Dodaj do ulubionych

Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości

06.04.06, 14:13
Witajcie! Podglądam forum od dawna - stało się dla mnie źródłem cennych
informacji i właściwie przekonało do poddania się depilacji laserowej.
Pierwsza wizyta - w najbliższy poniedziałek. Dopóki nie skorzystam, nie
ujawnię, o który gabinet chodzi, ale po wszystkim na pewno podzielę się
wrażeniami. Na razie powiem tylko tyle, że choć gabinet jest znany i
polecany, to do pierwszej rozmowy telefonicznej mam pewne zastrzeżenia.
Gdybym wcześniej dokładnie nie przeczytała forum oraz informacji
umieszczonych na stronie tego gabinetu, mogłabym zostać wprowadzona w błąd. A
może to ja nie mam racji?

Myślałam, że pierwsza konsultacja polega na tym, że obejrzy mnie lekarz i
dopiero wtedy podejmie decyzję co dalej (np. w kwestii ewentualnych badań
hormonalnych). Dowiedziałam się jednak, że brodę depiluje się "z marszu". Nie
zostałam jednak poinformowana o przeciwskazaniach więc gdybym nie
przeczytała, że nie wolno się opalać czy wyrywać włosków, to... wiadomo.
Dowiedziałam się ponadto, że depilacja brody kosztować będzie do 300 zł za
zabieg, ale na pytanie, od czego zależy ostateczna cena, pani
odpowiedziała: "hmm, CHYBA od ilości włosków". Odniosłam wrażenie, że
rozmawiam z przypadkową osobą.

Konsultacja (i zabieg???) już w poniedziałek. Wyczytałam, że włoski powinny
mieć ok. 2 mm (czy to oznacza, że powinnam je np. dziś ogolić, by do
poniedziałku odrosły? - nie wyrywałam ich od 2 tygodni, jedynie przycinałam).
I co z tymi lekami fotouczulającymi? Od ponad miesiąca regularnie łykam tran
i beta karoten - czy przy depilacji laserem LightSheer mogą być w związku z
tym jakieś skutki uboczne?

Pozdrawiam wszystkich :-)
Obserwuj wątek
    • woypa Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 06.04.06, 14:22
      ... chyba domyslam sie o jaki gabinet chodzi...

Moja rada- prosze tam nie isc.
      Jesli Pani tam pojdzie, prawdopodobnie i tak po pierwszej wizycie zrezygnuje.
      No, ale to tylko moja hipoteza :)

Pozdrawiam
      W.
      • asiek23 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 06.04.06, 14:59
        > Moja rada- prosze tam nie isc.
        > Jesli Pani tam pojdzie, prawdopodobnie i tak po pierwszej wizycie zrezygnuje.

Panie Wojtku, chciałabym postrzegać Pańską wypowiedź jako obiektywną, jednak
        mam świadomość, że konkurencja to konkurencja ;-) Mimo wszystko, ponieważ
        chodzi tu nie tylko o moje pieniądze, ale przede wszystkim zdrowie, chciałabym
        prosić o rozszerzenie Pańskiej wypowiedzi. Nie ukrywam, że trochę mnie Pan
        przestraszył.
        • woypa Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 06.04.06, 16:44
          Nigdy nie przyszło mi do głowy żeby odradzać wizytę w jakimś gabinecie tylko
          dlatego, że to moja konkurencja.
          Swoją opinię wyrabiam sobie na podstawie relacji byłych "zadowolonych" klientek
          takich gabinetów... które potem trafiają do nas.
          Według mojej wiedzy chyba tylko jeden gabinet zaleca pozostawienie włosów 2mm
          przed zabigiem- co jest oczywistym błędem.

Pozdrawiam
          W.

PS
          Nie chodzi o Studiolaser ;-)
          • jovanka25 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 06.04.06, 17:14
            Dziękuję za odpowiedź, potwierdził Pan tylko moje wątpliwości po tej pierwszej
            rozmowie telefonicznej, podczas której nie uzyskałam odpowiednich informacji.
            Wygląda na to, że powinnam przemyśleć sprawę...
          • woypa Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 06.04.06, 20:30
            UPS

zdalazlem drugi gabient w Wawie ktory zaleca pozostawienie wloskow 2mm do
            zabiegu...baaaardzo renomowany gabinet, ostatnio w telewizji nawet jest :)

W.
            • jovanka25 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 07.04.06, 14:48
              Mała aktualizacja: posłuchałam głosu specjalisty ;-) i przepisałam się gdzie
              indziej. Tym razem pierwsza rozmowa przebiegła tak, jak moim zdaniem powinna -
              uzyskałam odpowiedzi na wszystkie pytania, pierwsza konsultacja i próba
              laserowa - bezpłatne, potem ewentualnie zabieg. Nic z marszu. Mam nadzieję, że
              nie będę żałować :-)

Pozdrawiam!
              • ja.aga77 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 12.04.06, 18:57
                Hej, a czy możesz podac adresiki dobrego gabinetu i złego,

dzięki

pozdrawiam,

jaga
                • jovanka25 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 13.04.06, 08:23
                  Nie mogę :-) Powiem natomiast, że jestem już po pierwszym zabiegu. Potwierdzam -
                  to boli (a jeśli boli broda, to co dopiero bikini!). Po samym zabiegu skóra
                  jest podrażniona - mniej więcej godzinę była czerwona, potem wyglądało to tak,
                  jakbym miała zapalenie mieszków. Dziś jest już znacznie lepiej. Do przebiegu
                  samego zabiegu nie mam najmniejszych zastrzeżeń - uzyskałam szczegółowe
                  informacje i odpowiedzi na wszystkie pytania. Następny zabieg - za kilka
                  tygodni :-)
                  • ja.aga77 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 13.04.06, 10:42
                    Oj szkoda, a można wiedzieć ,czemu nie możesz podać?

jaga
                    • jovanka25 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 13.04.06, 11:01
                      Bo nie chcę żadnemu gabinetowi robić krzywdy (czytaj: złej reklamy), nie czuję
                      się upoważniona :-)

Pozdrawiam!
                      • silie Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 13.04.06, 11:51
                        A czy smarowałaś się Emlą przed zabiegiem?
                        O ten ból mi chodzi, bo zamierzam robić bikini...

s.
                        • jovanka25 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 13.04.06, 11:56
                          Nie, nie smarowałam się, ale broda i bikini to chyba inne kategorie ;-) obszar
                          brody jest znacznie mniejszy i nawet, jak wyrywa się włoski pęsetą to znacznie
                          mniej boli niż taka sama "operacja" przy bikini. Ja miałam na brodzie powiedzmy
                          po 10 włosków po każdej stronie, takich czarnych, grubych i mocnych, i ból był
                          taki jakby palcem naciskało się świeżego siniaka plus ukłucia jak grubą igłą.
                          Bolało podczas zabiegu i jeszcze z 10-15 minut po zabiegu.
                      • ja.aga77 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 13.04.06, 12:23
                        ok, to może chociaż podaj adresy tych dobrych?
                      • mocpytan Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 13.04.06, 18:46
                        jovanka - nie daj się prosić i przestrzegaj przed tym złym gabinetem
                        dla większości z nas depilacja wiąże się z bardzo dużymi kosztami, to są w
                        końcu nasze pieniądze.
                        niesolidny gabinet zawsze może sprostować twoją opinię, wypowiedzieć się,
                        podobnie jak ty.
                        • jovanka25 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 13.04.06, 19:24
                          Nie będę przed nikim przestrzegać, bo nie wyrządzono mi krzywdy - zadzwoniłam,
                          nie uzyskałam wyczerpujących informacji na temat zabiegu i to wzbudziło moje
                          podejrzenia. I tak, myślę, należy działać - jeśli gabinet nie wzbudza Waszego
                          zaufania, nie znalazłyście na jego temat dobrych opinii na tym czy innym forum,
                          bądź co gorsza złe - zastanówcie się trzy razy zanim wydacie pieniądze. Jak dla
                          mnie - EOT :-)
                          • ja.aga77 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 13.04.06, 20:40
                            ok, to zapytam inaczej, czy słyszałaś coś może o VIVA-DERM
                            Centrum Dermatologii
                            Estetycznej i Laserowej w Warszawie na ul. Puławskiej 403?

pozd
                            jaga
                            • jagoda2006 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 25.04.06, 14:47
                              Czesc, nie wiem czy tu jest ktoś kto mógłby mi odpowiedziec na moje pytanie a
                              dokladnie chcialabym sie dowiedzieć czy włoski średniej grubości i mozna
                              powiedziec ciemne ale nie czarne laser Lightsheer też może unsunąć na stałe
                              przy jasnej karnacji skóry? Czy może lepiej zdecydować sie tylko na usuniecie
                              ciemnych i grubych włosków bo w przypadku tych trochę jasniejszych (ale nie
                              białych) nie wdać żadnych zadowalających efektów?
                              • jovanka25 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 26.04.06, 07:52
                                Dziś mijają 2 tyg. od mojego pierwszego zabiegu i po 14 dniach efekty moim
                                zdaniem są powalające. Na początku załamka - skóra bardzo podrażniona, czarne
                                kropki na brodzie, potem nawet pryszcze i te koszmarne odrastające włosy jakby
                                żadnej depilacji nie było... Mniej więcej tydzień po zabiegu włoski zaczęły
                                wypadać - miałam różne, od bardzo grubych i czarnych po jaśniejsze, ciensze.
                                Część wypadła sama, część wysunęłam pęsetą (nie wyrywałam tych, które się mocno
                                trzymały!). Wczoraj po raz pierwszy od 2 tyg. nie musiałam się maskować fluidem
                                i pudrem - broda się zagoiła; są co prawda jeszcze drobne ślady, ale nawet
                                wcześniej, gdy odrastające włosy powodowały zapalenie mieszków, gojenie trwało
                                dość długo. Za miesiąc mam drugi zabieg - trzeba będzie "strzelić" do kilku
                                włosków, których nie dało się usunąć za pierwszym razem ze względu na zapalenie
                                mieszków. Pani, która robiła mi zabieg, oceniła, że będą mi potrzebne cztery
                                zabiegi (mam nieco ciemniejszą karnację)... hmm, może na dwóch się skończy?
                                • bjm76 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 26.04.06, 16:58
                                  A gdzie robiłaś zabieg???
                                  • jagoda2006 Re: Przed zabiegiem - pytania i wątpliwości 15.05.06, 19:08
                                    Niedługo może zdecyduję się na depilację laserową ud. Wiem, żę to sporo
                                    kosztuje i dlatego mam pewne wątpliwości. Jestem ciekawa jaką mam pewność, że
                                    usunięte włoski laserem diodowym już nigdy nie odrosną, proszę o odpowiedź, to
                                    pewnie ułatwi mi podjęcie trudnej decyzji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka