Dodaj do ulubionych

Dworek w Grabowie - nowa restauracja

13.10.09, 15:55
Witam:) zbieram informacje na temat nowej restauracji w Grabowie nad
Prosną na ul. klasztornej "Dworek w Grabowie" będę wdzięczna za
każdą opinie, chciałbym zorganizować tam przyjęcie weselne!!!
Obserwuj wątek
    • skorupeczka3 Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 30.12.09, 13:57
      Też chciałam :), ale mają drogo-bardzo. zadzwoń na numer 601 17 10
      17 i umów się na spotkanie to wszystkiego się dowiesz.
      Pozdrawiam
      • sibeliuss Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 08.01.10, 15:17
        Skorupeczko, a gdzie jest taniej?
        • motylek_8_6 Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 11.01.10, 13:29
          też tak uważam ciężko znaleźć coś fajnego i nie drogiego!
          orientowałam się w kilkunastu miejscach i ceny są porównywalne:)
          gorzej z terminami nawet na 2011:)
          • skorupeczka3 Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 07.02.10, 19:43
            My wybraliśmy restaurację w Kraszewicach (7 km od Grabowa). Cena 150 zł za osobę
            z poprawinami, plackami i owocami. Tak na prawdę wszystko Ci babka załatwi tylko
            alkohol i napoje kupujesz. Ale musisz się śpieszyć, bo kobietka powiedziała, że
            do czerwca 2011 nie ma żadnej wolnej soboty. Dużo moich znajomych miało tam
            wesele, nikt nie narzekał, a wręcz przeciwnie, byli bardzo zadowoleni i
            polecali. Ona nawet sama dekoruje salę :)
    • johanke Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 26.01.10, 10:17
      a ja tam mam właśnie termin na 17.09.2011 i rzeczywiście jeśli
      chodzi o 2011 rok to już nie mają wolnego, ale warto się dowiedzieć,
      cenowo rzeczywiście nie jest najtaniej bo wychodzi 180 zl od osoby
      (z poprawinami) i do tego alkohol, napoje i słodkości trzeba na
      własną rękę załatwiać, generlnie cena dużo lepsza niż w moich
      okolicach (jestem z nad morza i u nas cena zaczyna się od 200 zł za
      osobę) ale plusem są pokoje na miejscu dla gości. z tego co nam
      właścicielka mówiła to jak jest wesele to nie przyjmują rezerwacji
      na pokoje od osób z zewnątrz tylko wszystko jest całkowicie do
      dyspozycji gości (no i oczywiście jest pokój dla młodych jako jedyny
      nie wyposażony w telewizor, wiadomo czemu :)) poza tym miejsce jest
      cudowne, jeśli chodzi o sam wystrój i o standard wykończenia,
      jedzenie jest (przynajmniej było) rewelacyjne i sala jest obszerna.
      mają prześliczny ogród ze stawem w którym można zrobić sesję
      zdjęciową i dosłownie rzut beretem od pałąycku jest kościół też
      bardzo łądny, w którym można zorganizować sam ślub.
      ogólnie to ze wszystkich sal w okolicy kalisza ta podobała mi się
      najbardziej (dużym plusem dla mnie oczywiście są noclegi na miejscu
      bo ponad połowa gości będzie dojeżdzać) jeszcze całkiem fajnie jest
      w Emilianowie, ale tam mi z kolei nie podoba się kolorystyka samego
      wnętrza (połączenie zielonego, żółtego i niebieskiego) i
      rozmieszczenie tych kolorów dosłownie wszędzie.
      całkiem ładnie jest w Niedźwiadach (retsauracja jest w stylu
      góralskim) z tym że to raczej sala na małe wesele, ale za to cenowo
      bardzo przystępnie (właściciel mówił że jakoś 140 zł od osoby) i
      menu też bardzo rozbudowane, tylko noclegów w okolicy brak. podobno
      mają się rozbudowywać, żeby większa sala była. ojciec właściciela
      prowadzi hotel Malibu w Kościelnej Wsi i tam też można zrobić
      wesele, bo mają chyba dwie sale.
      bardzo ładnie jest w Margo w Kaliszu i tam też chyba nie jest tak
      strasznie drogo, a z tego co pamiętam z wesela to i jedzonko dobre i
      obsługa przyzwoita (tylko noclegów brak). przede wszystkim jest
      przestronna sala z dużym parkietem.
      • 1985anna1985 Dworek w Grabowie nad Prosną 19.07.10, 23:03
        Muszę powiedzieć Wam dziewczyny, że resturacja Dworek w Grabowie
        nad Prosną to istna tragedia
        3 lipca 2010 roku moja serdeczna
        koleżanka organizowała swój ślub. Z tego co mówiła musiała wydać
        krocie kasy aby to jakoś wyglądało. Byłam na tym weselu,
        rzeczywiście dużo musiała pozmieniać. Wydała mnóstwo kasy na ozdoby,
        bo właściciel podobno cygan i oszczędza na wszystkim. Oprócz zmian w
        sali to jeszcze musiała sprowadzić własnych kucharzy i kelnerów z
        Kalisza bo aktualna epika to nawet sobie nie radzi z odgrzaniem
        kotleta. Koleżanka mówiła, że wcześniej w tym dworku ślub miał jej
        brat. To jedzenie musieli zwozić z Kalisza od zaprzyjaźnionej firmy
        cateringowej bo tak by wesele było przy pustym talerzu. A do tego
        dosyć że załatwili jedzenie z Kalisza to ci w dworku nawet nie
        potrafili odpowiednio podać czy odgrzać (czy jakoś tak). Istna
        tragedia. Mojej koleżance udało się zorganizować super, przepiękną
        imprezę. Ale kasy wydała mnóstwo, czy to na dekorację, nową obsługę,
        czy atrakcje. Korzystała z budynku bo reszta obsługi to jakieś
        nieporozumienie. Z jednym się z nią zgadzam, ze w takim niby dworku
        nie wypada tańczyć na gumoleum w sąsiedztwie z stacją diagnostyczną
        która jest w tym samym budynku. Ja też myślałam że zorganizuje tu
        swoje wesele. Ale jak po weselu się dowiedziałam, ile ona musiała
        wydać kasy na zmiany i adaptację tej stodoły to zrezygnowałam. Moi
        rodzice na kasie nie śpią jak jej.
        • dersi18 Re: Dworek w Grabowie nad Prosną 22.07.10, 23:38
          nie mogę się z Tobą zgodzić. Piszesz o Dworku w Grabowie z zasłyszanych
          informacji prawda? nie przeżyłaś tego sama i nie znasz szczegółów. Jeżeli to
          Twoja serdeczna koleżanka to też powinna Ci powiedzieć jak było na prawdę i
          czemu do normalnej obsługi wzięła jeszcze inną. Poza tym w większości
          restauracji jest tak, że na większe wesela oprócz normalnej obsługi należy
          zatrudnić dodatkowych kelnerów , czy kucharzy. to wydaje mi się bardzo logiczne.
          Może również Twoja koleżanka chciała pozmieniać parę rzeczy, aby jej wesele nie
          wyglądało jak jej brata? prawie w każdym lokalu a nawet remizie sama jesteś
          odpowiedzialna za przystrojenie sali. Niestety ze <jak to napisałaś wcześniej>
          "stodoły" nie zrobi się pałacu, nawet za największe pieniądze świata. Uważam, że
          sala ta jest dopracowana i na pewno z czasem będą się z niej zmieniały pewne
          rzeczy i będzie jeszcze bardziej udoskonalana.
          z Tego, co pamiętam, bo byłam na weselu brata Twojej koleżanki, to jedzenie nie
          było zwożone z Kalisza, tylko robione na miejscu.
          Moja siostra również miała wesele organizowane w dworku w Grabowie i muszę
          przyznać, że każda ta impreza trochę się różni. Wiadomo za wygodę i atrakcję
          trzeba płacić, jak wszędzie! ale nie można liczyć na to, że dostanie się za
          darmo pewne rzeczy. Wesele to kosztowna inwestycja, ale ceny teraz są na prawdę
          porównywalne. Jeśli kogoś nie stać na pewien standard, to nie powinien nastawiać
          się na restaurację, tylko co najwyżej remizę. Choć to więcej załatwiania ze
          względu na catering, stoły itp. pewnie cenowo niewiele taniej.
          Co do stacji diagnostycznej, jest ona w takim miejscu, że podczas wesel jest
          niezauważalna.
          <Ale jak po weselu się dowiedziałam, ile ona musiała
          wydać kasy na zmiany i adaptację tej stodoły to zrezygnowałam> co do tego
          zdania. Myślę, że nie każdego wesele trwa 3 dni i nie każdego wesele jest
          pokazówką przed całym Kaliszem, stąd może i te krocie wydane przez Twoją koleżankę.

osobiście bardzo polecam. Byłam na weselu swojej siostry, pomagałam jej w
          organizacji. Udało mi się być w tym lokalu również na innym weselu.
        • karolina_i_karol Re: Dworek w Grabowie nad Prosną 05.08.11, 21:38
          Kurcze, czytam i nie wierze- albo kolezance sie cos pomylilo, albo w ciagu roku przylecialo ufo, zabralo opisywany przez Ciebie dworek i na to miejsce postawilo nowy lokal z nowa obsluga i nowymi cenami.
          Hmmm... chyba raczej to pierwsze- kolezanka cos pokrecila, albo ktos tu robi czarny PR z ramienia konkurencji ;)
          (Przepraszam za brak polskich znakow)
        • profesorfilutek 1985anna1985 06.09.11, 15:09
          ta osoba zapisała się w gazecie tylko i wyłącznie aby napisać 2x ten swój komentarz i żadnych innych dyskusjach nie brała udziału ......

a tutejsi sami mogą sprawdzić kto brał ślub 3 lipca 2010......
    • xqqqqqqq Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 04.09.10, 19:02
      To co piszecie na forum, że jest złe, jedzenie wystruj sali do niczego itp.To wcale nie prawda ja miałam tam chrzciny i było super jedzenie wyśmienite, obsługa super i wystruj jest piękny. Moja koleżanka miała tam wesele i również zachwalała więc ja jestem bardzo zadowolona. A ludzie wymyślają , że mało jedzenia jak kto ile sobie zamówił to tyle dostał a przy gościach wielką aferę robią śmieszne bo napewno nikt ich nie oszukał!!!!!
    • klaudiusz_w Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 01.10.10, 13:20
      Jesteśmy wraz z małżonką tuż po weselu 25/26.09. w "Dworku w Grabowie"; opinie naszych gości jak i nasza są bardzo pozytywne. Obsługa profesjonalna - nie ma się do czego przyczepić, jedzenie bardzo dobre - nawet największa wybreda znajdzie coś dla siebie. Dodatkowe atrakcje, takie jak: fontanny: czekoladowa i alkoholowa, swojskie jadło, niespodzianka szefa kuchni (udziec) godne polecenia; nie ma co na tym szczędzić, bo efekt jak i wrażenia gości niezapomniane. Pokoje dla gości i apartament dla nowożeńców - super; wcześniej ich nie oglądaliśmy, mimo to nie rozczarowaliśmy ich poziomem. Z czystym sumieniem możemy polecić ten lokal! Magda i Klaudiusz
    • warzyn2 Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 21.10.10, 18:59
      Witam!!!
      Dwa tygodnie temu tj. 09.10.2010r również mieliśmy wesele w Dworku.
      Jesteśmy bardzo zadowoleni, a nasi Goście zachwyceni. Mnóstwo atrakcji i
      niespodzianek od Restauracji. Koszt wystroju sali? Właściwie to żaden.
      Sala ma własny styl typowo dworkowy, którego nie trzeba zmieniać.
      Wystarczą same kwiaty i jest pięknie. Obsługa bez zastrzeżeń. Na stole
      zawsze ład i porządek. Jedzenie świeże i pyszne, a jego ilość
      wystarczająca. Na weselu bawiło się około 100 gości i nikt nie
      narzekał na brak jedzenie (podstawowe menu - oczywiście bez dopłaty).
      Wesele w Dworku w Grabowie chętnie polecimy każdemu zainteresowanemu. Pozdrawiamy Pana Zbyszka :))
      Magda & Łukasz
    • jigsongog Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 04.11.10, 08:40
      Pod koniec października 23/24.2010 organizowaliśmy w Dworku przyjęcie weselne z okazji ślubu naszej córki. Impreza udała się w 100%; począwszy od uzgodnień z menadżerem panem Zbyszkiem, a potem szefem kuchni, a kończąc na całym przyjęciu i poprawinach, nie można mieć żadnych zastrzeżeń. Wręcz przeciwnie, wszystko było na wysokim poziomie. Wystrój sali jest na tyle atrakcyjny, że dodatkowo wystarczyły tylko kompozycje kwiatowe. Jakość i ilość jedzenia oraz obsługa bez zarzutów. Potrawy nietuzinkowe i smaczne. Niemal wszyscy nasi goście to przyjezdni z całej Polski (duża grupa z Warszawy) i wszyscy byli pozytywnie zaskoczeni poziomem i standardem, jakby nie było, przyjęcia na prowincji. Z czystym sumieniem mogę Dworek w Grabowie polecić każdemu, kto chce organizować tego typu imprezy - Janusz G.
    • agnieszkaa.88 Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 01.07.11, 10:23
      Witamy! Dwa tygodnie temu bawiliśmy się na naszym weselu właśnie w dworku w Grabowie, impreza była doskonała. Musimy przyznać, że nowa restauracja naprawdę stała się ogromną konkurencją dla wszystkich w okolicy, bo wyszło rewelacyjnie. Sala jest naprawdę piękna sama w sobie - super wystrój, no i potwierdzam poprzednie wypowiedzi, faktycznie wystarczą kwiaty na stoły i jest ślicznie. Jedzenie rewelacyjne (wszyscy chwalili), obsługa miła i doskonała (podziękowania, że nas tak długo znosili :)), wiele niespodzianek od restauracje, bardzo fajnie podany udziec, piękny ogród, który umożliwia przeniesienie wielu ważnych elementów wesela na powietrze, zrobienie pleneru no i plac zabaw dla dzieci, dla których było jeszcze wiele innych atrakcji, a więc Ci najmłodsi też byli zadowoleni i nie nudzili się. Tylko mieć pogodę i jest naprawdę świetnie! Bardzo ważne jest również, że sala umożliwia zorganizowanie dużego wesele, a na parkiecie nie ma ścisku. Goście byli zachwyceni i nie było nikogo, komu by coś nie odpowiadało. Pozdrowienia dla Pana Zbyszka, który calutkie wesele i poprawiny nad wszystkim czuwa i dba aby wszystko było zapięte na ostatni guzik! Jeszcze przyjdziemy na zaległego kielich! Pozdrawiamy i szczerze polecamy - Agnieszka i Przemek
      • olawydrzynska Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 30.09.11, 12:49
        Nasze wesele odbyło się 24.09.2011r. Zarówno my jak i goście jesteśmy zachwyceni lokalem oraz obsługą. Dworek jest piękny sam w sobie toteż nie potrzebuje żadnych wymyślnych dekoracji, wystarczą kwiaty. Jedzenie jest wyśmienite ( Wszyscy goście bardzo chwalili). Dużym zaskoczeniem dla wszystkich był sposób podania udźca. Wspaniałym pomysłem także okazał się grill na poprawinach. Dworek w Grabowie to naprawdę jedyny lokal w okolicy w którym można zorganizować perfekcyjne, genialne, wspaniałe wesele i nie tylko!!! Bardzo dziękujemy Panu Zbyszkowi, który potrafi wszystko doskonale skoordynować, załatwić oraz doradzić. Dziękujemy również kucharzom oraz kelnerom. Pozdrawiamy
        Aleksandra i Wiktor :)
    • gutki1983 Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 19.07.11, 20:53
      Nasze przyjęcie weselne odbyło się 2 lipca tego roku. Zarówno my jak i goście, jesteśmy bardzo zadowoleni. Menager Zbyszek postarał się, aby przyjęcie odbyło sie na jak najwyższym poziomie. Wiele niespodzianek od restauracji, jedzenie wyśmienite, no i obsługa kapitalna. Dużym plusem są również pokoje. Barman okazał się strzałem w dziesiątkę. Jednym słowem REWELACJA. Gdybyśmy mieli możliwość ponownego wesela, wybralibyśmy Dworek bez zastanowienia. Z czystym sumieniem POLECAMY!! Dziękujemy za wszystko i do zobaczenia we wrześniu :)))
      Anna&Lukasz
    • dymarczykelzbieta Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 31.07.11, 22:42
      Witam! Jeśli ktoś poprosiłby nas o pomoc przy wyborze sali na przyjęcie weselne z czystym sumieniem polecilibyśmy Dworek w Grabowie. Począwszy od menadżera, spełniającego wszystkie nawet najbardziej wymyślne życzenia młodej pary, po obsługę, kucharzy, lokal - wszystko na najwyższym poziomie. Wymyśliliśmy sobie, że nasze przyjęcie ma odbyć się w kameralnej atmosferze, na świeżym powietrzu (pod namiotem) - okazało się, że dla Pana Zbyszka nie był to żaden problem i z dużym entuzjazmem zaczął realizować nasz pomysł, łącznie z oprawą muzyczną i tańcami pod gołym niebem. Wrażenia nasze jak i naszych gości były bardzo pozytywne, dlatego wszystkim szczerze polecamy!
      • alicja_i_lukasz Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 26.06.12, 20:13
        Restauracja godna polecenia , lokal przepiękny. manager wraz z obsługą spełniali najwyższe standardy.Pełne zaskoczenie niespodziankami którymi byliśmy wraz z gośćmi bardzo zachwyceni .:))) Polecamy !!!!
    • karolina_i_karol Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 05.08.11, 21:28
      Witamy! W lipcu tego roku urządziliśmy przyjecie weselne w Dworku w Grabowie i szczerze możemy wszystkim ten lokal polecać. Wszystko dopięte było na ostatni guzik. Sala jest urządzona bardzo gustownie i nie wymaga dodatkowych dekoracji. Obsługa na najwyższym poziomie, a dla managera nie ma rzeczy niemożliwych. Jedzenie jest pyszne i jest go bardzo dużo (proszę nie wierzyc w to, ze może go zabraknąć- u nas jeszcze sporo zostało, a każdy wcinał, az się uszy trzęsły). Dodatkowo zadbano o niezapomniane niespodzianki zarówno dla nas, jak i dla gości. Bardzo ważne jest to, ze lokal posiada hotel, dzięki czemu rozwiązał się nasz problem z przyjezdnymi. Za budynkiem znajduje się rozległy ogród, gdzie każdy może znaleźć dla siebie miejsce- starsi mogą schować się w cieniu drzew, dzieciaki bawić się na placu zabaw. Dodatkowa atrakcja był grill w dniu poprawin- pomysł trafiony w dziesiątkę. Na weselu gościliśmy ludzi z Polski i zagranicy i wszyscy zgodnie twierdza, ze wesele było niesamowicie udane, sporo znajomych również planuje swoje przyjęcia w tym lokalu. Dziękujemy Panu Zbyszkowi i całej obsłudze, ze uczynili dzień naszego wesela naprawdę pięknym oraz za to, ze sami świetnie się mogliśmy na nim bawić bez odczuwania jakiegokolwiek obowiązku organizacyjnego :)
    • motylek_8_6 Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 11.08.11, 22:25
      Witam:)
      Nasze wesele odbyło sie 6 sierpnia. Przyjęcie było wspaniałe, przerosło nasze najśmielsze oczekiwania!!! Cudowna sala, miła obsługa, wyśmienite jedzenie oraz zaangażowanie p. Zbyszka sprawiło, że MY i wszyscy nasi goście byliśmy ZACHWYCENI!!! Dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili się do Naszego szczęscia!!!
      Polecamy Dworek w Grabowie wszystkim osobom, które pragną aby ten jeden dzień był naprawdę wyjątkowy...
      Marta&Marcin
    • iwciaiwojtek Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 14.08.11, 15:24
      Witam, my mieliśmy wesele w Dworku 30 lipca 2011 i polecamy w 100%! Jestem bardzo zachwycona całym dworkiem i ludźmi, którzy tam pracują. Co najważniejsze: czuliśmy, że im tez zależy by nasz dzień zorganizować jak najlepiej, traktowali nas indywidualnie i sprawili ze wesele również dla nas było mnóstwem niespodzianek i zaskoczeń, nie tylko dla gości.
      Sama sala jest cudowna, bardzo elegancka(fotograf z praktycznego punktu widzenie był bardzo zadowolony z jenokolorowych sufitów co działało na plus dla zdjęć przy ich obróbce), my nie dokładaliśmy dekoracji by nie przesadzić, nawet nad nami nie wieszaliśmy żadnych ozdób czy obrazów, jeśli jednak ktoś by chciał to sama restauracja ma różne ozdoby i bez żadnych dodatkowych pieniędzy chętnie dawają do wykorzystania; i nie tylko ozdoby! Cały piękny ogród z altanka do wykorzystania dla gości i potrzeb sesji fotograficznej, huśtawki, namioty (nawet wesele pod nimi można zrobić!) Ozdoby świetlne na dworze( wyglądały cudownie wieczorem), dwa rowery: czarny i biały -atrakcja dla Państwa Młodych i gości, tarasy a nawet plac zabaw dla dzieci, dzięki czemu nie wynajmowaliśmy żadnej "opiekunki" dla naszych małych gości. Restauracja posiada również wielki dmuchany zamek dla dzieci, z którego można było korzystać (nam niestety nie pozwoliła na to pogoda).
      Nasi goście byli zachwyceni poziomem obsługi i pokojami (każdy jest bardzo ładny z TV i łazienką, a nasz apartament jak na niego przystało: większy i efektywniejszy.
      Co do obsługi to stroje mieli identyczne również na poprawiny, co wyglądało bardzo elegancko. Osoby, które podawały udziec i torta też specjalnie do tego przygotowani!- ja nawet o tym nie pomyślałam=P
      Kiedyś pracowałam dorywczo jako kelnerka na weselach i dobrze wiem ile mogą sprawić dobrze dopracowane szczegóły- tutaj zaskoczyli nas nimi tylko pozytywnie!
      Jedyne, czego żałujemy to tego ze nie podziękowaliśmy w dniu wesela oficjalnie obsłudze za to, co dla nas robią, robimy to jednak teraz !! I osobno dziękujemy za pomoc fantastycznemu Panu Zbyszkowi!!!
    • anette_w23 Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 04.09.11, 13:17
      Witam,
      nasze wesele odbyło się w Dworku 9 lipca. Początkowo wahaliśmy się czy robić tam wesele ze względu na odległość jaka nas dzieli od Grabowa a także dlatego, że nie wiedzieliśmy jak tam jest. TERAZ Z CZYSTYM SUMIENIEM MOŻEMY TEN LOKAL POLECIĆ W 100 % I TO NAWET NAJBARDZIEJ WYMAGAJĄCYM KLIENTOM!!! Naszym zdaniem w okolicy nie ma ładniejszej restauracji oraz tak doskonałej obsługi całej uroczystości.
      Wszystko w dworku dopracowane jest do perfekcji. Sala już od samego wejścia urzeka swym wyglądem. Urządzona jest w pięknym stylu, okrągłe stoły dodają jeszcze dodatkowo uroku. Sala jest na tyle śliczna sama w sobie iż nie wymaga wielkich dekoracji. W zupełności wystarczą kwiaty na stołach i świece, które tylko delikatnie podkreślają piękno lokalu. Nasz zespół gra na wielu weselach i salach, ale tutaj byli zachwyceni sceną, która jest duża i stylowa. Jedzenia jest bardzo dużo, począwszy od klasycznych potraw a skończywszy na tych wymyślnych. Wszystko dobrze doprawione oraz pięknie podane. Na stołach jest porządek, kelnerzy i kelnerki co trochę zmieniają talerze. Cała obsługa ubrana jest jednakowo, nawet na poprawinach. Wielkim zaskoczeniem dla nas i naszych gości był udziec podawany w ogrodzie przez fachowo ubranego szefa kuchni a także piękny pokaz sztucznych ogni, zorganizowany przy tym. Chcemy bardzo podziękować całej obsłudze za sprawną pracę.
      Dla Młodej Pary przygotowanych jest bardzo dużo niespodzianek już od samego początku wesela. Bardzo trafionym pomysłem jest grill w ogrodzie w poprawiny. Ogród jest ogromny, znajduje się z boku i za restauracją, z dala od drogi, co w naszym przypadku było bardzo przydatne, ponieważ na weselu było sporo dzieci. Kolejną z atrakcji jest duży plac zabaw a także zamek dmuchany dla dzieci w poprawiny.
      Jednak najważniejszą zaletą tej restauracji jest Pan Zbyszek- menedżer. Jest to odpowiednia osoba na odpowiednim stanowisku, w zasadzie chyba urodzona do kierowania lokalem. Pan Zbyszek potrafi załatwić wszystko, jest bardzo otwarty na wszelkie propozycje dotyczące wesela. Dopracowuje każdy szczegół imprezy, zresztą jest obecny do samego końca na weselu a także poprawinach. Z tego miejsca chcielibyśmy mu bardzo PODZIĘKOWAĆ ZA WSZYSTKO, za to że to wesele przeszło nasze najśmielsze oczekiwania. No i oczywiście zapraszamy w nasze strony na flaszeczkę;)
      Jeśli ktoś zastanawia się czy zrobić tam wesele, to naprawdę WARTO. Gwarantujemy, że będzie zadowolony, ponieważ nie ma nic, do czego można by się tam przyczepić. My śmiało możemy powiedzieć, że był to najważniejszy dzień a w zasadzie weekend naszego życia, dzięki temu, że było to nasze wesele, ale też dzięki miejscu, w którym się odbyło.
      Pozdrawiamy,
      Aneta i Michał
    • bulmex Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 07.09.11, 20:08
      Witamy !
      Nasze wesele odbyło się Dworku w Grabowie nad Prosną 3 września 2011 roku.
      Byliśmy pod ogromnym wrażeniem zarówno organizacji całego wydarzenia, jak i jego obsługi. Wszystko odbyło się tak jak wcześniej zostało ustalone. Pan Zbyszek wraz z całą obsługą dokładali wszelkich starań, aby nasze przyjęcie weselne było przepiękne i perfekcyjnie zorganizowane. Musimy przyznać, że zostało to również dostrzeżone i docenione przez wszystkich gości, którzy nie skąpili pochwał. Jedzenie było bardzo smaczne, pokoje dla gości schludne i czyste, a apartament nowożeńców bajeczny.
      Wszystkim polecamy to miejsce !
      Anna i Krzysztof
    • matheuszek1 Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 18.09.11, 20:13
      Wybór Dworku w Grabowie na miejsce uroczystości weselnej - to strzał w dziesiątkę ! Tak profesjonalnie zorganizowanej imprezy nie zapewni żadna inna restauracja w najbliższej okolicy . Jesteśmy pod wielkim wrażeniem naszego wesela, które odbyło się właśnie tam 10 września 20011r. Składamy gorące podziękowania za wspaniały klimat imprezy na ręce Pana Zbyszka, którego talent organizacyjny i iście "ułańska fantazja" podbiły nasze serca. Wszystkim pracownikom restauracji gorąco za wszystko dziękujemy i życzymy dalszych sukcesów w pracy - wdzięczni za te przepiękne chwile Marta i Arek.
      • asiadaniel_1 Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 06.10.11, 23:48
        Nasze wesele odbyło się w Dworku w Grabowie 1 października 2011, czyli kilka dni temu a już tęsknimy za tym miejscem i z radością myślimy o zbliżającym się balu sylwestrowym, na który się tam wybieramy. Wesele było zorganizowane według najwyższych standardów. Nad wszystkim czuwał do końca poprawin Menedżer - Pan Zbyszek, który jest profesjonalistą i jednocześnie dobrym duchem tego miejsca. Dbał o najmniejsze szczegóły, ponieważ zdaje się byc perfekcjonistą i nie dopuszczac do żadnych niedociągnięc. Niczego dwa razy nie trzeba było Mu powtarzac. Mało tego - sam wychodził z inicjatywą i przedstawiał różne propozycje. Kelnerzy też nie są przypadkowi i wzorcowo z zaangażowaniem wypełniali swoje obowiązki. Lokal jest elegancki i ma duży ogród. Okrągłe stoły ze stylowymi krzesłami prezentują się wytwornie i uginają od ilości różnorodnych smacznych potraw. Całośc obiektu nie wymaga żadnych dekoracji a pokoje były czyste i schludne.
        Podsumowując: Dworek w Grabowie jest idealnym miejscem dla Wymagających.
        Jeszcze raz dziękujemy wszystkim Pracownikom Dworku, że przyczynili się do tego, by ten dzień był najpiękniejszym w naszym życiu.

Pozdrawiamy serdecznie.
        Joanna & Daniel
    • natalia_i_konrad Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 11.12.11, 22:20
      Witamy,
      Jak głosi powiedzenie "lepiej później niż wcale" dołączamy nasz wpis. Nasz wyjątkowy dzień ślubu miał miejsce 27.08.2011. Generalnie całość organizacji można określić jednym słowem... rewelacja. Od momentu rozpoczęcia uroczystości weselnej cały personel wykazał się w pełni swoimi kompetencjami i profesjonalnym podejściem do gości weselnych. Wnętrze sali, otoczenie lokalu itp. zostało opisane w poprzednich postach tak, że nie będziemy powtarzać pozytywnych opinii. Reasumując każdemu można polecić Restaurację "Dworek" w Grabowie.
      Pozdrawiamy.
    • emiliaa88 Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 24.04.12, 15:29
      Witam!
      Nasze wesele miało miejsce 21.04.2012r. Organizacja od samego początku pierwsza klasa!! Precyzyjnie dopracowany każdy szczegół. Już samo pokierowanie gośćmi weselnymi - gdzie zaparkować, jak się ustawić na powitanie młodej pary, gdzie skierować się aby złożyć życzenia, gdzie znajdują się miejsca dla każdego z gości...itd. zachwyciło wszystkich przybyłych na imprezę. Jeśli chodzi o wystój sali to nie trzeba specjalnie zatrudniać firmy dekorującej ponieważ wnętrze jest piękne! Piękny ogród dopełnia całość.
      Jedzenie bardzo dobre. Świetny kontakt z szefem kuchni. Zawsze można zapytać co jak wygląda, jak jest podane co można dodać, aby posiłki były jeszcze bardziej wykwintne.
      Nas najbardziej ucieszył fakt, że Pan Zbyszek załatwił wszystko (tj. wódka, napoje, owoce, ciasta)i o nic nie musieliśmy się martwić! łącznie z ustawieniem zespołu przy wydawaniu jedzenia:)) Pokaz - niespodzianka / powalił wszystkich na kolana!!!
      Szczerze polecamy!!!!

Emilka i Michał
      • yvonka82 Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 05.06.12, 18:22
        Nasze wesele odbyło się 05 maja 2012. Jesteśmy bardzo zadowoleni z naszego wyboru Dworku w Grabowie i bardzo dziękujemy Panu Zbyszkowi, Szefowi Kuchni i Całej Obsłudze- wszyscy byli wspaniali. Dziękujemy za wszystkie niespodzianki, za obsługę i organizację najwyższej klasy, pyszne jedzenie. Nasi goście byli zachwyceni. Szczerze polecamy tą restaurację wszystkim przyszłym nowożeńcom, na pewno będzie to niezapomniane wesele, tak jak nasze było.
        Jeszcze raz bardzo dziękujemy za wszystko i serdecznie pozdrawiamy.
        Iwona i Arkadiusz
        • justyn.aartur Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 01.08.12, 23:51
          Witam :-)
          Nasze wesele odbylo sie 2 czerwca 2012 roku w Dworku. Bylo REWELACYJNIE to za malo powiedziane. W dniu Naszego wesela wszystko bylo dopiete na ostatni guzik przemyslane i przedyskutowane z nami do ostatniego pytania (a mielismy ich naprawde duzo;-) jak to zwykle bywa gdy ktos bierze slub po raz pierwszy i chce aby wszystko bylo idealnie) Zwlaszcza kobiety maja wizje swojego wymarzonego wesela, ja tez ja mialam i musze powiedziec ze Pan Zbyszek oraz cala obsluga wesela wraz z dzielnym oddzialem kucharzy spelnili nasze marzenia. Nie mieszkamy w Polsce wiec mielismy malo czasu na organizacje naszego wesela, Pan Zbyszek pomogl mam zalatwic bardzo wiele rzeczy warto mu zaufac bo wie co robi, to najlepszy menager jakiego spotkalam w Polsce profesjonalista w kazdym calu, a wiem cos na ten temat, bo pracuje w tej branzy. Nasi goscie byli oczarowani restauracja. Jedzenie oraz wszystkie dodatkowe atrakcje byly naprawde super. Nie mozna pominac przepieknego ogrodu utrzymanego w idealnym stanie. Jeszcze raz chcieli bysny podziekowac WSZYSTKIM pracownikom RESTAURACJI DWOREK a w szczegolnosci Panu Zbyszkowi za przepiekne wesele i zaprosic wszystkich niezdecydowanych do odwiedzenia tej restauracji polecamy JUSTYNA I ARTUR
    • beata_christof Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 11.09.12, 19:55
      Witam ! Nasze wesele odbyło się 21.07.2012 roku i jesteśmy bardzo zadowoleni z "Dworku w Grabowie". Po pierwsze, obsługę charakteryzuje wysoki profesjonalizm (otwieranie szampana szablą, zawsze obsługa obecna na sali, nigdy na stole niczego nie brakowało, w toaletach idealny porządek, podczas obsługi tzw. atrakcji zawsze wykazywali się wysokim poziomem kultury osobistej). Po drugie, menedżer w osobie Pana Zbyszka zawsze nad wszystkim czuwa od początku do końca i jest perfekcjonistą w tym co robi. Chętnie służył także pomocą i radą (pomógł z zespołem i alkoholem). Jedzenie było tak pyszne, że nie wiedzieliśmy co jeść. Oczy by jadły ale niestety żołądki już nie miały miejsca :). Ponadto jedzenie z wesela dojadalismy jeszcze miesiac po :) nie trzeba było gotować obiadków :) Grill na poprawinach był strzałem w 10. W taką pogodę goście ze smakiem wyszli na dwór i zajadali się mięskiem oraz popijali piwko. Jednym słowem gdybyśmy mieli organizować jeszcze jakąś większą imprezę w przyszłości to na pewno nie będziemy się długo zastanawiać nad ponownym wyborem Dworku !
    • malgosia_i_kamil Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 21.09.12, 22:44
      Przyjęcie weselne miało miejsce 4 sierpnia 2012 r. Naszym zdaniem (i naszych gości również) Restauracja Dworek w Grabowie nad Prosną to odpowiednie miejsce na zorganizowanie takiej uroczystości. Wystrój sali jest bardzo stylowy, natomiast ogród oraz plac zabaw jest niezastąpionym miejscem w przypadku pięknej pogody, a trzeba wierzyć, że taka właśnie będzie na Waszym weselu:) (u nas taka była). Z pełną odpowiedzialnością możemy polecić to miejsce każdemu, natomiast tym osobom które nadal mają wątpliwości, czy oby na pewno wybrali odpowiednie miejsce na ten szczególny dzień możemy śmiało powiedzieć, że podjęli właściwą decyzję.
      My jesteśmy bardzo zadowoleni! Z Panem Zbyszkiem – managerem - można naprawdę "załatwić" wiele:), potrafi On spełnić różnego rodzaju „zachcianki”. Zachęcamy do zamówienia udźca z pokazem – fantastyczna niespodzianka dla Młodej Pary jak również dla gości weselnych, dla nie jednej osoby coś wyjątkowego i niespotykanego. Naprawdę bajeczny pokaz! Jedzenia było wystarczająco, wszystko ładnie podane ale przede wszystkim było bardzo smaczne:) grill i zimne piwko na poprawinach okazał się świetnym lekarstwem dla najbardziej strudzonych „zabawą” dnia poprzedniego. Po weselu i poprawinach otrzymacie tyle jedzenia, że wystarczy jeszcze na kilka poprawin w domku:) Kucharz restauracji jest do Waszej dyspozycji, pomoże Wam dobrać odpowiednie menu do Waszych gości. Obsługa na weselu absolutnie zorganizowana, każdy dokładnie wiedział co ma robić, a do tego każdy sympatyczny i uśmiechnięty:)
    • asia.adam Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 13.10.12, 00:56
      Dziękujemy za świetnie zorganizowaną imprezę w dniu 29.09.2012 r. Jedzonko było świetne, tutaj ukłony w stronę szefa kuchni:) Cała aranżacja wesela była zasługą pana Zbyszka, od początku traktował nas jak dobrych znajomych,to wielki plus przy organizowaniu takiej imprezy jak wesele. Cała ekipa zasłużyła na piątkę za obssługę gości, wszyscy byli mega zadowoleni i zachwyceni lokalem. Wszystkim zainteresowanym polecamy bo warto.
    • kowaryy Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 25.10.12, 22:57
      Witamy!
      Wszystkim narzeczonym szczerze polecamy Dworek w Grabowie.
      Doskonała organizacja, jedzenie i obsługa zasługują na najwyższą ocenę.
      Przy okazji raz jeszcze dziękujemy panu Zbyszkowi, obsłudze i szefowi kuchni za świetne i niezapomniane przyjęcie weselne.
      Pozdrawiamy
      Ola i Krzysiek
    • 80faga Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 05.11.12, 13:03
      Z lekkim opóźnieniem, ale uśmiechem przywołującym tamte chwile w końcu postanowiliśmy dorzucić parę słów do tego forum. Nasze wesele odbyło się w Dworku w Grabowie w dniu 19 maja 2012 r. Z perspektywy czasu wiemy, że była to w 100 % trafiona decyzja i cieszymy się, że dokonaliśmy wyboru tego właśnie miejsca na nasze wesele. W pierwszej kolejności chcielibyśmy podziękować managerowi - Panu Zbyszkowi! Sądząc po dobrych rekomendacjach zaufaliśmy mu całkowicie i wiemy, że zrobiliśmy dobrze:) Wszystko było od początku do końca profesjonalnie zorganizowane i do końca imprezy doglądane osobiście przez Pana Zbyszka! Zarówno my jak i nasi bliscy jesteśmy pod wrażeniem organizacji i przebiegu całej imprezy. Oczywiście nie możemy nie wspomnieć o szefie kuchni, który zachwycił wszystkich smakami i przepysznymi potrawami. Serdeczne ukłony w jego stronę! Dziękujemy także obsłudze i wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że ten dzień był dla nas naprawdę wyjątkowy!!!
      Serdecznie pozdrawiamy,
      Agnieszka i Tadeusz
    • agnesssslikw Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 26.08.19, 10:50
      My z narzeczonym zdecydowaliśmy że nasze wesele będzie w tym miejscu www.facebook.com/Zajazd-Czarna-Per%C5%82a-2246917138685046/?ref=py_c. Trafiliśmy na ten lokal zupełnie niedawno. Jest świeżo po remoncie i bardzo nam się spodobała sala balowa (rozmieszczenie stołów oraz aranżacji) Do tego wszystko czyste i pachnące. Właścicielka Pani Angelika bardzo miła i pomocna. Jak na razie wszystko ok. Po wesele dam znać jak było
    • jankamym Re: Dworek w Grabowie - nowa restauracja 26.09.19, 10:09
      Byłam w ostatni weekend na wesele w Czarnej Perle i spokojnie mogę polecić ten lokal. Pięknie urządzony elegancko udekorowany. Mają wspaniała kuchnię. Dania ładnie podane i w odpowiedniej ilości. Obsługa pierwsza klasa.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka