Dodaj do ulubionych

jesteście mobilni?

28.03.07, 22:01
Witam przedsiębiorców:)

mam pytanie - od kilku miesięcy mam własną firmę i ją rozkręcam nadal. Firma w
99% opiera się na internecie, tam działam, przez net kontaktuje się z
klientami, wysyłam oferty ale także wykorzystuję go do celów prywatnych-jak
każdy pewnie:) (gg, mejle, allegro, picasa). zastanawiam się nad załozeniem
sobie bezprzewodowego internetu w laptopie z telefonii komórkowej. chciałbym
się Was zapytać czy korzystacie z tej technologii, czy jesteście zadowoleni i
czy Wam to pomaga w załatwianiu interesow. dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: nie rób tego Re: jesteście mobilni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.07, 13:03
      Internet w komórce to jeszcze lipa. Wyjedziesz poza miasto i będziesz miał
      tylko gprs. Ku..cy dostaniesz prędzej zanim jakaś strona ci się otworzy:)
      Nie ma nic lepszego od neostrady w Polsce na tą chwilę. Co by nie mówić o
      znienawidzonej tepsie...
      • Gość: mike Re: jesteście mobilni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.07, 08:07
        a ja mam w Orange i nie narzekam , gdzie nie byłem tak jest dostęp - 49zł/mc
        netto
        • otok3 Re: jesteście mobilni? 30.03.07, 08:28
          no to fajnie, a jak się przedstawia kwestia prędkości w Orange? no i oczywiscie
          limitów. zastanawiam się właśnie nad orange albo iplus w Plusie. widze że
          abonament jest trochę wyższy bo kosztuje 60 zl/mies ale z tego co wiem to są
          tanie modemy i mozna dokupywać transfer, wiec po przekroczeniu nawet można
          utrzymac dobra predkość. a teraz dają antywira z licencją na 2 lata:)

daj znać jak to u Ciebie. dzięki
          • Gość: mike Re: jesteście mobilni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.07, 07:07
            Rewelacji nie ma , cieńka prędkość ale do stron wystarcza , limit 500MB , dla
            mnie liczył się dostep do neta w każdym miejscu w PL - zwiekszyć sie nie da
            transferu - tak myślę
            • otok3 Re: jesteście mobilni? 02.04.07, 12:44
              tylko 500 MB limitu? kurcze, to wole chyba dopłacić te parę złotych i mieć 1GB i
              móc sobie dokupować jak mi przekroczy limicik w iPlus:) jeszcze się zastanowię
              ale już jestem bliżej decyzji niż dalej, dzięki:)
              • Gość: mike Re: jesteście mobilni? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.07, 19:42
                za 100zł netto w Orange masz w pakiet Premium / mi nie jest potrzebny / a tam
                już jest limit 4Gb
                • otok3 Re: jesteście mobilni? 03.04.07, 20:36
                  hmmm to w iPlus mam już za 110 brutto 4 GB transferu:) narazie też taki duży nie
                  jest mi potrzebny, pewnie w 60 zl dam rade się zmieścić, jak nie to dokupienie
                  limitu a jak nie to zmiana abonamentu na 110 zl:) trzeba wybrać:)

pzdr
                  • Gość: chp Re: jesteście mobilni? IP: *.chello.pl 05.04.07, 14:45
                    za 60 zeta masz przynajmniej z 1GB tego lim,itu? jak tak to w porzadku.w BC masz
                    za 60 zeta chyba 500MB, to lipa troche przyznam ;)
                    • Gość: sis Re: jesteście mobilni? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.07, 13:27
                      E tam lipa, do stron i poczty wystarczy bez problemu, a Orange ma przynajmniej
                      dobrą prędkość.
                      • Gość: chp Re: jesteście mobilni? IP: *.chello.pl 11.04.07, 11:35
                        jak masz net do stron i odpbiwerania poczty to nie rozumiem po co placic tyle
                        pieniedzy, za byle net, jak mozesz miec dwa razy tanszy net o tych samych
                        parametrach ;]
                        • madzia9676 Re: jesteście mobilni? 11.04.07, 12:53
                          no dokładnie. ja sobie kupiłam bezprzewodowy internet w plisie iPlus przed
                          świętami i jestem naprawdę zadowolona. w Łodzi i okolicach (bo tam mam działkę i
                          próbowałam prędkosć w święta) daje super. Wiem ze teraz bedzie sięrozwijac
                          technologia HSDPA wiec już kupiłam sobie ten nowszy modem-prędkości do 1,8Mb/s
                          sa prrzewidywane:) fajnie. można sobie dokupić limit za pare zlotych no i limity
                          są 2 razy większe niż u konkurencji!
                          • Gość: chp Re: jesteście mobilni? IP: *.chello.pl 12.04.07, 12:18
                            ano te limity sa niezle....z reszta wiadomo , ze na bezprzewodowce sie nie
                            sciaga filmow z netu, tylko obsluguje poczte, stronki, korzysta z informacji,
                            media to tam sobie mozna szerokopasmowka obslugiwac
    • Gość: kasia Re: jesteście mobilni? IP: *.centertel.pl 09.04.07, 16:48
      Witam, mam w laptopie połączenie przez orange i łącznie płacę miesięcznie
      120,78 i nigdy więcej nic nie kupie w tej sieci, krew zalewa mnie jak u klienta
      otwieram laptop i muszę podchodzić do okna bądź wychodzic na zewnątrz żeby
      cokolwiek ruszyło, a często nawet to nie pomaga.Szczerze nie polecam.
      • otok3 Re: jesteście mobilni? 10.04.07, 15:13
        Heh a może to tylko dlatego że masz w Orange? Wiesz jak działają inne sieci?
        Słyszałem np że iPlus jest O tak samo jak Era blueconnect. Zależy chyba od
        miasta w którym się używa i jaka technologia tam jest najbardziej rozwinięta.
        iPlus teraz stawia na HSDPA-łącza gdzie prędkosć dochodzi do 1,8Mb/s wiec już
        przyzwoicie:)

cena 60 zł za 1GB limitu albo 110 zł za 4GB limitu. dobra rzecz myslę:)
        • Gość: wasyl Re: jesteście mobilni? IP: *.icm.edu.pl 17.04.07, 20:21
          dokladnie iplus teraz rozwija HSDPA, mam nadzieje, ze wkrotce bedzie mozna z
          tych lacz korzystac na terenie calej polski. przyznam, ze pokladam w iplusie
          nadzie, wiec obym sie nie zawiodl
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka