Dodaj do ulubionych

Re Clinic Warszawa Plac Przymierza

30.06.14, 15:04
Nie polecam!! Kupiłam karnet open co jak sama nazwa wskazuje nie ma określonej ilości zabiegów limitu itp. Początkowo wszystko było w porządku do momentu gdy pojawiła się pracownica skutecznie dbająca o interesy szefa. Korzystam z depilacji od wielu lat i nigdy nie miałam komplikacji po wykonywaniu depilacji w odstępach np.3 tygodni. niestety Pracownica poinformowała mnie, że powinnam je wykonywać w ostępie 4-5 tyg. Co uznałam za sprzeczne z ich ofertą. Zresztą to są tylko zalecenia, których nie było opisanych na kuponie. Ostatecznie doszło do tego, że po konsultacji z szefem Pani poinformowała mnie, że zabiegi powinny być wykonywane w odstępie 6-8 tygodni, co już było dużą przesadą. Oczywiście jakikolwiek kontakt z szefem był niemożliwy, pracownica skutecznie to utrudniała. Także zamiast karnetu open można wykonać 4 zabiegi depilacji licząc odstępy 8 tygodniowe.
Obserwuj wątek
    • gelle16 Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 11.07.14, 23:40
      hej . korzystałam z depilacji laserowej chyba to byl Light sheer . efekty są super. Ale niestety zabieg nie nalezy do przyjemnych. bardzo mily personel. Polecam rzadko można znaleźć takie miejsce:)
      • kami323 Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 12.07.14, 08:40
        hej dziewczyny. ja również korzystałam z depilacji light sheerem w tym salonie i muszę przyznać, że jestem miło zaskoczona efektem jak i personelem który tam pracuje,choć rzeczywiście sam zabieg jest nieprzyjemny:) również skusiłam się na zabiegi z medycyny estetycznej i jestem bardzo zadowolona. Lekarze tu to profejonaliści!! :)
        • mag.i Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 15.01.15, 15:27
          TRAGEDIA! Skorzystałam z laserowego usuwania blizn i to był największy błąd. Nie dość, że w efekcie mam dodatkowe blizny obok tej, która zamierzałam usunąć (być może moc lasera była za duża, bo lekarz wypalił mi taką dziurę, że prawie żyły poprzecinał, do tego nie "wcelował" w bliznę i wypalił je tuż obok). :( Bliznę mam na nadgarstku, w widocznym miejscu. Zapewniał, że szybko się zagoi, a minęło już 5 miesięcy i mam 2 fioletowe krechy, których w żaden sposób nie można rozjaśnić. Smaruję kilka razy dziennie maściami - najpierw Contractubex, teraz No-Scar. Zdecydowanie nie polecam tego miejsca. Nie dbają o klientów, liczy się tylko to ile zarobią na kliencie - tak, jak napisała jedna z Pań. Jest to bardzo odczuwalne - umawiają się na konkretną godzinę, a kolejną trzeba czekać w kolejce.
    • olga227 Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 16.09.15, 11:56
      Jak dla mnie najbardziej efektywna depilacja na jakiej byłam, bardzo miła obsługa, w środku czysto i przyjemnie
    • monika0zienkowska Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 21.10.15, 10:54
      Jestem zadowoloną klientką salonu Re Clinic. Polecam każdemu kto stawia na jakość usług, jak i ich wykonanie. Pozdrawiam :)
    • alicja-wilenska Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 21.10.15, 11:09
      Byłam na zabiegu mikrodermabrazji połączonym z kwasem ferulowym - Pani Marlena zdiagnozowała stan mojej skóry, zaproponowała i fantastycznie przeprowadziła zabieg oraz doradziła jak dalej pielęgnować cerę z przebarwieniami. Wyjaśniła cierpliwie i omówiła działanie każdego preparatu, odpowiedziała na wszystkie pytania. Polecam!
    • tratatata123 Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 05.01.17, 16:26
      Również nie polecam. Wyrzucanie pieniędzy w błoto, miałam juz robione zabiegi laserem wcześniej i wiem że włoski powinny być słabe i przypalone . Ku mojemu zdziwieniu, włosy lasera nawet nie widziały, nie były ani przypalone, ani osłabione,a żeby je wyrwać , musiałabym rwać pensetą, przy bólu takim jak zazwyczaj.
      Pani która robiła zabieg (gdy zadzwoniłam 2 dni póżniej) wmawiała mi że to dlatego że nie wygoliłam ich przed zabiegiem- (były podciete , lekko wystawaly ze skóry), i mówiła że laser działa na cebulke a nie na włosa....heh....Tyle że jak niby laser ma zadziałać na cebulke , jak głupich włosów nawet przypalić nie potrafił????, może mi ktoś odpowiedzieć??? Włosy goli sie przed zabiegiem po to , żeby po 1. nie poparzyć skóry gdy włos będzie sie PALIŁ , po 2. bo wtedy moc lasera słabiej przypala cebulke, i rozprasza swoją uwage również na WŁOS .- Więc wniosek z tego taki że na lekko wystających włosach bardziej widać czy laser działa, lub czy zabieg został dobrze przeprowadzony.

Pani wmawiała mi również, że włosy zaczną słabnąć do 2 tygodni. - włosy nie zaczynają słabnąc , tylko się wykruszać do dwóch 2 tygni. Słbae stają sie zaraz po laserze .
      Po całym zabiegu na twarzy , zaraz po zabiegu (jakąs godzine) wypadł mi tylko 1 włosek i wyszedł gładko ... do 3 dni po zabiegu włosy jak były przed tam są po, twarde jak skała. Cały zabieg trwał jakieś 3 minuty i był zrobiony na szybko i na odwal się .
      Radzę dopłacić i zrobic porządnie niz wywalić pieniadze w błoto żeby pozbyc sie 1 włoska. A na poprawke czy zwrot pieniędzy równiez nie liczcie.
      • tratatata123 Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 13.01.17, 15:34
        żeby być sprawiedliwym, do 10 dni od zabiegu wypadło mi więcej niż jeden włosek. Kilkanaście włosków.
      • ene_due1 Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 26.02.18, 07:28
        Mam to samo odczucie. Miałam już kiedys zabiegi laserowe Light Sheer Duet i efekt był zdecydowanie widoczny po każdej serii zabiegów. Zawsze po laserze czuć było charakterystyczny zapach palonego włosa. Tu nic. Ból ten sam - to muszę przyznac, ale włosy totalnie odrastają w tych samych miejscach. Zabiegi robione są w tempie ekspresowym. Mam wrażenie, że bardzo mało dokładnie - czyli strzały jak leci, bez planu. Nie wiem czy oni mają zły sprzęt? CZy nie potrafią go obsłużyć? Czy jest jakis inny przekręt na tych zabiegach. Są one zdecydowanie tanie w stosunku do konkurencji wykonujacej na tym samym sprzęcie. Nie wiem w czym rzecz, ale wiem jedno zabiegi nie są tak skuteczne jak sie spodziewałam i jakie miałam wczesniejsze doświadczenia.
        • ene_due1 Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 26.02.18, 10:55
          Cytat z jednej ze stron: W ostatnim czasie na rynku pojawia się coraz więcej laserów z przekalibrowanymi głowicami. Co to znaczy? Każda głowica lasera ma określoną żywotność. Bardzo ważne jest, aby w odpowiednim czasie wymienić głowicę na nową. W wielu salonach powszechna staje się praktyka wykonywania zabiegów na starych, zużytych głowicach. Bardzo ciężko rozpoznać taką głowicę – na ekranie lasera może wyświetlać się informacja o mocy 30 J, jednak w rzeczywistości będzie ona odpowiadała mocy jedynie 15 J. W rezultacie efekt takiego zabiegu będzie dużo słabszy lub nie będzie go wcale. Urządzenie, jego serwisowanie oraz kwalifikacje i pozwolenie do wykonywania zabiegu depilacji laserowej można sprawdzić u jedynego w Polsce dystrybutora Laserów Light Sheer - firmy Coherent Lumenis www.coherent.com.pl, do czego zachęcamy w celu zapewnienia Państwu bezpieczeństwa
    • lynnx33 Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 21.03.17, 23:31
      O tej klinice nie słyszałam, ale ja bardzo polecam Viva Derm w Warszawie, bo robią bardzo dokładnie, a przed zabiegiem o wszystkim dokładnie informuja. Myslalam ze taka depilacja jest bardzo bolesna, ale na szczescie sie mylilam
    • asius87 Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 07.09.17, 10:38
      Ja jak najbardziej POLECAM klinikę Re Clinic , bardzo fachowy personel, dobry sprzęt- korzystałam z depilacji laserowej jak również z pakietów wyszczuplajacych!. Depilacja do najprzyjemniejszych nie należy ale jest skuteczna :) Nowością w salonie jest laser INFINITY , zabieg zdecydowanie mniej bolesny a to duży plus :) Ceny również mają konkurencyjne . Z czystym sumieniem mogę polecić:)
    • mail.na.sile Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 20.04.18, 14:57
      A ja skorzystałam z groupona w kwietniu 2018. Mam już doświadczenie w laserowym usuwaniu owłosienia-3 razy bikini głębokie i paszki laserem Lasee Sheer, chyba takim starszym modelem, z małą głowicą, każdy strzał bolał jak diabli. 3 razy i nie mam 80% włosków.
      W Re Clinic skorzystałam z Infinity-2,5 tyg po zabiegu a łydki jakie były takie są. Włoski odrosły jakby krótsze ale wszystkie siedzą i ani słabe, ani jasne ...ani nic. Na moje oko zabieg nie zadziałał kompletnie!
    • danuuta Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 08.03.19, 19:16
      Byłam na masażu w tym gabinecie i było fantastycznie! Miła atmosfera, czysto i schludnie. Po masażu czułam się jak nowonarodzona:)
    • basss Re: Re Clinic Warszawa Plac Przymierza 25.01.21, 12:23
      Nie polecam. Miałam wykupiony groupon na zamykanie naczynek. Gdy stawiłam się na podany adres Institute of Beauty Creation na ul. Lekarskiej, dowiedziałam się, że zabieg jest prowadzony na Pl. Przymierza (Re Clinic).
      Obsługa fatalna, żadnego przepraszam nie usłyszałam.
      Pan z obsługi (wiek ok. 30-40 lat, wzrost ok. 170 cm) podczas gdy czekałam na swoją wizytę wychodził z jednego pomieszczenia zabiegowego gdzie był klient i ciągle coś szeptał do pani z recepcji. Wchodził, wychodził, biegał, znowu szeptał. Czegoś takiego nie widzialam chyba nigdy.
      Stos formularzy do uzupełniania, po czym i tak pan na wizycie pytał mnie dokładnie o te same rzeczy. Ciągle pytał mnie o przeciwskazania, czy "aby na pewno". Oczywiście "nie mógł" wykonać zabiegu "tylko seria zabiegów za 1000 zł by mi pomogła" (dosyć popularna technika w ostatnim czasie wciskania bardzo drogich zabiegów)
      Mimo, że chciałam zmyć makijaż, żeby obejrzał cerę, to przetarł w jednym miejscu nawilżoną chusteczką. Nawet sposób w jaki to robił wzbudzał moje podejrzenia - kosmetyczki oczyszczają cerę, przyglądają się i dopiero wtedy wydają diagnozę. Ten Pan ocenił wszystko przez makijaż, bez dodatkowego źródła światła, gdy siedziałam na zwykłym krześle.
      Dodatkowo zapytał czy zawsze jestem taka czerwona na twarzy -> "to pewnie rumień! ma pani rumień!". Po 'wizycie' dotarło do mnie, że faktycznie pewnie byłam czerwona, bo miałam na sobie róż, i podróż z okolic GUSu na Saską Kępę + szybki chód w mrozie. Owszem, byłam czerwona. No i mam popękane naczynka na twarzy.

Jedną myślą było, że chcę wyjść z tego miejsca jak najszybciej, bo nie mam zaufania do tych Państwa.
      próbuję odzyskać pieniądze, ale mimo zapewnień, nadal nic nie otrzymałam (minęły ponad 2 tygodnie).

Mam też duże zastrzeżenia w rozróżnianiu u Pana naczyniaków od pękniętych naczynek krwionośnych, ale jeszcze skonsultuję ten temat z lekarzem, żeby mieć pewność.

info: Miałam kiedyś zamykane naczynka metodą tradycyjną ok. 3 zabiegi w odstępie ok. 2 lat. Byłam pod opieką dermatologów. Tego typu diagnozy jak w ReClinic słyszałam po raz pierwszy, podczas gdy dermatolodzy byli do tej pory zgodni w sprawie oceny mojej cery.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka