Dodaj do ulubionych

Reklama lokalna firmy

17.10.13, 12:20
Jakie znacie najskuteczniejsze sposoby reklamy firmy na rynku lokalnym? Billboardy, ulotki, plakaty... co jeszcze? Szukam czegoś, co bezpośrednio trafi do klienta, myślałem o jakichś gadżetach reklamowych, ale nie mam konkretnego pomysłu.
Obserwuj wątek
    • Gość: e-cityvision.pl Re: Reklama lokalna firmy IP: *.insite.pl 17.10.13, 13:29
      Bonitami,
      Wiele zależy od tego o jakiej branży i rodzaju działalności mówimy. Ulotki mogą być bardzo skuteczne jeśli rozdawane są w okolicy firmy i np. zawierają rabat na określone produkty czy usługi. Sprawdza się to np. w przypadku salonów kosmetycznych. Idę ulicą, dostaję ulotkę, która mówi mi, że mam -30% na manicure...to pewnie tam zajrzę, no bo czemu nie? Ale to tylko taki przykład. Na Twoim miejscu zareklamowałabym się także w Internecie, np. na portalach z ogłoszeniami lokalnymi. Zainwestowałabym w firmową stronkę WWW czy Facebooka. ;) Jednak jeżeli nie znam branży, firmy...ani grupy docelowej, ciężko powiedzieć coś bardziej konkretnego.
    • Gość: Marika Re: Reklama lokalna firmy IP: *.icpnet.pl 17.10.13, 20:23
      Ulotki mogą się sprawdzić jak są ciekawie wykonane, najlepiej z jakąś korzystną promocją usług czy produktu. Na takie zwraca się uwagę. Najlepiej się sprawdzi strona internetowa i promowanie jej na różne sposoby-byleby przynosiła pożądaną efektywność. Udzielanie się na portalach społecznościowych i różnego rodzaju gadżety.
    • onelekter Re: Reklama lokalna firmy 20.10.13, 23:22
      To że billboardy są zauważalne to wiadomo, z tego względu że starczy jeden przykuwający oko na ulicy i już mamy masę wypadków w okolicy. Dlatego nie polecam osobiście takiej metody reklamy, kalendarze wydają się być bezpieczną opcją.
    • Gość: e-cityvision.pl Re: Reklama lokalna firmy IP: *.ip.netia.com.pl 17.01.14, 10:43
      To wszystko zależy od tego do jakiego klienta i z jakim produktem chcesz dotrzeć. Najpierw musisz poznać swoją grupę docelową oraz jej zwyczaje - wówczas będziesz mógł dopasować narzędzia marketingowe do konkretnej grupy klientów. Ulotki nie są zbyt efektywną formą reklamy - chyba że zawierają wartość dodaną, np. w postaci kuponu rabatowego na dane produkty czy też usługi. Bannery reklamowe mogą się sprawdzić o ile umieścisz je w pobliżu miejsc, które odwiedza Twoja grupa docelowa. Oprócz tego postaw na stronę internetową i prezentuj swój biznes na stronach lokalnych. :)
    • jk.33 Re: Reklama lokalna firmy 24.04.14, 10:09
      Istnieje szereg druków reklamowych (foldery, ulotki, wizytówki, kalendarze, teczki itp.) i akcesoriów (smycze, breloki, przypinki, długopisy firmowe, kubki z nadrukiem, maskotki, piórniki, portfele i wiele innych). Najlepiej skontaktować się z firmą, która się tym profesjonalnie zajmuje.
      Znajomy ostatnio korzystał z usług firmy StartReklama. Siedziba znajduje się w Człuchowie, ale podejmują zlecenia z całego kraju. warto zerknąć na ich ofertę.
    • johnny_kalesony1 Re: Reklama lokalna firmy 24.04.14, 16:10
      mozna sprobowac podziałac przy pomocy nowych technologii SMS-y choć już nie takie młode sprawdzają się w generowaniu aktywności klientów tak samo wydaje mi sie jest z e-mailami choc te czesciej uwazane sa za spam;)

najlepiej zainteresowac sie marketingiem smsowym: wybierasz sobie jakis serwer sms za pomoca ktorych wysylasz info do klientow - tez lokalnie, a przeliczajac te kampanie nie wychodza drogo
    • Gość: senner Re: Reklama lokalna firmy IP: *.szczecin.mm.pl 12.05.14, 19:49
      gadżety reklamowe jak najbardziej, nieśmiertelne długopisy czy breloki. może np. zapalniczki, teraz coraz częściej widać reklamę na samochodach, takie naklejki magnetyczne np
    • magnol.ka Re: Reklama lokalna firmy 07.08.14, 13:48
      nie wiem jaki to biznes, ale moze takie torby eko - materiałowe albo papierowe? super gadżet i forma reklamy, ewentualnie widziałam w Sklepie Reklamowym jeszcze kredki ekologiczne (jakby coś np. związane z branżą dziecięcą)
    • magnol.ka Re: Reklama lokalna firmy 09.08.14, 19:28
      teraz mi przyszło na myśl, czasem to troche denerwujące, ale jeżdżący samochód z reklamą przez głośniki w mniejszej miejscowości powinno zdać egzamin. Ewentualnie, jak ktoś wyżej wspomniał naklejki na samochod
    • Gość: jestem gościem Re: Reklama lokalna firmy IP: *.adsl.inetia.pl 12.08.14, 14:27
      A jak oceniasz działania innych firm lokalnych? Jeśli skutecznie, to może warto częściowo powielić ich kroki. Lepiej bowiem uczyć się na czyiś błędach, a nie na swoich.
      Tu biznes2biznes.com/?strona=ogloszenia&kartka=1&search=reklama znajdziesz sporo propozycji w kategorii reklama. To są głównie firmy mikro, które chcą dotrzeć ze swoją ofertą do ciebie. Polecam także tekst gazeta-msp.pl/index.php?id=pokaz_artykul&indeks_artykulu=2823&slowa_ktorekolwiek=reklama
    • em-ku Re: Reklama lokalna firmy 30.12.15, 12:30
      reklama w lokalnych mediach - telewizja, gazeta.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka