wachowa 21.01.20, 12:59 Jak uregulować sprawę spadkową, w sądzie czy u notariusza. Ktoś coś robił, ma doświadczenia ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Jak załatwić sprawę spadkową IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.20, 13:37 Sprawa spadkowa w sądzie to chyba ponad rok u notariusza masz od reki. Tylko ze u notariusza musisz być dogadana z pozostałymi to znaczy ze musicie być zgodni co do wszystkiego Odpowiedz Link Zgłoś
wachowa Re: Jak załatwić sprawę spadkową 22.01.20, 10:21 ok. dzięki, zdecydowałam idę do notariusza. Może ktoś poleci notariusza w Łodzi, który cierpliwie ze mną porozmawia i nie jest za drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
krzywy.m Re: Jak załatwić sprawę spadkową 22.01.20, 12:37 Notariusz chyba każdy ma takie same taksy. Ja polecam notariusza Macieja Krakowińskiego. Tu masz dane a na stronie znajdziesz trochę informacji: www.notariusze-lodz.eu Odpowiedz Link Zgłoś
miroslaw_ochojski Re: Jak załatwić sprawę spadkową 29.05.20, 16:33 Z pewnością prostszą i szybszą opcją jest stwierdzenie nabycia spadku przed notariuszem. Opłata u notariusza będzie trochę wyższa, ale mówimy tu o setkach złotych. Postępowanie sądowe będzie konieczne, jeśli spadkobiercy są w sporze i nie chcą złożyć zgodnego oświadczenia stron. Pozdrawiam, Mirosław Ochojski Odpowiedz Link Zgłoś
zafon Re: Jak załatwić sprawę spadkową 17.06.20, 13:04 Hej, polecam skorzystać z usług Radcy Prawnego, pomoże uniknąć kłopotów, które mogą pojawić się podczas sprawy. Znalazłem taki artykuł może się przydać: radcakniewel.pl/prywatny-wykaz-inwentarza/ Odpowiedz Link Zgłoś