oki_nio 15.02.05, 16:46 Z jakich materiałów, książek i czasopism korzystać by być dobrą kosmetyczką? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tyczka_82 Re: Z jakich materiałów, książek i czasopism korz 16.02.05, 16:08 Polacem bardzo czasopisma "Beauty Forum" , "Paznokcie" Książka "Kosmetyka stosowana" Odpowiedz Link
82nati Re: Z jakich materiałów, książek i czasopism korz 08.03.05, 08:55 również polecam to czasopismo oraz "Harmonia". Z książek moim podręcznikiem także było kosmetyka stosowana. Ale dla mnie ta książka jest strasznie uboga, To jest raczej ksiązka dla hobbistów czy interesujących się kosmetologią "tylko dziś", a jutro zobaczymy. Z drugiej strony porusza wszystkie tematy, po troszku, nie w pełni ale porusza każdy podstawowy temat związany z zawodem więc polecam jako literaturę startową. Odpowiedz Link
a.kopiko1 Re: Z jakich materiałów, książek i czasopism korz 24.03.05, 23:16 Polecam książkę przygotowującą do zabiegu "Kosmetyka", taka bardzo gruba, w fioletowej oprawce, jakiejś holenderskiej autorki Imke cośtam. Dla mnie to jest podstawa. Kosmetyka stosowana też jest bardzo dobra i wcale nie dla hobbystów, kosmetyczki z niej właśnie korzystają. Ja czytam też Les Novoules des Estetiques (nie wiem jak to się dokładnie czyta), Kosmetologię. Ostatnio kupiłam też książkę barbary Jaroszewskiej "kosmetologia" i też czytałam ją z wielkim zainteresowaniem i dużo nowego się nauczyłam. Na Allegro kupuję też starsze książki bo tam jest też wiele ciekawych rzeczy omówionych, tj. kosmetyka lekarska Rudowskiej albo zarys kosmetyki lekarskiej. Odpowiedz Link