Dodaj do ulubionych

Po całej sesji minoł rok i dłużej...

04.06.06, 19:09
CZy jest ktoś kto przeszedł już całą serię zabiegów np: rok temu albo dłużej???
CZcę się dowiedzieć czy ten laser działa żeczywiście dobrze bo jeżeli po rku
włosy mają zacząć rosnąć jak przed tem to taka depilacja jest do bani, chyba
bym już wolała elek... !
A jeżeli ktoś przeprowadzi sobie elektrolizę to proszę podać stronę internetową!!!
Z góry dziękuję i pozdrawiam LOPIKA
Obserwuj wątek
    • lopika do pana Wojtka!!!!!!! Proszę o odpowiedź! 05.06.06, 15:50
      Ktoś kiedyś zadał panu pytanie : Co jest lepsze depilacja laserowa czy to drugie
      na e... nie pamiętam nazwy.
      Porównał pan to do kopania stawu czy czegoś takiego łopatą i koparką czy
      chodziło panu o skuteczność czy szybkość wykonania zabiegu. Coś czuję że ta
      depilacja jest przereklamowana. Przecież mam zapłacić za to dużą kaskę , więc
      proszę o szczerą odpowiedź co jest skuteczniejsze????
      • jenefer34 Re: do pana Wojtka!!!!!!! Proszę o odpowiedź! 05.06.06, 17:41
        Myślę że jest przereklamowana, przynajmniej u nas w Polsce. Uwierzyłyśmy, że to
        cudowna metoda na pozbycie się zbędnych włosków. Ja też byłam już na dwóch
        zabiegach i nie widzę żadnego efektu, dlatego zaczęłam szukać w internecie
        informacji o skuteczności depilacji laserowej. Trafiłam przypadkiem na artykuł,
        oto jego fragment: "... Za najbardziej prawdopodobny ostateczny wynik depilacji
        laserowej należy przyjąć pozbycie się zbędnego owłosienia na okres 2 miesięcy,
        po upływie których co najmniej połowa włosów ponownie odrośnie... "
        Sądzę, że jak na taką skuteczność zabiegów, powinny one kosztować 10 razy
        mniej, bo nie stać mnie (pewnie nie tylko mnie) na coroczne powtarzanie serii 4
        zabiegów np. po 300 zł za jeden, czyli na wydanie 1200 zł w każdym roku, tylko
        po to by przez 2 miesiące nie mieć włosków. To lekka przesada.
        Mam prośbę do Pana Wojtka, czy mógłby Pan ustosunkować się do tego artykułu. Co
        Pan sądzi na temat trwałości depilacji.
        • ana7812 Re: do pana Wojtka!!!!!!! Proszę o odpowiedź! 05.06.06, 21:35
          to ja pytalam o laser i elektrolize
          odp o koparce...dalej nie wiem jak to z tym jest...
          boje sie ze laser to tylko sila reklamy....sama waham sie co robic :(
        • lopika wyjaśnienie 06.06.06, 10:06
          CZy mógł by mi ktoś wyjaśnić co to tak naprawdę jest ta elektroliza jak działa i
          na jak długo??? Może znacie ceny???
          • markkus Re: wyjaśnienie 06.06.06, 10:38
            Sporo czytałem na temat trwałego usuwania włosów. Najczęściej się pisze że nie
            istnieje jeszcze rozwiązanie, które w 100% usuwało by włosy na zawsze. Można
            najwyżej zredukować ilość włosów.

Jeśli mamy rozpatrywac co jest najskuteczniejsze to pisze się że elektroliza.
            Działa na jasne włosy, ale jest bardzo czasochłonna (każdy włos z osobna
            traktuje się prądem), podobno bardziej bolesna od lasera i droższa. Trzeba też
            dodać, że niestety mało popularna w Polsce.
        • woypa Re: do pana Wojtka!!!!!!! Proszę o odpowiedź! 06.06.06, 13:13
          Witam,
          przytoczony artykuł nie przedstawia ŻADNEJ treści poznawczej. Po raz setny
          powtarzam, że bardzo istotny przy depilacji laserpowej jest sprzęt i dokładność
          wykonania zabiegu. Nie wiemy jakim rodzjem lasera depilowana była badana grupa
          osób... gro urządzeń na rynku ma bardzo niską (lub wogóle nie ma) skuteczność.
          To tak jakbyśmy napisali, że 30% samochodów psuje się w pierwszym roku... ale
          mnie nie intsresują samochody w ogóle bo ja np. jeżdżę fordem focusem i
          interesują mnie statystyki dot. tego modelu a nie wszystkich samochodów razem
          wziętów w których np 60% to fiaty albo daewoo (nie ujmiując tym markom :).

Po raz któryś również powtórzę, że LightSheer pomimo, że jest najlepszym
          laserem do depilacji nie potrafi pomóc każdemu. Są osoby które depilują się
          bardzo dobrze, są również takie u których efekty nie są spaktakularne (tzn
          jesteśmy w stanie osiągnąć redukcję a nie całkowitą likwidację owłosienia).
          Należy jednak dodać, że druga grupa stanowi zdecydowaną mniejszość.

Jśli ktoś jest zainteresowany poczytaniem sobie artykułów naukowych dot.
          depilacji laserem LightSheer zapraszam na
          www.aesthetic.lumenis.com/wt/page/lightsheer_papers
          Polecam artykuł na temat badań sporządzonych w Japonii lub ten napisany przez
          lekarzy z Harvard Medical School oraz Laser and Skin Surgery Center of New York:
          www.aesthetic.lumenis.com/pdf/permanent_hair_reduction.pdf
          Możemy jedynie opierać się na tego typu badanich gdyż sami jako gabinety czy
          kliniki nie prowadzimy tego typu statystyk/badań naukowych.
          LightSheer nie musi się reklamować- reklamują go zadowoleni klienci (których
          jestem przekonany jest zdecydowana większość).

Pozdrawiam
          Wojtek
          • jenefer34 Re: do pana Wojtka!!!!!!! Proszę o odpowiedź! 09.06.06, 18:28
            Panie Wojtku
            W Polsce nie ma prowadzonych takich statystyk i badań ponieważ w Polsce,
            inaczej niż w Stanach Zjednoczonych, zabieg depilacji możne wykonywać
            kosmetyczka. W USA taki zabieg traktowany jest jako zabieg medyczny, dlatego są
            prowadzone statystyki. Ja po wykonanym zabiegu nie otrzymałam nawet rachunku za
            wykonaną usługę, to jak można sprawdzić, jaką skuteczność ma laser, jeśli nawet
            nie można stwierdzić ile w Polsce takich zabiegów się wykonuję. Tą całą
            sytuacją powinny zająć się stosowne instytucje i w odpowiedni sposób ją
            uregulować prawnie.
    • lopika jak myślicie???? 07.06.06, 18:40
      NIe pracuję ale jestem pełnoletnia (prawie). Uciułałam sobie niecałe 3000pln i
      teraz pytanko: jak myślicie czy starczyło by mi to na depilację laser. nóg .
      Dodam że na łydkach mam ciemne włosy i takie średniej grubości ( nie mam punktu
      odniesienia) A na udach raczej takie nijakie poniewarz nie są ani jasne tak żeby
      niebyo ich widać ani ciemne tylko takie szarawe. Dodam jeszcze jedno : depilację
      chciałaby przeprowadzić w STUDIO LASER

Wcześniej gdzies przeczytałam że trzynastolatka może sobie taką depilację
      przeprowadzić więc stwierdziłam że ja też mogę.

PAnie Wojtku niech pan na nas się nie denerwuje :-) * *
      !
      _____/
      • marta.mak przeszłam depilacje ponad rok temu 14.06.06, 23:16
        Depilacje rozpoczełam ponad rok temu
        z czystym sumieniem polecam laser Light-Sheer
        przed latem ubiegłego roku miałam zrobine po 3 zabiegi
        przez okres od czerwca ubiegłego roku az do późnej wiosny obecnego roku czyli-
        (kwiecien-maj) nie robiłam nic
        w ciagu całego tego okresu odrosło jakies 10-15 % włosków, ale były tak bardzo
        słabe i cienkie, ze mogłam spokojnie i bez stresu nosic przez cały ten czas
        jasne rajstopy do spódnicy.
        a po roku, (czyli teraz) przed latem zrobiłam po jeszcze jednym zabiegu (4-tym)
        (na: uda, łydki, ręce)
        od 4-go zabiegu mineły juz 2 m-ce, wypadła juz ta resztka włosków, która
        odrosła mi po zimie i widzę, ze nie zanosi sie by do następnego lata coś
        jeszcze odrosło! :)
        Ja robiłam zabiegi w Ząbkach pod Warszawą, bo mieszkam niedaleko, wiec tam było
        mi najbliżej.
        Gabinet nazywa sie Studio Light,
        jest miło i profesjonalnie
        ceny niższe niz w centrum Wa-wy,
        rabat dostałam juz przy I zabiegu (chyba 10 %) a przy czwartym zapłaciłam 50%
        ceny!
        dziś, po roku zapomniałam już, ze jeszcze nie tak dawno miałam ten sam problem
        co WY
        uważam, że było warto, bo teraz mozna żyć! :)

pozdrawiam
        i baaaardzoooo polecam
        Marta
        • lopika Re: przeszłam depilacje ponad rok temu 16.06.06, 18:32
          Jakiego rodzaju włoski miałaś???
        • morelka4 Re: przeszłam depilacje ponad rok temu 18.06.06, 17:56
          Moglabys podac dokladne namiary na ten gabinet oraz ceny depilacji zwlaszcza
          bikini, lydek i ud? ja co prawda mam daleko ale jesli ceny sa konkurencyjne a
          zabieg daje takie rewelacyjne rezultaty to moze warto sie przejechac;)
          • janbugaj1 Re: przeszłam depilacje ponad rok temu 18.06.06, 20:27
            a mi sie wydaje ze wiekszosc wpisow tutaj to po prostu reklamy, nie znam osoby
            ktorej laser usunalby wlosy do poziomu niezauwazalnego, sam mialem 9 depilacji
            barkow laserem lighsheer i nic, nadal odrastaja w pelnej formie.

dodam, ze zaliczam sie od grupy osob najbardziej podatnych na dzialanie lasera,
            a od 3 depilacji ciagle powtarzaja mi ze jeszcze kilka zabiegow i koniec.

ile jeszcze razy, 20, 30? zreszta gdyby rzeczywiscie kilka razy wystarczylo, w
            jakim celu ustawialiby znizke wlasnie po 4 razie?
            • perelka81 Re: przeszłam depilacje ponad rok temu 18.06.06, 23:11
              Moze dlatego znizka jest po 4 zabiegu bo malo kto z niego korzysta?;)
              Producenci, sprzedawcy etc czesto daja znizki tam gdzie sa one najmniej
              potrzebne. Gdyby znizka byla juz od pierwszego zabiegu kazdy klient by
              skorzystal a sprzedawca mniej by zarobil, zas czwarty zabieg nie kazdemu jest
              potrzebny wiec sprzedawca mniej "traci". To takie oczywiste:)
              • janbugaj1 Re: przeszłam depilacje ponad rok temu 20.06.06, 00:10
                tak, to najprostsze wytlumaczenie. jest tez inne, mianowicie gdyby nie ta
                znizka, ludzie rezygnowaliby po 3, 4 razie nie widzac efektow. a tak - po
                pierwsze, odechciewa im sie zagladac do konkurencji, a po drugie, placi sie o
                polowe mniej. na takiej samej zasadzie dzialaja programy lojalnosciowe z
                rabatami ktore zapewniaja przywiazanie klienta do danej firmy.
                • jenefer34 Re: przeszłam depilacje ponad rok temu 20.06.06, 17:15
                  Myślę podobnie jak Ty. Skoro to ma być zabieg usunięcia włosów, jak chwalą sie
                  wszystkie gabinety, to powinno się płacić za usuniecie włosów, bez różnicy ile
                  zabiegów trzeba byłoby wykonać 2,3 czy 20. Jedna stała opłata, a nie za każdy
                  zabieg. Teraz to wszystko, to naciąganie na kasę. Albo po prostu niech otwarcie
                  powiedzą, że to nie jest wcale usunięcie włosów, a jedynie ewentualne
                  zmniejszenie ich ilości. Nie lubię być oszukiwana.
                  • marta.mak do sceptyków 25.06.06, 15:54
                    wiem co czują osoby piszące i proszące o opinie, bo jeszcze nie tak dawno sama
                    tego potrzebowałam, dowiedziałam się o nowym laserze właśnie na tym forum a
                    dodałam swój wpis bo zdecydowałam się na taki zabieg i na mojej skórze
                    zadziałało,
                    gdyby mój wpis miał być reklamą salonu to podałabym nazwę gabinetu, pełny
                    adres, ulicę, numer telefonu i pewnie stronę www
                    mozecie mi wierzyc albo nie, mozecie spróbować czy ten laser wam pomoze ale tez
                    nie musicie, nikt nikogo nie zmusza
                    loopika poprosiła o opinie i ludzie sie wpisują

do janbugaj1:
                    w Pana wypowiedzi jedno przeczy drugiemu, jeśli nie widzi Pan efektów to jak
                    moze byc Pan idealnym przypadkiem do tego rodzaju depilacji ???
                    a dlaczego 4-ty zabieg jest o 50% tanszy pewnie dlatego ze trwa o połowę krócej
                    niż 1-szy, włosów jest zdecydowanie mniej więc i zabieg trwa zdecydowanie
                    krócej (1-szy zabieg na łydki trwał 3 godziny, a 4-ty 1 godz 20 min.)
                    poza tym myślę, ze w kazdym gabinecie mozna sie dogadac i zrobić próbę na
                    większej (mocno owłosionej) partii skóry np na kwadracie 10 cm x 10 cm (pewnie
                    cena za taką próbę bedzie wieksza niż standardowa próba)ale na pewno znacznie
                    taniej niż np. cała łydka, potem powielić ten zabieg ze 3 razy w jakims
                    półrocznym okresie i wtedy wiadomo bedzie czy taki rodzaj depilacji daje danej
                    osobie zadowalający efekt

nie wiem czy ten laser jest tak skuteczny ze nic mi juz nigdy nie odrośnie, ale
                    ja z efektów jestem bardzo zadowolona

pozdrawiam
                    -Marta
                    • janbugaj1 Re: do sceptyków 28.06.06, 00:26
                      Prosze mi wybaczyc ale nie zauwazylem sprzecznosci w mojej wypowiedzi. Moj typ
                      skory (typ II wg skali Fitzpatricka) z ciemnymi wlosami uzyskuje statystycznie
                      najlepsze wyniki ze wszystkich typow skory, niezaleznie od konfiguracji
                      parametrow lasera.

Nie widze efektow, stad prosty wniosek, ze ludzie ktorzy nie maja szczescia miec
                      tego typu skory maja jeszcze gorsze wyniki depilacji. Oczywiscie to statystyka
                      dlatego piszac moja wypowiedz mialem nadzieje ze ktos napisze (szczegolnie jakis
                      mezczyzna) ze to nie prawda, ze u niego poszlo tak jak powinno. No ale coz, moze
                      nie ma tutaj nikogo takiego.

Druga sprawa. Teoria, ze znizka przy czwartym zabiegu wynika z krotszego czasu
                      depilacji, jest moim zdaniem co najmniej nie trafna. Kolejne zabiegi
                      (przynajmniej w moim wypadku) nie trwaja ani chwili krocej. Bo i dlaczego
                      mialyby? Jak pisalem, efekty sa bardzo marne, wiec powierzchnia depilacji sie
                      nie zmienia. Jedyne co moze miec wplyw na predkosc wykonywania zabiegu to
                      zniecierpliwienie obslugi.

Jesli chodzi o probna depilacje fragmentu skory, to - pomijajac obowiazkowy test
                      w czasie wizyty u dermatologa - nikt mnie o tym nie poinformowal (bo i skad
                      mialbym wiedziec, skoro obsluga nic nie mowila?), a po drugie, skoro moja
                      depilacja trwa juz rok, to w optymistycznym przypadku musialbym przez ten czas
                      chodzic i depilowac ciagle jeden maly wybrany fragment skory..

• olduvaii Re: do sceptyków 28.06.06, 07:50
                        ja z kolei mam ciemna karnacje i jestem jasna blondynka. wloski na nogach mam
                        albo bardzo ciemne albo bardzo jasne, tylko na udach takie nie wiadomo jakie
                        szarawe. z tka skora spodziewalam sie niewielkiego efektu.
                        ale okazalo sie ze efekt jest i to rewelacyjny. robilam depilacje dwa razy
                        laserem lightsheer, cale nogi i pachy. juz po pierwszym zabiegu bylam
                        zachwycona, a teraz poza tymi jasnymi wloskami juz niemal nie mam zadnych.
                        przydalby sie trzeci jeszcze, ale przy tej pogodzie przeloze go na jesien, bo
                        nie mam sily meczyc sie w dlugich spodniach jeszcze 2 miesiace.

mysle ze zadna metoda nie usunie wszytkich wlosow i raz na zawsze i mysle ze co
                        pare lat potrzebny bedzie jakis zabieg przypominajacy. sadze tez ze stad te
                        znizki. przywiazuja klienta do jednego gabinetu. skoro po trzecim zabiegu jest
                        najlepszy efekt. to z kolejnych wiele osob by rezygnowalo, a tak decyduja sie
                        chociaz i tak efekt jest zadowalajacy.
                        • katarzynapola Re: do sceptyków 28.06.06, 09:58
                          a w jakim gabinecie robiłas?
                        • lopika Re: do sceptyków 28.06.06, 10:13
                          Olduvaii podniosłaś mnie na duchu!
                          Gdybyś mogła mi powiedzieć tylko w jakim gabinecie przeprowadzałaś zabieg????
                          Żeby włoski wygineły jak mamuty!!!
                  • jagoda2006 Re: przeszłam depilacje ponad rok temu 11.11.06, 16:32
                    Mam podobne zdanie. Ceny itak są bardzo wysokie. Efekty nie są aż tak widoczne
                    jak niektórzy piszą. Sama miałam jeden zabieg w dermedzie w Łodzi i niestety
                    praktycznie wszystkie włoski odrosły po ok. 4 miesiącach więc już zwątpiłam bo
                    myślałam że jeden zabieg też usuwa przynajmniej jakąś część włosków na stałe
                    ale myliłam się:(. Co prawda myślałam o kolejnych zabiegach ale pod warunkiem
                    że będzie widoczna jakaś zmiana a tu nic wiec szkoda mi kasy... Chociaż może
                    inne gabinety rzeczywiście dysponują lepszym sprzętem i tam klienci są
                    zadowoleni, tego nie wiem, jednak różne są opinie. Ale myśle że tak czy inaczej
                    ceny powinny być zdecydowanie niższe wtedy może zaryzykowałabym udać się na
                    zabieg gdzie indziej.
    • martini111 Re: Po całej sesji minoł rok i dłużej... 28.06.06, 08:58
      Czesc wszystkim. Ja jestem po 4 zabiegach laserem diodowym.Robilam bikini, ktore
      od wielu lat bylo moj zmora. Teraz wiem ze zyje. Mialam mnostwo ciemnych
      wlosow.Ratowalam sie depilacja woskiem, owszem bylo super na 2 tygodnie, a potem
      trzeba bylo czekac az odrosna. Z basenu nici (dramat) Karnacje mam raczej
      ciemna, dobrze sie opalam, ale w zimie bardzo bledne.Najlepsze efakty sa wlasnie
      w zimie gdy skora straci juz resztki opalenizny. Sesje zabiegow zaczelam w
      listopadze zeszlego roku, 4 zabieg mialam w kwietniu obecnego. PO 3 miesiacach
      odroslo doslownie kilka jasnych wloskow ktore zupelnie mi nie przeszkadzaja.
      Zobaczymy co bedzie za rok, jesli cos odrosnie mysle ze wystaczy 1 zagieg
      utrwalajacy zima. Dziewczyny, na czesc osob laser diodowy naprawde dziala.
      Najlepsze efekty u mnie byly po 3 zabiegu (wtedy zniknely prawie wszystkie
      wloski) A co do znizki od 4 zabiegu (tylko sie cieszyc) bo naprawde w wiekszosci
      przypadkow trzeba zrobic 4-5 zabiegow by byc w pelni usatysfakcjonowanym. Ja
      robilam depilacje w Krakowie.
      • katarzynapola Re: Po całej sesji minoł rok i dłużej... 28.06.06, 09:58
        a w jakim gabinecie robiłas?
        • martini111 Re: Po całej sesji minoł rok i dłużej... 28.06.06, 10:16
          Na Zwierzynieckiej 29 II pietro, wylalam CI na maila gazetowego szczegoly.
          Pozdrawiam
        • asik113 Re: Po całej sesji minoł rok i dłużej... 04.08.06, 16:07
          Witaj Kasiu - czy możesz mi powiedzeć w którym gabinecie robiłaś zabiegi?
          Właśnie się decyduję a chciałabym dobrze wybrać.

Dzięki
          Asik
          • lopika Re: Po całej sesji minoł rok i dłużej... 18.09.06, 16:03
            Niwiem z kąd jesteś ale ja polecam studio laser
      • jagoda2006 Re: Po całej sesji minoł rok i dłużej... 11.11.06, 16:39
        Myśle że jakieś zadowalające efekty są widoczne jedynie po depilacji bikini,
        może dlatego że skóra tam jest delikatniejsza lub cieńsza
        • hanka_m Re: Po całej sesji minoł rok i dłużej... 14.11.06, 13:24
          Ja mam takie same doświadczenia jak Jagoda2006. Zrobiłam jeden zabieg po ok. 3-
          4 miesiącach wszystkie własy odrosły. Po dwóch miesiącach kiedy zwykle robi się
          drugi zabieg jeszcze nie wszystkie włosy zdążą odrosnąc i stąd myślę, że opinie
          niektórych dziewczyn, ze po pierwszym zabiegu zniknęło mi 20% włosów. Wogóle
          myślę, że gadanie na temat tych faz wzrostu i ze tylko w określonej fazie włosy
          potraktowane laserem już nie odrastają to jedna bujda.
          • lopika Re: Po całej sesji minoł rok i dłużej... 14.11.06, 19:35
            Czyli według ciebie laser to wogule jedna wielka bujda?

P.S
            Jeżeli tak, to jestem zalamana
            bo mam na tym punkcie obsesję
            łłłłłeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • ace123 Re: Po całej sesji minoł rok i dłużej... 15.11.06, 08:09
              a ja jestem po drugim zabiegu i miesiac po nim plecy mam prawie tak gladkie jak
              pupa niemowlaka, efekt jak na drugi zabieg jest u mnie naprawde super
              • hanka_m Re: Po całej sesji minoł rok i dłużej... 16.11.06, 16:47
                no tak ale misiąc po zabiegu to ja też miałam gładziutkie nóżki i gdybym poszła
                za dwa misiące na drugi to nawet nie wiedziałabym, że mi odrosna wszystkie
                włosy. Nie wiem czy to bujda. mam zamiar zrobić jeszcze trzy zabiegi w
                odstępach 2, 3 miesięcznych, i wtedy będę wiedziała bo tak naprawdę nie
                spotkałam na tym forum osoby, której by nic lub niewiele odrosło po np. roku od
                zabiegów. Ja mam podobno sytuację idealną bo czarne włosy, jasną skórę i
                depilowałam się ligt sherem na energii 38j. Nie wiem może to było za mało, albo
                akurat jestem tym opornym przypadkiem. Myślę, ze jak sama nie spróbujesz to
                nigdy się nie dowiesz. Może są tacy na których to działa, ale ja szczerze
                mówiąc w to nie wierzę.
                • niunia833 Re: Po całej sesji minoł rok i dłużej... 12.02.07, 23:32
                  chyba juz sie zalamalam, chcialam sie wybrac na depilacje bikini bo mam z tym
                  duzy problem,ale jak czytam te wszystkie opinie to powiem szczerze ze nie wiem
                  sama co mam zrobic marze o tym zeby sie pozbyc na zawsze tego problemu,jesto
                  cos okropnego przez co wydaje mi ze nie moge czuc sie w pelni kobieta,klopot z
                  bikini jest dla mnie dramatem
    • anna714 Re: 5 lat po depilacji 17.11.06, 15:13
      Oto moja opinia: Od mojej pierwszej depilacji laserowej upłyneło około 5 lat.
      Bylam w 3 gabinetach. 5 lat temu to zupełnie inaczej wygladało niz teraz. To
      była nowość. Zaledwie kilka gabinetów istniało a diodowy laser to w ogóle był
      tylko w 2 miejscach w Warszawie (ja jestem z Warszawy). Jestem blondynką mam
      jasne włosy. Jedynie gdzie mam ciemne to są okolice bikini i pach. Dlatego w
      tych miejscach zrobilam zabieg. Na początku trafilam na aleksandrytowy.
      Wyrzucone pieniądze w bloto. Potem trafilam do jednego gabinetu. Mieli diodowy
      ale zabieg byl wykonany niestarannie choć efekty byly lepsze. Po jednym zabiegu
      trafilam przypadkowo do innego gabinetu tez z diodowym laserem.Trafiłam tam bo
      miałam bliżej domu gdyby nie to pewnie nigdy bym się nie zorientowała ,że ten
      sam zabieg można wykonać dużo lepiej- choć tą sama maszyną. Zabieg byl
      wykonnany zdecydowanie bardziej precyzyjnie i dlatego w nim zostalam. Zroblam
      calą serię co 6 tygodni poczatkowo ,potem juz robiłam dłuższe odstępy. Efekty
      sa- naprawdę a moje zadowolenie ogromne. Przyznaje ,że raz w roku robię taki
      wiosenny zabieg juz za 50% po to zeby nie bylo nic. Bo jakieś maluchy moga sie
      pojawić. Pozatym jak się dowiedziałam podczas naszej egzystencji wyrastaja
      wziąż nowe włosy. Włosy które teraz mi wyrastają są delikatne,
      niemrawe ,bardzo nieliczne i zapomniałam już co znaczy normalne owłosienie
      łonowe tak jak mialo to miejsce przed depilacją laserową.
      Moje rady:
      1. Najważniejszy typ lasera - ja polecam diodowy
      2. Bardzo ważne przestrzeganie terminów
      3. Wazne miejsce w jakim się robi zabieg - dobry gabinet - moim zdanim na pewno
      część gabinetów jest do kitu

polecam aczkolwiek nie bezwzglednie- trzeba się stosować do zaleceń i być
      konsekwentnym a efekty są bardzo dobre i do tej pory nie wymyslono moim zdaniem
      nic skuteczniejszego.
      • jagoda2006 Re: 5 lat po depilacji 17.11.06, 17:05
        I nie ubiegłaś się o zwrot pienięzy za te zabiegi po którch nie było widać
        żadnej zmiany ? Bo ja np. po zabiegu nie dostałam nawet rachunku w gabinecie
        • anna714 Re: 5 lat po depilacji 18.11.06, 13:02
          Wiesz żadnych efektów to rzecz wzgledna. To jest trudno powiedzieć- bo skad ja
          moge wiedzieć czy np 4 włosy mi nie odrosły? Po prostu wiecej juz nie poszlam
          do tej wielkiej kliniki z laserem aleksandrytowym i na pewno nie pojde. Uwazam
          ze to jest metoda. Jezeli mi coś nie odpowiada to po prostu tam juz więcej nie
          ide. A jezeli jestem zadowolona to bede stałym klintem. Taką mam zasadę i może
          przez to jestem szczęśliwa w zyciu- bo gromadze dobrą energię. Nie lubie się
          wykłocać. W gabinecie z laserem aleksandrytowym wykonano mi zabieg. Pani się
          napracowała - także zapłaciłam za zabieg a efekt taki ,że nie pojde tam juz
          wiecej i nikomu go nie polecę. pozdrawiam
          • jagoda2006 Re: 5 lat po depilacji 18.11.06, 23:05
            Z jednej strony rozumiem ale z drugiej to koszt zabiegu nie jest współmierny z
            czasem i wysiłkiem poświęconum w jego przeprowadzenie a efektów itak nie
            widać.
            250 zł to nie tak mało ale moze ty mniej zapłaciłas
      • woypa Re: 5 lat po depilacji 18.11.06, 14:22
        Witam,

super post!

Nareszcie osoba ktora rozumie o co chodzi w depilacji laserowej:)

Czesto osoby ktore szukaja kieruja sie dobrymi kryteriami... ale w zlej
        kolejnosci. Najczestszy schemat (miejsce to waga sprawy):

1. Cena (jest najwazniejsza, musi byc tanio);
        2. Ma byc blisko domu;
        3. Gabinet ma byc fajny i ma byc w nim milo.
        4. Informacja/edukacja klienta
        5. Sprzet (a to sa rozne lasery i sie czyms roznia ?)

Moim zdaniem powinno to wygladac tak:

1. SPRZĘT (ma znaczenie kluczowe);
        2. GABINET- jakosc wykonania uslugi, chodzi glownie o osobe ktora przeprowadza
        zabieg, nie jest istotne czy jest to doktor nauk medycznych czy kosmetyczka...
        ma byc cierpliwa, dokladna i miec serce do tego co robi (musi miec rowniez
        praktyke i doswiadczenie lub wsparcie osoby z praktyka/dosiwadczeniem);
        3. EDUKACJA/INFORMACJA KLIENTA
        4. CENA (nalezy uwzglednic kuracje jako calosc, czyli np. koszt wykonania 4 lub
        5 zabiegow);
        5.Lokalizacja gabinetu (fajnie by bylo gdyby nie trzeba bylo jechac na drugi
        koniec Polski :)

To czy dana osoba będzie zadowolona z efektu zależy również od niej samej... od
        tego czy zostala poinformowana czego moze oczekiwac/ jakich spodziewac sie
        efektow.

Pozdrawiam
        Wojtek
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka