Dodaj do ulubionych

W jaki biznes teraz warto zainwestować?

IP: *.dynamic.chello.pl 22.05.12, 06:53
Zapraszam do dyskusji, mam odłożone trochę zaskórniaków, szukam pomysłu na własny biznes. Co obecnie ma szansę powodzenia, a jakie branże są pewną wtopą?
Na uruchomienie działalności mogę przeznaczyć do 300tys. PLN (-koszty ewentualnego lokalu).
Obserwuj wątek
    • Gość: rybka-plum Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.12, 11:17
      może dobrym pomysłem byłby sklepik z ciuchami, sama noszę się z takim pomysłem. na początek zaopatrzenie w wólce kosowskiej, ciuchy głównie tureckie i chińskie - niedrogie, a doskonale schodzą.
      • tomciakk Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 27.06.14, 12:24
        Warto inwestować w ekologię, dotacja na busa i jeden kontener i biznes wywóz odpadów się kręci. A jeszcze jest sporo dotacji i ulg.
      • Gość: ja Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.icpnet.pl 07.07.14, 20:12
        odzieżówka-nie ma nic gorszego 1 na 50 się przebije. A jaki jest weielki nakład: lokal, podpisanie umowy na rok zatowarować, kupić regały. Jezeli sklep ma dobrze wygladac to około 100tys musi być jezeli ma wygladac byle jak i lokal ma byc mały i sie zamknąć po 3 mies to wystarczy 50ty i po 3 mies jestes kilka tys do tyłu.
        Posiadam dobry pomysł na biznes zawsze mozmey sie skontaktowac i porozmawiać o ewentualnej współpracy.
        • marek_412 Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 08.07.15, 12:55
          a jakaś mała podpowiedź o tematyce Pana biznesu, przepraszam że się wtrąciłem w rozmowę ale też poszukuje jakiegoś pomysłu na swój biznes.
    • helena_5 Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 23.05.12, 11:04
      Wtopy:
      - sklepy internetowe w branżach, gdzie jest duża konkurencja i niskie marże
      - handel tam, gdzie rynek jest nasycony i nie masz czym konkurować z dużymi graczami (sieci, producenci, marki)

Dobre pomysły:
      - mam kilka, ale podzielę się za udział w zyskach/prowizję/etat itp.
      pisz na mail gazetowy
    • Gość: Derten Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.tkk.pl 23.05.12, 22:32
      Chyba czego innego oczekujesz, ale ja teraz polecam dla cierpliwych inwestowanie w condo hotele.
      To pewna inwestycja, na lata. Ważne jest sprawdzić inwestora i zadbac o dobra lokalizację.
      We Wladyslawowie obok Gdanska mozna clakiem tanio kupic pokój w hotelu 4 kolory, a operator placi 10% wartości nieruchomości jako czynsz rocznie.
    • tomasz.wojciech Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 27.05.12, 11:25
      ja zaczynam robić żaluzje zewnętrzne.zainwestowałem w trzy maszyny a pomieszczenia miałem nieużywane od dawna...na dziś mam więcej zamówień niz moge przerobić:)a!
      całe "prawo" zrobił mi facet z czegoś takiego.polecam:
      www.competia.pl/poradyprawne/zaproszenie-cfebwryb
      polecił mi znajomy. facet z którym rozmawiałem nie tylko za parę zloty podał mi wszystkie aktualne przepisy to jeszcze pisze dla mnie inne pisma.
      • amyogorek Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 14.06.16, 19:09
        "Cześć! Chciałabym Was serdecznie zaprosić na wydarzenie, które mam przyjemność współorganizować. Jeśli interesuje Cię rozwój osobisty oraz chciałbyś podnieść swoją sprzedaż o co najmniej 100% - wejdź na event.akademia-milionerow.pl i zakup swój bilet! Chętnie odpowiem na wszelkie pytania :) Pozdrawiam i do zobaczenia 25 czerwca we Wrocławiu!"
    • Gość: JanKarn Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.opole.hypnet.pl 27.05.12, 20:18
      Teraz mają sens usługi dla emerytów.
      To jest grupa stosunkowo zamożna i dysponująca wolnym czasem.

np. salon masażu dla dziadków - studentki masujące topless sflaczałe cielska.
      dziadkowie płacą, a studentki masz na praktykach. twój koszt to tylko wynajem lokalu.
      • norwich_city Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 01.06.12, 08:25
        Zdecydowanie zgadzam się z przedmówcą (może nie w kwestii topless) ;) , ale usługi i wogóle produkty dla osób starszych będą teraz w cenie.
        Nie tylko dlatego , że tej grupy społecznej jest coraz więcej i będą coraz bogatsi. Przede wszystkim dlatego, że zarobki ich dzieci rosną, a co za tym idzie 30/40 latkowie wolą więcej wydać na ojca i mieć święty spokój niż się nim zajmować.
        Smutne, ale taka jest prawda.
        Jeśli chciałbyś coś wymyślić w tym temacie pisz na maila gazetowego
        • Gość: mariuszkrolik Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.13, 12:01
          A ja się tutaj nie zgodze. Pracuje w Centrum Handlowym i osoby starsze raczej sknerzą niestety i wszystko jest im za drogie, a do zapłaty wyciągają kartę kredytową i to złotą, raczej poszedłbym w normalne usługi, których teraz jest mało.
      • Gość: jankakranka Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.pools.arcor-ip.net 17.07.12, 14:03
        dopowem uwzglednj w planbiznes zeby dziadki byly z niemiec - uwaga na bylych stasi-ddr ci znaja sie na tych trickach a z zachodnich pomalu wymieraja i czesto sa to uciekinierzy ekonomiczni z prl co wykorzystuja niecnie masujacych
    • Gość: paczu Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 06.06.12, 13:28
      W Polsce stoją wolne magazyny, które z kolejnymi tygodniami mają coraz niższe ceny. Zobaczcie - hale.jartom.com/nieruchomosci/Nowa-hala-wysokiego-skladowania-na-sprzedaz-Raszyn-3023ahis,61,hale,hp,w,0,,,3023 To są okazje, na które warto wykładać pieniądze, co szczerze polecam.
      • Gość: Max Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.vs.shawcable.net 07.06.12, 23:08
        Najlepszy interes jaki moze byc to granie na gieldzie. Tak granie a nie inwestowanie bo to skonczylo sie z chwila wprowadzenia powszechnego internetu i komputeryzacji.
        Do tego nie musisz zatrudniac pracownikow, kupowac maszyn, wynajmowac pomieszczen produkcyjnych, placic zlodziejskich skladek ZUS.
        Jeszcze jedno, nie rob tego na gieldach europejskich tylko na Pln. Amerykanskich
        Ja juz od siedmiu lat to robie i tylko z tego sie utrzymuje i nie mialem wiecej pieniedzy gdy zaczynalem
        • Gość: busismen Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.satkol.pl 30.04.13, 14:04
          Tak! najlepiej grać na gieldzie w Meksyku, Paragwaju w Bangladeszu byle tylko nie w Europie. Tam dolar wleci Ci sam na konto. Powodzenia.
        • Gość: d-ano Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.13, 09:30
          a jakiś kontakt by o tym porozmawiać szczegółowo?
        • 1lusia Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 23.11.13, 13:28
          Gość portalu: Max napisał(a):

> Najlepszy interes jaki moze byc to granie na gieldzie. Tak granie a nie inwesto
          > wanie bo to skonczylo sie z chwila wprowadzenia powszechnego internetu i komput
          > eryzacji.
          > Do tego nie musisz zatrudniac pracownikow, kupowac maszyn, wynajmowac pomieszcz
          > en produkcyjnych, placic zlodziejskich skladek ZUS.
          > Jeszcze jedno, nie rob tego na gieldach europejskich tylko na Pln. Amerykanskic
          > h
          > Ja juz od siedmiu lat to robie i tylko z tego sie utrzymuje i nie mialem wiecej
          > pieniedzy gdy zaczynalem.
          No wlaśnie dobry pomysł ..Dawniej też inwestowalem i gralem.Ale to były czasy jak się latało do Biura maklerskiego i składało zlecenia..Założyłem niedawno rachunek on line aby w domu sobie sprzedawać i kupowac . ..Ale żona nie chce się zgodzić mi dać gotówki ..Kurcze jestem teraz w kropce ..A tak bym chcial z powrotem zaczać..Rachunek w dmbzwk otworzyłem .Pozdrawiam .
        • Gość: winiu Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.play-internet.pl 06.01.14, 14:31
          Witam!Mógłbyś służyć jakąś radą?w sprawie gry na tych giełdach?
    • Gość: dreamteam Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 10:29
      Ciężko powiedzieć w co warto jest inwestować. Bo nawet najlepszy pomysł może się okazać niewypałem. Ale myślę też, że jak już sobie wybierzemy w co inwestować trzeba też pomyśleć o tym, żeby się wybić. Jednak działania marketingowe są dość ważne, żeby nie zginąć w gąszczu konkurencji. Bardzo dobrą formą promocji są działania w sieci, dzięki internetowi możemy dotrzeć do ogromnej grupy odbiorców, tylko też trzeba odpowiednio dobrać i zrealizować owe działania, a w tym może pomóc jakaś dobra firma jak np. ta: advancedart.pl/ która zaplanuje, dobierze odpowiednie narzędzia, ale też poprowadzi działania.
    • Gość: majut Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.96.244.35.tvksmp.pl 13.07.12, 11:06
      Jakiej? Takiej o której masz faktycznie pojęcie. My w tym roku przejmujemy magazyny Jartomu, bo widzimy w tym zysk. A co wy zrobicie? Szukajcie. Na pewno nie polecam zabieranie się za tematy, na których się nie znacie.
    • tetsuo2 Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 19.07.12, 09:39
      Najlepiej inwestować w coś, na czym sam sie znasz - i przyjemniej się będzie pracować i mniejsze ryzyko 'uwalenia' sprawy.
    • cygnusdeneb Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 19.07.12, 15:11
      Ja spróbowałbym najpierw pomnożyć kapitał poprzez inwestycje. Na pewno część zostawiłbym na lokacie, część zainwestował w akcje a część w złoto - Białystok, Warszawa, Wrocław i inne większe miasta w Polsce mają oddziały mennicy. Można złoto inwestycyjne nabywać też przez internet. Przed inwestycją najpierw poradziłbym sie przynajmniej dwóch doradców. A jeżeli chodzi o biznes to na pewno spróbowałbym z pubem. jeżeli w Twoim mieście nie ma sklepu z bogatą ofertą piw, to też bym z tym spróbował. Sklepy w stylu "świat piwa" zawsze dobrze prosperują.
      • Gość: busismen Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.satkol.pl 30.04.13, 14:21
        Tak! inwestować tylko w złoto bo teraz spadło na łeb na szyje. Poradzcie się najlepiej przedtem nie dwóch doradców finasowo-ekonomicznych ale trzech z tytułami prof.dr oczywiscie.
        Wyjdziecie na tym tak że oszalejecie ze zdziwienia nad cudem pomnażania.
        • Gość: miu Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.07.13, 09:48
          Chciałabym zacząć grę na giełdzie płd, amerykańskiej i proszę o poradę gdzie i w jaki sposób mogę się tego nauczyć .Jakie periodyki mam przeczytać i co oglądać .
          Będę wdzięczna za każdą podpowiedż.
          • Gość: jerzy Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: 213.158.221.* 02.01.15, 13:15
            Proszę o kontakt
    • bozena.arkiewicz Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 19.07.12, 15:40
      byle nie budowlany - kryzys ma trwać do 2014! aż do następnego rozdania Unijnej kasy.

• margaretantiques Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 28.11.12, 22:25
      Witam ...jesli chcesz zaiwestowac pieniadze to moze interesuje Cie branza meblowa czyli odnawianie antykow ...Ja niedawno otworzylam wlasna dzialalnosc w Londynie i chce sie rozwijac w tej branzy ale brakuje mi wsparcia co o tym myslisz ??? pozdrawiam
      • Gość: mariuszkrolik Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.13, 12:06
        Meble też niestety nie są w cenie, nie da się tego jakoś może sensownie wytłumaczyć, ale coraz więcej sklepów meblowych plajtuje. W Warszawie chyba splajtowała jeśli się nie mylę EMILKA, która była na Emilii Plater.
    • nexxxin Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 30.11.12, 15:54
      Osobiście w tej chwili nie zakładałbym żadnego interesu, ze względu iż koniec roku się zbliża, a jak wiadomo, jest to w większości przedsiębiorstw, czas wegetacji. Inwestować można byłoby aktualnie, albo w artykuły dla "ubogich" lub całkiem odwrotnie, dla "bogaczy". Rozwarstwienie zarobków w naszym państwie niestety nie pozwala na inne opcje. E-sklepy z tanim towarem to jest dobry pomysł.
    • Gość: franza Re: ruskie renowacje IP: *.pools.arcor-ip.net 07.12.12, 14:04
      budowlancom polskim spieprzyli opinie i robia teraz za polglowow przed swiatem ktorzy niszcza palace francuskie - takie pytanie - jak ruski kupuje palac we francji - to sie nazywa szprytna inwestycja;) Kon by sie usmial:)
    • czarneska Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 27.12.12, 22:41
      Marketing internetowy jest dzisiaj obecny cały czas. Gdzie nie spojrzymy, tam przedsiębiorstwa dodają reklamy za pomocą sieci. Ma im to pomóc w znacznym stopniu poszerzyć działalność oraz zyski swojego przedsięwzięcia. Biznes jest jednym z zajęć, które przynoszą największe korzyści materialne. B2B Deal to platforma, która ułatwia znalezienie partnerów w biznesie. Dzięki niej mamy unikalną i jedyną w swoim rodzaju szansę na nabywanie oraz sprzedawanie świadczeń konkretnych firm. To forma zakupów grupowych. Bez wątpliwości warto skorzystać z tego co dają nam jej twórcy. Są to ludzie myślący przede wszystkim pod kątem biznesowym. Warto już od najmłodszych lat edukować się w tej dziedzinie. Umożliwiają nam to wyższe szkoły biznesu. Obecnie bez najmniejszego problemu znajdziemy pracę w tej branży. Księgowe potrzebne w rachunkowych biurach czy też logistycy. Wszystkie tego rodzaju zawody mają w naszym kraju finansową przyszłość. Ma to ogromne znaczenie zwłaszcza wtedy, gdy planujemy założyć rodzinę. Pamiętajmy, że na wcześniej wymienionej stronie możemy kupować także wszelkie potrzebne nam przedmioty. Warto więc bez chwili wahania zapoznać się z jej treścią. Wszelkie niezbędne oraz interesujące nas wiadomości szczegółowe do znalezienia tylko tam. Zastanówmy się dokładnie nad przeznaczeniem rzeczy jaką pragniemy kupić. Bowiem szkoda wydawać gotówkę na przedmioty, które po niedługim czasie okażą się być bezużyteczne. Dobrą inwestycją z pewnością będą zakupy dla najmłodszych, które pomogą im rozwijać swoje pasje oraz zainteresowania. Dzięki temu będziemy mogli spędzać czas wspólnie oraz uczyć się nowych, nieznanych nam dotąd zadań. Sprzedaż w sieci to niezwykła inwestycja w przyszłość oraz szansa na pozyskanie kapitału dla naszych dzieci.
    • Gość: JanKran dom starców IP: *.opole.hypnet.pl 29.12.12, 09:01
      • ambro113 Re: dom starców 04.04.13, 11:35
        Jak ktoś nie ma kasy to lepiej niech nic nie otwiera, biznes jest dla bogaczy bo im wtopa kilkunastu tysiey nic nei zrobi
        • apmati Re: dom starców 03.05.13, 21:25
          tak !!! Fajny biznes ale... to trzeba mieć 1mln -min
    • bluemka78 Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 05.04.13, 11:32
      Nie licz na to, że ktoś Ci gratis poda na tacy przepis na dobry biznes ;)
      • Gość: mariuszkrolik Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.13, 12:07
        A to już w ogóle zupełnie inna sprawa. Ja w sumie wiem co można otworzyć żeby szło, ale nie mam na to funduszy, a za darmo pomysłu sprzedawać nie będę. Pracuję zresztą teraz w dokładnie takiej firmie i jest tego BAAARDZO MAŁO.
      • Gość: Benidorm Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.mynet.com.pl 07.12.14, 14:46
        Przede wszystkim trzeba zadac sobie pytanie jaka stopa zwrotu z kapitalu bedzie mnie satysfakcjonowac , czy mam tez pracowac czy byc tylko dawca pieniedzy i czekac na zyski,
        Ile pieniedzy chce przeznaczyc na inwestycje, dopiero majac te dane mozna doradzac . Na te pytania trudno ci bedzie uzyskac informacje na forum bo wypowiadaja sie tutaj ludzie ktorzy cos uslyszeli lub ktos cos im powiedzial i przekazuja te informacje dalej,ktos co robi biznes nie bedzie informowal potencjalnej konkurencji w co oplaci sie inwestowac bo moze sie okazac ze wychoduje sobie strupa na wlasnym ciele, ja o tym moglbym cos powiedziec alekonkurencja juz upadla.
    • gosiulka151 Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 23.04.13, 13:11
      zrejestruj się już teraz:
      badania-reklamy.com/?ref=109964
      Odpłatne badania to systemem dzięki któremu użytkownicy internetu mogą zarobić, biorąc udział w badaniach marketingowych.
      Wysokość wynagrodzenia stanowi 8-20 europoint (1 europoint= 1 euro) za każde badanie (ankietę).
      Bonus za rejestrację to 20 Euro
      zarabiaj 25-40 euro dziennie poświęcając tylko 35min dziennie
    • damian.pw Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 23.04.13, 16:12
      Najlepiej biznes połączyć z własnymi pasjami, jak u mnie np - finanse. A jeśli nie masz pomysł, to może umów się z kimś kto ma i wspólnie sfinansujcie przedsięwzięcie.
    • Gość: floppi Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.3s.pl 23.04.13, 17:16
      jeśli chodzi o e-biznes i innowacje z nim związane to polecam przyjrzeć się zjawisku crowdfundingu :) jest to po prostu finansowanie społecznościowe projektów/akcji/czegokolwiek co wyda nam się interesujące i inspirujące. Polecam chociażby przejrzeć wspieram.to :)
      • Gość: wladek Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.dynamic.chello.pl 24.05.13, 20:14
        Na pewno nie warto w nieruchomości ani podróże ;)

Poza tym bardzo dużo rozkwit przeżywa branża marketingu internetowego i MLM. Bardzo często się to łączy ze sobą, żeby stworzyć potężną dźwignię i po jakims czasie zarabiać dużo powyżej średniej. Sam zainteresowany pewnie już opuścił dawno ten wątek ale tego typu biznes można urichomić mając kilkadziesiąt złoty na start oraz czas i motywację.

Poza tym oczywiście na topie jest fitness i gastronomia. Ale bardzo często niestety firmy tego typu to firmy franczyzowe, które chcą dużą kasę. W niewielu przypadkach jest inaczej :)
    • chuck55 Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 15.06.13, 17:13
      Warto zainwestować tylko w to w czym czujesz się mocny, na czy się znasz i co będziesz robić z pasją.
    • boguslaw289 Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? 18.06.13, 10:21
      każdy biznes jest dobry o ile masz do tego smykałkę i pomysł od a do z co robic po kolei, musisz też myślec pozytywnie i miec grubą skórę bo co niektórym może sie to nie podobać -ot zwykła ludzka zazdrość, moja zona tez przez to przechodziła, wzięliśmy pożyczkę w skoku Wolomin (taką na start, bo nie mielismy za dużo zaskórniaków, o pożyczke dostaliśmy bez większych problemów)na otwarcie zakładu fryzjerskiego wszystko ladnie sie układło ale jak przyszło otwarcie kilka koleżanek odwróciło sie od niej i co gorsze rozprowadzało plotki, że żona to zła fryzjerka, także sam widzisz musisz miec dużo cierpliwości i samozaparcia, bo nowa firma, działalność może przysporzyć kłopotów
    • Gość: mariuszkrolik Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.adsl.inetia.pl 19.06.13, 12:00
      To na co możesz przeznaczyć to jedno, ale przede wszystkim powinieneś wziąć coś na czym się akurat znasz, bo sam o posiadanie kasy, bez konkretnych umiejętności jest bezsensowne.
    • Gość: konkret i rozwaga Re: W jaki biznes teraz warto zainwestować? IP: *.debica198.tnp.pl 09.07.13, 23:54
      Opis oferty:
      1.Projekt w fazie przygotowawczej do wdrożenia.
      2. Zasięg : Polska
      3. Obszar: edukacja, marketing, informatyka
      4. Brak konkurencji.
      5. Ważne kontakty biznesowe.
      6. Przewidywany czas wejścia na rynek: rok 2014
      7. Koncepcja rozwoju-rozbudowy kierunków projektu opracowana do roku 2019
      Przewidywana wartość projektu na rok 2019: kilkadziesiąt razy wyższa od inwestycji.

Więcej danych po otrzymaniu informacji o inwestorze (wspólniku)
      (telefon, zaangazowanie osobiste czy tylko finansowe, specjalizacja)

Z mojej strony gwarantuję powagę oferty oraz jej jakość.
      Wysokość inwestycji do 1mln PLN

Na zapytania o podanie szczegółów, bez danych o które proszę - nie odpowiadam.
      Uznaję kontak tel. i spotkanie.

arek 798378111
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka