Dodaj do ulubionych

Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie?

22.10.12, 10:08
Chciałam się wybrać na depilację do Yasumi Epil, tylko pytanie czy ktoś z Was był w tym gabinecie? Słyszałam bardzo dobre opinie o zabiegach fotodepilacji, ale chciałam jeszcze o to dopytać. Ja ze skutecznością takich zabiegów? Ile trzeba ich wykonać, żeby efekt był naprawdę zadowalający?
Obserwuj wątek
    • anetab54 Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 24.10.12, 19:04
      Ja chodzę do No+Vello i jestem bardzo zadowolona. Też wykonują fotodepilację, za 99zł za zabieg. Często mają ciekawe promocje. Zabiegi wykonuje się raz w miesiącu, ale jaka różnica. Efekty widać już po 3 zabiegach, ale u każdego podobno indywidualna ilość zabiegów.Polecam. :)
    • medi4 Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 25.10.12, 19:55
      Jeśli chcesz wyrzucić pieniądze to idź na fotoepilację do Yasumi ja byłam i mogę powiedzieć ,że to porażka bo to nie laser tylko IPL i rozjaśnia włosy i osłabia a nie usuwa. Ostatnio zgadałyśmy się z moją fryzjerką która korzystała z fotoepilacji cały rok i nadal ma włosy tylko że słabsze wolniej trochę rosną ale szczecinka jest.Poleciłam jej Majestic-Derm w Pruszkowie gdzie sama robiłam depilację laserem Light Sheer który jest merolem w śród laserów diodowych do depilacji, maję ceny dużo niższe niż warszwskie dodatkowo na miejscu gdy ich odwiedzisz dostajesz super rabaty ,że starczy na drugą depilację. Ja jestem zadowolona fachowy personel miła atmosfera i co ważne tanio i włosy nie odrastają.
      • yafa Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 26.10.12, 10:16
        Ja byłam na fotodepilacji w Yasumi epil i jestem zadowolona. Zabiegi fotodepilacji wykonywane są przy użyciu urządzenia SpectrumV™, działającego w technologii E-Ligh (IPL+RF), wiec nie wiem dlaczego piszesz medi4, że to tylko IPL. Poza tym w tym gabinecie kosmetycznym można wykonać bezpłatny zabieg fotodepilacji, żeby się przekonać jak on działa na nasze owłosienie.
      • makao335 Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 15.12.12, 20:20
        Majestic-Derm w Pruszkowie, jak sie wpisze ich nazwę wyskakują teksty tego samego typu... buuu co za autoreklama owego salonu. skoro sami musicie pisać siebie pochlebne opinie to, to jest dopiero porażka.
        • ganamstyle Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 11.01.13, 15:33
          Brawo makao335! Zgadam się z Tobą w 100%. Też mnie to wkurza, gdy ktoś podszywa się pod klientów próbując zachwalać swój gabinet a przy tym krytykując innych. Nie dość, ze Majestic Derm otworzył się tuż obok innego gabinetu fotoepilacji, to działają bardzo nieuczciwie próbując przejąć ich klientów i dodając krytyczne opinie na temat ich zabiegów w każdym możliwym miejscu. Sory ale nie rozumiem jak można działać w ten sposób!
          Dodam też, że kilka lat temu robiłam sobie całą serię laserem Light Sheer w innym salonie i niestety... włosy po roku odrosły. Moje koleżanki też mają podobne doświadczenia, więc wygląda na to, że żadna metoda nie daje 100% gwarancji. Więc proszę nie wciskać ludziom kitu o cudownym laserze i cudownym gabinecie - niech ludzie sami wybiorą metodę depilacji i salon.
        • anna.maria.slomkowska Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 09.02.15, 15:32
          Zdecydowanie nie polecam Majestic Derm w Pruszkowie! Przede wszystkim zraziłam się tym, że działają bardzo nieuczciwie wykorzystując bliskość (i ten sam adres) innego salonu kosmetycznego - Yasumi epil. Byłam zapisana do salonu Yasumi ale ponieważ to był 1 raz przez pomyłkę trafiłam do Majestic (są dosłownie tuż obok). Pani nie wyprowadziła mnie z błędu, mimo iż pokazałam wyraźnie bon z logo Yasumi i zaprosiła na fotel... hmmm przecież nie byłam zapisana w jej kalendarzu?? Jakież było moje zdziwienie gdy nagle odbieram telefon z Yasumi z przypomnieniem o wizycie!... Jak to przecież już siedzę na fotelu mówię a pani na to, że to świetnie ale na pewno nie w naszym salonie... Czym prędzej uciekłam więc od tych oszustek a pani w Yasumi powiedziała mi, że niestety to nie jest pierwszy taki przypadek... (!) No powiem szczerze że dla mnie to jest szokujące że można tak postępować. Ja rozumiem, że walka o klienta i te sprawy ale jakieś granice przyzwoitości trzeba jednak zachować! Chyba to nie tędy droga i takie działanie prędzej czy później obróci się przeciwko nim.
    • kmroz22 Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 12.12.12, 12:55
      Ja nie byłam, ale też się chcę skusić na ten zabieg. Znalazłam sobie stronę w internecie www.frupi.pl tam są profesjonalne usługi kosmetyczne i fryzjerskie nawet do 90% taniej. Czy ktoś z Was zna te stronę?
      • ganamstyle Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 22.01.13, 18:43
        Profesjonalne usługi 90% taniej??? Zastanów się logicznie - czy jeśli zabieg jest 90% tańszy to czy jesteś pewna, że będzie dobrej jakości??? Przecież to oczywiste, że na takich zabiegach gabinety nie zarabiają, więc siłą rzeczy muszą maksymalnie obniżać swoje koszty - czyli w przypadku depilacji będą to m.in. stare lampy, marne kosmetyki użyte do zabiegu itp. Nie wierzę, że salon który oferuje takie zniżki wymienia lampy na czas, a to ma wielki wpływ na skuteczność zabiegów depilacji. A potem się dziwicie, że byłyście na iluś tam zabiegach i nie ma efektów. Radzę korzystać ze sprawdzonych i polecanych salonów. Ceny, które oferuje wiele gabinetów wcale nie są wysokie, np. obie łydki można zrobić już za 100 zł - na taką kwotę chyba każdego stać.
        Ja osobiście bałabym się skorzystać z zabiegów kosmetycznych w tak dużych zniżkach.
        Pozdrawiam :-)
    • trzywjednym Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 22.01.13, 16:03
      u mnie nie dało kompletnie nic :(
      byłam na 4 sesjach, nie znam się na typach urządzeń, więc do tego się nie odniosę, ale Pani, która przeprowadzała zabiegi, obiecywała widoczną redukcję włosków, a ponieważ niczego takiego nie zaobserwowałam, przestałam chodzić. Myślałam o depilacji laserowej, ale czekam, aż będzie kompletnie bezbolesna ;)
      • majuszka77 Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 03.02.13, 20:24
        po 6 zabiegach 70 % mniej ..teraz resztę likwiduję laserem w domu typu venus zobaczę czy usunę wszystko:)
    • student854 Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 05.03.13, 11:57
      Opierając się na opinii żony również mogę polecić. Zdaje się że po 2 czy 3 zabiegach była już zachwycona.
      • rekin39 Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 07.03.13, 09:10
        Moja żona też była na zabiegach fotodepilacji w Yasumi epil i też była zadowolona. Od dawna się wybierała, aż w końcu się zdecydowała. W sumie to sam ją też do tego namawiałem.
    • krakowskim_targiem Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 31.05.14, 16:59
      a o który ci dokładnie chodzi? bo chyba jest ich kilka, a swoją droga to ja mam pytanie o samą fotodepilację, czy jesteście z niej zadowolone?
    • truskawkoweciasto Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 11.06.14, 21:29
      Absolutnie nie polecam!!! Wiem, co mówię, bo mam porównanie z innym gabinetem.
      Zabieg trwał między 15 a 20 minut (łydki i kolana) czułam nieznośne parzenie i ciągle musiałam prosić panią o zmniejszanie mocy. Ukłuć, które towarzyszą wypalaniu włosków było niewiele. Pani mówiła, że każdy reaguje inaczej i widocznie mam niski próg bólu. Przed zabiegiem poinformowana na czym to polega, kiedy najlepiej zgłosić się na następny zabieg i wypytana o stan zdrowia (jedyny mały plus) dostałam też do podpisania oświadczenie, że skuteczność zabiegu to kwestia indywidualna i nie wiadomo ile zabiegów i w jakim stopniu mi pomoże czyli nie dajemy żadnej gwarancji że depilacja będzie skuteczna. Po zabiegu nie bardzo wiedziałam, jak zejść z fotela nie brudząc ubrania od żelu (moje nogi leżały na ręczniczkach ubabranych żelem) oraz jak nie walnąć głową o lampę nad fotelem. Ogólnie porażka, poszłam bo skusiła mnie cena ze zniżką (150zł). Wcześniej byłam w innym gabinecie, ten sam zabieg trwał 50 minut, wcześniej rozmowa z lekarzem, sam zabieg nieprzyjemny ale skuteczny, pani starannie przykładała urządzenie centymetr po centymetrze, a ja czułam dużo ukłuć ale żadnego parzenia (wykonująca zabieg mówiła, że będą ukłucia ale nie może parzyć). 2 tygodnie po profesjonalnym zabiegu włosów było zdecydowanie mniej, nadal mam "łyse miejsca" na łydkach. W Yasumi mówiono, że można się spokojnie opalać tylko nie przed samym zabiegiem, w profesjonalnym gabinecie - że absolutnie nie wolno wystawiać nóg na słońce przez 3 tygodnie oraz, że im bledsza skóra tym większa skuteczność zabiegu:)
      • alemac1 Re: Fotodepilacja w Yasumi Epil - polecacie? 12.07.14, 20:30
        W którym yasumi epil bylas? Ja chodze do yasumi epil w Katowicach i jestem bardzo zadowolona. Zabieg trwa ok.45-60min., bylam juz trzy razy z co 6tyg. odstepem i widze roznice. Btw nie spodziewaj sie cudów po jednym razie. Wiadmomo, ze brunetki mają łatwiej,bo mamy twardsze i ciemniejsze owłosienie:D Pozdrawiam!
    • valerie89 Re: depilacja laserowa Kraków 21.10.15, 13:09
      Ja byłam kilka miesięcy temu na depilacji laserowej w gabinecie na ul. Kluczborska - na wizytę można się umówić na stronie salonu new-life.com.pl . Zrobiłam tam sobie depilację bikini, natomiast mój facet depilację pleców i klatki, oczywiście po długich namowach.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka