Dodaj do ulubionych

Jaką kasę fiskalną kupić?

IP: *.siedlce.domtel.com.pl 08.08.14, 15:28
Witam serdecznie.

Rozpoczynam własną działalność i wedle US muszę od razu zainstalować kasę fiskalną.
Czy możecie mi pomóc wybrać jeden z modeli?
W internecie jest pełno informacji i ciężko coś samemu z tego wynieść.

Zastanawiam się pomiędzy tymi modelami. Poczytałem o producentach i najlepiej wychodzą Elzab i Innova.
Ostatni natomiast kusi w internecie niskimi cenami na wielu stronach, acz nie wygląda zachęcająco.

www.kasy-drukarki.pl/produkty/kasy-fiskalne/kasa-fiskalna-elzab-mini-e.html
www.kasy-drukarki.pl/produkty/kasy-fiskalne/kasa-fiskalna-innova-presto-ej.html
www.kasy-drukarki.pl/produkty/kasy-fiskalne/kasa-fiskalna-mercury-116f.html
Może ktoś z Was użytkował/uje dane kasy i coś podpowie?
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Santex Re: Jaką kasę fiskalną kupić? IP: *.techmedia.pl 08.08.14, 15:51
      Mogę tylko pochwalic elzabowskie mini, bo użytkuję ją od ponad 4 lat. Kasa fajna i przyjazna w użytkowaniu i w sumie bezawaryjna.
      Reszty nie używałem, acz tej taniej za sam wygląd bym nie kupił.
      Kasa to musi być przemyślana inwestycja stary, nie kupuj najtańszej, szczególnie że pewnie możesz mieć możliwość zwrotu z us za zakup.
      • Gość: Jakub84 Re: Jaką kasę fiskalną kupić? IP: *.siedlce.domtel.com.pl 08.08.14, 16:20
        Dzięki za odpowiedź.
        Ktoś miał styczność z pozostałymi kasami? Ew. polecicie jakiś model/producenta?
        Opinie użytkowników bardzo pomocne :)
        I tak, jakąś ulgę ponoć dostanę także nie trzeba będzie dużo płacić.
    • Gość: Mamto Re: Jaką kasę fiskalną kupić? IP: *.ksi-system.net 21.01.16, 14:54
      Zapraszam do sklepu internetowego: www.sklep.escsa.pl/
    • Gość: Slawek_81 Re: Jaką kasę fiskalną kupić? IP: *.free.aero2.net.pl 29.03.16, 10:56
      Ja polecam firmę MSKAS. Gościu bardzo wporządku. Jako jedyny z wielu obdzwonionych serwisów odebrał ode mnie tel. w niedziele i przyjął z uszkodzoną kasą od ręki. Zależało mi aby przyjechał do mnie w następną niedzielę na instalację nowej kasy bo wtedy mam najmnieszy ruch w sklepie i też nie było najmniejszego problemu. Żadnych dodatkowych opłat za to że niedziela, przyjechał do mnie do Łomianek z Otwocka bez żadnego ale. Gorąco polecam. Sławek
      • Gość: Mikołaj Re: Jaką kasę fiskalną kupić? IP: *.icpnet.pl 04.07.16, 11:18
        Z tego co mi wiadomo to do serwisu kas fiskalnych jest przypisany tylko jeden serwis który sfiskalizował kasę więc inny serwis za duzo nie może zrobić chyba że ktoś zapłaci producentowi kasy za zmianę serwisu ale to powoduje dodatkowe koszty i których nie wspomniałeś ??
    • Gość: Krzysiek Re: Jaką kasę fiskalną kupić? IP: *.icpnet.pl 04.07.16, 11:27
      W sumie z tej całej trójki to tylko warto się skupić nad elzabowym mini. Jeżeli nie miałbym źle mówić o innovie to w takim wypadku wole nic nie mówić żeby za bardzo nie bluzgać na forum, a co do Merkurego jest to rosyjski wynalazek i jeżeli ktoś nią planuje gruz mieszać to jest idealnym do tego urządzeniem ale jako kasa fiskalna jest do niczego :p
      Natomiast co z tańszych urządzeń zadziwiłem się ostatnio kasami Aclas
      www.kasyiprogramy.pl/alcas_kos mała tania i jak początkowo myślałem że to słaby kiczowaty plastikowy bubel tak ludziom w sumie służy i się za bardzo nie psuje
      i jest też wersja na jedna rolkę :D
    • cis-ekk Re: Jaką kasę fiskalną kupić? 05.07.16, 14:43
      Zależy ile chcesz przeznaczyć pieniędzy.
    • bhpowski.pl Re: Jaką kasę fiskalną kupić? 14.07.16, 21:11
      Wybór modelu kasy to jedno. Polecam zastanowić się gdzie kasę kupić. Internet to chyba nie jest najlepsze miejsce. Warto się zastanowić co dalej z kasą zrobić. Kto dokona fiskalizacji kasy? Kto zgłosi kasę do Urzędu Skarbowego. Kto będzie kasę serwisował? Są firmy, które pomagają swoim klientom we wszystkich formalnościach. Radzę właśnie takiej firmy poszukać w okolicy miejsca zamieszkania lub pracy. Pozdrawiam
    • Gość: bidzej Re: Jaką kasę fiskalną kupić? IP: *.centertel.pl 18.08.16, 14:30
      Ano wybierz taką kasę, żeby była odpowiednia do twojego sklepu. Wiesz, nie każda kasa nadaje się do każdego sklepu, a nie wspomniałeś co to za działalność. Przykładowo jak jeździsz do klientów to przydałaby się kasa przenośna, jak masz salon fryzjerski to wystarczy jakaś nieduża, a jak na przykład zwykły sklep to już lepiej taką "standardową", duża kasę kupić. Przejedź się na przykład do takiego Procasha na Jagiellońskiej, tam sobie coś dobierzesz
    • Gość: Marta Re: Jaką kasę fiskalną kupić? IP: *.static.ip.netia.com.pl 11.10.16, 09:58
      Polecam Elzab ze sklepu JNS, kasa sprawdzona.
      • kamilxu Re: Jaką kasę fiskalną kupić? 02.01.17, 15:13
        myślę, że przy wyborze kasy najlepiej kierować się tym ile produktów będzie na stanie oraz gdzie ta kasa ma być? czy to sklep spożywczy, punkt gastronomiczny? itp, jak dużo miejsca na kasę
        większość z nich ma bardzo zbliżone do siebie funkcje
        ogólnie podział to małe, średnie i duże
        utechlublin.pl/kasy-fiskalne/
    • milenka.m Re: Jaką kasę fiskalną kupić? 11.05.17, 10:26
      Według mnie nie warto obecnie inwestować w kasę fiskalną. Zdecydowanie lepszym rozwiązaniem jest system POS (w szczególności świetnie się to sprawdza w przypadku sklepów czy branży HoReCa), który ma o wiele więcej funkcji. Wiele osób, jeśli chodzi o gastronomię, poleca Gastro POS. A jeśli by ktoś szukał sprzętu to zdecydowanie warto zainwestować w sprzęt firmy Posiflex - mają m in. czytnik kodów kreskowych, terminale POS etc. Zainteresowanym zostawiam linki: www.posiflex.com.pl/czytniki-kodow-kreskowych,49.html%20
      www.posiflex.com.pl/czytniki-kodow-kreskowych,49.html%20
    • Gość: gość3 Re: Jaką kasę fiskalną kupić? IP: *.warszawa.virtuaoperator.pl 26.05.17, 13:24
      Znam dobry serwis fiskalny w Warszawie, zadzwoń, zadadzą ci kilka pytań i dobiorą ci kasę fiskalną
      www.mpsystem.pl
      tel: 22 625 53 65, 604 272 226
    • Gość: Franix84 Re: Jaką kasę fiskalną kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.18, 23:39
      Obsługa kasy fiskalnej sprawiła mi wiele kłopotów, dlatego postanowiłem skorzystać z fachowej pomocy, którą znalazłem dzięki Zeto serwis. Dzięki bardzo merytorycznej wiedzy doświadczonej kadry udało mi się szybko połapać co i jak działa. Wdrożenie przebiegło bardzo szybko, a ja już kilka lat cieszę się ze wspólnej współpracy. Gorąco polecam jak ktoś ma problemy z kasą fiskalną.
    • Gość: darkon Re: Jaką kasę fiskalną kupić? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.18, 14:55
      W chwili obecnej każdy, kto jeszcze nie musi wejść w kasę fiskalną powinien wstrzymać się z jej zakupem do czasu wyjaśnienia się wszystkich wątpliwości i wejścia w życie przepisów dotyczących kas online. Dużo wartościowych i aktualizowanych na bieżąco informacji dotyczących kas repozytoryjnych popularnie nazywanych kasami online można znaleźć na stronie Kasy fiskalne online
      • tulasek Re: Jaką kasę fiskalną kupić? 11.10.18, 22:37
        Nie ma i dłuuugo nie będzie, kas online, więc przestań spamować z tym gównem.Jeżeli wejdzie ustawa (haha) ,to czas na zmianę kasy,to będzie...kilka lat.tyle w temacie.To są miliony użytkowników i nikt tego nie ogarnie szybciej (patrz: Cepik ahahaha)
    • fokus73 Re: Jaką kasę fiskalną kupić? 09.10.18, 00:29
      Skąd takie ceny kas z kosmosu ?
    • hadassa016 Re: Jaką kasę fiskalną kupić? 17.12.18, 14:39
      Ja jestem zadowolona z kasy Posnet Ergo. Prosta w obsłudze, zajmuje mało miejsca i ma duże możliwości Ale kasę fiskalną trzeba pobierać pod prowadzoną działalność żeby czasem nie przepłacić. Polecam kasywwl.pl . Wachowa obsługa i dobierają kasę do potrzeb klienta. Mają tanie kasy fiskalne jak na Warszawa najlepszych polskich firm jak Elzab, Posnet czy Novitus.
    • Gość: gość Re: Jaką kasę fiskalną kupić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.19, 09:11
      POlecam kasę Ergo -Posnet,atrakcyjna cena w sklepie internetowym www.softmar.com.pl .Szybka realizacja zamówienia.
    • rrafi Re: Jaką kasę fiskalną kupić? 28.04.19, 07:40
      popytaj znajomych co mają działalność - najlepiej czerpać z doświadczenia i polecenia a nie z reklam
    • dominikrosiak Re: Jaką kasę fiskalną kupić? 19.11.21, 15:10
      Posnet Ergo, a najlepiej skontaktuj się z KASYWWL.pl to Ci doradzą. Ja tam brałęm i jestem zadowolony
    • michalbadyl Re: Jaką kasę fiskalną kupić? 21.11.21, 15:33
      Tak, nasza firma już dwukrotnie korzystała z ich usług i mają naprawdę fajne ceny. My wybraliśmy Novitusa na kasywwl.pl i pracownicy mówili, że się im łatwo nabija.
    • marcinspyrka92 Re: Jaką kasę fiskalną kupić? 21.11.21, 15:49
      My też kupowaliśmy u nich Novitusa online, gdy wymagali od nas zmian kas na nowe. Szybko nam dostarczyli i zafiskalizowali. Polecam
    • Gość: asdadw123 Re: Jaką kasę fiskalną kupić? IP: *.icpnet.pl 03.10.22, 09:56
      Kasy fiskalne też produkuje firma hdwr.pl/ , sprawdź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka