rdzennych Francuzów i imigrantów, potem porównaj te dane do > USA. he, he, he... a w stanach to się rozmnażają głównie rdzenni (!!!) Amerykanie... Zbastuj... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: 94.187.94.* 19.09.09, 01:03 Francja ma dosc duzy wspolczynnik dzietnosci glownie dzieki muzulmanon tam zamieszkujacym(okolo5 mln) ale fakt dba sie o przyszlosc dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
diabel-tasmasnki-reaktywacja-d Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 19.09.09, 12:57 Gość portalu: Leccinum napisał(a): > Francja ma współczynnik dzietności niewiele mniejszy niż USA, właśnie dzięki > polityce prorodzinnej. W Polsce takiej polityki nie ma. Raczej dzięki muzułmańskiej mniejszości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjodzio Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.dsl.sndg02.sbcglobal.net 18.09.09, 17:58 to co piszesz mija sie z prawda. Na przyklad w Kaliforni kobieta po roku pracy w firmie ma prawo do platnego urlopu (kilka tygodni w zaleznosci od ciazy). Potem moze satrac sie o przedluzenie urlopu o nastepne 3 miesiace (50% platne). Wiekszosc firm nie pokrywa urlopu macierzynskiego, choc sa wyjatki. Jest to traktowane jako disability i idzie z kasy stanowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.toya.net.pl 18.09.09, 18:13 dlatego Amaryka jest ostatnim krajem w którym chciałąbym mieszkać! Naprawdę jesteś tak zaślepiony? poczytaj sobie trochę jak jest w Ameryce! No chyba że uważasz się za jednego z tych nielicznych którzy wszystko mają. Poczekaj aż ty sam będziesz oczekiwać dziecka i zwolnią ci ciężarną żone! Zmienisz zdanie- no chyba że nigdy nie dorośniesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.lublin.mm.pl 18.09.09, 20:35 A dlaczego mamy brać za przykład USA. Przecież to kraj w którym socjalne prawie nie istnieje. Wszystko jest dobrze dopuki jesteś zdrowy. Jak poważniej zachorujesz to lądujesz na ulicy i nikogo to nie obchodzi. Dlaczego nie wziąść przykładu z krajów skandynawskich np. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SUGA3 Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.range86-153.btcentralplus.com 19.09.09, 08:37 dlatego ze socjalizm po prostu nie dziala - przyklad UK: w czasach zamordyzmu Thatcher kraj sie rozwijal, teraz leci na pysk i przejada 'srebra rodowe' - tak, wiem, jest to duze uproszczenie i nie mam ochoty Was tutaj zanudzac gadkami i poprawnosci politycznej, 'welfare culture' z dziada pradziada, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voltaire Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.chello.pl 18.09.09, 20:52 Są granicy przyzwoitości intelektualnej. Ile ty masz dzieci, pusta skorupko? To jest jedna z ostatnich świętości. Najgorsze chamy to rozumieją. Jak będziesz sam to przechodził, już nie będziesz tak gadał. Walić statystyki. Chodzi o zdrowie małego człowieka. Właśnie, mamy mało dzieci, to tym bardzie je chrońmy. Jak nie rozumiesz to ja i tak rozmawiam tylko z ludźmi, a nie z małpami cyrkowymi (Cyrk POPISowy czy Sr.j Lud i Demokrację), które przypadkiem odziedziczyły zdolność artykulacji dźwięków. Jak będziesz chciał mówić o statystykach, to poproszę liczby. Wiem, że jesteś leniwy intelektualnie ale trochę szacunku dla procesu myślowego. A jak będziesz szukać statystyk, to zobacz przekrój na poszczególne społeczności w USA. Total Fertility Rate (TFR) = 2.1 (Tekst linka) Myślenie nie boli. Zachęcam... Odpowiedz Link Zgłoś
tutuna Akurat we Francji 18.09.09, 21:45 wskaźnik dzietności jest najwyższy w Europie... Doucz się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glosrozsadku Re: Akurat we Francji IP: 89.72.33.* 19.09.09, 12:40 Najwyższy w Europie jest we Francji, ale ciągle znacznie niższy niż w USA! Francja (przyrost naturalny: 0.4%): www.prb.org/Datafinder/Geography/Summary.aspx?region=190®i USA (0.6%): www.prb.org/Datafinder/Geography/Summary.aspx?region=72®io W USA, większość noworodków, wbrew pozorom, pochodzi z białych rodzin (nie wiem, jak to wygląda we Francji), bo są najbogatszą grupą społeczną, a w USA liczba dzieci jest świadectwem bogactwa rodziców. To wszystko pomimo braku powszechnej opieki zdrowotnej (jeszcze), polityki prorodzinnej itd. i pomimo blisko dwukrotnie większej śmiertelności niemowląt w Stanach. Na koniec bardzo proszę nie imputować mi miłości do USA. Po prostu, jak ktoś ma w czymś lepsze rezultaty, to warto się od niego uczyć i go naśladować, zamiast ślepo brnąć swoją drogą, bo wydaje nam się być lepszą. Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Akurat we Francji 19.09.09, 14:10 w Stanach rodzinę z klasy średniej stać na utrzymanie nawet trójki czy czwórki dzieciaków z jednej pensji. brak socjalu i wsparcia dla kobiet w ciązy sprawia, że często robią one sobie kilka - kilkanaście lat przerwy od pracy na urodzenie i odchowanie dzieci. potem wracają do pracy, zakładają swoją firmę, mogą też pracować dodatkowo. w Stanach nie jest trudne znalezienie pracy odpowiedniej do sytuacji rodzinnej, a jak nie możesz jej znaleźć w jednym mieście to przeprowadzasz się do innego. w Polsce trzyletnia przerwa pracy na urlop wychowawczy to duzy minus, jeśli starasz się o nową posadę. Odpowiedz Link Zgłoś
tutuna P.S. 18.09.09, 21:48 A ty zdejmij klapki z oczu i przyjrzyj się swoim fantastycznym stanom zjednoczonym (świadomie z małej litery), szczególnie polecam podróż i pomieszkanie tam trochę (miałam okazję - i nigdy więcej), a jak nie możesz sobie pozwolić na podróż to np. książkę Barbary Ehrenreich “Za grosze pracować i (nie) przeżyć”. Ameryka - kraina miodem i mlekiem płynąca. To jest dopiero mit! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panita Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.80-202-31.nextgentel.com 19.09.09, 14:47 Nie zgodze sie- spojrz np. na Norwegie, ktora ma bardzo rozwinieta polityke prorodzinna. Wspolczynnik dzietnosci pnie sie nieustannie w gore, choc urlop macierzynski trwa tutaj od 10 do 12 miesiecy (w zaleznosci od tego czy matka/ojciec wybieraja opcje 100% pensji, czy 80% pensji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet w ... IP: *.anonymouse.org 18.09.09, 11:49 To nowy pomysł na niż demograficzny. Będzie więcej emerytów na których nie będzie komu robić. Polityka prorodzinna pełną gębą. A żłobków nadal nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.multimo.pl 18.09.09, 12:53 Skoro nie ma żłobków to po co dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blah Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.acn.waw.pl 18.09.09, 17:29 i bardzo dobrze!!!! mnóstwo cwaniar szło do "urzędu" tylko dlatego żeby sobie bezstresowo siedzieć na wychowawczych i macierzyńskich i brać kasę! a kto za to płaci? każdy płaci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.zb.lnet.pl 19.09.09, 09:49 za coś trzeba pieluchy dla małego kupić, pomyśl sobie tylko, że ten mały o ile będzie zdrowy gdy dorośnie będzie pracował na twoja emeryturę abyś z głodu nie umarł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.09.09, 18:41 A państwo zawyży wiek emerytalny do 70 roku życia bo przecież nie może państwo utrzymywać ludzi zdolnych do pracy.I wyjdzie że będziemy zasuwać do grobowej dechy .A problem rozwiąże się sam bo mało kto dociągnie wieku emerytalnego ot polityka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbylut Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: 89.72.29.* 18.09.09, 22:23 Wiek emerytalny ustalony na 65 rok zycia to pomysl Bismarcka... na poczatku XXw. Srednia zycia kobiet wynosila wtedy 62 lata a mezczyzn okolo 54. W tej chwili szacowany czas zycia kobiet przechodzacych na emeryture to okolo 82 lata. Czyli Pani odchodzaca z pracy w wieku 55 lat (np. pani nauczycielka) ktora odkladala na swoje swiadczenie przez (liczmy optymistycznie 30 lat) bedzie korzystala z niego przez pododbny okres. Tyle tylko, ze pani nauczycielka miesiecznie na swoja emeryture odkladala okolo 400zl ... a z moich pieniedzy dostanie emeryture w wysokosci 2000zl. Sprawiedliwie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: 193.138.241.* 19.09.09, 06:08 Gdyby nie ta Pani Nauczycielka Twoje dzieci byłyby analfabetami, nie umiały liczyć i wiedziały tylko to co zobaczą i usłyszą w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.acn.waw.pl 19.09.09, 09:56 Brała za to pensję chyba, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: 193.138.241.* 19.09.09, 06:09 I jeszcze jedno - znam kilku nauczycieli na wcześniejszej emeryturze, która to wynosi nie więcej niż 1050 zł!!! Gdzie te 2000? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Wyłazi z Ciebie socjalista (żeby nie powiedzieć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 20:08 komuch). To kolejne rządy nam wmówiły, że wnukowie zarabiają na nasze emerytury. Otóż ja na swoją emerytuję zapracowałem i zapracowuję całe życie, płacą także składki na złodziejski ZUS. I mogę moją rację obronić przez TK a także wyciągnąć w 65 roku życia łapę do panów urzędasów z marmurowych pałaców i powiedzieć "Nie mam dzieci, nie mam wnuków - a teraz oddajcie mi MOJE pieniądze". Daliśmy się omamić socjalistycznej wizji ubezpieczenia, która jako szantaż ma wpływać na naszą plenność. Nie musi być nas 38 milionów, nie musi być nas nawet 30 milionów. PKB nie liczy się liczbą misek na ryż. Potomstwo powinno być poczęte świadomie, a jego rodziców powinno być stać _z własnej kieszeni_ na wychowanie i kształcenie. I takie _jedno_ dziecko wytworzy więcej PKB niż 5 dzieci z rodzin które czują się przymuszone. Przez rząd, ZUS albo naturę. P... ZUS. P... socjal i socjalizm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadekanatol Re: Wyłazi z Ciebie socjalista (żeby nie powiedzi IP: *.chello.pl 18.09.09, 21:20 Wszystko cacy tylko chyba ci umknął fakt ile straciłeś ze swoich wpłaconych składek do OFE ze wzglęgu na zjazd w dół giełdy. Poszukaj ile zmalały środki OFE w w ciągu ostatniego roku, a potem żyj dalej iluzją, że sobie odkładasz na emeryturę. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 A co jeśli będzie wojna 18.09.09, 22:23 I np. będzie piąty rozbiór Polski. A co będzie jeśli na zachodzie będzie obowiązywać szariat. Popatrz na historię - nie takie imperia upadały jak zlepek państw - Unia. Popatrz chociażby na najnowszą historię jak niespodziewanie wybuchła wojna w Jugosławi. Tymi swoimi nawet nie papierkami będziesz mógł sobie tyłek podetrzeć, tak jak ja obligacjami przedwojennymi.A jeszcze była wymiana pieniędzy w latach pięćdziesiątych. Kilkadziesiąt lat to naprawdę kupa czasu aby mogło się zdarzyć jakieś nieszczęście dla kraju, szczególnie przy takiej polityce - znikającego państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ahhna Re: Wyłazi z Ciebie socjalista (żeby nie powiedzi 19.09.09, 01:55 > Otóż ja na swoją emerytuję zapracowałem i zapracowuję całe życie, płacą także > składki na złodziejski ZUS. Żyj sobie dalej tą kretyńską iluzją. Jeśli na 1 emeryta będzie przypadać 1 pracujący z powodu zbyt niskiego przyrostu naturalnego, to choćbyś zgromadził na koncie miliony, będą one warte tyle co g.., z powodu małego PKB i hiperinflacji. Pieniądz ma wartośc tam, gdzie są ludzie. Żeby twoje pieniądze miały jakąś wartość, ktoś musi zapieprzać i nakręcać cały ten lajf. Nie ma inaczej. Nie musi byc nas ani 38, ani 30 milionów, liczy się jedynie stosunek pracujących do tych na emeryturach. Jak ty to widzisz za 30 lat przy takiej polityce? BTW, w ogóle nie musi nas być. Rząd zmierza do tego raźnym krokiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Wyłazi z Ciebie socjalista (żeby nie powiedzi IP: *.zb.lnet.pl 19.09.09, 09:51 Gość portalu: zenek napisał(a): > komuch). > To kolejne rządy nam wmówiły, że wnukowie zarabiają na nasze emerytury. > Otóż ja na swoją emerytuję zapracowałem i zapracowuję całe życie, płacą także > składki na złodziejski ZUS. > I mogę moją rację obronić przez TK a także wyciągnąć w 65 roku życia łapę do > panów urzędasów z marmurowych pałaców i powiedzieć "Nie mam dzieci, nie mam > wnuków - a teraz oddajcie mi MOJE pieniądze". jeśli CUDZE dzieci nie zapracują i nie odprowadzą składek to nikt nic ci nie da bo nie będzie z czego Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta BCzy ja dobrze czytam?:))) 18.09.09, 17:46 W państwowej instytucji nie będzie miał zastosowania Kodeks Pracy? W prywatnej już dawno KP jest łamany ale w ,,państwowej''? Nastąpiła PRYWATYZACJA? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO Bardzo dobrze czytasz. A ja popieram projekt. IP: *.centertel.pl 18.09.09, 19:50 Ciąża jest stanem fizjologicznym. Dlatego albo ochrona kobiet w ciąży, a do ponadto tych nieregularnie menstruujacych, zezowatych, leworęcznych itp. + mężczyzn cierpiacych na zmazy nocne, ejaculatio praecox a także onanistów, chromych i sepleniących. Niech żyje zdrowy razsądek i równość. Amen. PS. I nie chrzanić mi tu o tym, kto bedzie pracował na moją emeryturę, bo ja na takowa nie liczę - w wieku lat 43 mam dość środków, zeby godnie przeżyć życie, to coś "należne mi" z ZUS możecie rozdać sierotom-ofiarom wojny atomowej albo hodowcom kulawych jamników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadekanatol Re: Bardzo dobrze czytasz. A ja popieram projekt. IP: *.chello.pl 18.09.09, 21:23 A jak cię złodzieje szczyszczą, a jakiś huligan złamie kręgosłup i przykuje cię do wózka to co zrobisz bogaty chłoptasiu? W łeb se palniesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pazdzioch Re: Bardzo dobrze czytasz. A ja popieram projekt. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 21:35 hehe no tak ZUS na pewno pomoze w takiej sytuacji buahahahahahha jestes debilem czy tylko udajesz? :-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bardzo dobrze czytasz. A ja popieram projekt. IP: *.zb.lnet.pl 19.09.09, 09:57 bogactwa nie odda, ale przynajmniej jakąś rentę wypłaci, lepsze to niż zdechnąć z głodu na ulicy Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Bardzo dobrze czytasz. A ja popieram projekt. 19.09.09, 01:19 Nie irytuj sie bo cisnienie ci za wysoko podskoczy i dostaniesz udaru mozu. A wtedy nawet "dosc srodkow" nie zapewni ci godnego "przezycia zycia". Z twojego wpisu emanuje pogarda dla ludzi mniej zamoznych i mniej zdrowych niz ty,ale to ty zaslugujesz na pogarde zarozumialcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Bardzo dobrze czytasz. A ja popieram projekt. IP: *.acn.waw.pl 19.09.09, 10:03 Z wpisów wielu ludzi emanuje pogarda dla ludzi bogatych (nieważne czy zarobili to uczciwie, czy nie) Bogol to twój wróg! Wszyscy wszystkich nienawidzą bo są inni. Odpowiedz Link Zgłoś
tutuna Re: Bardzo dobrze czytasz. A ja popieram projekt. 19.09.09, 10:20 To samo można powiedzieć o wpisach, z których emanuje pogarda dla ludzi ubogich, chorych, itd... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nemo Re: Bardzo dobrze czytasz. A ja popieram projekt. IP: *.acn.waw.pl 19.09.09, 10:38 Nic nie wniosłeś do dyskusji. Napisałeś to samo co <b>czterdziestyiczwarty</b>. Ja tylko wskazałem, że są dwie strony medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
tutuna Re: Bardzo dobrze czytasz. A ja popieram projekt. 19.09.09, 11:17 > Nic nie wniosłeś do dyskusji. Napisałeś to samo co <b>czterdziestyiczwa > rty</b>. I co? Nie mogę mieć tego samego zdania? > Ja tylko wskazałem, że są dwie strony medalu. Ja również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Bardzo dobrze czytasz. A ja popieram projekt. IP: *.zb.lnet.pl 19.09.09, 09:55 Gość portalu: UFO napisał(a): > Ciąża jest stanem fizjologicznym. Dlatego albo ochrona kobiet w > ciąży, a do ponadto tych nieregularnie menstruujacych, zezowatych, > leworęcznych itp. + mężczyzn cierpiacych na zmazy nocne, ejaculatio > praecox a także onanistów, chromych i sepleniących. Niech żyje > zdrowy razsądek i równość. Amen. > PS. I nie chrzanić mi tu o tym, kto bedzie pracował na moją > emeryturę, bo ja na takowa nie liczę - w wieku lat 43 mam dość skąd masz? ukradłeś, oszukałeś, dorobiłeś się cudzymi rękoma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisior Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 17:52 No to tatusiowe od 1 stycznia będzie istniało w 100% tylko na papierze. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_1981 Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet w ... 18.09.09, 17:53 Bardzo dobry pomysł rządu. Czas na ukrócenie patologii jaką jest ochrona kobiet w ciąży. Jak im się nie chce pracować to je zwolnić i zatrudnić tych którzy cenią pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABBA Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: 63.170.34.* 18.09.09, 18:10 Hmm... ciekawe jak mozna powiedziec: jak im sie nie chce robic! Czy moze Tobie udaloby sie "robic" z niemowlakiem na reku, od ktorego nie mozna sie oderwac 24 h na dobe? A moze dlatego istnieja te urlopy, zeby te niemowlaki mogly przezyc? Ingerowanie w urlopy macierzynskie, tacierzynskie itp poprzez takie zwalnianie jest idiotyzmem moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
tomasz_1981 Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 18.09.09, 18:17 Gość portalu: ABBA napisał(a): > Hmm... ciekawe jak mozna powiedziec: jak im sie nie chce robic! Czy > moze Tobie udaloby sie "robic" z niemowlakiem na reku, od ktorego > nie mozna sie oderwac 24 h na dobe? A moze dlatego istnieja te > urlopy, zeby te niemowlaki mogly przezyc? > > Ingerowanie w urlopy macierzynskie, tacierzynskie itp poprzez takie > zwalnianie jest idiotyzmem moim zdaniem. Nie pisałem o urlopie wychowawczym i macierzyńskim. Pisałem o ochronie kobiet w ciąży. Znam niestety mnóstwo kobiet które na drugi dzień po dowiedzeniu się od lekarza że są w ciąży przyniosły zwolnienie lekarskie. I tak przez cały okres, bo podobno ciąża zagrożona. Więc dla mnie jest to patologia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:35 Tylko pamietaj ze te pierwsze tygodnie sa najwazniejsze w rozwoju dziecka.Jestem ciekawa czy chciałbys aby twoja zona pracowała bedac w ciazy np.w supermarkecie -siedziała na kasie lub rozkładała towar. Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 18.09.09, 20:55 > Tylko pamietaj ze te pierwsze tygodnie sa najwazniejsze w rozwoju dziecka. Nie doczytałaś. Każdy tydzień jest ważny dla rozwoju dziecka. Moja znajoma pracowała prawie do terminu porodu i dziecko kulawe jakieś za bardzo nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
tutuna Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 18.09.09, 21:57 Są ciąże i ciąże. Jedna będzie ją znosić dobrze i pracować do samego porodu, druga musi siedzieć na podtrzymaniu. Kontrolować lekarzy wypisujących zwolnienia, a nie nagonkę na ciężarne robić! Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 19.09.09, 11:36 pytanie tylko ile z tych na urlopach od 7 tygodnia ciazy rzeczywiscie ma zagrozona... a ile z nich chwali sie na forach, ze fajnie im bylo w ciazy, bo mialy czas zasuwac z szmata po domu i chodzic na spacery Odpowiedz Link Zgłoś
tutuna Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 19.09.09, 11:43 Same sobie przecież tych zwolnień nie wystawiają - kontrolować lekarzy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 19.09.09, 12:46 aby wystawic takie zwolnienie czasem wystarczy poudawac Odpowiedz Link Zgłoś
tutuna Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 19.09.09, 13:08 Znaczy należy zweryfikować kompetencje lekarzy, którzy wg tego co piszesz, nie potrafią rozróżnić symulanta od naprawdę chorego. Odpowiedz Link Zgłoś
whitenabuchodonozor Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 18.09.09, 20:00 tomasz_1981 napisał: > ciąży. Znam niestety mnóstwo kobiet które na drugi dzień po dowiedzeniu się od > lekarza że są w ciąży przyniosły zwolnienie lekarskie. I tak przez cały okres, > bo podobno ciąża zagrożona. Więc dla mnie jest to patologia Niestety masz rację - to jest patologia i nikt mnie nie przekona, że każdą ciążę każda ma zagrożoną i przez 8 miesięcy musi być na L4. A to powszechna praktyka tylko, że nikt nie śmie tknąć tego gówna. Podobnie jak KRUSU i innych świętych krów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: coddie Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.toya.net.pl 18.09.09, 20:40 Ze zrozumieniem czytać! Chodzi o osoby, które będąc w ciąży, nadal pracują. Panie z L4, lewym, czy prawym, nadal będą nie do ruszenia. A więc przepis pogłębi patologię, o której piszecie, bo teraz żadna ciężarna, nie będzie taka głupia, żeby pracować. L4 przyniesie 100%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.lublin.mm.pl 18.09.09, 20:46 Oczywiście że patologia, ale tylko i wyłącznie z winy pracodawców którzy kobietę w ciąży traktują jak śmierdzące jajo którego trzeba się jak najszybciej pozbyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.lewandow.net.pl 18.09.09, 21:08 Może i patologia, nie wiem. Z mojego doświadczenia wyglądało to tak. Gdy zaszłam w ciążę zostałam poinformowana przez dział kadr, że mile widziane jest L-4. Wszystkie "ciężarówki" taką informację otrzymywały ponieważ firma w ten sposób oszczędza. Płaci wynagrodzenie za pierwsze 30 dni a potem ZUS wypłaca wynagrodzenie w 100%. Poczułam się właśnie jak zgniłe jajo, którego należy unikać. Poszłam do właściciela firmy i zawarłam z nim niepisaną umowę, że pójdę, i owszem, na zwolnienie ale on mi pozwoli codziennie przychodzić do pracy. I tak się oto stało. Będąc na zwolnieniu tyrałam jak wół bo tego chciałam. Ale czy to jest normalne???? Więc niech nikt nie pisze o ciężarnych nieroby!! Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 19.09.09, 14:23 po pierwsze jesteś naiwna, że mimo zwolnienia z pracy do niej przychodziłaś i harowałaś jak wół. po drugie gdyby cię nakryla kontrola ZUS albo PIP twój pracodawca zabulił by wiecej niz twoja pensja. a gdyby szersza kontrola doszukała się, ze wszystkie kobiety w ciązy w tej firmie idą na zwolnienie to byłby już nawet prokurator. a przez ciebie i takich jak ty stachanowców cierpią ci, ktorzy faktycznie mają problemy zdrowotne i muszą isć na zwolnienie. moze ktoś w innej firmie usłyszal "tamta pani była w ciązy dostała zwolnienie i pracowała, to i pani może, nawet lepiej pani wyglada, a ciąza to nie choroba". na spólkę ze swoim pracodawcą i innymi ciezarnymi z twojej firmy oraz lekarzami, ktorzy od reki wystawili wam zwolnienie okradliście panstwo, czyli nas wszystkich. nie ma sie czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.zb.lnet.pl 19.09.09, 10:01 whitenabuchodonozor napisał: > Niestety masz rację - to jest patologia i nikt mnie nie przekona, że każdą ciąż > ę > każda ma zagrożoną i przez 8 miesięcy musi być na L4. ale to nie przyszla mama wystawia sobie L4 ale lekarz, ich należy kontrolować, a jesli patologicznie wystawiają te lewe zwolnienia odbierac prawo do wykonywania zawodu, 2-3 je straci a problem się skończy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.net.autocom.pl 18.09.09, 21:22 A ja znam wiele kobiet, które poważnie i odpowiedzialnie traktowały swoje obowiązki, w związku z czym będąc w ciąży chciały pracować tak długo, jak im stan zdrowia ich i dziecka na to pozwoli. Niestety, różne przypadki zdrowotne zmusiły je do pójścia na L4 np. w 6-tym miesiącu ciąży, gdyż dalsze chodzenie do pracy byłoby ryzykowne dla ich ciąży. Jak pracownik popije i na drugi dzień ma kaca, to bierze tzw. kacowe i zostaje w domu, ale jak kobieta w ciąży ma ciągłe nudności i zawroty głowy oraz ogólnie słabą kondycję fizyczną, to zagnalibyście ją na siłę do roboty :/ Odpowiedz Link Zgłoś
tutuna Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 18.09.09, 21:56 No to może dokładnie przeczytasz artykuł, który komentujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: 83.2.157.* 18.09.09, 22:15 a jesteś pewien że nie zagrożona - widziałeś kiedyś poronienie np w 20 tygodniu, Rozmawiałeś z kimś kto to przeżył. To powiem ci że nie życzę ci tego Ja już straciłem 2 dzieci w ten sposób - może ci da to coś do myślenia. Zaglądnij sobie na statystyki odnośnie poronień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda To niech zagonią chłopów do roboty przy dziecku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 10:14 A jak wolą kontynuować tradycję Matki Polki Prawicowej - ich problem. Gość portalu: ABBA napisał(a): > Hmm... ciekawe jak mozna powiedziec: jak im sie nie chce robic! Czy > moze Tobie udaloby sie "robic" z niemowlakiem na reku, od ktorego > nie mozna sie oderwac 24 h na dobe? A moze dlatego istnieja te > urlopy, zeby te niemowlaki mogly przezyc? Odpowiedz Link Zgłoś
tutuna Re: To niech zagonią chłopów do roboty przy dziec 19.09.09, 10:21 Jestem za! Niech faceci zachodzą w ciążę! ;-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darkslide Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 21:24 Niezły pomysł ale ja mam lepszy - odbierajmy dzieci kobietom tuz po porodzie i wychowujmy grupowo w porosyjskich koszarach wojskowych. Na pewno będzie taniej i spadnie ilosc patologii w narodzie ... Tak na serio - to pomysł jest z kosmosu - a w artykule nie ma ani słowa o podłozach tej inicjatywy - wzięliby się za lewe L4 lepiej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kristo Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 21:51 pewno słoma tobie z butów wystaje i gnojem smierdzisz ze nie chce cie zadna kobieta a i to nawet dobrze przynajmniej takich jak ty nie beda reprodukowac Odpowiedz Link Zgłoś
tutuna Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 18.09.09, 21:55 Jak takie coś czytam, to zaczynam się zastanawiać, czy eugenika to nie jest jednak dobry pomysł... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: 83.2.157.* 18.09.09, 22:09 "Człowieku" bo nie wiem czy mogę cię tak nazwać. Miałeś kiedyś do czynienia z ciążą zagrożoną? Widziałeś dzieci które przychodzą na świat w 20 tygodniu. Rozmawiałeś z kobietą która straciła dziecko w ten sposób. O czym ty wogule mówisz. Utrzymanie więźnia w naszym kraju kosztuje około 3 000 zł, osoby w zakładzie poprawczym od 8000 nawet do 16 000zł, wychowawczy -500. Po drógie jak możesz kobietę w ciąży porównywać do nieroba - bo co ty na pewno nie będziesz rodził. Odpowiedz Link Zgłoś
zbrojarz.betoniarz Jeste typowym egoistycznym krawatem. Do 18.09.09, 22:28 tego jeszcze krótkowzrocznym. Dlaczego? Bo ten pomysł oznacza drastyczne zmniejszenie przyrostu naturalnego. A za 20-30 lat, gdy będziesz szedł na emeryturę to się okaże że nie ma komu pracować na ciebie - na twoje utrzymanie. Zastanawialiśmy się ze ślubną nad drugim dzieciakiem. I właśnie jest mocny argument przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ahhna Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.acn.waw.pl 18.09.09, 22:50 Z całego serca życzę ci, żeby zwolnili twoją partnerkę w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amx Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.chello.pl 18.09.09, 23:06 szkoda że twojej matki nie zwolnili zanim zaszła, byłoby o jednego debila mniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.172.195-77.rev.gaoland.net 19.09.09, 08:56 czyzbys mial problemy z kobietami??Penis nie staje i nie mozesz zadnej zaplodnic?? Bidula:(( Idz do lekarza!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.chello.pl 19.09.09, 10:02 Idiota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: 94.254.216.* 19.09.09, 11:26 Zmienisz zdanie jak twoja dziwczyna będzie w ciąży....ciekawe czy się sama wtedy zwolni w końcu będzie balastem dla firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Okradany Rząd i sejm się wyżywi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:10 A czarni milczą. Już swoje wzięli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi5 Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet w ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:13 To ja się pytam gdzie jest Kongres Kobiet w takim przypadku, gdy potrzeba interwencji? Druga rzecz to prawda ze sa tzw cwaniary ale nie nalezy uogolniać. Inny przyklad tego typu to pracownik pobierajacy emeryture i pracujacy, wsrod nich tez sa cwaniacy paraliżujacy niekiedy pracę instytucji oraz zajmujacy miejsca ludzi młodych i czy ktoś zabrania im pracy czy inaczej mowiąc tzw. pseudopracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ojciec Tadeusz Po co dzieci jak się sprzedało kraj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:16 Żłobków i przedszkoli nie ma , ale jest na wywalenie krzyża za 1,5 mln i jest na zabawę sylwestrową w Warszawie za 3,6mln zł. Co się ma hołota mnożyć, prawda pani HGW? A czarne walczy tylko o nienapoczęte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Kto nami rządzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:18 Bandyci i zdrajcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qść Re: Kto nami rządzi? IP: *.centertel.pl 18.09.09, 19:52 Rzadzi nmi ktoś, kto ma jaja i pozamiata rujnujące kraj przywileje. Co do ciebie - nie czas na siusiu i małą eutanazję? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: amx Re: Kto nami rządzi? IP: *.chello.pl 18.09.09, 23:08 wal się idioto - PO prowadzi ludzi z powrotem w objęcia niewolnictwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbylut Re: Kto nami rządzi? IP: 89.72.29.* 18.09.09, 23:18 To niewolnictwo polega na tym, ze ja pracujac mam utrzymywac 3 panie w urzedzie, ktore przez 7 miesiecy ciazy sa na "zwolnieniu" ? Odpowiedz Link Zgłoś
ahhna Re: Kto nami rządzi? 19.09.09, 01:05 > To niewolnictwo polega na tym, ze ja pracujac mam utrzymywac 3 panie w > urzedzie, ktore przez 7 miesiecy ciazy sa na "zwolnieniu" ? Ty? Ty osobiście? Czy może my wszyscy? A może te 3 panie utrzymywały wcześniej ciebie, gdy leserowałeś na kacowym albo udawałeś kaszelek? A może potem te ich dzieci ciebie poutrzymują, kiedy okaże się, że na 1 emeryta jest 1 pracujący? A może też utrzymywał tabuny rencistów, w tym fałszywych? No nie, przecież to ty osobiście wszystkich utrzymujesz. Zdrowych nóg życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
czterdziestyiczwarty Re: Kto nami rządzi? 19.09.09, 01:27 Jesli ci sie wydaje ,ze bedziesz zawsze taki sprawny i zdrowy to mozesz sie zdziwic gdy pewnego dnia okaze sie ,ze nie jestes niezniszczalny.Moze ulegniesz wypadkowi albo zachorujesz albo skuje ci ten durny leb jakas banda podobnych tobie prostakow i zasiadziesz na wozku inwalidzkim .Przypuszczam ,ze chetnie poddasz sie eutanazji skoro tak chetnie proponujesz to innym. Czy poddasz eutanazji takze swojego ojca lub matke? Jesli tak to wspolczuje im ze nie zdecydowali sie na skrobanke w odpowiednim czasie- byloby o jednego durnia mniej na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anda Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:18 Sama pracuję w urzędzie państwowym (jednym z najważniejszych ministerstw) i od lat widzę, że jeśli pracująca tu kobieta zachodzi w ciążę, od razu (nieważne, czy się czuje dobrze, czy źle) idzie na zwolnienie lekarskie aż do porodu. Na palcach jednej ręki można policzyć takie panie, które przynajmniej do połowy ciąży przychodzą do pracy. Oczywiście, nieraz zdarza się, że kobieta musi być na zwolnieniu lekarskim, ale to wyjątki. Ciąża to nie choroba. Także uważam, ze ochrona kobiet w ciąży jest nadmierna. Jeśli mają być zwolnienia co najmniej 10% pracowników w administracji publicznej, to niech decydują względy merytoryczne a nie inne... Najgorzej, gdyby musiał odejść pracownik wartościowy a pani w ciąży (która nic nie robi!!!) zostanie... Odpowiedz Link Zgłoś
ahhna Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 19.09.09, 01:11 Ale głupoty gadasz. Jeśli kobieta idzie na macierzyński, BO NIE MA WYBORU, a potem planuje wychowawczy, BO NA OPIEKUNKĘ JEJ NIE STAĆ, A ŻŁOBKÓW W TYM KRAJU JAK NA LEKARSTWO, to naprawdę wierzysz, że o jej zwolnieniu zdecydują względy merytoryczne, a nie praktyczne? Przecież pracodawca będzie miał możliwość i pewnie wolał zostawić gorszego, ale za to bardziej dyspozycyjnego pracownika. To mają być te względy merytoryczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:20 Wreszcie normalność. To państwo/społeczeństwo a nie pracodawca winien ponosić koszty promowania polityki rodzinnej, bo w przyszłości nie pracodawca a społeczeństwo będzie z tego korzystać. Poziom wsparcia będzie zależał od wyważonego przyzwolenia społecznego do finansowania polityki rodzinnej z analizą przyszłych korzyści. Proponuje by wprowadzić przejrzysta zasadę wszelkiego wspierania różnych grup społecznych na zasadzie kredytu, który trzeba spłacić swoja praca lub zwrócić np. w przypadku wyjazdu za granice. Dotyczy to studentów, którzy zamiast odpracować, co najmniej 10 lat oczywiście odpłatnie, czy dzieci, młodzież, która samodzielnie lub z rodzinami przenosi sie do innego kraju, ludzie korzystający ze społecznego wsparcia, renciści wyjeżdżający zagranice, jako zdrowi zaradni pracownicy. Dlaczego mamy tolerować oszustwa, kombinacje nieuczciwych obywateli, naszych ziomków, którzy doskonale wyuczyli sie wozić na plecach pracusiów, biorąc garściami a nie dając nic w zamian. Pomoc społeczna winna mieć kilka płaszczyzn wsparcia, bezwzględna pomoc dla skrzywdzonych losem niepotrafiących sobie samodzielnie poradzić, zwrotna i ograniczona pomoc dla dotkniętych brakiem pracy, przejściową choroba, ograniczona i do odpracowania pomoc, wsparcie dla matek, dzieci i studentów. Większość uczciwych polaków nie powinna sie czuć zagrożona, bo i teraz przy niekorzystnych dla nich przepisach odpracowują to, co społeczeństwo w nich zainwestowało finansując dodatkami rodzinnymi, bezpłatną szkolą, przedszkolami. Każdy z nas obywateli polski od chwili narodzin winien odbierać otrzymane wsparcie, jako kredyt do odpracowania swoja praca na rzecz społeczeństwa lub zwrócenia z chwila świadomego uchylenia sie od pracy na rzecz polaków. Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Co i raz te bzdety powtarzasz 18.09.09, 22:51 o płaceniu za studia, czy zwrocie kasy jakie państwo wydało na kogoś kto wyemigrował. Jak to sobie wyobrażasz, każdy wyjeżdżający za granicę będzie musiał wpłacić kaucję? Ile takich przypadków jest rocznie, że ktoś definitywnie zrywa z krajem, a ile przypadków jest że emigranci ślą tu pieniądze i utrzymują jeszcze ten kraj w względnym dobrobycie. Odpowiedz Link Zgłoś
lempickabis więcej zarobią ginekolodzy usuwające ciąże, 18.09.09, 18:20 Proponuję wyłączyć ochronę dla wszystkich pracowników. Więcej stresu dla każdej kobiety w ciąży, że straci prace. Teraz i tak się boimy, że nas zwolnią - ale po powrocie. Swiadczenia z ZUS, są wypracowywane przez osoby płacące składki. Jak ktoś nie choruje, nie pobiera renty, zasiłku, to może się cieszyć, że ma końskie zdrowie, albo płakać, że omija go ciążą i macierzyństwo. Kobiety w ciąży będą teraz harować ponad siły, ronić, rodzić słabe, małe dzieci. Powołujcie się na cud Ameryki. Jesteście takim samym motłochem, jak ten który protestuje przeciwko Obamie. Bogacze z PO nie muszą się martwić o pracę swoją i swoich żon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anda Re: więcej zarobią ginekolodzy usuwające ciąże, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:26 Bez przesady. Jeśli normalnie czująca sie kobieta, będąc w ciąży, przychodzi na 8 godzin dziennie do pracy W BIURZE A NIE W FABRYCE, nie sądzę, aby urodziła słabe dziecko!!! Nie widzę potrzeby utrzymywania zdrowej, chociaż w ciązy, pani siedzacej w domu (z reguły na działce!!!). Sama, będąc w ciąży (tylko, że bylo to 15 lat temu) chodziłam do pracy prawie do dnia porodu, poniewaz czułam się dobrze a moje dziecko nie jest ani slabe, ani chorowite. Trzeba zwalczac wszelkie objawy cwaniactwa, bo państwa (nas wszytskich) na to po prostu nie stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j Re: więcej zarobią ginekolodzy usuwające ciąże, IP: 195.150.8.* 18.09.09, 18:45 a kobieta po kilku poronieniach tez? Odpowiedz Link Zgłoś
lempickabis Re: więcej zarobią ginekolodzy usuwające ciąże, 18.09.09, 18:48 ale jeśli zniosą ochronę kobiet w ciąży, to wszędzie. Również w fabryce. Ja przepracowałam dwie ciąże do dnia porodu. Przez cały ósmy miesiąć drugiej ciąży byłam w każdym tygodniu 3 dni w delegacji. Stres w pracy w obu ciążach - pracuję we wdrożeniach, komputer po 9-10 godzin dziennie. Ciągłe wyjazdy. W drugiej ciąży miałam dość, były dni kiedy nie mogłam wstać z podłogi, bo tam spałam z powodu bólu kręgosłupa. Uważam, że jedno dziecko jest nerwowe właśnie z powodu ustawicznego stresu w pracy, który trwał przez całą ciążę. Wstawania o 4 rano, żeby wyjechać w delegację; jedzenia w restauracjach, dzwigania laptopa. Pracowałam jak głupia. Teraz uważam, że ciążą to czas żeby zadbać o siebie i dziecko, bo drugiej takiej okazji nie będzie, dla tego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
lempickabis Re: więcej zarobią ginekolodzy usuwające ciąże, 18.09.09, 18:51 i jeszcze jedno - 15 lat temu pracowało się inaczej niż teraz. Wiem, bo wtedy już pracowałam, a swoje dzieci urodziłam "w kwiecie kapitalizmu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdsds Re: więcej zarobią ginekolodzy usuwające ciąże, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 19:19 > i jeszcze jedno - 15 lat temu pracowało się inaczej niż teraz. > Wiem, bo wtedy już pracowałam, a swoje dzieci urodziłam "w kwiecie > kapitalizmu". Inaczej, czyli jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ally Re: więcej zarobią ginekolodzy usuwające ciąże, IP: 91.193.160.* 19.09.09, 10:17 a wiesz, że przepisy są takie, że kobieta w ciąży może pracować max. 4 h przy komputerze? a tak pracuje się w urzędach. ciekawe, kto jej na to pozwoli, jeżeli będzie można ją w każdej chwili zwolnic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwert Re: więcej zarobią ginekolodzy usuwające ciąże, IP: *.lionmedia.pl 18.09.09, 18:29 a moze dzieki temu pracodawca przestanie bac sie zatrudniac kobiety? bo nie bedzie musial ryzykowac, ze zatrudni, a nie bedzie mogl zwolnic? dzieki temu zamiast potencjalnego macierzynskiego w pracy ktorej nie ma, kobieta bedzie miala prace, z ktorej ja potencjalnie zwolnia? Odpowiedz Link Zgłoś
ahhna Re: więcej zarobią ginekolodzy usuwające ciąże, 19.09.09, 01:38 Owszem, pracodawcy przestaną się bać zatrudniać kobiety, za to kobiety zaczną się bać zachodzić w ciażę. Czy o to nam chodzi jako społeczeństwu? Co rząd powinien mieć bardziej na sercu: dobre samopoczucie pracodawców kosztem rozwoju społecznego czy rozwój społeczny z dodatnią dzietnością? Odpowiedz Link Zgłoś
ahhna Re: więcej zarobią ginekolodzy usuwające ciąże, 19.09.09, 01:25 > Kobiety w ciąży będą teraz harować ponad siły, ronić, rodzić słabe, > małe dzieci. Absolutnie nie. Za mądre na to są. Będą albo skrobać, niestety, albo pójdą na L4 natychmiast po zajściu w ciążę aż do odchowania dziecka. Zus wszystkich nie sprawdzi. będzie się opłacało ryzykować. Idioci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 18:36 Kobieta nie powinna trymac sie w prace TYLKO DLATEGO, ze jest w ciaze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: glosrozsadku Re: Czyli rzad uwaza jednak, ze jest Polakow za d IP: 89.72.33.* 18.09.09, 19:28 Mam nadzieję, że masz rację, przy czym nie jest za dużo Polaków jako takich, ale Polaków żyjących na rachunku innych. Pieniądze na zasiłki, zapomogi itd. nie biorą się z nieba, tylko zabierane są osobom, które pracują. Wg niektórych w tej chwili pracujący Polak robi na siebie i na jeszcze jednego nic nie robiącego. Gdyby nie miał na utrzymaniu pasożyta, mógłby pozwolić sobie na dziecko, które po dorośnięciu również by pewnie pracowało. A tak mnoży się ten drugi, na którego "państwo dało", to na dziecko też "da", a ponieważ życiowa nieporadność i "bezrobocie" jest podobno dziedziczne, to fundujemy sobie autostradę do katastrofy. Dowód? Spójrzcie na to, co się właśnie dzieje w Wielkiej Brytanii, gdzie socjal jest na super poziomie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek A co ma liczba do rzeczy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 20:24 Jesteśmy królikami na sprzedaż? Porównaj sobie PKB różnych krajów, a ze zdziwieniem stwierdzisz, że w czołówce są także te o mniejszej liczbie ludności, a PKB Rosji, po odjęciu wpływów z surowców naturalnych, jest mniejszy niż PKB Holandii... O sile państwa świadczy PKB, a o sile obywateli poziom życia i wykształcenia. Ani do jednego ani do drugiego nie musimy być liczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet w ... IP: *.toya.net.pl 18.09.09, 19:29 Rozwiazac Senat a Sejm zmniejszyc do 100 poslow.To dopiero beda oszczednosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BMB Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 22:51 Tak popieram!! Gdyby tak zmniejszyc licze Poslow!! albo placic im 3x mniej ciekawe ilu wtedy chcialoby byc takimi Poslami... Teraz beda zwalniac w Urzedach pracownikow szukajac oszczednosci a ciekawe kto ukradnie te pieniadze, ktore niby zaoszczedza... czy sa juz jacys chetni na te pieniadze po tych wszystkich zwolnionych, w ciazy i nie w ciazy...?? do kogo trafia te pieniazki?? Moze by tak zwolnic caly rzad?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hańba!!!!!! Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet w ... IP: *.sileman.net.pl 18.09.09, 19:39 Żadne szanujące się państwo nie upadla swoich- państwowych- urzędników tak, jak Polska. Dlaczego to właśnie urzędniczki państwowe mają nie być chronione? Kobiety- czy widzicie: odbierają wam wszystko: alimenty, pracę, a także renty rodzinne. Chłopy w rządzie swoich nie skrzywdzą. Najłatwiej skrzywdzić słabe kobiety. HAŃBA!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maniek_ok Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet 18.09.09, 19:42 To żart, prawda? Nie no, to przecież nie może być prawda - nikt nie może być tak głupim, nawet PO i jego przywódca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet w ... IP: *.chello.pl 18.09.09, 19:45 No to w przyszłych wyborach znów wygra SLD. To już kolejna decyzja którą ten rząd strzela sobie w stopę. I tracą popularność na jakiś pierdółkach. Kobiety w ciąży im przeszkadzają, no ja pie..., a ZUS im nie przeszkadz, KRUS nie przeszkadza. Naprawdę wstyd mi że na nich głosowałem tyle razy. Przy następnych wyborach mają jeden głos mniej. Pozdro dla wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet w ... 18.09.09, 19:48 Skrót PO oznacza Przyjaciele Oligarchów. Oni nawet konstytucji nie szanują. Interesuje ich tylko dobro sponsorów kampanii wyborczej. Tymczasem Konstytucja gwarantuje nam pewne prawa: Roz.1 art.2; Roz.1 art.18; Roz.2 Art.32. i nawet pokraczna interpretacja Roz.1 art.31 nie powinna ingerować w prawa wszystkich kobiet do godnego i bezstresowego przeżycia ciąży. Trzeba być zwyrodnialcem aby takiego prawa próbować kobiety pozbawić pod przykrywką dbania o dobro publiczne. Drżenie o pracę i byt rodziny i zastanawianie się czy już wyrzucili cię z pracy na pewno nie przysłuży się prawidłowemu rozwojowi dziecka. Bardzo dobrze niech kobiety urzędniczki zachodzą w ciążę, nawet gdy będzie to świadome działanie w celu uniknięcia utraty pracy. Ktoś w końcu musi pracować na nasze emerytury. Dzieci urzędniczek lepiej rokują niż dzieci z rodzin patologicznych gdzie często powodem zajścia w ciąże jest chęć uzyskania becikowego. Mam nadzieję, że rząd się opamięta. Dziś rząd PO ograniczy prawa urzędniczek, jutro wszystkie Polki będą wywalane na bruk za to , że śmiały zajść w ciążę. Skorzystajmy z naszego prawa do wyboru Roz.2 art.62 i nie głosujmy więcej na Pomiotów Oligarchów i ich szefa - kukiełkę. Smutne jest to, że w Polsce nie ma na kogo głosować. Wszyscy są brudni i niezainteresowani rozwojem kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mysia Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.adsl.inetia.pl 18.09.09, 20:14 Dobrze prawisz, Loban Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Niezłą patologię tu promujesz, to PiS czy LPR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 20:41 "Bardzo dobrze niech kobiety urzędniczki zachodzą w ciążę, nawet gdy będzie to świadome działanie w celu uniknięcia utraty pracy." A może zapytasz innych, także ciężko pracujących, czy chcą płacić składki i podatki, by ktoś mógł rozwiązać swoje problemy życiowe ich kosztem? Wkładanie ręki do cudzej kieszeni w KK jest zagrożone wieloletnim więzieniem. O sensowności promowanego przez ciebie działania z punktu widzenia myślącego, odpowiedzialnego (także za innych, wliczając w to dziecko) człowieka, nawet nie wspomnę, bo musiałbym użyć brzydkich wyrazów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pola Re: Niezłą patologię tu promujesz, to PiS czy LPR IP: *.net.autocom.pl 18.09.09, 21:13 Ta pensja, którą tak wypominasz urzędniczkom nie jest za patrzenie się w monitor przez 8 godzin, lecz za ich pracę, za wykonywane obowiązki. Nie kradną tych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Niezłą patologię tu promujesz, to PiS czy LPR IP: 88.220.99.* 18.09.09, 21:21 Nikt nie twierdzi że wszystkie kobiety tylko czekają na moment wręczenia stałego angażu i od razu lecą na zwolnieniach ciążowych. Nie oznacza to że tak nie jest. Zbyt częste to przypadku aby można było je dalej tolerować bez skutków dla nas wszystkich. Czas odpowiedzić sobie kto za ten przywilej płaci i odpowiedź jest jedna my wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
ahhna Re: Niezłą patologię tu promujesz, to PiS czy LPR 19.09.09, 01:33 To może zlikwidujmy też przywileje L4. Nikt nie twierdzi, że wszyscy chorzy tylko czekają na moment wręczenia stałego angażu i od razu lecą na zwolnieniach. Nie oznacza to jednak, ze tak nie jest. Zbyt częste to przypadki, aby można było je dalej tolerować bez skutków dla nas wszystkich. Czas odpowiedzić sobie kto za ten przywilej płaci i odpowiedź jest jedna my wszyscy. Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Re: Niezłą patologię tu promujesz, to PiS czy LPR 18.09.09, 22:39 Moja partia nazywa się "Liga Zwalczania Durnoty PIS-u i PO", a tak naprawdę nie należę do żadnej partii i żadnej nie popieram. W Polsce powinna powstać nowa partia ludzi nie umazanych guanem korupcji oraz układów. Przepis znoszący ochronę prawną kobiet w ciąży uważam za nieetyczny, nieludzki i godzący w życie ludzkie w łonie matki. Zapewniam Cię, że ta garstka kobiet urzędniczek, które zajdą w ciążę, nie nadszarpnie budżetu ani Twojego ani Państwa. Zapewniam Cię również , że nie we wszystkich urzędach występuje zjawisko "cała ciąża na L4". W wielu urzędach kobiety przychodzą do pracy często do 7 miesiąca. Zależne jest to przede wszystkim od atmosfery w pracy i przełożonych. Jeśli praca jest ciężka lub bardzo stresująca to lekarze prowadzący ciążę po analizie konkretnego przypadku zwykle wypisują L4 na 30 dni. Zwolnienie to musi być przedłużane co miesiąc po wcześniejszym badaniu u specjalisty ginekologa i położnej. Kobieta nie może tak po prostu iść sobie do lekarza w 1 miesiącu ciąży i powiedzieć "chcę L4- na 9 miesięcy". Muszą być do tego podstawy. Według polskiego prawa uzyskanie zwolnienia przez kobietę w ciąży nie jest takie łatwe. Niestety często w praktyce zwolnienie dostaje się "za kasę" w prywatnym gabinecie, bez żadnych podstaw do tego. To trzeba zmienić. Nie można jednak zabierać wszystkim kobietom prawa do spokojnej ciąży. Wiele kobiet wręcz musi iść na L4 i uwierz mi, nie jest to takie przyjemne jak się wydaje. Przedsiębiorcy tego nie zrozumieją bo ich żony najczęściej mają własne firmy albo są na utrzymaniu męża i nie muszą martwić się o godne życie ich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbylut Re: Niezłą patologię tu promujesz, to PiS czy LPR IP: 89.72.29.* 18.09.09, 22:48 > Przedsiębiorcy tego nie zrozumieją bo ich żony najczęściej mają własne firmy > albo są na utrzymaniu męża i nie muszą martwić się o godne życie ich dzieci. Mam swietny pomysl. Zaloz wlasna firme albo niech Twoj maz takowa zalozy. Problem bedzie rozwiazany. Nieprawdaz ? BTW, przypominam - artykul dotyczy URZEDOW CENTRALNYCH a nie firm. Odpowiedz Link Zgłoś
loban1980 Re: Niezłą patologię tu promujesz, to PiS czy LPR 18.09.09, 22:52 Będzie z tym problem. Nie mam męża i nigdy nie będę miał. Jestem heteroseksualny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
myslacyszaryczlowiek1 Do Lobana głosuj kieszenią 18.09.09, 23:02 W ciągu dwudziestu lat rządów różnych partii tylko za czasów PISu ktoś pomyślał o rodzinie i dzieciach = ulgi na dzieci tj, kilka tys zł na rodzinę, a reszta ich polityki mnie nie obchodzi, ani to że prezydent dłubie w nosie, ani to że jest mały, czy inne sprawy przeważnie drugorzędne rozdmuchiwane do niebotycznych rozmiarów przez media. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kelus Re: Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.09, 12:47 Redukcja etatów w urzędach bardzo potrzebna!! Za dużo nierobów. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet w ... 18.09.09, 19:55 A co Magdalena na to,Środa zresztą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ret Rząd: Zwolnienia w urzędach nie ominą kobiet w ... IP: *.aster.pl 18.09.09, 20:28 By żyło się k... lepiej i w miłości oczywiście, więcej miłości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszek ludzie ! obudzcie sie !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 20:32 i dalej ciemna maso głosuj na PO !!!!!!!!!!! czyli P/artię O/szustów . Odpowiedz Link Zgłoś