Dodaj do ulubionych

jak wybrac dobre biuro rachunkowe ???

03.06.07, 22:08
witam
mam prośbe czy ktos zna jakiś "złoty środek" na wybranie tego "właściwego"
biura rachunkowego. Rece mi już opadają, a te domowe księgowe brrr milutkie
niczego sobie ale "wiedza ulotna bywa"
z góru dzięki
Obserwuj wątek
    • jck.x Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? 03.06.07, 22:49
      Mam 3 rady:

1. Popytaj się wśród znajomych;
      2. Nie wybieraj najtańszej oferty;
      3. Odpuść sobie rekomendacje, które zapewne niedługo pojawią się pod tym
      postem ;)
    • Gość: mich. Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? IP: *.chello.pl 04.06.07, 11:29
      Tak samo jak kompetentną i dobrą "domową kasięgową".Metodą prób i błędów.
    • ksieg11 Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? 05.06.07, 11:40
      Popierwsze nie patrz na najniższą cenę, po drugie sprawdź ile biuro ma klientów
      i ile pracowników. Jeżeli wyjdzie średnio że jedna księgowa prowadzi
      kilkanaście firm to odpuść sobie bo nie ma czasu na dokładne sprawdzenie
      dokumentów bo liczy się czas. Najlepiej popytaj wśród znajomych albo podpytaj w
      biurach ile mają praktyki księgowe (a nie ile czasu działa biuro - to dwie
      różne rzeczy)Ja sama prowadzę biuro rachunkowe i wiem, że czasami można
      zatrudnić księgową, która jak się okazuję ma małą wiedzę. Mogę polecić jedno
      biuro, w którym kiedyś pracowałam znajduję się na Śródmieściu (Warszawa) ale od
      razu zaznaczam, że jest to bardzo drogie biuro i duże (ponad 150 klientów).
      Jednakże na twoim miejscu poszukałabym małego biura rachunkowego (nawet
      prowadzonego w domu) bo są to osoby, które zajmą się dokładnie księgowaniem, bo
      mają dużo czasu i dość mało klientów,
    • businesswaw Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? 05.06.07, 20:35
      dzięki za info
      zgodnie z podpowiedzią popytałem znajomych co do mojego dylematu i z całą
      stanowczością muszę się zgodzić (aczkolwiek z pewną dozą niepewności) z tym co
      napisała ksieg11
      Faktycznie znajomi poradzili mi kilka biur rachunkowych (które oni rekomendują)
      i są to biura jak to powiedzieli "mała przedsiębiorczość"
      za powyższym stawiali fakt,że cech..e te biura rzetelność, dokładność i dobra
      wiedza, a tak po mojemu to znaczy, że "chuchają na klienta" w przeciwieństwie
      do tych dużych tam podobno jest "produkcja"
      ale jak to powiedziano trzeba przekonać się na własnej skórze w niedługim
      czasie dam znać czy potwierdzi się to co mi doradzono
      jeszcze raz dzięgi
    • Gość: joanna.koniorczyk Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? IP: *.146.137.65.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.10.16, 11:06
      najlepiej z polecenia, ja tak wybrałam kancelarię Wiol
    • m4anieg Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? 28.04.17, 11:41
      na pewno nie warto kierować się najniższą ceną. dobrze jest gdy biuro rachunkowe kieruje się interesami klienta a nie tylko swoimi. szukajacy z rzeszowa sprawdzcie www.defacto-rzeszow.pl/
    • Gość: agn Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.17, 16:25
      zdecydowanie polecamy: AP Tax Doradcy Księgowi , znajdziesz ich tutaj : aptax24.pl/

rzetelnie i terminowo, ceny bardzo przystępne.
    • karolinka889 Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? 02.09.17, 11:40
      Dokładnie tak: pytaj znajomych, szukaj opinii w Internecie, nie sugeruj się najniższą ceną. Ja tak trafiłam na biuro rachunkowe Gama i to był świetny wybór.
    • karajlo Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? 10.01.18, 12:54
      Trzeba samemu znaleźć takie, które będzie Ci odpowiadać. Sprawdzać opinie w internecie lub popytać się znajomych
    • leszekmarc Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? 10.02.19, 19:44
      Co to za biuro rachunkowe, które nie ma ubezpieczenia? Najlepiej od razu zacznij współpracę z innym, rzetelnym biurem, które może przy okazji pomoże Ci wyprostować problemy spowodowane przez poprzedników. Ja nie miałam aż takich problemów, ale był pewien bałagan w papierach i biuro rachunkowe Gama pomogło mi to wszystko uporządkować.
    • skyfall001 Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? 25.03.19, 07:56
      No to szukaj takiego biura, które posiada certyfikat ministra finansów, jak chcesz mieć pewność, że księgowa ma jakąś wiedzę
    • janekbis Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? 28.03.19, 16:51
      Faktycznie, najlepiej będzie jeśli zapytasz znajomych. Możesz również poczytać opinie w sieci, choć te czasem bywają trochę podkoloryzowane zarówno w negatywną jak i pozytywną stronę.
    • logistykapl Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? 28.04.19, 08:01
      z polecenia najlepiej... a jaka działalność? dg, spółka? jak dużo dokumenetów będzie?
    • pawelnowacki Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? 13.04.22, 17:04
      Sam też przez długi czas szukałem dobrego biura rachunkowego. Ostatecznie zdecydowałem się na skorzystanie z usług biura fcenter.pl/ . Zajmują się m.in. pełną księgowością, obsługą kadrowo-płacową oraz doradztwem w zakresie prawa podatkowego i prawa pracy. Gwarantują pełny profesjonalizm, terminowość oraz atrakcyjne warunki współpracy.
      • mariusz.kaczmarek88 Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? 20.12.22, 20:15
        Polecam serdecznie Biuro rachunkowe Anna Choina Leżajsk. Doskonali.
        • marysia.marysia66 Re: jak wybrac dobre biuro rachunkowe ??? 30.01.23, 14:45
          Zgadzam się. Doskonała znajomość obowiązujących przepisów księgowych.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka