torid Re: Polećcie pediatre w Krakowie!!! 21.07.07, 14:27 witam, czy ktoś może polecić dobrego pediatrę - w Krakowie lub Nowej Hucie? Prosze o kontakt - pozdrawiam Odpowiedz Link
mariuscho Re: Polećcie pediatre w Krakowie!!! 16.09.07, 05:53 na ten temat już kilka osób pisało (również ja), ale oczywiście z przyjemnością polecę dwóch pediatrów: dr. Przybyszowski (o ile dobrze pamiętam) z przychodni przy parku solvai (nie pamiętam nazwy ulicy). Park znajduje się na wysokości castoramy przy ul. zakopiańskiej, a przychodnia jest z dala od zgiełku, czyli po drugiej stronie parku. Polecam również panią dr. Kowalczyk - Gajek (proszę wybaczyć jeśli przekręcam nazwisko, bo już od dłuższego czasu mieszkamy w Toruniu) z przychodni na Bieżanowie (bodajże ul. Heleny) oraz z przychodni przy ul Płaszów mały 4 ( tu jednak przyjmuje tylko co czwartek , a czasami nawet jej nie ma w czwartek .... należałoby się dowiedzieć). Ta Pani jest rewelacyjna, choćby z powodu podejścia do dziecka i rodzica (informuje o wszystkim co zdiagnozuje, co podejrzewa itp. po prostu informuje rodziców o wszystkim, a mój syn choć nie śmiały i zamknięty rozmawiał z tą Panią jak ze swoją ciocią). Dużo profilaktyki, środków wzmacniających i podstaw homeopatii, a przede wszystkim wyczuwalna chęć pomocy i zainteresowanie osobą choregto smyka, co w mym odczuciu jest na równi ważne jak odpowiednia diagnoza. Pozostałe Panie w tej przychodni również są odpowiedzialne i zaangażowane, więc raczej polecałbym bez ogródek całą przychodnię z wyjątkiem Pani Żak-Komala (homeopatka). Brak zainteresowania dzieckiem i chorobą. Lekarstwa przypisuje na zasadzie "byłeś u lekarza, nalerzy się recepta". yyyyyyyy Pozdrawiam wsiech. Odpowiedz Link
martuszkaw dr Gajek - podpisuję się obiema rękami! 17.10.07, 21:29 Zgadzam się z opinią Mariuscho odnośnie dr Gajek. Moja córka w jej gabinecie w ogóle nie odczuwała stresu związanego z wizytą lekarską, traktowała to jako wizytę u "cioci", u której jest mnóstwo zabawek i bada się serduszko misiowi. Dodatkowe plusy to: ostrożność w stosowaniu antybiotyków, rewelacyjna komunikacja z rodzicem, wyjątkowa trafność diagnozy (do mojej miała wyjątkową intuicję). Niestety, zmuszeni do przeprowadzaki z Krakowa, zmieniliśmy pediatrę, nad czym ubolewam do dzisiaj. M. Odpowiedz Link
dalla1 Re: Polećcie pediatre w Krakowie!!! 30.11.07, 17:53 Mam pytanie dotyczące Pani Gajek. Czy jako przeciwnik homeopatii mogę sie do niej wybrać? czy opiera się głównie na homeo? Odpowiedz Link
mariuscho Re: Polećcie pediatre w Krakowie!!! 20.05.08, 13:05 o ile mi wiadomo to dr. Gajek nie ma specjalizacji z homeopatii (mogę się jednak mylić), nie mniej jednak nie widzę problemu. jeśli nie chcesz leków homeopatycznych możesz o tym powiedzieć, jednak najważniejsze są przecież trafność diagnozy i skuteczność leczenia, ale również atmosfera i podejście do małych pacjentów. pozdrawiam Odpowiedz Link
lofmitender Re: Polećcie pediatre w Krakowie!!! 11.06.12, 10:01 potwierdzam zak-komala.... to nie jest trafny wybór :( zdiagnozowala u synka skaze i ok przepisalam nutramigen - ok ale po 3 miesiacach kazala u 2 mies dziecka robic proby z zwyklym mm ...zenada , brak podstaw pediatrii Odpowiedz Link
smutna90 Re: Polećcie pediatre w Krakowie!!! 02.10.12, 14:03 Ja oczywiście mogę polecić Panią dr Grażynę Więcek, bardzo fajny lekarz rodzinny, jak również pediatra dziecięcy. Odpowiedz Link
colaja Re: Polećcie pediatre w Krakowie!!! 08.06.15, 00:25 hmm - późno odpisuje ale jak po 3 miesiącach u 2-miesięcznego dziecka... coś nie tak... i bardzo dobrze kazała - przewód pokarmowy dojrzewa z czasem u niektórych dzieci - więc próby jak najbardziej wskazane - nie rozumiem podejścia niektórych mam.... to jest żenada Odpowiedz Link
kolibert Re: Polećcie pediatre w Krakowie!!! 15.09.08, 00:01 Witam, Ja bardzo polecam dr Agnieszkę Morańda (przyjmuje np w CM Lim na Herbewie). Doświadczona, kompetena, z sercem do dzieci, jest na każde wezwanie, do dyspozycji telefonicznej...Nie zasiewa niepokoju i jej metody się sprawdzają. Aga Odpowiedz Link
papiki Re: Polećcie pediatre w Krakowie!!! 19.10.07, 15:04 dr Miłosz Przybyszowski, przychodnia na ul. Niemcewicza, przyjmuje w środy (dziecko zdrowe 14.30-16.30, dz.chore od 16-30). Dla mnie rewelacja, po wczesniejszych wizytach w przychodni na Kutrzeby - niewiedza n/t niemowląt wszechogarniająca Odpowiedz Link
kasiek851 Re: Polećcie pediatre w Krakowie!!! 08.04.11, 16:32 Ten ,,lekarz" to jest tragedia mialam z nim raz do czynienia i nigdy wiecej Zdecydowanie odradzam Odpowiedz Link
otylka_net Re: Polećcie pediatre w Krakowie!!! 14.09.11, 09:06 W ostatni weekend wyladowałam na Kutrzeby u pana Miłosza. Zgadzam sie, że to dobry pediatra, ma podejście do dzieci, do tego jest spokojny i z poczuciem humoru. a co najważniejsze postawił trafną diagnozę i zalecił odpowiednie leczenie. Córka zdrowieje. Szkoda tylko, że na Niemcewicza przyjmuje i tylko raz w tygodniu, bo moim zdaniem najlepiej mieć pediatrę na tyle blisko, by zawsze mozna do niego szybko dotrzec bez przedzierania sie przez całe miasto w korkach. Odpowiedz Link
ania.p.pl Re: kowalczyk-gajek 20.10.10, 12:48 obecnie tylko prywatnie ma gabinet w biezanowie ul.mala gora ale nie pamietam jaki numer bloku pani doktor ma strone internetowa wiec mozna poszukac Odpowiedz Link
karolinaxo Re: Polećcie pediatre w Krakowie!!! 24.09.16, 10:53 Nie Kraków ale całkiem blisko- Tarnów przychodnia [url]http://www.oftaldent.pl/[/url] Odpowiedz Link