Dodaj do ulubionych

W co inwestować przed wielkim kryzysem w 2020?

18.07.20, 08:00
Cześć!

Na pewno też słyszeliście o zapowiadanym kryzysie pod koniec 2020 roku. Skutki koronnawirusa teraz są ciezkie do odczucie, ponieważ poszły grube kredyty dla firm i ludzi i jakoś to się jeszcze trzyma, ale pod koniec roku bardzo mozliwe ze przyjdzie druga fala wirusa i gospodarka tego juz nie wytrzyma. I zastanawiam się w takim razie w co warto zainwestować, żeby nie stracić swoich oszczędności kiedy np. złotówka przestanie być coś warta?
Obserwuj wątek
    • flewoniasta Re: W co inwestować przed wielkim kryzysem w 2020 18.07.20, 08:00
      Ja myślę, że złoto, nieruchomości albo kryptowaluty.
      • anitkaboderek11 Re: W co inwestować przed wielkim kryzysem w 2020 18.07.20, 08:02
        Nad złotem się zastanawiałam. Na nieruchomości trzeba dużo pieniędzy. A kryptowaluty, to ten bitcoin?
        • flewoniasta Re: W co inwestować przed wielkim kryzysem w 2020 18.07.20, 08:03
          Taa, bitcoin ale nie tylko. Jest sporo kryptowalut i idzie na nich zarobić. Poczytaj sobie wiecej o tym ;)
          • karasek10 Re: W co inwestować przed wielkim kryzysem w 2020 18.07.20, 08:04
            Zgadzam się. W tej chwili bitcoin to najlepsza inwestycja. Oczywiście powinno się inwestować w różne rzeczy, ale z bitcoinem można zacząć już od niewielkich kwot i się zarabia od pierwszych miesiecy a nie czekasz kilka lat na kilka procent jak ze złotem.
            • mareuszek666 Re: W co inwestować przed wielkim kryzysem w 2020 18.07.20, 08:05
              Jeden bitcoin kosztuje około 35tyś, więc to nie takie małe kwoty ;)
              • koliswars1 Re: W co inwestować przed wielkim kryzysem w 2020 18.07.20, 08:08
                Jak ktos w 2010 roku kupił bitcoina za 100zł to teraz jest milionerem :D Fajnie by było
    • mareuszek666 Re: W co inwestować przed wielkim kryzysem w 2020 18.07.20, 08:12
      Tak. Szukałem informacji o bitcoinach i na nich trafiłem, stwierdziłem że zaryzykuje i zainwestuje. W czerwcu zaczalem i zarobilem 2 tyś wypłaciłem, żeby zobaczyć czy nie będzie problemów i nie było. W tym miesiącu mam już około 4 tysiecy zysku. Jak tak dalej pójdzie, to rzucam etat ;)
      • wariacikoowo Re: W co inwestować przed wielkim kryzysem w 2020 18.07.20, 08:14
        No ja zaczalem 2 tygodnie temu, bo też widzialem ich reklame na facebooku. Też się zastanawiałem długo, no ale kto nie probuje ten szampana nie pije. po 2 tygodniach mam 800zł zysku, ale to dlatego że bardzo ostrożny jestem, boje się stracić.
        • rumores_alwarez Re: W co inwestować przed wielkim kryzysem w 2020 18.07.20, 08:14
          A inwestujecie w bitcoina czy inne kryptowaluty?
    • mareuszek666 Re: W co inwestować przed wielkim kryzysem w 2020 18.07.20, 08:17
      ja też głównie w bitocina. wydaje mi sie najstabilniejszy, chociaż ostatnio na Etherum też zarobiłem sporo bo był sygnał, że skoczy. Teraz są nowoczesne programy które same przewidują te różnice kursów.
    • Gość: Fainda Re: W co inwestować przed wielkim kryzysem w 2020 IP: *.241.62.188.kylos.net.pl 23.09.21, 10:48
      Krótkoterminowo tak, póki jest pandemiczna paranoja, jak zaczną rynki wychodzić z kryzysu może szybko spadać, aktualnie trochę do poprzedniego high jest, sam osobiście bym nie wchodził na dlugoterminowo. Poza tym dużo firm powiązanych z bankami oferuje kupno metali szlachetnych ostatnio, więc nad tym bym się zastanowił czy nie chcą sprzedać póki jest dobra cena, bo coś co w górze musi spaść heh

W bankach obecnie oprocentowanie lokat oraz kont oszczednościowych nie jest jakieś super wysokie, aczkolwiek można znaleźć dobre opcje:
      www.tanie-konto.pl/pekao/konto-przekorzystne/

Jak w pekao.
    • Gość: jazda Re: W co inwestować przed wielkim kryzysem w 2020 IP: *.web.vodafone.de 02.10.21, 20:17
      Darmowe 10USD na kupno OZC, weryfikacja email, darnowy aidrop. Wyplata LUTY 2022
      www.ozc.org/invite?ref=9e5cb955

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka