Dodaj do ulubionych

Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi)

17.11.10, 14:00
Jak w temacie.
Chyba już wystarczy rządów jego i jego "ekipy" choć to bardzo lakoniczne określenie.
Choćby sekretarz Tadeusz Wasilewski, którego możemy bliżej poznać w poniższym reportarzu:

www.youtube.com/watch?v=7JGD9ZwicrQ
I sam wójt już zmęczony, chwilami tak bardzo, że Policja musi interweniować, żeby nie kierował samochodem jak jest zmęczony.

Do wyboru jest lokalny przedsiębiorca Grzegorz Piasecki oraz znany ze swojego hotelu i krótkiej kariery u boku Leppera Zbigniew Witaszek.
Obserwuj wątek
    • kruszyna89 Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 18.11.10, 14:16
      Nie rozumiem, dlaczego mamy dać odpocząc.Trzeba wykorzystać fakt, że Wójt tejże Gminy jest dobrym gospodarzem. W ciągu ostatnich 4 lat zostało wykonane dużo inwestycji, które wpłynęly pozytywnie na życie mieszkańców. Nowe drogi, kanalizacja, wodociągi i dużo by tu jeszcze wymieniać.

Może lepeij niech Pan się zajmie sobą, a decyzję pozostawi wyborcom.
      • d-harry Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 18.11.10, 14:41
        Czy ja komuś odbieram prawo do decydowania na kogo głosuje w wyborach?
        Sugeruje jeszcze raz przeczytac ze zrozumieniem,bo jak na razie użytkownik kruszyna89 zachowuje się jak "prawie" obiektywny i bezstronny obrońca wójta.
        Ja np. sam jestem wyborcą w gminie Czosnów i nie zamierzam na obecnego wójta głosować.
        Powód - choćby jego skandaliczna wypowiedź komentująca bezprawne zajęcie drogi gminnej przez sekretarza gminy.
        Inwestycje w gminie były i to jest dobrze ale mam zamiar głosować na nową osobę, żeby przewietrzyła gminę z układzików i kumoterstwa stworzonego przez obecnego wójta i jego otoczenie.
        • czosnowiak13 Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 18.11.10, 17:47
          Ble, ble, ble.... Jakie układziki i kumoterstwa! Hmm... np. kandydaci na radnych p. Witaszka to jego pracownicy lub znajomi - to co to niby jest?
          A poza tym o jakiej "drodze gminnej" mówimy? Można to sprawdzić, np. w starostwie - jak mniemam teren o którym d-harry pisze nigdy nie był drogą, lecz działką gminną, kto twierdzi inaczej jest w błędzie i pisze nieprawdę.
        • tgserwis Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 20.11.10, 00:20
          d-harry napisał:

> Inwestycje w gminie były i to jest dobrze ale mam zamiar głosować na nową osobę
          > , żeby przewietrzyła gminę z układzików i kumoterstwa stworzonego przez obecnego wójta i jego otoczenie.

Rozumiem, że po to, by móc wstąpić do nowych układzików korzystnych dla Ciebie?
          Może zamiast pisać oszczerstwa podasz jakieś przykłady tego kumoterstwa? Bo podany przykład z P. Wasilewskim jest psu na budę. Wójt oficjalnie wezwał w/w do zgodnego z prawem uregulowania sprawy. Jednoznacznie stwierdzając, że obecna sytuacja jest naruszeniem prawa.
    • czosnowiak13 Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 18.11.10, 17:36
      Nie widzę sensu w tej wypowiedzi...
      Obecny wójt sprawdził się w swojej roli, jest dobrym gospodarzem... Nikt nie jest doskonały, więc stawiając na jednej szali to czego dokonał, a na drugiej - to czego nie zrobił - przewaga jest miażdżąca na korzyść jego sukcesów. Myślę, że wiele osób nie docenia tego co mamy i marzy im się nieznana podróż z kimś nowym. Czy to nie jest zbyt ryzykowne? Poza tym odpocząć to raczej powinni kandydaci- p. Piasecki i p. Witaszek - obaj w wieku 68 lat, a to jak mi wiadomo już 3 lata po wieku emerytalnym...
      • maaciejkaa Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 18.11.10, 20:49
        czosnowiak13 napisał:
        > Poza tym odpocząć to raczej powinni kandydaci - p. Piasecki i p. Witaszek - obaj w
        > wieku 68 lat, a to jak mi wiadomo już 3
        > lata po wieku emerytalnym...

Dokładnie, zamiast w tym wieku usiąść sobie w ciepłych bamboszach przy kominku to rządzienia im się zachciało. Z tego co wiem, to w tym wieku nawet biskupów odwołują ze stanowisk.
    • tgserwis Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 18.11.10, 19:00
      Zdecydowanie zgadzam się z Kruszyną i Czosnowiakiem. Nie mieszkam wprawdzie w Gminie Czosnów od urodzenia, a zaledwie od 13 lat, ale WSZYSTKIE moje kontakty z gminą i jej pracownikami, wszystkie sprawy urzędowe poczynając dawno temu od spraw budowlanych, geodezyjnych, odbiór, meldunek, dowody osobiste, założenie działalności gospodarczej i jej obsługa, wodociąg, panele słoneczne i generalnie wszystko inne oceniam bardzo wysoko. Normalności i sensownego gospodarowania zazdroszczą nam inne gminy, z Łomiankami na czele.
      Nie należy też zapomnieć o efektywnym pozyskiwaniu i dobrym wydawaniu pieniędzy unijnych oraz o gospodarskim podejściu do wszystkich innych spraw.
      Dla mnie osobiście ekipa obecna pracuje dobrze i nic przeciw nim powiedzieć nie mogę. Sprawa Pana Wasilewskiego mnie nie rusza. To problem sąsiedzki, a nie gminny i nie ma nic wspólnego z osobą Burmistrza. Też mógłbym sporo powiedzieć o swoich sąsiadach, tylko po co?
      A że raz Burmistrzowi zdarzyło się jechać samochodem po spożyciu? A któremu z kierowców z wieloletnim stażem się nie zdarzyło?
      • d-harry Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 19.11.10, 23:16
        " A że raz Burmistrzowi zdarzyło się jechać samochodem po spożyciu? A któremu z kierowców z wieloletnim stażem się nie zdarzyło?"
        burmistrza to jeszcze w Czosnowe nie mamy, przynajmniej na razie....
        odnośnie cytowanego fragmentu wypowidzi to całkowita kompromitacja - sugeruję spróbować tego argumentu w rozmowie z osobą której dziecko lub współmałżonek został zabity na drodze przez kierowcę z wieloletnim stażem, któemu zdarzyło się jechać samochodem po spożyciu
        • tgserwis Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 20.11.10, 00:13
          No tak, rzeczywiście. Napisałem " Burmistrz" zamiast " Wójt". Mój błąd, przepraszam.
          Zasugerowałem się łomiankowskim biciem piany na temat wyborów.
          Natomiast co do drugiej części, to rozumiem że Ty jesteś świętym za życia i wszyscy inni którzy jakikolwiek błąd w życiu popełnili powinni się smażyć w ogniu piekielnym?
          Oczywiście nie popieram ani nie usprawiedliwiam jazdy samochodem po pijaku. Ale kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamieniem. A później niech zrobi rachunek sumienia.
    • nowy_czosnek Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 19.11.10, 10:16
      Witam,
      Jestem nowym mieszkancem i slabo sie jeszcze orientuje jesli chodzi o kandydatow na wojta. Czy ktos moglby napisac cos wiecej o panu Piaseckim poza tym, ze ma swoja firme budowlana? Poszukiwalam informacji w internecie, ale nic nie znalazlam poza paroma punktami programu, ktore wydaja mi sie dosc ogolne... Pana Witaszka nie rozpatruje z oczywistych wzgledow.

Z gory dziekuje
      • unodostres Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 19.11.10, 14:03
        Pan Piasecki mieszka w... Łomiankach (nie żebym sie czepiał;)). Od kilku kadencji próbuje zostać wójtem a próbuje na 3 tygodnie przed każdymi wyborami. Jedyną znaną mi metodą przedwyborczej agitacji jest atakowanie rady gminy i wójta na zebraniach wiejskich tuż przed wyborami. Poza tym okresem praca na rzecz gminy chyba go nie interesuje. Wygląda na to, że jego prawą ręką w Czosnowie jest Manowski (kandyduje na radnego), który na wspomnianych zebraniach po zakończeniu przemowy Piaseckiego wstaje i mówi: "szanowni państwo tak nie może być żeby" i powtarza słowo w słowo co powiedział Piasecki.
        O programie Piaseckiego nic nie wiem, za to Manowski w jednej z ulotek wymienił jako "swoje" punkty przyjęte na zebraniu wiejskim dotyczącym odnowy wsi Czosnów (!) , na szczęście w ostatniej ulotce już tego nie zamieścił…
        • you-zef Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 19.11.10, 15:44
          W ostatniej ulotce nie umieścił "swojego" programu, ale za to w swojej ostatniej gazecie, w wywiadzie ze sobą a i owszem.
          • nowy_czosnek Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 19.11.10, 16:07
            Dziekuje bardzo za wszystkie informacje. Trudno je zebrac, brakuje mi mocno aktywnej dyskusji na forum czosnowskim ;-) - tym bardziej wielkie dzieki za wszystkie wpisy. Mam z nich nieodparte wrazenie, ze konkurencja wsrod kandydatow na wojta jest bardzo slaba...

Jesli ktos jeszcze tego nie znalazl, a potrzebuje, to przesylam link do programu pana Piaseckiego, Manowskiego i pozostalych osob z ich komitetu:
            www.gminablizejludzi.pl/?p=95
            Czekam na dalsze wpisy, mamy juz czas na "agitacje" tylko do 24.00!!! :-)
            pozdrawiam serdecznie
            nowy_czosnek
      • viper.38 Re: Dajmy już odpocząć wójtowi (Kręźlewiczowi) 19.11.10, 21:54
        KWW Forum z którego kandyduje p. Piasecki stworzyło na potrzeby kampanii stronę www.gminablizejludzi.pl Tam można poznać kandydatów i ich programy.
        Odnosząc się do tego, co chce zmienić p. Piasecki pozwolę sobie na komentarz. Kandydat pisze, że wszystkie decyzje wójta i organów gminy będą jawne, dziwne, bo jawne są. Kilka następnych punktów pozostawiam bez komentarza ponieważ są bardzo ogólne, np. stwierdzenie, że „uważa za konieczne wprowadzenie zasad działania nie tylko zgodne z literą prawa, ale przede wszystkim uwzględniające potrzeby mieszkańców” jest mocno zastanawiające bo, kto twierdzi że powinno być inaczej? To oczywiste. P. Piasecki zapewni dostęp wszystkich dzieci do przedszkoli – pytanie gdzie je utworzy, czy w miejscu obecnych szkół, których rozbudowie był przeciwny (np. sali sportowej w Sowiej Woli) będąc wiele lat temu radnym gminy Czosnów? Jestem również szczerze zainteresowany tym, w jaki sposób podniesie „poziom nauczania w jednostkach szkolnych podległych Wójtowi Gminy”. Odnośnie zajęć dodatkowych dla dzieci i młodzieży: od swojego dziecka dowiedziałem się, że wszystkie gimnazja gminy Czosnów przystąpiły do realizacji projektu „Zagrajmy o sukces” w ramach środków unijnych. Jest to kilka godzin dodatkowych zajęć tygodniowo, w tym np. zajęcia sportowe, historyczne, pedagogiczne, dziennikarskie.
        Natomiast zastanawia mnie hasło „gmina bliżej ludzi”. Jak się ono ma do faktu, że do opisu programu p. Manowskiego – kandydata na radnego w Czosnowie nie można dodać komentarza. W jaki sposób chce być „bliżej” skoro już jako kandydat blokuje do siebie dostęp, czy boi się komentarzy, a może prawdy? Faktem jest natomiast, że wiele punktów programu p. Manowskiego to skopiowane pomysły zawarte w „Planie Odnowy wsi Czosnów”, który to plan opracowany przez kilka osób, po konsultacjach z mieszkańcami został przyjęty uchwałą zebrania wiejskiego a następnie zaakceptowany przez radę. Ponad połowa mieszkańców może powiedzieć, że to są ich pomysły, że to jest też ich program, więc czy to nie jest przypisywanie sobie praw do czegoś, co już dawno jest własnością mieszkańców a realizowane i tak będzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka