Dodaj do ulubionych

Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu

IP: 85.128.107.* 24.04.07, 15:28
Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu, co to za firma, czy są wiarygodni? Czy
warto z nimi podpisać umowę?
Obserwuj wątek
    • Gość: aga24 Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.oce.pg.gda.pl 02.06.07, 14:41
      Zgadzam sie z Pania, ktos powinien w koncu wziac sie za tych oszustów.
      zastanawia mnie czy szef tej firmy jest na tyle wyrachowany zeby pozwalac na
      oszukiwanie kilkuset firm w Polsce?? czy moze chec zysku przyslonila mu juz
      zupelnie wszystko. Uwazam ze nalezy zglosic na policje i do prokuratury te firme
      i to jak najszybciej!!!!
      • Gość: aga24 Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.oce.pg.gda.pl 02.06.07, 14:58
        ktos tez powinien uzmyslowic wlascicielowi, ze ma marna strategie dla swoej
        firmy, poniewaz handlowanie to gra, umiejetnosci negocjacyjne,ale przede
        wszystkim obopolna korzysc, zarowno tego ktory sprzedaje jak rowniez tego ktory
        kupuje. Zeby posiadac w reku atut w postaci korzysci dla klienta trzeba dawac
        cos w zamian. ta firma niestety postepuje lekko mowiac nieetycznie, poniewaz
        sprzedaje usluge, bierze pieniadze nie oferujac nic w zamian, bo baza klientow
        to nic innego jak ksiazka telefoniczna bo realizacji transakcji nikt nie
        gwarantuje, malo tego nikt nie pomoze nawet przy tej transakcji, wiec prosze mi
        wytlumaczyc w takim razie za co klient placi i jakie ma z tego korzysci. Mysle
        ze jest to za trudne!!!!! Odpowiem klient placi za baze firm taka sama jak w
        internecie i obawiam sie ze szybciej zrobi transakcje biorac z kontakt z bazy
        internetowej niz poprzez CKB, no i nie kosztuje to 5tys zlotych, ta wspolpraca
        jest niewarta nawet 1Grosza, i chocbyscie mieli doplacac po 5 tys to juz malo
        kto chce z wami rozmawiac...zastanowcie sie nad soba, pomysl ogolnie swietny
        niestety strategia nie ta, niedopasowana do dzisiejszego rynku, zostaliscie 10
        lat wstecz
        • Gość: gość Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.pro-internet.pl 02.06.07, 22:09
          aga chyba się bardzo nudzisz pisząc takie brednie, może pomyliłaś się i pisałaś
          o innej firmie?
          • Gość: st5as Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.08, 21:51
            sam zostalem oszukany i posiadam ok 150 danych osob oszukanych
      • Gość: stas Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.08, 19:24
        kolka tysiecy sprawa juz jest o wyniku poinformuje na stronach
    • Gość: Daro Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 193.24.24.* 11.06.07, 10:51
      Tak zapytam zupełnie z boku.
      Jak ta firma oszukuje?? CO oferuje..znaczy co niby oferuje, a potem nic z tego
      nie ma.
      Bo jeśli to jest tylko baza teleadresowa... to dla mnei to nie oszustwo, a
      jedynie naiwność klientów.
      Nie znam tej firmy i byłbym wdzięczny za opisanie mechanizmu... konkretnie na
      cyzm robią ludzi w jajo
      • Gość: Daro Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 193.24.24.* 11.06.07, 10:52
        Tak dokładnie to co oferują na piśmie?? ...bo to co opowiadają to inna bajka
        • Gość: klient Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 195.20.110.* 13.06.07, 15:20
          Generalnie sprzedają usługi barterowe. Mówią, że mają 4tys. firm, którzy są
          bardzo zainteresowani współpracą z właśnie Pana firmy zapewnimy panu/ pani zbyt
          itd itp. piękna historyjka na którą wszyscy się łapią......Umowa zwykła
          standardowa nie zapewniająca niczego konkretnego , nie ma w niej gwarancji poza
          tym, że trzeba im zapłacić kasę z 6400 zjeżdzają na 4 tys. + Vat oczywiście
          opłata jest bezwrotna i tak łapią tych wszystkich naiwnych klientów.......
          • Gość: Daro Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 193.24.24.* 14.06.07, 15:12
            Tylko gdzie tu jest oszustwo?
            To po prostu handel, wredny jak każdy inny, wykorzystujący naiwnośc, moze brak
            wyobraźni i wiedzy klientów.
            Tak samo jest kupując np krem na zmarszczki, czy pasty wybielające...
            płacisz...a efekt marny...tylko cena inna niż w tym problemie.

Dzięki za wyjaśnienie
          • Gość: b. Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.rzeszow.vectranet.pl 27.09.09, 21:00
            Mnie w podobny sposób proponował ktoś stronę int. za darmowe porady
            psychologiczne 3-6 w tygodniu.Ktoś drugi podobny układ ale z własnym
            wkładem.
            Nie zgodziłam się,natomiast potrzebuję porządnej ,własnej
            strony,żeby ludzie mieli orientację,co ja naprawdę umiem i w czym
            mogę pomóc.Za 6 porad /średni czas jednej to godzina/mogę mieć przy
            swoich kompetencjach 600zł/.Nie dam jakiemuś cwaniaczkowi tyle na
            sobie zarobić i juz!
            • Gość: Klara Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 11:54
              Co trudnego jest w zrobieniu swojej własnej strony? chyba tylko to,
              że trzeba za nią zapłacić, jak się samemu nie umie jej zrobić.
              Czytając te fora odnoszę wrażenie, że my Polacy najlepiej
              chcielibyśmy dostać wszystko za darmo a sami będziemy zdzierać z
              innych kasę. Może faktycznie zgłoszę się o jakąś poradę
              psychologiczną, bo tego naprawdę nie rozumiem
    • Gość: . Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.greenlan.pl 05.08.07, 18:57
      Kto jeszcze poznał CKB ? Czy można im wierzyć?
    • Gość: ALINA Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.07, 13:23
      Ja też nie moge sie pogodzić z tym oszustwem,W 2003 r wpłacilismy im,po
      spotkaniu w Gdańsku ok 10.000 zł.Sytuacja identyczna jak u Pani-panienka sie
      zwolniła i nie bylo z kim rozmawiac.W dniu dzisiejszym zadzwoniono do nas z
      Warszawy z propozycja współpracy.Nie maja widać ewidencji oszukanych firm.Nie
      wiem jak odzyskać swoje pieniadze.Może jechac na spotkanie z dowodem wpłaty i
      magnetofonem?Pozdrawiam Alina
      • Gość: Iwona Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.171.20.69.edial.pl 18.09.07, 19:08
        Ale bzdury wypisujecie!!! Ja się w tej chwili nudzę, dlatego
        odpisuje bo normalnie nie mam czasu na siedzenie na takich forach!
        Wszystkie informacje, które czytam są z palca wyssane! Niestety
        prawda jest taka, że żadna z firm, która oskarża CKB nie ma pojęcia
        o tym co oni proponują!!! Ludzie opamiętajcie się i wykorzystajcie
        to co proponują!!! Moja firma korzysta z wielu ciekawych rozwiązań -
        BO PO PROSTU CHCE KORZYSTAĆ!!! ŻAŁOSNE SĄ TE WYPOWIEDZI... Nie
        rozumiem to oczerniam? Typowe dla polskiego "biznesu".
        • Gość: Mala firma Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.kaskada.net 05.10.07, 07:39
          To jest wlasnie rozwiazanie.
          Jesli ktos wierzy w ta piekna inicjatywe, to prosze podac chodzby JEDNĄ
          PRAWDZIWA FIRMĘ ktora jest zadowolona z tych uslug.

UWAGA: "Moja firma jest zadowolona" - "moja firma" to nie jest to.

PHU COSTAM; nr tel. 111-111-111; adres Wybojewo 3; - bardziej cos takiego.

Heh. Zobaczycie, ze nic z tego.
          Powodzenia zycze.
        • Gość: alces1 Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 15:48
          Bzdury? Czytać nie umiesz?
        • Gość: olek Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.play-internet.pl 26.07.16, 17:18
          Natrafiłem na te wpisy przypadkowo. Nie padają żadne nazwiska, ale jestem pewien, że prekursorką tego biznesu była firma Glob Marketing Poland działająca na początku lat dziewięćdziesiątych, z siedzibą w Warszawie,przy ul.Nowogrodzkiej (wejście od ul.Parkingowej). Coś koło roku 1995 założyli filię w Gdańsku. Szef i menadżerowie firmy świetnie prosperowali, żyjąc z tzw.opłaty rejestracyjnej.Reszcie tzw.konsultantów płacili 250 zł za każdego zwerbowanego klienta.Rotacja wśród tych pracowników wielka,bo poniektórzy przez ponad miesiąc nie zarobili nawet złotówki. Jeżeli ktoś żądny szczegółów, odpowiem.
      • Gość: xxl Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 10:03
        Droga Pani Alino...
        I cóż da Pani takie rozwiązanie? Czy ktoś stał nad Panią i wymusił
        nawiązanie współpracy? Jesteśmy ludżmi dorosłymi, świadomie
        podejmującymi decyzje. A co za tym idzie- musimy liczyć się z
        ewentualnymi konsekwencjami.
        Pozdrawiam
        Elżbieta
      • bastastas Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu 20.12.08, 19:46
        szanowna Pani sprawa w sądzie trafiłem na dociekliwego Sędziego
        sądze ze wreszcie sie to oszustwo skonczy
        • Gość: ANETA Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.multimo.pl 16.09.09, 23:09
          WITAM MAM PYTANIE ODNOSCIE SPRAWY W SADZIE?CZY UDAŁO SIE PANI\U
          WYGRAC?PONIEWAZ JA DZIS BYLAM NA ROZMOWIE Z PRAWNIKIEM I DOWIEDZIALM
          SIE ZE UMOWA JEST TAK SKONSTRUOWANA ZE MUSZE IM ZAPLACI A DO PIATKU
          MAM ZROBIC PRZELEW, POZDRAWIAM ANETA
          • Gość: e Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.media4.pl 20.09.09, 20:15
            niech pani nie płaci oni i tak nic Pani nie zrobią. Będą straszyć, że oddadzą
            sprawę do sądu, że klienci czekają. Ale to wielka ściema, bo klientów żadnych
            nie ma a sprawy do sądu na pewno nie oddadzą. dlatego proszę się nie dać nabrać
            na ich gierki i nie płacić, bo tylko straci pani pieniądze.
          • Gość: Ewelina Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.media4.pl 20.09.09, 20:18
            jak nie chce Pani stracić pieniędzy to proszę nie płacić, żadnych klientów nie
            ma i nie będzie a oni i tak Pani nic nie zrobią, tylko postraszą.
            • Gość: Business Solutions Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 11:04
              e i Ewelino w jednej osobie, już informowaliśmy Panią o skierowaniu
              Pani postów do prokuratury, sprawa jest w toku. Już niedługo poznamy
              Pani dane personalne i wreszcie spotkamy się w sądzie, gdzie będzie
              miała Pani okazję usprawiedliwić swoje anonimowe postępowanie. O
              wynikach rozprawy ponformujemy niezwłocznie nie tylko na łamach tego
              forum.
              • Gość: śmiech na sali Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 18:11
                Fakt! Z prokuratorami rozmawiacie bardzo często!
                • Gość: mąciciel Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 193.189.116.* 21.09.09, 19:37
                  coś widzę, że na sali rozprawowej wszyscy się bedziecie śmiać:))),
                  ale chyba to będzie śmiech płaczu, popieram Business Solutions,
                  która wreszcie wzieła się za oszołomów piszących tutaj, szkoda
                  tylko, że takie sprawy długo trwają, ale jestem dobrej mysli i będę
                  czekać na informacje, mam nadzieję, że niedługo dowiem się o co
                  tutaj chodzi
    • Gość: Zbigniew Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.pro-internet.pl 16.08.07, 19:43
      no to możesz również podasz swój nr telefonu, i może się
      podpiszesz??? Najlepiej wypisywać różne oskarżenia i epitety będąc
      anonimowym. Kto wierzy w anonimowe wypowiedzi, jego sprawa, ale
      właściwie do czego służy internet i fora??? odpowiadam: do
      anonimowych, niesprawdzonych pisanin ludzi, którym sprawia
      przyjemność oczernianie innych. Pies sąsiada szczeka, co robi taki
      gość? pisze o nim w inernecie, ale nie o psie, pisze jaki z niego
      łajdak który np bije żonę, dzieci itd. To jest żałosne.
      • Gość: alces1 totalne oszustwo i naciągactwo. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 15:54
        Dla mnie to żaden problem. Moje namiary: Rafał Juszczyk, tel 14 61 32 154
      • Gość: olek Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.play-internet.pl 26.07.16, 17:20
        Podtrzymujesz swoją wypowiedź? Jeżeli tak,to ujawnij się. Ja także.
    • firmland Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu a po co ? 17.08.07, 13:17
      a po co to miało by powstać ?
    • Gość: Zenon Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.07, 19:47
      Też zostałem nabity w butelkę przez tych ludzi, szkoda że mają tylko
      3 przedstawicielstwa bo odsyłali mnie z jednego do drugiego, a to tą
      Panią zwalniają a to ten pan jest na urlopie - a właściwie co mnie
      to obchodzi.
      Proszę piszcie do mnie, zbierzmy się jakąś grupą i choćby zgłośmy to
      do "SPRAWY DLA REPORTERA" do Pani Jaworowicz, może to coś pomoże, a
      jak nie to wspólny pozem do sądu, każdy z nas stracił po parę
      tysięcy złotych, jak to się pozbiera to niezła sumka się robi.
      Mój mail: zenon.wantusiak@op.pl podawajcie swoje namiary COŚ TRZEBA
      Z TYM ZROBIĆ !!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: alces1 Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 15:52
        Jestem za. Posiadam firmę prod. art spożywcze. Obecnie sprzedaję swoje produkty
        w kraju i za granicą, ale kiedy kilka lat temu podpisywałem umowę z CKB każdą
        zarobioną złotówkę inwestowałem, dlatego jednorazowy wydatek około 5.000zł był
        dla mojej firmy odczuwalny przez dłuższy czas. Jeśli masz jakieś propozycje pisz
        na e-mai: alces1@interia.pl Podam Ci namiary na moją firmę, skontaktujemy się
        telefonicznie i może chociaż uprzykrzymy tym naciągaczom....
      • Gość: emilewska Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.play-internet.pl 26.07.16, 17:23
        Czy oni działają dalej? Jeżeli tak,to proszę o kontakt pod mail-emilewska@interia.pl
    • Gość: >>>> Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.07, 18:13
      Popieram Państwa chęć walki i trzymam kciuki za pomyslne rozwiązanie
      Waszych problemów. Stop oszustom !
      • Gość: magda Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.07, 17:33
        Niestety miałam wątpliwą przyjemność pracować w tej firmie. To było już kilka
        lat temu. Nigdy bym nie przypuszczała, że ta firma jeszcze funkcjonuje. Aż
        dziwi, że jeszcze nikt nie dobrał się im do skóry. Nie zagrzałam tak długo
        miejsca. Po kilku etapach szkolenia, poznaniu innych pracowników szybko
        zorientowałam się, że nie maja czystych intencji. Drugim moim klientem był
        mężczyzna, którego firma była na skraju bankructwa. Przyjechał na rozmowę z
        nadzieją, że uratuje swój biznes. Po tym spotkaniu złożyłam wypowiedzenie i
        odeszłam z CKB.
        • Gość: Helenka Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.acn.waw.pl 08.10.07, 08:56
          Czytam, analizuję i zastanawiam się, jak to możliwe, że tacy
          wyrachowani oszuści, jak piszecie, działają na polskim rynku już
          tyle lat i cały czas nabijają innych Naiwnych w butelkę?
          Cyżby nie było na nich mocnych?!
      • Gość: gość1 Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.07, 21:07
        Centrum Koordynacji Biznesu mami ludzi niebotycznymi zyskami ,
        wyłudza pieniądze za rzekome kontakty z dobrymi klientami.
        Oczywiście to oszustwo. Nie ma klientów ani zysków.
        • Gość: solar Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.pronet.lublin.pl 18.09.07, 23:14
          Ufff! A ja się dziś nie dałem! Panie będą miały tylko parę deko nadwagi po moich
          ciastkach.
          • Gość: combest Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 08:42
            Dziękuję wszystkim na Forum. Daleko mi było do podjęcia
            jakiejkolwiek decyzji współpracy, ale po przeanalizowaniu ich strony
            internetowej stało sieę wszystko jasne. Przecież tam nie ma żadnego
            konkretu, żadnego nazwiska. Nawet cytowane opinie klientów są
            anonimowe. A gdzie baza 4000 zadowolonych klientów? Czy trzeba się
            ich wstydzić? Nie dałem i nie dam się nabrać. Uwaga !! Jeśli
            ktokolwiek zaproponuje Ci wspólpracę taką jak CKB niech w pierwszej
            kolejności da Ci klientów a zaoferuj wpłatę po transakcji. Poproś o
            telefony i adresy firm z którymi współpracują.Boją się tego jak
            ognia !! Takie to wszystko oczywiste. Pozdrawiam
            • Gość: nowinka07 Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.acn.waw.pl 02.10.07, 14:48
              Znam właściciela tego biznesu i... muszę przyznać jestem w
              szoku...wydawałoby się taki poczciwy człowiek.POZORY MYLĄ?!
              • Gość: naiwniak? Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 81.219.217.* 07.10.07, 13:46
                Poczciwy na pozór, ale jak się takie pieniążki wyciąga od
                naiwniaków rękami biednych pracowników, którym tuylko daje się
                jałmużnę to ma się czyste ręce i sumienie? Urząd starbowy też się
                zapewne ucieszy jak się dowie ile miałby zysku
                • Gość: jednazwielu Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.07, 18:18
                  poczciwości ani grosz
      • coegeneratione Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu 05.02.09, 16:29
        Gość portalu: >>>> napisał(a):

> Popieram Państwa chęć walki i trzymam kciuki za pomyslne rozwiązanie
        > Waszych problemów. Stop oszustom !

Popieram absolutnie w 100%!!! Walczyć z oszustami!
    • blue.kosmo Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu 06.09.07, 20:54
      Żal mi ciebie zdesperowany były pracowniku tej firmy, który zostałeś
      z niej wywalony i ostatnią deską ratunku jest wypisywanie
      anonimowych głupt, może ktoś naiwny się nabierze
    • grizzly_pl Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu 06.09.07, 21:05
      No właśnie, fora są dla wszystkich, i dlaczego tego nie
      wykorzystać???, Jestem pewien, że jesteś byłym pracownikiem tej
      firmy, który boi się podać swojego nr telefonu, bo to oznaczałoby
      sprawę w sądzie i pare latek za faływe oszczerstwa. Może jesteś
      znany i lubiany, a może znana i lubiana? (ale chyba krąg twoich
      wielbicieli jest prawie niedostrzegalny)
      • Gość: anna Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 11:51
        Panie gryzli niech Pan nie pisze bzdur, jeśli się nie wie nic na ten temat.
        Gdyby oszukano Pana, może wtedy wiedza na ten temat byłaby lepsza. Pozdrawiam.
    • Gość: ktoś Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.pro-internet.pl 08.09.07, 16:23
      No jasne, miałeś stałą pracę, stałe wynagrodzenie + prowizje i
      zostałeś wywalony, a teraz robisz wszystko, żeby innych zniechęcić
      do tej pracy. Takie sztuczki są znane. Jeżeli ktoś jest inteligenty
      to nie zrazi się do twoich pełnych nienawiści wypowiedzi, chociaż
      bardzo na to czekasz. Pisz sobie co chcesz, prawdę znasz ty i twój
      pracodawca i ludzie, którzy z tobą pracowali
    • stokrotka_0 Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu 18.09.07, 19:40
      i po co ci to? sprawa napewno zostanie zgłoszona o popełnienie
      przestępstwa i zostanie zgłoszona na prokuraturę, za takie
      wypowiedzi firma ma prawo wystąpić za ujawnienie twoich danych
      szczegółowych danych i masz przechlapane i przy okazji inni, którzy
      pisali oszczerstwa również. Gratulacje
      • Gość: Idzi Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 81.219.217.* 22.09.07, 09:48
        Przestępstwa, jakiego ? Napisania kilka słów prawdy, wszyscy
        pracownicy byli i obecni wiedzą, że to jest prawda, byłym wszystko
        jedno a obecni boją się ,że w firmie nikt nie będzie pracował, że
        żaden klient nie da się namówić i wypisują te kontry na kilka słów
        prawdy. Ludzie nie dajcie się zwariować!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Mala firma Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.kaskada.net 05.10.07, 07:14
      A my sie nie dalismy!
      Brak referencji od konkretnych firm na ich stronie juz mowi samo za siebie.
      W ogóle brak jakichkolwiek konkretow na stronie i na spotkaniu w wa-wie, aby
      mozna bylo dac 4500zl, tak za nic.
      Nawet szef nie raczyl sie pojawic mimo, ze wymagane bylo to od nas.
      Wstyd mu pewnie bylo, ze oszukuje ludzi.
    • Gość: OSZUKANY Opis działania oszustów z CKB na moim przykładzie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.07, 16:07
      Jestem współwłaścicielem firmy produkującej artykuły spożywcze od 1991r. Kilka
      lat wstecz otrzymaliśmy propozycję współpracy z CKB. Zdecydowaliśmy się podpisać
      umowę, nie interesowała nas wymiana barterowa, lecz gotówkowa, co zaznaczyliśmy
      od razu. Po podpisaniu umowy nie wywiązaliśmy się z terminu wpłacenia pieniędzy.
      Otrzymaliśmy więc telefon, że jest sporo firm, które już od razu są gotowe
      odbierać nasz towar na ustalonych przez nas warunkach. My jednak zdecydowaliśmy
      się wstrzymać z wpłatą pieniędzy (około 5.000zł), wówczas rozpoczęły się
      telefony szantażujące, że jeśli nie wpłacimy stosownej sumki, to sprawa zostanie
      przekazana jakiejś firmie windykacyjnej. Były wezwania do zapłaty wraz z
      informacjami, że wciąż czekają klienci i cały interes ruszy jeśli tylko wpłacimy
      pieniądze. Co w przeciągu dwóch tygodni od momentu upłynięcia terminu wpłaty
      uczyniliśmy i wówczas słuch po CKB zaginął. Urwał się kontakt z ich strony, a
      kiedy mu dzwoniliśmy pytając co z naszymi przyszłymi kontrahentami za każdym
      razem byliśmy zbywani informacją, że rozmowy trwają. Po jakimś czasie (pół roku,
      może więcej przestaliśmy dzwonić...)
      Centrum Koordynacji Biznesu, to po prostu naciągacze i oszuści. Jeśli ktoś ma
      okazję podpisać umowę, niech tego nie czyni, szkoda czasu, a przede wszystkim
      zawiedzionych nadziei i pieniędzy!
      Bardzo chętnie skontaktuję się z kimś, kto próbuje podjąć kroki by odzyskać
      utracone pieniądze. Im więcej będzie takich osób, tym większa szansa na sukces.
      Pomóżmy sobie nawzajem.
      Proszę o kontakt e-mailowy: alces!@interia.pl Nazwy swojej firmy podawał nie będę.
      Pozdrawiam.
    • Gość: Darek Re: Opis działania oszustów z CKB na moim przykła IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.07, 03:01
      Uwierzcie mi lub nie ale przy takiej godzinie robilem walasnie przelew do CKB.
      Jedno szczescie, ze banki maja przestoje w roznych godzinach i zanim przelew
      zszedl mi z konta zdazylem sobie poczytac...teraz jestem w szoku i z mila checia
      oczekuje na dalsze posty...moze sie jeszcze czegos dowiem.pozd
      • Gość: jarek Re: Opis działania oszustów z CKB na moim przykła IP: *.chelmnet.pl 08.10.07, 06:51
        zaleta takich spoleczności jest, ze mozesz poznac opinie na temat kazdej niemal
        dzialalnosci biznesowej, ja osobiscie korzystam z www.profeo.pl, ale zachecam do
        wszystkich kanalow, jak widac warto :)
        • Gość: myszka Re: Opis działania oszustów z CKB na moim przykła IP: *.magma-net.pl 29.11.07, 22:06
          macie rację!!
    • Gość: były klient Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 81.219.217.* 10.10.07, 18:35
      tak? proszę w takim razie podać nazwę firmy, zawsze można sprawdzić
      czy ktoś zadowolony intnieje, czy może właścicielowi grunt pali się
      pod nogami i "podstawia" zadowolone firmy. Dzwoniłem do kilku
      zadowolo9nych i jak dokładniej porozmawiałem to okazywało się, że
      wcale nie sią takie zadowolone..........
      • Gość: FranciszekFair Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.acn.waw.pl 11.10.07, 08:47
        ..tak?! To dlaczego ty-"były kliencie"-nie ujawnisz się?
        Czyżbyś miał coś do ukrycia? Ja podałem kontakt, a w razie potrzeby
        mogę ujawnić więcej, a twoje dywagacje na temat
        podstawiania "zadowolonych" przez właściciela są nietrafione.
        Piszę to,co jest zgodne z prawdą.A tak a propos, skąd wziąłeś do
        nich kontakt, bo tu-na forum-takowego nie znalazłem?
      • Gość: gośc Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.abaks.pl 06.02.09, 21:13
        Niestety wszystko to prawda, firma 3 razy zmieniała nazwę:

Centrum Koordynacji Biznesu - www.centrum-biznesu.pl/
        Glob Marketing Poland
        Busines solutions co - www.business-solutions-co.eu/

Oszuści i cały czas na rynku :(
    • Gość: FranciszekFair Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.acn.waw.pl 22.10.07, 09:28
      Drogi panie, kimkolwiek-, nie czym- jestem, a przede wszystkim
      jestem człowiekiem, zaczyna mi się podobać ta nasza polemika na
      forum i śpieszę donieść, że nie podszywam się pod nikogo, bo niby po
      co? Po prostu uważam, że łatwo jest krytykować, oskarżać, pozostając
      w cieniu swojego nicka, dlatego też pzowoliłem sobie na taki
      komentarz i podałem swoje namiary.
      Jestem bardzo wzruszony i szczęśliwy, że i pan sie ujawnił i nie
      omieszkam się skontaktować, jak tylko wrócę z wojaży.
      • Gość: poinformowany Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.08, 19:40
        szykuja sie dziesiatki a moze setki pozwow sadowych przeciwko CKB od
        poszkodowanych firm. niektorym poszkodowanym udalo sie zebrac dane "klientow"
        ckb i co sie okazuje nikt nic nie skorzystal na wspolpracy z ckb, okazuje sie ze
        ckb poza podpisywaniem umow nie zrobilo nic dla tych firm (zero przeslanych
        ofert barterowych nawet gdy okazuje sie ze bylo zapotrzebowanie na dane uslugi i
        byli jego wykonawcy). wsrod tych dziesiatek firm (a moze juz ponad setki) nie ma
        ani jednego zadowolonego klienta. kolejnym osostwem jest tez baza firm ktora
        posiada ckb, mialy to byc tysiace wpsolpracujacych ze soba firm, okazuje sie ze
        w bierzacej bazie danyc hbylo to okolo 130 firm, ktore byly po prostu
        naciagniete przez tych oszostow.

mechanizm zawsze byl ten sam, najpier licze kontakty z ckb, a po podpisaniu
        umowy zero odzewu, ciezko sie dodzwonnic , pracownicy ciagle na urlopach albo
        klient przerzucany z miasta do miasta, ze "niby reorganizuja sie".

informacja dla zainteresowanych. ckb aby uciec od odpowiedzialnosci zmienai sie
        w "business solutions" business-solutions-co.eu
        nie dajcie sie nabrac to ta sam firma i ci sami ludzie oszusci.
        • Gość: she Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.08, 22:43
          poinformowany=informator=oszukany=itp...???
        • Gość: she Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.adsl.inetia.pl 17.01.08, 22:54
          zapomniałabym-moja kolezanka prowadząca firmę w branży odzieżowej
          jakieś dwa lata temu korzystała z usług CKB, które pomogło nawiązać
          obiecujące, ciekawe kontakty.Aktualnie firma działa na rynku
          miedzynarodowym-ma trzy filie, interes kwitnie ijest zadowolona.
          • Gość: delegacja Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 11:09
            prosze podac nazwe firmy i nazwy firm ktore okazaly sie ciekawymi kontaktami :)
            chetnie spotkam sie z jednymi i drugimi osobiscie.
            co to znaczy obiecujace i ciekawe? obiecujace i ciekawe to sa moje sadzonki
            pomidorow na dzialce a nie maja nic wspolnego z tym ze firma sie rozwija :) czy
            ta osoba tak zadowolona ze wspolpracy z ckb nadal korzysta z ich pseudo pomocy?

• Gość: koleżanka She Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.aster.pl 20.01.08, 18:56
              ...a NIP i RERGON też? Najpierw to proszę samemu/samej się ujawnić i
              podać namiary, a wówczas rozważę możliwość kontaktu, tudzież
              spotkania.
              I może lepiej byłoby zająć się na dobre tymi sadzonkami, a nie bawić
              się w pseudobiznes? :)D)
              • Gość: delegacja Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 67.159.44.* 22.01.08, 07:41
                oczywiscie NIP i REGON rowniez prosze podac :) w koncu nie ma sie czego wstydzic
                skoro wspolpraca z CKB uklada sie dobrze, nie pozostaje nic tylko chwalic sie
                jakie to sukcesy osiagneliscie. w internecie odnalazlem dane wielu firm
                poszkodowanych przez CKB, ale ani jedna oficjalnie nie chwali sie sukcesami z
                tej wspolpracy, czy to taki wstyd przyznac sie do owocnej pracy "świętej
                pamięci" CKB?

o moje interesy prosze sie nie martwic, maja sie wysmienicie, znacznie lepiej
                niz Panstwa po wspolpracy z CKB. a na sadzonkach mozna tez zrobic niezly biznes,
                tylko trzeba miec glowe na karku a nie kamien u nogi w postaci CKB.
                • Gość: koleżanka She Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.08, 21:15
                  ależ oczywiście, tylko proszę podać kontakt do siebie,a wówczas
                  sobie porozmawiamy,a jak nam dobrze pójdzie ta rozmowa, to może mnie
                  szanowna delegacja zaprosi na...pomidorową D:)
                  • Gość: tttttt Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.08, 13:07
                    proze napisac jakie to firmy sa zadowolone ze wspolpracy z CKB. nie ma ani jedne
                    ktora by sie przyznala ze cos osiagnela pozytywnego ze wspolpracy z CKB
            • Gość: Mądry Polak po.... Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.04.08, 18:51
              Tak więc, jak wiele firm dałem się nabrać. Prowadzę Zakład Produkcyjny w
              Małopolsce i na moje szczęście bo gdybym miał bliżej do tego Wrocławia to po
              jakimś czasie odwiedził bym tą panienkę z którą rozmawiałem i przynajmniej bym
              ją nie wiem w nerwach jedno z wyłudzonych pięciu tysięcy musiała by wydać na
              remont tego biura. CKB to syf i ta baba to nic nie warta cwaniara.
        • Gość: bbasia63 Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.10, 20:22
          Mnie i męża też wkręcili swoimi obietnicami,jedyne co od nich
          dostałam(e-mailem),to pod koniec umowy namiary na kilka nie aktualnych już
          przetargów.OSZUŚCI - DEFINITYWNIE.Problem z kontaktem,wieczne wymówki,chętnie
          bym się przyłączyła do tej sprawy sądowej.
        • Gość: ja Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.users.attu.pl 27.03.11, 23:44
          Bussines Solution to wielka ściema.
          Miałam okazję popracować tam 4 dni, było to 2 lata te,u w Gdańsku w Zieleniaku. prócz mnie przyjęto jeszcze 2 inne dziewczyny w tym samym czasie.
          Połapałam się o co tam chodzi dopiero na 3 dzień, na początek telefony, książka adresowa w dłoń i dzwoniłyśmy do byle kogo.
          Rozmowa zawsze zaczynała się tak samo:
          poprosze o rozmowe z osobą decyzyjną, następnie któtki wywiad(jak duża jest firma,co robi, ile ma pracowników, i czy są w stanie przyjać nowe zlecenia??oczywiście zawsze chcieli i juz sie grzali na mysl ze my mamy spro klientów których im dostarczymy)
          scenariusz byl zawsze taki sam, wlasciciel musial sie sam pofatygować do nas do siedziby w celu omowienia wspolpracy, jeszce biedni nie wiedzieli ze ida na rzez:(
          wlasciciel przyjezdzal i dostawal do reki umowe wspolpracy ktora byla sporządzana na kolanie przeze mnie na tzw "ryj".
          jezeli klient mial ladne buty, fajny garnitur albo wogole wygladal na dzianego czlowieka to wpisywalismy mu np 5000 lub 10000 za wspolprace.
          jak wygladal gorzej lub mial mala firme to dawalismy mu mniej.

oczywiscie z umowy nic nie wynikalo, byla sporzadzona na pol roku i wygasala automaycznie.
          Po wyjciu klienta, nikt nigdy w zyciu nie szukal dla niego klientów lub kontrahentów!!!
          jak dzwonil to tzreba bylo mowic ze szukamy, a jak juz sie wsciekal to tzreba bylo mowic ze nawyrazniej nie ma wcale super oferty:)))

to jest naprawde przykre ze ta firma ciagle dziala : www.business-solutions-co.eu
          i ciagle szuka ludzi do pracy.
          Teraz zwiali z zieleniaka, bo chyba wszyscy ich tam scigali, sa teraz na MArynarki Polskiej.
          Strzerzcie sie!!!!
          • Gość: Bazyl Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.11, 12:49
            ja Twoja wypowiedź jest niewiarygodna i znowu komiczna. Umowę z nimi podpisałem na Marynarki Polskiej w 2008r. Gdzie Ty pracowałaś 2-a lata temu? to nie mam pojęcia i właściwie to mnie mało obchodzi. Oddział ma siedzibę od conajmniej trzech lat na Marynarki Polskiej, jakie Ty wiadomości masz? i od kogo?. Może nakręcimy na podstawie tego forum telenowelę?
            Niestety, takie są realia wirtualnego, anonimowego świata. Współczuję czytającym i piszącym, ale przecież połowa narodu tym żyje. Ja swoje zdanie mam zupełnie inne.
      • Gość: kamila Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.sm-rozstaje.pl 10.01.09, 12:25
        Miałam pracować w tej firmie szukaja młodych niedoświatczonych osob
        w wieku 19-25 około szkolenie prowadzi P. "dyrektor" najlepiej nie
        zadawać pytan żadnych konkretów po 2 dniach zaczełam sie zastanawiać
        bo firma w zasadzie nic nie oferowała nieby jakas współpraca
        kontrachenci ? dodatkowo P. dyrektor nic nie mówił o zarobkach
        szkolenie miało trwac 2 tygodnie. To wszystko wyglądał bardzo
        niewiarygodnie wiec posiedziałm w googlech i natknełam sie na kilka
        informacji. Wiec kolejnego dnia poszłam po swoje dokumenty P.
        dyrektor rozpentał awanture wraz ze swoimi sekretarkami na żadne
        pytania nie odpowiadał powiedziałm ze nie mam zamiaru oszukiwac i
        naciagac ludzi !Nie chcieli mi wydać dokumentów powiedziałm ze
        przyjde z policją dopiero potem oddali! bardzo współczuje wszystkim
        poszkodowanym wiem ze ta firma dziala w sektorze małych firm
        rozwijajacych sie gdzie kazdy grosz sie liczy!mam nadzieje ze
        wreszcie sprawa skonczy sie w sądzie !!!
        • Gość: NiuńkaB Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.gprs.plus.pl 10.01.09, 22:37
          Masz rację Kama_ moja kuzynka tam miała też pracować tylko źe w
          filji w Gdańsku.Tam zarządzała jakaś kobitka która kazała się
          zwracać pani menager_a rzadna to pani ani menager z niej tylko w
          kulki grała i obrabiała wszystkim na okoł czery litery_ale kłamać to
          potrafiła ludziom bez mrugnięcia! A je opiepszała ile wlezie że niby
          obijąją się i pieniądzę biorą za nic.A ta firma to jedno wielkie
          oszustwo i naciągarstwo.Teraz się jakoś inaczej nazywają ale to to
          samo bagno!!!
    • Gość: niezadowolony Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 18:28
      Chyba przystawili ci pistolet do głowy.
      • Gość: rozśmieszony Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 193.189.116.* 22.10.07, 18:45
        A tobie chyba armatę, po minie widzę, że ci nie do śmiechu
    • Gość: Heya Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 193.189.116.* 22.10.07, 19:31
      każdy może sobie kupić taki nr za grosze i jak nie ma nic do roboty
      gadać (nie na swoj koszt oczywiście) co mu ślina na język
      przyniesie. Powodzenia w zabijaniu wolnego czasu
    • Gość: Anna Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.07, 14:47
      Popieram inicjatywę podania firmy do sądu. Nie można tak kantować ludzi i
      obiecywać czegoś co nie istnieje. Z drugiej strony może ktoś powiedzieć, że mamy
      rozum. szystko prawda. Ludzie którzy prowadzą firmy dobrze wiedzą, że pomysł
      koordynacji biznesu jest dobry, ale kiedy zakłada się oszustwo trzeba takiej
      firmie się przeciwstawić. Kiedy zadzwoniłam do koordynatora i powiedziałam mu co
      ludzie piszą o jego firmie to usłyszałam, że ludzie nie umieją korzystać z bazy.
      • Gość: anro Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 195.20.110.* 19.11.07, 10:37
        Pani Anno oni mówią tak każdemu niezadowolonemu klientowi- BAZA
        CENTRUM TO KSIĄŻKA TELEFONICZNA I PANORAMA FIRM. dZWONIĄ PRACOWNICY
        WYRYWKOWO I SZUKAJĄ KLIENTÓW, KTO DA SIĘ ZŁAPAĆ I PODPISZE UMOWĘ, W
        KTÓREJ NIE MA ŻADNYCH GWARANCJI TO MUSI ZAPŁACIĆ.sTRASZĄ SĄDEM,
        WINDYKACJĄ, ALE TAK NA PRAWDĘ TO NIC Z TYM NIE ZROBIĄ, PRZESTAJĄ
        DzWONIĆ I STRASZYĆ I SZUKAJA NASTĘPNEGO NAIWNIAKA, DLATEGO DZIWI
        MNIE TO ŻE LUDZIE NIE CZYTACIE UMÓW IM DAJECIE SIĘ OMAMIĆ PIĘKNYMI
        OBIETNICAMI BEZ POKRYCIA. fIRMA BĘDZIE DZIAŁAĆ DO PUTY BĘDĄ NAIWNI
        KLIENCI.DLATEGO WARTO SIĘ ZASTANOWIĆ CZY ZA TELEBAZĘ NIEZAdowolonych
        klientów warto płacić 5000 zł ??????????????????
        • Gość: aga Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 193.189.116.* 19.11.07, 22:38
          Najlepiej byś chciał, żeby firma padła po tym jak ciebie z niej
          wywalili. Po co te złosliwości? jak się nie możesz pogodzić z
          porażą, to pisz co ci palce podpowiadają, ale pamiętaj- kłamstwo ma
          krótkie nogi
          • Gość: fred Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 195.20.110.* 21.11.07, 09:38
            Święta prawda kłamstwo ma zawsze krótkie nogi co wszyscy dokładnie
            wiedzą zwłaszcza pracownicy ( którzy dzwonią do klientów z panoramy
            firm i książki telefonicznej)i klienci, którzy zapłacili opłatę
            centrum a wzamian co dostali.....
            • Gość: e-obserwator Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.acn.waw.pl 21.11.07, 12:47
              Mam nieodparte wrażenie, że komuś "życzliwemu" zależy, żeby CKB,
              było stale na tapecie, niezależnie czy oferuje rzeczywiscie tylko
              wyciąg z książki telefonicznej, czy bazę rodem z PF, a może świeże
              bułeczki.Ludzie, nie ma umowy,której nie można rozwiązać, a Bozia
              rozum dała, żeby je czytać i analizować, a nie płacić kasę w ciemno
              i poźniej wypisywać na forum jaki/-a to jestem pokrzywdzona.
              Biznes is biznes.. i niestety, nie zawsze uczciwy.
              • Gość: obserwator Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 195.20.110.* 29.11.07, 10:06
                Firma a właściwie właścxiciel dorobił się już kroci na naiwności
                ludzkiej wkońcu dziająją w ten sposób już 13 lat, czyżby szczęśliwa
                13!!!!!!
          • Gość: masakrator Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.chello.pl 21.01.08, 18:21
            Wszystkich właścicieli firm chcących skorzystać z usług CKB
            ostrzegam przed popełnieniem błędu. Przeciwko tej firmie toczy się
            postępowanie wyjaśniające. Wiem z wiarygodnego źródła. Aga, jeśli
            tam jeszcze pracujesz... nie pisz bzdur i zmykaj stamtąd zanim i
            tobie policja i prokuratura dobierze się do skóry.
            • Gość: fifi Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 193.189.116.* 21.01.08, 19:12
              To wiarygodne źródło jest chyba tym beznadziejnym forum, ponieważ
              żadne postępowanie się nie toczy (i nie toczyło) i dobrze o tym
              wiesz (bo niby za co?) nie martw się o Agę, martw się o siebie
              • Gość: testosteron Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 217.153.67.* 21.01.08, 19:51
                Wiecie co? Jak sie to czyta to aż się nie wierzy co wy tu wypisujecie...Dajcie sobie lepiej spokój...Tak narzekacie na firmę CKB, a wy myślicie, że sami nie jesteście sobie winni??? To po co podpisywaliście UMOWĘ??? Jeśli ja Wam obiecam złote góry a Wy mi zapłacicie pieniądze to będziecie mieć złote góry??? Sami jesteście sobie wszyscy winni!!! Po prostu naiwnych ludzi w Polsce widocznie nie brakuje... A Firma CKB co to w ogóle jest???
                • Gość: koleżanka She Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.08, 21:56
                  Faktycznie.W pale się nie mieści,jak naiwni, bezmyślni, ale również
                  mściwi i zawistni moga być ludzie.Chyba już pół Polski przeczytało
                  ostrzeżenia przed naciągarstwem?,oszustwem? Centrum i na pewno jest
                  wielce zobowiązana życzliwym, którym wcale nie zależy na uchronieniu
                  innych przed nieuczciwymi "krwiopijcami" z CKB.
                  Podawanie nazwisk, odwoływanie się do rodzin,czy znajomych
                  pracowników i szefów CKB jest poniżej krytyki-to ich prywatna i
                  moralna sprawa.Pani Anna i jej podobni przekroczyli już granicę
                  przyzwoitości i dobrego smaku.
                  Dodam jeszcze, że nie jestem i nie byłam pracowniem Centrum i nikt
                  mi nie zapłacił za zeznawanie nieprawdy, ani jak było pisane
                  wczesniej, przystawił pistolet do głowy.
                  Powiedzmy ,że wcieliłam się na chwilę w rolę adwokata Diabła;)
                  • Gość: taka jedna Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.08, 07:42
                    Pani She, nie warto być adwokatem tego diabła, o którym Pani pisze!
                    On nie jest warty "skinienia Pani palca", nawet na chwilę.
                    • Gość: koleżanka She Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.adsl.inetia.pl 22.01.08, 21:25
                      Nie jestem pewna, czy ten Pani Diabeł, to ten, którego
                      ja "reprezentuję", ale nie mniej dzięki za ostrzeżenia, wzięłam je
                      sobie mocno do serca,chociaż jak to mówią- nie taki diabeł
                      straszny.., jakby co mam wodę świeconą w zanadrzu;)
                      Pozdrawiam i życzę dużo szczęścia, także w interesach:)
                      • Gość: all Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.media4.pl 30.01.08, 21:35
                        czytam te wypowiedzi i zastanawiam się dlaczego jeszcze ci wszyscy oszukani
                        przez Centrum ludzie nie zjednoczyli się i czegoś konstruktywnego nie zrobili.
                        Od tego są sądy i telewizja, która uwielbia takie tematy. Roztrząsanie na forum
                        sprawy tak ważnej jak naciąganie ludzi przez Centrum na grubą kasę nie ma po
                        prostu sensu. Dyrekcja firmy tym się nie przejmuje, bo ciągle przybywa nowych
                        biednych , oszukanych klientów. Dlatego zamiast pisać lepiej zrobić coś razem
                        wspólnie, bo w grupie jest siła.Dlatego proszę wszystkich naciągniętych,
                        oszukanych o nie siedzenie pod miotłą tylko zmobilizowanie się i walkę o
                        odzyskanie własnych ciężko zarobionych pieniędzy.
    • Gość: oszukana anna Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.07, 11:39
      Z przykrością stwierdzam, że dałam się nabić w butelkę. Miały być kontrakty, pół
      roku minęło a klientów nie ma , ale pozostały obietnice pani Marzeny Rozpara -
      pracownika biura w Warszawie. Chciałabym ostrzec
      przed posądzaniem o pisanie nieprawdy. Ci którzy tam pracowali i piszą o tym,
      piszą prawdę. Ci którzy zawarli umowy i wiedzą, jak to działa też piszą prawdę.
      Najmniej wiedzą ci którzy posądzają o nieprawdziwość informacji. Rozmawiałam z
      oszukaną osobą telefonicznie. Firma ma iwele spraw w Sądzie. Chyba najwyższa
      pora ukrucić takie działania firm oszustów. Obecnie firma połączyła się z
      zachodnim partnerem i nazywa się inaczej. Stara strona internetowa nie działa.
      Nowa nazwa to: business- solutions.
      • Gość: info Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 195.20.110.* 29.11.07, 13:58
        firam Centrum Koordynacji Biznesu działa od 1994 r. początkowo
        nazywała się GLOB MATKETING POLAND-"podziałała" kilka latek, mając
        za dużo nabitych w butelkę i niezadowolonych okropnie klientów
        zmieniła nazwę na Centrum Koordynacji biznesu a w tym roku mając
        jeszcze więcej niezadowolonych zmieniła nazwę na BUSINESS SOLUTIONS,
        TO TA SAMA FIRMA MAMIĄCA LUDZI OBIETNICAMI O "ZŁOTYCH GÓRACH "A
        DAJĄCA W ZAMIAN.......NIC oczywiście za grubą kasę.
        • Gość: FranekFair Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.acn.waw.pl 21.12.07, 13:33
          A skąd to wiesz, "informatorze"?Masz monopol na prawdę?
          A czy sam taki uczciwy jesteś, czy to po prostu zawiść lub chęć
          zemsty, np. byłego pracownika badź konkurencji.
          Pamiętajcie, że kij ma zawsze dwa końce... Z POZDROWIENIAMI
          ŚWIĄTECZNYMI
          • Gość: obserwator Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 81.219.217.* 07.01.08, 20:11
            Przykre i żenujące jest, że ktoś cały czas mierzy innych swoją
            miarą. I cały fatalny wizerunek CKB przypisuje zawiści byłych
            pracowników...No cóż widocznie inaczej nie potrafi...
      • Gość: Sssprawiedliwy Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.piaseczno.robbo.pl 02.12.07, 23:59
        Dziwię sie Pani i jej podobnym;jeśli sprawy są już w Sądach to mają
        za swoje, a ta ciągła nagonka wokoł CKB jest juz męcząca i nudna.
        Co za problem założyć sprawę, jeśli rzeczywiście
        zawinili/czyt.oszukali/, a nie wylewać swoje żale na forum, chociaż
        dzięki temu, jest to chyba jedna z bardziej "popularnych" firm
        wymienianych tutaj.
        • Gość: bogaty polak Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 67.159.44.* 18.01.08, 23:18
          co z tego ze sprawy sa w sadach skoro ciagna sie latami jak wszystkie sprawy
          gospodarcze w tym kraju? czesto w takich przypadkach jedynym skutecznym
          sposobem dzialnia sa takie srodki jak progrma telewizyjny Sprawa dla reportera.

wlasnie to wykorzystuja nieuczciwe firmy bo wiedza ze w sadach wszystko da sie
          przeciagnac w czasie i dla potencjalnego poszkodowanego kosz zwiazany z tym
          postepowaniem bedzie wiekszy niz strata poniesiona z umowy z CKB.

a gdy tych spraw jest juz za wiele CKB zwija biznas i pojawia sie kolejna,
          nowa firma juz czystym kontem a z tymi samymi ludzmi.

www.business-solutions-co.eu
        • Gość: ja Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.11, 13:52
          dlaczego ta Pani nie miałaby się żalić, przynajmniej mozna dowiedziec się czegoś więcej o tej firmie i samemu podjać decyzję czy nawiązać z nimi współpracę czy nie. Gdyby nie forum nie można byłoby ppczytac opini innych ludzi a na rozprawę jeśli są, nie chce mi się jeździć by sie czegoś dowiedzieć. Pozdrawiam
          • Gość: Bazyl Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 19:47
            A czego się można z tego forum dowiedzieć? przecież to forum to istna komedia jest. Ja jestem ich klientem i łezka mi się w oku kręci z litości dla piszących. Ja zarabiam z nimi, rozumiem, że są zawistni ludzie i zwolnieni pracownicy, i tych mi jest najbardziej żal.
            Gość "ja" napisał, że nie chce mu się jeździć na rozprawę, ale jaką?, z tego co wiem to firma wytacza sprawy piszącym, może ja będzie musiał pojechać?
            Podsumowując to forum to jedna wielka żenada i rozczarowanie poziomem
      • Gość: gostek Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.acn.waw.pl 03.12.07, 10:09
        Podawanie nazwisk, zwłaszcza samemu się nie podpisując, to chyba nie
        w porządku, pani Anno...?
      • Gość: xxl Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.07, 10:18
        Droga Pani Anno.
        Podawanie nazwisk na forum jest karalne- łamie Pani m.in. ustawę o
        ochronie danych osobowych.
        Proszę zachować choć resztkę klasy i dobrego smaku.
        Pozdrawiam
        • Gość: oszukana Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 12:12
          Jeśli ja nie mam klasy i powinnam zachować resztę klasy to w łaśnie zachowując
          swoją klasę ostrzegam przed obłudą pani Marzeny Rozpara, która oszukuje i
          naciąga ludzi prowadzących firmy. Czym jest składanie obietnic bez pokrycia
          tylko po to, aby od nich wyłudzić kilka tysięcy złotych. Jak to nazwać , kiedy
          ktoś taki patrzy Panu w oczy i kłamie.
          Pozdrawiam
        • Gość: heh Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.08, 11:26
          swiadome wprowadzanie w blad swoich klientow tez jest karalne i na pewno nieetyczne.
          zeby pracowac w takim CKB nie mozna miec sumienia. ja bym sie wstydzil spojrzec
          w oczy swojemu dziecku wiedzac ze naciagam naiwnych ludzi. ciekawe co pracownicy
          CKb mowia swoim znajomym czy rodzinie czym sie zajmuja w firmie, nasmiewaja sie
          z naiwnych czy moze sciemniaja jakie to powazne biznesy organizuja.
          • Gość: Brat Pit Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.acn.waw.pl 18.01.08, 16:20
            Żenada!!! To czysta nagonka! Mówiono i pisano szeroko o (nie)
            rzekomej nieuczciwości i naciąganiu przez CKB i gitara, a resztę
            niech załatwi sąd,a prywatne porachunki wyciągane, wałkowane po n-
            razy na forum są po prostu żałosne.
            Przeciez to widać czarno na białym, że ktoś chce dokopać tej firmie,
            pracującym tam ludziom, bądz właścicielom i jeszcze nie ma cywilnej
            odwagi się podpisać, za to podając dane innych.
            • Gość: zdegustowany Agorą Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 193.189.116.* 18.01.08, 20:48
              Zgadzam się, wcale się nie zdziwię, jak ta firma pozwie do sądu tych
              co wypisują oszczerstwa (wystarczy zgłosić do prokuratury o
              popełnieniu przestępstwa i wtedy AGORA S.A. będzie musiała podać
              dokładne adresy IP przestępców), jak i również firmę AGORA S.A. za
              dopuszczanie do takich incydentów na forum gazeta.pl (przecież mają
              moderatorów i dobrze wiedzą, że nie jest to zgodne z regulaminem).
              Żenujące jest to, że takie portale jak gazeta.pl tak sie poniżają
              szukając sensacji, ponieważ jak będą kasować to nikt nie będzie
              wchodzić na ich stronę. Mam nadzieję, że nie będzie to pierwsza
              sprawa w sądzie firmy AGORA S.A.
              • Gość: bogaty polak Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 67.159.44.* 18.01.08, 22:48
                na razie to ckb jest pozwane do sadu i to przypuszczam ze wielokrotnie.
                nazywasz tu kogos przestepca tylko dlatego ze krytykuje dzialania tej firmy. to
                niezgodne z prawem nazywac kogos przestepca bez wyroku sadowego, moze i ciebie
                warto pozwac do sadu za oszczerstwo?

dane wlasciciela ckb sa ogolnodostepne np w bazie danych www.who.is
                kupujac domene internetowa jego dane tak jak kazdej innej osoby staja sie
                publicznie dostepne dla kazdego nie tylko na tym forum i jest to zgodne z prawem.
          • Gość: xll Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 195.20.110.* 21.01.08, 11:34
            nikt z pracowników zarówno rodzinie jaki i znajomym nie mówi czym
            się zajmuje bo mu wstyd, że naciąga ludzi.
    • Gość: ufolec@poczta.fm Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.07, 13:31
      zgadzam się, to oszuści, podpisaliśmy umowę ale nie wpłaciliśmy pieniędzy. przez miesiąc spokój, teraz straszą nas sądem...proszę o kontakt wszystkich oszukanych, zarówno tych którzy wpłacili pieniądze jak i tych którzy sie opamiętali o po podpisaniu umowy nie wpłacali pieniędzy. Mój adres e-mail ufolec@poczta.fm
    • Gość: re obserwator Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 193.189.116.* 18.12.07, 19:10
      czyżby to kolejna próba zdesperowanego pracownika, który nie może
      się pogodzić się ze zwolnieniem i do tego nie może znaleźć pracy i
      oczywiście się mści (w bardzo niegodziwy i anonimowy sposób)?
      • Gość: z boku Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 195.20.110.* 19.12.07, 08:41
        Jakże okropną opinię wśród byłych i obecnych pracowników ma Centrum
        skoro każdy negatywny komentarz przypisywany jest byłym zwolnionym
        pracownikom.
        • Gość: Gość Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: 193.189.116.* 19.12.07, 17:44
          Jestem przedsiębiorcą i zatrudniam ludzi i wiem jak zwolnionym
          pracownikom najlepiej jest się mścić na mnie i na mojej firmie-
          oczywiście przez internet. Sprawę zgłosiłem do prokuratury i okazało
          się, ze ci niezadowoleni "klienci" to nikt inny jak jeden z moich
          byłych pracowników. Kłamstwo ma zawsze krótkie nogi. Człowiek nie
          dość, że stracił pracę ma teraz inne problemy, i po co?
          • Gość: straszny cykor Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.09, 18:33
            dobrze prawisz prokuratura iest zainteresowana postami na forum.
            ja juz mam mokro w gaciach ze strachu
      • Gość: oszukana Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.08, 11:57
        Proszę wybaczyć ja nie jestem zdesperowanym byłym pracownikiem, ale osobą jedną z wielu oszukanych. Podawanie opinji negatywnych o firmie ma być ostrzeżeniem dla innych potencjalnych klientów tej oszukańczej firmy.
    • Gość: szymon851 Re: Kto zna Centrum Koordynacji Biznesu IP: *.madcomputers.pl 09.01.08, 20:28
      Witam
      Ja takze zostalem oszukany przez ta firme na okolo 5 tys zl Jesli ktos ma jakies
      informacje lub wie jak mozna odzyskac te pieniadze prosze sie zemna skontaktowac
      szymas851@o2.pl probowalem juz wczesniej zdzialac cos z innymi oszukanymi ale
      chyba nikt nic nie wskural

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka