Dodaj do ulubionych

KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie...

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.02, 12:46
... lub miał do czynienia z tą firmą?
Napisali pisemko (w którym straszą i nazywają się "skuteczna egzekucja
długów", chwaląc się "jesteśmy wszędzie") dotyczące wezwania do zapłaty za
Canal+. Nie będę teraz opisywała całej sytuacji z Canalem, bo niejeden ma z
nimi na pieńku (tylko powiem, że to ich wina i ponieważ żadne interwencje
nie skutkowały, przestaliśmy płacić). Chcę tylko wiedzieć, co ten KRUK może
mi zrobić?
Pomóżcie, bo suma duża, mąż chce ich olać, a ja się boję kłopotów.

Obserwuj wątek
    • Gość: (-) Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 01:15
      Miałem taką samą sytuację. też chodziło o canal + i też o śmieszną firmę Kruk.
      Tym razem posłuchaj męża: olej ich totalnie. Dostaniesz jeszcze ze 3 listy,
      coraz groźniej wyglądające (na końcu nawet dołączony "list" od "komornika" -
      tyle że oczywiście bez podpisu, pieczątki, i przysłane zwykłym - a nie
      poleconym) no i jeszcze informacje że umieszczą Twoje dane w internecie
      (bueehehe). To zwykła psychologia - większość ludzi się łamie i płaci. Jak
      wytrzymasz - to dadzą Ci spokój, to jednak zbyt małe kwoty (pewnie parę
      abonamentów i dekoder) żeby opłaciło im się dochodzić roszczeń przed sądem.
      Poza tym firma canal + jest znana z tego - co wyprawia z klientami, i sama
      chyba ostatnio miała sprawę w sądzie. Firma Kruk jest z kolei tak samo żałosna
      jak jej mocodawcy.
      • Gość: isopera Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 22.09.02, 21:43
        Gość portalu: (-) napisał(a):

> olej ich totalnie.

Chyba tak zrobię. Nie stać mnie na płacenie za nic. Dzięki! :)
        • Gość: ktostam Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 23.09.02, 11:31
          witaj
          ja mialem podobny temat dotyczacy rach za tel kom tyle tylko ze z firma
          inturium justinia czy jakos tak scenariusz byl dokladnie taki sam jak opisany
          powyzej i po liscei od "komornika" ponad poltora roku temu sprawa ucichla
          pozdrawiam
          • pacio Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. 25.09.02, 11:39
            Jeżeli kwota bez odsetek przekracza 500zł możesz się zdziwić jak dostaniesz
            nakaz zapłaty.
            zależy jak stare jest to zobowiązania, może ulec przedawnieniu i po ptakach.
            Natomiast xerokopie listu z grozbą upublicznienia Twojego zobowiązania prześlij
            do GIODO z prośbą o zajęcie się tą sprawą o naruszenie danych osobowych.
            Odpowiadają na każde pismo i biorą się do roboty.
            Możesz złożyć doniesienie na policje o zastraszanie Twojej rodziny, teraz boisz
            się wyjść po zakupy itd. itp.

powodzenia !

PS
            Jak przyjdzie "egzekutor" wezwij policje i wywal go na zbity pysk !
            Komornika nie możesz tak potraktować :(
            • Gość: (-) Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.02, 23:22
              Nie strasz dziewczyny. Nakaz zapłaty zdaje się wydaje sąd? Nikt do niej nie
              przyjdzie - przynajmniej w tym przypadku. Firma canal+ i śmieszna firma Kruk są
              już znani - pierwsi z powodu totalnego lekceważenia klientów, drudzy z powodu
              idiotycznych listów, których mogą przestraszyć się tylko panienki przed
              pierwszym razem. Dziewucha wisi parę abonamentów - to są groszowe rzeczy tak
              naprawdę. Pomysł z GIODO - jak najbardziej, jeśli chce Ci się w to bawić. Olej
              ich i tyle. Jeszcze ze 3 listy i pa.
              • Gość: ktostam Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.09.02, 09:15
                nie karmiony kruk sam odleci ... ;)))
              • pacio Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. 27.09.02, 14:15
                Gość portalu: (-) napisał(a):

> Nie strasz dziewczyny. Nakaz zapłaty zdaje się wydaje sąd? Nikt do niej nie
                > przyjdzie - przynajmniej w tym przypadku. Firma canal+ i śmieszna firma Kruk

>
                > już znani - pierwsi z powodu totalnego lekceważenia klientów, drudzy z powodu
                > idiotycznych listów, których mogą przestraszyć się tylko panienki przed
                > pierwszym razem. Dziewucha wisi parę abonamentów - to są groszowe rzeczy tak
                > naprawdę. Pomysł z GIODO - jak najbardziej, jeśli chce Ci się w to bawić.
                Olej
                > ich i tyle. Jeszcze ze 3 listy i pa.

Witam !

Nie chodzi o straszenie, każdy normalny dyr finansowy w takim cyrku jak Canal+
                wie ile co kosztuje, i jakie są progi opłacalności danej operacji nawet sądowej.
                Jeżeli jest to kilka setek ( np 431 zł) można olać, jeżeli dwa razy więcej nie
                będe taki pewien czy Canal+ nie pchnie sprawy do cywilnego gospodarczego.
                Nie wiem jaki mają próg zadłużenia gdzie opłaca się wg. ich procedury
                kierowanie spraw do sądu. To może być 600,800, lub nawet 500 zł. to wszystko.

A osoby pracujące w GIODO są bardzo kompetentne, i chętnie udzielają odpowiedzi.

Pzdr
                pacio
                • Gość: femme Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. IP: *.ciechanow.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 19:44
                  To jest fakt! Ta firma nie potrafi nic wskórać! Taka jest prawda, mogą nam
                  nafiukać! Do mnie przychodzą listy z tej firmy, chyba już 3, ale mówię wam że
                  naprawdę to tak niepoważni ludzie że prędzej mi na balkonie autostradę wybudują
                  niż ściągną ode mnie te pieniądze!
                  • pacio Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. 14.10.02, 17:05
                    A jak im sie uda to dasz popatrzeć na autostradę ?
                    Przyniose ciacho i maski p.gaz :)
    • Gość: Siasiek Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. IP: *.waw.cdp.pl / *.crowley.pl 23.10.02, 12:53
      Tak mam do czynienia z firmą KRUK, w tym sensie, że dostałem od nich też takie
      pisemko. Od tego czasu minęło około pół roku i nikt się u mnie nie pojawił i
      nic się ciekawego nie wydarzeł. Dostałem pozew, który rzekomo został skierowany
      przeciwko mnie do Sądu. Ale jak do tej pory to nic się nie stało. Wiem, że w
      Warszawskich Sądach na wydanie nakzu zapłaty czeka się około jednego roku a
      następny rok na jego uprawomocnienie, chyba że sprawa się toczy w XIII Wydziale
      Gospodarczym w Warszawie to ten Sąd jest najmniej zatłoczony sprawami.
      Pozdrawiam!!!
    • spokojny Oni liczą na naiwnych. 23.10.02, 23:58
      Gość portalu: isopera napisał(a):

> ... lub miał do czynienia z tą firmą?
      > Napisali pisemko (w którym straszą i nazywają się "skuteczna egzekucja
      > długów", chwaląc się "jesteśmy wszędzie") dotyczące wezwania do zapłaty za
      > Canal+. Nie będę teraz opisywała całej sytuacji z Canalem, bo niejeden ma z
      > nimi na pieńku (tylko powiem, że to ich wina i ponieważ żadne interwencje
      > nie skutkowały, przestaliśmy płacić). Chcę tylko wiedzieć, co ten KRUK może
      > mi zrobić?
      > Pomóżcie, bo suma duża, mąż chce ich olać, a ja się boję kłopotów.
      >

Napisać, do nich że ich list traktujesz jako "grożbę" i w przypadku powtózenia
      się zawiadomisz Prokuraturę. Poskutkowało. A jak nie to zrób to. To kosztuje
      kartkę papieru.
      Ja również nie płacę tym nieudacznikom z Canal + cały czas nie mogącym dać
      sobie radę z własną ich bazą danych.
      Co np : piąty płaci po takim liście (totalna bzdura prawna itp) a to nie zły
      uzysk jak za znaczek pocztowy i kartkę papieru.
    • lamper Intrum Justitia ? 31.10.02, 18:31
      Intrum Justitia ? Swietna firma, wysłali mi wezwanie do zapłaty za rachunek w Idei. Nie ma problemu, bo wiedziałem że mam taki wiszący rachunek, tylko nigdy nie miałem czasu zadzwonić do Idei. Nie korzystam z ich usług - przestałem, kiepski zasięg.
      Nie ważne. Sposób postępowania firmy jest czadowy. Dostałem list ze wiszę z zapłatą - ok, wiem. Wezwanie- kserowane, podpis - ksero.
      Idei, bo nie miałem ochoty kombinować na 120 pln. W każdej chwili przed sądem mógłbym podwarzyć wezwanie. Z tego co wiem nie można kserować podpisu itp.
      Zadzowniłaem wreszcie do Idei i zapytałem sie ile wiszę - zapłaciłem im na konto
      Potem okazałoby się że Intrum nie zapłaciła Idei, a ja bym dalej wisiał.
      Płaćcie zawsze temu komu wisicie a nie inkaso - nie zapłacicie dwa razy
    • Gość: lexus Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 19:15
      wszystkie powyższe wypowiedzi udowadniają, że w tym kraju lepiej jest nie
      płacić swoich zobowiązań i mieć w dupie prawo. W Polsce najlepiej mają właśnie
      osoby, które żyją na codzy koszt w przekonaniu całkowitej bezkarności.
      Pomijam fakt, że cytowane pisma pochodzące od firmy windykacyjnej mają pewnie
      taki a nie inny charakter.
      DO DŁUŻNIKÓW: ludzie nawet nie zdajecie sobie nawet sprawy na jak długie lata
      można w sposób prawny i całkowicie legalny zafundować wam taką jazdę kosztową,
      takie okoliczności, o których nie macie najmniejszego pojęcia, a które zatrują
      wam spokojną egzystencję w społeczeństwie i w końcu nauczą że nie można żyć na
      czyjś koszt i okradać innych. Zapamiętajcie to sobie i nie wypisujcie głupot.
      • Gość: :-) Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.11.02, 23:05
        Gość portalu: lexus napisał(a):

W Polsce najlepiej mają właśnie osoby, które żyją na codzy koszt w przekonaniu
        całkowitej bezkarności.
        - jacha - przede wszystkim pracownicy urzędów skarbowych i inna swołocz, która
        sama nie tworzy żadnej wartości dodanej

> Pomijam fakt, że cytowane pisma pochodzące od firmy windykacyjnej mają pewnie
        > taki a nie inny charakter.
        - ta firma windykacyjna sama łamie prawo próbując zastraszyć
        potencjalne "ofiary" (w dodatku nieudolnie zresztą)- za parę groszy. Może by
        tak trochę z hut i kopalń pościągali, cio?

> DO DŁUŻNIKÓW: ludzie nawet nie zdajecie sobie nawet sprawy na jak długie lata
        > można w sposób prawny i całkowicie legalny zafundować wam taką jazdę
        kosztową,
        > takie okoliczności, o których nie macie najmniejszego pojęcia, a które
        zatrują
        > wam spokojną egzystencję w społeczeństwie i w końcu nauczą że nie można żyć
        na
        > czyjś koszt i okradać innych. Zapamiętajcie to sobie i nie wypisujcie głupot.

- nie strasz, nie strasz - bo sie zesrasz :-))
        Każdy przypadek należy rozpatrywać w kontekście wydarzeń jakie miały miejsce.
        Co ty gościu wiesz o canal +? Sam sobie w brodę pluję, że dałem się władować w
        ich dekoder i całą "ofertę". Kto tu kogo oszukał? Pajac...
        Tak apropo: jesteś pracownikiem jednej z tych śmiesznych firm windykacyjnych?
        • Gość: lexus do :-) IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 07.11.02, 15:43
          > - nie strasz, nie strasz - bo sie zesrasz :-))

brawo gratuluje zdolnosci tworczych!

> Co ty gościu wiesz o canal +? Sam sobie w brodę pluję, że dałem się władować
          w
          > ich dekoder i całą "ofertę". Kto tu kogo oszukał?

Nie twierdzę że wszędzie rację ma tylko jedna strona i nigdy tak nie twierdziłem

> Pajac... Tak apropo: jesteś pracownikiem jednej z tych śmiesznych firm
          windykacyjnych?

nie. zajmuje sie sprzedaza komputerow i softw.. mi tez ludzie zalegaja z
          platnosciami i zlecam sciaganie dlugow takim firmom. uwazam ze warto (poza
          kilkoma przypadkami w sprawach beznadziejnie aroganckich dluznikow ktorzy
          pooglaszali upadlosci albo uciekli za granice). dzieki takim wlasnie dluznikom
          wyklada sie w tym kraju wiele firm, a popieraja ich tacy jak ty.
          nie bede komentowal inwektyw.
          • Gość: :-) Re: do :-) IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 00:32
            po prostu: nie chce mi się z tobą gadać...
    • Gość: bobi Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.11.02, 00:18
      Gość portalu: isopera napisał(a):

> ... lub miał do czynienia z tą firmą?
      Ano ja mialem :(

> Napisali pisemko (w którym straszą i nazywają się "skuteczna egzekucja
      > długów", chwaląc się "jesteśmy wszędzie")
      Pewnie przesadzaja, ze sa wszedzie ale wkqrwili mnie niesamowicie. Nie
      placilem rachunkow za kom. (wiecie jak to jest na studiach), a ze mieszkalem w
      akademiku to sie nie balem. Ale gnojki znalezli mnie tam !! A ze wolalem nie
      miec do czynienia z sadami wiec po paru takich pismach zaplacilem :(.

> Chcę tylko wiedzieć, co ten KRUK może
      > mi zrobić?
      Obawiam sie ze niestety mozesz miec problemy - jakos dzialaja w porozumieniu z
      kancelaria czy tam sadami - dokladnie sie nie znam. ALe mozna miec sporo
      nieprzyjemnosci :(

> Pomóżcie, bo suma duża, mąż chce ich olać, a ja się boję kłopotów.
      Ja zaplacilem i mam teraz spokoj - podejrzewam, ze kiedys i tak pewnie moga
      Was te gnoje dopasc :(.

• Gość: :-: Re: KRUK Sp. z o.o. Systemy inkaso. Czy ktoś wie. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 08.11.02, 00:39
        Gość portalu: bobi napisał(a):

> >Ale gnojki znalezli mnie tam !!
        - znalezli - bo albo byłeś tam zameldowany - albo ktoś z rodziny im cie
        wskazał...
        A ze wolalem nie miec do czynienia z sadami wiec po paru takich pismach
        zaplacilem :(.
        - i bardzo ładnie, przegadałeś - to płacisz (canal + to zupełnie inna historia)

Obawiam sie ze niestety mozesz miec problemy - jakos dzialaja w porozumieniu z
        > kancelaria czy tam sadami - dokladnie sie nie znam. ALe mozna miec sporo
        > nieprzyjemnosci :(
        Jak sie nie znasz, to nie strasz dziewczyny...
        >
        > > Pomóżcie, bo suma duża, mąż chce ich olać, a ja się boję kłopotów.
        > Ja zaplacilem i mam teraz spokoj
        - a ja nie zapłaciłem - i po paru listach (a już z rok minął) - też mam
        spokój :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka