Dodaj do ulubionych

Z jakich materiałów, książek i czasopism korzystac

15.02.05, 16:46
Z jakich materiałów, książek i czasopism korzystać by być dobrą kosmetyczką?
Obserwuj wątek
    • tyczka_82 Re: Z jakich materiałów, książek i czasopism korz 16.02.05, 16:08
      Polacem bardzo czasopisma "Beauty Forum" , "Paznokcie"
      Książka "Kosmetyka stosowana"
      • 82nati Re: Z jakich materiałów, książek i czasopism korz 08.03.05, 08:55
        również polecam to czasopismo oraz "Harmonia". Z książek moim podręcznikiem
        także było kosmetyka stosowana. Ale dla mnie ta książka jest strasznie uboga,
        To jest raczej ksiązka dla hobbistów czy interesujących się kosmetologią "tylko
        dziś", a jutro zobaczymy. Z drugiej strony porusza wszystkie tematy, po
        troszku, nie w pełni ale porusza każdy podstawowy temat związany z zawodem więc
        polecam jako literaturę startową.
        • a.kopiko1 Re: Z jakich materiałów, książek i czasopism korz 24.03.05, 23:16
          Polecam książkę przygotowującą do zabiegu "Kosmetyka", taka bardzo gruba, w
          fioletowej oprawce, jakiejś holenderskiej autorki Imke cośtam. Dla mnie to jest
          podstawa. Kosmetyka stosowana też jest bardzo dobra i wcale nie dla hobbystów,
          kosmetyczki z niej właśnie korzystają. Ja czytam też Les Novoules des Estetiques
          (nie wiem jak to się dokładnie czyta), Kosmetologię. Ostatnio kupiłam też
          książkę barbary Jaroszewskiej "kosmetologia" i też czytałam ją z wielkim
          zainteresowaniem i dużo nowego się nauczyłam. Na Allegro kupuję też starsze
          książki bo tam jest też wiele ciekawych rzeczy omówionych, tj. kosmetyka
          lekarska Rudowskiej albo zarys kosmetyki lekarskiej.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka