Gość: Ania IP: *.adsl.inetia.pl 03.01.06, 11:26 Mam stronę internetową i chciałabym mieć z tego jakieś korzyści finansowe a nie tylko wydatki na serwer. Jak można zarabić? Macie jakieś pomysły? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kot Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:33 nie uda się, nic z tego nie będzie, nie próbuj, nie ryzykuj, szkoda czasu, odpocznij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 05.01.06, 03:17 W krajach cywilizowanych nie musisz miec nawet strony by zarabiac. Wystarczy ze zarejestrujesz domene, zaparkujesz i pieniadze same leca na twoje konto. Nie sa to wielkie pieniadze ale biorac pod uwage ze zarejestrowanie strony to rowniez niewielki wydatek to warto. Ja mam ponad 300 takich domen i z kazdej mam od $1.00 do $10.00 na miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_waw Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 05.03.06, 17:33 Moze mi ktos przyblizyc w jaki sposob? Pozdrawiam Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
netek28 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 05.01.06, 09:02 najszybciej - namów koleżanki na sesję rozbieraną (raz na tydzień nowa koleżanka) i sprzedawaj dostęp za np. 10 zł / miesiąc. Zysk gwarantowany ;) a tak na poważnie, biznes internetowy, o którym piszesz to nic innego jak logistyka powierzchni reklamowej - musisz przekonać potencjalnych chętnych do tego, iż umieszczając coś na Twojej stronie dotrą z przekazem do odpowiedniej dużej grupy odbiorców, wtedy będą za to płacić. Jak to zrealizować? Zastanów się nad jakimś ciekawym niszowym serwisem tematycznym. pozdrawiam, n. Odpowiedz Link Zgłoś
furious1234 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 17.04.07, 18:19 EuroBarre pochodzi z Francji, jednak jego popularność rozrosła sie własciwie po całej europie. System po sukcesie w swojej ojczyźnie zdobywał uznanie w całej Europie az dotarł do Polski. Od kilku miesięcy bryluje wśród najbardziej polecanych programów w naszym kraju. System cechuje niezwykła prostota obsługi, brak zobowiazan i szybkość zarabiania. Aby zacząć zarabiać należy ściągnąć i zainstalować program - rodzaj niedużego 3cm paska reklamowego, zwanego surfbarem który bedzie znajdował sie na szczycie ekranu. Surfbar łącząc się z serwerem EuroBarre pobiera porcje reklam, które później wyświetlają się w jego oknie. Program nie wysyła danych z naszego komputera, nie zżera większej ilości zasobów peceta i nie zajmuje naszego łącza internetowego. Wszystko odbywa się sprawnie i niezauważalnie dla użytkownika nawet słabej maszyny. NSTALACJA: Aby zacząć zarabiać w EuroBarre należy ściągnąć i zainstalować program (surfbar) który będzie wyświetlał reklamy. Program pobieramy stąd: www.eurobarre.com/?p=734228417681 Na wczytanej stronie głównej EuroBarre kliknij w link Installer Lub cliquez ici w lewym dolnym rogu. Po chwili rozpoczniesz ściąganie programu instalacyjnego ebsetup.exe. Jego rozmiar jest niewielki - zajmuje zaledwie 60 kB. Po zainstalowaniu surfabru należy wypełnić formularz rejestracyjny - jeśli nie znasz francuskiego przy jego wypełnianiu najlepiej zmień język na angielski (kliknij na angielską flagę) w lewym gornym rogu). Formularz EuroBarre zawiera zaledwie kilka pól. Uzupełnij je według poniższego wzoru: [IMG]www.eurobarre.com.pl/grafiki/eurobarre-rejestracja1.jpg[/IMG] Pamiętaj aby wypełnić pola oznaczone cyferkami 1, 2 i 3. W polu nr 1 nie kasuj długiego numeru, wpisz natomiast obok 4-cyfrowy kod który będzie Twoim hasłem w systemie.Nie wolno ci go zapomniec to bardzo istotne. Zaakceptuj dane przyciskiem nr 4. Tym samym utworzysz nowe konto którego dane zostaną przesłane Ci osobnym e-mailem. Zawierać on będzie m.in.: Numero de compte : numer Twojego konta Code secret : hasło jakie wpisałeś w formularz Lien de parrainage : Twój osobisty link do polecania systemu innym UWAGA! Koniecznie zapisz dane które otrzymasz w mailu od EuroBarre! Przydają się one w chwili reinstalacji systemu, zmiany komputera czy innych zdarzeń. ktore moga spowodowac ze mozesz utracic zarobione pieniadze. Z chwilą zaakceptowania danych w formularzu rejestracyjnym EuroBarre punkty są już naliczane na Twoje konto. SurfBar ładuje się domyślnie przy każdym starcie systemu, jezeli sie nie załaduje nalezy go odpalic z ikonki z pulpitu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robik Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 193.24.24.* 05.01.06, 09:48 Jaka jest tematyka Twojej strony? Jakie statystyki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 05.01.06, 10:28 Chyba nie wiesz co mowisz czlowieku. Ja nic nie musze robic, wszystko robi firma w ktorej parkuje swoje domeny. Nie musze placic komus za zrobienie strony,szukac reklam,pisac artykulow, uaktualniac strony, placic za web hosting, zareklamowac swoja strone. Firma ktora bierze twoje domeny do parkowania robi cala robote za ciebie a twoim zadaniem jest tylko dwa razy na miesiac sprawdzic stan swojego konta w banku. Oczywiscie ta firma bierze prowizje z tego co ty zarobisz no i musisz miec zajestrowane dobre nazwy domen a takich jest coraz mniej. W Polsce moze takich firm nie ma ale jesli znasz angielski to wejdz sobie np. na strone www.sedo.com i poczytaj na ten temat. To jest chyba najlepszy interes jaki kiedykolwiek w zyciu zrobilem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robik Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 193.24.24.* 05.01.06, 11:07 Maciuś, nie denerwuj się :-) Do Ani skierowałem pytania: " Jaka jest tematyka Twojej strony? Jakie statystyki? ". Pewnie się wątki pomiąchały ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.adsl.inetia.pl 05.01.06, 11:22 Statystyki są zachęcające około 50 odwiedzin dziennie, strona istnieje 1,5 miesiąca. Nie mam na niej rzadnych reklam jak do tej pory i ale ja też nic nie wydaje na reklamowanie tej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robik Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 193.24.24.* 05.01.06, 11:57 Nie wiem czy pisząc "50 odwiedzin" masz na myśli odłony strony, czy wywołania, czy też 50 unique IP. Oprócz statystyk ważna jest też,tematyka strony, pozycja w wyszukiwarkach itd. Jeśli temat ogólny, powszechny to musisz mieć super statystyki by zaiteresować agencje reklamowe czy innych reklamodawców - nie 50, ale pewnie 5000 odsłon dziennie ( i to min). Jeśli tematyka dotyczy np jakiejś branży niszowej wówczas statystyki strony mogą mieć nieco mniejsze znaczenie. Słyszałem o gości który ma stronkę dotyczącą tematyki X (jakaś specjalistyczna maszyneria). W polsce jest raptem klikanaście firm działającyh w tej branży i mimo, że stronę odwiedza dziennie max kilkadziesiąt osób to gość ma oferty zamieszczania reklam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: robik IP: *.server.ntli.net 05.01.06, 12:20 Gdybys glupku znal angielski to sprawdzil bys strone ktora podalem i bys wiedzial jak to dziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robik Re: robik IP: 193.24.24.* 05.01.06, 12:56 Pewnie Cię zaskoczę, ale znam angielski i sprawdziłem stronkę jaką podałeś. Fajna sprawa, ale ... to nie jedyna metoda zarabiania w internecie. Nie wnikałem, ale z tego co rozumiem zarabiasz na tym, że masz dobrą domenę, czy tak? Może gdybyś nie miał problemów z czytaniem polskich tekstów ze zrozumieniem to wiedziałbyś, ze Ania ma swoją stronkę i pytała o to jak na tym zarobić - "Mam stronę internetową i chciałabym mieć z tego jakieś korzyści finansowe" Może sama chce tworzyć stronkę, wypowiadać się na niej, a przy okazji zarabiać na reklamach lub poprzez płatny dostep do strony. Nie wiem jak jest, ale nie widze powodu byś sie indyczył, tylko z tego powodu, że ktoś nie dostrzega geniuszu Twych myśli, misiaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: robik IP: 193.24.24.* 05.01.06, 13:25 z tego co widzę jest masę firm gdzie można rejestrowac domenę ale za jej utrzymanie trzeba płacić więc interes robią ci co trzymają te domeny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonic Re: robik IP: 193.24.24.* 05.01.06, 13:52 "Sedo's new Domain Parking Program lets you earn money from your domain names without needing to develop your own site." Czyli muisz mieć domenę (uprzednio ją kupić) by móc tu zarabiać. Nie wnikałem dogłębnie, ale pewnie musisz mieć "dobra" domenę ...w miarę popularną, a nie np sadfdfgagwerteerwgsdfbdfgsdfbsdfgsdgsdgsdfg.com ;-) No, ale nie korzystałem z tego, może sie mylę ... może Maciek coś wytłumaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 193.24.24.* 05.01.06, 12:46 możesz napisać coś więcej jak się rejestruje taja domenę i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beate Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.pools.arcor-ip.net 05.01.06, 13:28 No wlasnie, napisz cos wiecej oprocz zachety do wejscia w ten "interes". Mozna znac inne jezyki, aby korzystac ze stron o ktorych piszesz np francuski, niemiecki i wiele innych. Konkluzja - ile trzeba stracic, zeby pare groszy zarobic. Chetnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sza Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.01.06, 00:58 Sedo pobiera opłaty za rejestrację domen,przeciętnie od.5 uSD w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
agata_26 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 05.01.06, 12:58 Zawsze możesz coś sprzedawać za pośrednictwem swojej strony: np. płatny dostęp do jakichś treści, dzwonki, loga. Jest taki serwis www.Allpay.pl przez który możesz przyjmować płatności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Geno Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 23:11 Nie wiem jaka jest tematyka Twojej strony ale możesz spróbować swoich sił w programie partnerskim. W skrócie chodzi o to, że jako partner danej firmy zamieszczeasz jej reklamy (banery, linki tekstowe itp.)na swojej stronie. Pieniądze otrzymujesz jednak nie za zamieszczenie reklam ale za sprzedaż, którą wygenerują klienci poleceni przez Ciebie. Sam mam księgarnię internetową i już niedługo ruszy mój program partnerski w siecie Propartner.pl. Nie zarobisz napewno tysięcy złotych ale możesz sprawdzić czy to łatwy kawałek chleba no i wciągnąć się w to :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 06.01.06, 00:51 No to widze ze temat jednak zainteresowal kilka osob. Wyjasniam wiec jak to sie robi. Domene mozna kupic ale ja nigdy tego nie robie. Ja sam wymyslam jakas nazwe i rejestruje ja. Potem parkuje w Sedo a oni wykonuja cala prace ale biora za to procent od moich wplywow. Tak jak wspominalem na poczatku nie sa one duze, moze wydaje sie nawet smieszne ale przy 300 domenach jakie posiadam obecnie daje mi to okolo $1500 miesiecznie. Musze tu zaznaczyc ze zaczynalem ok kilku domen i kazdy zarobiony grosz oraz jakies wolne pieniadze wkladalem w rejestracje nowych domen i mam zamiar dalej to powiekszac bo lepszego i tanszego interesu jeszcze w swoim zyciu nie widzialem (a probowalem juz wielu) Rejestracja domeny kosztuje ponizej $10 (bez zadnych zusow, vatow i innego smiecia) Widze tu ze robik to pojetny facet bo szybko sie polapal na czym to polega. Rzeczywiscie trzeba miec leb zeby jeszcze jakies madre nazwy domen wymyslec ale wbrew powszechnej opinii mozna jeszcze cos wymyslec, przynajmniej mnie sie to udaje. Czasami tez sprzedam jakas domene ktora mi sie przestaje podobac albo zaczyna przynosic mniej dochodu. Bez problemu mozna dostac za slaba domene .com $100 Biorac pod uwage cene zarejestrowania domeny daje to kilkaset procent zysku. Mam kilka za ktore mialem juz oferty w granicach $5000 ale te zatrzymam bo one przynosza dobry dochod a wartosc dobrej domeny ciagle wzrasta. Jesli dalej bedzie zainteresowanie to podam strony gdzie mozna zobaczyc jakie domeny sie sprzedaja i po ile. W ostatnim tygodniu 2005 najdrozsza sprzedana domena byla Earth.com i poszla za $800 000 druga byla Annuity.com za $600 000 a najdrozsza w 2005 zostala sprzedana w listopadzie za $1 020 000 - Fish.com To co Ania robi tez jest dobre ale przy duzo wiekszym wysilku i wydatkach chyba mniej oplacalne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarus a tak praktycznie - pytanie o sedo IP: 193.24.24.* 06.01.06, 09:17 To tak bardziej praktycznie.. Zarabiasz na tym jako firma czy osoba prywatna. Chodzi mi o podatki i rozliczenia. Nie czepia się jakiś US? Rozliczasz ten dochód jakoś..czy olewka? Chodzi mi o to czy są jakieś problemy z rozliczeniami, podatkami z racji tego, że kasę dostajesz z poza Polski. Jak wygląda to od strony papierkowo/formalnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mark Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 193.24.24.* 06.01.06, 10:27 ciekawe, ale nadal mam kilka pytań. - rozumiem że pieniądze wpłacają na konto - w takim razie gdzie je założyłeś i czy jest to konto walutowe? - jedyny koszt jaki trzeba ponieśc to tejestracja poniżej 10$ za każda domenę - któ rejestruje domeny i jak zapewnia że ktoś mimo rjestracji nie zacznie jej używać? - zajmujesz się tęz polskimi domenami .pl? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 06.01.06, 11:52 Musze tu od razu napisac ze nie mieszkam w Polsce. Na stale mieszkam w US wiec wszystkie problemy z zalozeniem firmy, konta, placenie zus,vat mi odpadaja. U nas firme mozna zalozyc w jeden dzien i nie trzeba podawac nawet dzialanosci. Mozesz produkowac cukierki albo np.kominki lub rakiety. Nikogo to nie obchodzi Musisz tylko na koniec roku zlozyc zeznanie finansowe i zaplacic podatek od dochodow. Ja robie to jako prywatna osoba nie musze miec zalozonej firmy a na koniec roku to co zarobilem w Sedo doliczam to reszty zarobkow i place podatek. Nikogo nie oszukuje wiec nikt nie moze mi sie do niczego przyczepic. Zarejestrowac domene jest najprosciej bo na rynku jest masa firm ktore to robia i nie musisz wcale mieszkac za granica, wystarczy miec karte kredytowa. Polskie firmy zdzieraja z was, chyba zeruja na tych ktorzy nie znaja angielskiego albo nie wiedza ze mozna bezposrednio zarejestrowac domene w firmie za granica bez placenia vatow i innych haraczy. Twojej domeny nikt inny uzywac nie moze. Jest ona zarejestrowana w centralnym spisie tak jak hipoteka na dom. Podal bym przyklad kilku swoich domen ale nie mam ochoty na ujawnienie moich danych wiec tego nie zrobie ale kto jest wlasnoscia kazdej domeny mozna sprawdzic np. na www.networksolutions.com (tam nie rejestrujcie bo oni sa drodzy)Jest ona dobra do sprawdzania wolnych domen bo mozna tam wpisac 10 na raz Na dole strony zaraz powyzej pieczeci jest napis WHOIS nacisnij to i po zmianie strony w biala ramke wpisz np. apple.com i po chwili dowiesz sie ze ta domena zostala zarejestrowana w 1987 i kto jest jej wlascicielem. Proste,szybkie i latwe Polskimi domenami .pl sie nie zajmuje bo chyba takiej firmy parkujacej w Polsce nie ma choc domeny.pl maja tez jakas wartosc Wole jednak pozostac przy .com, .net Wiekszosc polskich nazw .com jest tez juz wzieta choc mozna jeszcze trafic te najbardziej wartosciowe czyli krotkie jednowyrazowe i znaczace cos konkretnego. Kilka dni temu az nie moglem uwiezyc ale udalo mi sie zarejestrowac polska nazwe .com krotka jednowyrazowa zwiazana z telekomunikacja Jeszcze nie wiem co z nia zrobie , parkowac napewno nie bede albo wiec sprzedam i przypuszczam ze bez problemu dostane kilka lub kilkanascie tysiecy zlotych albo otworze wlasna strone bo z taka nazwa jest zwiazany wielki potencjal Gdyby to byla nazwa angielska to pewnie dostal bym kilkaset tysiecy $ Odpowiedz Link Zgłoś
polandstore Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 06.01.06, 14:21 i wszystko proste, jak w Ameryce:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beate Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.pools.arcor-ip.net 07.01.06, 17:08 Z pewnoscia duzo prostsze:)) Ale UWAGA na sprawy prawne. Trzeba sie z tym liczyc. Zwlaszcza poza Polska, zwlaszcza w Ameryce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beate Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.pools.arcor-ip.net 07.01.06, 18:54 Jesli sprawdzasz nazwe "swojej" domeny - jestes "rejestrowany" przez wylapywaczy dobrych pomyslow na nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.ghnet.pl 08.01.06, 16:45 ale to zagrozenie zawsze istnieje, przeciez admin takiego portalu sprzedajacego domeny widzi to bez problemu..., dlatego lepiej tego nie robić na blizej nie znanych stronkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: beate IP: *.server.ntli.net 09.01.06, 01:17 Nie wiem o jakie sprawy prawne mam sie bac. To wszystko jest legalne w stu procentach i tysiace ludzi robi to samo co ja. To nie jest zadna piramida finansowa. Tez sie zastanawialem czy jest mozliwosc by ktos podgladal domeny, ktore sprawdzam. Nie wiem czy to jest przypadek ale kiedys wpadla mi do glowy genialna nazwa ale jej nie zarejestrowalem i chcac to zrobic kilka dni pozniej byla juz wzieta. Od tej pory jak tylko cos sprawdze ze jest wolne a nazwa ma jakis sens to od razu ja rejestruje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore.com Re: beate IP: *.ghnet.pl 09.01.06, 01:26 I bardzo dobrze robisz, należy wierzyć w uczciwość ale z ograniczonym zaufaniem:). Aco do możliwości sprawdzenia to jaką domene sprawdzasz to JASNE że jest:). ja korzystam tylko z dużych portali i jak jest wolna też zaraz rejestruje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beate Re: beate IP: *.pools.arcor-ip.net 09.01.06, 10:06 Rejestruje przez denik, ktory nie ujawnia (chyba) bezposrednio moich danych. Inne jak napisales - niestety tak. Sprawy prawne - mialam na mysli wykorzystanie nazwy kogos bardzo znanego. Trzeba oddac domene i poniesc rozne koszty albo grozi zabawa w proces. Fantazja podpowiada ubay obay algro eallegro lub podobne zabawne i naiwne mixy jako przyklad. Ostatnio wystawiono na allegro harrods-pl, to tez jeden z przykladow do sporow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: beate IP: *.ghnet.pl 09.01.06, 10:37 Z tym ujawnianiem Twoich danych to czego tu się obawiać, ja rejestruje domeny na firme wiec i tak je podaje - nie widze tu zadnego zagrożenia. Natomist miałem na myśli informacje jaką domene sprzwdzasz na stronkach internetowych - wpisane nazwy gromadzone są w bazie domeny czyli masz pełną i gotową listę wymyślonych domen przez internautów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: beate IP: *.server.ntli.net 09.01.06, 12:50 To tez nie jest zupelnie tak jak piszesz. Ja na poczatku swojej dzialalnosci poszedlem w tym kierunku ale juz tego nie robie teraz. Jedna z ogromnych amerykanskich firm wprowadzila nowy produkt na rynek a ja szukajac roznych domen przypadkowo natrafilem ze nie zarejestrowali tej domeny. Zrobilem wiec to za nich i wyslalem list do glownego biura powiadamiajac ich o tym fakcie. Oczywiscie dostalem grozna odpowiedz i zadanie natychmiastowej rezygnacji z domeny bo inaczej beda mnie skarzyc. Wtedy ja im odpowiedzialem ze prawdopodobnie za cene jednego listu jaki ich prawnik do mnie napisze moge im ja odsprzedac i nie musimy ciagac sie po sadach. Napisalem tez ze nikt nie pracuje za darmo i jako ze wykonalem dla nich prace ktora ktos w firmie zapomnial wykonac nalezy mi sie wynagrodzenie i zazadalem $200. Po kilku dniach dostalem list z czekiem na $200 oraz do podpisania umowe,ktora musialem poswiadczyc u notariusza. Na ten cel przyslali mi osobno $50. Gdybym byl zachlanny to pewnie wyladowal bym w sadzie i przegral a tak obie strony byly zadowolone a ja chyba bardziej bo za swoje $10 dostalem $200 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore.com Re: beate IP: *.ghnet.pl 09.01.06, 13:16 różnie to pewnie z tym bywa - dobry biznes . Czy ktoś u nich z tego powodu stracił prace heheheh:) . moze powysylaj im jeszcze jakieś egzotyczne koncówki domen:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: beate IP: *.server.ntli.net 11.01.06, 16:29 Nie wiem, przypuszczam ze dla tak wielkiej firmy $250 to zaden pieniadz. Ogloszono dzis liste sprzedazy domen za pierwszy tydzien 2006. Najdrozsza to : FlashGames.com poszla za $226 950 a nastepne to CancunHotels.com - $120 000 CheapGifts.com - $ 90 000 Gators.com - $ 55 000 Darts.com - $ 54 507 Ciekawe ze coraz lepiej sprzedaja sie domeny niemieckie Ich.de poszla za 40 000 Euro Verkauf.com za $ 7 900 czy Leihen.com za 5 000 Euro Co ciekawe ze zaczynaja pojawiac sie sprzedane domeny austryjackie .at Restaurants.at poszlo za 7 500 Euro oraz Partyzelt.at za 3 500 Euro Moze nastawienie sie na niemieckie domeny z Polski bedzie latwiej dla was. Ja nie znam niemieckiego a zreszta nie moge wwszystkiego sam kupic nie jestem az tak zachlanny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore.com Re: beate IP: *.ghnet.pl 12.01.06, 13:16 Całkiem miło jest zarobić za wydane kilkadziesiąt złotych 120 tys $ :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: beate IP: *.server.ntli.net 13.01.06, 00:35 Znalazlem tez dwie polsko brzmiace domeny PZUSA.com sprzedane za $4450 oraz Doktor.com sprzedane za 12 500 Euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: beate IP: 193.24.24.* 13.01.06, 08:49 gdzie to widzisz że sprzedano je za takie pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: beate IP: *.server.ntli.net 13.01.06, 13:09 Poszukaj a znajdziesz w internecie jest wszystko tylko rusz troche glowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: beate IP: 193.24.24.* 13.01.06, 15:39 odnoszę wrażenie że wciszkasz wielki KIT. Jeżeli znalazłeś te oferty to w czym problem aby powiedzieć gdzie?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: beate IP: *.server.ntli.net 13.01.06, 16:02 KIt to ty kolego wstawiasz. Chcialbys wszystko miec podane na talerzu bo ci sie nie chce ruszyc glowa. Dam ci jedna podpowiedz. Ta lista jest publikowana po angielsku w kazda srode wiec za tydzien napisze o nowych sprzedazach i cenach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore.com Re: beate IP: *.ghnet.pl 13.01.06, 18:00 Niepamiętam ale chyba na www.sedo.com były też gdzieś te informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
lavandin Re: gosc:maciek 14.01.06, 20:10 witam,Macku pytanko: Jak dlugo czekasz na jakiekolwiek efekty /zyski od pierwszego dnia zaparkowania domeny? i czy zaraz po zarejestrowaniu domeny podejmujesz jakies specjalne kroki np.umieszczenie domeny w wyszukiwarkach itp. zanim wystawisz ja do parkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: beate IP: *.pro.lama.net.pl 25.01.06, 23:08 Przecież to nie ma sensu. Nikt przy zdrowych zmysłach, jeśli szuka jakiegoś przedmiotu do kupienia czy tematu, nie szuka według nazwy domeny tylko treści strony. Dlatego sporo firm, gdy domena jest zajęta, dodaje kreskę i dowolną literę do takiej nazwy albo jakiś dodatkowy wyraz np zamiast zajętej sylver.com sylversite.com, dlatego można zainwestować sporo pieniędzy w tysiące domen za któe nikt nie zapłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_petrus Re: ostroznie 26.01.06, 09:49 Trzeba do tego podejsc. Parkowanie w sedo jest darmowe ale z tego malo wyniknie. Moje domeny sa sprawdzone bo byly i sa aktyvne w moich stronach. Jedna przenioslem na sedo dla proby. I nic sie nie dzieje. Zadnego ruchu. A moje strony dobrze z ta nazwa funkcjonuja. Na sedo park jest free ale w ten sposob masz racje te nazwy plesnieja. Dopiero jak zaplacisz sporo euro to masz start do ich rubryk, ktore moze cos dadza. Ale to jest drogie i watpliwe. Sede z czegos zyje przeciez nie z wyplat za parkowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: ostroznie IP: *.pro.lama.net.pl 27.01.06, 10:45 Sądzę że po prostu ma dużo pieniędzy na inwestycje i zna się na tej pracy, a takich ludzi jest niewielu. Większość z nas, gdyby zaczęła to robić, straciłaby pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZELMER Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.06, 22:58 SEDO troche mnie wkurza tym ze nie mozna dac do parkowania domeny nie zgadzajac sie na jej sprzedaz mam pusta domene ale ciekawa nazwa i nie chce wystawic jej na sprzedaz!I jest zaparkowana wszystko OK ale nie jest mozliwe zbieranie kasy za klikanie w nia nie jest aktywna! JAk ludzie wchodza i klikaja to wszystko bierze SEDO! Ciekaw jestem czy mozna z SEDO wycofac domene np gdy sprzedaz ja poza SEDO lub bedziesz chcial ja wykorzystac pewnie nie jest to mozliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
charyzmatek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 08.03.06, 13:21 No mozesz. Zobacz portofolio na dole strony masz rozwijke z taka opcja. Klik i nie ma. A tutaj troche cen z aukcji domainek dla otrzezwienia. www.nicit.de/auction/verkauft.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dataway Zostań polecanym sprzedawcą w aukcje.mlo.pl IP: *.tpca-cz.com 09.03.06, 08:53 Zostań polecanym sprzedawcą w aukcje.mlo.pl Informacja dla sklepów, hurtowni, importerów, dystrybutorów oraz producentów. Jak zdobyć status Polecanego sprzedawcy. Aby Państwa konto zostało zweryfikowane, proszę na adres email: dataway@gazeta.pl przysłać dokumenty firmy (NIP, regon, wpis do ewidencji) w rozdzielczości minimum 200dpi jako pliki graficzne jpg. Firma musi posiadać telefon stacjonarny. Brak jakichkolwiek opłat za przyznanie tego statusu oraz każdy użytkownik ze statusem “Polecanego sprzedawcy” automatycznie dostaje zniżki na wszystkie opłaty w aukcjach. Oraz dodatkowe 20 PLN wirtualnej waluty do wykorzystania w aukcjach na promocje własnych aukcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 15.01.06, 12:30 Nie znam tej strony polskiej a jesli chodzi o szczegoly to jesli o parkowanie na sedo czy jakiejkolwiek innej stronie to nic nie trzeba robic. Nalezy tylko zglosic taka chec przetransferowac swoja domene na ich strony a ta firma wykonuje cala prace za ciebie. Moje wszystkie domeny sa angielsko brzmiace wiec nie wiem czy jeli zarejestrujesz jakas z Polska nazwa tez bedziesz mogl zarobic. Jednowyrazowych nazw z .com zaczyna juz brakowac dlatego osiagaja tak wysokie ceny ale coraz lepiej zaczynaja sie sprzedawac domeny narodowe jak .de, .se, .fr i wlasnie w sprzedawaniu takich domen jest najwiekszy zysk. W kwietniu bedzie mozna tez rejestrowac domene .eu i wydaje mi sie ze tu beda duze mozliwosci ale jest juz troche pozno. Ja osobiscie mam zarezerwowanych ponad 3000 domen .eu a przypuszczam ze takich jak ja jest wielu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beate Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.pools.arcor-ip.net 15.01.06, 18:18 wlasnie w sprzedawaniu takich domen jest najwiekszy zysk. > W kwietniu bedzie mozna tez rejestrowac domene .eu i wydaje mi sie ze tu beda > duze mozliwosci ale jest juz troche pozno. > Ja osobiscie mam zarezerwowanych ponad 3000 domen .eu a przypuszczam ze takich > jak ja jest wielu wczesniej pisales o liczbie 300 domen troche w innym wprawdzie kontekscie ale czegos nie rozumiem a tempa nie jestem, chociaz blondynka. Moze to ten KIT o czym ktos inny dosadnie napisal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.ghnet.pl 15.01.06, 18:33 3000 domen i kazda po 10 eu lub $ to spora inwestycja = 30 K EU czyli prawie 120K PLN. Ciekawe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: beate IP: *.server.ntli.net 15.01.06, 22:03 Oj chyba jednak jestes blondynka. Ja wyraznie pisalem ze mam ZAREJESTROWANYCH obecnie ponad 300 domen (przewaznie .com) ZAREZERWOWANYCH mam ponad 3000 domen .eu i codziennie dodaje nowe. Domene .eu bedzie mozna zarejestrowac dopiero od 7 kwietnia Wiem ze nie wszystkie uda mi sie zarejestrowac bo konkurencja jest bardzo duza dlatego az tyle zarezerwowalem. Mam zarezerwowane najwazniejsze jednowyrazowe okreslenia, slowa w kilku jezykach nawet w polskim a gdybym mogl je wszystkie zarejestrowac na swoje nazwisko to napewno bym to zrobil bo sprzedanie jednej tylko domeny pokrylo by mi wszystkie koszty z nadmiarem. Tak ze beate jezeli chcesz napisac cos madrego to pisz na ten temat na ktorym sie znasz bo jak narazie to osmieszylas siebie a nie mnie. Jeszcze jeden przyklad twojej wszechwiedzy Sedo na swoich stronach, czy to angielskiej czy niemieckiej podaje TYLKO te tranzakcje ktore zostaly zawarte za ich posrednictwem wiec napewno nie znajdziesz tam tych informacji ktore ja podaje (nastepna bedzie w srode) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beate Re: beate IP: *.pools.arcor-ip.net 15.01.06, 22:18 Powodzenia, i duzo fartu w domenowych spekulacjach. Dziwia mnie troche Twoje impertynenckie wyklady na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: beate IP: *.server.ntli.net 15.01.06, 22:39 Widze ze prawda cie denerwuje, trudno. Nastepnym razem jak chcesz kogos osmieszyc to badz pewna swojego bo w tej dziedzinie akurat mnie nie zagniesz. Ja nie prowadze tu zadnych wykladow, chcialem tylko dac wskazowki tym ktorzy ewentualnie chcieli sprobowac tego typu zarabiania bo jest to jeden z latwiejszych sposobow jakie udalo mi sie znalezc w moim zyciu. Wiem ze sam wszystkiego nie wymysle wiec jest tu pole do popisu dla innych gdzie za niewielka oplata kazdy moze sprobowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz JESZCZE RAZ IP: 212.14.59.* 15.01.06, 23:52 Witam wlasnie przeczytalem wasza wyamine zdan oraz odwiedzielm strone www.sedo.com ale prosze o pomoc. Co mam zrobic zeby sprzedac domene?Wystarczy ze sie bezplatnie zarejestruje na www.sedo.de czy musze dodatkowo rejestrowac moja doemene normalnie w internecie i placic za nia co miesiac pieniadze?Jak to dokaldnie wyglada bo sie juz pogubilem-prosze o pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: JESZCZE RAZ IP: *.server.ntli.net 16.01.06, 00:42 Chcialbym pomoc ale nie bardzo wiem jak bo nie piszesz jasno. Czy ty masz juz jakas domene czy dopiero masz zamiar miec. Jesli jeszcze nie masz to najpierw musisz taka domene zarejestrowac. Jesli sprawdzisz ze wymyslona przez ciebie nazwa domeny jest wolna mozesz ja od razu dla siebie zaklepac placac za rejestracje. Potrzebna jest do tego karta kredytowa. To jest prawie tak jak hipoteka na dom. W centralnym rejestrze bedzie zarejestrowane ze jestes wlascicielem tej domeny i kazdy moze to sprawdzic. Jesli chcesz ukryc swoje dane to tez mozna zrobic ale kosztuje to ekstra. Ja tego nie robie bo nie chce wyrzucac niepotrzebnie pieniedzy. Nie mam nic do ukrycia. Za rejestracje domeny placi sie tylko raz na rok. Jesli nie uda ci sie nic z nia zrobic i zdecydujesz ze jest ci niepotrzebna wtedy w nastepnym roku po prostu nie zaplacisz za odnowienie i przestaje byc ona twoja wlasnoscia. Jak sie rejestruje domeny .de nie wiem bo nigdy takich nie rejestrowalem. Napewno jesli znasz niemiecki to znajdziesz w internecie mase firm ktore to robia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: JESZCZE RAZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 01:16 drogi macku, jak dobrze wiesz, my mieszkajacy w Polsce nie mozemy zalozyc domeny z .com, moga to robic tylko obywatele i firmy z USA, a domene .eu moga zalozyc tylko firmy i instytucje i organizacje, a nie osoby prywatne tak więc Twoja propozycja biznesu jest dla nas bezużyteczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore.com Re: JESZCZE RAZ IP: *.ghnet.pl 17.01.06, 03:05 >drogi macku, jak dobrze wiesz, my mieszkajacy w Polsce nie mozemy zalozyc >domeny z .com, moga to robic tylko obywatele i firmy z USA, -ale o co chodzi??? domeny .com nie możesz kupić??? Odpowiedz Link Zgłoś
vitoleone Re: JESZCZE RAZ 19.01.06, 18:31 Oczywiscie ze mozna w Polsce miec domene na .com,rowniez .net itd. Zapraszam na strone onet.pl W dodatku wszystko jest za darmo !!!!! Wasz rozmowca opowiada wam bajki.To co pisze jest prawda,ale na pewno nie sprzerdaje domen setkami,a nie slyszalem o zarabianiu na wynajmie nazw. Prosze wpisac w wyszukiwarce web page free i bez trudu znajdziecie zarowno katalogi WSZYSTKICH domen na sprzedaz jak i firmy zajmujace sie ich kupnem. Pierwsza z brzegu to www.tvn.style.pl /nieoczekiwane prawda?/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: JESZCZE RAZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 09:35 mieszkam w Polsce i mam domenę com ZAŁOŻONĄ w Polsce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beate Re: do Lukasz IP: *.pools.arcor-ip.net 16.01.06, 10:35 Czy moze Cie sie przydac tekst do tematu w jezyku niemieckim? Jesli tak to dodam kopie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: kasia IP: *.server.ntli.net 17.01.06, 11:17 Widze ze nastepna obok beate blondynka sie znalazla tutaj. Kto ci takich glupstw nagadal ?????? Domene .com moze zalozyc KAZDY czyli osoba prywatna albo firma z kazdego kraju na swiecie. Domene .eu moze tez zalozyc KAZDY kto ma adres w Europie z tym ze osoby prywatne beda mogly to zrobic dopiero od 7 kwietnia. Ludzie zanim sie publicznie wypowiadacie na jakis temat sprawdzcie to bo sie tylko osmieszacie i siejecie zamet w glowie innym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: kasia IP: *.server.ntli.net 18.01.06, 15:04 Najnowsze rezultaty sprzedazy domen. W zeszlym tygodniu nie bylo zadnych wielkich tranzakcji oprucz moze jednej gdzie ktos sprzedal innej firmie grupe 22 domen adult (dla doroslych albo porno) za $720 000 czyli srednio po ponad $32 000 Najdrozsza indywidualna tranzakcja bylo sprzedanie domeny Registro.com (to chyba cos z hiszpanskiego) za $38 000 a nastepna to DenverHomes.com za $35 500 Bylo bardzo duzo tranzakcji miedzy $1000 i $5000. Znalazlem dwie niemieckie: SoftwareAnbieter.de za E 2000 oraz Lehrling.de za E 1400 Nie sa to sumy porazajace ale za kilka Euro ryzyka chyba nie najgorszy przelicznik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joga Re: kasia IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 19.01.06, 18:28 Brawo Maciek! Dzięki za wszystko. Dużo czasu spędzam w internecie i naprawdę nie spotkałam dotąd tak rzeczowej, spokojnej i sensownej pomocy i wprowadzenia w sensowny biznes. Na ogół napotyka się mnóstwo bzdur i śmieci. Słabo się na tym znam, ale po tym wszystkim co tu wyczytałam mam zamiar wgryźć się trochę. Jestem niemieckojęzyczna i mam zamiar to wykorzystać. Czy możesz polecić coś w rodzaju www.sedo.com ale z niemieckojęzycznego podwórka? Chętnie pomogę w "sprawach" de. ch. ..... Odpowiedz Link Zgłoś
vitoleone Re: kasia 19.01.06, 18:39 najprostszy i Darmowy sposob to zapisac swoja strone w wyszukiwarce Google na tzw. Adds by Google.Dostaje sie wowczas pieniadze za kazde klikniecie na swojej stronie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz KASA IP: 212.14.59.* 19.01.06, 22:03 Wiec tak: wymyslilem sobie domene .com-zamierzam ją zarejestrowac na www.home.pl a potem zaparkowac na www.sedo.de Wszedzie jest napisane ze parkowanie jest za darmo a wiec jezeli z samego parkowania zarobie 1 euro miesiecznie to oni sobie z tego 1 euro nic nie wezma?Czy dobrze rozumiem? Oni jedynie biora 10% od kazdej sprzedazy czy co oni jeszzce biora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: KASA IP: *.server.ntli.net 20.01.06, 11:49 Jesli wejdziecie na strone www.sedo.com na gorze po prawej stronie zobaczycie ze oni maja strone w trzech innych jezykach francuskim, hiszpanskim oraz niemieckim. Wystarczy kliknac na interesujacy was jezyk i gotowe. Najlepsze i najpopularniejsze (oczywiscie po angielskich stronach) sa strony niemieckie. Sprzedaja sie rowniez i polskie domeny. Kilka dni temu ktos sprzedal domene seksrandka.com za 750 Euro Nie jest to chyba najgorszy przelicznik za zainwestowane $10 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domeniarz master Re: Kategorie na sedo IP: 217.153.180.* 23.01.06, 10:38 Witam! przes ostatnie dwa dni szukałem jakiejś super nazwy domeny. I znalazłem bardzo dobrą z końcówką .com! Zarejestrowałem na home.pl. Zapłaciłem za rok i jestem już jej posiadaczem. Muszę dodać, że mam kila fajnych nazw ale na pierwszy ogień wykupiłem taką o nazwe "dla dorosłych". Zauważyłem, że na SEDO takie domeny bardzo dobrze idą! Więc dziś wieczorem rejestruję się na SEDO.com i zaczynam sprzedaż mojej domenki. Mam nadzieję, że przytnę za nią kilka patyków bo nazwa domeny jest super (nie jest przy tym wulgarna). W gruncie rzeczy to byłem zdziwiony, że udało mi się taką nazwę znaleźć? Widać to co najlepsze nie jest sprawdzane bo nikt się nie spodziewa, że taka domena jest wolna! Postaram się napisać jak będą przebiegać moje podboje SEDO! Inni SEDO sprzedawcy - piszcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: Kategorie na sedo IP: *.ghnet.pl 23.01.06, 10:46 :) to podaj jej nazwe, ocenimy czy taka super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: consult Re: Kategorie na sedo IP: 5.5R* / 193.194.132.* 23.01.06, 11:26 Witam, rowniez wykupilem sobie dla funu kilka domenek, niestety z tego co zauwazylem wiekszosc fajnych jest wzieta, w zasadzie nie sposob znalesc pojedynczych slow a i wiekszosc fraz jest wzieta. Nie wiem tylko w jaki sposob mozna wypromowac te domenki, ktore juz mam Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Kategorie na sedo IP: *.server.ntli.net 23.01.06, 12:06 Jednowyrazowa domene .com jest nieslychanie trudo wymyslec. Wiekszosc moich to dwu i trzyczlonowe. Gdzies przeczytalem ze 98% wszystkich angielskich slow jest juz zarejestrowana ale sa inne jezyki ktore tez mozna wykorzystac z czego najlepiej sprzedaja sie niemieckojezyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beate Re: Kategorie na sedo IP: *.pools.arcor-ip.net 24.01.06, 09:30 Taak. Jest w tym pewien biznes ale moi znajomi informatycy (super klasy) jakos sie tak dziwnie sceptycznie usmiechaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Kategorie na sedo IP: *.server.ntli.net 24.01.06, 11:04 Ja sie tez usmiecham jak sprawdzam swoje konto dwa razy w miesiacu a jestem bardzo kiepskim specjalista komputerowym (bez klasy) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal Re: Kategorie na sedo IP: *.elektron.com.pl 24.01.06, 12:45 po przeczytaniu tego tematu postanowiłem też się w to pobawić i wczoraj zaparkowałem swoją domenę na sedo i dzisiaj sprawdzilem swoje konto i ze zdziwieniem stwierdziłem że zarobiłem 1.28 euro, myślę że to całkiem nieźle jak na 1 dzień. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarny_petrus Re: Kategorie na sedo IP: *.pools.arcor-ip.net 24.01.06, 13:30 Ja mam strony (sklep) w 1&1. Domena glowna wazna dla mnie. Poczytalem tutaj i chcialem zarejestrowac dodatkowo dwie nazwy, ktore pomyslalem moze sprzedam - moge w tym pakiecie, ale oni zadaja duzo wiecej niz 10+ euro od jednej nazwy. Mowia, ze idzie to przez centalny rejestr domen - denik(?) i razem kosztuje jednorazowo ok 40 euro od domeny, i oplate trzeba po roku trzeba ponowic. Dodatkowo utrzymanie (parkowanie?) domeny od 99centow do x w zaleznosci od koncowki. Czegos nie wiem. Maciek mozesz mi powiedzec co przekrecam i jak to zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Kategorie na sedo IP: *.server.ntli.net 24.01.06, 14:12 Ja zawsze rejestruje domeny w amerykanskich firmach bo tam jest najtaniej i bez zadnych podatkow (zawsze ponizej $10)Moze sproboj Godaddy.com - to jest jedna z firm jakie ja uzywam Nie mam domen narodowych (.de, .pl, .fr) wiec nie orjentuje sie czy oni biora za parkowanie takich domen o ile naprawde biora. A szakalowi gratuluje pierwszych pieniedzy. Jak zarobisz troche wiecej to zarejestruj nastepne i nastepne. Ja tak zaczalem i dzis tego nie zaluje, najwyzej moge sie troche posmiac z takich madral jak Kasia, beate i ich genialnych, wysokiej klasy kolegow komputerowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: consult Re: Kategorie na sedo IP: 5.5R* / 193.194.132.* 24.01.06, 14:35 Ja mam dopiero 0.06 euro, ale tez rosnie :). Nie wiem tylko jak podpromowac zaparkowane domeny, dodac slowa kluczowe itd... Maciek, jako BIG-spec od tematu moze bedziesz wiedzial, jak mozna podbic sobie ogladalnosc zaprakowanej w sedo domenki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal Re: Kategorie na sedo IP: *.elektron.com.pl 24.01.06, 15:14 Parkowanie wszystkich domen jest za friko nieważne z jaką końcówką, ja właśnie zarejestrowałem drugą .pl , gorzej gdyby chciało się ją sprzedać przez sedo biorą 10% od domen .pl jednak nie mniej niż 100$, więc jeśli sprzeda ktoś domenę .pl powiedzmy za 200$ to i tak stówke biorą, troche szkoda ale cóż dobre i to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: szakal IP: *.server.ntli.net 24.01.06, 16:12 Widze ze masz zdrowe podejscie do interesow.Nadajesz sie do Ameryki. Dzis widzialem na sprzedaz kilka polkich domen: bankkadr.pl za 5000 euro pieszczoszek.pl za 5000 euro oraz wczasynawsi.com.pl za 3000 euro Mam nadzieje ze uda im sie sprzedac przy czym ja uwazam ze domena com.pl jest bardzo slabej jakosci i gdybym nastawial sie tylko na handel to takiej bym nigdy nie rejestrowal. Co innego samo .pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Kategorie na sedo IP: 193.24.24.* 24.01.06, 16:06 witam, możesz powiedzieć na czym polega zarabianie o kórym piszesz (1.28euro). Chodzi o klikniecie na domenę? Mam jeszcze pytanie jakie konto masz w jakim banku, czy mieszczkasz w Polsce? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal Re: maro IP: *.elektron.com.pl 25.01.06, 10:58 Tak zarabianie w sedo plega na kliknięciu w domenę a konkretnie na przekierowaniu z twojej domeny na inną stronkę, za jeden klik można zaronić od kilku centów nawet do 1,5 euro, zależy to od popularności domeny itp. Narazie traktuje to jako czystą zabawę, mieszkam niestety w Polsce ale gdy uskłada się jakaś większa sumka to założę sobie konto walutowe i nie będzie problemu, wypłacają z tego co wyczytałem od 20 euro. Maciek podał na tacy całkiem niezły sposób na zarabianie bez większego wysiłku więc dziwię się sceptycznym głosom niektórych osób tu piszących. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Czy za przekierowanie z domeny info.pl też można IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.06, 12:16 zarobić? Nie przypuszczałam, że wątek ktory założyłam będzie taki aktywny. Pozdrwienia dla Maćka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal Re: Czy za przekierowanie z domeny info.pl też mo IP: *.elektron.com.pl 25.01.06, 13:00 Jeśli domena jest Twoją własnością to można ale żeby myśleć o powazniejszych pieniażkach to tak jak Maciek powiedział, trzeba posiadać kilkadziesiąt - kilkaset domen. Obecnie przy zaparkowanych 2 domenach uciułałem przez 2 dni prawie 2 euro, może to się wdawać śmieszne ale już gdybym miał 100 domen to byłoby przykładowo 200 euro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Czy za przekierowanie z domeny info.pl też mo IP: *.server.ntli.net 25.01.06, 13:39 Gratulacje dla Ani i szakala. To sa ludzie myslacy i z takich powinno sie brac przyklad. Jesli ktos wam daje za darmo wedke to trzeba nauczyc sie lowic ryby a nie czekac az ci ktos przyniesie ryby na tacy a jeszcze dotego ponarzekac ze sa akurat nie takie jakie byscie lubieli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 14:29 Witam, Jak można sprawdzić atrakcyjność domeny przed zaparkowaniem jej w sedo.com ? Gdzieś chyba kiedyś widziałem coś takiego, ale kompletnie nie pamiętam.. Jestem posiadaczem domeny *.com, zarejesttrowałem ją oczywiście dla odsprzedaży, no i jestem ciekaw czy to "jakąś" wartość.. Pozdrawiam, Łukasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: romek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 193.24.24.* 25.01.06, 17:01 TO ja mam taką teorie: Za co płaci SEDO przy parkowaniu domen? Za klikanie na linki na stronie w danej domenie, (parkujesz domenę, oni dorabiają stronkę - tak ogólnie) Kto klika na linki (wyłaczając z tego automaty, albo i nie bo nie wiem jak oni zliczają kliknięcia) - ludzie, którzy szukają czegoś w sieci. Dlaczego trafili na stronkę w Twojej domenie.... bo czegoś szukali. ...np w róznego rodzaju przeglądarkach. Czyli jakie domeny sa najlepsze? im popularnejszy temat/slowo/fraza tym lepiej . ale to chyba tylko czesc prawdy ;-) to tylko moja teoria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domeniarz master Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 217.153.180.* 26.01.06, 11:46 No i zaparkowałem na SEDO wczoraj sowją domenę .com. I pod wieczór w panelu SEDO miałem info że było tylo 3 "vievs" i "0" clicks??? Stan konta 0! Jak to jest, że inni mają coś po pierwszym dniu? Domena jest zaparkowana w SEDO, jak wchodzę to mam info, że wszystko ok, mogę oglądać statystyki itd. Dzisiaj dokładam jeszcze dwie domeny i zobaczymy. Czy coś robię źle? Pozdro P.S. - Czy SEDO jakoś pozycjonuje moją zaparkowaną u nich stronę w wyszukiwarkach??? Bo w googlach jej ni ma :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.ghnet.pl 26.01.06, 11:58 Pewnie musisz sobie sam naklikać wejść:) ale tak jeszcze o zarabianiu, rozmowa zmobilizowała mnie aby wejść na dawno nie odwiedzane konto AdSense. Mam tam ustawiony jeden boks reklamowy na zapomnianej stronce która ma srednio 15-30 (tez dzis sprawdzilem) wejsc dziennie czyli prawie nic. I ku mojemu zdziwieniu na koncie jestprawie 46$. Stronke postawiłem na darmowym koncie w interia pl i po roku będzie za nic nie robienie prawie 50$. Niby nic ale zawsze coś, tym bardziej że postawienie tej stronki to było kilka godzin. Ktoś się może z kwoty śmiac, ale mimo wszystko miło jest dostać czek "za nic" na 50 dolców. Wystarczy teraz pomyśleć ile na tych adsensach można zarobić mając wiecej wejsc i więcej stron. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlus Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 193.24.24.* 26.01.06, 12:24 Tak to właśnie jest...zaparkowanie domeny moim zdaniem niczego nie gwarantuje...poza tym, że wydałeś kasę na jej kupno. Oczywiście nie oznacza to, ze to zły pomysł, chodzi mi tylko o to, że to Ty jako kupujący domenę podejmujesz ryzyko. Trafisz w odpowiednią nazwę zaczneisz zarabiać, a jak nie to nie. Jedne demoenki pewnie zarabiają po kilkaset dolców dziennie, inne po kilka a jeszcze inne po kilka centów tygodniowo. Jak pisał Maciek on ma 300 domen, zapewne nie sa to domeny których nazwy to pierwsze lepsze słowa czy frazy. Są pewnie dokładnie wybrane i przemyślane, biorąc pod uwagę parę istotnych kwesti Co do google i innych wyszukiwarkach...czasem jak się tworzy stornę to w wyszukiwarkach pojawia się ona nawet po kilku dniach czy tygodniach. Nie wiem czy i jak SEDO pracuje nad pozycjonowaniem, ale nie jest to proces który zachodzi z gdziny na godzine. Dobre w tym jest to, że jak trafisz w dobra nazwę to siedziesz a kasa leci ..znaczy ja wierzę na słowo bo póki co nie próbowałem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.ghnet.pl 26.01.06, 12:38 Dokładnie, możesz sam sobie postawić ze 100 stronek ( choć się pewnie troche wiecej napracujesz niż robiąc to na sedo ) i kasować na adsensach. Ale jedno jest pewne że to co zostało w tym temacie napisane o zarabianu na sedo jest prawdą, kilu znajomych też tam zarabia. Ja przynam że też mam wystawiona na sprzedaż ta sama nazwe domeny ale z koncowkami de, ru, pl i com.pl - ale traktuje to jako eksperyment i bardziej z ciekawosci niz z checi sprzedazy bo lubie miec komplety łącznie z com - bo to podstawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marlus Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 193.24.24.* 26.01.06, 12:51 Widzę, że masz już doświdczenie z np. adsensach i pewnie z roliczaniem tego z polskich (zamkichanych) realiach. Dlatego pozwolę sobie spytać, jak to rozliczać. Zarejestruje się np w Sedo czy w jakiś innym sposób będę zbierał kaskę ale włąśnei w serwisach w USA czy innych kraju UE. Masz do tego konto zagranicą, czy może byc u nas...jakoś to trza z US rozlczać czy można olać. Wystawiają jakies rachunki, faktury? Nie wiem jak to ugryźć... chociaz pewnie to jest prostsze niz mi się wydaje. Możesz napisać parę słów w tym temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.elektron.com.pl 26.01.06, 13:27 wystarczy że założysz sobie w Polsce konto walutowe, a US i inne pierdoły możesz narazie olać bo z tego co mi wiadomo rocznie możesz sobie dorobić 1000 zł bez żadnych podatków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 26.01.06, 13:33 Widze ze coraz wiecej madrych ludzi tu przybywa. Zaczalem ten temat by dac szanse innym bo dalej uwazam ze nie ma lepszego interesu niz ten (biorac pod uwage sume jaka trzeba zaryzykowac) Oczywiscie jest ryzyko ze zarejestrujesz bezsensowna nazwe i nic nie zarobisz ani nikt tego nie kupi. Trzeba wiec najpierw ruszyc rozumem a jesli ktos nie zna angielskiego czy niemieckiego to trzeba sprawdzic w slowniku lub z kims kto zna dany jezyk. Ja nie moge za kogos wybierac nazw do rejestrowania bo kazdy ma inne koncepcje ale dla przykladu mozna sie skoncentrowac na jakims jednym slowie i do tego dodawac przedrostki (chyba to tak jest po polsku). Np ktos zarejestrowal sporo domen ze slowem jobs, co po angielsku znaczy praca a dla scislosci prace. Do tego dodal rozne inne np. Truckingjobs.com, Divingjobs.com, Paintingjobs.com i inne. W zeszlym tygodniu kilka zostalo sprzedanych za ponad $25 000 a cena byla od $1000 do najdrozszej $4600 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: darek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 08.02.07, 23:41 jestem nowy i niemam pojencia o niczym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.07, 13:56 Gość portalu: darek napisał(a): > jestem nowy i niemam pojencia o niczym jesli jestes nowy i naprawdę nie masz pojecia o niczym to jest własnie temat dla ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: domeniarz master Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 217.153.180.* 26.01.06, 14:46 Witam, Szakalu proszę odpowiedz na moje pytania: 1. Czy masz domeny z rozszereniem .com? 2. Jak długo czekałeś na wybranie słowa głównego? 3. Czy twoja domena jest widoczna w wyszukiwarkach? 4. Co jest nie tak? Nazwę mam ok, wejść 3, kliknięć 0! Po dwóch dniach 0.00Euro! Help! Help! Help! Domenę mam wykupioną w home.pl. Zaparkowałem ją zgodnie z wymaganiami sedo: czyli wpisałem żądany URL. W panelu "overview" pojawiły się zaparkowane domeny i dupa! Nic nie idzie a to 2-gi dzień! Jedna z nich to domena dla "dorosłych" ale tak ładna i delikatna nazwa, że nie rozumiem czemu to nie działa. I wytłumaczcie jak ktoś trafia na tą zaparkowaną domenę? Nie ma jej w wyszukiwarkach??? Sprawdzałem! Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radzik Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 193.24.24.* 26.01.06, 16:20 Przecież Maciek już sam napisał, ale może nie zbyt wyraźnie. To, że zaparkowałeś domenę nie znaczy, że zaczniesz zarabiać. Wyszukiwarki....a sprawdzałeś wszystkie wyszukiwarki jakie istnieją na swiecie? ;-) To, że domena jest dla doroslych wcale nie znaczy, że jest dobra...Tobie moze sie tak wydawac, ale globalnie dane slowo moze nie byc popularne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marios Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 193.24.24.* 26.01.06, 14:46 Jak zacząłem rozliczać swoją firmę to problemem był wybór rodzaju tego co mam wpisać do KPiR, co z VATem itp i dalej czasem tak jest...niestety ;-) Prowadzę sobei wortalik, ale księgowości nienawidzę ;-) to tylko taka dygresja :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 26.01.06, 15:30 Niestety nie wiem jak ci pomoc, nie mieszkam w Polsce i gdybym musial sie takimi blachostkami zajmowac to chyba dostal bym zajoba. Wracajac jeszcze do zaparkowanych domen w Sedo. Jak sie zalogujecie to po lewej stronie na dole jest cos co nazywa sie Parking Optimizer. Po wejsciu tam trzeba wybrac do jakiego wasza nazwa najbardziej pasuje. Pomaga to w znacznym stopniu w czestszym odwiedzaniu waszych stron przez osoby czegos szukajace. Ktos porownywal tez parkowanie z klikaniem w strony reklamowe. To jest zupelnie cos innego, nie mozna sobie siedziec przed komputerem caly dzien i klikac w swoja strone bo tych klikniec nikt na wasze konto nie zaliczy a poza tym Sedo jest firma z prawdziwego zdarzenia i w pelni wyplacalna Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_petrus Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 26.01.06, 19:55 Mam troche watpliwosci. Dzisiaj widze, ze moja zaparkowana domena miala dwoch ogladaczy jak wynika z katalogu ale u mnie w statystyce jest zero. I przy slowie parking jest znak zapytania. Nie mam pojecia co to znaczy, czy cos nie tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.elektron.com.pl 26.01.06, 22:57 to znaczy ze sedo nie jest pewne czy domena jest Twoja wlasnoscia przez to ten znak zapytania, jesli kupiles domene niedawno to w ciagu kilku dni znak zapytania zniknie, 2 ogladaczy mogla sobie miec ale Ci ktorzy ogladali nie musieli kliknac na zaden link na twojej domenie i nic nie zarobiles (tak rozumie tych 2 ogladajacych) nie zapominajcie dodac domen do katalogow (mozna wybrac 3); jesli juz wybierzecie katalogi to musicie troche popatrzec, jesli jest mala ogladalnosc to zmieniajcie katalogi i slowa kluczowe i to jest caly sekret przynajmniej moim zdaniem, mam juz na koncie 3.16 euro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.elektron.com.pl 26.01.06, 23:18 aaa i jeszcze chcialem dodac, jesli kupujecie domeny to robcie to w sprawdzonych serwisach takich jak home.pl itp bo moze sie okazac ze zaplaciliscie za domene, a ona nie jest wasza wlasnoscia, a wy tylko mozecie z niej korzystac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 81.170.12.* 26.01.06, 23:50 Witam. Zainteresowal mnie bardzo ten temat.Wczoraj go znalazlem i od razu sie wciagnalem.Tym bardziej ze otwieram wlasna strone o temtyce b.popularnej w Polsce i UK.Maciek wydaje sie kolesiem z glowa na karku, a Szakala poczynania (relacje z wplywow na konto)sklonily mnie do wykupienia wczoraj domeny dla mojej strony i nie czekania az firma z Polski, ktora robi strone doliczy to do rachunku.|Podawaliscie kilka przykladow z czasami pominietymi nazwami, ja trafilem na to co chcialem i mam .com i co.uk.Zrobilem to przez lycos.co.uk, czekam na zakonczenie rejestracji.mam pytnie.Jeszcze za wczesnie na sedo.com i parkowanie (kilkanascie godzin)ale jak oni wplacaja pieniadze na konto (ja mam angielskie w Natwest),uzywaja tez PayPal. Poza czy jest sens je parkowac? (chodzi mi o te dwie, ktore bede uzywal?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.ghnet.pl 26.01.06, 23:54 szakalu, nie rozumie za bardzo, kupujesz i nie jestes jej wlascicielem?? o co chodzi bo z tym sie jeszcze nie spotkalem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szakal Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.elektron.com.pl 26.01.06, 23:57 chodzi o to że "kupujesz" ale nie jestes wlascicielem tylko oni rejestruja na siebie, slyszalem juz o kilku takich aferach wiec ostrzegam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robik Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 193.24.24.* 27.01.06, 10:15 potwierdzam też słyszałem o takich przypadkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: 81.170.12.* 27.01.06, 00:06 Poza tym zdaje sie byc prawda ze 98% ang slow z .com juz jest zarezerwowanych.Wydaje mi sie ze szansa na cos intratnego sa np.jakies wydarenia.Po wczorajszej lekturze postow wpadl mi do glowy pomysl (raczej w Polsce nieprzydatny).Otoz mieszkam w Londynie i w zeszlym tyg wszyscy sie fascynowali plywajacym w Tamizie wielorybem.( + pol swiata)Pomyslalem sobie o nazwie thameswhale.com.No ale za pozno.Na sedo jest juz do sprzedania.nie wiem za ile. Ale takie tsunami.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 27.01.06, 09:33 To jest dobry pomysl ale trzeba byc bardzo szybkim. Nastawiajcie sie raczej na angielskie nazwy dwu i trzy czlonowe zawierajace tzw.key word. Poza tym jednowyrazowe to mozna sprobowac inne jezyki z ktorych najpopularniejsze to niemiecki oraz hiszpanski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Szakal IP: 212.14.59.* 27.01.06, 09:50 Witam-mam pytanie do szakala-czy moglbys uchylic troche rabka tajemnicy i wytlumaczyzc jak to sie dzieje ze twoja domena zarabia 1euro dziennie?czy twoja doemene wynajduje google albo yahoo?pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: Szakal IP: *.ghnet.pl 27.01.06, 12:59 Mozecie podac jakis adres strony na ktorej jest zawieszona taka zaparkowana domenaz reklamami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: fajne slupy IP: *.server.ntli.net 27.01.06, 15:45 Mozesz to przetlumaczyc na Polski bo mam problem ze zrozumieniem twoich madrosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lukasz Problem z keywordem IP: 212.14.59.* 28.01.06, 14:34 Witam mam pytanie do znawcow tematu.Otoz zarejestrowalem calkiem niezla domene mp3 z hiszpanskim slowem,dziennie wchpodzi okolo 10osob na nia ale jest problem poniewaz nikt nie chce klikac na strony podlaczone pod moja domene!zamiast stron do sciagania mp3 mam cos o pianinach latynosach ale nic o sciaganiu-co mam zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_petrus Re: Problem z keywordem 28.01.06, 15:17 Ja tez z problemem. Rejestruje dzisiaj dwie domenki. Jedna mam potwierdzenie rejestracji, przy drugiej - zamowionej kilka godzin wczesniej nie - chociaz jest jako zamowiona prawidlowo, wykazana w moim porto i przy zamawianiu wykazana byla jako wolna. Co to moze znaczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
teamwork Re: jak myslicie 29.01.06, 10:19 Wlasnie zamawiam strony i co waszym zdaniem jest lepsze. Jednowyrazowa nazwa zlepiona z dwoch slow czy rozdzielone dwa wyrazy tzn przykladowo gofinance czy go-finance team-work czy teamwork:). I jeszcze jedno dla ktorych polskich nazw jest znaczaca bardziej koncowka .pl a dla ktorych .com Nie bardzo sie w tym rozeznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukrad Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.cable.ubr01.bath.blueyonder.co.uk 30.01.06, 01:22 Witam, śledziłem ten wątek i na zasadzie eksperymentu-naśladownictwa zarejestrowałem w serwisie godaddy.com domenę .com biz info i net (ta sama nazwa). Przeparkowalem potem do sedo. Tamże jako zweryfikowana i zparkowana ukazuje się tylko .biz. W godaddy zarejestrowałem cztery za 25$. Oczywiście miałem swój login i hasło. Ale dzisiaj rano jakoś dziwnie nie mogę się zalogować na moje dane, a "moja" domena .com bezczelnie jest dostępna. I uwierzcie że nie mam z netem do czynienia od tygodnia, sparwa zapamiętywania haseł i czytania regulaminów jest dla mnie oczywista... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juz 59 eurocentow Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.homechoice.co.uk 30.01.06, 10:50 Ja mam 2 domeny,na sedo zwiazane z randkami.com i co.uk.mialem przez 2 dni tylko 0.20, ale slowo kluczowe nadane chyba przez sedo "hardcore".wczoraj zmienilem na bardziej zblizone slowa do randek i mam teraz 0.59.no zobaczymy,wierze mackowi ze to dziala Odpowiedz Link Zgłoś
rok1978 Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe 30.01.06, 12:22 ja przekierowalem tam dwie domeny (jedna .pl a druga com.pl). Na jedna mam nawet 85 wejsc, ale tylko 3 klikniecia ;/ (sam nie klikam :) Druga to lekka pomylka (6 wejsc w dwa dni) Mysle, ze tu trzeba mocno poprobowac z keywords A czy moze pomoc dodanie tych stron do wyszukiwarek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.server.ntli.net 30.01.06, 12:36 To ze wasze domeny od razu nie zarabiaja nie jest problemem. Czasami trzeba poczekac miesiac czy dwa. Nawet jesli domena nie zarabia duzo pieniedzy a ma duzo wejsc to w przypadku ewentualnej sprzedazy to sie liczy i mozecie dostac za taka domene sporo pieniedzy. Jesli natomiast ktos wykupi duzo domen za swoje ostatnie pieniadze i nie ma z tego natychmiastowego dochodu to moze okazac sie problemem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito a co z domenami *.eu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 14:57 co sądzicie na ich temat ? jakie mogą miec "wzięcie" za jakis czas? warto w to "wejśc" i rejestrowac to co jeszcze wolne ? z tego co wiem to od 7 kwietnia będą ogólnie dostępne. zarezerwowalem na siebie kilka ciekawych pozycji za posrednictwem home.pl ale caly czas mysle jak to będzie z tymi domenami. proponuję dyskusję na ten temat. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
teamwork Re: co to moze znaczyc( forum-sedo) 30.01.06, 15:26 Wlasnie czytam, ze ktos szka domeny ale jak sie wyraza "czystej" nie zrujnowanej przez parkowanie na sedo? Czy to nie jest tak, ze oni do tych parkujacych domen "cos" sobie reklamowego podczepiaja o czym parkujacy nie wie? O co moze chodzic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: co to moze znaczyc( forum-sedo) IP: 193.24.24.* 30.01.06, 16:19 moim zdaniem o to, ze taka domena zapada w pamięć internautów jako zbieranina linków, mniej lub bardziej związanych z nazwą domeny.... Czyli stornka o tym adresie nie niesie ze sobą jakiś specjalnych treści i dla wielu jest bezużyteczna. Szukasz czegoś w sieci i ...trtafiasz na stornkę będącą zbieraniną linków... i co polubisz taka stornę w sytuacji gdy szukasz czegoś konkretnego? Ja nie polubię...powiem więcej będę takiej stornki unikał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fantomas Re: co to moze znaczyc( forum-sedo) IP: *.ghnet.pl 30.01.06, 19:39 Kolego myslisz bardzo standardowo... Przeciwieństwem do Ciebie są twórcy googla i yahoo - przecież wszyscy w koło pukali się w głowę i pytali - jak na głupich linkach można zarabiać? Jak widać można... Osobiście zaparkowałem kilka dni temu kilka domen i już 25 cencików wpadło. Niby nic ale zawsze to prawie złocisz... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: co to moze znaczyc( forum-sedo) IP: 193.24.24.* 31.01.06, 08:39 Nie kwestionuje pomysłu i możliwości zarabiania na linkach, ale zmierzam do tego, że ja (jako internauta szukający danej informacji) nie lubię takich stron jakie robi sedo. Takie stronki (zbiór linków) to dostaje jak w googlech wpisze to czego szukam i dostaje zestaw linków i starczy. Jako internauta nie widzę żadnej wartości dodanej dla osoby szukające danej informacji wynikającej z istnienia stron takich jak te zrobione przez sedo. I dlatego też nie chciałbym kupować domenki na której wcześniej była stronka robiona przez sedo. Oczywiście są tacy którzy wchodzą na takie stornki i klikają w linki...pytanie tylko ilu z nich wraca na te strony? Co innego zarabianie na linkach a co innego przydatnośc takich stron jako medium przekazujące jakieś informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daro Re: co to moze znaczyc( forum-sedo) IP: 193.24.24.* 31.01.06, 09:17 Dodam jeszcze jedno. Na stronie sedo jako przykład stronki na zaparkowanej domenie podano www.earth.com Wpisuje to w google i co? i nic. Wpisuje earth.com i też nic. Wpisując to samo w yahoo znajduje wyniki. No i co to może znaczyć. Skoro nie ma jej w googlech to albo to nowa domenka (raczej nie ;-) ), albo jest zbanowana i google jej nie indeksuje. Dlaczego jej nie indeksuje ... pytaj twórców google (można się jednak domyslać), dla mnie jednak ważne jest to,że zbanowanie w google zmniajesza wartopść takiej domeny dla np kogoś kto chce na takiej domenie postawić "standardową stronkę". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: co to moze znaczyc( forum-sedo) IP: *.ghnet.pl 31.01.06, 10:54 ... "czystej" nie zrujnowanej przez parkowanie na sedo?... pewnie o ten ban chodzi. Nie wiem czy to to samo co sandbox ( bogdzies to tez słyszałem)- domenka idzie w odstawkę na +- 2 do 12 miesięcy. znam osobiście taki przypadek ale nie przez działania na sedo ale zbyt szybkie dodanie domeny do katalogów itp ( ponoć nie należy dodawać więcej niż do maks. 20 katalogów z linkami bezp. w miesiącu) Ale jak to z google bywa jest wiele nie wiadomych i tematów " legend" i plotek. Ja osobiście wolałbym wystawić do sprzedania niż parkować i zarabiać. Ale to tylko moje zdanie, liczy się mimo wszystko to ze ktoś zarobi, ale bez złudzeń, nie wszscy parkujący zarobią na tym miliony. ps. czy macie może namiary na firme ktora wycenia domenki za free? słyszałem ze jest program do tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: co to moze znaczyc( forum-sedo) IP: *.server.ntli.net 30.01.06, 16:22 Nie wiem jak mozna zrujnowac domene przez parkowanie. Ten ktos nie ma chyba pojecia duzego o internecie a parkowanie to jest wlasnie reklamowanie i za to masz zaplacone. W chwili kiedy domene sprzedaz nowy wlasciciel moze zrobic z nia co chce i ani sedo ani inna firma nie moze nic tam wsadzic bez zgody wlasciciela domeny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vito Re: a co z domenami *.eu ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:21 jak w temacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: a co z domenami *.eu ? IP: *.server.ntli.net 31.01.06, 10:35 Mnie sie wydaje ze beda one mialy z czasem podobna wartosc do domen .com Tylko dlatego zeby moc takowe zarejestrowac przenioslem sie na jakis czas do Europy wiec chyba wierze w to co mowie. Sam mam juz zarezerwowane juz prawie 4000 i mysle ze do 7 kwietnia dojde moze do 5000. Z tego co sie szybko zdazylem zorjentowac to home.pl chyba kaze sobie placic za rezerwacje. Odpowiedz Link Zgłoś
teamwork Re: a co z domenami *.eu ? 31.01.06, 14:48 No wlasnie - dlaczego eu koncowki? Jaki ta "nowosc" bedzie miala wplyw na "lokalne" pl de itd. i na com? W rezerwacje eu trzeba od dom. 29 euro niestety zainwestowac:((( dla polandstor... tutaj (mam nadzieje, ze sie skopiuje) link do bezplatnych wyszacowan. Na tej stronie klik na srodkowy (bez danych osobowych) i wpisujesz nazwe. Nie wiem czy o takie cos ci chodzilo. www.nicit.de/service/ranking_uebersicht.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: a co z domenami *.eu ? IP: *.ghnet.pl 31.01.06, 15:33 dziękuję bardzo, szkoda że nie podaje sugerowanej ceny sprzedaży danej domenki np. 100k $:) ps. pewnie to jakis system podobny do PR googla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: a co z domenami *.eu ? IP: *.server.ntli.net 31.01.06, 16:02 Takie darmowe systemy wyceniania sa nic nie warte. Poza tym ja bym nigdy nie dawal do wyceny domeny. Wedlug mnie to jest wyrzucanie pieniedzy w bloto bo skad jakis wyceniacz moze wiedziec jakie ja mam plany zwiazane z ta domena, jak bedzie wygladala moja strona itd... Czasami mozna bardzo dobra domene zmarnowac jesli sie nie wie co z nia zrobic albo sie zrobi zle. Domena jest warta tyle ile kupujacy za nia zaplaci. Dam tu dwa przyklady, wedlug mnie swietna domena FilmPortal.com zostala sprzedana za $205 a w tym samym czasie domena lppl.com za $1600 przy czym pierwsza znaczy cos konkretnego w wielu jezykach a co znaczy ta druga ? Dla ciekawosci chyba wczoraj domena tapetki.net sprzedala sie za $1116 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julek Re: a co z domenami *.eu ? IP: *.tnp.pl 02.02.06, 12:03 Gość portalu: maciek napisał(a): > Mnie sie wydaje ze beda one mialy z czasem podobna wartosc do domen .com > Tylko dlatego zeby moc takowe zarejestrowac przenioslem sie na jakis czas do > Europy wiec chyba wierze w to co mowie. > Sam mam juz zarezerwowane juz prawie 4000 i mysle ze do 7 kwietnia dojde moze > do 5000. > Z tego co sie szybko zdazylem zorjentowac to home.pl chyba kaze sobie placic za > > rezerwacje. No dobra ale jakim cudem mozesz zarezerwowac tak potezna ilosc domen !! ??? Przeciez za to trzeba placic Kazdy rejestrator w Europie pobiera pieniadze za zarejestrowanie dopierw w przypadku nie zarejestrowania (co jest tez bardzo prawdopodobne z uwagi na setki rejestratorow z calej europy) zwraca gotowke na konto. Jeszcze jedna sprawa na wielu zagranicznych rejestracjach domen moge zarezerwowac ta sama nazwe i co wtedy kto pierwszy z nich ten lepszy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polandstore Re: Jak zarabiać na posiadaniu strony internetowe IP: *.ghnet.pl 31.01.06, 16:19 No ja kupowalem domenke polandstore pod dzialalnosc, kupilem z koncowkami com, com.pl, pl, de i ru - w sumie to sam nie wiem po co bo chyba com wystarczy. Cieka tak czasem jestem czy to cos jest wogole wiecej warte niz wydane na to pieniadze ( mowie o samych domenach a nie o tym co obecnie one generuja) ps. co do wycena , przyznaje racje przedmowcy, najlepszym rzeczoznawca jest rynek:) Odpowiedz Link Zgłoś
teamwork Re: czegos nie rozumiem 01.02.06, 09:38 Mam kilka chyba niezlych domen zwiazanych z moja dzialalnoscia. Kilka dni temu przetransferowane zostaly, te ktore sa chwilowo wolne do parkowania na sedo - zacheciliscie mnie tymi rozmowami :)) I co obserwuje mam w ciagu dwoch dni 17- 11 rejestrowanych odwiedzin, wszystko prawidlowo, ale statystyka tych odwiedzin nie wykazuje, pieniazkow tez zero,zero ani malych ani wiekszych. Piszecie tutaj niektorzy, ze w ciagu 1 dnia tyle lub tyle centow na parkingowym koncie sie pokazuje (gdzie?) - tego tez nie rozumiem, bo rozliczenie podaje trzy mozliwosci miesiac, 32 dni i chyba rok? Jak to wszystko dziala - nie wiem do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
charyzmatek Re: hehehe 01.02.06, 13:50 a ja znalazlem sobie w tym waszym sedo taka nazwe domain-mafia.de i co to moze znaczyc hehehehehehe dobra nazwa? Kupic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: hehehe IP: *.server.ntli.net 01.02.06, 15:35 Sedo nie rejestruje domen wiec jesli tam jest ma juz wlasciciela i jesli chcesz ja miec musisz ja odkupic od wlasciciela. Ja bym takiej domeny nie kupil bo nazwa troche dziwna skladajaca sie z dwoch wyrazow (co nie jest zle) ktore do siebie nie pasuja znaczeniem. Jak narazie to ja tylko rejestruje nazwy wymyslone przeze mnie i jeszcze zadnej nie kupilem, moze kiedys . Ja zawsze patrze na potencjal mojej domeny i komu kiedys moze sie ona przydac by kupil ja ode mnie za godziwa sume. Zapomnialem dodac ze dwuczlonowa nazwa rozdzielona kreseczka ma sporo mniejsza wartosc od takiej ktora jest pisana razem Odpowiedz Link Zgłoś
rok1978 Re: hehehe 01.02.06, 18:54 Dzieki maciek. Podajesz wszystko kawa na lawe :) Moja domena ma okolo 100 unique odwiedzin dziennie (nie wiem czy to duzo czy malo). Natomiast nie wiem w jaki sposob moze sie to przelozyc na jej wartosc? Mozna jakos sprawdzic jej wartosc? Bo jak na razie w 4 dni zarobilem na niej 59 eurocentow (sam nie klikam w linki na niej;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: hehehe IP: *.server.ntli.net 01.02.06, 20:32 Jesli jest to prawda nie przejmuj sie tym ze nie zarabiasz bo wartosc takiej domeny powinna byc bardzo wysoka jesli bedziesz chcial ja sprzedac. Wazne jest jak dlugo w takim tempie bedziesz mial te odwiedziny bo wedlug tego co piszesz wypadalo by ze bedziesz mial 3000 odwiedzin w miesiacu. Ja takiej domeny nie mam i nie mialem nigdy. Jeszcze dla tych ktorzy chca zarezerwowac swoje domeny .eu Nieprawda jest ze nie ma innej drogi i trzeba za rezerwacje placic. Ciekawe dlaczego w Polsce wszystko musi byc drogie i skomplikowane. Podam wiec dwie strony gdzie mozna zarezerwowac za darmo domeny .eu www.registrar.nl www.internet.bs Sa jeszcze inne sposoby by nie placic ale o tym ewentualnie pozniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: hehehe IP: *.autocom.pl 06.02.06, 20:47 bardzo fajnie że można za darmo zarezerwować domenę tylko że jest jeden problem - jak za nią zapłacić, w opcji płacenia na internet.bs znalazłem tylko visę, mastercard i laser, są jeszcze jakieś inne metody ? można to zrobić za pomocą visy elektron ? (o ile się orientuję to większośc polskich banków daje przede wszystkim visę elektron a to raczej nie to samo co zwykła) czy może trzeba się zaopatrzyć w kartę kredytową ? jakie pozostają mi opcje jeśli nie mam szans na dostanie zwykłej visy albo karty kredytowej a chciałbym za darmo zarezerwować domenę ? jeśli ktoś się orientuje czy jest taka możliwość to byłbym wdzięczny za informację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: hehehe IP: *.autocom.pl 06.02.06, 23:38 Dzięki za adres strony, mam tylko jedno pytanie - część domen rzeczywiście można zarezerwować za darmo za rezerwację domen premium trzeba jednak płacić - czy to ma sens ? czy to zwiększa szansę zdobycia takiej domeny ? (bo ta firma niestety tych pieniędzy nie zwraca), poza tym powtórzę jeszcze raz zadane pytanie - na pewno niektórych domen o tej samej nazwie będą hmm.. dziesiątki ? setki ? w każdym razie dużo - w jaki sposób będą one przyznawane ? czy na zasadzie "kto pierwszy ten lepszy" tj. na podstawie daty zarejestrowanie na serwisie czy za pomocą innego mechanizmu ? Odpowiedz Link Zgłoś
czarny_petrus Re: hehehe 07.02.06, 11:53 No wlasnie dalej nie rozumiem tych podchodow. Moj przyklad. Dla sprawdzenia zarejestrowalem moje domeny. Przy jedej podalem cene przy innych nie. Jest w ciagu kilku dni sporo odwiedzin, zadnych klikow, i zadnych danych w statystyce klikniec, chociaz w rubryce parking sa dane. I jeszcze jedno w katalogu sedo znalazlem dwie a tej, ktora ma cene nie. Moze ktos to skomentowac? I mam pytanie do dyskutantow. Dlaczego maciek, ktory zaczal o sedo jest tak mocno o pozytywach tego biznesu przekonany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ingo maciek IP: *.pogodne.net / *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:07 Maciek, zainspirowałeś mnie tymi domenami. Wielkie dzięki. Ale mam pytanie. Zarejestrowałem domenę z nazwą firmy, która w zeszłym miesiącu mnie zredukowała ;-)po paru latach ciężkiej pracy. Mają swoją domenę, tylko pisaną z myślnikiem, a ja zarejestrowałem to samo, tylko bez myślnika. Niby kto pierwszy, ten lepszy, ale czy mogą być z tego kłopoty z racji praw autorskich, trademark itd? Nie ukrywam, że zrobiłem to złośliwie i może im ją odsprzedam. A może nie.. Czy mogą mnie zmusić do oddania jej albo pozwać za nieprawne używanie ich nazwy? Odpowiedz Link Zgłoś