Dodaj do ulubionych

Ludzie, którzy rządzą na Allegro

IP: 78.133.252.* 02.08.11, 17:36
Nie zarabiaja miliony, ale przychody ze sprzedazy sa liczone w milionach.
Na allegro marze sa minimalne, wiec zarobki to tysiace PLN a nie miliony!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Grzegorz Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 17:39
      Gratuluję upublicznienia danych, teraz tylko Skarbówka zwróci się do Allegro o wgląd w dane użytkownika i już z pewnością nie będzie tak różowo. Tak na marginesie ja osobiście gdybym się pojawił w zestawieniu wytoczyłbym proces Gazecie.pl za upublicznienie zestawienia z moim loginem na allegro bez zgody
      • Gość: he? jeżeli nie płacą podatków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 17:47
        to oszuści i złodzieje! gdzie jest skarbówka?
        • Gość: DNA Re: jeżeli nie płacą podatków IP: *.bb.dnainternet.fi 02.08.11, 20:07
          Skarbówka ma wgląd w allegro baranie.
          • Gość: mzb Koleś od Kodów Online, poz. 2 IP: *.adsl.inetia.pl 03.08.11, 00:16
            to musi mieć przerąbane w tym momencie z takich przychodem i bez zarejestrowanej działalności :)
            • Gość: Czesiu Re: Koleś od Kodów Online, poz. 2 IP: *.dynamic.chello.pl 03.08.11, 14:47
              Koleś od kodów jest w zestawieniu, bo konkurencja (lub oszust) wykupiła wszystkie kody :P Proszę bardzo oto przykładowe aukcje: allegro.pl/show_item.php?item=1709401374, allegro.pl/show_item.php?item=1709401321. Jeden gość kupił 1000 kodów, no to albo konkurencja chciała wykończyć prowizją, albo jakiś oszust sobie zgarnął 1000 kodów za free.
        • Gość: Whatever poczytna seria giewu: arty zdupy IP: *.home.aster.pl 02.08.11, 20:11
          aleś ty tępy
          przecież to jest kolejny chamski ordynarny "sponsor artykułowany"

chciałbym to wyraźnie podkreślić, zauważyć, powiedzieć i co tam jeszcze.... ? aha - wspomnieć, przypomnieć i opisać

a na końcu się porzygać
        • bumcykcyk76 Re: jeżeli nie płacą podatków 02.08.11, 20:31
          Czemu wyzywasz ich od złodziei?
          Przecież sam nie wiesz czy płacą podatki czy nie. To wie tylko skarbówka.
        • skieaw Re: jeżeli nie płacą podatków 02.08.11, 20:31
          Jesteś tępy bardziej niż ustawa przewiduje, ponadto wypowiadasz się na temat o którym nie masz pojęcia. Wiem że około 80% firm w których ja kupiłem produkt na allegro zapłaciło należny podatek i na dodatek otrzymałem paragon lub dostałem możliwość otrzymania faktury vat.
      • Gość: luksusem jadę [...] IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 17:58
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: cdn Re: taaa, naskoczyć im możesz IP: *.compower.pl 02.08.11, 19:54
          Miło poczytać "byznesmena" w gumofilcach.
      • Gość: obiektyw Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 18:26
        Chłopie skarbówka od dawna współpracuje pod tym względem z allegro. Każda z firm ze świecznika była już kontrolowana - a sprzedawcy byli by debilami, by przy takich obrotach nie rejestrować sprzedaży, skoro wszystkie dane skarbówka może otrzymać od allegro.
      • Gość: uh Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 18:36
        Zaciekawił mnie uzytkownik, który sprzedał coś za 6100000 zł - ciekawy byłem co sprzedał ... w wyszukiwarce brak użytkownika czyżby artykuł cześciowo wyssany z palca?
        • Gość: lol Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.zone14.bethere.co.uk 02.08.11, 18:55
          Patrzyłem na ta aukcje jak jeszcze była dostępna, to co mówisz za 6 milionów to była nieruchomość, duży nowoczesny dom pod Warszawą.
        • Gość: hoym Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 19:51
          webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:Y2y2kETOaswJ:allegro.pl/dwor-i-gospodarstwo-mleczne-i1596483599.html+stefan167+allegro&cd=1&hl=pl&ct=clnk&gl=pl&source=www.google.pl
          • Gość: paw Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.11, 08:06

Jap. zwaliło mnie z nóg... powiedzcie mi kto jest aż takim deb. żeby kupić coś za 6.1mln zł przez allegro! - dla nie wtajemniczonych allegro pobiera 4-8% prowizji od ceny końcowej (sic! złodzieje..... powinno być max 2%...) czyli na tej transakcji zarobili.... DUŻO...
            • irima2 Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro 03.08.11, 10:00
              Na prowizji nie zarobili nic bo w kategorii Nieruchomości nie jest ona pobierana.
          • Gość: gość Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.11, 10:07
            I co ciekawe, osoba, która nieruchomość teoretycznie zakupiła, wystawiła komentarz negatywny, który następnie został unieważniony...
      • Gość: qwerty Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 12:48
        Proszę: alledrogo.pl/ranking/top100

Przecież to nie są jakieś tajne akta, są to ogólnodostępne dane więc nie wiem w czym problem? Każdy może sobie obserwować aukcje i obliczyć przybliżone przychody.
    • Gość: Dominos Agora węszy deal na aukcjach internetowych? IP: *.home.aster.pl 02.08.11, 17:39
      Udławcie się
    • Gość: erhgdff Ogromny obrazek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 17:43
      DAJCIE COS MNIEJSZEGO BO MI Z MONITORA WYCHODZI!!!!
    • ulanzalasem Ludzie, którzy rządzą na Allegro 02.08.11, 17:43
      Co na to GIODO ? To, że coś da się zrobić, nie zawsze oznacza że można...
      • skieaw Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro 02.08.11, 20:36
        Giodo do firm ma tyle co twoja kupa do procesora.
    • Gość: ja Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.hiroshima.ocn.ne.jp 02.08.11, 17:45
      a jak do tego maja sie podatki, szczegolnie wszystkich "małych sprzedających"?
    • samo_dobro Ludzie, którzy rządzą na Allegro 02.08.11, 17:45
      Czy Pan Redaktur odroznia co to jest koszt, przychod, dochod, zysk?
      • Gość: shop pracz Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 18:16
        I czy tenże Pan Redaktur nie powinien mieć wsparcia korekty?:
        "Zespół serwisu Alledrogo podkreśla, że handel na Allegro, to trudny kawałek chleba".
        "Sprzedaż przez Allegro, miała być dodatkowym rynkiem..."
        Po co te przecinki? Wiadomo, że interpunkcja niełatwa rzecz, ale w największym portalu można by jednak stosować wiedzę z podstawówki...
        Acha, dla jaj się czepiam, hehe
        • nebunefezer Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro 03.08.11, 09:30
          Nie acha tylko aha. Jak już masz się czegoś czepiać to czep się tramwaja
    • Gość: s Litości... IP: *.ip.netia.com.pl 02.08.11, 17:49
      Przychód to nie jest to samo co dochód.
      • Gość: As Owszem, ale nie dla koszernej. IP: *.play-internet.pl 02.08.11, 18:45
        I nie dla absolwentów zaocznego dziennikarskiego gimnazjum imienia Stefana Sz.
      • skieaw Re: Litości... 02.08.11, 20:38
        jak to mówią... oj tam oj tam
    • Gość: lol Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.dobrafirma.com 02.08.11, 17:50
      Z Allegro jest taki problem, że nigdy nie wiesz na kogo trafisz, a ludzie boją się wystawiać negatywy. Np. kupowałem sprzęt elektroniczny z Warszawy, a doszedł w 2 dni, pon. wieczorem przelew, w środę otrzymałem przesyłkę a mieszkam na południu Polski. Pełen profesjonalizm.

Z kolei sklep w Wrocławiu, żonie się komórka zepsuła i trzeba było kupić coś od ręki. Znalazłem aukcję z odbiorem osobistym. Wszystko wypełniłem jak należy, także wybrałem sposób dostawy, płatne oczywiście z góry. Żona przychodzi na miejsce a oni, że nie mają, ale niby w magazynie gdzieś indziej w kraju i że trzeba czekać. Do tego facet jeszcze mnie okłamał, że jest informacja o magazynie i czekaniu, jeśli nie na aukcji to w opisie "o mnie". Sprawdziłem dokładnie, choć byłem przekonany, że takiego opisu nie było i faktycznie facet łgał. Gdybym miał czas to wybrałbym inną tańszą ofertę, albo licytował.

Przy czym oby dwaj sprzedawcy mają głównie pozytywne komentarze.
      • klaun.szyderca Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro 02.08.11, 19:18
        Odkąd można unieważniać negatywne komentarze ich sens został zredukowany do zera.
        • jonaszewski Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro 02.08.11, 20:38
          klaun.szyderca napisał:

> Odkąd można unieważniać negatywne komentarze ich sens został zredukowany do zer
          > a.

Najlepszy komentarz jaki widziałem brzmiał (mniej więcej) "Pełna profeska, zdecydowanie polecam! Wstawiam jako negatywa, bo inaczej nikt by nie zauważył!!!".
    • Gość: M00ka [...] IP: *.ghnet.pl 02.08.11, 17:50
    • Gość: anon Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 17:52
      Zazdroszczę miejscom 4, 6 i 8, ale mam pytanie - czy pasują do tego zestawienia?

Oj tam, oj tam, przychody, dochody to ranking może być.
      • Gość: anon [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 17:57
        • Gość: anon [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 18:03
        • Gość: pink :)))) IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 18:04
          niezłe
    • Gość: (x)(x) Allegro upadlo :( tera ino cfaniaczki+sklepikarze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 17:52
      jedyna opcja to kupowanie z okolicy, reszta to loteria

poczta tera zacnie zdziera :D paczka 25zl pamietam jak byly po 9zl...
      • Gość: gruba Re: Allegro upadlo :( tera ino cfaniaczki+sklepik IP: 91.123.169.* 02.08.11, 21:18
        25 zł za paczkę???? Chyba o wadze jednej tony.
      • Gość: zzz kuriera masz za ok. 18 zł IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 21:35
        kuriera masz za ok. 18 zł, waga do 30 kg. Bez umowy, u pośrednika.
        Z umową i przy dużej ilości paczek ceny jeszcze niższe.
        Po co korzystać z poczty, jeżeli może być taniej?
        NIe w każdym przypadku, ale...
    • Gość: Adam Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 18:13
      Obroty w milionach .
    • Gość: gość Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 18:22
      a zauważyliście że użytkownik "stefan167" i "mojesydney1" mają sprzedaną tylko jedną sztukę? poza tym jeden i drugi dostał negatywny komentarz od użytkownika "paul........" który potem został unieważniony (nie wiem czy mogę pisać cały nick więc dla dociekliwych polecam poszperać w serwisie Allegro). ciekawe czy maja ze sobą coś wspólnego.
    • melinek To znakomita reklama dla tych sprzedawców. 02.08.11, 18:23
      A może i sam artykuł też jest sponsorowany?

• Gość: MJ Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.internetia.net.pl 02.08.11, 18:23
      Mam trzy konta na Allegro, na których sprzedaję. Sprawdziłem swoją sprzedaż w Alledrogo.pl i... na każdym z kont jest kilkukrotnie zaniżona :) np na jedym z kont moja średnia sprzedaż to ponad 6500zł a wyliczają, że 1173zł:) Po co robić takie zestawienia skoro to nie prawda?
    • life-is-good Ludzie, którzy rządzą na Allegro 02.08.11, 18:31
      Przeciez ten artykuł to tandeta...

...bardzo łatwo mozna sprawdzić, ze dwóch z 10 wymienionych na liscie to lewe aukcje (4mln i 6mln) , w których zagłosował ten sam uzytkownik Paulinka....w obu wystawiono negatywny komentarz temu uzytkownikowi. Przeszukajcie historię allegro na niezaleznych serwisach. :-P
    • Gość: aab Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.11, 18:45
      ten na drugim miejscu sprzedaje tylko kody aby nielegalnie ściągać filmy. I kto się tym zajmie? Gdzie Prokurator, bo zyski ma chyba ogromne !
      • bumcykcyk76 Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro 02.08.11, 19:56
        Po 1: Te serwisy same oferują dostęp premiowany.
        Po 2: Kody_online to zapewne reseller. Nie jest on właścicielem tych serwisów i serwerów, nie może być zatem pociągnięty do odpowiedzialności za materiały jakie są na nich umieszczane.

Teraz jaśniej jest?
        • Gość: aa Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.15-1.cable.virginmedia.com 02.08.11, 20:22
          no i co z tego ze nie jest wlascicielem? rozpowszechnianie nielegalnych materialow jest nielegalne wiec przestan sie tutaj madrzyc bo ci uszami wyjdzie
          • bumcykcyk76 Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro 02.08.11, 20:33
            Skoro ja się wymądrzam, to pokaż mi przepis, który mówi, iż odpłatne udostępnianie kodów premium do serwisów leżących za granicami kraju jest złamaniem prawa.
            Wtedy podyskutujemy.
            • kamel_65 Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro 02.08.11, 20:45
              Przepis taki chyba nie istnieje :)
              Ale tak to jest jak komuś mylą się torrenty z serwisami typu Oron czy RS.
              Trochę to nieetyczne, gdy np. muzyka czy filmy z USA są tam umieszczane. Jedyną osobą, która może monitorować takie pliki jest niestety tylko sam operator serwisu.
          • kamel_65 Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro 02.08.11, 20:39
            Zapewne chodzi Ci o to, że nielegalnie umieszczane są na tych zagranicznych serwisach treści objęte prawami autorskimi. Tylko, że ściąganie wg polskiego prawa nie jest nielegalne. Natomiast udostępnianie już tak.
            Inna sprawa, że na tych serwisach w 90% to treści objęte prawami autorskimi, choć zdarzają się sytuacje, iż sami autorzy tam umieszczają swoje dzieła, aby szybciej i taniej udostępnić je odbiorcom.
            Co do etyki tych serwisów, to już inna para kaloszy. Wiesz jak to mówią, pieniądz nie śmierdzi.
          • Gość: FelekSerdelek Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.157.70.134.e-plan.pl 02.08.11, 21:11
            Argument nie do pobicia. Moja racja jest najmojsza i koniec kropka. :)
            Dobre :)
      • Gość: 666 Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.adsl.inetia.pl 02.08.11, 20:14
        dopóki płaci prowizje dla Allegro to go nie ruszą.
        Jestem ciekawy w jaki sposób US sprawdza firmy na allegro bo np. ten użytkownik "kody_online" nie jest zarejestrowany jako firma a powinie być bo te przychody świadczą że jest to działalność gospodarcza.
        • Gość: t Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: *.dynamic.chello.pl 09.11.11, 09:30
          Nie ma obowiązku rejestracji jako firma na allegro, wystarczy, że takową prowadzi i rejestruje wszystkie przychody.
      • Gość: asd Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro IP: 195.242.90.* 03.08.11, 07:46
        na dodatek sprzedaje tzw. multikonta co samo w sobie jest nielegalne
    • Gość: bodzio Re: Allegro.....Zarób 1 zł albo miliony...albo cie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 18:52
      Artykuł tendencyjny...Same superlatywy;/ Niech napiszą jak allegro potrafi zniszczyć porządnych przedsiębiorców , a lula i hołubi złodziei !!!!!!!!!!!!!! Na Allegro konkurencja może zniszczyć KAŻDĄ FIRMĘ i firemkę !!!! Każdy może kłamliwie zgłosić twoje wyimaginowane nadużycia ! Jestem tego najlepszy przykładem....Firmę prowadzę od 16lat,od 2 jestem na allegro,doświadczyłem.Doświadczyłem już pełno ataków "kopertek" usuwa moje aukcje ,które poprawiałem do tego stopnia,że nic niestosownego wbrew regulaminowi nie znajdziesz...to codziennie ktoś z konkurencji zgłasza nadużycia ,ze sprzedaję poza allegro !!! pilnuje się bardzo na pyt. o transakcje poza odpowiadam NIE !
      Zespołu allegro to nie interesuje,co masz do powiedzenia,ono niszczą firmę jednym kliknięciem,bo zawistna krowa co nie umie sprzedawać ma zal o to,że ja sprzedałem !!! Tylko ja siedzę od7 -2,00 w nocy przy tym interesie! zapracowałem na to !

Dopóki allegro będzie miało taki zaborczy system mający. prawdziwego sprzedawce w d...e będzie nieciekawie...Zgłaszałem kto próbuje niszczyć moje aukcje,jak grochem o ścianę..! Jest to muj były pracownik,zlodziej,sprzedaje z pokiku 2 *2 a kreuje się na wielka firmę!!! Okradł mnie z pomysłu na sklep internetowy... psuje rynek,sprzedaje poza allegro ja mam sklepy stacjonarne i hurtownie,ale dla nich nic nie znaczy....Czas zwijać się z tego motłochu ..To tyle:)
      Pozdrawiam wytrwałych!
      • Gość: Bodzio Re: Allegro.....Zarób 1 zł albo miliony...albo ci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.11, 18:54
        Przepraszam za potworne piśmiennictwo i okropną ortografie..o interpunkcji nie wspomnę...:)
      • Gość: Bruno Re: Allegro.....Zarób 1 zł albo miliony...albo ci IP: *.toya.net.pl 02.08.11, 19:55
        >Jest to muj były pracownik,zlodziej,sprzedaje z pokiku 2 *2
        > a kreuje się na wielka firmę!!! Okradł mnie z pomysłu na sklep internetowy... p
        > suje rynek,sprzedaje poza allegro ja mam sklepy stacjonarne i hurtownie,ale dla
        > nich nic nie znaczy....
        Czyli nie wina Allegro, a byłego pracownika.
        A po za Allegro to rodacy oczarowani twoją sprawnością w biznesie i zaradnością, patrzą na Ciebie z podziwem i z pewnością nie ślą donosów gdzie popadnie.
      • Gość: rafael Re: Allegro.....Zarób 1 zł albo miliony...albo ci IP: *.pgi.gov.pl 03.08.11, 10:29
        Wiem o co Ci chodzi. Miałem dokładnie to samo. Mam spore doświadczenie w sprzedaży pewnego rodzaju przedmiotów. zazwyczaj wystawiam 2-3 aukcje miesięcznie. Byłem pierwszy (znalazłem produkt niszowy). Z miesiąca na miesiąc przybywało "obserwatorów" aukcji, aż po 6 miesiącach zaroiło się od konkurencji. Zepsuli rynek obniżając ceny i doprowadzili do tego że człowiek zapie***la przy pakowaniu i wysyłce cały dzień, by potem po podliczniu zorientować się że zarobiło się 50zł. Zaczęły się donosy, że manipuluję słowami kluczowymi, że sprzedaję poza allegro. Mało tego! Na konkurencyjnych aukcjach zaczęły pojawiać się zdjęcia, które sam robiłem. Konkurencja byłą na tyle bezczelna że nawet nie skopiowała ich tylko dawała odnośniki bezpośrednio z mojego serwera zabierając mi tym samym transfer. W sumie to szybko sobie z tym poradziłem, podmieniając zdjęcia na jakieś wulgarne obrazki:) po tym jak zgłosiłem problem do allegro, a oni powiedzieli mi że nie są w stanie ocenić czy zdjęcia są faktycznie moje (pomimo iż wysłałem im zdjęcia w oryginalnej rozdzielczości i zdjęcie półki na której fotki były robione). Skopiowany przez konkurencję opis z aukcji słowo w słowo też dla pracowników allegro jest bez znaczenia. Mało tego! W opisie produktu zamieściłem oryginalny tekst ze strony producenta (za jego zgodą), ale dla pracowników allegro był on naruszeniem zasad i aukcja została usunięta. Chamy z allegro najczęściej usuwają aukcję na 2-3 dni przed końcem w chwili kiedy sprzedaż jest największa. Skoro usunęli aukcję mogliby zwrócić też prowizję od sprzedaży a nie tylko sam koszt wystawienia. Ale co zrobić? mam sklep internetowy, ale i tak z allegro mam 99% klientów. Pozostaje mi zacisnąć zęby i dalej kosić konkurencję.
      • czarek_wa Re: Allegro.....Zarób 1 zł albo miliony...albo ci 03.08.11, 13:39
        allegro dusi sprzedawców, a i tak rządzi na rynku. Może warto zastanowić sięnad innymi serwisami oprócz allegro i samemu mieć wpływ na sytuację? np. www_mergeto_pl, nowa platforma handlowa.
    • Gość: Kagan Ludzie, którzy rządzą na Allegro? IP: *.dsl.telepac.pt 02.08.11, 19:02
      A co ma z tego Polska? Nic. Allegro bowiem nic nowego nie tworzy, a tylko posredniczy w dystrybucji tego, co wytworzyli Chinczycy czy Niemcy...
      • Gość: aron Re: Ludzie, którzy rządzą na Allegro? IP: *.paradowski.pl 02.08.11, 19:54
        dobrze że na Białorusi handel internetowy jest zakazany, stąd tam taki dobrobyt.
    • Gość: G60limited Bez przesady... IP: *.internetia.net.pl 02.08.11, 19:04
      ...nie za dużo wymagasz od piątoklasisty?
    • sselrats Nalezy wprowadzic prawo zabraniajace bycia 02.08.11, 19:05
      sprytnym.
    • Gość: pink pozycja czwarta stefan167 - żenada ten co pisał to IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 19:07
      A sprzedał dochodowe gospodarstwo rolne o powierzchni ok. 180 ha w województwie pomorskim z dala od dróg i aglomeracji miejskich Kupujący i Sprzedający zgodzili się na unieważnienie komentarza do tej transakcji co oznacza ze nie doszła do skutku także lista nic nie warta.
      • Gość: Baśka Re: pozycja czwarta stefan167 - żenada ten co pis IP: *.ssp.dialog.net.pl 02.08.11, 21:53
        ee tam nie doszła do skutku - dogadali się poza allegro i tyle!
    • Gość: rrrest gsinvest (18) - Konto zawieszone itd... IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 19:11
      dziennikarz mógł się trochę przyłożyć do tego pisze
      gazeta siega dna
    • Gość: west pozycja 8 mojesydney1 to samo ..... IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.11, 19:20
      on nic na allegro nie sprzedał....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka