Dodaj do ulubionych

dz. dospodarcza a brak miejsca zameldowania - ?

12.02.06, 16:49
Witam!
Mam takie oto pytanie:
Co dzieje się z osobą fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą która
sprzedała mieszkanie, wymeldowała się i została bez nowego miejsca
zameldowania? Co z działalnością gospodarczą? trzeba zlikwidować?
Pozdrawiam
Artur
Obserwuj wątek
    • kasiulek70 Re: dz. dospodarcza a brak miejsca zameldowania - 12.02.06, 18:06
      Też jestem ciekawa choc moja DG jest zawieszona od kilku lat to od roku nie
      mam meldunku i sama nie wiem co mam wpisać w zeznaniu podatkowym za 2005 rok.
      Zerowe bo zerowe ale co mam napisać w rubryce adres zameldowania? a i w rubryce
      adres zamieszkania to też nie ciekawie bo mój przyjaciel nie życzy sobie żebym
      podała jego adres choć mieszkamy razem u niego.
      MOŻE KTOŚ WIE?
      • artur-66 Re: dz. dospodarcza a brak miejsca zameldowania - 12.02.06, 22:57
        Ło dżizus :-)
        Ja tylko rok jestem zawieszony ale pewnie wyrok będzie ten sam.
        A jak wystawiać w takim wypadku rachunki? Z jakim adresem? Berdyczów?

Pozdrawiam
        Artur
        • Gość: wydra Re: dz. dospodarcza a brak miejsca zameldowania - IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 14.02.06, 14:51
          US zykle chce adresu ZAMIESZKANIA, a NIE- ZAMELDOWANIA. Moja znajoma nie ma
          zameldowania więc wpisała adres, pod którym mieszka. Bezdomni mogą sie
          rozliczać z jakimś US w Warszawie-albo US W- Śródmieście albo US W-Centum albo
          jakiś taki. w każdym US wskażą. prawo prowadzenia biznesu jest prawem
          konstytucyjnym i nie może temu przeszkodzić np. bezdomność.
          • Gość: wydra Re: dz. dospodarcza a brak miejsca zameldowania - IP: *.akron.wroc.pl / *.akron.net.pl 14.02.06, 14:53
            ... choć nie każda biurwa z US wie co to jest Konstytucja. i można się spotkać
            z ciężkimi przypadkami, ale na głupotę biurw z US nie poradzę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka