Dodaj do ulubionych

Mała Gastronomia, kawiarnia-gdzie po towar?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 16:25
Witam
Mam pytanie do osób posiadajacych kawiarnie, zakładowy bufet , kiosk
spozywczo przemysłowy itp.
Gdzie zaopatrujecie się w artykuły spozywcze, napoje no i w kawe.Czy sa to
jakies hurtownie, czy moze supermarkety, np Makro, Selgros?
Czym oferty hurtowni roznia sie od ofert marketow, jakie sa wymogi zeby
otrzymac korzystne upusty?
Mam tez pytanie gdzie znajde firme, ktora zaopatrzy mnie w naprawde dobra
kawe?I czy mozecie polecic jakis dobry ekspress -mały ale taki, ktory nie
rozleci sie czestym uzywaniu?
Chetnie nawiaze kontakt z osoba z tej branzy w celu podpytania o kruczki
prawne, podatkowe, sanepid.Jesli bylby ktos chetny poprosze o kontakt na
maila golisek@epf.pl
Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: kiwka Re: Mała Gastronomia, kawiarnia-gdzie po towar? IP: *.u.wavenet.pl 15.09.05, 00:08
      W artykuły gotowe np. napoje najlepiej zaopatrywać się bezpośrednio u
      producenta - browary, dystrybutorzy kawy lub producenci softów nie zawsze ale
      często mają najniższe ceny i dodatkowo oferują w bezpłatne użytkowanie sprzęt
      (lodówki, nalewaki, ekspresy do kawy itp). Upewnij się jednak, czy przyjęcie
      sprzętu nie oznacza zobowiazania się do zamawiania towaru w określonej
      minimalnej ilości. Wszelkie drobiazgi kupuj w sklepach cash&carry - znajdziesz
      tam wszystko. Jeżeli spotkasz się z jakimkolwiek handlowcem z jakiejkolwiek
      firmy, popytaj go o inne branże - handlowcy działający na określonym terenie
      zazwyczaj się znają i chętnie podają namiary - w ten sposób zorientujesz się w
      ofertach firm działających w twojej okolicy.
      • Gość: Ania Re: Mała Gastronomia, kawiarnia-gdzie po towar? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 09:24
        Bardzo dziekuje.Wlasnie tak myslalam .Jesli jestes z tej branzy to moze
        orientujesz sie jak wyglad sprawa przyrzadzania np.sałatek, ciast.W sanepidzie
        powiedziano mi , że moge zaopatrywac się w juz umyte warzywa w firmach
        cateringowych.Jak wyglada to od strony praktycznej, jakie warunki musi spelniac
        pomieszczenie , w ktorym samodzielnie przyrzadzalabym takie rzeczy?Jakie
        pomieszczenia i w jakich budynkach maj szanse na pozwolenie na produkcje?Czy np
        prywatne mieszkanie ma taka szanse?wydzielone pomieszczenie przy domku
        jednorodzinnym?Czy jesli wynajmowalabym je o pozwolenie staram sie ja czy
        wlasciciel pomieszczenia?Pytam o to tutaj , bo to wlasnie zalezy od tego skad
        bede miec towar.Szczerze mowiac jak pomysle ze mam sprzedawac gotowe surowki i
        hamburgery to mi sie odechciewa tego biznesu.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka