GoĹÄ: mak IP: *.23.28.78.cable.dyn.petrus.com.pl 08.10.08, 11:19 RODACY wracajcie! zapraszamy;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: Max "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają P... IP: *.pools.arcor-ip.net 08.10.08, 11:20 Najlepiej jakbyscie wszyscy wrucili do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Stasek Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają IP: 89.108.240.* 08.10.08, 11:22 Ciekawe po co? Niech sobie siedzą na zasiłkach. Podobno są bardzo wysokie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leń patentowany Donek! Raaaatuj! Głosowaliśmy na Ciebie cudaku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 13:41 Donek! Raaaatuj! Głosowaliśmy na Ciebie. Teraz ratuj nas przed wyrzucaniem z pracy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hegemon® hej golasy! polskie wyhodki na was czekają! IP: *.aster.com.pl 08.10.08, 14:18 tylko bedziecie sie musieli bardziej schylac i za mniejsza kaske do obory marsz! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leon Re: hej golasy! polskie wyhodki na was czekają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 16:35 Teraz chołota wróci do kraju, zarejestruje się w pośredniaku i będzie szukała pracy za 5000 złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosc Re: hej golasy! polskie wyhodki na was czekają! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 22:08 biedactwo nie wyjechgało i teraz złorzeczy. nie moja wina ze nie masz tego co powinno ci dyndac pod siusiakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: krepon Re: Gdzie sa cuda Donalda cudoka?????? IP: *.midd.cable.ntl.com 08.10.08, 17:36 Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: twoj szef Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają IP: 85.134.128.* 08.10.08, 16:48 wracamy aby zwolnic cie z pracy.W koncu w zachodnich firmach zatrudnia nas szybciej niz ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sledzik3 Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają IP: 92.8.157.* 08.10.08, 21:39 to wyjedz do UK i zobacz jakie sa wyskokie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: he Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają IP: 78.147.192.* 08.10.08, 22:22 podobno, byc moze, zapewne.... wyrazenia opisujace zycie szarego czlowieka;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Miś uszatek tak, tak wyrzucają, a moja dziewczyn w poniedziałe IP: 87.192.237.* 08.10.08, 11:24 była pierwszy dzień w pracy. Międzynarodowy koncern, praca w laboratorium jako product developer. Ja sam też planuję zmienić pracę. Czekam właśnie na odpowiedz z jednej firmy, a jak się tam nie uda to wkręcę się tam gdzie dziewczyna. Praca również w zawodzie po studiach. Także mili państwo dajcie sobie siana. Kto wraca to wraca. Może mu się znudziło przygód, a moze dziewczyna/zona w ciazy nalega. Irlandia w kryzysie jest 100x lepsza niż Polska w boomie. Pozdro dla kumatych. Odpowiedz Link Zgłoś
xnonorx Za dużo rodaków jest za granicą, nie chcą wrcacać 08.10.08, 11:25 i nasze kochane państwo nie ma kogo doić?! No ale to straszyć aż trzeba, że będą zwalniać?! No to ja może nie będę straszył, a zaapeluję: rodacy wracajcie i dajcie się doić naszym politykom, urzędnikom i im podobnym, bo zaczyna się im "cienko" żyć. To co z tego, że po opłaceniu podatków i najważniejszych potrezb zostajecie na zero...czy to forsa jest w życiu najważniejsza (wrażenia z polskiego urzedu - bezcenne)?!?! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wasz pracodawca Praca jest już nie na zmywaku lecz jako szmata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 11:33 Polecam wyjazdy polskiej młodzieży. Angole was docenią. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: 4g63 Re: Za dużo rodaków jest za granicą, nie chcą wrc IP: 213.77.0.* 08.10.08, 16:56 > i nasze kochane państwo nie ma kogo doić?! > No ale to straszyć aż trzeba, że będą zwalniać?! > No to ja może nie będę straszył, a zaapeluję: rodacy wracajcie i > dajcie się doić naszym politykom, urzędnikom i im podobnym, bo masz rację polska to taki chory kraj, gdzie pewna grupa ludzi pasożytuje na reszcie dotąd aż ta reszta wyzionie ducha teraz zaczęli piszczeć, bo część uciekła i nie ma z czego ssać, i dobrze, może pasożyt zginie jak nie będzie żywiciela?! - mam szczerą nadzieję Odpowiedz Link Zgłoś
lolek_do_kfadratu Zakaz wjazdu 08.10.08, 11:35 Wynocha, damy sobie rade bez was, oportuniści. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: z Uważasz się za "lepszego" Polaka niż ci, którzy IP: 217.98.20.* 08.10.08, 11:57 zdecydowali się skosztowac gorzkiego emigranckiego chleba? Myślisz, że łatwo im przyszło wyjechać? Spróbuj sam jak to smakuje i dopiero potem oceniaj innych. I o jakim oportuniźmie mówisz, co ma piernik do wiatraka?! Jak się nie ma nic mądrego do powiedzenia, to lepiej przemilczeć. Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Re: Uważasz się za "lepszego" Polaka niż ci, któr 08.10.08, 12:45 Chodzi o to, że przy wyjeździe opluwali Polskę, na emigracji nawet gó.wno pachniało im fiołkami. Szczególnie na forum forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=720. Mam nadzieje, że co poniektórzy będą konsekwentni zostaną gdzie są bo nie chciałbym powrotu "nawróconych". Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: begbie Re: Uważasz się za "lepszego" Polaka niż ci, któr IP: *.cable.ubr05.perr.blueyonder.co.uk 08.10.08, 13:54 vazz napisał: > Chodzi o to, że przy wyjeździe opluwali Polskę, na emigracji nawet gó.wno > pachniało im fiołkami. Ja nigdy nie opluwałem Polski. Kocham Polskę ale nie było dla mnie w niej miejsca więc ją opuściłem. Nienawidzę pewnych zjawisk jakie w Polsce występują. Gardzę tym całym postkomunizmem, układami, kolesiostwem, nepotyzmem, kultem urzedniczej ignorancji, złośliwością, nietolerancją. To wszystko nie jest Polską tylko rakiem który ja toczy. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bucefal76 Pracować w UK leczyć się w Polsce - sprawiedliwie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 13:28 Tak to wygląda jeśli chodzi o naszych emigrantów. Tam pracują i płacą podatki ale jak przyjdzie się leczyć albo dziecko rodzić to do Polski. A płacą za to Ci, którzy w Polsce pracują i to niemało płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: Pracować w UK leczyć się w Polsce - sprawiedl 08.10.08, 14:55 Napisz lepiej, ze do Mongolii. Stwierdzenie bedzie wprawdzie rownie bzdurne, niemniej waga Twojego "argumentu" wzrosnie. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Marcin Re: Pracować w UK leczyć się w Polsce - sprawiedl IP: 13.16.137.* 08.10.08, 14:55 No wlasnie - sprawdz. Albo placa z wlasnej kieszeni, albo placi brytyjski NHS. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rentier Re: Pracować w UK leczyć się w Polsce - sprawiedl IP: 193.95.172.* 08.10.08, 18:06 tos mnie ubawil... aby leczyc sie w Polsce musisz miec ubezpieczenie. Emigranci leczacy sie w Polsce albo placa gotowka albo placi NHS czy NHI. Znam nawet dziwakow, ktorzy mimo, ze mieszkaja w Irlandii to placa dobrowolnie skladki do ZUSu... tego nigdy nie zrozumiem i nawet nie probuje. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: m Re: Pracować w UK leczyć się w Polsce - sprawiedl IP: *.void.pl 08.10.08, 19:12 Pozwolisz, ze Ci wytlumacze. Zeby leczyc sie w Polsce musisz miec papier E112. Zeby go uzyskac, musisz miec zgode brytyjskiego ministerstwa zdrowia. Ta uzyskujesz po spelnieniu odpowiednich warunkow; m.in. ze kuracja taka nie jest dostepna na terenie Wielkiej Brytanii. Generalnie to co robia w Polsce, to i robia tam, zatem dosc czesto mozesz odejsc z kwitkiem. Zalatwienie E112 trwa... zazwyczaj okolo pol roku. Jezeli zatem okaze sie, ze jestes chory na nowotwor i chcesz sie leczyc w Polsce, to zapomnij, ze ci NHS to zasponsoruje (mimo placenia skladek). Taki to wlasnie mamy uklad miedzy Polska a UK. Z drugiej jednak strony, w swietle prawa nie powinno sie placic 2 razy tego samego ubezpieczenia. Zatem jezeli znasz kogos kto tak robi, to robi to nielegalnie. Tak czy inaczej, jezeli planujesz leczyc sie w Polsce i stac Cie na to, to placenie dobrowolnej skladki na ZUS ma sens. Przyjezdzasz, pokazujesz dowod wplaty i musza Cie leczyc... RozumISZ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: paniena Re: Pracować w UK leczyć się w Polsce - sprawiedl IP: *.bradfordcollege.ac.uk 09.10.08, 11:20 w swietle POLSKIEGO prawa majac firme w PL i bedac zatrudnionym na etacie/samozatrudnionym w UK, w dalszym ciagu trzeba placic skladke zdrowotna. Wiec wciaz place te cholerna skladke, nie korzystajac z uslug NFZ i nie mieszkajac w jego zasiegu Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Ada Re: Pracować w UK leczyć się w Polsce - sprawiedl IP: *.leed.cable.ntl.com 08.10.08, 18:11 Jezeli leczymy sie w Polsce to za wlasne pieniadze.Rodzic wolimy w Anglii bo obsluga i opieka medyczna pacjentki jest na 6+.Kazda rodzi bez bolu i nikt sie nad nia nie pastwi. Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: Pracować w UK leczyć się w Polsce - sprawiedl 08.10.08, 18:33 Gość portalu: Bucefal76 napisał(a): > Tak to wygląda jeśli chodzi o naszych emigrantów. Tam pracują i płacą podatki > ale jak przyjdzie się leczyć albo dziecko rodzić to do Polski. > A płacą za to Ci, którzy w Polsce pracują i to niemało płacą Nie lecze sie w Polsce i moja zona rowniez, nasz syn urodzil sie w Anglii i prawdopodobnie bedzie Brytyjczykiem, podobnie jak drugie dziecko. Tak bedzie dla niego lepiej, niz gdyby mial pracowac na czyims folwarku w sytylu Vobro za garsc miedziakow. Polska nie ma nic do zaoferowania mojej rodzinie. Musialbym byc idiota zeby tam teraz wracac. Nie ma drog, polityki prorodzinnej, nie ma tanich mieszkan, nie ma prostej i bezproblemowej procedury budowy domu. Sa za to koncesje, pozwolenia, zezwolenia, podatki, parapodatki, oplaty, obowiazkowe skladki i prowizje, PITy, ZUSy i KRUSy, kult papierka i pieczatki, ignorancja, chamstwo i arogancja w urzedach, mobbing i ponizanie w miejscu pracy. Do tego kosmiczne, z ksiezyca wziete ceny wszystkiego, od mieszkan do chrzczonego paliwa na stacjach. Mieszkajcie sobie sami w burdelu jaki zrobiliscie z mojego kraju, michniki i postkomuchy. Tutaj, wsrod obcych, jest nam sto razy lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: robsik Re: Pracować w UK leczyć się w Polsce - sprawiedl IP: 92.0.13.* 08.10.08, 21:59 Sluchaj ignorancie jesli chodzi o rodzenie to napewno lepiej rodzic w wielkiej brytani a co do leczenia lesli tu wyrobie sobie europejska karte i w polsce pojde do lekarza na ta karte to placi za to nhs wiec jak sie nie znasz to sie zamknij Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Adam Re: Zakaz wjazdu IP: *.wod.airbites.pl 08.10.08, 12:21 Oni takze sobie dadza rade bez ciebie, nie martw sie. Odpowiedz Link Zgłoś
peterblood Re: Zakaz wjazdu 08.10.08, 12:22 A Ty to kto żeby komukolwiek rozkazywać? Synek tatusia ustawionego w PiSie? FAK JU! :P Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Tratatata Re: Zakaz wjazdu IP: *.dsl.hstntx.sbcglobal.net 08.10.08, 12:27 Slowo oportunista ma w jezyku polskimm negatwne znaczenie a pochodzi przeciez od bardzo pozytywnego slowa opportunity. Musze powiedziec ze szanuje Polakow ktozy szukaja szans i nowych mozliwosci, sa aktywni i nie czekaja na lut szczescia tylko sami to szczecie staraja sie kreowac. Jednym slowem korzystaja z orginalnego znaczenia opportunity jakie stworzylo wejscie do EU. A tak na marginesie warto zauwazyc, ze dopiero zla sytuacja gospodarcza na swiecie moze spowodowac powrot emigrantow do kraju a nie poprawa sytuacji w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
svetomir Re: Zakaz wjazdu 09.10.08, 19:38 Gość portalu: Tratatata napisał(a): > Slowo oportunista ma w jezyku polskimm negatwne znaczenie a pochodzi > przeciez od bardzo pozytywnego slowa opportunity. Nic podobnego. Obydwa słowa pochodzą od łacińskiego opportunus. Polskie w żadnym wypadku nie pochodzi od angielskiego Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: twoj szef Re: Zakaz wjazdu IP: 85.134.128.* 08.10.08, 16:53 jutro cie zwolnie.Zgadnij kogo szybciej zatrudni zachodnia firma.Sfrustrowanego tumana ktory nie zna jezyka czy specjaliste ktory zna realia pracy na zachodzie:> ? A wiekszosc firm w polsce jest ...zachodnia.Jutro na dywanik zapraszam Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: mk Re: Zakaz wjazdu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 21:32 Zatrudni człowieka z doświadczeniem w branży a nie tego który zna realia pracy jako kelner w brytyjskich knajpach. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rentier Re: Zakaz wjazdu IP: 193.95.172.* 08.10.08, 17:26 Pewnie zaraz mnie jacys "ekonomisci" potraktuja krytyka ale wydaje mi sie, ze ci emigranci w jakims stopniu przyczynili sie do coraz lepszej sytuacji w kraju. Prawie kazdy z nas, emigrantow, przysyla rodzinie w kraju jakies pieniadze, ktore nastepnie sa wydawane w warzywniakach u biznesmenow takich jak lolek_do_kfadratu. Gdyby nie nasza kasa to pewnie zmywalbys gary w UK. Oczywiscie jesli starczyloby ci odwagi. Piszesz "zakaz wjazdu"? A kim ty dla mnie jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: StraszliwyBandzior Dzięki Ci, o Wielki Kryzysie! IP: *.e-wro.net.pl 08.10.08, 11:35 Dzięki... Nie napiszę "wiedziałem że tak będzie", choć chciałbym. Ale to by była nieprawda. Miałem tylko nadzieję - i oto nadzieja ma przyoblekła się w szaty rzeczywistości! Normalność wraca. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rasta pasta uwielbiam tytuły na wybiórczej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 11:37 Poziom brukowca delikatnie rzecz ujmując... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Płytki zaczęły odłazić, rury przeciekać, tapety 08.10.08, 11:38 odklejać się i "polskie fachowce" zaczęły dostawać kopniaki. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: cep nadwiślańscy frustraci z pieniędzmi lub bez... IP: *.chello.pl 08.10.08, 12:24 a ty czym handlujesz kurczaki czy skarpety? a może twój tatuś? Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: nadwiślańscy frustraci z pieniędzmi lub bez.. 08.10.08, 14:35 Czy naprawdę wyobrażasz sobie, że można albo pracować fizycznie albo handlować badziewiem? Nie słyszałeś o pracy umysłowej? O lekarzach, inżynierach, tłumaczach, naukowcach, prawnikach, ekspertach itd.? Odpowiedz Link Zgłoś
carnivore69 Re: nadwiślańscy frustraci z pieniędzmi lub bez.. 08.10.08, 14:56 A nie slyszales o tych samych profesjach w UK? Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: nadwiślańscy frustraci z pieniędzmi lub bez.. 08.10.08, 16:45 Ależ słyszałem. Jednakże nie sądzę, by były wykonywane przez "cepa" albo nawet przezeń znane. Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: nadwiślańscy frustraci z pieniędzmi lub bez.. 08.10.08, 18:39 zigzaur napisał: > Ależ słyszałem. Jednakże nie sądzę, by były wykonywane przez "cepa" albo nawet > przezeń znane. Ci Polacy ktorzy dobrze wykonuja swoje "proste prace fizyczne" moga spac spokojnie. Na Wyspach czy w PL, w okresach koniunktury czy jej braku na uslugi na DOBRYM poziomie zawsze jest zapotrzebowanie. Z tym ze na Wyspach cztery razy lepiej placa. Odpowiedz Link Zgłoś
michust Re: nadwiślańscy frustraci z pieniędzmi lub bez.. 08.10.08, 22:36 pozim twoich wypowiedzi swiadczy ze jestes conajmniej wykladowca na jakims uniwerku badylarzu Odpowiedz Link Zgłoś
kali23 Oceny polskich"ekspertów" są gó... warte! 08.10.08, 11:42 Ta hołota myli się we wszystkim. Kto chce nich wierzy tym baranom. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: es Re: Oceny polskich"ekspertów" są gó... warte! IP: *.chello.pl 08.10.08, 14:32 oni się nie mylą, oni perfidnie ściemniają, fłaszują rzeczywistość. Eksperci i politycy są dla maluczkich. Maluczkim zostaje ostrożność i włączenie własnego rozumu. Politycy do kostnicy! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bolo Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają IP: *.dip.t-dialin.net 08.10.08, 11:45 taaaaa, tylko problemem jest ze wiekszosc polakow w Irlandii ma juz ponad 2 lata pobytu i skladki PRSI poplacone i zostana na zasilku 185eur tygodniowo a nie pojada do Polski. A FAS bedzie im roboty szukal bo wyrzucic nie moze ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bucefal76 Dokładnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 13:23 He he he, będą mieli teraz polską zasiłkowo - rozbojowo - kradzieżową mafię :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rentier Re: Dokładnie IP: 193.95.172.* 08.10.08, 18:00 Maly czlowieku. Nie staraj sie na sile poprawiac swoje ego sciagajac wszystkich do swojego zasilkowo-rozbojowego poziomu. Przyjedz, zobacz i dopiero sie wypowiadaj. W psychologii funkcjonuje pojecie projekcji. Czy zawsze na innych ludziach, w tym emigrantach, projektujesz swoje wlasne wady i niedorobienia? Pewnie na innych forach krytykujesz chlopcow co to lubia chlopcow hehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Krystian Kto pisze takie "cuda"? IP: *.zone4.bethere.co.uk 08.10.08, 11:46 W glowie sie nie miesci, ze mozna bezkarnie wypisywac takie pierdoly! Szczegolnie zabija fragment o Polish Express - to jeden z najwiekszych oszustow, zerujacych na rodakach a nagle wyrasta na ofiare kryzysu. Panie Kmiecik! To Pan zamowil te glupoty. Kolejny "as biznesu" czyli Cezary Olszewski - tez porazka ale w Polska The Times autorytet. Brakuje Siary Witkowskiego i bedziemy mieli komplet "magnatow medialnych" z Londynu :) Ktorzy opowiadaja glodne kawalki. A w Polska The TImes to powinni isc po korepoetycje do kolegow z redakcji w Londynie - kilka tyg temu Times zamiescil alarmujacy artykul, ze potrzeba wiecej fachowcow z Polski do prac budowlanych przy inwestycjach zwiazanych z IO 2012 :)))) Zenada, zenada, zenada! A GW to powtarza, jak papuga. Niezly komplet z wczesniejszymi tekstami GW na rownie zenujacym poziomie :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hmm "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają P.. IP: *.xs4all.nl 08.10.08, 11:48 ciekaw jestem, czy te osoby wykrzykujace od "holoty" itd. itp. powiedzialyby to samo wujkowi/cioci/kuzynowi/stryjkowi/koledze w twarz. bo jakby nie patrzec, mnostwo osob mieszkajacych w Polsce ma w blizszej lub dalszej rodzinie albo wsrod znajomych co najmniej kilka osob, ktore byly w pracy zagranica. o pardon... wypinajacej sie na polskosc holoty... ktora jeszcze wczoraj byla OK na imprezie rodzinnej, przerwie na fajce w pracy czy piatkowym wyjsciu na piwo... a dzisiaj juz jest ta holota... skad w tym narodzie tyle agresji i negatywnosci... ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ProstO Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 12:03 To zwykła złośliwość. Czasami zazdrość. Większość papla co im przyjdzie akurat do głowy. Zeby zaistnieć. Na chwilę, na forum. Dla hecy. Mali ludzie chcący być wielkimi. Zresztą oni nawet nie łączą pracujących za granicą z ludźmi z najbliższego otoczenia, którzy za granicą pracują. Nie warto z nimi dyskutować, bo oni i tak są na nie. Czarne jest białe, słone słodkie itd. Przypomina mi się obserwacja, gdy czekając na zamówione książki obserwowałem ludzi wchodzących przez drzwi z napisem "pchać" Przynajmniej 2/3 najpierw pociągało. Mimo że napis był duży. Może u tych malkontentów działa podobny mechanizm. Powiem zanim pomyślę. Zrobię zanim się zastanowię. Ciekawi mnie ilu intelektualistów i znawców prac emigracyjnych skomentuje moją opinię. Rozbawiając mnie jak zwykle. Szkoda nerwów z ich marnych wyzwisk względem kogoś kto i tak jest od nich lepszy. Tak tak. Wielu z was oszołomieni własnym pięknym narcystycznym obliczem dopuszcza krytykę kogoś, ale jak już coś o was to rozdzieracie się jak stare poszewki. Tyle tylko że stare podarte poszewki są niewiele warte, a na pewno nie są nikomu potrzebne. Taka aluzja (to przypis dla tych którzy nie ogarniają własnych czeluści umysłowych). Cóż dodać. Polski kociołek? Pewnie tak. Więcej nie warto, bo i tak połowa nie zrozumie, a druga połowa jak mantrę będzie wyrażać swoje nacjonalistyczne opinie obrażając wszystko i wszystkich. Ot tak. For fun. Pozdrawiam (obie grupy odbiorców, chociaż trzeźwo myślących zdecydowanie szczerze :) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Bucefal76 Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 13:25 Wsiać do samolotu albo autobusu z polskimi robotnikami to zobaczysz różnice :) Raz wracałem z Monachium razem z poslimi pucfrauami i robotnikami, niezapomniane przeżycie... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: hmm Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają IP: *.xs4all.nl 08.10.08, 14:04 moj staruszkowie i tesciowie regularnie (nie jeden raz) jezdza autobusami na trasie Polska-Holandia. prawda, zdarzaja sie rejsy z napranymi pasazerami robiacymi imprezy ale to sa sporadyczne przypadki. wiekszosc podrozujacych to normalni ludzie, ktorzy albo odwiedzaja rodzine w Holandii albo jada do Polski z kasa/na zakupy/do rodziny. tak czy siak, wyciaganie na tej podstawie jakichkolwiek wnioskow... Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rentier Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają IP: 193.95.172.* 08.10.08, 17:39 Bucefal76: nikt ci nie kaze z nimi wsiadac do samolotu. Lec business klasa jak czujesz sie lepszy/a Ja przez 4 lata liceum jezdzilem autobusem, ktory zabieral robotnikow po pracy (chyba z 1szej zmiany bo o 13:00) z Hutmenu. Wiekszasc byla po "kielichu", slowo "k...wa" pojawialo sie czesciej niz inne a i jakis pawik czasem padl na podloge. Studenci tez potrafia zrobic bydlo i robia dalej na robotach sezonowych. To co robimy zagranica przywozimy ze soba z kraju. CZy tobie sie wydaje, ze Polak jadacy na zachod odrazu dziczeje i wychodzi z niego zwierze? NIE!!! My poprostu tacy jestesmy. I nie tylko my ale cala Europa. Napewno widziales brytyjskie czy irnaldzkie bydlo tarzajace sie w rzygowinach we Wroclawiu czy Krakowie, nie wspomne o turystach z UK w Hiszpanii czy gdziekolwiek indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin brawo Donek!!! wreszcie spełniasz obietnice!!! 08.10.08, 12:01 i polacy wracją do kraju :) będziesz się mógł wreszcie pochwalić jakimś sukcesem :) już widzę ten nagłówek na pierwszej stronie szmatławca: "donald tusk: obiecałem i dotrzymałem - teraz wreszcie wszystkim się zyje lepiej i dostatniej, towarzysze!" Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ssajcie do sucha Re: brawo Donek!!! wreszcie spełniasz obietnice!! IP: *.b-ras2.srl.dublin.eircom.net 08.10.08, 12:12 prawda jest, ze wszystko zwalnia, ze budownictwo przezywa kryzysik, ale jak nie Irlandia to Norwegia :-) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kachna Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają IP: *.cable.ubr15.nmal.blueyonder.co.uk 08.10.08, 12:09 Jasne, a Polska jest na innej planecie i do niej kryzys nie dotrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
tow.stalin Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają 08.10.08, 12:13 na pewno nie dotrze, bo tow.donek tak mówi, a to co on mówi ma wagę prawdy obajawionej niegodnemu motłochowi. ostatnio odmówił spotkania z prezydentem nt. kryzysu, no bo wg. niego żadnego kryzysu nie ma. a jak by się taki kryzys pojawił (znienacka...) to donek zamknie swoje piekne oczęta i powie: jaki kryzys? ja nie widzę żadnego kryzysu! a na koniec, ochrypłym z przepicia głosem zawrzaśnie: wszystkiemu winne są mochery! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: abe Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 12:33 Gość portalu: kachna napisał(a): > Jasne, a Polska jest na innej planecie i do niej kryzys nie dotrze:) Racja. Polska kryzysu nie odczuje, bo w Polsce zawsze jest kryzys. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Piotrek "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają P... IP: *.t3.ds.pwr.wroc.pl 08.10.08, 12:17 Mają to na co zaśłużyli. Nie żal mi ich. Do Polski niech nie waża się wracać. Sprzedawczyków zadzierających nosa i trujących powietrze nam nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: RbK Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 12:21 Kryształek się trafił. Kim ty jesteś żeby innym mówić co mają robić? Odpowiedz Link Zgłoś
sadusx Re: "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają 08.10.08, 16:44 Gość portalu: Piotrek napisał(a): > Mają to na co zaśłużyli. Nie żal mi ich. Do Polski niech nie waża > się wracać. Sprzedawczyków zadzierających nosa i trujących powietrze > nam nie trzeba. O cholera no to mam lipe Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: amrik Super IP: 167.127.24.* 08.10.08, 12:19 Strasznie duzo chamstwa i buractwa przyjechalo i mam nadzieje ze wyjada, czasami sie wstydze tego ze tez jestem z polski Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Re: Super 08.10.08, 13:16 Ja z tych samych powodów mam nadziej, że nie wrócą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kargul "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają P... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.08, 12:19 Co za idiota wymyślił tytuł ? W artykule jes tylko o tym, że mogą utracić pracę, a nie ma słowa, o tym, że wyrzucają Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: S w Banie Histerycy!!! IP: *.aster.pl 08.10.08, 12:47 Kryzys! Wielki Kryzys! Krowy przestają dawać mleko, świnie się nie cielą, koła w samochodach się zmniejszają, spodnie prują! Polaków wyrzucają z pracy, matki nie mają mleka w piersiach. Maklerzy kupują tylko już jedno Porsche rocznie! Agora zamyka Plotka! Dodzie zmniejszają się silikikony! Odpowiedz Link Zgłoś
herr7 "druga Irlandia" tuż, tuż... 08.10.08, 12:39 Kryzys pomoże zrealizować tę obietnicę PO. Mam jedynie wątpliwości czy aby wyjdzie to PO na zdrowie? Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: "druga Irlandia" tuż, tuż... 08.10.08, 13:00 herr7 napisał: > Kryzys pomoże zrealizować tę obietnicę PO. Mam jedynie wątpliwości czy aby > wyjdzie to PO na zdrowie? Twoje wątpliwości są tyle warte co mocz z pisuaru. Ludzie zaczna pracować w Polsce a roboty jest dosyć. Odpowiedz Link Zgłoś
mara571 roboty jest dosc 08.10.08, 13:27 ale w chwili obecnej zycza sobie fachowcy stanowczo za duzo i w dodatku za prace nie najwyzszej jakosci. Przydaloby sie troche wiecej konkurencji... Odpowiedz Link Zgłoś
rasklaat Re: roboty jest dosc 08.10.08, 18:42 mara571 napisała: > ale w chwili obecnej zycza sobie fachowcy stanowczo za duzo i w dodatku za prac > e > nie najwyzszej jakosci. > Przydaloby sie troche wiecej konkurencji Poszukaj gdzies na swiecie tanszych i lepszych, chcacych mieszkac i pracowac w Najjasniejszej. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: stan258 Re:Mialy byc cuda a jest szambo Donalda!!! IP: *.midd.cable.ntl.com 08.10.08, 17:40 Chyba na to nieglosowaliscie!! Odpowiedz Link Zgłoś
kvg_forum "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają P.. 08.10.08, 12:40 Ale 'news', ze firmy szukaja oszczednosci w niepewnych czasach. A czego sie spodziewaliscie? Pieniedzy z kapelusza i zwiekszenia zatrudnienia? To wszystko jest oczywiste i zadziala tak samo w UK czy RP. Jaka jast sytuacja? Mamy kryzys finansowy, czyli inwestorzy utracili pewnosc finansowania (ogolnie rzecz ujmojac, maja jesze pieniadze, ale nie sa pewni co bedzie za pewien czas) swoich inwestycji. Szukaja oszczednosci. Jak? Zawiesza sie niepewne projekty i redukuje sie liczbe pracownikow (do niezbednego minimum). Zwolnic kogos na etacie jest duzo drozej niz kogos zatrudnionego przez agencje posredniczaca. Polacy (jak i inni obcokrajowcy) czesto pracuja wlasnie przez posrenikow. Jak na razie w Polsce jeszcze tego nie widac, ale za kilka tygodni nasze firmy tez tak zrobja. Ciekawe co GW wtedy napisze? PS. 'Ceterum censeo Karthaginem delendam esse.' Poprawcie watkowanie na tym forum! Nie odpisywalem na pierwszy post, tylko na artykul! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: K0pytko Tusk miał rację! IP: 195.22.119.* 08.10.08, 12:53 Wracają! Kolejna spełniona obietnica PO! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: reptoid polacy to jednak zascianek! IP: 192.16.134.* 08.10.08, 13:02 Co jest dziwnego w procownikach kontraktowych pracujacych miedzynarodowo? Przeciez w krajach eurpy zach , ekipy budowalane robia takie cos od lat. Nikt nie wiaze tego z patriotyzmem itp... Nie ma sie czym podniecac. Tak samo normalne jest w tego typu zawodzie ze sie lata po tych krajach gdzie sa zamowienia na prace. wiec jak w uk niema to moze gdzies indziej bedzie , jak niegdzie to sie czeka. czym tu sie podniecac???? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gosia "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają P... IP: 212.167.5.* 08.10.08, 13:44 Ale bzdury!!!!!!!!!!!! Propaganda jak w PRLu! Szkoda szczepic sobie jezyka na takie glupie opinie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: obywatel b "Polska": Brytyjczycy i Irlandczycy wyrzucają P.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.08, 13:46 wracajcie tak ojczyzna czeka wracajcie z daleka niema jak w własnym kraju i domu nie trzeba mówić tego chyba nikomu pozdrawiam kronikarz ab Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ewa lepiej niech nie wracają IP: *.toya.net.pl 08.10.08, 13:46 Ich powrót spowoduje wzrost bezrobocia i powtórne wprowadzenie głodowych wynagrodzeń. A już zaczynało byc lepiej. Niech oni lepiej tam już sobie zostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: rentier Re: lepiej niech nie wracają IP: 193.95.172.* 08.10.08, 17:56 ewa: nic sie nie martw. Napewno zostaniemy :) Odpowiedz Link Zgłoś