Dodaj do ulubionych

Zamienniki do drukarki?

IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.11, 15:00
Mam pytanie; czym zamiennik do drukarki różni się od oryginalnego tonera? bo różnica w cenie to ponad 150 pln!?!
Czy one są mniej pojemne czy co? A może tusz gorszy? Proszę o info w tej sprawie bo muszę się na jakiś zdecydować i zakupić większą ilość, a wcześniej nie kupowałem.
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Zamienniki do drukarki? 18.11.11, 21:29
      Zazwyczaj pojemność jest większa. Z reguły nie ma problemów. Uważaj tylko, bo niektórzy (coraz rzadziej) producenci, instalują w cartridżu chip który bez wyzerowania utrudnia uruchomienie drukarki. Od kat stosuję zamienniki (oryg. mają chore ceny) i nie miewam problemów.
      • Gość: przemo Re: Zamienniki do drukarki? IP: *.ssp.dialog.net.pl 21.11.11, 15:31
        Proszę mi jeszcze doradzić, czy ten zamiennik będzie dobry jakościowo: zamiennik samsung ? Bo cena wydaje się rozsądna, ale nie wiem czy ma dobre parametry?
        • Gość: ryszard Re: Zamienniki do drukarki? IP: *.play-internet.pl 22.11.11, 13:35
          W przypadku tego tonera raczej masz pewność że będzie ci dobrze służył: jest on zgodny z parametrami tonerów O.E.M. (Original Equipment Manufacturer), to znaczy że nie będą jakościowo ustępować oryginałom, do tego jest nowy produkowane od podstaw – w przypadku takich nie ma opcji żeby coś się wylało itp. Warto zwracać na ten parametr przy zakupie zamiennika.
          • Gość: ryszard Re: Zamienniki do drukarki? IP: *.play-internet.pl 24.11.11, 13:31
            Zauważyłem też, że ten tonery jest wyprodukowany całkowicie od podstaw a nie regenerowany. to też jest ważne i świadczy o jego jakości.
            • Gość: przemo Re: Zamienniki do drukarki? IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.11, 13:08
              dziękuje wszystkim za info.
    • mirabelka86 Re: Zamienniki do drukarki? 30.04.16, 16:31
      Jak szukasz dobrych zamienników to polecam zamienniki imprime, dobra jakość, 5 lat gwarancji cena adekwatna do jakości. Sama stosuję od dłuższego czasu i jestem mega zadowolona.
    • robb.flynn Re: Zamienniki do drukarki? 10.06.16, 01:40
      Gość portalu: Przemo napisał(a):

> Mam pytanie; czym zamiennik do drukarki różni się od oryginalnego tonera? bo ró
      > żnica w cenie to ponad 150 pln!?!
      > Czy one są mniej pojemne czy co? A może tusz gorszy? Proszę o info w tej sprawi
      > e bo muszę się na jakiś zdecydować i zakupić większą ilość, a wcześniej nie kup
      > owałem.
      Różni się przede wszystkim ceną. Zamienniki jakościowo zwykle nie odstają od oryginałów a oferują dużo więcej w niższej cenie. Mi skończyły się startówki w mojej drukarce i właśnie planuję zainwestować w Asarto, bo wiele dobrego słyszalem
    • r.emik Re: Zamienniki do drukarki? 10.06.16, 15:50
      Stosowałem kilka rodzajów zamienników i nigdy nie miałem problemów. Być może jak ktoś drukuje coś o większym nasyceniu kolorów to widać różnicę, u mnie przy drukowaniu dokumentów - faktur, umów, zestawień itp. nie widać różnicy w stosunku do oryginału.
      -------------
      optymalizacja procesów produkcyjnych
    • lionna1 Re: Zamienniki do drukarki? 14.07.16, 15:44
      Musisz dobre kupić bo czasem te bardzo tanie szybko zasychają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka