Dodaj do ulubionych

a kto z was mieszka w folwarcznej?

05.03.06, 23:36
Obserwuj wątek
    • michall.m Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 05.03.06, 23:38
      bo b.ciekaw :)jak wam sie tu mieszka i czy dobre ludziska wkoło?
      • xudys Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 06.03.06, 10:25
        Ja mieszkam. Mieszka sie bardzo fajnie :).
        Marcin
        • michall.m Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 06.03.06, 10:56
          a, no to super, a sasiedzi, ok? raczej przyjazni czy kazdy sobie i anonimowo?
          a jak zasypie? da sie do szkoły dotrzeć? a troche młodych jest?
          sorki za ilość pytań, ale chciałbym wiedzieć jak najwięcej o nowym miejscu
          zam.:)))
          • xudys Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 06.03.06, 12:57
            Sąsiadów poznaje powoli, mieszkańcy są ok. Dojazd bezproblemowy, można jechać do trasy gdańskiej
            przez Cybylice lub przez Dobrzyń. Prawdopodobnie 18 marca jest spotkanie w remizie OSP. Myśle że tam
            będzie można poznać sąsiadów.
            • michall.m Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 06.03.06, 18:46
              dzięki,
              pozdrawiam,
              michał
              • kaama1 Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 07.03.06, 11:06
                Ja też mieszkam w Folwarcznej.Co do szkoły,to nie ma problemu,jezdzi bus
                szkolny.A sąsiedzi w większości super,raczej młodzi.W lecie życie towarzyskie
                kwitnie-grille i itp.Od kiedy będziesz naszym sąsiadem?
                • michall.m Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 07.03.06, 14:51
                  mam nadzieję, że nie później niż wiosną 2007...
                  mam pytanie: a dużo ludzi traktuje te miejscowość tylko letniskowo?, a jeśli
                  tak, to czy ich domki są okradane?
                  Pozdrawiam,
                  michał
                  p.s. a jesli ktoś musi dojechać do szkoły/uczelni do warszawy, a nie zawsze
                  może samochodem to co wtedy? też są dobre połączenia?
                  • kaama1 Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 07.03.06, 15:35
                    Większość to mieszkańcy "na stałe".I prawie wszyscy dojeżdżają do W-wy do
                    pracy,szkoły,wożą dzieci do przedszkola.Prawdę mówiąc nie znam ,kto by nie miał
                    samochodu...Ale rano,jest jakiś autobus do Marymontu.o godz.6.20.A co potem ,to
                    nie wiem.To chyba jedyny minus tych stron-słaba komunikacja.A reszta,to same plusy!
                    • michall.m Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 07.03.06, 16:41
                      no tak..., dzięki, dltego własnie bntuje sie przed wyprowadzka na stałe z w-wy,
                      nie koniecznie chcę jeździć codziennie na SGH samochodem rodziców, a na własny
                      nie bardzo mnie jeszcze stać :(( wiadomo: "biedny student", ale mam nadzieje,
                      że jak bedę na działce to się zobaczymy :), może wprowadzisz mnie w klimat tego
                      miejsca...
                      • xudys Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 07.03.06, 17:35
                        Mozna jeszcze dojechac do Nowego Dworu. Autobusem, skuterem, samochodem, tam wsiadasz w pociąg
                        i po 50 minutach jestes na Gdańskim, a metrem do SGH to chyba z 10 minut. Podróż samochodem do
                        NDM 10 -15 min. W lecie dojezdzam do pracy maxi skuterem, taniej i szybciej. Fatalnie ze niema
                        prywatnych busów, ale może to kwestia czasu bo okolica sie dynamicznie rozbudowuje.
                        ps. Sowia Wola Folwarczna to chyba biegun zimna, dzisiaj w nocy bylo -21.9 min :)
                        • michall.m Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 07.03.06, 22:55
                          brrrr, trzymajcie się cieplutko! :)))
                          • kaama1 Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 08.03.06, 20:28
                            Dobrze,że nie mam terometru za oknem i żyje w "błogiej nieświadomości" jaka
                            temp.za oknem.Myślę,że "biednego"studenta ktoś zawsze do miasta podwiezie?!Tyle
                            osób stąd jezdzi do stolicy!
                            • wegen Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 08.07.06, 22:54
                              podejrzewam, że w tym roku nie zamieszkam na stałe, ale mamy zamiar pobyć sobie
                              w przyczepie:)
                              podobno nasz sołtys to taki "ludzki pan"; macie jakieś doświadczenia w tym
                              temacie?
                              • cotoneaster Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 31.07.06, 20:39
                                To Twoja przyczepa tak w "polu" na ogrodzonej działce?
                                • wegen Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 01.08.06, 14:07
                                  hihihi:))) Internet w przyczepie????????????
    • wegen Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 22.07.06, 20:05
      myślałam,że można sobie miło spędzić sobotni, słoneczny dzień w Sowiej...
      człowiek nie zna możliwości sąsiadów... niestety... okazuje się, że można bez
      przerwy szlifować jakieś drewniane pałki przez cały dzień! z przerwą na
      deszcz... modliłam się o deszcz podwójnie - ze względu na suszę i... na
      sąsiada... coby się nie przepracował... niestety zanosi się na pogodny wieczór,
      a siły sąsiada są niespożyte... o! zaczął! no to mam godzinę borownia! ludzie!
      błagam! bierzcie pod uwagę, że nie mieszkacie sami! sobota służy do odpoczynku!
      od hałasu i zgiełku również!!!!!!!!! bawcie się, ale nie borujcie!!!!!!!!!!!
      oszaleć można! chyba oddam tę działkę w dobre ręce!
      • xudys Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 24.07.06, 10:53
        zawsze możesz do lasu się przejść, no ale tam komary
        • xudys Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 24.07.06, 14:56
          Musisz troche inaczej do tego podejść.
          To nie są działki rekraacyjne, ludzie tutaj normalnie mieszkają, większość na codzień pracuje, najczęściej
          w Wawie, dlatego każdy wolny czas poświęcają na dopieszczanie swoich ogródków i domów.
          Pozdrawiam
          • wegen Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 26.07.06, 11:18
            Ja też mam zamiar tam mieszkać i pewnie co nieco piłować:) ale... okazuje się,
            że można zmienić sposób owej pracy! Wystarczyła zmiana miejsca pracy i już było
            cudnie! Nawet wieczorne szlifowanie nie przeszkadza, jeśli odbywa się np. w
            garażu! A wysyłanie mnie do lasu... no cóż... trudno spacerować przez cały
            dzień... a na spacerze byłam... Pozdrawiam serdecznie i naprawdę nie - czepiam
            się, tylko zwracam uwagę na sprawy, które mogą być uciążliwe. A ogólnie
            sąsiedzi są FANTASTYCZNI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!::::)))))))))))))
    • efgh Re: a kto z was mieszka w folwarcznej? 19.08.06, 21:37
      Nie mieszkam, ale.....
      Dziś spędziłam cudowny dzień na wspaniałym garden party na ulicy Kaliny :)))))
      Pyszne jedzonko, wino i śpiew......
      A przede wszystkim Kochani i gościnni Gospodarze, którzy w swojej łaskawości
      zaprosili na przyjęcie także i mnie!
      Taka Sowia Wola Folwarczna - to mi się podoba!!!!
      Dziękuję i pozdrawiam serdecznie!!!!
      • efgh Re: Wegen ;) !!!!!!!!!!!!!! 21.08.06, 16:39
        wegen,
        ściskam mocno i dziekuję za przemiły dzień!
        :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
        • michall.m Re: Wegen ;) !!!!!!!!!!!!!! 21.08.06, 20:33
          oj zazdroszczę imprezki ;)
          a mnie nie było :(
          Pozdrawiam Sowiowolaków Folwarczniaków! :)
          Michał
          • wegen Re: Wegen ;) !!!!!!!!!!!!!! 22.08.06, 23:26
            szkoda, że sąsiedzi nie wpadli... trochę smutno, ale okazuje się, że na
            Przyjaciół zawsze można liczyć:))))))))) Mam nadzieję, że nastepnym razem
            spotkamy się w większym sowiowolofolwarcznym gronie... hm?... dam znak na
            forum! o! jakiś Sylwester?...
            • farbina Re: Wegen ;) !!!!!!!!!!!!!! 23.08.06, 15:17
              a czy z zaprzyjaźnionej Mikołajówki też można przybyć? Na Sylwestra zalcam zakup
              łopaty oraz butów filcowych (ja mówię na nie gumofilce) już teraz. potem trudno
              dostać...my odśnieżaliśmy drogę 4 razy w Sylwestra żeby goście mogli dojechać...
              • wegen Re: Wegen ;) !!!!!!!!!!!!!! 23.08.06, 22:36
                a i z Paryża i z Mikołajówki i zewsząd, gdzie sympatyczni ludzie na zabawę
                ochotę mają!!! o gumofilcach pomyślę zawczasu, może w promocji będą:))) jak
                tylko będziemy zbierać się na piknik albo i wieczorynkę - ogłoszę na forum:))))
                sąsiadów dobrych nigdy za wiele! nawet dalej niż za miedzą...
        • wegen Re: Wegen ;) !!!!!!!!!!!!!! 22.08.06, 23:31
          eee drobnostka:) to dzięki przemiłym gościom! a ci, którzy zaproszenia nie
          przyjęli... niech żałują może... i błędu nie powtarzają!
          a powtórka -
          będzie!!! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          przy nalewce z aronii oczywiście!
          • zib-zab Re: Wegen ;) !!!!!!!!!!!!!! 28.08.06, 22:01
            Witam,
            My mieszkamy w SW od 3 lat (nie Folwarcznej;)) I też uważamy, że miejsce jest
            super. Chętnie poznamy sąsiadów zza miedzy;-))
            • wegen Re: Wegen ;) !!!!!!!!!!!!!! 29.08.06, 18:08
              może w sobotę będziemy robić porządki na działce:) zapraszam na ulicę Kaliny w
              Sowiej Folwarcznej:))))))
              • zib-zab Re: Wegen ;) !!!!!!!!!!!!!! 30.08.06, 11:48
                Super. Jeśli pogoda pozwoli to chętnie się spotkamy. A będziecie na działce
                przez cały dzień? A jakiś numer macie? Coś charakterystycznego? Żeby wysłać
                wiadomość prywatną po prostu trzeba najechać na nazwę innego użytkownika i
                wysłać wiadomość tylko do niego.
                • wegen ognisko w SWF 01.10.06, 11:26
                  jeśli ktoś z Was był wczoraj na ognisku, to SERDECZNIE POZDRAWIAM! i coraz
                  bardziej chcę już w tej SWF na stałe zamieszkać:) do zobaczenia przy następnych
                  kaszankach!
                  • maaciejkaa Re: ognisko w SWF 04.10.06, 22:41
                    Czy mowisz o kaszance wyborczej kandydata na radnego? :D
                    • wegen Re: ognisko w SWF 04.10.06, 23:05
                      nie wiem czyja byla kaszanka... w każdym razie - nie zatruta! :) coraz bardziej
                      mi ta SWF do gustu przypada!:)
                    • xudys Re: ognisko w SWF 05.10.06, 10:10
                      A kto kandyduje z SWF?
                      • maaciejkaa Re: ognisko w SWF 05.10.06, 22:32
                        Chyba obecny Pan Radny, czyli wasz sołtys.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka