GoĹÄ: mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.04, 22:50 na glowe pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Pawlo Re: ILE papierosów mozna wwiezc legalnie do niemi IP: *.kabel.telenet.be 19.10.04, 23:04 800 szt. na leba. Sprawdzalem na szwajcarsko - niemieckim przejsciu gdzie jest dosc dokladna kontrola celna i paszportowa. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: x Re: ILE papierosów mozna wwiezc legalnie do niemi IP: *.aster.pl 20.10.04, 13:39 pawlo nie pisz jak nie wiesz 200 sztuk. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leonardo Re: ILE papierosów mozna wwiezc legalnie do niemi IP: 80.55.195.* 21.10.04, 11:49 Prawda jest taka, że 200 sztuka jak było. Niemcy nie podpisali z Polską porozumienia aby można było brać więcej papierosow. O tym sie nigdzie nie pisze. Ja tę informacje przeczytalem tylko w gazecie "Nauka i praca za granicą". Wiedzą to również kierowcy busów jadący za granicę. Sprawdziłem bo sam chciałem w czerwcu jechać z 800 sztuk papierosów i się z nimi kłócilem przed granicą, że można 800 bo jesteśmy w UE. Przewiozlem 300 nikt nie sprawdzał.Niestety rzeczywistość jest inna niż nam ją przekazują w TV. Jeśli bierzesz pwyżej 200 np.800 sztuk to na wlasną odpowiedzialność. Przewieźć możesz ile chcesz ale oficjalnie do Niemiec tylko 200.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kibic Re: ILE papierosów mozna wwiezc legalnie do niemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 15:03 Tomuś Hajto załatwi każdą ilość Odpowiedz Link Zgłoś